Sziasztok!
Nyelvtanulás: nálunk alapvető összezörrenést okoz ez a kérdés, ugyanis a férjemnek mániája, hogy gyerekkorban könnyebben tanulnak a kicsik, mint nagyobb korban, és amit csak lehet, megtanítana nekik. Én meg azt vallom, hogy játsszanak a gyerekek, amíg tehetik, így is borzasztó korán le vannak terhelve. Én nem vagyok nyelvtanár, viszont ismerem a Waldorf-pedagógia elveit nagyjából, ők azt mondják, hogy 7 éves kor előtt nem jó, ha tanul idegen nyelvet a gyerek. Persze a kétnyelvű családokban ez kivédhetetlen,hiszen azt senki sem kívánhatja, hogy csak az egyik szülő beszéljen a gyerekhez, míg a másik meg sem szólal 7 éves koráig
Ildi

Nekem sem fáj már a torkom, de nagyon piros, és estére jó náthás is lettem,és lehúzódott a dolog a légcsövemre, amiből köhögés is lett

Köptetőt is szedek mostmár. Gergő is náthás, de nem zavarja,úgy tűnik. Balázsnak csak náthás a hangja, de nem jön az orrából semmi, és jól van. Lehet, hogy a Béres csepp tényleg golyóállóvá teszi?
Reggel Balázs megint balhézott, amikor fölébredt, hogy most azonnal hozzak neki inni / látta, hogy éppen cicire cuppant Gergő /, aztán elkezdte lökdösni, mondván, hogy nem fér el. Erre áttettem az ágy másik felére, és ittam egy korty vizet, mire letettem a poharat, Gergő már le is gurult az ágyról

Persze a szokásos oldalon ki van párnázva, hogy ha netán leesne, ne üsse meg magát. Ott még soha nem esett le. Itt meg semmi, csak egy szőnyeg, és újságok is hevertek ott. Nagyot koppant, keservesen sírt, de baja nem esett, pár perc szopi után már vigyorgott,és nem fáj semmije. / végigtapogattam/. Balázs is leesett egyszer kiskorában ugyanerről az ágyról, vele sem mentem dokihoz, felelőtlenség szerintetek?
Ma kapok egy légzésfigyelőt kölcsön

A múlt hét óta elkezdtem parázni ( jobb későn, mint soha ), mert Gergő leginkább hason alszik, pedig oldalt szoktam fektetni, úgy, mint anno Balázst.Viszont így elég gyakran ébredt. Egyszer aztán hasragördült, és aludt egyhuzamban 7 órát. Azóta hasra teszem le, és éjjelenként egyhuzamban általában megvan a 6-8óra. De idegesít a hasonfekvés. Ráadásul pénteken egy anyuka mesélte, hogy ha nem lett volna a légzésfigyu, akkor a babájuk sem lenne már... Szóval meg fog nyugtatni a dolog. Hétfőn egy lakóhely szerinti fórumon rákérdeztem, nincs-e valakinek bérbeadó légzésfigyelője, és ma már meg is kapom, ingyen

Tudjátok, mit nem értek? Ez a készülék 15 másodperc légzéskimaradás után riaszt már. Akkor minek ragaszkodnak annyira az újraélesztő tanfolyamhoz az okosok, amikor ennyi idő után még nem kell újraéleszteni? Vagy igen?
Na, eldugulok.
Judit