A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Bibi,
Tündéri a Barni Kép és jól látom, hogy elég "nagy lábon él"?
A hónaljamban volt csomó, de nem tejmirigy, hanem egy enyhe szőrtüszű gyuli, ami 1 hét alatt elmúlt. Ez olyan kidudorodó volt. Csomók nekem a mellemben voltak.

Exi,
Én nem is tudtam, hogy lehet bérelni ilyen övterelőt, a 10000 pénzt meg kicsit soknak találtam, pedig én is az ucsó pillanatig autókáztam rendesen. Tényleg, végül milyen babakocsit nézetetk ki?

Pomat,
Hát majd legközelebb... Most ez egy hirtelen ötlete volt Apának, szét se néztünk, meg örültünk, hogy így pikk-pakk megcsinálják Kép

Zozo,
Frecska Irénre gondolsz? Még nem voltunk nála, ez a hét most őrültködés volt (férjem államvizsgázott, szurit kaptak a Fiúk, Ádika szülinapi bulijai stb.), de a dokinénink azt mondta, ráérünk januárban menni.

Zituska,
Tudod, "ami késik, csak múlik, de nem marad el" Kép

Pusz,
Kata
pankata

Sziasztok!
Kata, mi ezt Pesten néztük. Ott venni is lehet, de akkor csak 5600-ba kerül... Tízezret én sem adnék érte, főleg, hogy nem is nagy szám!
Amit kinéztünk, az ez a babakocsi.
KépKépKép
Elvileg ezeket tudja:
két irányból tolható
állitható a tolókar magassága
3 fokozatban ültethető
első és hátsó kerekét is lehet forgóra tenni vagy fixálni
téliesített , lábzsák , esővédő van hozzá
sport babakocsinak átalakítható
Ezt onnan néztem, ahol először láttam. Viszont az ára a boltban kicsit kevesebb, talán ez-az nem egészen így van a boltival, de megkérdezzük! Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Hupsz egymás mellé rakta. Elfelejtettem az enterket... Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Íme a kiscsoportos Lottika

Kép

Melinda
33+4

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Exdeus!
hol bérelted az ővterelőt, én sem tudtam, én vettem, nem baj, jó lesz a köv.babánál is.
nagyon jó a b.kocsi. tetszik.

Melinda!
nagyon szép Lottika!

Kata!
rá gondoltam. megértem h. most nem mentek.
Vendég

Melinda,
Nagyon édes "csajszis" a Lányod Kép
Apropó, megvan már az a bizonyos "piros cumi"???

Exi,
Tényleg jó, meg elég sok mindent "tud". A két irányból tolhatóság nálam egy "alapszempont" volt.

Zozo,
és Ti voltatok már? Megvan még a folt Vivi hasán? Ha tudnád a mobilját, esetleg, elküldenéd nekem priviben? Csak rendelőét tudom, de szeretnék inkább közvetlenül vele egyeztetni.

Pusz,
Kata
pankata

Exi,
Ugye ma van a szülinapod? Sok Boldog Születésnapot Kép

Kata
pankata

Övterelő: én szerencsére örököltem, de nagyon szeretem.

Exi,
meg is vettétek már a babakocsit? Én most arra ügyelnék még, hogy a tolásirány változtatható legyen. Meg felfújható kerekűt vennék (bolygósat). Persze olyan kocsi nincs, ami megfelel minden elvárásomnak.
Vendég

Sziasztok!
Kata, igen ma van a szülinapom, köszike a jókíváságokat! A férjemtől kaptam szegfűcsokrot (nekem ez a kedvencem).
Dancsi, még nem vettük meg, majd ha visszavisszük az övterelőt, akkor vásároljuk meg. A tolásiránya változtatható. A felfújható kerékkel annyi a baj, hogy bolygósba nem is létezik (legalábbis én még nem pipáltam sehol ilyet, vagy ha létezik is, marha drága). És nekem még az a fő szempont, hogy ha bolygós, akkor mind a négy kereke ilyen legyen, mert az olyan kocsik nekem nem gyerebe, amik két irányosak, de csak két bolygókerekük van... Kép
Zozo, az övterelőt Pesten, a Mini Manóban kölcsönöztem. Egy itteni fórumon ajánlotta egy lány...

Help! Már kérdeztem a múltkor, hogy a Czank doki féle 4D-s UH-ra a kórházban hova kell menni????

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Exi: Boldog szülinapotKép

Ma voltunk moziba a Szex és más semmit néztük. Csajok ha van rá módotok nézzétek meg feltétlenül!! Állatjó film!Kép Nagyon vicces, kellemes igazi jókis kikapcsolódás!KépKépKép Én kéééész voltam tőle! Meg a Csányi Sanyitól is KépKép Nyálcsorgattam ráKépKépKép
Látta már valaki?

E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő,
Én is láttam KépKépKép Sztm is szuper! Imádom a magyar filmeket, amikor régieket dolgoznak fel, azt is, de az újakat is!
És hát egyet kell értsek Veled,a Csányi "megérne egy-két ajtócsapkodást" Kép

Dancsi,
Én sem láttam még olyat, hogy felfújható + bolygósítható, mert a felfújhatósak 1 kerekűek, a bolygósításhoz meg pár kell. Na, valahogy így mondták, amikor én is kérdeztem Kép

Exi,
Én a fehér rózsára szavazok Kép

Pusz,
Kata
pankata

Kata, én is ilyet láttam: ha bolygós, akkor sima kerekú, ha meg felfújhatós, akkor nem bolygósítható...na ezt jól leírtam. Kép
Virágügyben: a nyilasoknak a szegfű a nyerő (legalábbis a horoszkópok szerint), s nálam ez bejött.

Ági és
KépKép
exdeus

Kata,
Én láttam már olyat, de nem emlékszem a márkájára sajna. Talán Chicco. Nem biztos.
Vendég

Sziasztok!
A kölcsönözhető fát keresőknek: a tegnapi Délmagyar szerint (én csak most olvastam) szerdán 10-18 között lehet válogatni az Ady téri TIK előtt.

Ági és
KépKép
exdeus

Kata!
folt megvan, meg is lesz, anyajegy v. mi, nem lehet vele semmi csinálni, talán évek múlva már lesz rá valami, mert nagyon nagy, zavarni fogja szerintem mondjuk kb. 15év múlva
telcsiszám nincs ha esetleg sikrül kinyomozni küldöm.

Exdeus!
Boldog szülinapot!
azt tudtam h. Pesten lehet bérelni, azt hittem h. Szegeden is.
Vendég

Enikő!

Nagyon boldog névnapot kívánok a Violának!

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Violának nagyon boldog névnapot!!!
Zozo, lehet, hogy Szegeden is van rá lehetőség, de nincs energiám végigjárni a bababoltokat. Ezt mondták, és mivel öcsémnek mentünk monitort venni, útbaejtettük a kölcsönzőst is. Kép
Ma megjártam az AFP-s vérvételt. Reggel oda mentem fél nyolc utánra, rengetegen voltak, eljöttem. Visszamentem negyed tíz előtt, és fél tízre már kint voltam az épületből...

Ági és
KépKép
exdeus

Kép

Pusszantás a Nagylánynak Kép
Kata
pankata

Violának boldog névnapot kívánok!
Vendég

Enikő! Violának nagyon sok puszit küldünk névnapjára!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Van-e tapasztalatotok Pesztonka,v.Living-lab orrszívóról?
Légyszi írjátok le.
Köszi.Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sztem poszívósat vegyél, az a leghatásosabb. KEgyetlennek tűnik, de muszáj.
Vendég

Vendég

off:
ma nem engedtek be a postára (egy biztonsági őr) amíg le nem raktam a telefont???!!!!
mondta h. nem lehet bent telefonálni
Én: mióta?
B.őr: amióta ki van írva és az régóta így van.
szerencséje volt: nagyon siettem és pont befejeztem.
hallottatok már ilyet????
igaz ki van írva, de mondtam neki h. ha az ott dolgozók sem veszik fel a telefonjukat akkor én sem megyek be úgy h. beszélek, ill. nem veszem fel ha csörög.
komoly majdnem dobtam egy hátast.

Violának Boldog Névnapot!
Vendég

Igen,igen Isten éltesse Violát!
E.

szilde
Szeged

Jaj Exi,bocs.Kép
Neked meg boldog szülinapot!
E.

szilde
Szeged

Exi, boldog szülinapot! Kép

Violának boldog névnapot! Kép

Melinda, nagyon szép a nagylány! Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Szilde,
Szerintem először nyugodtan próbáld ki a gyógyászati segédeszköz boltokban kb. 300 Ft-ért kapható műanyag orrszívót, aminél te szívod a tartályból kijövő cső végét, ennek semmi hangja, szabályozhatod, hogy mekkora erő legyen, nem fél tőle a baba. Nekünk teljesen bejött.
pomat

Sziasztok!
Köszi mindenkinek.
Ez a gondolatolvasós nagyon jó. Kép
Zozo, én még nem jártam így, habár nem is emlékszem, hogy telefonálva mentem volna be a postára, de volt, hogy úgy jöttem ki. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Pomat!
Én is olyat akartam, de nekem azt mondták, hogy kivonták a forgalomból, mert nem lehetett rendesen tisztítani. Egyébként nekem bejött a sima pumpás. Régen pedig szájjal szívták... a porszívós szerintem akkor is brutál, és nem tudsz többé anélkül porszívózni, hogy a gyereked visítva ne rohanna el. Két ilyen gyereket is ismerek, bár mindkettő sokat volt megfázva.

Dancsi!

Ez tök jó, hogy csinálja??? Te tudod a titkot?

Gira
Vendég

Gira, anno a Corában volt egy 6 db-os "orvosi készlet babáknak". Ebben van sima orrszívó és fülcseppentő, orvosságcsepegtető, cumisüveg (gyógyszert lehet benne adagolni), gyógyszeradagoló meg még valami. Kép
A barátnőméknél is sima volt, náluk bevált...

Ági és
KépKép
exdeus

Rájöttem a még valamire: az az orrcseppentő fültisztításhoz használatos vége.
A tisztításhoz annyi van írva, hogy minden használat előtt langyos vízben, semleges mosószerrel kell kitiszítani. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Mi a Fekete sas utcai gyógyászati segédeszközben vettük tavasszal. Én úgy tisztítom, hogy szappanos vizet teszek a tartályába és a szívócsövön befújok, a víz meg kijön a másik csövön.
Ha nincs már forgalomban, akkor hasonló összegért árul egy üveges bácsi ilyen elven működőt a II. Kórházzal szembeni utcában, annak a tartálya üvegből van, és szerintem kifőzhető.

És végül egy kis érdekesség, a lányom karácsonyi ajándékáról:
www.rongybabak.hu/babamuhely.htm

legfelső
pomat

Szilde! A Pomat által említett orrszívót a Csáktornyai utcában csinálja egy bácsi. Nekünk egészen addig bevált, amíg Lotti kicsi volt, illetve nem volt nagyon sűrű a cuccos az orrában. Utána váltottunk a porszívósra. Azt ma már saját maga rakja össze és szívja az orrát kifelé.Kép

Voltam ma dokibácsinál. Méhszájam tökéletesen zárt. "Tapintás" alapján szép méretes baba lesz.

A málnalevél teát a 36. héttől érdemes inni? Mennyit naponta?

Melinda
33+6

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Szilde,
Mi simát vettünk, pont olyan készletet, amit Exi írt.
Ádinak is a teljesen hagyományosa volt, nekünk bevált.
A két márkához annyit, hogy anno vettünk Pesztonkát Ádinak, de semmit nem ért (bocsi, nem szoktam leszólni dolgokat, de felesleges beruházás volt...). Most pont Living lab-ot néztem ki, de egy boltban, ahol meg akartuk venni, nem ajánlották a visszajelzések alapján...
Úgyhogy hagyományosunk van, illetve van itthon egy porszívósunk, de azt sem tudom, hogy kell összeszerelni Kép

Melinda,
majd megyek Lottihoz továbbképzésre Kép A barátnőméknél ugynígy van, hogy a nagylány maga szereli össze és használja.

Zozo,
Kép
A kiírásokról: én meg egy nagy rucis boltban, ahol egyébként törzsvásárló vagyok jártam úgy, hogy egy "kedves eladó hölgy" amikor vittem volna be egy kétrészes kosztümöt meg 2 felsőt próbálni, fennhangon közölte, hogy hogy képzelem, csak két ruhát vihetek be, a többit majd ő a pultra teszi (ami kb 3 méterre van a fülkétől). mire én: akkor beadja majd ?(még udvarias voltam...), mondta nem, majd kijövök. mondtam, hogy a kosztümhöz próbálnám a felsőket, tehát bugyiban vagy melltartóban jöjjek ki????
erre ő: ez ki van írva, ez a szabály!
huh, pipa lettem...

Pomat, nagyon tetsz az ajándék! Biztos örülni fog a Nagylány! És táskával együtt van (ha jól láttam)?

Én tegnap fejeztem be a naptárakat a családnak, remélem, örülnek majd Kép
Képzeljétek, Ádi összeszedett egy torokfájásos vírust, de más tünete szerencsére nincs. Ja és enni is bír Kép

Pusz,
Kata
pankata

Pankata, igen a tarisznyával együtt kértük, mert van már egy kisebb Manója, olyan amit a képen is látsz, ahhoz kértünk egy nagyobb fajtát, a tarisznyát meg azért, hogy együtt utazhassanak ha megyünk valahová.
pomat

Sziasztok!

Milyen a karácsonyi sürgölődés? Itt nálam a szobában tul nyugis Kép
Pedig ugy szeretek vásárolni, föleg ajándékokat.
Nekem a barátnőmet kellett megkérni, hogy válasszon a férjemnek parfümüt, de szerencséjére jot választott Kép
Tegnap voltam ctg, minden ok felénk, és tegnap voltam utoljára a terhesgondozáson is.

Pomat!
Az a rongyi baba tényleg nagyon szeretni való.

Orrszívó: Férjem tántorithatatlan az orszívó porszivótól. Pedig a mi porszívónknak olyan hangaja van, hogy apám is kiakadt töle mikor elöször meghallotta Kép. Szegény lányom már most sajnálom. A macskám is ugy félt a porszívótól, pedig soha nem közelítettem az orra felé vele Kép

Szerintem, most el kellene kezdenem, hogy napi 1/2 órát ülök a porszívó mellett bekapcsolva, hogy ha megszületik akkor ismerősebb legyen neki a hang Kép

Csajok,
aki szedett gyógyszert terhesen, mikor állította le neki az orvosa?

Üdv: Rika

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!
Kata, valami van a városban, mert öcsém is bengás volt, és most a barátnője is az. Engem egyelőre elkerült a baci. Kép Csak az orrom folyik, de annyi baj legyen!
A naptárnak biztosan örülni fognak, nagyon egyedi ajándék lesz... Kép Mi csak egyszerű tucatdolgokat vettünk, majd talán később rászokunk az sk. ajándékokra.

Ági és
KépKép
exdeus

Rika,
Napi fél óra talán elég lesz Kép
Uh is volt?

Exi,
Mi is akkor kezdtünk el egyedi dolgokat "gyártani", amikor megszületett Ádi. Illetve vannak "hagyományos" ajándékok és ezeket az egyedieket pedig a Srácok adják a Dédiéknek, Nagyiéknak, Keriéknek meg Mindenkinek Kép

Pusz,
Kata
pankata

Pankata!

Már szerintem nem is lesz UH csak a szülés előtt.
Mikor bentfeküdtem (2 hete) akkor 2x is csináltak a nöi kilinikán + 2x a sebészeten. A sebészeten nagyon tetszek nekik a lányom Kép

Itt nem sok minden történt du-óta. Mindenki vásárol!

Ha valaki jár a faktumban, megnézné mennyiért árulják azokat a bábokat?

Üdv: Rika

KépKép

KépKép
rika07

Kata,
Milyen programmal csináltad a naptárakat? Mi az egyik nagyszülőnek rendeltünk a Rossmannon keresztül, de 4000-et kicsit sokalltunk, és elég snassz lett. A másik oldalnak kicsit személyesebb naptárt szeretnénk.
Előre is köszi
pomat

Pomat,
Én végül a fényképezőhöz kapott programmal csináltam (camedia master), de érdekességképpen letöltöttem a netről is naptárkészítőt. Íme:

http://www.pcworld.hu/downloads.php?op=visit&lid=127

http://origo.hu/szoftverbazis/seged/texteditor/cpnaptar_setup.html

Az első ugyan angol, de profibb, és mivel át lehet nevezni a hónapokat, napokat, így nem probléma.

Kata
pankata

Sziasztok csajok!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a névnapi köszöntéseket és képeslapokat isKép
Összes puszi átadva Violának!!

ma előkarácsonyoztunk, mert Bogiapunak csak ma volt szabadnapja, karácsonykor is dolgozni fog! Bogiapumaméáknál voltunk és B kapott soksok ajádnékotKép Kapott egy fullos babát, cumival, kenguruval, pólyával kiegészítőkkel a mamájáéktól, apájától pedig egy baldahinos babaágyat-fürdető tussal-etetőszék egyben baba játékotKép. Hát mondanom sem kell mekkora sikert aratott Kép

Most csak ennyi Vészhelyzet vanKép
Puszka
E

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Melinda, a málnalevél teát a 36. héttől szokták inni, a zacskón gondolom rajta van mennyit, a sógornőm napi két bögrével ivott. Nagyon gyors, sima szülése volt (pedig első baba volt), és állítása szerint a fájások is elviselhető erősségűek voltak. Persze nem lehet tudni, talán rendszeres teázás nélkül is könnyű szülés lett volna... KépKép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Melinda, nekem annek idején azt mondták hogy a 36 héten napi egy csésze, a 37 héten 2 csésze, és így tovább a végéig. Nekem ugyan nem használt, de ez nem jelent semmit, mert és a szülés alatt szedtem az összes Homeos tablettát, meg már előtte is amit ajánlottak, és az se ért semmit, de nem biztos hogy te is így jársz.
pomat

Rajtam aztán nem segített a málnalevéltea se, homeós bogyó se....egy istennek se akartam tágulni...

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Én is ittam lelkiismeretesen a málnalevél teát Bogival a 36. héttől (41. hétre szültem), nem használt semmit, és Violával is ittam, Õt könnyebben szültem, de tuti nem a teától volt. Viszont, nem szabad sokat inni belőle!!!!
Szvsz nem ettől függ, hanem alkati kérdés ez is!
magánvélemény volt......

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Málnalevél tea: ki miben hisz. Én talán majd inni fogom, jobb dolgom nem lévén. Aztán vagy használ vagy nem. Kép
Kata, majd megnézem ezt a naptárkészítős progit. Ha jól megy, akkor jövőre anyuék ezüstlagzijára csinálok valami szépet, ha leszek hozzá elég ügyes. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Letöltöttem a progit, elsőre nem néz ki rosszul. Majd egyszer elkezdek szenvedni vele. Kép
Holnap már jön a férjem haza!!!

Ági és
KépKép
exdeus

Exdus: Én annyira hittem benne, hogy mindenkinek azt mondogattam, hogy minden egészséges nő (így én is természetesen) meg tud szülni az árokparton is, és hogy az én családomban még sosem volt császár, tehát teljesen kizártuk ezt a lehetőséget. 10 óra vajúdás után mikor bejött a dokim, hogy "műteni kell" akkor nem tudtam hogy a császárra gondol.
Persze nem kell mindenkinek elegfántbébit szülni közel a 30-hozKép), és az ismerősőm aki a teát ajánlotta azt mondta 4-ből 3-nál segít, na én a 4.voltam. Kép) De azért az arány még jó.
pomat

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?