A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!
Bibi, nagyon örülök, hogy kezdesz belejönni a szoptatásba. Így tovább... A sírásról annyit, hogy babóca körül leszünk öten, valamelyikünknek talán majd eszébe jut a jó megoldás. Kép
Enikő, eddig én sem szerettem. Idén tértünk át rá. Ti. nekem egyetlen kikötésem van a fával kapcsolatban: nem lehet alacsonyabb, mint én. Kép Most vettünk egy 180 centis műt, majd befújjuk faillatú spray-vel, hogy illata is legyen. Kép Egyébként megértelek, eddig nekem sem volt szimpi, de a hormonok most emellett voksoltak...
Zsuzsi, engem is pontosan az háborít fel, ami téged, hogy már szinte kötelező adni, holott ő ezért kapja a fizetését. Néha bánom, hogy nem mentem szülésznek, talán nem lennének anyagi gondjaink...
A számot köszi, bejelentkeztem Czankhoz jövő hét péntek 16 órára. A férjemmel közöltem, hogy ha belegebed is, Szegeden kell lennie... Mondjuk viszek DVD-t...biztos, ami biztos. Már csak azt írjátok meg légyszi, hogy a Kórházban hova kell menni - mert én ott sík hülye vagyok, már ami a tájékozódást illeti. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Szép jó reggelt!

Bibi, nagyon ügyesek vagytok Kép És az, hogy kezd beállni az éjszaka, az szuper! nappal meg nálunk is így volt, hol 4 hol 2 óránként szopcsizott, kb. 2 hós koráig, utána már megalkotta magának Mini a napirendjét.

Zsuzsi,
Abszolút egyetértek Veled, csak amit nem értek, az az, hogy miért kér fel valaki olyan dokit, aki tényleg csak a pénzre hajt, mikor van választék sztem. És ez egy olyan kör, amit a paciensek tudnának megszakítani, mert ha nem kérnék fel őket, akkor kevesebb lenne a munkájuk és talán elgondolkodnának, szvsz. és mindig lehet találni olyat, akinek tényleg TE mag a Babád a fontos és nem a pénztárcád, vagy hogy mennyit perkálsz.

Exi,
A műfenyő nálunk sem jöhet szóba, már csak a Srácok miatt sem, mert ilyenkor becsempészhetünk egy kis igazi természetet és fenyőillatot, ami semmi mással nem érhet fel Kép

Pusz,
Kata
pankata

Fenyő: mi 3 éve vettünk egy műfenyőt a KIKÁ-ban, drágábbat, nagyon szépet, szerintem nem ronda. Ára már bejött. Mi is sajnáltuk a fákat, azért döntöttük a műfa mellett. Azt hallottuk, hogy a cserepes fenyők nagyon nagy része ugyanúgy elpusztul, mint amit tőben kivágnak.

Pisivétel: Én is agyaltam rajta, és asszem úgy fogom megoldani, hogy egy új nejlonzacskót beleteszek a bilibe. Abból, majd beleöntöm egy üvegbe. Mi mondjuk Ajni 5 hónapos korától bilizünk, úgyhogy ezzel nem hiszem hogy ilyen formán gond lesz.
A felragasztós zacskós megoldás szerintem is hülyeség, én kis se próbálom.
pomat

Sziasztok jó reggelt!!!

Képzeljétek a párom felajánlotta, hogy elviszi Bogit az oviba (ilyen se volt még), mondjuk igaz, hogy ekkora hóban igen macerás babakocsit tolni, meg aztán a páromnak dolga volt a városban útba esett az ovi, de azért akkor is meglepődtem KépKép

Bibi: Nagyon örülök, hogy jól vagytok, és, hogy kezdetek összeszokniKép

Zozo: Nálatok mi a helyzet???

Exi: Sztem ha megfelelő körülmények között van tartva a cserepes fenyőfa (nem túl melegben, locsolva van rendszeresen) akkor nem pusztul el! Vigyázni kell rá, mint mindenre és kész!
Műfenyő akkor se kéne ha ingyen adnák! Bocs nagyon ódzkodom tőle, persze mindenkinek szive joga, hogy mit vesz, engem nem izgat, de ha nem találunk kölcsönözhető fát, akkor vagy cserepes fenyőt vagy pár "selejtnek" minősülő ágat fogok venni! Ebbe a kis lakásba úgyis max 80-10 cm-es fa jöhetne szóba.....

Pomat: 5 hós kora óta biliztek? Az igen!! És belepisil? Én még nem is próbáltam biliztetni, nem érzem még úgy, hogy eljött volna az ideje...

Violámat 11:30-ra viszem vissza a dokihoz, remélem kész van a tenyésztés....

Na pusssz szép napotKép
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Kata, ezzel is egyetértek!!! KépKép Nekünk olyan dokink van, aki nem várja el a pénzt, nincs tarifa! KépHa adsz az tényleg hála, és mindegy hogy mennyit. Szóval nem a saját orvosom miatt háborgok (nagy szerencse, hogy rábukkantam), hanem az általános állapotok miatt!

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Exi,
És szabadidőd, meg egyetlen normális ünneped sem lenne, ha lelkiismeretesen dolgoznál szülész-nőgyógyászként... A fizetését pedig azért kapja, hogy ledolgozzon napi 8 órát, meg a kötelező ügyeleteket és készenléteket megcsinálja, de nem azért, hogy bármikor a rendelkezésedre álljon (mármint ha felkérted őt orvosodnak). Bocs, ez a másik oldal...

Pomat,
Erre az 5 hós biliztetésre én is kíváncsi vagyok Kép

Enikő,
Azért jó, hogy ebbe is besegít a Párod Kép
Tavaly a cserepes fenyőt mi kivittük egy barátnőmhöz, akinek kertes háza van és azóta is nagyon szép Kép

Ádikám ma 6 éves Kép Tortával felszerelkezve ment oviba, miután tegnap megkapta a "nagyfiús" szurit. Nagyon ügyi volt, le a kalappal előtte, én meg büszke voltam Kép

Pusz,
Kata
Kép
(Ezt tegnap tanultam Kép)
pankata

Szia Bea!

Örülök, hogy újra látlak;)Szoktam kérdezgetni a Tarnaitól, ha éppen sikerül eszembe jutni a kérdésnek...Eddig MÁV-ba mentem mindig, hát ott egy kissé nagyüzem van azért, már amikor nem kell az egyetlen rendelési napján is már 9-kor elrohannia egy műtétre. Remélem azért a szüléskor majd hozzánk is így rohanKép! Meg hát ugye a protkósok...;((Mi sajna nem vagyunk azok, s nem tudom, hogy ezt az állapotot mivel lehet elérni. Most voltunk nála kedden havi ellenőrzésen, 2.-ként értünk oda reggel, azt hiszem 8.-ként kerültem be 2,5 óra várakozás után, s sz.rrá fagytunk a folyosón olyan hideg volt. Most eljött a férjem is velem, hogy hátha meg tudjuk együtt nézni babust az UH-n, de mondta Tarnai, hogy itt a MÁV-rendelőben nem olyan jó minőségű a készülék, hogy túl sok mindent látnánkKép( Úgyhogy végül be sem jött velem. A magánrendelőjében már meg lehetne nézni, mert ott jó készülék van. Lehet, hogy majd jövőre 1-2x elmegyünk oda, csakhát mindenhol próbáljuk megfogni a pénzt, mert nagyon spórolunk egy lakásra, amit kb. 20 év múlva lehet, hogy volna esélyünk megvenni;((, meg babusra is teszünk félre, hogy ne nagyon érjen meglepetés pénzhiány miatt.

Nem tudod véletlenül egyébként, hogy a magánrendelésén mennyit kell neki fizetni? Most mondtam neki, hogy szeretnénk őt felkérni a szülésnél dokinak, s hogy mi a módja, s azt mondta, hogy majd térjünk vissza rá, ha megyünk hozzá a kórházba 4D-s UH-ra, s akkor megbeszéljük. Szerinted el fog vállalni?

Üdv és várom a visszajelzésed.

Vesm

vesm

Én, aki az ügyeletesnél szültem (nem is volt választott orvosom), azt mondom, hogy ha te kiválasztassz egy dokit, és fenntartod magadnak, hogy akkor ugorjon esetleg a felesége, gyerekei mellől, amikor épp te szülsz, azért szerintem igenis megilleti őt némi summa. Egyébként te is elégedj meg az ügyeletessel, aki valakinek a válaszott orvosa, tehát nem kevesebb szakmai felkészültségel rendelkezik (jobb esetben Kép)

A "te" itt általános alany! Kép

Gira
Vendég

Hát igaziból anyu ötlete volt eredetileg. Én is azt mondtam hogy korai, de azért vettünk egyet egy szombaton. Vasárnap már belekakilt, pisilt. Pedig akkor még fogni kellett a kezét, hogy tudjon ülni. Nagyon gyosran beletanult, és most már szinte soha nem kakil be. Persze még bepisil. Szól is ha kell kakilni, de kaja után mindig leültetem egy pár percre. Szerintem azért jobb ilyen korán elkezdeni, mert még nem tud meglépni a biliről ha nincs hozzá kedve. A barátnőmék másfél éves kora körül kezdtek próbálkozni és semmire se jutottak fél éve.

Volt olyan hogy vendégségben csak nyümmögött, már nem tudtuk mi baja, aztán inkább hazajöttünk, itthon ahogy kibontottuk ráültetükk a bilire, azonnal telerakta. Nem akart a bugyiba kakilni, bilit meg nem vittünk magunkkal.

Fenyő ügyben állítólag azzal van gond, hogy a cserepesnek nagyon visszavágják a gyökerét, hogy beleférjen a cserépbe, azért nem marad meg a kiültetett. Ha lenne kertem viztos vennék én is egy nagy kaspót, és minden évben bevinném, amíg elfér benne. De így biztos nem írtunk ki egy fát szeszélyből.
pomat

Ja és mivel igázán büdi akkor szokott lenni, ha már mindenfélét eszik a baba, ezt is megúsztuk ezzel KépKép
pomat

Gira,
Egyet értek Kép Nekem is az jutott eszembe, hogy ha felkérsz egy villanyszerelőt, hogy szabadidejében, munkaideje után javítson meg neked valamit, akkor nem fizetsz érte???

Pomat,
na ja, mindenki másképp csinálja Kép Mi ezen a téren (biztos sok másban is) irtó liberálisak voltunk, és hagytuk, hogy Ádi a maga igényei szerint és ütemében rendezze a szobatisztaságot. Ennek "köszönhetően" 2 és fél évesen lett 3 nap alatt szoba- és ágytiszta, akkor már zavarta a pelus (megjegyzem, minket nem, megvártuk, míg őt zavarja). Így nekünk bilink sem volt (volt, de nem használtuk), nem is fért volna rá a popsimérete miatt Kép

Enikő,
Mi volt a dokinál?

Pusz,
Kata
pankata

Kluzsi!
Mi szülünk egy időpontban egy orvosnál? A seduxen miatt én mindig mindent elfelejtek!

Ugy látom a 100e, halapénzzel egy profnak, mindenkit felidegesitettem. Ne haragudjatok, de bent a klinikán tényleg ezt beszélik. De nem is ismerek olyat aki profnál szülne. Az én dokimnak még magánrendelése sincs és nem pénzért hanem értem és a babámért aggódik. Én szerencsés vagyok.
Tényleg idegesítő amikor 5000-7000 között eljár v.ki magánba és még a szülésért is perkáljon. De mindenkinek felhivnám a figyelmét, hogy nem kötelező a magánrendelést választani. Nagyon sok kedves orvos van akihez visszajárhatsz vizsgálatokra. Sok ember ugy gondolja, hogy jobb ellátásban részesül, ha magánba megy, nekem nögyógyásszal és fogorvossal is volt sajna magánba negatív tapasztalatom. Ezért nem vagyok nagy magánrendelő párti. Egy jo szakorvos az jo szakorvos, minden körülményekközött.Szerintem.

A mérlegröl is köszönök mindenkinek mindent, arra jutottam, hogy egyet kölcsönzünk egy honapra és utánna döntök, hogy kell-e vagy sem.

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!
Kata, én sem arra gondoltam, hogy a fogadott orvosnak nem illik adni.
Itt szó van az ügyeletes oldalról is (tehát arról, akinek nincs fogadott dokija) - ahogy egyelőre nekem sincs, talán nem is lesz. A doki az magánrendelésen kívül is az! Főleg ha képesek a 12. heti UH-n aláíratni egy papírt, hogy minden kérdésedre kaptál választ... Kép
Persze ez az adok dolog nem általános, de szvsz mindenki elvárja!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Vesm: Biztosan el fog vállalni Kép Úgy emlékszem 6ezer Ft volt a magánrendelésen. Én oda jártam, hogy ne kelljen annyit várni, meg hogy a férjem bejöhessen. Be kell jelentkezni hozzá, ha érdekel, majd megírom a telefonszámot ahol be lehet jelentkezni, de biztos mondani fogja ő is. Õt is lehet hívni bármikor, én volt hogy vasárnap ebédidőben hívtam ha gondom volt. Ciki volt, de ez van. Ahogy Pankata is mondja, ezért fizetek neki. Kép Amúgy én is elgondolkodtam már párszor, hogy nem lennék nőgyógyász feleség. Kép Frászt kapnék ha a legszebb álmunkból ébresztenék a férjem, hogy szülés van....
Na, szóval be kell jelentkezni, kapsz időpontot, ami 1 éve nem jelentett még semmit Kép Max annyit, hogy így felosztották az emberkéket, hogy ne mindenki 4-re érkezzen. Szerdánként rendel 4-től. Kaptam időpontot, pl. 5.50. Kb. akkorra odaértünk, és akkor érkezési sorrendben mentünk be.
Volt hogy így is kellett várni 1 órát, ha mondjuk később érkezett a doki mert szülés volt vagy akármi. De volt hogy senki se volt, és rögtön mentünk be.

Pomat: Hú ez az 5 hós biliztetés elég meredeknek tűnik nekem. Én még azon háborogtam magamban hogy a férjem kisöccsét erőltetik, hogy szobatiszta legyen már hónapok óta (most 2 éves), és leszidják amiért bepisil a bölcsiben, meg otthon is gyakran. Férjemmel sehogyse tudjuk felfogni miért akarnak belőle mindenáron szobatiszta gyereket nevelni már másfél éves kora óta....egyszer félve megkérdeztem miért nem adják rá vissza a pelust amikor napi 10 pisiből 10x a szőnyegre megy. És közölték, hogy mer akkor sose lesz késztetése megtanulni mi a rend....és ahelyett hogy kivárnák amíg agyilag megérik a szobatisztaságra, és 3 nap alatt azzá válna (lásd Ádi), már fél éve szidják minden bepisilés miatt. Kép

Műfenyő: Brrrrrr.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,
Igen, a korai szobatisztaságra szoktatásnál vannak sikertörténetek, meg vannak olyan esetek, mint amit leírtál. Mi ezért nem is "szoktattuk", hanem ő "szokott" Kép
Gréti hogy van? Miket csinál már?

Kata
pankata

Sziasztok!Kép

A sógornőm a Kovács profnál szült 9 hónapja. Nem kérdezték meg a "tarifát", úgy tudom 50 v. 60ezret adtak neki. Tudtommal nem keveselte, és állítólag nagyon lelkiismeretes volt a szülés alatt és után is! (ezt mástól is hallottam). Igaz, neki elvileg nincs magánrendelése, csak az ambulancián van, de időpontra kell menni, és 5000 Ft. nála egy vizit.Kép

Az én dokim a Klinikán nem fogadott el pénzt, hiába akartam neki adni az injekció-kúrám után! Nem hagyta, hogy olyan szituációba kerüljünk, hogy odaadhassam!Kép Ezért elmentem a magánrendelésére, és ott csempésztem oda neki a plusszt, amit gondoltam!
Hozzáteszem, megérdemelte, mert soha nem az asszisztensel adatta be az injekciót (pedig olyan szurról volt szó, amit elméletileg én otthon beadhattam volna magamnak), hanem mindíg ő!
De! másik orvossal volt ellenkező tapasztalat is: HSG vizsgálatom volt, a vizsgálat után mondta, hogy várjam meg, mielőtt hazamegyek (gondolhatjátok miértKép) Én nem vártam meg, leléptem, amint megkaptam a zárómat. Utánna elmentem a rendelésére, és leb...szott, hogy miért nem vártam meg!! Anyád...Kép (nem szeretnék szándékosan nevet mondani, bár úgy veszem észre közülünk senki nem jár hozzá).

Pussz!Kép
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Szerintem leginkább attól függ mikor születik a gyerek. Én novemberi vagyok, és a következő nyár végére lettem szobatiszta. A titok a nyárban rejlik, mert akkor egy kis bugyiban szaladgálhat a baba, és azt könnyen le is tudja maga húzni, és a kertben (ha van) nem nagy baj, hogy a fűre pisil. Sokat vagyunk szabadban, nem olyan nagy macera. Nyáron a pelus meleg, és kellemetlen a babának.

Én nem szeretném a lányom kakis pelusát szagolgatni, 2,5 évesen pedig pláne nem, ő se szereti már most se...
Anyagilag sokat jelent, (napi 3-4 pelus amit használunk) és a panelben a büdi is komoly érv, még ha naponta 2x visszük is le a kukát. Mástól is hallottam hogy sikerült ilyen kicsiként bilire szoktatni a babát. De ha belegondoltok ülve sokkal könnyebb kakilni, mint esetleg fekve, és valószínűleg nem várna a lányom a bilire, és nem szólna, ha jobban szeretné a pelusba intézni a dolgát.
Szoktatás kérdése az egész. Gyakran kell ráültetni, főleg evés után, szidni nem érdemes, viszont ha siker van mindig nagyon meg kell dícsérni.
Tudjátok: többre mész egy csepp mézzel, mint egy kád ecettel Kép Kép
pomat

Lányok! Szerintem keverednek a dolgok!Kép A hálapénzt a nevéből adódóan azért adod, mert meg voltál/vagy elégedve az orvosoddal (ellátással, odafigyeléssel stb.). A tarifa egy kötelező dolog, "fizess, ha engem akarsz alapon". Ezt az utóbbit én maximálisan elítélem!!
A hálapénzt én azért adtam 2002-ben, mert 1.ünnepnap, délben szültem, 2. végig ott volt mellettem, 3. ahogy kibújt a lányom, kiszaladt anyukámékhoz, közölni a hírt, 4. a férjembe és a dokimba kapaszkodva mentem utána tusolni, 5. mindennap bejött volt hogy 2x, 3x is, vasárnap is, sortban, pólóban. Tehát szvsz ő megérdemelte azt az összeget, amit kapott, bár hozzáteszem biztos nem én voltam a "jól fizető" páciense. Magánrendelésén 1x voltam.
Az orvosok Hippokratészi esküje pedig arról szól, hogy egész életüket az orvoslás/gyógyítás mellé teszik le, nem pedig a napi 8 órára!!!

Melinda
33+1

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda! Te otthagynád a családodat egy hónapok óta várt szabad hétvégén tök ingyen, pusztán felebaráti szeretetből???
Vendég

Zituska!
Légyszi a monogrammját írd már le annak a pénzéhes dokinak!
köszi!
druszád
zita_29

Melinda,
Én is azt kérdezném, hogy akkor miért fizetünk mondjuk a gyerkőchöz felkért különtanárnak, aki ugyebár arra esküdött fel, még ha nem is szó szerint, hogy okos embereket nevel??? Sőt, náluk tarifa van és "fizess meg, ha engem akarsz", mert mondjuk az én kezem közül kerülnek ki a legjobb matekosok a városban... Bocsi, félreértés ne essék, én tanár is vagyok és a különórákért még én is kértem el pénzt...

És az orvosi eskü arról szól, hogy a rászorulókat (akiknek orvosi ellátásra van szükségük) segíti, így nem megy el egy baleset mellett, vagy ha az utcán rosszul van valaki, azt ellátja, és ehhez hasonló számtalan helyzet. Ez pedig azért nem ugyanaz, mint a felkért szülés. Az ügyeletes orvos pedig teljesíti az esküjét...

Kata
pankata

ZitaKép

Hát, szivesebben írnám le mail-ben, mert nem szeretnék befolyásolni vagy megbántani senkit... Lehet, hogy van akinek ez a doki az Isten...nálam nem csak ezzel a húzásával szerepelt leKép

Kép
Kép
zituska28

Gira! Ezen ugye nem veszünk össze.KépNem mondtam, hogy nem adok hálám jeléül pénzt, ha úgy gondolom, de a doki ne kérje!, ne legyen tarifája!, hogy neki "mi dukál".
Egyébként az orvosoknak vam ám fizetésük is!!!Kép Sőt amelyik magánpraxissal rendelkezik, annak biztos nem az adómentes jövedelem alá tartozik a
bére.

Kata!Az eskü szöveget lehet többféle módon értelmezni, az egyik varia a tied, a másik az enyém.KépA különtanárnak pedig azért fizetsz, mert az iskolai óra, tanítás nem elég a gyerkőcödnek, többet akarsz.KépNa ez nem az, mint a felkért szülés.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda,
Bocsi, de pontosan az! Mert ugyebár szülhetsz az ügyeletes orvosnál, ami mindenkinek lehetőség, ugyanúgy, ahogy a gyerek is tanulhat az iskolában.
De Te úgy gondolod, hogy nagyobb biztonságban éreznéd magad, ha lenne fogadott orvosod, ugyanúgy, mint ahogy a gyereknél nagyobb biztonságban érzed a jó jegyét, ha van fogadott tanára.
De ezen sztem mi se vesszünk össze Kép

Kata
pankata

Zituska!
zizu@tvnetwork.hu

Köszi
zita_29

Sziasztok!
Mindkettő ua. Hiszen mindenféleképp azért fizetsz, hogy külön szolgáltatást vegyél igénybe. Tehát, ha kicsit nehezebben tanul a gyerek, akkor különtanárt, ha pedig nem elég valakinek, hogy csak szimplán lássa el a doki, akkor magánorvost. Kép
Ezért fizetsz...

Ági és
KépKép
exdeus

ZitaKép

Mail ment!

Z.

Kép
Kép
zituska28

Melinda!
Mél ment.Kép
Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Köszi az ötleteket (ti.pisivétel ügyben), de belefáradtam. Gyak. minden módszert lezongoráztunk, ma már félóránként bontottam ki a pelusból,és volt, hogy fél órát vártunk, de semmi. Szvsz, megmakacsolta magát.
kissvirag

Nem akartam belefolyni, de tényleg nem értem, hogy miért vagytok ennyire kiakadva ezen a hálapénzes témán. Ha egy orvos megmondja előre, hogy ennyit kér, és valakinek ez nem tecc, vagy sokallja a magánrendelése díját, akkor lehet mást keresni. Ha elvárjátok egy orvostól, hogy szabadidejében,a nap 24 órájában pattanjon, ha jön a baba, akkor milyen alapon várjátok ezt el ingyér?

Persze lehet vitázni, hogy erre esküdött fel ésatöbbi. De ő is ember, van családja, magánélete. Egy tanárnak is fizetsz a magánórákért, nem? Ezen miért nincs senki fennakadva?

Lehet naív vagyok, de nem tudom elképzelni, hogy ha valaki nem tud sok tízezret fizetni egy szülésért, akkor az az orvos ezen kiakad és letojja.
Vendég

Kissvirág,
A kádba állítós módszer sem jött be?
Vendég

Kissvirág,
A kádba állítós módszer sem jött be?
Vendég

Dancsi: Fél órát dekkoltunk a kádban, aztán eluntuk mindketten.
kissvirag

Enikő!
köszi megvagyunk, Vivien jól van, ő a lényeg.
Bibi!
hasonlóan telik a nap, van még egy kis főzés stb.

Dancsi!
hasonlót írtam volna én is a hálapénzes dologról.

én nem kérdeztem meg h. mennyi a szülés, nem tudom h. megmondja-e, viszont annyit adtam h. nem hiszem h. kevés lett volna, de ennyit szántunk rá, sőt többet is megérdemelt volna, pedig nem volt velem sok meló a szülésnél , de azt h. előtte és akkor is számíthattam rá mindennél többet jelentett, volt h. hívtam telefonon, nem vette fel, (igaz nem csörögtem sokat) és visszahívott.

megyek szunyálniKép csak picikét.

Zozo
Vendég

Kissvirág,
És folyattad közben a csapot? SZép lassan.

Még annyit, lányok, hogy sztem ne írjátok ide ki a netre a dokik, szülésznők nevét, meg hogy ki kinek mennyit adott. Nem szép dolog. És lehet a dokinak is kellemetlen. Menjenek az ilyenek inkább priviben. Sztem.

Meg még azt akartam mondani, hogy ha valaki a profot választja fogadott orvosának, akkor én úgy gondolom, hogy az illető vállalja azt, hogy nála esetleg drágább a magánrendelés. De a profról a klinikán nem tudom elképzelni, hogy megmondja, hogy ennyit kérek a szülésért. Meg azt sem, hogy bunkó lenne a betegekkel. Lehet neki is lehet rossz napja és éppen nem mosolyog, nem jópofizik. Meg ha valaki magasabb rangú orvost választ,akkor sajna benne van a pakliban, hogy a nagy napon éppen nincs Szegeden.

Az élet sajnos igazságtalan, valakinek több pénze van megfizetni a dokikat, így nem kell órákat várnia rá, jobb szobába kerül, stb. de basszus, ugyanez van az élet más területén is, nem? És ezért ne már a másik oldalon állót hibáztassuk.
Vendég

Dancsi,
Valami ilyesmit akartam én is írni Kép Igazából az olyan jó, hogy ahogy nézem, itt legtöbbünknek (vagy mindenkinek), akinek volt vagy van fogadott orvosa, ezen a téren is a SAJÁT tapasztalata pozitív Kép

Zozo,
Jó, hogy jól vagytok! Napközben alszik Vivien?

Pusz,
Kata
pankata

Dancsi,
Szerintem a dokik, szülésznők nevének kiírásával, megkönnythetjük azoknak a választást akik még nem döntöttek. A munkájukért, hozzáállásukért ők felelnek. A melyik orvosnak mennyi, valóban nem fórum, hanem privitéma, mert az már zsebkérdés, mindkét oldalon. De legalább már van kitől megkérdezni, ha tudjuk ki kinél szült.
pomat

Sz.tem se jó ide írni ki, mikor, miért, mennyit kapott.
egy prof. nem drágább és ők sem mondják meg (remélem) h. mennyi, ill. nekem egyszer sikerült, de nem ezért váltottam és nem akkor hanem évekkel később, az sz....ul esett, de ha megmondta akkor muszáj volt annyit adni. ( ja és kérdezés nélkül mondta ez x összeg)
nem akartam más kezei közé kerülni.

KAta!
alszik, meg nézelődik, nagyon nyugis ebben rám ütött. akkor sír ha éhes v,. a hasa fáj, képes órákat elnézelődni az ágyában, már én nem szoktam bírniKép a nagy nyugit.Kép
Vendég

Pomat,
De a másik félnek ez lehet kellemetlen. Te örülnél, ha pl. a kollegáid feltennék a netre, hogy mennyi a fizud? Névvel ellátva. SZtem nem. Mindegy, ez az én véleményem, sztem az ilyen dolgok nyugodtan mehetnének mail-ben annak címezve, aki kérdezi.

És az, hogy egy paciensnek milyen tapasztalata van egy orvossal, az sokban múlik azon is, hogy milyen volt a szülése. És ebből messzemenő következtetéseket levonni nem szabad és nem is lehet.

A másik pedig az, hogy lehet, hogy az orvosok, szülésznők is olvassák a fórumot, vagy felhívják rá a figyelmüket, és nem biztos, hogy repesni fognak az örömtől, ha itt pocskondiázzák név szerint őket. És ha ne adj' Isten beazonosítják az illetőt, akkor mi lesz..... Nem hinném, hogy mézes mázas mosollyal fognak fogadni, ha legközelebb mész hozzá. Még ha nem is épp róla írunk, hanem mondjuk egy kollegájáról, aki elmesélte neki.

Mindegy, ez tényleg szvsz, nem akarok ebből most vitát, nem az volt a szándékom.
Vendég

Rika!
Igen, mi szülünk egy orvosnál, de én már az ultrahangok alapján jan. 27re vagyok módosítva jan. 22ről, bár gondolom ez Déneskét nem zavarja, és akkor jön amikor akar! KépKép

Jó kis vita lett ebből a hálapénzből! Kép
A jónevű dokikkal szerintem az a probléma, ha van már neve, jól menő praxisa, szóval van mire sokat kérnie, a sok beteg, vagyis a mennyiség a minőség rovására megy. (Tisztelet a kivételnek!!!!) Szerintem sokunk tudna olyan ismerőst mondani, akivel a leperkált sok pénz mellett alig foglalkozott a dokija.
A másik, hogy ha már nem hálapénz hanem tarifa, akkor se legyen irreális. Hiszen fizeti a kismama végig a magánrendelést is! Még ha nem is 100, csak 50 ezerről beszélünk, a legtöbb családban az is majd egy egész fizetés! És szerintem nem olyan egyszerű olyan dokit találni, aki kevés pénzt kér vagy nem kér. Kevesen vannak. A legtöbb embernek csak kevés olyan ismerőse van, akitől tanácsot tud kérni, azok is általában a fizetős nagyobb neveket ismerik, még a védőnők is tapasztalatom szerint őket ajánlják.
Erre mondjátok, hogy akkor ne legyen fogadott dokija, járjon mindig az ügyletre stb. Azt hiszem a legrosszabb az egészben, hogy a kifizetett sok TB mellett az általános orvosi ellátás sokszor nulla, nem foglalkoznak a beteggel normálisan (többszörös saját negatív tapasztalat), ezért az aggódó kismami próbálja inkább a megszabott tarifát összekuporgatni egy magándokira.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Dancsinak igaza van, a nevek szerintem is menjenek priviben!

Kép Mindenkinek bocs, aki nem szereti ezt a témát, megint kitört belőlem a sok rossz tapasztalat! Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zsuzsi! Ha anno nekem nem lett volna fogadott dokim, nem is tudom, hol/hogy jött volna ki Lottika. KépUgyanis az ügyeletes azt sem "vette észre", hogy nincs magzatvizem!!!!!!!!!!Kép

Melinda
33+2

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Dancsi,
persze hogy nem örülnék, ha a kollégáim felraknák mennyi a fizum, épp ezért írtam, hogy a pénz része menjen szerintem is priviben. Szeritnem valamit félreértettél.

Én nem hiszem, hogy azon múlik a tapasztalat, hogy kinek milyen szülése volt. Az orvos hozzáállásán nem változtat a szülés milyensége. Ha ebből indulnék ki mivel elég rázós szülésem volt, csak pocskondiáznék. De maximálisan helytállt, mind az orvosom, mind a szülésnő, és szeretném elmondani ezt másoknak is akár névvel, hogy megkönnyítsem a választást.
pomat

Szerintetek a 6hetes kontrollra menjek "időben" v. az is jó ha jan.ban megyek 10-12hét körül?

Zozo
Vendég

Zozo,
Ha tudsz, menj el időben, sztem neked is jobb, ha tudod, minden okés!

Zsuzsi,
lehet, soknak tűnik a TB, de ha az orvosi ellátás hivatalos árait nézed, akkor egy átlagkereset után kifizett TB kb. évente 2 megfázás kezelését fedezi (jó, lehet túloztam, de tényleg nincs arányban). Egyébként egyetértek az általános egészségügyi helyzettel, de ez más területen is jellemző.
És a tarifákról, egy kicsit kiakadtam, hogy amikor a barátnőmhöz kijött egy villanyszerelő, kicserélt 3 biztosítékot és 2 villanykapcsolót, kb. 1 óra alatt, kért 7000 forintot, mert hogy ő olyan szakmeber, akit meg kell fizetni. Szó szerint ezt mondta, amikor a barátosném mondta, hogy ő 2000-nek értette és kicsit sokallja... No comment Kép

Pusz,
Kata
pankata

Pankata:
Igazad van, sokalljuk egy lyukas fog betöméséért a pénzt, pedig egy frizura általában többe kerül. És őszintén nem többet jársz fodrászhoz mint fogorvoshoz? Fodrász meg tanult mondjuk 3-4 évig, a fogorvos meg sokkal többet, meg egy kicsit nagyobb a felelősség is, mert ha elcseszi a hajad majd ki nő, de a fogad már nem valószínű.
pomat

Pomat,
Hja...A kozmetikusról nem is beszélve KépKépKép

Zozo,
Az előbb is akartam írni, hogy jó volt olvasni, milyen nyugis a Vivi, mert nálunk is valami hasonló a helyzet Minivel Kép Bár ő az éhségtől nem sír. Ma is felkelt 8-kor és egy hangja nem volt 9-ig, csak dumált és játszott, aztán már én "beszéltem" rá a reggelire (másnak ez már tízórai Kép)

Más,
teszek ide egy képet a tegnapi buliról és az én Nagyfiamról Kép
Kép

Pusz,
Kata
pankata

Sziasztok!
A hálapénzhez még egy dolog, ha már orvos-tanár kapcsolata is felkerült. Szóval, ha magándokid van, fizetsz a rendelésért, OK (habár néha nekem ez ellen is van némi ellenvetésem, főleg, ha nem a saját rendelőjében nem a saját eszközeit veszi igénybe, de ettől most eltekintek). A tanárnak fizetsz azért, hogy oktassa tanórán kívül a gyerekedet, ez is OK.
DE, a doki akkor is tartja a markát (tisztelet a kivételnek!), amikor kijön belőled a gyerek, a tanárnő meg nem nézi meg a gyereked bizonyítványát, hogy ő most 4-est kapott, és előtte pl. 2-es volt, hogy akkor ez most ennyi és ennyi lesz. Kép
Egyébként én pár évvel ezelőtt véletlenül kihallgattam két kismama beszélgetését a Klinikán, ami épp arról szólt, hogy xy (nevet nem mondtak, vagy arról épp lemaradtam) min. ennyiért vállal egy szülést, szabadnaptól mindentől függetlenül. Na ez már gerinctelenség!

Kata, még mindig jóképű a fiad, bárcsak fiatalabb lennék egy jópár évvel! Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Pomat, ebben igazad van. KépKép Bár az én hajam egyszerűen hosszú és egyenes, nem is festett (eredeti szőke nő vagyok KépKép), szóval fodrászt is csak akkor látok, ha az aljából vágni kell, ezért nem vagyok tisztában a "hajtarifákkal".

Melinda: Hát erről beszélek! Jó, hogy Lottika végül rendben kijött! Kép

Pankata: Hát igen, mindennek több oldala van, én is tudom, hogy kevés a pénz az egészségügyben, de erről a se a beteg, se az orvos nem tehet. Ha már ott vagyok a rendelésen, az odafigyelés és a rendes ellátás nem kerül több pénzbe, mint az, ha figyelmetlen, netán gondatlan.

Természetesen általában értem a dolgokat, nagyon sok nővér, orvos stb. jól és lelkiismeretesen végzi a munkáját Kép az adott körülmények mellett is, pl. a mostani dokimmal maximálisan meg vagyok elégedve, de rossz ellátásból is van elég tapasztalatom!

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Exi,

Nagyon köszi, van már egynehány "menyasszony-jelölt" (az egyik még nekem is nagyon szimpi és ez nagy szóKép), de előjegyezhetlek, ha gondolod, minden esetre KépKépKép

A többiről pedig már leírtam, én mit gondolok... Csak annyi, hogy lécci, írja már le valaki azt a SAJÁT rossz tapasztalatát, hogy a doki tartotta a markát a szülés után. Vagy itt mindenki ilyen piszok szerencsés, hogy épp az ő választott dokija tartozik azon kevesek közé...???? Pedig nem ugyanahhoz járunk Kép
pankata

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?