A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Roki

Anyatejes babáknak valóban 6 hónapos kortól javasolják a hozzátápit, de aki tápszeres, annak 4, de van, hogy már előbb is ajánlja a gyerekdoki ill. védőnő. Amúgy a tápi is tehéntej alapú...
Amikor pedig mi voltunk gyerekek, akkor meg még hamarabb jöhetett mindenféle kaja. A mi korosztályunkban (25-35) nincs is annyi ételallergiás, mint a mostani "széltől is óvott" gyerkőcök között.
Ne értsetek félre, ettől nem vagyok felelőtlen, de szerintem aki tápis, annak a babának 4 hós kortól nyugodtan lehet adni hozzátápit.
Gondolom úgyis mindenki megkérdezi, mit javasol a gyerekdokija, védőnője, barátnője, szomszédasszonya, stb. stb. És persze mindenki a legjobbat (és legfinomabbat) akarja a gyerekének.
Zsuzsababa igen édi! Neki is nagyon irigyeljük a sok haját! Kép

Oli vagány kissrác, lányfogó; ill.ha jól látom nyáltól habos a mosolya! KépKépKép

MINDENKI
Ti hogy becézitek a babókat?
Nálunk most a "Kis nyálgép" a favorit, gyakori még a "Húsgolyó" és a "Porontyka"

Tünde&Zita ma 14 hetes
Vendég

sziasztok!

Dóri!
Továbbra is megy a drukk ezerrel!!!

Sistoris,
én nem prince Oliver ruhákat veszek, mert itt olyat csak body-ban lehet kapni, hanem az s'Olivernek vannak babyruhái is.igaz, ezek sem túl olcsók, de nagyon jó minőségűek és csak 2gatyát,1thermopulcsit,1kötött pulcsit,1pamutpulcsit és 1mellénykét vettem ott Lillának, amiket sokszor felvehet, mert csak a bodyt és a harisnyát kell cserélnem neki a gatyó meg a pulcsik alatt.
74-es cuccok, a gatyókat még felhajtom, jó sokáig jók lesznek rá.
ha arra gondolok, hogy a KG-ban 4000-körül vannak a rugik, akkor nem olyan tragédia az s'Oliver sem.

Megann,
nem sértesz meg!
én most vettem meg azt a baba-mama torna kazettát, erre a videot nem tudjuk összekötni a rohdt TV-vel...szóval nem nagyon tudok tornázni, olyan foglalkozás, mint a terhestorna volt, itt nincsen,gáz...még mindíg plussz 10kiló van rajtam,meg nem növökKép így marad a 170centi/66kiló...utálok tükörbe nézni,és nekem sincs kedvem semmit venni magamnak.erre a "remek"alakomra...a párom meg már most tervezget, meg olyanokat mesél embereknek, hogy mi kis korkülönbséggel tesót tervezünk...felvilágosítottam, hogy ahhoz másik nőt kell keresnie, mert én tuti,hogy nem tervezem ezt!örülök, ha valaha sikerül regenerálódnom a szülés után, ha valaha még kidughatom az orrom békéscsabáról,ha valaha még végigalhatok egy éjszakát...imádom Lillát, mindíg is ő lesz életem értelme, csak majd ha nagyobb lesz, szeretnék még azért élni egy kicsit...meg nem akarok megint végigparázni 9hónapot,lufirahízni, meg akarom csináltatni a szoptatás után a melleimet,visszamenni levelezőn tanulni...stb.
én 6 hónapos koráig nem akarom hozzátáplálni, meg hát ha kéne is, akkor én még csak követőtápszert adnék neki.
egyszer a hasmenésére-ami a fogzás miatt van-próbáltam megetetni hipp alma-banán papival, azt szerette-volna, -de a banán miatt csak nagyon kicsikét kapott. 1/2 kiskanállal, elnyammogott rajtaKépKép
de ha 6 hónapos lesz, veszek nekei csomó fajta hipp kaját,és elkezdem vele kóstoltatni,amelyik megízlik neki abból meg bespájzolokKép
nem mindegyik babykaja tartalmaz káros anyagokat, és azt meg honnan tudja az ember, hogy a répát vagy bármit amit ő főz a gyerekének, mivel öntözték,trágyázták vagy mit tudom én...szerintem adj majd Lénának nyugodtan babykaját.

Christinbaba!
nagyon jó ez a kocsi!te mered már ültetni Kriszt?
én még nem merem Lillát, pedig már tud,de ha 6 hós lesz, veszek neki a kádba ültetőt, hogy játszhasson a vízbenKép

Rókica,
nagyon viccesek a képsorokKépKépKépKép
én is ezt kérdezném hozzátápi ügyben,mint Te.
engem rendszeresen fárasztanak vele, hogy"ekkora gyereknek"már mást is kell ennie...én meg elengedem a fülem mellett...Lilla szépen gyarapszik a szopitólKép az neki a legjobb!de ha pótolni kellene, tápit adnék neki,anyatejhelettesítőt.

zsó
zsofy

Ildi!
de édes huncut Oli!!!Lillának is van ilyen benyomós lámpája és ő is szereti nézni,csak neki csillag van.

bocs, nem tudom kisebbre csinálni ennél képeket!
pár kép:
Kép
anyu, ebben hogyan fogok majd szopizni???

Kép
tudom,kinn hideg van, de benn azért tologattok?

Kép
ezt megúsztukKép!

KépKép
Kép
zsofy

Kép
20hetes 2napos asszem.
jó éjszakát!
zsofy

Zita nyál-lufi fújás közben:
Kép

Itt szegénykém azt hitte, éhen fog halni, és ilyen vörös foltosra ordította magát:
Kép

bocs, hogy foglalom a helyet, de ezek az aprótalpak a gyengéim:
KépKép
Vendég

Sziasztok!

Nem tudom, emlékeztek-e, még anno színre léptünk Bulcsú fiammal, és ígértem képeket, nos, sikerült a kicsinyítési hadművelet, íme, ha még érdekel titeket Kép.
Időm most sincs felmenni a netre, most is csak azért tudok, mert újfent anyukáméknál vagyok Pesten...
BUÉK mindenkinek!

Csilla

KépKép
Kép
Kép
csillahbabe

Tüncs:

Hát pont ez az... hogy VAN egységes álláspont, amit a legújabb tudományos ismeretek alapján alakítottak ki a különböző egészségügyi szervezetek, és ezekről tájékoztatják állandóan továbbképzéseken az egészségügyi dolgozókat, de van egy csomó orvos és védőnő aki inkább még mindig azt javasolja, amit 10-20-30 évvel ezelőtt a suliban tanult, annak ellenére, hogy a szakma egésze már rég mást javasol.

Ez bosszant engem.

Én tudom, a babák felnőnek így is, úgy is, és valószínűleg egészségesen. De ha tudjuk, hogy a későbbi hozzátápival csökkenteni lehet többek között az esetleges allergiák valószínűségét, akkor minek erőltetni a hozzátápit, pláne ha a baba még nem vesztette el a kitoló reflexét, amivel a nyelvecskéjével KIFELÉ toligálja az idegen dolgokat, nem pedig befelé, lenyelni? Amíg emésztetlenül kakilja ki a szilárd ételt? Amíg fel sem ismeri, hogy az a bizonyos cucc kaja és jó enni? Tök felesleges teher a baba szervezetének, és csak a szülő szórakoztatására szolgál. Szerintem.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Nem volt időm visszaolvasni, de:

Mindenkinek nagyon kellemes szilvesztert, és

Boldog Új Évet Kívánunk!

Sisotris és Máté

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Elnézést ha harapósra sikeredett az előző hozzászólás, nem akartam sértő lenni.

Szerintem bújkál bennem is és Zsuzsában is valami, én köhögök és lézengek, ő meg nyűgizik ezerrel és éjjel is 2 óránként ébredt szopizni!!!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

nagyon eltüntem,tudom,de annyi minden dolgom volt,de a képeket megnézegettem,gyönyörűek a babák!
Mindenkinek Boldog Új Évet kívánunk Kisnyúllal(3hónap+3nap)!!!!!!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

sziasztok!

megkérdeztem az autót,s a Lurdyban van egy játék bolt;ott vette.20e-ért.(elég húzós) Kép

Zsofy
...hát ezt az ültetéses dolgot apucija kezdte el,hiába mondom neki,hogy nem lehet még Kép
hol vettétek a kiságyba a rácsvédőt,s mennyiért?én sehol nem kapok normálisat Kép

pussz

édesek a kismanók Kép

KépKép
christinbaba

Sziasztok!

Van valaki aki szokta követni a Brendonos, Megatoysos kuponakciókat?
Volt mostanában Peg Perego Prima Pappa etetőszék kuponakcióban? Érdemes várnom még két hónapot hátha lesz akciósan szerintetek?

Ildi

Kép
vrucsincá

Rokica,
nem azért mert a babám anyatejes, de tök egyetértek!
Magamról tudom, hogy én ugyan kíváncsi lennék, mi ízlene a kicsi manónak és már várom ,hogy 6hós is elmúljon, de tudom jól, hogy addig semmi szüksége gyümölcsökre,meg zöldségekre, úgysem szÍvódnak fel a tápcsatornájából az ilyen kaják még, sőtKép gátolják a vas felvételét is!
Így én ha pótolnom kellene, akkor tuti csak követőtápszert adnék Lillának, mindenképpen valami anyatejhelyettesítőt.
persze azon imádkozom, hogy még egy jó hónapig sok-sok tejem legyen.

Christinbaba,
ha fogja is Krisztiánt apa, biztos nem nagy baj, én már az ölemben sokat ültetem Lillát, mert kis zsivány és kikészül, ha vízszintesbe kerülKép
az a rácsvédő ami az ágyon van, olyan brendonos garnitúrában volt,anno 4részes garnitúrát vettünk, mert még így is jobban megérte, mintha külön vettük volna darabonként az ágyneműgarnitúráját.
kinézem a mostani katalógusból neked külön egy ilyen (nem rózsaszín)rácsvédőt.kék,5990-ft,külön a rácsvédő.
megnéztem megint a kocsis képetKépKépmegzabálom a kismanódat ahogy ott csücsülKép szuper az a kis kocsiKép

Ildi,
Mi ezt a Prima Pappát kaptuk,nem tudom mi lehet a kuponokkal, de várd ki Oli 5,5-6hónapos korát és addig hátha lesz kupon is!

Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánunk!
Kép
20hetes 3napos
zsofy

Havtunde,
A kisírt szemű Zitás képen mintha a lányomat látnámKép/Kép
Lilla is,mikor Nagymarosra menet elmentem egy benzinkútnál wc-re, Lilla a kocsiban az apjával maradt, nem tudom,lehet, hogy azt hitte, elreboltakKép de mire visszaértem, Így nézett ki az ő szemecskéje is.

különben én a mai napig nem vettem bundazsákot, de hacsak nem esik,mi minden nap sétálunkKép
én egy zsákká cipzárazható takaróba teszem overálostul a manót, alatta van gyapjú a babakocsiban, és jól betakarom polár takaróval,és rácsukom a lábzsákot.
zsofy

Mindenkinek Boldog Új Évet kívánok! Még nem tudom lemegyünk-e Ráckevére, legalább csak a malacsültet megkóstolni, férjem nagyon szeretné, és végülis ma van a szülinapja. Kép

Remélem jól alakul a 2006-os év mindnekinek! Kép

Dóri & Viki (11+1)
Vendég

Zsofy!

Lilla nagyon szép kislány, tetszik az bambis mellény. Kép
Vendég

Sziasztok!

Sajna nem tudtam jönni és most is csak pár percreKép
A párom gépeket javít, így nincs helyemKép
Mondjuk Erhard is lefoglalKép Ez nem zavarKép

A képek nagyon jók!

Rokica!
Te mindig tök jó képeket csinálsz.
Hogy csinálod, hogy csak a linket illeszted be?

Na persze minden Baba gyönyörű.
Nem tudok mindenkinek külön írni.

Ez lábKép
Haláli!
Én régebben, (sajnos nem akkor, amikor hazajöttünk),csináltam képet a lábainkról.
Egymás mellé tettem a lábainkat.
Erhard lába, szinte akkora volt mint az én lábujjamKép
Pedig 36-os a lábam.

Lépnem kellKép

Mindenkinek NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET Kívánunk!

Angelani&Erhard
Majd kikeresem.

Kép
angelani

Sziasztok,
Ma kimentünk Tündikével a nagy hóba, még szánkóztunk is...még nem élvezte annyiraKép
Kép
Kép
és ilyen szép nagy hó van nálunk...
Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Ismét köszönöm a hozzászólásokat tápi ügyben, azt hiszem akkor én sem fogom elkapkodni a dolgot(ZsófyKép, RókicaKép).
Viszont mivel mi tápisok is vagyunk azért a 4-5 .hónapban legalább egy kis gyümivel kezdünkKép

Képzeljétek!
Tegnap voltunk házavatón, és akiknél voltunk 6 éves a gyerek, és még megvan egy csomó gyerekcuccuk...és így nekünkadták az 50ezer forintos hiperszuper bébékomfort autósülésüketKép
Nagyon megörültem nekiKép
Még nem tanulmányoztam át, de azt hiszem hogy 0-18 kilógig jó, van ilyen???
Csak mert nagyon kellene nekünk egy másik mert a a régi bizony már overállal használhatatlan, mert kicsi, szűk...
Úgyhogy lefényképezem majd, és várom a véleményeket, hogy szerintetek Lénát bele lehet e már tenni ebbe az ülésbe....
Ja és járókát is kapunk...úgyhogy a mi újévünk már jól kezdődik..KépKép beljebb vagyunk 70 ezer ft-tal...KépKépKép

Fotók cukikKép

És mégegy jóhír: LÉNA 2 NAPJA BE SE FOGJA A SZÁJÁTKépKépKép
Hümmög, nyökög stbKépKépKépKép
És már rengeteget mosolyog....KépKépKép
Szóval nem ufó ő semKépKépKépKép

Megann 15+3

Kép

Kép
megann

Mindenkinek Boldog Új Évet kívánunk!

Juci és Marci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Látom, ma sincs nagy forgalomKép

Ezt minden Kedves Babának-Mamának és Családjuknak!
Szilveszter alkalmából nem kívánok egyebet, csendes lépteid kísérje szeretet. Szívedbe béke, lelkedbe nyugalom, légy boldog a következő 365 napon! BUÉK!

BOLDOG ÚJ ÉVET!

Kép

Puszi!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sziasztok!

Boldog új évet kívánunk mindenkinek!!!

Kép

Zitának nagyon klubhangulata van, biztos bulizna inkább valahol...

Tünde&Zita 14+1
Vendég

Megann,
bébé comfort Iseos Safe Side?
az 0-18kilóig van, mi is olyat néztünk most Lillának! Beleteheted Lénát!

Dóri,
köszi,
én is azt mondtam, hogy bambis, de valaki leizélt, hogy a bambi fiúKép
lehet,ez egy transzvesztita bambi, amiért masnit hordKép
drukkolok nektek, hogy az új évben minden jobban alakuljon.
nekem erre reményem sincsKép

Mindenkinek még egyszer BUÉK !

Zsófy és Lillus aki marha rossz passzban van ma is Kép
zsofy

a fotók nagyon jók!

PrüntyiKép
zsofy

Mindenkinek Boldog Újévet kívánunk!
Ildi és Oli

Kép
vrucsincá

Sziasztok!Kép

Roki!Kép
Én Lívit már hoozzátápizom 3 hete és semmi baja tőle+ nincsenek emésztetlen darabkák sem.
És mellette ugyanúgy kapja a rendes tápiját csak a délinél kevesebbet.
Nagyon jól eszik már kanálról és nem löki már ki egyáltalánKép
Szebben eszik mint sok 6 hósKép

Nekem az a véleményem mindenki tegye amit jónak lát!!!!Kép

Ezzel kívánok mindenkinek boldog új évet!!!!

Mi most egy ismerős párral szilveszterezünk, persze csak beszélgetés, Tv-zés csendbenKép
Lívike már alszik is, magát elaltatja minden este, nem sír nem nyűgizik szerencséreKép
Imádom!!!!!!KépKépKép

Mea
mea

Havtünde,
klubhangulat nálunk is megvolt, negyed tízkor sikerült Máténak elaludnia.

Rókica,
Máté-apa nem mintha szoptatna, vagy egyáltalán anya lenne, de tökéletesen egyetért hozzátáplálás ügyben KépKépKép
Hiszen ami jó volt kétszáz évvel ezelőttig, az ma is meg kell, hogy feleljen, mert állatok vagyunk. Biológiailag.

Zsófy,
bocsi, nem vagyok járatos ruhamárkák között, leragadtam kb a Pumánál KépKépKép

Mea,
hála égnek Máté is ilyen, fürcsi, szopi, böfi, kaki, szopi, és bealszik szépen, aztán ki lehet lopózni mellőle a nagyágyból Kép

Pusztok, és még egyszer:

Boldog Új Évet Mindenkinek!

Sisotris, Máté és Máté apu

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

MI IS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK! Kép Kép Kép

Benianyu, Dani, Beni és Beniapu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!
Boldog Új Évet mindenkinekKépKépKép
Kati + Trisztán + Kornél
Vendég

Jelentem:
Kornél megkapta az első levelét (hivatalos). A budaörsi polgármester köszöntötte születése alkalmából (épp időbenKép).
Olyan furi volt látni a nevét egy levélen...
Trisztánt már megszoktam (Disney klubtag) mindig jön neki valami, de Kornél még nem kapott semmit...
Vendég

Jó reggelt!Kép

Kinek hogy sikerült a szilveszter?Kép
Mi 1 -kor mentünk aludni és fáradtak is vagyunk, mert 8-kor ébredésKép

Dehát mi tényleg nem panaszkodhatunkKép

Még egyszer Boldog Új Évet kívánunk Mindenkinek!!!Kép

Mea és Lívi

Mea
mea

Sziasztok!

Mea!
Nálunk nagy buli volt! Zita 8-11-ig üvöltött. Ilyen még sosem volt. Dehát Mea asszem ez mea culpa (KépKépKép) volt. Gondoltam, már biztos nem hasfájós, és elhagytam a Gripe Water-t. Estére kiderült, hogy kár volt... + még du. ismerősöknél voltunk, és Zita nem aludt eleget. Hasfájás mellett hulla fáradt volt. Nem nagyon lehetett megnyugtatni, a fáradtságtól nem tudott elaludni. Végül kapott 1/2 Germicid C-t. Apát száműztem a gyerekszobába, mi meg a nagyágyon aludtunk kettesben. Reggelre megint édes-aranyos-mosolygós-tündibündi lett Zita. És kapja a cseppjét.
Mi ma este fogunk pezsgőzni.

Nemesek/Kati
Zita kb 1 hetesen kapta az első (és eddig utolsó) levelét. Itt a babák nevére küldik a TAJ kártyát. Nekem is furi volt, el is tettem emlékbe.

Tünde és Zita 14+2
Vendég

Havtünde!Kép

Szegény Zitus, szegény TiKép
Akkor mára jó pezsgőzést és reméljük ma minden ok lesz Zitával isKép

Mea
mea

Kedves Lányok!

Ha nem baj, mostantól szívesen becsatlakoznánk hozzátok ha befogadtok.A lányom szeptemberi, gyakran szoktalak olvasgatni titeket.Egyébként délpestis "lakó" vagyokKép

Adatok: Fanni 2005.09.22.-én született: 2750 gr, 50 cm, toxémiás terhesség miatt császárral.
Szűz jegyű Nyilas ascendessel, tök jó gyerek.
Anyuka Bp.-i és 30 éves Rák Skorpió ascendsensselKép

És mindenkinek BÚÉKKép

KépKép
tibicsoki75

Szia Tibicsoki!

Az én lányom még jobb Mérleg, Nyilas AC-vel. Csak nem Te is asztrológiával foglalkozol?

Tünde (Halak, Oroszlán AC)
Vendég

Jóreggelt!!!

Boldog új évet mindenkinek!!!

Az a nagy kérdésem lenne, ti mit játszotok a babátokkal? Zsuzsának úgy tűnik egyre nagyobb igénye van a foglalkozásra, már nem elég ott ülni mellette és adogatni a kezébe a játékokat, szereti ha énekelek neki vagy mondókát mondok, és még jobban szereti ha valami cselekedet is párosul hozzá. A baj az, hogy a szöveget meg a dallamot csak-csak előhúzom a kútfejemből vagy megnézem a neten, de a gesztusokra már abszolút nem emlékszem. Help pleeeease!!!

Akit érdekel egyébként, felkutattam a neten egy pár mondókás/dalos lapot:
www.partedli.hu
http://server.fotiu-bp.sulinet.hu/~sijuca/KEDVENC/kedvenc.htm
www.mondoka.lap.hu

Itt meg hónapra lebontva van ismertető a babák fejlődéséről és hogy milyen fejlesztő játékokat ajánlanak:
http://www.bebilap.hu/elso_ev/elso_ev.htm

Ha valaki tud olyat, hogy a gesztusokat hol írják le, vagy lenne olyan kedves, hogy az ismertebb mondókák mellé leírja őket, nagyon megköszönném!!!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Havtünde!

De igen, nagyon érdekel az asztrológia, csak kevés időm van vele foglalkozni.Egy dupla vizes jegyet ne érdekelne?
Egyébként Fanni is Mérlegnek készült,
október 2-ra voltunk kiírva.

Roki!

Ismered az "Anya taníts engem" c. könyvet?
( Ez egy sorozat első kötete)
Talán hasznos lehet, illetve nekünk van egy ősrégi, "Tanítsuk a kisbabát", abban vannak különböző foglalkozásprogramok.
Fanninak is nagy igénye van arra, h beszéljek hozzá, hatalmas szemekkel néz és figyel ilyenkor.Énekelgetek neki, bár sok örömét nem lelheti a hangomban.Táncolok vele, óvatosan tornáztatom, de neki még elég naponta többször 15-20 perc mert látom rajta, h elfárad.Mellesleg ő napközben is alszik és délután is. 4- től fent van egészen fürdésig, majd vacsi és elalszik magától a saját ágyában.
A tornázóját elég hamar megunja. Õ "dumcsizni szeret".
Szerintem csacsogni fog ezerrel.

KépKép
tibicsoki75

Boldog új évet mindenkinek!

Sisotris!Kép

A Corában(budakalászi) van Futrinka utca, de biztos még sok helyen. A MOKÉP boltja asszem a Honvéd utca elején van(V.ker.), ott biztos van. Én is el szeretnék oda menni, mert a Mazsola és Tádét muszáj megvennem.Kép

Hozzátápi! Róki, Zsofy, teljesen egyetértek, minek erőltetni fél éves kor alatt, ha a HIVATALOS ajánlás ellene szól (tápisoknak is)?

Mea!Kép

Nem akarlak megbántani, persze, mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja, csak az ok érdekelne, mint Rókit, hogy miért?

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Hello! Kép

Tüncs,
Igen, ide írd, légy szíves a paramétereket.

Tibicsoki,
Üdv közöttünk! Kép
Beírlak téged is a táblázatba, ha szeretnéd. Ahhoz kéne még egy-két adat. Van-e Fanninak testvére és melyik kórházban született.

Majd még jövök, de most tálalnom kell az ebédet, csak ideszöktem, amíg melegedett. Kép

Pusz
Benianyu

benianyu

Tibicsoki!

Zita szűznek készült, de 1 héttel tovább volt a pocakban. Én örülök, hogy mérleg lett, apja szűz, elég 1 a családban!

Képzeljétek, tegnap voltunk ismerősöknél, ott a 2. gyerek 2 éves, fiú. Nézegette Zitát, és egyszer csak mondja: "teccik". De sajna ez csak addig tartott, amíg Zita nem kezdett el nyál-lufikkal tetszelegni... Kicsit finnyás a kissrác. Ennyi volt a szerelem.

Mea
jól pellengérre vagy állítva a hozzátápi miatt! Mi holnap megyünk 3 hós oltásra, remélem a doki megengedi a hozzátápit.

Zsóf
a 6 hós határt a csak anyatejeseknek mondják. Az én lányom tök keserü tápszert kap, elején ki is köpte. Szerintem most is csak azért eszi, mert nincs más. Sajnálom ezért.
Vendég

Roki!

www.mondoka.lap.hu

Itt a babaneten is találsz, az "ötletek, tippek"-en belül mondókákat.
Vendég

Sziasztok!
Utólag is BOLDOG ÚJ ÉVET mindenkinek!Kép

Tünde!
Mi is úgy vásárolunk a Lidl-ben, ahogy Ildiék: először teszteltünk és meg vannak a jól bevált termékek, amiknek a minősége szerintem tökéletes (főleg csak kaja, de pelusban sem csalódtam - olcsó, 29Ft a midi és simán kibírja az éjszakát, nem folyik ki mint a Pampersből, nem lesz piros Domi bőre ...)
A Tescoban meg újabban csak csalódom, bár itt nagyobb a választék, de olyan lepusztult lett az egész (legalábbis a soroksári). Csepelen nemrég nyilt meg, 1x voltunk, a fele sem volt annak ami kellett volna. Az akciókról meg jobb nem beszélni...az általában (elég sok terméknél) csak az újságban létezik.

Dóri,
remélem nem kellműteni majd Vikit!!
Addig is próbálj nyugodt lenni, mert ha idegeskedsz, azt Õ is megérzi.

Kinek hogy telt a Szilveszter?
Mi itthon voltunk, semmi extra, kicsit feldiszitettük a lakást, Tv-t néztünk. A 2 nagyobb már 11 körül aludt, Domi 11-kor még evett, utána Õ is elaludt, reggel 3/47-ig.
A műsor elég sz@ar volt sztem, talán a TV2-őn volt még valamennyire nézhető.
Ittam egy kis pezsgőt is, de nem mertem nagyon, nehogy ártson Dominak.
Igy is olyan nyugtalan tud lenni, boztos a karácsony óta tartó össze-vissza zabálás miatt.
Jövő héttől már visszaáll a rend.

Tünde,
a HA tápik, ha jól tudom kesernyések. Domi is HA-t (Mildibé) kap pótlásként, de simán megeszi. Sztem a babák még nem szembesülnek annyi ízzel és nem olyan válogatósak, mint mi. Majd később mi fogjuk elrontani őket az édességekkel.

Most mennem kell.

Kép
11+3
judy68

Sikerült a korjelző csíkot megcsinálnom:

Kép

)az a rossz benne, hogy mindig újra kell csinálni és újból le is kell menteni)

Judy
judy68

Az ok: ízlik neki, nem hány, nem köpi ki, szereti megemésztiKép
Most már ok miért adom neki???Kép
Szerintem amúgy is mindenki úgy csinálja ahogy jónak érzi!És ha látja, hogy semmi baja a babájának és jól van!!!!!!
És ez minden másra is értem

Mea
mea

Mármint ilyenekre: mit énekel, milyen gesztusokkal, ezekre nincsenek előírások, szerintme az már nem természetes, ami belűlről jön az kell nekik(ha az tiszta és jó)

Mea
mea

Ja és mégvalami, mi miért nem lettünk m indannyian betegek??????

Erre válaszoljatok légyszíves!!!

Amúgy meg részemről lezárva ez a téma, én adom és látom, hogy nem bántja a pociját,és imádja, már rendesen örül a déli étkezéseknekKép

Mea
mea

Sziasztok!
Boldog Új Évet Kívánunk!

Dóri!
szorítok h. rendbejöjjön Viki veséje, nem lesz semmi baj.

Megann, Angelani!
nekem ez volt életem legrosszabb karácsonya, úgy szeretném ha többet nem lenne karácsonyKép
de mivel már vége van, írtó boldog vagyokKép

vettetek járókát? ha igen milyet, hálósat v. fát?
holnap veszek, de nem tudom melyik a jobb.
van valakinek zenélős-hintázós etetőszéke?
azt is holnap szeretnék venni, igaz horror ára van, de legalább hintáztatja a babust, remélem élvezni fogjaKép

szeretek nálatok olvasni, itt mindíg az a téma ami pont engem foglalkoztat, pl. hozzátáplálás (igaz mi még messze vagyunk ettől)
v. most Róki mondókás oldalai, pont ma gondoltam h. keresni kellene valahol ilyeneket.

Zozo és Vivi (téliből)
Vendég

Zsóf!

Én nem akartam Meát kipécézni, őszintén szólva ennyire nem követem nyomon, pontosan kinek a babája mit kap, és mennyi idős hozzá. Nem személyre szólt a kérdésem, elviekben kérdeztem, hogy miért, mikor már több (de konkrétumokra nem emlékszem) olyan hozzászólást olvastam, hogy jaj, a 2 és fél hónapos babám kiköpi az almapépet, és emésztetlen almadarabkákat találtam a pelenkájában, vajon miért nem akarja megenni, mit csinálok rosszul? Most sarkítottam. Ezeken szoktam mérgesen (ám többnyire csendben) rágódni.

Mea:

Teljesen egyetértek veled abban, hogy mindenki a legjobb meggyőződése szerint csinálja, és mindenki a saját gyerekét ismeri a legjobban. Ha Lívi élvezi a hozzátápit és meg is tudja emészteni, ezzel meg is válaszoltad a kérdésemet, hogy miért. Mondjuk én azt kérdeztem, minek ERÕLTETNI, ami azért nem ugyanaz, mint felkínálni egy lelkes babának. Ha jól emlékszem, Lívi ráadásul pár héttel idősebb Zsuzsánál, tehát több mint 4 hónapos, és tápszeres.

Zozó:

Mi hálós járókát fogunk venni, mivel David ragaszkodik ahhoz, hogy csukható és mobilis legyen. Pedig nekem tetszenek azok az állítható magasságú hat- meg nyolcszögletű hatalmas fa járókák!!!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!
azt mondta a védőnő h. egyszerűbb felállni a fa járókában, viszont ha elesik jót nagyon koppan ( a hálósban nem akkorát, de ott nehéz kapaszkodni), nekem is a fa tetszik, viszont nem elhanyagolható h. mekkora helyet foglal ha nincs használatban.
Vendég

Nyári babásoktól kaptam ezt a linket!

http://marci.co-net.hu/mondokak.htm

Itt vannak mondókák a gesztusokkal együtt!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?