A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Kati!

Mi az, hogy nagyfiú?????? Valóban nagyfiú, de szerintem a szopizásnál nincs ilyen..
Ez nem olyan dolog, amit titkolni kell!!!!!
Ezek után akkor mit mondasz neki, amikor eteted Kornélt? Hogy most kisfiam menj ki a szobából, mert etetem az öcsédet?!
Neki esne szarul és biztos, hogy megkérdezné, miért? Mert ehhez már nagyfiú!
Szóval nem értek egyet anyósoddal Kép

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Nemesek!

Ugyan én elsőgyerekes vagyok, de szerintem anyósodnak nincs igaza.
Ha kiküldenéd Trisztánt azzal csak féltékennyé tennéd, azt érezné csak hogy "megint" kimarad valamiből és "megint" csak a baba a minden, ő meg ki van küldve...
Szerintem jól teszed ha közben Trisztánt is magad mellett tartod..
Én biztos így tenném....

Benianyu...

Léna gyekorlatilag ma magához sem térKép, csak alszik, meg félálomban van..
Konzultáltam dokinénivel...elmarad a holnapi 3 hós oltásKépvagy inkábbKép,
Ambroxol köptetőszirup, Nasivin babyorrcsepp, Sterimár orcsepp és Cebion csepp a kúraKép
Persze férjem okoskodott, hogy továbbra sincs semmi baja és hogy mindek gyógyszerezem...
Mondanom se kell ő ugyanúgy alszik/aludt gyereksírás mellett, mint a légzésfigyelő jelzése mellett, és mint a tegnap éjszakai szurtyogás, köhögés, sírdogálás mellettKépKépKép

Persze férj továbbra is meg van győződve hogy nem a vasárnapi akciója miatt beteg Léna...
Mondtam neki: Hogy biztos én voltam a ludas hétfőn, amikor is ismét túlfűtött az a hülye kazán, 25 fok volt a lakásban és nem voltunk sehol, még a teraszra se toltam ki Lénát...
Egész biztos én betegítettem meg....Kép

Na szóval erről ennyit....mondjuk szerencsére legalább nem üvölt a férj, mondjuk ismétlem, hogy nem nagyon mer, mert talán még az étkészletet is kivagdalnám a konyha közepére a kőre, ha még neki állna feljebb (jelen esetben)

Egyébként egész jól bírom, nem is vagyok álmos, viszont negyedóránként taperolom Lénát nem lázas e...
Alig eszikKép
30-40 gramm az nem sokKép, mondjuk adtam neki meleg kammillateát hátha az segít, lehet hogy az meg elveszi az étvágyatKép

Ja és lehetünk nászasszonyok, csak ne hízlald Danikát túl, mert Léna kis filigrán alkat lesz...
Megann

Kép

Kép
megann

BarbiKép,
én is így látom...
Anyósék kicsit idősebbek, és meglehetősen visszafogottak. Pl. anyósomnak kellemetlen lenne, ha előtte szoptatnék. Mindig udvariasan kimegy, ha látja, hogy etetni készülök.
Szerintem nagyon zavarban lenne. Persze van ennek jó oldala isKépKépKépKép.
Ld. Zsofy anyósa...

Tényleg, Zsofy, merre csavarogsz???
Nem ezt szoktuk meg Tőled...
Kati
Vendég

MegannKép,
gyors gyógyulást Lénának!
Vendég

Sziasztok!Kép

Képzeljétek nálunk verőféynes gyönyörű idő volt ma, sétáltunk is nagyotKép

MegannKép

Lénácskának jobbulást!
SzegénykeKép

Tzsuzsa!Dudukly!Kép
Nagyon édeik a bébikKép

Pelus: érdekes, mert Lívi nem kicsi ugye a 7 kilójával meg a 67cm-rel és ráadásul combban erős de mégis még jó rá a Libero Mini és nem folyik ki semmiKép
Még éjjel sem.
De én is Liberonál maradok a midi lesz a következő.

Nyelv: hát jól tudom a németet mindig Tv-t is németet nézek de annyira megszoktam, hogy magyarul beszélek mindig hogy mindig elfelejtemKép
De soakt fogok hozzá németül bezsélni csak ráálok én is akkor.

Puszika

Mea
mea

Kati!Kép

Egyetértek Barbival és Megannal. Én is mindig Gergő jelenlétében szoptatok.

Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Léna nevében köszönjük a jókivánságokatKép
Reméljük hamar túlleszünk rajtaKép
Viszont a szombati uszoda valószínűleg kimarad...
Milyen csalódott lesz apa, nem tud a barátok előtt tetszelegni a gondoskodó apa szerepben, főleg mert még egy párt beszervezett uszizni, nekik 1 éves a gyerek..

Legalább enne rendesenKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Falina!

Szenved valami hátrányt azért a babó mert 1 éves korra növi ki?
Azaz gátolja őt pl a hangképzésben???

Megann

Kép

Kép
megann

Jaaaaajjjjj, most értünk vissza a bevásárló túráról. Az ElectroWorld-be mentünk meg az Auchanba (amiről minden egyes alkalommal rájövök, hogy a legkevésbé szimpatikus a nagy hipermarketek közül). Zsuzsára egyszerűen csak egy sapit raktam azon felül ami itthon volt rajta (hosszúujjú body, harisnya, plüss rugi), aztán bele a kengurujába (ami jó vastag), és ha rajtam volt, akkor ráhúztam a polár kardigánomat meg a kabátomat, ha meg autósülésben, akkor betakartam egy kötött pléddel, meg az autóban fűtés is van. Egész jól bírta a tortúrát. El-elaludt. Érdekes módon a pénztáraknál mindig felébred, gondolom ez is a mozgásdetektora, akkor "táncolni" kell vele, zötyögtetni a fenekét. Két és fél órán át rajtam lógott amíg vásároltam, ez már megint felért egy tornaórával.

Megann:

Sajnálom hogy Léna ilyen szarul van... :-/ Jobbulást nektek hamar.

Göndörzsóf!

Lovagunk elfelejtett minket? Kép Már nem emleget? Próbálom mondani Zsuzsának hogy van egy udvarlója, de hát szegény még kicsit éretlen hozzá. Kép

Na, nyekereg a leányzó, megyek.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Barbapapa!Kép
Köszi!Kép
Nem tudod, zárva tartják és valakitől el kell kérni hozzá a kulcsot, vagy "önkiszolgáló" a dolog?

Megann!
Lénának jobbulást!Kép

Tzsuzsa!Dudukly!Göndörzsóf!Kép
Szépek a babócák!Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Megann!

Én is jobbulást kívánok Lénának, remélem hamar átvészeli.

Apa miatt pedig ne idegeskedj! Vagy legalábbis próbáld meg! Kép

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Duda!

Van ott egy csengő, meg kell nyomi, a diszpécsernek mondani kell, hogy babával vagy és akkor kinyitja. Kép

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Ayse, Göndörzsóf, köszi a megnyugtató szavakat! Kép
Igazából nem aggódom, csak fura, hogy ilyen hirtelen ennyire lecsökken a gyarapodása. Apjuknak is mondtam, és kiröhögött, hogy épp ideje, hogy kicsit lelassuljon, mert nem győzte a hurkák, ráncok között mosni, törölni a gyereket Kép
Dokinénivel nem beszéltem, nem aggódós fajta, sejtem, mit mondana. Védőnőt sem hívom emiatt, mert ő meg tápszert javasol minden olyan babának, aki nem hízik heti 100-at minimum...

Ayse, Lilinek gyors gyógyulást, és kerüljön el Benneteket a kórság!

Benianyu Kép Nagyon aranyos vagy!
Érdekes, én is azt hittem kiskoromban, hogy az angyalok lányok... Balázs meg ördögfiókának hívja magát Kép

Gyerekszáj / hogy ne maradjunk ki Kép /: Szoptatom Gergőt, Balázs odabújik hozzám, két kezébe veszi a kezemet, simogat, de úgy, hogy elolvadok Kép , aztán megszólal: "Sokkal jobb veled, mint nélküled". Hát ne zabáljam meg?

Ma reggelre teljesen bedurrant a torkom, már nyelni is alig bírok, és pocsék a közérzetem. Gyerkőcöknél a szörcsögésen kívül nincs más, jól vannak / koppkoppkopp/. Azért Gergőnek elkezdtem adni homeos bogyót, és magamnak is vettem Homeogene 9-et, hátha gyorsan segít.

Dudukly Kép Gratula az új nicknévhez, örülök, hogy sikerült végre!

Szép estét!
Judit+Gergő, aki 10 hetes és 5 napos, és Balázs, aki 3 éves,és 5 hónapos.

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Rokica!Kép

Dehogy felejtette el Zsuzsát Gergő! Ma is emlegette, csinált is neki gyurmahurkát, de mivel olyan régen látta, már nem tudja, reménykedhet-e. Kép És nem könnyű, hogy kitartson Zsuzsa mellett ekkora távolságnál. Ma egy másfél éves kislány, Láni jött át hozzánk játszani Gergővel.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Jucc!Kép

De édes Balázs!

Kép
Kép
göndörzsóf

Lányok!

Kész, kivagyok!
Andris max. 10 percekre aludt el ma, a többit átüvöltötte. Lili reggel óta nem hányt, de fehér, mint a fal.

Ayse

ayse

Ayse!Kép

Jobbulást!

Kép
Kép
göndörzsóf

Most gőzöltünk Lénával, végigüvöltötte, utána orrszívás, végigüvöltötte.
Én meg vele együttKépKépKépKépKép

Jött apa haverja, egyből mondta, hogy csak nem beteg???

Érdekes csak pont apa szerint nem beteg, mindenki más egyből kiszúrja...KépKépKép

Na megyek gyorsan csinálok egy cicamozsdást, orrszívás, orrcseppentés, köptető, cebion, vigantol kaja....aztán alvás...
Hát lehagynám a felét a programnakKépKépKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

hát mi nem vagyunk ilyen sikeresek..épp most kell úgy néz ki abbahagynom a németet, mert másodszor riaszt anyósom, hogy Boti üvölt fél órája és nem tudja megnyugtatni. Amúgy egész nap ellenne mással, csak pont 6-8 ig nem..akkor csak velem tud elaludni.
Falina,
olvasom, hogy babusnak valami gondja van a gégéjével? Remélem nem értettem félre, csak nagyon felszínesen tudtam átfutni a sorokat..Amúgy mi újat produkált? Boti napok óta egész nap sikítozik..képzelheted..legalább ő élveziKép küldök rólunk pár képet.viszont ma átfordult először hátról oldalra

KépKépKép

Helga és Boti ( 4 hónap + 12 nap)
helga22

Beteg Babák/Mamák gyógyuljatok meg hamar!

Köszönjük mindenkinek az együttérző szavakat!

Andris csöndben maradt, visszatudtam olvasni. De ha azt hiszitek, hogy elaludt, tévedtek! Minek is egy 2 hónapos babának?!

Benianyu!

Az adataimnál a tábliban elfelejtettem mondani, hogy Nagykovácsiban lakunk. Egy esetleges tábliújításba beírnád? Köszönöm!

Nyelvtanulás:
előrebocsátom, hogy nem akarok okoskodni és mindenki azt csinál, amit akar.
Nyelvtanár vagyok, így nagyon érdekel ez a téma. Azt tanultam és egyet is értek vele maximálisan, hogy azok a családok vagy szülők, akik nem két nyelvűek és/vagy nem természetes része a családi életüknek egy bizonyos nyelv használata, nem kell, hogy megerőltessék a szülő-gyerek kapcsolatot egy idegen nyelv használatával. Ahhoz, hogy később jól tudjon valaki egy idegen nyelvet megtanulni, az anyanyelvét kell jól elsajátítania (a mindennapi természetes nyelvhasználat során, persze dalok versek nagyon is használnak!). Ráadásul ha a szülő nem beszéli igen-igen jól az adott nyelvet, nem is azt tanítja meg a gyerekének, hanem egy úgynevezett L2-t (az angol language szóból). Szerintem a mai babáknak később egyébként is sokkal több lehetőségük lesz a nyelvtanulásra, mint nekünk volt. A fentiek alapján én úgy döntöttem, hogy nem beszélek németül a gyerekeimmel. Ha akarják, később megtanulják (mint ahogy én is). A munkám nagy része ezen a nyelven zajlik, otthon, családi körben mégsem érezném természetesnek, hanem erőltetettnek. De mégegyszer mondom, nem akarom osztani az észt, csak leírtam, hogy én hogy gondolom.

Ayse

ayse

Megann,
semmi hatranya nincs allitolag a babakra.
Azert azt csendben megjegyzem viszont, hogy enyem lany nem sikoltozott meg eddig egyszer sem, hangosan sem nevet es csak 3 maganhangzot hallottunk eddig tole legnagyobb banatomra. A gyogytornaszunk -aki mellesleg logopedus is- lanyanak is volt ez a gegebetegsege anno. Szal o azt mondja, meg raer a nagyobb produkciokra beszedugyileg a lanyom. Legyen igaza!

Helga,
jol olvastad, veleszuletett gegegyengesege van. Kép Hangos legvetel a tunete, hamarosan ki fogja viszont noni elmeletileg. Kép
Tesom vedonoje is mar tobb esettel talakozott a praxisaban, en ezelott meg csak nem is hallottam hasonlorol sem.
Uj produkcionk: hason alkarral tamaszkodik; kezehez erintett targyakat megfog, atteszi a masik kezebe, agyracsot megfogta es probalta odahuzni magat.

Boti, egesz fess csavo, kar hogy mar lestoppoltam Jubb Balazsat. ;)
falina

Megann, köszönöm, hogy hiányoltál. Az sms-t is köszi, most vettem észre. Ugyanis megint lefagyott a telefonom, ilyenkor beteszi az üzeneteket a bejövőkhöz, de nem jelzi, hogy új üzenet jött.
Lénának jobbulást, remélem hamar meggyógyul. Persze a többi beteg babának is gyors javulást kívánok és a beteg anyukáknak is.

Valóban elmerültem a babázásban, ahogy Megann írta, de nem pozitív értelemben. Nem tudom mi a baja Lilinek, de ahogy leteszem üvölt. Tömködi az öklöcskéit a szájába, az egyiket már vörösre szívta. Folyik a nyála és ordít. Ha kézben van, akkor 80%-ban csöndben van, meg a babakocsiban is, de hát ilyen hidegben nem sétálhatok vele egész nap. Éjszaka ugyanúgy alszik ahogy eddig, mármint hogy nincs változás benne, csak a nappalok lettek rosszak. De az éjszakák eddig is rosszak voltakKép
Szóval eléggé lemerít a kicsi, és el is vagyok szomorodva, de remélem majd javul a helyzet.

Csütörtökön megyünk a 2 hónapos oltásra, akkor majd megmutatom a dokinak, bár nem nagyon bízom benne. Tegnap előtt felhívtam este, hogy iszonyúan ordít a baba. Kb. 15x kérdezte meg, hogy mennyi idős, és 5x mondta, hogy adjak infacol-t a babának. Holott mindannyiszor elmondtam neki, hogy nem a hasa fáj és gripe watert használunk egyébként is... Na szóval ennyit a dokinőről. A végén azzal tettem le a telefont, hogy ha nagyon aggódok hívjam ki az ügyeletetKép Na hát köszönöm szépen, erre magamtól is rájöttem volna.

Na szóval ez van nálunk. Nem nagyon tudtam mindent visszaolvasni, csak nagyjából, úgyhogy nem is reagálok, mert nem akarok senkit kihagyni. Csak remélni merem, hogy lassan újra jöhetek, addig is mindenkinek minden jót kívánok, ahogy tudok jövök. Azért megpróbálok feltenni képet, ha sikerül. Van vigyori kép is, mert amúgy az ordítás ellenére jó a kedveKép

Hari, Lili (7+4)

Kép
Kép
hari

szép estét mindenkinek!itt egy adag macis kisnyulas kép!Kép

holnap megyünk méricskézni,akkor majd jövök újra,puszi és jó éjt!
Nyúlné és Kisnyúl(10+6)KépKépKépKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Hari!
Nem semmi dokinőtök van, én biztos keresnék másikat!
Az enyém kijön bármikor, igaz fizetek érte, de telefonban is tudja, kiről beszélek.

Nyúlné!
KisnyúlKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép:Kép
Nálunk Õ a námbörvan!! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Esetleg szólj, ha a menyasszonyai dobták.
Várunk.
Már nem is baj az az 5 nap...
Vendég

Még egy utolsóKép
Kép

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Zsófy! Nem haragszom rád, olvastam az írásod a topicunkbanKép Azt nem mondom, hogy nem vártam a rucit, mert nem lenne igaz, de jó lesz helyette másikKép Csak rózsaszínt kérekKép Ha kinövitek, én megvenném a rucijaitokat! A rózsaszíneket természetesenKép Hm? Írsz majd mélt?

Szépek a babáitok, olyan jó lesz majd itt tartaniKép De jó most is, már sajnálom hogy lassan vége a terhességnekKép Olyan jóKép

Zsu
27+1

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Falina

hát ez elszomorított eléggé, amit írtál, de nem sajnálkozom, mert úgyis kinövi Kép én sem hallottam sosem még ilyenről.Kívánom, hogy minél előbb sikongasson neked nagyokat!Akkor aztán meg azt sem tudod majd milyen hangtompítót használj Kép Boti ordibál egész nap, viszont ő még nem tudja a tárgyakat egyik kezéből a másikba átteni, csak megmarkolni. Ma volt először, hogy ha belémkapaszkodik, akkor próbálja felhúzni magát hátról ülő helyzetbe, de hát ez még nagyon nem megy.Mondtam is neki, hogy előbb inkább fordulni tanuljon meg,de hát magyarázhatok én neki Kép köszi a bókot, majd átadom - neki is van már egy puncis haverja,ma csípkedték jól össze egymást..

Hari,
miből gondolod , hogy nem a hasija fáj? hányszor eszik egy nap a babád? Emlékszem Boti fiam és egész nap üvöltött, minden orvos+védőnő azt mondta, hogy a pocija fáj, ajdak neki Infacolt.De ő görcsölt is rendesen és semmi nem használt neki,főképp nem az Infacol.Meg kellett várnunk,míg kinövi,ez nála 3,5hónap után következett be..képzelheted.Remélem azért nektek hamarabb elmúlik,kitartás!! Tudom,ehhez nagy türelem kell és sokszor úgy érzi az ember,hogy nem bírja tovább,de hidd el megéri!csak ki kell várni azt a pár hetet..úgy látom nagyon jó husiban van-édes!
helga22

Hello,
csak bekukkKép

Nemesek/Kati, köszi a hiányolástKép!

nyelvtanulás téma:
én is német szakos voltam, (csak megszüntették a szakomat,mire lediplomáztam volna.3éves német nyelvtanár képzés volt az SZTE-JTFK-n.
mondták,hogy vegyek fel még egy szakot mellé,és kezdjem előről a tanárképzőt, én meg berágtam és inkább majd BTK-n megcsinálom tanárszakkal...csak megvárom a végét,hogy mit idétlenkednek meg variálnak még a felvételi rendszerrel...
na de ez most nem lényeg.)
Amennyire emlékszem,mi is úgy tanultuk, ahogy AYSE írja, hogy nincs sok értelme erőlködni vele így,hogy néha németül bezélünk...
én max.német mondókát mondok el, vagy éneket, ha kifogytam a magyarbólKép
Rókicáéknál lehetne úgy csinálni, hogy David csak angolul beszél Zsuzsával,Rokica meg magyarul.Az lenne hatásos.

Zsuzsófi,
Köszi, hogy megbocsájtasz!Kép
most is vannak édes rózsaszÍn cuccai Lillusnak, nem felejtem el még egyszer, tényleg nem kérek érte semmit, csak, hogy ne haragudj!
Te csak költs a kishapsidra,magatokraKép én meg majd küldök egy-két csini rózsaszín szerkót!Kép
Szegedre egy darabig még nem jutok elKép
sok puszi!Kép

Hari,
Nagyon édes Lili!!!imádomKép szerintem hasonlÍt Lillára kicsitKép
Jó ez a hinta amit csináltálKép

Hozzánk holnap jön a dokinéni beoltani 4.hónapra Lillát.

ZSó
és Lilla,holnap 18 hetes
zsofy

A babyk nagyon édesek,
én is dobok fel gyorsan pár mai fotót:

Kép
Kép
Kép
zsofy

jaj, elfelejtettem írni,
Köszönjük Lillával a dícséreteketKép

mindenkinek jó éjt, nem tudok gyakran jönni mostanában, nagyon sok törődést igényel a kis pupákomKép

puszi,jó éjt!
Kép
zsofy

Jó reggelt!Kép

Nyelvtéma: szerintem is úgy lehet valóban szinte anyanyelvi szinten megtanulni, ha az egyik csak azon a nyelven beszél hozzá.Én ezt is akarom, csak át kell állni, merthát már kissé régóta csak magyarul beszélek, de remélem hamar belelendülök, csak az lesz furi hogy mindenki előtt is németül kelleneKép
Egyébként én mindenféleképpen jónak látom a mi esetünkben mert menne és ő is megtanulná legalább, csak lehet ha én mindig németül beszélek egész nap vele apja meg csak esténként jobban megy majd neki a német, hát az meg nem túl jó talán Kép

Mea
mea

Na emgyek etetni, mert a kiscsaj felébredt este 8-tól aludt a drága most meg játszik a kiságyában meg gagyarászik magánakKép
Annyira cuki falat!!!

Göndörzsóf!Helga!Nyúlné, Hari!Kép
Nagyon cukik a bébik!!!!!!Kép

Mea
mea

Jó reggelt!

Oréka,
Tábla - nagyon szívesen. Kép
A te férjed sem egyszerű eset, a megnyilvánulásai hasonlítanak az én férjemére Kép Õ is kiakadt a tejkiütéseken is, de amikor Dani köhögött, akkor aztán már balhézott is. Kép
Én is alig várom, hogy elfogyjon a 2-es Pampers. Naponta kétszer-háromszor átöltözünk, amiben csak az a jó, hogy a sok csini ruháit váltogathatom. Kép
Dani is ugyanannyit kakil születése óta, napi 3-4-szer is.

Barbi,
Tényleg Dani is nagyon jó alvó Kép. Nincs is panaszom Kép. Mostanában már éjjel is egész hosszan alszik kaja nélkül, ma majdnem 8 órát egyfolytában, 3/4 9- 1/2 5-ig és azóta is. Kép Õ egy angyal! (Beni szerint biztos ördög, mert fiú, az angyal pedig lány).

Kati,
Anyósod megint mit talált ki!?!?! Kép Normális?!?! (bocsánat) Tényleg azt gondolhatná Trisztán, hogy kizárjátok valamiből, így is sokkal kevesebb jut neki most belőled. Különben is a szoptatás nem nemiség kérdése.
A férjemnek az első házasságából van egy 16 éves fia, épp kamasz. De nagyon helyes, kedves kissrác, Benivel imádják egymást. Nekünk pici a lakásunk és ajtó csak a wc-n és a fürdőszobában van, a többi boltív. Először mindig elment, mikor Danit szoptattam, szégyenlős, ami érthető. De megbeszéltem vele, hogy engem nem zavar, miután nincs kint az egész cicim, csak épp, hogy a pólót felemelem, nem kell kimennie most még fél évig minden alkalommal. Ha ezt hallaná az anyósod, hogy kiakadna!

Eddig olvastam csak vissza, folyt. köv, Dani felébredt...

Benianyu és Dani (holnap lesz 2 hónapos)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Jó reggelt !

Lányok segítsetek!
Mi a neve annak (azoknak) az orrspray(k)nek, amit használtok?
Ma reggelre Gergő taknyos lett, be van dugulva az orra, kiköpi a cicit minden második szívás után, majd levegőért kapkod.
Ja, és köhög is sajnos. Eddig mindig műköhögéseket adott elő, de ez most sajna igazi.

Apa volt nagyon náthás a héten, de biztos vagyok benne , hogy nem tőle kapta el, mert nagyon vigyázott, hogy még csak véletlenül se menjen a baba közelébe.
Attól félek inkább,hogy hétfőn a babamasszázson fázott meg. Nem volt ugyanis ott túl meleg.

A doki csak délután 3-tól rendel, addig jó lenne némi információ, hogy mihez kezdjek.
Köszönöm előre is.

Kép
kuha

Sziasztok!

Kuha! Orrszívás előtt Sterimar (tengerisós oldat) aztán orrszívás után Nasivin spray. Köptetőnek gyerek Rhinathiol-t kap Oli. Ezeket mind lehet kapni recept nélkül. Ja és Cebion cseppet is adok neki (C vitamin)
Most már minden ismerősünk beteg szinte. Benne van a levegőben.

Jucc! Én is a homeogene 9-t szedem csütörtök óta. Arra jó volt, hogy már másnap nem fájt a torkom, viszont el nem múlt a betegség. Lángvörös a torkom és hólyagok vannak benne. Jó volna ha már elmúlna... Félek, hogy a gyereknek is ez lesz. Õ "csak" taknyos meg köhög egyelőre...

Zsofy, Hari, Nyúlné, Helga, Zsóf! (Ha kihagytam valakit bocs) Gyönyörűek a babócák Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Megann,
Léna jobban van? Az jó, ha sokat alszik, mikor beteg, gyógyul.

Göndörzsóf,
Bubusnak is olyan tokája van, mint Daninak. KépNagyon aranyos a két fiad együtt a képen. Kép

Hari,
Jó, hogy tudtál jönni egy kicsit. Lili nagyon édes, ahogy mosolyog. Kép Amúgy 8+4 már Lili.

Nyúlné,
Imádom Kisnyúlt. Kép

Zsóf,
Mennyire jó Lilla farmerje! A farmerhez is megy a rózsaszín. Kép Kép Kép

Benianyu

benianyu

Na fasza,mostmár hallgathatom mindkét nagymama dévánkozását, hogy ilyen kicsi gyereket mirét fázítUNK meg...KépÉritiek?Tehát ÉN IS...

Már várom anyós okoskodását, de akkor majd megmondom hogy beszélgessen el egy kicsit a fiával a gyereknevelés és felelősségvállalás rejtelmeiről...

Megyek anyukámhozKép

Megann

Kép

Kép
megann

Benianyu!

Egyébként Léna ma már lényegesen jobban aludtKép(szerintem 2 nap és jól lesz, úgyhogy ne aggódj a menyedért vigyázok ráKépKépKépKép) este elalvásnál egyáltalán nem szörcsögött, csak hajnal felé amikor már éberebben aludt, úgyhogy már fél 7 től félóránként orrszívózunk...
Nem szeretnék egy arcüreggyuszitKép

Megann

Kép

Kép
megann

Lanyok, tudnatok segiteni? Kép

Ha van kis idotok a baba mellett legyszives ajanljatok orvost nekem Pesten, aki bababarat, nem vag gatat,csak ha kell. Arat is kerdeznek, ha nem baj. Koszonom, elore is !!! KépKép
Indian, aki meg csak 8 hetes es 2 napos.
indian

Davailla, Vrucsincá!

Köszönöm az infókat! Be fogom szerezni őket. Már csak egy kérdés Vrucsincához: ez a Steimar is egyfajta spray? Előbb ezzel kell , utána várni kell egy daragig, mielőtt orrot szívok? És a Nasivinből is van kimondottan bébiknek /gyerekeknek?
Azt hiszem, egy tisztességes orrszívót is be kell szereznem , mert nekem ez a kb. 300 Ft- os, sima egyszerű, pumpás van.
Ez eddig tökéletesen kiszedte a fehér anyatejes matymákot, de most látom , hogy ezzel nem fogom tudni rendesen kiszippantani a nózijából a trutyit.
Viszont legvégső esetben vennék porszívósat, sak ha már tényleg nagyon muszáj.
Mit ajánlotok, ami nem porszívós, de Nektek bevált?

kuha

Kép
kuha

Sziasztok!
Nagyon édesek a babák!
Megpróbálok mégegyszer küldeni én is.
KépKép

KépKép
KépKép
oréka

Közben itt volt a doktor néni, kapott Dani oltást! Olyan kis hős volt! Felsírt a hirtelen fájdalomtól, de csak pár másodpercre, aztán meg is nyugodott. Még mosolygott is a doktor nénire.
Kinek a babája kapott régi fajta kéthónapos oltást? Mire számítsak?

Megann,
Örülök, hogy Léna jobban van. Kép Vigyázz is csak rá!!!

Oréka!
Nagyon édes a babád! Kép

Kuha,
A Sterimar az tengervízet tartalmazó orrspray, fellazítja a váladékot, hogy könnyebben ki tudd szívni. Én ajánlom az orrszívó porszívót, mert nagyon hatékony és fontos, hogy ne maradjon bent váladék. Nem szadi egyébként!

Most megyünk a védőnőhőz. Majd megírom, hogy az én kis dagigolyóm mennyit nyom. Kép

Benianyu

benianyu

Közben itt volt a doktor néni, kapott Dani oltást! Olyan kis hős volt! Felsírt a hirtelen fájdalomtól, de csak pár másodpercre, aztán meg is nyugodott. Még mosolygott is a doktor nénire.
Kinek a babája kapott régi fajta kéthónapos oltást? Mire számítsak?

Megann,
Örülök, hogy Léna jobban van. Kép Vigyázz is csak rá!!!

Oréka!
Nagyon édes a babád! Kép

Kuha,
A Sterimar az tengervízet tartalmazó orrspray, fellazítja a váladékot, hogy könnyebben ki tudd szívni. Én ajánlom az orrszívó porszívót, mert nagyon hatékony és fontos, hogy ne maradjon bent váladék. Nem szadi egyébként!

Most megyünk a védőnőhőz. Majd megírom, hogy az én kis dagigolyóm mennyit nyom. Kép

Benianyu

benianyu

Benianyu!
Emma a régifajta 2 hóst kapta, semmi utóhatása nem volt, se lábfájás, se hőemelkedés, ugyanolyan jókedvű volt, mint egyébként szokott. Egy hét múlva kapjuk a következőt, azt mondták, hogy az után viszont lesz min. hőemelkedés, lábfájással kísérve. Attól már előre félek.

Kuha!
Osztom a többiek véleményét, mi is Sterimart használunk. Porszívós orrszívot javaslom, csak a hangja vészes, egyébként meg nagyon hatékony, nekünk a Wiva-Vac van. Nagyon jó, mert gömbölyű a szívórésze, tehát még véletlenül sem tud becsúszni a baba orrába, így nem okoz sérülést.

Mindenkinek nagyon szép a babája.
Ez a szürke idő rémes!

És mi a legrémesebb: telefonált a "drága Mama", hogy hazajön a hétvégén és ittmarad egész karácsonyig. Jajj nekem!!!!!! Azt hiszem elkezdek relaxálni, mert máshogy nem élem túl azt a másfél hetet.

Angi

Dóri! Béke van már Apával?

Emma aki négy nap múlva három hónapos lesz már.Kép
cipó

Benianyu!
Köszönöm!
Ágoston is a régi oltást kapta. Semmi baja nem volt tőle, az egész napot végigaludta.

Cipó!
Emma nagyon aranyos!
Helyes bohóca van.

KépKép
KépKép
oréka

Sziasztok!

Nagy rohanásban kicsi pihiKép.

Benianyu! Pálma is a régi oltást kapta, a dokinénink azt mondta, tökéletesek azok is, ne aggódjak. Én meg hallgattam rá. Nekem azt mondta, hogy 5-6 órával az oltás után mérjek lázat, ha hőemelkedéses, kapjon egy fél germicid-c-t. Éjszakára meg adjam be a másik felét. Ha nincs du. hőemelkedése, éjjelre adjak egy egészet. Mivel nem volt du. lázas, estére kapta meg a kupot. Ahhoz képest, hogy aluszékonyságot okozhat (a használati utasítás szerint), és a védőnéni szerint levert lehet az oltástól, a kis drágám hajnali 1-ig dumált velünkKép. Ez azért volt nagyon emlékezetes, mert másnap mentunk a kh-ba ultrahanra, és persze korán kellett kenünk (főleg nekem). És a védőnéni javaslata szerint a combikájára állotvizes melltartóbetétet tetetm, borogatás gyanánt.

FK
ddudukly

Sziasztok!

Off tema, bocsi:
Beleultettek a fejembe, hogy a gyapju agynemu milyen egy egeszseges dolog. Egy gond van vele csupan es az az irtozatosan magas ara. Van kozuletek vki, aki hasznal ilyen agynemut es megosztana a tapasztalatait velem, akar mailben?

tima kukac freemail pont hu

Koszi elore is!
falina

Benianyu!

Gergő is a régi oltást kapta 2 hónaposan, sőt 3 hónaposan is.
A 2 hós oltásnál semmi baja nem volt, igaz, a doki mondta,hogy 3 óra múlva adjak neki egy egész Germicidet. Nem a C-st , mert abban altató is van. Szóval semmi baja nem lett.
A 3 hósnál viszont volt hőemelkedése, és borogatni is kellett egy kicsit a lábát, de estére már kutya baja volt.

kuha

Kép
kuha

Falina! Igen, én több, mint 10 éve használom. Igaz, csak paplant. Nem kell téli/nyári paplan, mert átveszi a testhőt és stabilan tartja. Pálma is bariszőr derékaljjal és zsákban alszik. Az ilyen "termékbemutatókon" tényleg qva drága. A demkónál vagy a bochnál jó minőségű van, karácsony táján akcióznak is. A corában is jókat láttam. Ajánlatos tiszta pamut ágyneműbe húzni.

Rókica! Én se szeretem az auchant, főleg a pelenkaügy óta. A corát szeretem, viszont ott nem veszek húst, mert egyszer büdös volt, amit hazahoztam... Nekünk is pesztonka orrszívónk van, 8071 Ft volt az egyetemi gyógyszertárban. Én a porszívós ellen azért berzenkedek, mert a porszívóból egy csomó por jön ki. Én a csajt is mindig a másik szobában tartom, amig porszizok, felmosok és kiszellőztetek. Viszont a dokinénink szerint a megfázásos trutyit csak a porszívos szedi ki rendesen Kép.

Kuha! Nálunk nincs még megfázás, én orrszívás előtt és után is sterimart használok.

FK
ddudukly

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?