A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Nicika,
szerintem az tényleg tunika vagy valami hasonló. Bár manapság sok mindenre rá lehet fogni, hogy tunika. Kép Sokszor látok olyan ruhákat, hogy meg nem mondanám mi az.. De azt hiszem a tiéd valami olyasmi. Kép És tényleg jó!

nadine81

Köszi Nadine! Örülök hogy tetszik! És biztos igazatok van és az egy tunika! De mi is az a tunika egészen pontosan?

KépKép
nicika

Ja és tegnap készült 32 hetes pocifotó!
A múlt hét óta plussz 2cm (103cm) és plussz 1 kiló (+5 kg) jött fel! A hasam pedig felfelé terjeszkedik! Újabban baloldalt fent érzem a mozgások egy részét, bár a csuklást továbbra is lent! Vasárnap a baba egész nap dolgozott valamin odabent, mert meg sem állt! Kép

Kép

KépKép
nicika

Nicika,
akkor a tunika valami blúz féle, ami mell alatt bővül!! Kép Kép Kép Most nemrég olvastam valakitől.. Kép De ha komoly akarok lenni, akkor is valami ilyesféle. Nekem is van egy tunikám (a katalógusban, ahonnan rendeltem ez állt), ami fehér, kicsit hálószerűen mintás, nem túl szűk de nem is bő, és olyan fenékig ér. Hosszú ujjú. Szóval tunikából van bő választék.. Kép

nadine81

És tök jó a hasad! Ha fent érzed a mozgást, a csuklást pedig lent, az nekem úgy tűnik, hogy befordult?? Csuklani én fent szoktam.. Kép

nadine81

Sziasztok!

Látom, visszatértetek a rendes kerékvágásba Kép

A tunika római rövid felsőruha, amit a tóga ill. a palla fölött viseltek urak és hölgyek egyaránt. A mellhez nincs túl sok köze Kép

Pusszancsok Kép

V.

indianyo

Nem tudom Nadine! Lehet hogy befordult! Csak mert a hasam más formájú, fent van. És a mozgások is más jellegűek! Hát mindenesetre még forgolódhat és csak a 36. héten fognak uh-gal megnézni hogy hogy is áll! Kép

KépKép
nicika

Indianyó,
köszönjük!! Kép Akkor ez megvan. Kép Akkor ezek szerint Nicikának és nekem sincs tunikám... Kép

nadine81

oopsz. mármint tóga is alatt viseltek tunikát a férfiak - és így alsóruhának számít, ha viszont felsőruha volt, akkor alatta volt egy alsó tunika is. A nőkről most nem tudom, mi is a helyzet, lehet, hogy tévedek, és a tunika csak férfiruha volt... inkább ez lehet az igazság egyébként

Ma már sokszor hívnak rövid felsőrészeket - tévesen tunikának... a bő felsőrészt, amit nadrághoz. szoknyához hordanak, helyesen kazaknak hívják, Nicika felsőrésze pedig egyszerűen egy kombiné-fazonú blúz lenne, ha az elnevezést nézzük.
De akárhogy is hívják, kényelmes dolog Kép

indianyo

Sziasztok!

Úgy látom a tunika téma rendesen kivesézésre került.

Lányok, egy kérdés: Ti mivel mostátok ki ill. hány fokon a baba cuccokat?

Boriékról nincs hír?

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Ritaa! Én baba mosóporral (a nevére már nem emlékszem mert elfogyott, most akarok venni!) 40 fokon!

KépKép
nicika

Sziasztok

Nadine
Csak nem dolgozol?

Rita
Én még nem mostam őket ezért fogalmam sincs.

Lányok kiderült ,hogy még is jár a 91 naptól az adójóváírás .Mit kell most tennem? Vagy már lemaradtam?

Vikó
Nagyon eltűntél te is a napokban!

Babetta és Levi 30+3

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta! Ha jól tudom kérni kell a dokidtól egy igazolást és el kell juttatnod a munkáltatódnak!

KépKép
nicika

....nemnagyon van időm mert apa a gépen dolgozik... szegényke egy perc megállása sincs...
Azért gyorsan elolvasgattam amit tudtam!
Tegyetek fel ti is képeket!

Nicika
Már nagyon nagy a pocid és a fátok is jó nagy volt! Kép

Anita
Ti is nagyon szépek vagytok így egybegyúrva! Olyan jópofa a pocid... kis hegyes. És milyen jó helye van a kislegénynek! Nekünk még semmi sincs elrendezve...

Nadine
A nevünkkel ellátott mézes az esküvőnkről maradt! Megírtam vagy 120-at! Kép

Nagyon szép volt nálunk is a Karácsony... olyan békés. A kicsi fácskát is nagyon megszerttük! Olyan kis picike 70-80 cm! Kép Jó mellette felébredni. Mi előbb apóssal karácsonyoztunk a földszinten utánna elvonultunk a kis szobácskánkba hármasban. Majd elautóztunk anyuékhoz éjfélimisére. Anyuékkal reggel ünnepeltünk!
Ádámtól kaptam két kismamaharisnyát meg egy kismamainget is(a virágos az utolsó képeken, csak egy kicsit nagy). Olyan aranyos, képes volt elmenni egy kismamaboltba és bevásárolt! Kép úgy szeretem... Kép annyira meghatódtam, végigbömböltem az ajándékozást!

Kép
Kép
Kép
mamacka

...akkor teszek fel még én képet...
Ez volt a tavalyi fánk még anyuéknál:

Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Tegnap fájdogált a pocim... olyan feszítő szúró érzés volt... egy kicsit megijedtem. Ma reggel is elkezdte csak nem olyan erősen. A magnézium jó ilyen esetben is?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nicika,
te is első babás vagy, ugye? Azokat a babaruhákat mostad ki, amik Sziniáé lesznek? És elfogyott a mosópor? Húúú... Mennyi ruha van? Kép

Babetta,
igen, dolgozok.. És holnap is.. És 30-án is.. Sajnos mi csak 25-én és 1-jén vagyunk zárva. Amúgy nyitva és így jött ki a beosztás. De legalább tegnap otthon voltam! Tegnap egész nap nyitva voltunk, kolleganőm szenvedett itt.
Az adójóváírásról én is azt tudom, hogy jár a fogantatás 90. vagy 91. napjától és tényleg a dokitól kell kérni igazolást. De ezt nem csak tavasszal kell intézni, amikor az adós dolgok ideje van?? Nem akkor kell odaadni a munkáltatónak?

nadine81

BebettaKép

Az orvostól kell kérni egy igazolást, amin jelzi hogy melyik hónap hányadikán töltötted be a 91. napot. Már arra a hónapra is jár az adójóváírás nektek.

Sőt lányok lehet hogy én félreolvastam valamit, de nekem az egyik forumon ugy jött le egy hozzászólás hogy jövőre is a szülést megelőző hónapig jár tovább ez a kedvezmény.... De erről még délután megprobálok tovább érdeklődni, és ha tutira tudom már akkor mondom is....

Ez mondjuk azért fontos, mert ugye 2006ra a kormány módositotta a családi adókedvezményt, és csak a három és több gyermekeseknek hagyta meg az utat ennek igénybevételére,sőt még azt is jövedelem függővé tetette, jah meg az összeget is jól lecsökkentette....Kép De aki már idén betöltötte a 91. napot, ami a topicunban mindenkinél igy van, hiszen lassan már szülünk KépKép és három gyerekesnek számit már annak jövőre is marad tiz ezer ft a magzatra a kedvezmény összege, és csak utána csökken le 4 ezerre, ha minden igaz...

Csodaszép képeket tettetek fel, olyan jó melegség árad rólukKép A poci fotók is nagyon édesek, Mamacka elmaradhatatlan édi bugyijával, én mindig keresem a hurkákat amiket emleget, de valahogy eddig még nem sikerült felfedeznem egyet semKépKép
Nici én is akartam irni ám hogy mért vagy az első két képen olyan szomi, de ezek szerint aki fotozott sokáig huzta az exponálást.

Ági
29+5

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Na megmutatom hogy mit kapott Szintia karácsonyra! Azt azért hozzáteszem hogy nem volt "nagy" karácsonyozás ajándékilag!
Ezt kapta párom szüleitől:
Kép

Ezeket pedig anyuéktól:
Kép
Kép

KépKép
nicika

Nadin! Első baba lesz igen! És ne ijedj ám meg, mert 3 zacsi 10 dekás mosoport vettem csak egyenlőre! Kép

KépKép
nicika

Aki táppénzen volt egész terhessége alatt, mint például én is, annak jár az adókedvezmény?

KépKép
nicika

NadineKép

Nem nem, ez már lelehet adni előbb is, mert a jogosultság hónapjától már igénybe lehet venni, és a bérszámfejtésnél figyelembe is kéne venni.

Közben megkérdeztem az adókedvézmény alakulását 2006. ra. Igaz amit irtam, vagyis a szülés elötti hónapig mindenki megkapja az aktuális pocaklakóra jutó összeget még, vagyis az első babások 3 ezret, a másodikat várok 4 ezret a pocaklakóra (egyeskére már semmit), a harmadikat és többeidiket várok meg a tizezret igényelhetik.

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Írtam Borinak karácsonykor is sms-t meg most is és nem válaszolt! Vajon mi lehet velük?

KépKép
nicika

NicikaKép

Ha van miből igénybevenni akkor persze hogy jár neked, de ezt mivel táppénzen vagy, már csak az adóbevallásnál tudod érvényesiteni.

Ha te nem tudod igénybevenni mert mondjuk minimálbéres vagy akkor a párod is igénybeveheti ha neki több a fizuja...

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ági! Én nem vagyok minimálbéres! És hogy érted hogyha van miből igénybevenni? Más keresetem nem volt csak a havi fizetések meg esetleg jutalmak! Nálunk apának nincs munkaviszonya! Megköszönném ha segítenél!

KépKép
nicika

NicikaKép

Pont arra gondoltam hogy ne legyél minimálbérre bejelentve hanem többreKép

A legyen miből az adó miatt volt fontos, mivel te nem minimálbéres vagy, ezért gondolom vontak is adót tőled, meg a táppénzes papiron is látod hogy mennyit szekálnak vissza magunknak. Mivel ez nálatok 3 ezer Ft jelent havonta, mint adókedvezményt, ezért ha annál többet vonnak le akkor simán tudod az egész összeget érvényesiteni, ha kevesebbet akkor az adóig tudod csak.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

<font color="119911"> Sziasztok!

Most értünk vissza a nagy családlátogatásból. Fárasztó volt nagyon, de jó volt és most vagy 5 hónapig nem lehet ugyse menni.
Nagyon szépek a karácsonyi fotók Nicika és Mamacka. Helyesek vagytok így apákkal együtt. Jók Szinti ajándékai is. Kép
Lidi is kapott rugikat, sapit, zoknikat. Később én is teszek fel képeket, de most megyek ebédelni.

Puszi Mindenkinek:
Angi és Lidi
35+3</font>
angi79

Nici,
nagyon helyesek az ajándékok! Most már csak a belevaló lányka hiányzik! Kép
Tudod én mosóporban 6-10 kg-ig gondolkodtam eddig.. Kép Nem tudtam, hogy van picurka is. Kép

Ági,
akkor én most picit elvesztettem a fonalat. Én pl. nem minimálbérre vagyok bejelentve. Szerencsére. A fizus papíron mindig rendesen rajt van, hogy mennyi adót vontak le az éppen aktuális hónapban. És nálunk olyan április vége, május eleje az az időszak, amikor vissza szoktunk kapni valamennyi összeget adójóváírás vagy adóvisszatérítés (nemtom melyik a jó) címén. Ezek összege ugye függ attól, hogy van-e gyerek, ha igen mennyi, van-e valamilyen biztosítás, stb. Szóval mi akkor (ápr. vagy máj.) szoktunk kapni egy csomó papírt, amit meg kell őrizni azt hiszem 5 évig. Én nagyon nagy vonalakban ennyit tudok erről, de amúgy meg nekem magasak ezek a dolgok. De akkor ma megkérdezem főnököt. Úgyis itt tipródik egész nap.. Kép

nadine81

NadineKép

Mivel te még bőszen dolgozol isKép ezért nálad minden hónapban már érvényesiteni lehetett volna a 3000 Ft adójóváirást. Ez azt jelentette volna, hogy minden hónap bérszámfejtős papirján ennyivel kevesebb adót kellett volna levonni tőled. De még nem vagy elkésve ahhoz, hogy ezt még az idei decemberi béredben egyösszegben, visszamenőleg érvényesitse a cég (megjegyezem neki is ennyivel kevesebbet kell befizetnie az APEHnak, szal ő is jól jár ha most még betudja neked).
Vagyis a dokid igazolása alapján, ha jól számolom neked októberben volt a 91. napod, igy jár 3*3 ezer Ft idénre, összesen 9 ezer (ugye milyen ügyi matekos vagyokKépKépKépamit simán betudhat neked a decemberi fizudba...

Szóval hajrá, ne hagyd magad lerázni, és előbb megkapod mint az adóvisszatérités...

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Lányok! Ti milyen fajta magneB6-ot szedtek?

KépKép
nicika

Sziasztok!

Az adóhoz: abban nem vagyok biztos, hogy még most is le tudjátok adni, mert úgy emlékszem, hogy csak a dec. 31-e előtt beadott kérvényeknek tesznek már eleget. Hogy most ez akkor is él, ha nem kérted a papírt, nem tudom. Kicsit bonyolult ám, mert ha a párodnak van munkahelye, akkor ott is alá kell iratni, hogy nem vesziket kétszer igénybe az kedvezményt. Táppénzből is vonják, mert több az adólevonás, mint 3000. Örülnék, ha nem 30-at vonnának minden hónapban... Na, de mindegy. Kép

Ágiboszi:
Megkérdeztem: 6690 lesz összesen. Kép

SZOPIPÁRNÁSOK! KÉSZEN VANNAK A PÁRNÁK, DE MÉG NINCSEN NÁLAM, holnaptól mehetek érte. MIKOR TUDUNK TALIZNI? PÉNTEK? Tudom, kicsit rövid az idő, de talán összehozzuk. Ha nem, akkor meg marad szilveszter utánra. Kép

Nici: A postaköltség 600 ft. El tudnál menni egy otpbe? Egyszerűbb lenne befizetni a számlámra a pénzt, mint rózsaszín csekkezni. Kép Hamarbb itt van. Kép

Eszter 24+2

Eszter
Kép
Kép
vok

Mosószer! Ki milyet fog használni?

KépKép
nicika

Nici: Én pezsgőtabizok. A plussz forte-t szedem. Nekem jobban bejött, mint a síma magneb6. Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok! Az a gond hogy mostanában nem készülök a városba! Majd csak januárban! Szóval én ezért gondoltam a csekken fizetni! Mit szólsz?

KépKép
nicika

Mailban átdobhatnád a címedet!

KépKép
nicika

Nica: Az legalább 1 hét, mire kihozzák. Addigra meg már január van és akkor az otpn keresztül meg ott van 2 perc alatt. Ha csekken adod fel, legalább 500-600 ft-be kerül plusszba. Szerintem tök felesleges. Én meg addig kifizetem helyetted. Ennyi.
Meg azt bárki fel tudja adni, ahhoz nem kellesz te. Nem megy be senki a családból?

Eszter
Kép
Kép
vok

230ft a csekkes feladás plusszban! De ha meg tudod előlegezni úgy is jó! 5-én megyek a városba! De lehet hogy még idén is benézek valamikor a te kedvedért! Ugyis akarok nézni pár dolgot!

KépKép
nicika

Ági,
köszönöm, akkor dereng valami.. Kép Illetve az még nem vili, hogy ha ez most ebben az évben elmarad, akkor én tavasszal azért megkapom? Szóval annyi a különbség, hogy addig nem havi háromezerrel kevesebbet vonnak le, hanem egy összegben kapom, amikor összesítik az évet? Bocsi, ha bonyolult vagyok, tényleg elkapom ám főnököt is, ígérem! Kép

nadine81

Niki! Ígyis-úgyis meg kell előlegeznem, mivel nagy valószínűség szerint még a héten megyek érte és addig úgy se érne ide a pénz.... Kép Ahogy neked kényelmesebb. Nekem mindegy. Én csak nem szertem a postát, meg ahhoz nekem itthon kell lennem, mert nem ide vagyok bejelentve és így nem biztos, hogy oda adják erre a címre érkező pénzt, még akkor se, ha az én nevemre jött. Kicsit bonyolult... Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Rendben Vok! Úgy intézzük ahogy neked a legjobb és lehetőleg a leggyorsabb! Ha bemegyek egy OTP-be és azt mondom hogy erre a bankszámlaszámra szeretnék utalni x-ft-ot, akkor nem kell érte fizetnem? (Én nem OTP-s vagyok, hanem Budapest Bankos!)

KépKép
nicika

NadineKép

Ha most nem érvényesiti, de megvan az igazolásod, akkor az adóbevallásnál megkapod egyösszegben. De jobban járnál ha idén leadnád, nehogy ne legyél rá jogosult az diő kicsuszás miatt, tudod jővőre már nem lehet igénybevenni, mármint ha vlaaki 2006. jnauár 1jével tölti vagy utána a 91 napotKép

Jó csatát a fönökkel.

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Nici: Nem átutal, hanem befizet. Átutalni csak a te bankodból tudnál. Ha odamész egy OTPbe a 3590nel és azt mondod, hogy erre a baknszámlára szeretnéd ezt a pénzt rárakni, az neked totál ingyen van. Az átutalás meg a te bankodból az én bankomba, az megint mani. Ha van készpénzben 3600-od, akkor ez a legegyszerűbb. Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Rita: én a babruhákat 40 fokban, a textil pelusokat pedig 60 fokban...

Nicika: Én 6 hónapos korig csak ariel-t használok fehér coccolino öblítővel. És addig külön mosom a baba ruhákat...

Bár még nem kezdtem neki a mosásnak Kép

Nálatok is szakad a hó? Kép

Titati 34+6
titati

Ja és egy friss poci kép...tegnapi 34+5:
https://www.babanet.hu/album/albumimages/6710/183401.jpg
Most vagyok +6 kilónál és 99 centi a pocakom.
Nicika: a kórház és doki infót valahogy elcsúsztattad a táblában...javítanád? Köszi... Ja és a dokihoz jan 4-én megyek.
titati

Szóval akkor az Ariel a legjobb! Öblítőileg én is a fehér Coccolinot használom!

Vok! Akkor valamikor befizetem a pénzt a számládra! Légyszi küldd át mailon a számlaszámodat!

KépKép
nicika

Itt is esik a hó! Sürű apró pelyhekben! Kép

KépKép
nicika

Titati! Hogy érted hogy elcsúsztattam? Összekevertem a kórházakat és a dokikat? Úristen! Akkor melyik is a tied?

Lányok! Nézzétek meg az adataitokat és ha valami nem jó szóljatok!

KépKép
nicika

Nicika:
Semmi Úristen Kép
Tündéhez írtad be a kórházamat és a dokimat... Nálam meg bent maradt az Uzsoki.
titati

Titati! Köszi! Akkor javítottam is! Csak most sajnos nem tudom Tünde kórházát és dokiját!

KépKép
nicika

www.babazo.hu - Hátha valaki még akar Babazsákot

Feladó: Judy68Ára: 3000 FtBABAZSÁK ÉS SZOPISPÁRNA ELADÓ Ajánlás Hozzászólások
Szeretném eladni babazsákunkat (snugli), melyet 2 hetes kortól lehet használni. A belső része a baba méretétől függően patentokkal állítható 3 méretben. Ára 3000Ft. Alig használt szoptatóspárna is eladó, levehető, mosható huzattal. Ára 3000Ft Érdeklődést emailben várok. Judit Feladva: 2005-12-16Érvényes: 2006-01-31

KépKép
nicika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?