A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

And, lehet hogy működik befelé is, de még nem próbáltam, mert kint nem sír. Az meg ugye csak úgy lenne igazságos próba, ha kint elkezdene sírni és akkor bejönnék vele. Csak úgy átverni biztos nem lehet, hogy kimegyek és rögtön visszaKép A baj az, hogy a "csodaküszöbön" túl hideg vanKép

Kép
Kép
hari

Uxi!

Milyen orrszívótok van?? A mienk odafér, ahogy kell.

Dóri
Vendég

Benianyu!Kép

Szuper a fürdős kép!

Kávé: Lehet kapni nagyobb üzletekben Douwe Egberts koffeinmentes rendes kávét, kék csomagolásban, mi ilyet szoktunk inni Gergővel, mert ő is utálja a Maci kávét.Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Dudukly,
koszonom az infot gyapju ugyben! Kép
falina

Megann,
a kitolási szakaszban is kaptál EDA-t?

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

FalinaKép, szívesen.

Uxi, én se értem, Pálmának is jól befér a nóziába.

Róki, bocs, nem akartam nagyon negatív élményeket előhozni. Csak ez az orvosváltás dolog érdekes (mármint nem Neked, hogy előtte nem volt fix orvosod), én úgy voltam vele, hogy azt gondoltam, mindenkinek van fix orvosa, és a terhesség is vele zajlik. Azt tudom, hogy Te nagyon tudatosan készültél a szülésre, becsültelek is végig, meg drukkoltam, hogy minden úgy legyen, ahogy szeretnéd. Kár, hogy több ideig tartott, mint ami jólesett volnaKép. Én csak oxitocint kaptam, mivel fájásgyengeségem volt (tudom, mázliKép), de előtte nekem is szörnyű hányingerem volt, pedig csak délbrn ettem rendesen, ez meg este 9-kor volt. Az oxitocin hatása is elmúlt a szülés végére, a doki fogta a pocakomat, és szólt, mikor nyomjak, mert nem éreztem az összehúzódásokat. Ja, és a pozicióról meg annyit, hogy a mávkoriban állítható az ágy, először engem is felültettek, és én is azt kértem, hogy állítsák fekvő pozícióba (nem teljesen vízszintbe, de majdnem), én úgy jobban tudom a hasprést (sok felülés hatásaKép).

Kávé: jelentem, én megiszok legalább 1 kávét (reggel) meg 1 kapuccsínót (délután) naponta, különben mozdulni se tudok, ezekkel tartom 90/60-on a vérnyomimat. Mivel a terhességem alatt is kávéztam, Pálma is tuti "függő" lett, így aztán nem izgatja külön a koffein, szépen alszik éjszaka.

Nyelvtanítás: szerintem a legfontosabb, hogy a mama "önmagát adja" (tudom, marhára lejáratták az ócska tévéműsorokban, de ha Vekerdy néhány cikkét ismeritek, tudjátok milyen fontos az önazonosság a gyereknevelésben/gyerekkel való foglalkozásban). Egyetértek, a "gumi"gyerekeknek "szivacs"agyuk van. Sok példa van rá, hogy a gyerek úgy kétnyelvű, hogy otthon van apa- és anyanyelve is, vagy hogy a szülők anyanyelve a környezettől eltér. A gyerek meg tökéletesen beszél 2-3-4 nyelvet. Szerintem mindenki akkor jár jól, ha az anyanyelvén beszél a gyermekhez. Azon tud improvizálni, és dolgokat megnevezni (ha nem jut eszedbe a "Mi ez?" kérdésre a "Csiga!", mégse írhatod körül, vagy rohanhatsz el megnézni a szótárbanKép). De persze ez csak az én véleményem. Viszont ismerek olyan anyukát, akit a kamasz gyerekei kinevettek, mert rosszul beszélte azt a nyelvet, amit a velük való kommunikációban eröltetett.

Hari, kitartás, látod, Andinak is rendeződnek a dolgai. Minden baba "megjavul", csak egyik kicsit előbb, mint a másik.

Andi, tök egyetértek, nekem tegnap (is) iszonyú migrénem volt, de amikor odamentem a kiságyhoz és rámmosolygott, minden bajom elmúltKép.

Dudukly+Pálma(12 hetes)
ddudukly

Sziasztok!

Na,ez a Waldorf-téma jól felpörgött! Csak annyit hozzá, hogy Cipóval értek egyet: a szülői hozzáállástól függ nagy mértékben, hogy milyen lesz a gyerek, a szülőknek nagyon együtt kell működnie az iskolával/óvodával, hogy jól süljön el a dolog.
Vezso Kép A Waldorf-óvodák a legtöbb helyen délig/egyig vannak, és az is az alapelvük, hogy a gyereknek a szülő mellett a helye, ezért nem csinálnak napközit, délutáni ovit.
Sajnálom, hogy egy-egy rossz példából mindenki levonja a következtetést, bezzeg a jót nem látjátok. Én láttam már jót is rosszat is, tényleg el lehet cseszni a dolgot, de biztos vagyok benne, hogy az, hogy milyen lesz egy gyerek,az egyrészt függ a személyiségétől, másrészt a családi példától, attól, hogy mit lát, és csak harmadrészt a sulitól/ovitól. Anyukám Waldorf-óvónő, nagyon jól tudom, hogy ott sem fenékig tejfel minden...

Fodrász: én meg sem próbáltam eljutni, szeptember elején voltam utoljára. Most fogtam magam, és házilag befestettem. Egyébként ez volt a harmadik festés, mióta Gergő megvan, de most nem találtam a korábbi festéket, így vettem mást. Aranyszőke volt ráírva, a képen is szőke csaj. A hajam meg sötétbarna lett kábé. Baromira örültem. Ráadásul vettem szőke melírozót is, gondoltam, azzal majd kivilágosítom egy csomó helyen, hát rondább lett, mint volt. Ezt jól elcsesztem Kép

Balázs tegnap éjjel aludt először pelus nélkül! Este közölte, hogy nem kéri, én meg nem akartam letörni a lelkesedését, gondoltam: próba=szerencse. Igaz, eddig mindig tele volt reggelre a pelus, de sebaj, ő akarja. Párom ideges volt, mert féltette az ágyunkat, hiszen éjjel úgyis átjön hozzánk. De tök szárazan ébredt föl a drágám!Kép Ugye ez már így is marad? Jó lenne, ha egyáltalán nem kéne neki már pelust venni!

Végül egy mai kép Gergőről, ahogy játék közben "elkapta" az egyik játékot. Nagyon élvezte, annyit dumált Kép
Kép

Judit+a 11 hetes Gergő és a 3 év+5 hónapos Balázs

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Nálunk itt Baján semmiféle alternativ lehetőség nincsen vajúdás terén. Sőt, még EDA sincsen. Mármint a lehetőség sincsen meg rá. Ezért nálam nem volt kérdés, hogy hogyan szüljek. Pontosabban elmehettünk volna messzebbre, ahol esetleg vannak vajúdást megkönnyítő dolgok, de ha most azt nézem, hogy Emma két és fél óra alatt megvolt, az első fájástól kezdve, akkor nem tudom meddig jutottunk volna el. Nekem fogadott dokim volt, szülésznőm nem, de sajnos a dokim sem volt ott a szülésnél, mert konferenciára utazott. Nagyon rendes volt az ügyeletes orvos és szülésznő, bár mondjuk sok dolguk nem volt velem. A legrosszabb az egészben az volt, hogy nem szülhettünk együtt Apával, mert szinkronban szültem egy másik anyukával, így visszagondolva elég mókás volt ahogy rohangáltak kettőnk között.
A harmadik szülésem volt a legrövidebb, de egyben a legfájdalmasabb is.
Angi
cipó

Prüntyi!

Dehogy kaptamKép
Akkor kaptam amikor bementünk és 3 ujjnyira volt nyitva a méhszáj, ponosabban nem is akkor, hanem rá mondjuk 40 percre, mert még burkot repesztettek, lecsöpögött egy adag infúzió az 20 perc volt, aztán jött az edás doki rajzolgatni a hátamraKép, úgyhogy amikor megkaptam rá egy órára megvolt Léna...
Úgyhogy maradt a kitolásra is az edából...
Mondom..k...va nagy mákom volt...minden olyan jól, flottul és pont időben történt, hogy el sem hiszem hogy ilyen szerencsés voltam, amikor úgy de úgy rettegtem és féltem!

Egyébként szerintem a doki se gondolta hogy ilyen ütemben fogok tágulni.....bevallom még engem is meglepett, főleg hogy akkorra már megszült Róki(még voltam is bent nála a kóterban), és ugye neki meg nagyon elhúzódott, hát utólag bevallom, nagyon paráztam Róki története után....

Megann

Kép

Kép
megann

Hari!

Szerintem is sokkal jobb lenne ha tavasz lenne márKép
Olyan csinos csajos rucikat lehetne már rájuk adni, nem csak az ormótlan overált...Kép

Ne izgulj biztos minden rendben a kiscsajjal, de az tény hogy néha művelnek fura dolgokat, de nem csak a tiéd, hanem másé isKép

Jövő héten meg mi is megyünk ismét csípő kontrollra, már nagyon unom, csípőtémában most fogunk menni 7edszerre....Kép
Jó lenne már tényleg ha vége lenne.., de sajna van rá esély hogy még egy hónapig rajta lesz ez a nyamvadt terpipelus...Kép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann,
Hát tényleg szerencséd volt, mert a kitolás is elég kemény, nekem kb 1.5 órát elhúzódott, szerencsém az volt, hogy én is kértemeda-t amikor már 1 órája nem tágultam 4 centinél többre, és már kb 1 percessek voltak a fájások. Szerencsémre nem mondták, hogy már nem adnak, bár féltem, hogy a fájások közt bemozdulok és mellé megy a tű Kép De nem bántam, hogy kértem, mert utána még kb. 3 órát "pihenhettem" mire kitágultam rendessen. Nem is tudom hogy bírtam volna végig 1 percesekkel, és utána még a kitolás...Mikor kitágultam nem adták tovább az eda-t és akkor kezdődött igazán az "élvezet"! Kép

De szó se róla, megérte és gyorsan szeretnémelfelejteni azokat a pillanatokat!

MINDENKI
Tényleg ti hogy álltok a sex-el? Nekem volt kb 1 hónapja egy kisműtétem, mert rosszul forrtam össze, és nagyon merevek ott az izmok és a hegek...de kis türelemmel megpróbáltuk nemrég és még em az igazi, de lassan már nem "félek" tőle. Na rendszerré még nem vált...Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!

Ki is volt a dokid???
Nem Horváth Mihály???

(Csak merthogy láttuk egymást a rendelésen az Istvánban)

Na szóval rafkós volt a doki...mert utána nagyon büszkén kérdezte ,hogy na ugye nem bántuk meg hogy őt választottuk és hogy ugye nagyon meg vagyok elégedve???KépKépKép
Persze meg voltam nagyon elégedve, de valljuk be, sok minden nem rajtuk múlott az én esetemben...
Nem kellett miattam órákhosszat túlórázni(amúgy is pont bent volt a doki is, a szülésznő is), a vajúdást letudtam otthon, úgy tágultam mint a 21, a szülésznőnek sem kellett annyit produkálnia magát és önteni belém a lelket, mint pl Rókinál, aki ugye 17 órán keresztül "szórakoztatta" a közönséget.Kép vagy inkábbKép
(bocsi Róki, hogy pont veled példálózom, de most pont te elevenítetted fel a szüléstörténetedet)

Megann

Kép

Kép
megann

Prüntyi!

Az elmúlt egy hétben nekem is megfordult a fejemben a sex gondolata, de mivel a férjem megbetegítette Lénát, és én k.....ra összevesztem vele ezért és nagyon neheztelek rá még most is(épp most üvöltött egy sort szegény picilány az orrszívásból kifolyólagKép), ezért még azt sem engedem hogy hozzámbújjon...
Bosszant a gyerekkel kapcsolatos figyelmetlensége és felelőtlensége.....KépKépKépKép
Nagyon rossz tulajdonságom, hogy borzasztó sokáig tudok haragudniKép

M.

Kép

Kép
megann

Megann,
a doktornőm Dr.Boros Judit volt, maximálisan meg voltunk vele elégedve! Csak hát nálam így jött össze.

Hát megértem ha haragszol a párodra, de tudni kell megbocsátani,különben ti mentek rá! Amit gondolom nem szeretnél! Tisztáztátok, haragudtál rá, és ezek után megnézet mit bízol rá! De hát neki is az első gyereke, nem? Még bele kell tanulnia!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Jucc!Kép

De édi Gergő!

OFF
Na melyik lesz a Nagy könyv? Ti szavaztatok? Én az Abigélre. Nagyon szeretem Szabó Magda összes regényét.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Jucc, Gergő nagyon ügyes! Julcsi picit később fogta csak meg a csörgőt, de az tényleg nagy élmény volt, nekünk is.
Most meg a kezeit nézegeti lelkesen. Ime egy kép, amikor elcsodálkozva kancsit a kezére, nem ismer rá:
Kép
Zsuzsa
tzsuzsa

Megann, megkérdezhetem mióta vagytok együtt a férjeddel? Csupán kiváncsi vagyok. Amúgy igaza van annak aki azt mondja tudni kell megbocsátani, én mégis nagyon szeretnék legalább fele annyira haragtartó lenni, mint te. Nálam ez pont az ellenkező módon van, én mire megharagszom már ki is engesztelődömKép Ami persze azt okozza, hogy a párom simán megbánt, (meg mások is) mert mindenki tudja, hogy meg lehet tenni, úgyis túlteszem magam rajta pillanatok alatt. Elég egy mosoly és már semmi bajom. Talán valahol kettőnk közt van az arany középútKép

Lili egész fél 8-ig aludt, utána szopizott egy 80-at és most megint alszik, de most már felvittem a szobájába a saját kiságyába, hátha már nem ébred fel csak éjszaka. Bár lehet hogy csak ábrándozomKép Úgy látszik az oltás megtette a hatását. Láza nem lett eddig, remélem már nem is lesz. De legalább jól alszik.

Viszont most hogy már egész jól átálltunk a 3 óránkénti evésre nappal, ugyanúgy csak max. 100-at eszik, de inkább kevesebbet. Azt hittem ha ritkábban eszik, akkor többet fog. Lehet hogy nincs több tejem? Nekem ez még mindig talány, hogy honnan tudjátok jól lakott-e a gyerek. Mert igaz, hogy ő engedi el a cicit, de lehet hogy azért mert már üres. Utána folyamatosan tömi a kis kezeit a szájába. Viszont próbáltam adni neki tápot, az se kellett neki. Szóval nem tudom, de gondolom akkor fogyna, ha nem lenne elég a tej.
Szerintetek?

Viszont kezdenek alakulni a Karácsonyi ajándékokKép A naptárakat ma megrendeltem, remélem jók a fényképek amiket küldtem és meg tudják csinálni. Anyukámnak meg rendelünk valami masszírozós fotelt, mert nagyon rossz a háta, és most a szomszéd tud szerezni részletreKép
A páromnak is rendeltem filmet, meg ezt-azt vetettem anyukámmal. Anyós, meg a párom huga kapja a naptárt, (meg anyu is) amin a Lili van, apukám meg egy nagy falinaptárt, amin az ő képei, szobrai vannak. Mert ő szobrászKép Aztán még persze vannak sokan, akiknek kéne, de még odáig nem jutottam el, csak én azt hittem, hogy semmi nem lesz, mert a párom nem igazán szeret vásárolni, mindent az utolsó pillanatra hagy. Meg tudok őrülni tőle. Na mindegy.

Megann, a kedvenc cicádat most b...tam ki az ablakonKép Tudja, hogy nem mehet fel az emeletre, de most felment a lépcső feléig. Hiába szóltam rá, semmi mozgás. Erre elindultam, hogy lezavarja, és a kis genya felszaladt és rögtön be a gyerek szobájába, ahol persze majdnem tök sötét van, nem láttam semmit. Villanyt ugye nem kapcsolhattam, meg hangoskodni se lehetett Lili miatt, úgyhogy kicsalogattam. Addigra persze már elillant a dühöm is hirtelen, mert szépen odajött. De mikor letettem a lépcső tetején, és mondtam neki, hogy na menjen lefelé akkor megint vissza akart sunnyoggni, na és akkor már bedühödtem, lehoztam és kitettem a szűrét. BocsKép
De azért majd éjszakára beengedem. Talán...

Azért látszik az üzenetek számaiból, hogy kinek milyen babája van, már ami az alvásokat illetve az önálló játékot illeti. Nem sokan jönnek rendszeresen, már sok a "szünetelő" játékosKép Mint ahogy én is. Pedig jönnék én, de hát ha máskor nem, akkor majd minden hónapban jövök az oltások napjánKép

Kép
Kép
hari

Na megyek csinálok vacsit, mert mindjárt itthon lesz az Uram és gondolom jó éhes lesz. Meg már én is. Remélem addig nem ébred fel a kisasszony, mert rántott husit sütök, úgy meg nem nagyon tudok fel-le rohangálni. (mirelit rántott hús, nehogy valaki azt gondolja, hogy most panírozgatokKép)
Ma már nem hiszem hogy tudok jönni, de azért majd újra jelentkezem. Persze lehet hogy csak magamat szórakoztatom, de ne mondjátok meg, mert megsértődöm legalább egy 5 percreKép

Szép estét mindenkinek!!!! És még mindig nagyon hiányoztok ám, ez így azért nem az igazi, hogy csak ilyen ritkán tudok jönniKép Azért is lesz jó ha már tavasz lesz, mert akkor lehet csinálni szabadtéri babatalálkákat isKép

Kép
Kép
hari

PrüntyiKép
mi már szexelünk, épp most izgulok, hogy még ne jöjjön a kistesó...Kép
Kérdeztem is délelőtt, milyen volt a mensi előtt-alatt a tej, de nem írt senki. KépKépKép
Azért nem olyan a szex, mint régen, olyan, mintha 1 számmal szűkebb lennék. És az első után elmentem síkosítót venni.

Tünde
Vendég

Tünde, te honnan tudod, hogy milyen a tej? Én nem venném észre, ha változna. A baba jelzi, nem szereti? Ha voltál vesemedence-kontrollon, ird majd le az eredményt, mi is megyünk február elején. Abba a topicba nem merek belenézni, mert én nagyon tudok aggódni.
OFF:
Zsóf, én nem néztem a Nagy Könyvet, mert az elején olyan arcok jelentek meg, hogy beszljenek a könyvekről, akiknek a véleményére egy lyukas garast sem adnék. Legalábbis pont azokat kaptam el. Most, hogy irtad, belenéztem, és már bánom egy kicsit, hogy nem kisértem figyelemmel.
Zsuzsa
tzsuzsa

Harikám!

Szegény cicmicKép, tudod hogy mindig az az izgi ami tilosKépKép és ÕKELME olyan kis intelligens hogy cicmic létére ezt ő is tudja és értiKépKép
Azért tényleg engedd be éjszakára....szegény talált kutyus is úgy didergettKép, látszott rajta hogy szobakutyaKép.
2 napja tűnt el, mint megtudtamKép
Ja és adtam neki enni isKép
Egyébként most mégjobban sajnálom szegény kóbor kutyákat(félig a mieink) a szomszéd telken, múltkor bekölöztek abba a lakókocsiba amiben az őr volt amikor épült a ház...
Párom meg kizavarta őket esete hogy nehogymár lakókocsiban lakjanak a kutyák..
Jó egyrészből igaza voltKépde majd megszakadt a szívem, hogy akkor most hol fognak lakniKép
Mondjuk a tavalyi telet is átélték, de akkor gondolom bejöttek az épülő házba...
Párom mondta hogy fog venni kutyaházatKép, hát még nem láttam hogy vett volnaKép

Szóval mi a párommal 5 éve vagyunk együtt és 2 éve vagyunk házasaok...(bár én magam se tudom hogy hogy lettem feleségKépKép, amikor olyan monogám,feminista típus vagyok, akinem meg se fordult a fejében a házasság..
(húúúúú mennyit szidott anyukám amikor kijelentettem hogy én nem akarok férjhez menniKép)
Inkább akartam karriert építeni, de aztán rá kellett jönnöm, hogy hiába vagyok "okoskislány", diploma nélkül semmi sincs, főiskolára nem volt pénzem, szegények voltunk anyám egyedül nevelt fel szinte mert apám 13 éves koromban meghalt, előmenetelre meg nem volt lehetőségem, mert rá kellett jönnöm, hogy az én "okosságomból" mindig az aktuális főnököm gazdagodott magyarul kihasználták az én ambiciózusságomat és naprakészségemet..Kép
Szóval így lettem feleség, meg anya, aki most tanul(mert most van rá anyagi lehetőség) és akinek fogalma sincs hogy mit akar kezdeni az életben, mert a régi szakmámba már nem akarok visszamenni...
Na szóval harag ügyben, meg folyton rátesz egy lapáttal a férjem...most pl abba kontárkodott bele, hogy mennyi ideig szívom a gyerek orrát a porszívóval...mert hogy ne kínozzam már szegényt mert úgy üvölt...
Aztán vissza is vágtam gyorsan hogy aki kínozza az nem én vagyok, hanem az aki annyi figyelmet nem szentel neki, hogy rendesen felöltöztesse..
Szóval már épp megenyhültem volna amikor megint okoskodott egy sort...most megint haragszom...
áhhhhhhhhh nehéz eset vagyok ám én is....tudom ám.....KépKépKépKép
Vacsi:
Rémes vagyokKép Most ettem meg vacsira egy adag sajtos-tejfölös tésztát..
Tudjátok én ettől várom a fogyástKépKépKép

Egyébként igen, tényleg nagyon megfogyatkoztunk...és bevallom nekem sem ártana ha ritkábban jönnék...Kép, mert inkább tanulnom kellene...de hát nem tehetek róla, olyan kíváncsi vagyok rátok, meg a babákra, hogy kinél mi a szitu...
Látod, pl te nem jöttél pár napig és máris izgultam...
De sajnos muszáj lesz erőt venni magamon és januártól megerőszakolni saját magam a könyvekkel, mert nem hiszem hogy mondjuk egy 2-3 évessel vagy esetleg 2 gyerekkel könnyebb lenne/lesz tanulni mint egy 4 hónapossalKépKépKép
Sajnos ez a szituKépKép
És attól is félek nagyon hogy ez olyan lesz nálam mint a cigi, vagy dohányzok rendesen, vagy nem dohányzom sehogy...
Merthogy ha jövök akkor úgyis végigolvasom a több oldalt visszafele, az meg mindig órákat venne igénybe...tehát nagyon gáz hogy nincs már vagy 2 diplomám...
Akkor nyugodtan cseveghetnék veletek...

Na jó éjt, megyek fürödni mert holnap a nagy nap, hogy eljutok fodrászhozKépKép
(már előre félek itthagyni a gyereket apára)

Megann

Kép

Kép
megann

Zsuzsa
reggel szopizott a kiscsaj, és olyan hülye szag volt. Szaglásztam magamat, szaglásztam Zitát, hogy melyikünk büde. Kép Aztán amikor végzett, van egy tök erős kézi mellszívóm, és kiimádkoztam magamból egy kis tejet. Megszagoltam, büde volt. Megkóstoltam, és olyan más íze volt, majdnem inkább sós. Tegnap este meg nagy hiszti volt szopi előtt, az egyik mellemből nem is volt hajlandó szopni.
Julcsinak is vesemedencetágulata van? Kellett mennetek nephrológiára? Mit mondtak?
Vendég

Tünde, mi az a nephrológia? Nekünk majd hasi UH-ra kell menni újra, de a doktornénink még ezt is túlzásnak tartja. Az UH-n is azt mondták, hogy kinövi. remélem.
Hari, neked akartam még irni, csak az előbb elfelejtettem, hogy ne aggódj a lányod idegei miatt. Az ilyen kicsi babák még olyan furcsa kis autisták, a koruk miatt. Bambulnak, kapkodják a fejüket, rángatják, amit érnek, de ez nem jelent semmi bajt, "életkori sajátosság".
Zsuzsa
tzsuzsa

Zsuzsa
nephrológia a vese rendellenességeivel foglalkozik. Minket egyből ide irányítottak, de állítólag nem kell izgulni. Telefonba annyit mondtak, hogy minden hőemelkedés-láz alkalmával majd pisit kell küldeni vizsgálatra.
Vendég

Jucc, tök jó, szerintem Gergő megmutatja, milyen nagyfiú. Dícsérgesd meg, ha rajta múlik, biztosan nem lesz szüksége a pelusra. Esetleg lefekvés előtt a biztonság kedvéért egy ideig küld el a fürdőszobábaKép. Pedagógia ügyben is egyetértek. Nem az ovi/suli elvei, hanem egy hús-vér óvó/tanítónéni neveli a gyereket. Azok is emberek, vannak köztük jók/rosszak, nyugisak/idegesek, stb. Még a jóhírű helyeken is van gyengébb "munkaerő". (Ami megdöbbentő, az egyetemen a mérnöktanári szakra kell pszichológiai tesztet írni, hogy alkalmas-e a jelölt, míg a pedagógiai, tanári, tanítói szakokra minimum pontszámokkal veszik fel az ifjoncokat...)

Megann, ha több diplomád lenne, azt kapnád meg, hogy túlképzett vagy... hidd el, tudom miről beszélekKép. A pároddal meg békülj meg, kár haragot tartani. Mi már több mint egy tucat éve, jóéjtpuszival fekszünk le, hogy ne záródjon a nap haraggal.

PrüntyiKép, mi kb. egy hónapig "gyakoroltunk", de most már olyan, mint régen. Tündivel meg egyeteértek, főleg az elején jól jön a zseléKép.

Hari, remélem azért gyakrabban olvasol, mint írsz. Nekem is vannak rídonlis időszakaimKép. A szopi miatt ne izgulj. Ha elengedi a cicit, és rövid pihi/böfi után se fogadja el újra, biztos jóllakott. Én Pálmát sose mérem le (mármint kaja után), nem izgulok, rá kell nézni, boldog és kiegyensúlyozott. Az öklét ő is tömködi a szájába, de egyrészt a teli has is hasonló érzés, mint az üres, gyakran egy böfi, vagy buki lesz belőle (nem hánytatás! csak ugye a kicsi a szopási ingerrel reagál bizonyos dolgokra). Másrészt így fedezi fel a világot, vígasztalja magát, stb. Ha éhes, nemcsak cuppog és az öklét rágja, de 10 percen belül éktelen üvöltözésbe kezd, szóval tuti eleget eszik, ne parázzKép.

A lányom legújabb attrakciója, hogy hanyatfekve a talajra teszi a kis talpait, posit felemeli és nagyot lökve hátratolja magát. A kádban meg a pelenkázón fejlesztette ki, de már az ágyban is megy nekiKép. Mindjárt szaladgálni fog, és nem tudom majd utólérniKép.

Dudukly+Pálma(2hó+24nap)
ddudukly

SZiasztok!

Arianna az orrszívónk márkája.
De azt hiszem, ma veszek egy másikat, mert ez tényleg nem fér be az orrába.

Tegnap ugyan sikerült vele egy kis trutyit kiszívni, de nagyon megszenvedtünk, állandóan beszippantotta a kis orrcimpáját.
Szegénykém, meg sem mert mukkanni, úgy félt, csak riadt szemekkel meredt maga elé.Utána sírdogált, meg kellett ölelgetni.

Más: akinek átalussza a babája az éjjelt: mit csináltok a melletekkel?

Emi úgy néz ki, kezdi átaludni, már 4-5-ig rendszeresen bírja, pár napja 6 után ébred csak (előtte este 10kor eszik).

Nincs sok tejem, 30-40 gramm/mell, de reggelre mégis olyan, mintha szét akarna durranni, meg csomós is.
Fejnem kéne éjszaka?

Ráadásul ma úgy néz ki, megjött a mikulásKép
Legalábbis reggel ismét véreztem, pedig már 3 hete elmúlt.

Uxi
7+0

KépKépKépKépKép
uxi

Tünde,
Mi sikosítót alapból is tartottunk otthon, mert nekem valahogy mindig kevés az ami belőlem jön...így néha nagy segítség!
Kistesó...nem védekeztek? Nekem még nem jött meg semmilyen formában, de a spirált már felrakattam, mert én egy évet szeretnék várni, míg a testem kiheveri az előző "traumát" és valljuk be szeretném újra egy kicsit élvezni megint az együttléteket.Sok kihagyást kell bepótolni! Kép Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Jó reggelt!

Tapasztalt fejők! Kép

El szeretnék menni a céges karácsonyra 23-án és így 1 etetés kimaradna, ezért elkezdtem fejni tejet. Nálam mindig 1 mellből eszik, jóllakik vele. És kórház óta nem fejtem semmit, szépen beállta a kereslet kínálat elve, sosem feszül, még éjszaka sem, pedig fél 12-kor van az utsó etetés és reggel 7 körül a következő. Fél 7-kor evett ma reggel, és ugyanabból a ciciből lefejtem 80-at. Ez OK?

Mivel mérlegem sem volt soha itthon, ezért:

- mennyit eszik meg szerintetek egy 2 hónapos baba? A medelás zacsi ugyebár 150ml, hogy nyugodtan elmehessek ahhoz nem elég 1 zacsi, ugye? Kettőt töltsek meg??
- másik: beletöltöttem a tejet egy medelás zacsiba, becsomóztam a száját, betettem a hűtőbe. Ha ma estig hozzáfejem a maradékot, és azt este beteszem a mélyhűtőbe, az úgy jó? Mármint, hogy a reggel lefejtre rátöltöm pl. du. az akkor frissem lefejtet??

Lehet, hogy hülyén hangoznak a kérdéseim, de van aki állandóan fej és tapasztalata van e téren. Nekem nulla. Kép

Nagyon köszi a válaszokat, mert fogalmam nincs mit hogyan! KépKép

Uxi!

Mi a Brendonban vettük, nem is volt drága ha jól emlékszem. Nézd meg ott, tuti van többféle.

Dóri & Viki (ma 9 hetes!! Kép)
Vendég

2 hós oltás. nagyon-nagyon nyűgi volt a kiscsaj tegnap,szinte csak kézben volt el. Kapott is egy kúpot éjszakára. Most meg fél 7 óta durmol. Kép

Már előre félek a durvábbik 3 hóstól, ráadásul azt pont a szülinapomon fogja kapni.. Kép
Vendég

Lányok!

Ti hogyan tisztítjátok az orrszívó kis csövét, amibe a trutyi megy?
Mert nekem megáll a csőben, nem megy bele a tartályba. Viszont nincs az a mosó, ami bele tudnék dugni, hiába fújtam ki, lötygöltem benne a vizte, meg kifőztem, sajna bennemaradt valamennyi.

köszi!

Kép
kuha

Kuha!

Fecskendő! Kép
Vendég

Dóri!

Köszi, ez eszembe sem jutott! Kép

Kép
kuha

Sziasztok!

Dóri!
Én úgy tudom, hogy 24 órán át gyűjthető az anyatej a hűtőben! 24 órán belül kell lefagyasztani, szóval szerintem ha estig megtöltöd mehet a fagyasztóba!

Viki és Petike, aki pont ma 3 hónapos!Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Dóri:
én pont így voltam, amikor fodrászhoz-kozmetikushoz mentem. fogalmam sem volt mennyit eszik Eszti. kiszedtem kb 140 ml fagyi tejet, és csak 40-et evett megKép
tehát felesleges volt előre kivenni a mélyhűtőből (csak azt akartam, hogy apának könnyebb legyen monyózni vele). előtte mondjuk én jól bekajáltattam, és úgy mentem el, amikor hazaértem pedig megette mindkét cicitKép lehet, hogy nem ízlik neki fagyasztva.
nagyon jó, hogy szopi után képes vagy 80ml-t lefejni! jó sok tejed vanKép
sztem is hozzá lehet aznap önteni

Uxi: én sem értem, hogy hogyan nem férhet bele a kis orrlyukába. mi leginkább a porszívósat használjuk, nemrég annyira ficánkolt, hogy véletlenül a homlokához ért az a vacak és kiszippantottam egy kicsit, lett egy seb, de már elmúlt. de van, amikor odatartja a kis nóziját, hogy segítsenKép és mindig úgy érzem, hogy bazi nagy orrlyuka lesz, mert kitágítjukKép

Megann, mi is 5 éve vagyunk együtt, de már 3 éve vagyunk házasok (azt mondta, csak akkor költözik hozzám, ha összeházasodunk, úgyhogy beadtam a derekamKép). szóval kb ennyi ideje próbálom rávenni, hogy este sose feküdjünk le haraggal, bármi történt is. ez a haragtartás olyan ovis dolog, már bocs. tudom, a felelőtlenség is az. de én meg tudok őrülni, hogy hülyeség miatt is képes sokáig, akár napokig haragudni. neki sem jó, nekem sem jó, most már Esztinek sem jó, akkor meg minek? szeretjük egymást, követünk el hibákat. én úgy érzem, aki igazán szeret, megbocsátó. ő persze úgy érzi, aki igazán szeret, nem követ el ilyen-olyan hibákat... bocs, nem akartam belepofázni, csak ez érzékeny pontom, mert férj hirtelenharagú és haragtartóKép nem szerencsés kombinációKép

Dudukly: Pálma milyen ügyes! ezt még a főfókázó Kisnyúl sem tudja utána csinálni!Kép egyelőreKép

KépKép
KépKép
and

Megann, még valami: volt már, hogy nem szóltál hozzá? inkább úgy kérdezem: hány nap a rekord?Kép

KépKép
KépKép
and

Dóri, And!

Elvben egyetértek veletek, szörnyű a haragKép
De sajnos mára sem tudtam megbocsátaniKépKép

Elmentem fodrászhoz....és mire hazajöttem a férjem a haverjával ült a tv előtt, a gyerek a bebihordozóban szintén a tv előtt ültKép(holott épp teganap mondtam a férjemnek, hogy az első 12 hónap című könyvben olvastam hogy milyen káros a tv. mert elvonja a figyelmét és az érdeklődésést és az energiáit, így a fejlődését gátolja...)
Ja és nem adta be neki az orvosságotKépKépKépKép
Mert szerinte továbbra sem betegKép
Szerintem meg sajnos a tegnapi javulás után ma megint rosszabbul vanKépKépKépKépKépKép
Na most akkor hogy is van ez a ne haragudjak dolog????
KÉPTELEN VAGYOK MOSOLYOGVA DURUZSOLNI NEKI, MIKÖZBEN BÕGHETNÉKEM VAN ÉS SZÉTPARÁZOM AZ AGYAM HOGY MIÉRT NEM GYÓGYULT MÉG MEG LÉNA 3 NAP ALATT????????????????????????????KépKépKépKépKép

Hozzánemszólás abban áll, hogy én nem szólok hozzá és ha ő szól akkor csak a legszükségesebbekre válaszolok...

Egyébként ma se fogunk jót csevegni, mert itt a haverja előtt mondtam meg a véleményemet a "mintaapaságáról", meg hogy őt az sem érdekelné ha .....áhhhhh ki se mondom......meg hogy akár rendelheti is neki a áhhhhhhhh ezt se mondom ki.....
Iszonyatosan ki vagyok akadvaKépKépKépKép és nagyon el is vagyok keseredveKépKép
Mindig is tudtam hogy hajlamos nem problémának tekinteni a problémát....inkább elsiklani fölötte és nem szembenézni vele, és rendben is van, ha üzletről, barátságról vagy bármi másról van szó, de NEM TUDOM ELFOGADNI EZT EGY 3 HÓNAPOS CSECSEMÕ EGÉSZSÉGÉNEK A ROVÁSÁRA....KépKépKépKépKép

M

Kép

Kép
megann

Dóri!

Fejés témaKép Örülj, mert a 80 gramm az nagyon jóKép
Nekem Léna gyakorlatilag ugyananynit evett 2 hósan mint most 3 hósan...
100-120 körül...
Éjjel benyomott 130-at, nappal meg van hogy csak 80 sikeredik...
Most is parázok, mert éjjel ugye 130 volt, reggel meg nem volt hajlandó enniKépKép(apa etette), és most fél 12 kor kelt fel megint és akkor evett 110-et, és már megint alszik...
Tegnap is ezt csinálta...rengeteget aludt, és alig evett....
Biztos ez is a betegség miatt van...meg adtam egy kevés kammillateát, hátha az is használ valamit....
meg gőzöltünk is, meg azt hiszem ha felébred akkor megint fogunk...

Na látod, hát ez a másik bosszantó dolog....
hogy férj megbetegítí, az ápolás meg az én feladato(szó se róla, nekem egyáltatlán nem teher, sőt nem is bíznám másra, csak mégis nyomasztó és lelkileg teljesen kivagyok estére a sok üvöltéstől meg kínlódástól), én küzködök vele napi 6-8szor az orrszívással, én gőzölök vele, én erőszakolom bele az orrcseppet, a kanalasgyogyót a vitamint....a sok kavalkádba pl a vigantol maradt le 2 napjaKépKép, férj meg alig jöttem haza máris ment világot járni(ajándékvásárlás-sejtem üres kézzel jön haza), mitöbb még utánam is telefonál a fodrászatba hogy nehogymáááá olyan késő jöjjek mert neki dóóóóga van.....
Hát ennyit az apai gondoskodásról és aggódásról...

M..

Kép

Kép
megann

Dóri!

Ja de pl Mea babája nagy kajás, ő ha jól emlékszem most 150-180 körül kajálKép és egy héttel idősebb mint mi, azaz ők olyan 3 hó+10 naposak lehetnek..Kép

M

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Dudukly! Oli ugyanazt csinálja, mint a csaja Kép Pelenkázáskor párnát kell a feje mögé rakni, mert annyira fellöki magát, hogy különben koppanna a feje a falba Kép

Megann! Én Harihoz hasonlóan pont az ellentéted vagyok. Egyszerűen nem tudok sokáig haragudni senkire, de főleg nem a lökött páromra. Összeveszünk, bedobom a morcit, 5 perc múlva mond valami hülyeséget és már röhögök is, nem tudom megállni...

Duda! Én csak 4 éve lakom Baján. Szeretek itt élni.

Leszakíííítom
Kép

Lerúúúúgom
Kép

Hát ez most nem jött össze...
Kép

Kép
vrucsincá

Dudukly!

Diploma: Tudom hogy ha van kalap az a baj, ha nincs kalap az a baj, de mindig is tovább akartam tanulni(csak ugye nem volt lehetőségKép), és én mindig főiskoláról álmodtam(nem esküvőről és szőke hercegről)és nagyon szeretném és nagyon büszke lennék, mert én lennék a családban az elsőgenerációs diplomás, és mert annyira akarom, hogy eddig szinte szín 5ösre vizsgázgattam (kivéve matekKép2-es és volt olyan vizsgám ahol név szerint kiemeltek, hogy ilyen vizsgamunkát már régen láttak...és akkor nagyon büszke voltam magamra...gondoltam ha már a munkában nem legalább a tanulásban legyen sikeremKép
És anyukám is nagyon büszke rám...Kép
Félek ennek vége, mert most már nem lesz időm annyit tanulni, de nem TUDOM feladni az álmomatKép

M

Kép

Kép
megann

Lányok!Segítsetek légyszi??

Citromot ehetünk??Mármint citromos teát ihatok én??
És mi a helyzet a mézzel???
Azt szabad vagy nem???

És mégegy....Bécsbe hogy tudunk menni a picivel???
Kell útlevél, vagy milyen papír kell a személyi helyett???

Megann

Kép

Kép
megann

Megann,
igen kell útlevél! Az ismerősömék is most intézték az 1 éves kislányuknak.
Ha nem viszed túlzásba a citromlét és a mézet szerintem nyugodtan! Én legalábbis általában iszom, mondjuk a gyümölcsteák nem is igénylik a sok citromot, meg cukrot! Még nem volt bajunk tőle! Kép

Kép

tök jó ez az aláírósdi...Kép

Kép

Kép
prüntyi

Lányok! Itt Veresen szakad a hó gyönyörű nagy pelyhekben! Kép

Kép

Kép
prüntyi

Szerintetek az édeskömény teát lehet más teával keverni? Milyen íze van? Meg lehet inni?

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!

Köszi!

Akkor egy okkal több hogy ne menjünk jövő csütörtökön Bécsbe...
Kizárt hogy addig lesz útlevél.
Nem is bánom....elég lesz ha kiheverem ezt a betegséget...

Okmányirodában kell kérni az útlevelet???
Az enyémet még nálunk a 20.ker-ben intéztem a polg.mesteri hivatalban(azt hiszem okmányiroda is volt egyben)...
A pólusban van okmányiroda ha jól emlékeszem?????

Monjuk jó lenne idén beadni, mert az amerikai vízumhoz is kell.

Róki!
Tényleg, szerinted mi az esélye hogy a férjem L1es vízumához meg az én hozzátartozói vízumom mellé megkapja Léna is a vízumot??
Amikor az enyémbet kértük, akkor szerintem azért kaptam meg (simán), mert elárasztottuk őket "bizonyító dokumentumokkal", hogy márpedig nekünk szoros kötődésünk van Magyarországhoz, mert megnézték a férjem adatait és látták hogy évek óta mindig hazajött és mert bemutattuk a házunk építési engedélyét és tervdokumentációját, meg iskolából kértünk igazolást hogy én bizony itthon tanulok, meg egy rakat cégpapírt, meg munkáltatói igazolást...
Így már nem tudták ránkfogni hogy kint akarunk maradni(noha a féjemnek van kint cége) és hogy én táncoslány akarok lenni..KépKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Megann,
igazad van. én is azért nyomtam férj kezébe a 12 hónapot, hátha elfogadja, h Eszti még nem elég nagy a kézilabda meccs nézéshez. de tévedtem. őő tudja, h ezt akarja nézni... így aztán ő mindig meg tudja nézni az összes meccset, amit akar, stb. mostanra azért szelídült ő is és én is. felvesszük a meccset, és általában altatás közben nézi, ilyenkor Eszti vagy annyira éber, h mindegy megy-e a tv, játszani viszont ilyenkor nem akarok vele, vagy már alszik, akkor meg azért mindegy, tv mellett remekül tud aludni. én szívem szerint már rég kidobtam volna az ablakon az összes tévénket, de valószínű kétszerannyival jött volna haza férj, ő nem tud nélküle élniKép
szóval igazad van, van egy határ, amit meg kell húzni, a korábbi életünket már sosem kapjuk vissza, és ránk mindig is sokkal nagyobb teher hárul, ha a fejedre állsz akkor is, ezt én is piszok nehezen fogadom el (még nem sikerült teljesen). de azzal vígasztalom magam, hogy nekem viszont több jut a lányunkból, egyelőre... fele ennyi fájdalmat, terhet, stresszt nem viselnének el, az tuti. én egyébként olyan fáradtnak érzem magam, hogy már kicsit húzom a szám, hopgy jajj megint szopi, büfi- tényleg baromira fáj a hátam-nyakam-vállam - de le van tojva, mert én szoptatom, én teszem tisztába, és rám mosolyog.
na jól kifakadtam én isKép

most telefonált, hogy bejelentett hátmasszázsra, este megyünkKép próbál segíteni, én ezt értékelemKép most megyek és még jobban lefárasztom magam EsztivelKép

én már nagyon sok mézet ettem, azt lehet szerintem.

KépKép
KépKép
and

Prüntyi!

Édeskömény teát te akarod inni???
Jó csak vicc volt...

A baba -mecsekteában édeskömény és kamilla van úgyhogy szerintem lehet keverni, csak nem túlzásban nehogy túl tömény legyen...

Egyébként fene se érti a gyerekek ízlését, a fincsi cukorszirupos köptető az fúj-fúj kiköpjük, az ízesítetlen mecsek tea az meg jöhet(ez meg nekem fúj-fúj)

Megann

Kép

Kép
megann

Ja és CSÖMÖRÖN IS HÓVIHAR VAN HATALMAS PELYHEKBEN..Kép

Kép

Kép
megann

Megann,
Nem tudom, megkérdezem

Kép

Kép
prüntyi

And!

IrigyellekKép
A fodrászatban én is felírtam a masszőr és a pedikűrös telefonszámát, de hát mondd meg, így hogy menjek el?Kép...pedig biztos jól esne nekem is egy kis kényeztetés...ha már itthon nincsKép.
Gondoltam már arra is, hogy befogom ott a fodrászcsajokat dajkának egy óráraKép, ha esetleg ébren lenne Léna...

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?