A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

Sziasztok!

Éva!
Köszi a jókívánságot!Kép

Gyógyítgatom a srácokat, csak Bencénél tartja még magát a vírus. Remélem, holnapra már ő is jól lesz, de hétvégére már biztosan, és megyünk. Mit vigyünk?

Bocs a ritka bejelentkezésért, csak van egy csomó beadandó dolgozatom, azon nyűglödöm szabad perceimben. Meg itt a vizsgaidőszak is a nyakamon.Kép

Gabi
efgabi

Gabi!
Gyertek mindenképpen! Szerintem valami innivaló jól jönne.
Mimóza

Marcsi!
Amúgy hánytól lehet odamenni és pontosan mi a cím?
mimóza

mimóza, a leveleimet megkapod?
5. kerület, balaton utca 15. elvileg 10-kor kezdünk, de szerintem lehet korábban is érkezni.
most kampányolok az ovistársak anyukáinál, hogy a csütörtöki karácsonyi bulira egészséges rágcsákat vigyünk. (nem lehet saját sütésű sütiket vinni, tiltja egy új rendelkezés)
elvileg szombaton is reggeli után leszünk, szóval éhséget nem kell csillapítani...

mire gondoltam?
jófajta gyümölcslére, almacsipszre, banáncsipszre, aszalt gyümölcsökre, mandarinra, dióra, nem sós mogyoróra, müzliféleségre. tengert úgysem kell rekeszteni, ha mindenki csak egyféle jó finomságot hoz, már bőséges fogyasztanivaló jön össze.

marcsi

KépKép

KépKép
2in1

SziasztokKép
Mi sajna nem tudunk menni a bulira de nagyon jó szórakozást kivánok NektekKép
LányokKép
Nagyon felkeltette az érdeklődésemet ez a sok muffin...tudtok esetleg receptet küldeni? Jó lesz magánban isKép

Kis betegeknek gyógyulást kivánokKép Nálunk Geri már 4 hete hurutosan köhög. Volt ugye arcüreggyulladás meg fülprobléma. Most elvileg fülészetileg rendben van de még mindig szivom a nóziját és köhög. Elvileg szombaton mennénk Kehidakustányba...remélem jól lesz addigraKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Doris!
Írtam mailt! Kép

Eri
simones

EriKép
Köszi, megkaptamKépKép
ClaireKép
Ha bekukkantasz ide légyszi nézz át a szemcsis topikba is mert Lia keresettKépHogy megy a szemüvegviselés?

Puszi:Doris
doris

doris,
sóbarlangban nem voltatok még?
mi a gellérte járunk. nagoyn hatásos meghülés, köhögés ellen.
receptet küldök. marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi,most már megkaptam, köszi. A korábbiakat nem. Jó sokan leszünk! Kép

A müzliféleségek miért nem tetszenek? (gabona, aszalt gyümölcs, méz...)

Pogácsa jó lenne? Vagy inkább tejfeles-túrós lepény?

M.
mimóza

Sziasztok!
Köhögős, asztmás, hurutos gyerekeknek a Szemlőhegyi barlangot ajánlom, fel is írják a kúrát. Én voltam ott túravezető diákkoromban, ha reggel taknyosan menetem fel, estére elmúlt.
A találkozóra mi is megyünk, 2-3-4? gyerekkel, és majd viszek is vmi finomat.
Doris! köszi, benéztem tegnap is, csak a szemét gép nem hagyott írni, csak olvasni!
bocs, Eszter sír, megyek: Claire
claire

Sziasztok!

Gabi
Jó, hogy írtál! Gyógyuljatok meg mindenképpen!!!!
Együttérzek veled, nekem is lesz két vizsgám január 5-6-án és még házidolgozatot is kell írni a munkahelyi problémákról, jó feladat, már lassan hét éve nem dolgoztam?!!!

Képzeljétek, tegnap megbüntetett egy rendőr!!! Itt nálunk a faluban, mert megálltam a bolt előtt, és nem vettem észre, hogy kb. 300m-re van egy megállni tilos tábla, kb. 5percet voltam bent a gyerekekkel a boltban és mire kijöttem rajta volt a kocsin a papír, hogy feljelentettek, mert tilosban parkoltam. Gondolhatjátok milyen mérges voltam!!! Holnap megyek reklamálni a rendőrségre, hogy ne büntessenek meg, mert elvileg csak az út másik oldalán lehetett volna megállni, de az az út nagyon forgalmas, az autópálya építése miatt percenként jönnek-mennek a kamionok és én ott nem megyek át három pici gyerekkel, hátha egy kicsit meglágyul a szívük?!

Éva

Doris
Nektek is javulást kívánok!!! Kehidakustány nagyon szép, mi is voltunk kb. két éve. Együtt megy az egész család, vagy csak te mész a gyerekekkel? Jó pihenést kívánok nektek!!!!

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Megjöttünk a fülészetről és a dokibácsi szerint Zoli füle meggyógyult. Kép

Minden kis és nagybetegnek jobbulást! Kép
Vizsgákhoz egy nagy kalappal! Kép
Nekem már csak a félévi dolgozatot kell megcsinálni. Szerencsére kaptunk haladékot, ui. ma lett volna a határidő. Kép

Lányok!
A Balaton utcában vajon szombat de. lehet parkolni? Nekem egyelőre sok hely kell még. Kép Ilyenkor fizetős a belváros? Vagy inkább BKV-val menjünk?

Eri
simones

Sziasztok!
Sajnos szombaton délig kell még parkolójegyet venni, ilyenkor imádnak büntetni a közterületesek (amikor még csak Gergő volt, a következő sarkon laktunk, a Szemere utcában Kép). Ha tudtok BKV-val jönni, akkor az a jobb megoldás, mert a 15-ös busz két sarokra áll meg mindkét irányban.

Éva!
Nekem is van még egy házidolgozatom tájrendezésből, azt pötyögöm be éjjelenként, amíg össze nem folynak a betük. Kép

Gabi
efgabi

mimóza!
a felsoroltak mind tetszenek Kép
amihez lesz kedved, hozd azt Kép (a nem csak a sósra vonatkozott, a müzliféleségre nem, szóval az igen Kép) nagyon beégtem az egészséges kaja kampánnyal. egész jól hozták a többiek is a mazsolát, datolyát, aszalt barackot, de persze volt egy csomó rágcsa. na az én két fiam letáborozott a csokis kekszek közvetlen közelébe és ketten megettek egy tállal. pétert tudtam kicsit visszafogni azzal, hogy tojás van benne.
kinga irt, hogy nem tudnak jönni Kép, vikics pedig azt, hogy igen Kép.
én is a bkv-t ajánlom, mert karácsony előtti utolsó szombat lévén örület lesz a városban.
már lehet 10 előtt is érkezni Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Gabi

Én ügyesen megoldottam és letöltöttem egy jó kis dolgozatot a netről, majd egy kicsit csak át kell még fogalmaznom, de én nem szenvedek vele. Sok sikert neked a dolgozathoz!!! Hány vizsgád lesz még és mikor?

Éva

Kép

Kép
éva75

Gyerekek! Itt hóvihar van! Tüntessétek el holnapra, mert különben hogy megyek le???
A tervek szerint elindulunk mundannyian kocsival, a párom ki rak engem vmi használható BKV közelében az ikrekkel + Dáviddal, ők meg kihúznak Ábel tornájára Budakeszire, és ha ott végeztek, értünk jönnek. Tök egyszerű, nem?
Sajna, lehet, hogy most mi is sütit hozunk, de lehet, hogy vmi aszalt gyümit (is).
Marcsi! Az jutott a sztoridról eszemeb, hogy egyetemen egy terepgyakorlaton a gyakvezető mutogatta a védett magyar kosbor fajokat, miközben 3 év körüli leánykája eltűnt, majd beállított egy védett példánnyal, hogy Nézd apa mit szedtem: ezt le is fotóztuk Kép!
claire
claire

Mindenkinek dugómentes közlekedést a mai talihoz-nagyon bánom, hogy nem lehetünk ott-lélekben én is ott vagyok!
Várom a beszámolókat majd, képeket szintén!
szép napot
Kinga
pkinga

Sziasztok,
Sajnos mi sem tudunk menni... A fiúk is eléggé köhögnek, de most a változatosság kedvéért én robbantam le. Valamiért nagyon fáj a lábfejem, teljesen lesántultam + elkaptam valami nyavaját is, rosszul érzem magam...

Sajnálom! Kisbuksi, Marcsi mindenesetre köszönjük, hogy megszerveztétek, olyan jó lett volna találkozni mindenkivel, aki ott lesz! Talán majd legközelebb, ha szabadtéren leszünk oda köhögösen is elmehetünk...

Érezzétek jól magatokat!
Mimóza
mimóza

Sziasztok!

Sajnos végül mi sem mentünk el, reggel felkeltettem a gyerekeket, hogy indulunk az ikertalálkozóra és elkezdtek hisztizni, hogy ők nem akarnak elmenni,ígértem nekik mindent, de nem volt hatásos, így itthon maradtunk, sajnálom, de nem akartam rájukeröltetni. Remélem, ti azért jól éreztétek magatokat!!!! Írjatok, hogy milyen volt!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Jó volt a tali, a fiaim nagyon jól érezték magukat, alig akartak eljönni, és a kocsiban az volt az első kérdésük, hogy mikor jövünk legközelebb.Kép Feltettem egy pár képet, majd még bővítem az albumot, Ikertalálkozó a Játszóházban címen találjátok meg.
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=7952

Gabi
efgabi

Megnéztem a képeket és csak irigykedem! Kép
Végül hányan voltatok?

Claire, nagyon jól nézel ki!!!

Tényleg, mikor is mehetünk legközelebb a játszóba??? Kép

Éva,
Remélem nem mi vettük el a kedveteket...

Sziasztok,
M.
mimóza

Sziasztok!

Hasonlóan Gabi fiaihoz, az enyémek sem akartak hazamenni. Kép
Küldtem mailt, hova raktam fel a képeket. Ha valaki nem kapott írjon nekem, a címet csak mailben szeretném megadni.

Eri
simones

Sziasztok!

Örülök, hogy ilyen jól éreztétek magatokat a talin, kár , hogy az enyémek nem akartak elmenni.

Mimóza
Nem miattatok nem mentünk, csak egyszerűen nem akartak elmenni a fiúk és talán jobb is, hogy nem mentünk, mert mára belázasodtam és fáj a torkom, még lehet, hogy valakit megfertőztem volna.

Gabi
Nem semmi , hogy mekkora már Robi!!!! A múltkor még egy kis csecsemő volt, most meg kész férfi!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Claire! Kép
Betelt a postafiókod.

Eri
simones

Sziasztok!

Marcsi!
Köszönjük, hogy összehoztad ezt a talit, jó volt veletek találkozni.Kép

Mimóza!
Összesen 8 család 20 gyerekkel vett részt a bulin, igaz, nem egyszerre voltunk ennyien.Kép
A következőt valamikor március közepe felé kellene tartani, mondjuk 18-án szombaton délelőtt.Kép

Éva!
Tényleg nagyot nőtt KisRobi, nekem is hihetetlen. Már olyan önálló! Jön-megy, mutogat, határozottan kifejezi, hogy mit akar.Kép Még nem beszél, de nagyon sokat gagyog, és néha mondja, hogy NE. Főleg amikor le akarom tenni a karomból.Kép

Párom csinált egy albumot, mert ide a babanetre nem tudtam feltölteni a képeket. Benne vannak Marcsi képei is.
Ikertali

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!

KépKépKépKépKép

Beáék

Kép
beatrix2

Sziasztok! Kép

Mi is NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT kívánunk mindenkinek!!! Kép

Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Bea!
gyönyörűek a lányok! valld be őszintén: te meg tudod őket különböztetni?
LÁnyok!
tényleg jó volt a tali Kép tudtunk beszélgetni is. KisBUksi volt rendes, hogy megszervezte ennyiért...
ma voltunk a Diótörőn - pécsi bábszinház vendégjátéka, kisfiúk nagyon bírták! péter elsirta magát, hogy ne legyen vége... pedig egy szó sem hangzott el benne, végig csajkovszkij ment... kb. 45 perc
ma cirkuszba invitáltam minden 3 év körülit és felettit Kép
dec. 30-án, 15-től. e-mail ment. részletek miatt levél jöhet Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Mindenkinek szép ünnepet kívánunk!
Ricsi Barbi Csilla GáborKép
Ja majd ha lesz kép akkor én is küldök ám!
puszi
bim_bam

Vadvirág, Bea, Bim-bam és a többiek!!!

Köszönjük szépen a karácsonyi jókívánságokat és mi is mindenkinek viszont kívánjuk!!!! Boldog Karácsonyt!!!!!

De azért még ne tűnjetek el Karácsonyig!!!

Marcsi

Köszi a cirkuszos invitálást, mi holnap Százhalombattára megyünk Eötwös cirkuszba és a legjobb az egészben, hogy ingyen lesz a sportcsarnokban 17órakor, ha valakinek közel van és el tud jönni tegye meg!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok,
Sajna mi is lemaradtunk a taliról, Viki szombat reggelre belázasodott...Kép
De már azóta régi formáját futja.Kép

Marcsi,
légyszi irj részleteket a sóbarlangról. Az érdekelne leginkább, hogy milyen sűrűn jártok, mennyi ideig maradtok, és csak akkor ha baj van, vagy megelőzésképpen is? És úgy egyáltalán mennyire vált be.
Persze mindenki más véleménye tapasztalata, érdekel.Kép
köszi
Szilvi
manoca

Szilvi

Budakalászon is van egy sóbarlang, egy időben, mikor még ott laktunk jártunk egy párszor, mert Lorenának sokat fájt a füle és sokszor volt náthás, de nem tudom, hogy igazán használt-e, lehet, hogy keveset voltunk, de nekünk igazán az orrmandulakivétel segített.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Mi is vagyunk, de inkább olvasó üzemmódban.:o
Skacok hatalmasak, elevenek és nagyon várják a karácsonyt!KépKép

Mi is békés, áldott ünnepet és nagyon boldog új esztendőt kívánunk Mindenkinek!
Erika, Riki, Ricsi

KépKép
herika

Sziasztok!

Zolinak ismét fáj a füle, a doki fel akarta szúrni csak azért, nehogy véletlenül karácsonykor kelljen. Kép

Köszönjük a jókívánságokat. Kép
Mi is mindenkinek Boldog, békés karácsonyt kívánunk! Kép
Kép
Eriék
simones

manoca!
én abszolút hiszek a sóbarlangban. persze nem az egyedüli gyógymód, köptetőt, fenistilt és calcimuscot adok minden megfázáskor. és naponta c vitamint. a sókamra pedig tűzoltás. szóval nem is megelőzés, meg nem is rendszeres. de amikor nagy a baj, heves orrfolyás, vagy köhögés, akkor 2-3 napig is eljárunk. 15 perces adagokban. 500 Ft/gyerek. amikor ők megfáznak, akkor általában nekem is kapar a torkom. így én is kapok a jóból.
eddig nem voltak komolyabb fülproblémáink. elég jól fújják az orrukat, meg talán nincs hajlamuk rá. de akinél rögtön a fülre megy, ott nem tudom, hogy használ-e.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Köszi a választ, végül találtam egy olyan helyet, ami nekünk közelebb van, mint a Gellért. Igaz, hogy ez 800Ft/gyerek, de ez egy óra. Akikkel itt találkoztunk, kisebbek, nagyobbak, egy órát maradnak. Mondjunk szerintem is elég jó, már az első alkalom után Sári köhögése alábbhagyott. Csak azt nem tudom, hogy érdemes-e megelőzésképpen vinni őket, ha egészségesek, heti 1-2 alkalommal, vagy teljesen felesleges. Te beszéltél erről a gyerekorvossal vagy tudsz erről vmit, vagy teljesen magadtól csinálsz mindent?
Fülproblémánk eddig nekünk se nagyon volt, inkább ez a köhögős, orrfolyásos cirkusz, ami eléggé elnyúlik és folyton visszatér. (első év az óvodában....)
Szilvi
manoca

Sziasztok!

Bár inkább csak olvasgatlak Benneteket, kívánok én is békés, boldog karácsonyt Mindenkinek!Kép

Levinek, Nándinak, Ádámnak és Zolikának meg előre is boldog születésnapot.KépKépKépKép

Zsuzsi
zsuzsi88

Zsuzsi

Előre is köszönjük szépen a szülinapi jókívánságokat!!

Lányok!
Hogy telt a Karácsony? Nálunk nagyon boldogok a gyerekek, egész nap az ajándékokkal játszanak, olyan édesek!!! Minden este legalább 10-ig fentmaradhatnak és ennek is úgy tudnak örülni.

További kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

ÉVA!

Nálunk sincs másképp!De ráadásul még a délutáni alvást is kihagyjákKép

Bea

Kép
beatrix2

Bea

Nálunk is kimarad a délutáni alvás, de ennek délutánra már jó nagy hiszti az eredménye, úgyhogy ma megpróbálom elaltani őket ebéd után, inkább legyenek fent este tovább, akkor legalább reggel is tovább alszanak.

Mit szóltatok a hóhoz? Nálunk tegnap szép nagy hó esett, egész este szánkóztunk, de reggel szomorúan tapasztaltuk, hogy elolvadt.
Kár, hogy ilyen rövid ideig tartott!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva!
Na, ma mindent be lehetett pótolni!!! Nekem is volt három kis hóemberem délelőtt! Kép
M.
mimóza

Mimóza!

Már reggel nyolckor mi is kint szánkóztunk az utcán, nagyon tetszett nekik, gondoltam elsétálunk szánkóval a boltba, hát visszafele már kevésbé tetszett Ádámnak, végigsírta az utat, mert annyira fázott, azóta nem is akar kimenni, bezzeg Lorena ma már vagy négyszer volt szánkózni és most is fűz, hogy engedjem ki.

Jó szánkózást mindenkinek!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok! Kép
Kép
Vadvirág
Vendég

SZiasztok! Bocs, hogy csak most jövök, de kicsit sűrű ez az évvége.
Mindenkinek Boldog Új Évet, jó egészséget, szerető családot kívánok, a többi azt hiszem megoldható Kép!
Mimóza! Köszi a bókot. Gabi ügyes fotós. Vagy retusált Kép?
Manóca! De jó, hogy itt vagy! Nálunk a Dávid és az Ádám, ilyen hurutos alkat, szerencsére elég jól karban tartom őket. Még sosem fulladtak, vagy ilyesmi, de most is a benyelt vírus nekik okozott több trutyit, Dávidnak enyhe tüdőgyulája is van, bár nem látszik rajta semmi, de a röntgen mutatta Kép. Kivételesen még antibiotikumot is kap. Szóval azt mondta a dr néni, hogy kezelésbe vesszük a tüdejét, és valszeg barlang kúra lesz belőle , itt a Szemlőhegyi barlangban, Beutalóval, stb. ennek tudom, hogy jó a levegője, mert régen vezettem túrát ott. Remélem neki is hazsnos lesz, ha érdekel, majd beszámolok.
A sópipát próbálza már vki? Vagy az kimondottan asztmatikus tünetekre van?
Új évi fogadalom: megtanulok képet kicsinyíteni, és feltenni Kép.
Üdv: Claire
claire

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog, egészséges új évet kívánunk!
KépKépKépKépKépKépKép
Eriék
simones

Sziasztok!!!

Nagyon -nagyon boldog új évet kívánok minenkinek!!!!

Ki merre volt? Mi egy ismerősöméknél töltöttük a szilvesztert, a gyerekek nagyon élvezték, tüzijáték is volt, fél kettőkor alíg bírtuk ágyba tenni őket, mi már majd kidöltünk, ők meg sírtak, hogy még maradjunk.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Mi is kívánunk mindenkinek Boldog Új évet, sok egészséget! Kép
Zsuzsi! Köszönjük a születésnapi köszöntést. A fiúk már nagyon várják az ünneplést, ajándékokat.

Tudtok valamit erről a gyes mellett 8 órás munkáról? Ránk is vonatkozik? Mert én sehol nem látok kivételt, de hát ki tudja...
Én még azon is gondolkodok, hogy utánajárok lehet-e a start betétszámlát nagyobb gyerekeknek is kötni, mert valamit azért csak számít, az a havi pár ezer forint később, ha nagyobbak lesznek. Kép
Erika!

rakhatnál fel azokról a hatalmas srácokról képet! Kép Nagyon kíváncsi vagyok már rájuk.

Bea!

Gyönörűek a csajok! Kép
Képzeljétek nálunk mam merült fel a leviben, hogy vacsoránál a Nándi helyére ül és majd azt mondja, hogy ő a Nándi, hátha elhisszük. Kis naív. Kép

Marcsi! Mi van Veletek?

Na megyek, mert még képeket kell keresnem a neten az oviba....

Kép

Vikics

KépKép
vikics

Én is boldog új évet kívánok nektek!

Azért klassz, hogy már jó pár éve kitartunk így egymás mellett és nyomon követjük egymás (gyerekeinek) életét, ugye?! Kép

Mi társasoztunk szilveszterkor ismerősökkel, a fiúk a nagyszülőknél voltak és borzasztó éjszakájuk volt. Szegény anyósom egyáltalán nem tudott aludni, mert a fiúk felriadtak a tűzijátékokra, amitől iszonyatosan félnek. Három órán át nem tudtak visszaaludni, bőgtek, remegtek, teljesen bepánikoltak. Jövőre inkább otthon maradunk velük...

Vikics,
Felőlem aztán ülhetett volna Levi bárhová, valószínűleg rajtam kívül még sokakat át tudott volna verni! Kép

jó éjt!
Mimóza
mimóza

Sziasztok!

BUÉK Mindenkinek!Kép

Vikics!
Mivel még mindig nem tudok képet kicsinyíteniKép, ezért nem árasztalak el a fotóinkkal benneteket...Kép
Milyen nagyok már a skacok!!!
Jó az overallotok! Hol vetted?

Mimóza!
Mi is egyik baráti párnál voltunk délután hógolyózni, éjjel kártyázni (reggel fél 9-ig!!), stb (még karaoke is volt - mára már hangom sincs)Kép, de vittük a skacokat is! 10-kor Õk akartak maguktól lefeküdni, és a tűzijátékok és bömbölő zene, stb. ellenére sem keltek fel (hála a jó égnek!KépKép)
Ha ilyen lesz ez az év, mint a szilveszterünk, akkor már nem panaszkodom!Kép

Ma volt a szülinapom... túléltem...Kép A következő már tuti jobban meg fog viselni a kerek évszám miatt...Kép

Erika

KépKép
herika

Erika!

Boldog szülinapot!!!

Vikics

Jól megnőttek a fiúk!!! Nem semmi!!!
Mi a múltkor találtuk ki nekik, hogy cseréljenek szerepet és legyez a Zolika az Ádám és fordítva, de nem tetszett nekik az ötlet.

Mimóza!
Szegény fiúk, sajnálom, hogy nekik nem jött be tüzijáték, az enyémek nagyon élvezték.
Holnap megyek anyuékhoz és ott is alszom, mert csütörtökön és pénteken is lesz vizsgám, lehet, hogy meglátogatlak benneteket.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Felteszek én is egy képet a gyerekekről, a szilveszteri bulin készült az ismerősünk kisfiával.

Kép

Éva

Kép

Kép
éva75

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?