
2005.07.17 09:08
Nálunk van zöldköret, krumpli, rízs, galuska. Slussz. Soha nem csináltam még tarhonyát sem, nemhogy hajdinát vagy kölest. 2005.07.17 09:18
2005.07.17 09:31
Kb egy kg-nyi őszibarackból 3 liternyit - ami egy-egy vendégség alkalmával simán elfogy és nem kell dobozos lét venni és mindenki szereti. A kisfiam pld vizet egyáltalán nem iszik
- pedig mi főként azt iszunk, a lányom is - de Ármin nem issza meg a vizet, olyannyira, hogy képes inkább egy napig semmit sem inni - lehet, hogy tovább is képes lenne, de inkább nem próbálom ki. Szóval, nála pld nagyon jó szolgálatot tesz egy pici cukorral, citrommal ízesített víz 
2005.07.17 09:49
En mar csak arra emlekszem, h az elso 3 szam mit jelent az ISBN-ben, a tobbit elfelejtettem. No jo, kodosen remlik vmi
) Felengedni vizzel. Tetszolegesen fuszerezheto. Igy koretnek jo. De lehet belole olyasmit is csinalni, mint a rizses hus. Tulajdonkeppen bmi olyat, amibe mondjuk rizst tennenk. Es ez a tobbi gabonafelere is igaz. 2005.07.17 10:14
2005.07.17 10:26
De egyszer kértem már általam szerkesztett könyvhöz ISBN számot. Érdekes volt, telefonon felhívtam a Széchényi Könyvtárban az ISBN irodát, elmondtam, milyen könyvről van szó, majd telefonon bediktáltak egy számot.
2005.07.17 13:15
) Én az ELTE TFK-n végeztem, némettanár és művelődésszervező diplomám van (meg egy szociológus az ELTE Szociológiáról - most meg szociálpolitika Ph.D.-re járok szintén az ELTE-re, csak most már Társadalomtudományi Karnak hívják). És én művelődésszervezőként dolgozom egyébként, többek között nemzetközi területen, úgyhogy a németet is használom. A szociológiát meg mint szemléletmódot
De őszintén szólva ez a mostani állapot nagyon is megfelel nekem (gyerekkel itthon lenni + tanulni + "bedolgozni"), nem nagyon tudom elképzelni egyelőre, hogy pár év múlva visszamenjek 8 órában dolgozni (+ 2*1 és negyed órát utazni - na és azt a 8 órát is mindig meghosszabbítottam
) 2005.07.19 19:44
2005.07.24 12:58
2005.07.24 22:17
2005.08.21 12:57
2005.11.19 18:48
2005.11.22 14:47
2005.11.22 21:47
2005.11.24 10:24
) De arra nem voltam lelkileg felkészülve, hogy három olyan ennivaló is tele legyen E-betűkkel, amikben azért nem számít az ember ilyesmire. (Vagy legalábbis nem ennyi félére.) A hugom múltkor sütött kalácsot, -marha finom lett, sokkal jobb volt, mint a bolti. Éppen ezért nem is értem, hogy miért kell a boltiba beletenni négy-ötféle E-t. 2005.11.24 12:43
2005.11.24 13:38
2005.11.24 18:12
Bar kinek mi a gusztusa
2005.11.24 18:31
Én a citromsavra gondoltam pl., de még kiderülhet, hogy az se citromból van. A kölesre kiváncsi vagyok, már nagyon régóta ki szeretném próbálni. Majd beszámolok az eredményről
Egyébként a biokajáknak nem várt sikere van a páromnál, a virsli is kifejezetten ízlik neki, azt mondta, ilyet vehetek még - mondtam, hogy holnap hozzák 
2005.11.25 06:50
2005.11.25 15:41
) jobb a marhanyelv, de a disznó is jó (na biot ebból még nem láttam....). A főzővízbe sót, egész borsot, babérlevelet, és nagyon sok fokhagymát teszek. Szép vékony szeleteket lehet belőle vágni, és a főtt fokhagyma is isteni
2005.11.30 21:21
2005.12.16 11:29
2005.12.16 22:11
2006.01.14 21:49
2006.01.19 00:17
)
Persze, csak tej és búzadara, a nem cukorhoz szokott ízlelőbimbóknak elég a tej édessége is. 
2006.02.05 14:16
De finom volt! Orsko "tejbeköles" receptjét is többször csináltam már - most rájöttem, hogy túl kevés tejjel
(Most tanulom a kölest
)
Most pl. Kata születésnapja aktuális nálunk: vendégvárók + torta. 2006.02.05 16:13
2006.09.12 21:02


| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|