Most sütöttem meg a második adag zabpelyhes kekszet a holnapi szülinapi partira. Íme a recept, nem küldöm egyesével, mert valakit úgyis kihagynék.
A zabpelyhes keksz receptje:
Hozzávalók:
15 dkg puha vaj/margarin,
6 dkg kristálycukor,
6 dkg barnacukor,
1 db tojás,
10 dkg liszt,
1 kk fahéj,
3/4 kk szódabikarbóna,
15 dkg zabpehely,
csipet só,
csoki
A margarint simára kutyuljuk a cukrokkal és hozzákeverjük a tojást is. Egy másik edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat, a felvágott csokit és a margarinos keverékbe dolgozzuk. Kis diónyi gombóckákat formázunk a tésztából és sütőpapíros tepsibe tesszük őket. Vizes kézzel megnyomkodjuk, hogy kicsit szétterüljenek. Előmelegített sütőben, kb. 200 fokon 10-12 percig sütjük.
Ja, és ez Stahl Judit receptje!
Én nem kávéskanál, hanem teáskanállal mértem a szódabikarbónát és a fahéjat, de így is jó lett.
Panka, megsütöttem a tortát holnapra. Találtam egy banános "tölteléket" hozzá, azt csináltam meg. A tészta már nyersen nagyon kemény volt, a férjem sem bírta kinyújtani.
De aztán javítottunk az állagán. Az ízéről majd holnap beszámolok. Kriszta, gratulálok a kis pocaklakódhoz!
Mi is túl vagyunk az ajándékvásárláson, de a csomagolás még hátra van.
További szép hétvégét kívánok mindenkinek!
Dodus



! 





egy kis karácsonyi hangulat Nektek

























