A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Indianyó!

Én a babaszobán vásároltam a lánykámnak /mivel mindent elosztogattam és elfelejtették visszadni/, 20-25 ezerért annyi cuccot, hogy egy csecsemőosztályt felöltöztethetnékKép

Becsi
becsi
Iklad

Oké lányok! Köszi! Csak kiváncsi voltam! Kép

De ha már lehet választani akkor inkább beöntés és ne katéter. (Ugye hogyha esetleg csaszi lenne!)

KépKép
nicika

Indianyó,
jó, tudom, hogy nem ördöngősség.. Kép De én még mindig a tapogatós módszernél vagyok.. Kép Különben már néztem egy csomó rendelős oldalt, de a vége tuti az lesz (ahogy magamat ismerem.. Kép), hogy én magam veszem meg.. Kép

Nici,
kíváncsi vagyok te mit mesélsz majd a beöntésről. Tulajdonképpen kórház szempontjából te leszel nekem a leghitelesebb élménybeszámolós! Kép Illetve van még egy kismami, a soproni topicban, neki már csak 3-4 hete van vissza. Majd kikérdezem őt is, hogy itt Sopronban mit csinálnak és hogyan és milyen mélyen.. Kép Brrr... Kép

nadine81

Becsi! Akkor nagyon jó vásárt csináltál!

KépKép
nicika

Nadin! Van olyan hogy Sopron topic?

KépKép
nicika

En meg csak egy friss terhes vagyok. Tudtok Pesten jo dokit/ korhazat ajanlani?
Es foleg ( ha szabad kerdezni : mennyiert? ) - ha mashogy nem, hat priviben. komluca@hotmail.com
Kép
Koszonom elore is: Indian.
indian

Jujj, császárnál katéter? Mikor kötik be? És meddig van ott? És pontosan hova kötik? Bocsi, de gőzöm nincs...

nadine81

Fogalmam sincs, milyen mélyre dugják, 10-15 éve volt, hogy adtamKép
Itt van egy oldal, tele beöntéssel foglalkozó cikkelKép
http://mimi.hu/egeszseg/beontes.html

Hátha van találtok benne valami izgitKép
vas

<font color="119911"> Látom jó a téma.
Nálunk se kötelező a beöntés, borotválás. De én szeretnék beöntést, azon okokból, mint Eszti.

Vas,
ez a fagyi nagyon jól néz ki. Én nem ettem fagyit, szerintem augusztus óta. Fincsi. Kép

Megjártam a dokinőt. Olyan aranyos volt. Megállapította, hogy fiús pocim van. Néha be is parázok, hogy mi van, ha mégis kisfiú. Feri azt mondta, akkor buzinak neveljük, mert egy csomó lányos cuccunk van. Persze ez csak poén. Már 3 doki mondta lánynak, csak tudnak valamit. Kép

Vettem egy babanaplót! Eszti, Anne Geddes könyv, tele sok-sok képpel. Van fiús és lányos.</font>
angi79

De van ám! Lakóhely szerint, és utána soproni kismamák. 5-en vagy 6-an vagyunk, de nem mindenki most terhes.

nadine81

Engem katétereztek is, mert nem tudtam az ágytálba pisilni, de észre se vettem, mert eda alatt csinálták.
De biztos nem volt jóKép
vas

Angi, jót nevettem ezen a buzinak neveljükön.....férjed azé nem gyenge. Kép Kép
Láttam már én is ezt az Anne Geddes naplót ám!
Vendég

Angi , buzinak nevelitek?KépKépKép
Hogy mondhat ilyet az urad?????Kép

Aztán lehet, hogy az én lányomból is még fiú lesz szombatonKép

Akkor mi is azt csinálunk belőleKépKép
vas

Becsi! Hát ez fantasztikus, köszi! Mármint néztem én már a babaszobát, de csak használtakat láttam eddig, azt pedig nem szeretnék venni. Remélhetőleg majd kapunk családi örökölt darabokat, de azért szeretném, ha a szülés előtt már lenne egy minimum ruhakészlet a kispocoknak, úgyhogy elkezdem tervezni a vásárlást. Találtam új ruhákat árusító webáruházat, szépecskék is vannak, és még az én zsebemhez is méretezve Kép

indianyo

NadineKép

Császárnál kapsz egy édi tasakot hogy abba tudjál pisilni, ha szerencséd van akkor rakják már fel amikor vagy érzéstelenitettek (spinális) vagy már elaltattak, de van aki még rendesen fent van mikor felhelyezik a hugycsőbe. Hála nekem a fiamnál már csak akkor kaptam amikor elaltattak, és csak másnap vettem észre hogy tartozékom vanKépKépKép

VikóKép
A babaszobát nagyon tudom neked ajánlani, mert nagyon szép dolgokat lehet potom árért kifogni.

Jányok én akkorát röhögtem a fagyis és beöntéses képsorozaton hogy a fiam azt hitte baj vanKépKépKép

Anno nekem a nővérke megjegyezte hogy tuti nem a kedvenc szorakozásom az anális sex, mert elég sokat szenvedett mire betudta rakni a csővet, de hála az égnek simán eljutottam a wcre és nem lett folyósoi baleset belőleKépKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

No de lányok! Kép
Buzinak? Kép Ilyet még viccből se... Kép (Megjegyzem én is nagyokat röhögtem... Kép)

nadine81

Angi: buzi Kép

Nicika: a katéter és a beöntés más-más célt szolgál. Katéter az el nem induló vizeletet vezeti ki, a beöntés meg ugye.... Kép Ezt már kitárgyaltuk Kép

Eszti, Mamacka:
Bekukucsoltam az Istvános topikba, érdeklődtem egy kicsit, és azt írják, hogy semmit nem adnak, mindenből sajátot kell vinni. Ja és hogy éjszakára is az anyukával van a baba.
De azért ha első kézből lesz infótok, akkor kérem Kép
titati

Angi Kép
nem gyenge a párodKépKép Amugy szerintem egy csecsemőnek nem lesznek identitás beli problémái hogy éppen rózsaszin rugit büfiz le vagy kéketKépKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Angi, én meg ezt a könyvet kaptam karácsonyra:
Tök cuki kis idézetek vannak benneKép
Kép
vas

Én úgy tudom hogy itt Sopronban először katétereznek, aztán spinális! Kép Meg aztán mikor kiveszik sem nagy élvezet!

KépKép
nicika

Egy babaruhás kérdés: Ti miket fogtok vasalni a babának?
(kimostam az első adag babaruhát Kép )
titati

Jajjj, Ági.....Kép Kép
Vendég

NicikaKép

a kivétel össze se hasonlitható a feltéttel, egy nagy sóhaj és már kint is vanKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ildiko:
én meg ebből a sorozatból vettem páromnak az APU címűt karácsonyra Kép
titati

Sziasztok!

Beöntés: én úgy voltam vele, hogy az elsőnél volt, másodiknál nem. VAlszeg azért, mert mivel nem kelhettem fel, nem akarta a szülésznő ágytállal intézni a dolgot. Asszem én a túlcivilizáltak közé tartozom, mert engem annak az esélye is zavart, hogy valami más is jöhet a gyereken kivül.

Nicika: nekem a beöntéskor 2-3 perces fájásaim voltak már. NEm akadályoz a benntartásban és a sétálásban Kép

Angi: én amíg nem tudtuk a nemét Hármaskának, úgy voltam vele, hogy mindegy, mi lesz, csak azt döntse el időben egyértelműen Kép

Titati: a textilpelusokat és egyszer az 56-os bodykat. Ennyi.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Titati, én is szoktam olvasgatni az Istvános topicot, láttam, hogy írtál, és ez előbb még én is írtam egy-két kérdést. Ha bármit megtudok első kézből, még jó, hogy szólok. Kép
Vendég

Titati! Tudom hogy a katéter másra szolgál! De tudod azért mondtam mert már multkor is írtam hogy pont ezek miatt rettegek a császártól! Mármint a katéter és a spinális miatt!

KépKép
nicika

Indianyó!

Ott kifoghatsz újat is ami esetleg csak kimosva volt, de az 56-os, 62-es 68-as méreteket egyébként sem hordják agyon a babákKép, ami használt is nézhet úgy ki mintha új lenne.

Becsi
becsi
Iklad

TitatiKép

Én a bodykat vasaltam át egyszer, meg a pelusokat, amit a büfiztetéshez meg egyéb segédként kivántam használni, rugikból csak az olyat ami nem plüs anyagu volt, vagyis vasalható.

Mikor már igazán körforgásba kerültek a dolgok én már nem álltam neki vasalgatni, elég tisztának tartom magunkat ahhoz, hogy ne kelljen még ezzel is vacakolni, mint fertőtlenités címszó...nah mondjuk ugy is teritettem ki hogy amikor levettem a száritóról akkor ne legyenek halálra gyűrődveKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

VikóKép

Itt érdemes kutakodni mélyebben bébi cuccos ügyben:
http://www.babaszoba.hu/forums/forum?forum=adok-veszek

érdemes sokszor frissiten a lapot mert pillanatok alatt születnek új témák és persze frissülnek a régiekKép
Éppen most találtam autósülést magunknak csak még megvárom apát hogy neki hogy tetszik.Kép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Cory, Ági:
köszi, én is így gondoltam...

Eszti:
akkor ha nem ömlik az eső, akkor reggel torna Kép

Most megyek, mert pár perc, és hazaér a család...
titati

<font color="119911"> Lányok,
ez csak poén volt, de tényleg! Nyilván teljesen mindegy, hogy milyen a rugi színe és ha fiú, akkor annak fogjuk nevelni.
Titati,
én kimostam már 3 adagot. Még nem vasaltam. De talán az a fontos, ami a bőrét éri, tehát body. Ezeket meg majd belülről vasalgatom. Ágyneműt is kell vasalni, mert az meg gyűrött lett. De a többit is?
Nadine,
ezt is néztem a boltban. Jó kis idézetek vannak benne.</font> Kép
angi79

Tudom én, Becsi, csak hát én úgy nőttem fel, hogy mindig a mások levetett holmiját hordtam... szeretném, ha a kisbabámnak lenne sajátja. Lesz neki használt is, de azt szeretetből kapjuk barátoktól, uncsitesóktól, szóval nem a használt ellen van kifogásom - én is abban járok Kép Persze, ez még változhat, de most még annyira élénken él bennem a múlt...

indianyo

Angi,
szerintem az nem én voltam, henem Vas... Kép De nem baj!

nadine81

Csajok! Most tornáztam végig Kállai Ildikó kismama kaziját... nem tudom leírni sem mennyire jó érzés, azt hiszem a derekamnak is sokat számított, mert most sokkal jobb! Szerintetek hányszor javasolt hetente tornázni?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Olyan kedvet kaptam az eszmecserénk után a fagyievéshez, hogy benyomtam egy negyed dobozzal... pedig eddig nem is kívántam! Kép

...azért a beöntéshez egyenlőre nem jött meg a kedvem! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ezekről a színekről sokszor eszembe jut a következő dolog: Látjátok, van Indiában pozitívum is! Én legalábbis ezt a színmizériát negatívnak tartom, a gyerek nemi identitása nagyrász veleszületett, másrész családi minták alapján alakul de semmi köze a ruhák színének ehhez... Szóval az én fiam bizony fog mindenféle, szép darabot hordani, mert az esztétikum és kényelem a lényeg... Mellesleg ma már az üzleti világban egyre több férfi hord rózsaszín és lila inget, a piros meg már rég nem tabutéma... A W-oviban például barackrózsaszín a fal, mert az áll a gyerekek lelkivilágához legközelebb ebben az életkorban, fészek-érzést, óvó-gondoskodó környezetet teremt. Fiúknak is....
űTényleg ne vegyétek ezt magatokra, csak általánosságban mondtam, nekem nincs kifogásom a rózsaszín lányok és kék fiúk ellen sem... csak nem gondolom, hogy ezen múlik bármi is.

indianyo

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Anácska!
Várjuk a képeket, de nagyon ám.Kép

Szisz!
Ilyen infókat mongyá még, meg fogam sincs mi vár rám.Kép
Nagy lelkesen vásárolunk Alexnek, de magamnak még egy csoffat köntöst sikerült szereznem. Mondjuk azt is anyutól kaptam, amibe úgy nézek ki mint egy tehén.Kép láttatok már köntösbe válltömést? Na, ebben van. Apa állandóan mosolyog, ha felveszem.Kép
Mondjuk inkább sajátba lennék, mint olyanba, amelyik nem toom hány mamin volt, vagy mittom.
Tényleg Szisz, Jánosunkban van EDA?

beöntés, azért is: Pont lesz@rni. Kép Ha kell, akkor hajrá. Biztos nem kellemetlenebb, mint a szülés.Kép
A fagyi meg guszta.KépKépKépKépKép
Amúgy hány inger lesz, tényleg 2? Vagy a 3. után már nem kell számolni.Kép És ha többet produkálok?Kép Lecsesznek?Kép
Bár nem toom, Ti h vagytok vele, de nekem onnan még csak kifelé jött akármi is, befelé már nem. És mi van, ha lepukizom véletlenül ijedtemben a szülésznőt? Hazazavar?Kép

Angi!
Kép Kép Kép Kép Kép

Ildi!
Férjecském ilyet kapott anyumtól, csak kiskukusba.Kép Esetleg, ha mégis fiad lesz, nekem meg lányom, cserélünk?Kép

Én meg most ébredtem fel. Aludtunk egyet apával, olyan jól esett. De rosszat álmodtam, így az már nem esett olyan jól. Viszont a délutáni témátokon jót mulattam.Kép

Pussz!

Nancsika & Alex 29+1</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Hát ez a két utolsó oldal vicces voltKépKép

Első szülésnél: nem adtak beöntést, mondván, hogy akkor könnyebben jön ki a baba, kb. a 30. nyomásra jött ki, de mindegyiknél jött más is, már azt hittem belehalok (a szégyenbe is)

Másodiknál: nem adtak, mert előtte hasmenésem volt és a gyerekkel együtt sem jött ki semmi

Most: ha nem lesz hasm., akkor tuti én fogom kérni a beöntést, lesz ami lesz!

Na jó, eszem egy kis fagyitKépKép

Titati: Isvánban egész végig veled lesz a baba, úgy tudom le sem lehet nagyon adni. Így mire hazajössz összeszoktokKép

T.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

SZiasztok!

Annácska!
Örülök, hogy minden rendben a nagy legénnyel!

Nicika!
Ha ott leszel a kórházban a szülés küszöbén, csak az fog érdekelni, hogy a Kislányod egészségben világra jöjjön és egyáltalán nem fogsz azzal foglakozni, hogy : júj mi lesz, ha katétert tesznek fel. (nekem egyébként nem fájt úgy emlkékszem)

Nadine!
Császár után a katéter 24 órát van fent, mert addig nem lehet felkelni az ágyból.

Vikó!
Biztos szép lesz a hálózsák! Még nekünk sincs semmink.

Voltam ma a dokinál, aki pihenést írt elő, mert keményedik a hasamKép Végül is mi baj lehet a keményedésből?

Nagyon rendes volt a doki, felvitt a gyerekágyas részlegre, megmutatta az 1 ágyas alapítványos szobát, és a többit is, azok 3 ágyasok, mindegyik külön f.szobás.
A baba végig ott lehet, pici kocsiágy félében, de bármikor be lehet adni a csecsemősöknek.
A Picinek egyedül sapkát kell vinni, mert az nincs kórháziba és hogy, ha a folyosóra kiviszük, útban a csecsemős szoba felé meg ne fázzon.
A dokim átadott egy szülésznőnek, aki nagyon aranyos volt és mindent megmutatott. A szülőszobát, az előkészítőt, itt nem kötelező a beöntés, ha előző nap volt bőségesen széklet.
Borotválni (a császárhoz) le kell, teljesen.
Saját hálóingeket kell vinni, mert kórházi már alig van.
Nekem 30 napnál!!! nem régebbi házassági a.kiv. másolatot mondott, még rá is kérdeztem, hogy nem 300 nap? Azt mondta 30.
Akkor most szerintetek mi az igazság?
Megnyugtató volt mindenről értsülni, mindent látni, mert hiába 3. baba, az első kettő másik kórházban született, és mindenhol más a szokás.

Rita
29+2

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Sziasztok Lányok!

Két órakor elkezdtem olvasni, közben vacsiztunk, meg pocaksimi volt (apának rugdosott egy-két nagyot a Tündi). Szóval bocsi, ha ezer éve lejárt témához szólok hozzá.

Eszti!
Nagyon ügyi vagy, hogy így tudsz főzni! Én most az ágiboszi által megadott túrós nokedlit csinálom éppen, meg zöldséglevest. (időközben megettük, finom volt)

Bartika, Annácska!
Mind 56-os, csak én mindenből kivágom a matricát, mert dörzsöli a bőröm. És gondolom akkor a babáét is fogja.

Szisz!
Szerintem nem jobb a borotválás. Nekem minden borotválás gennyes pattanásosra begyullad. Szerintem ez nem használ a gátsebnek. Akkor inkább varrjanak össze egy-két szőrszálat.
Ha nekem három-négy-öt naponta van széklet, akkor aztán erőlködhetek akárhogy, ha tegnap volt, ma szülés közben úgyse jön semmi. Meg aztán jönnek a fájások és még azzal foglalkozzak, hogy holmi vizet tartsak benn?
Ja és anyukámnak tüdőműtét UTÁN adtak beöntést, de valmi nem volt teljesen steril és kipattogott neki a bőre alul, úgy kellet kenőccsel kenegetni.
Nekem nőgyógyászati műtéthez se nem borotváltak, se beöntés nem volt.

Vikó!
Én tegnap a tecsóban vettem a babaruhákat. A rózsaszín 1430 Ft, a fehér 399, a kék pedig 250 körül volt. A két utolsó az "Utolsó darabok" résznél volt a babarészlegen. De jól meg kell nézni a varrást, meg ugye ezen nem mind sterilek, és van szerintem moshatatlan kosz is már némelyiken.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Nicika,
látom meglátogattad a soproni topikot is... Kép Írtam neked... Kép

Szelivi,
a tecsó az a Tesco?

nadine81

Köszönöm szépen az összes címet, most egy hétig még félreteszem a tervezgetést, mert szombaton kajuk meg Bubupka unokaöcsém anno méregdrágán vett ruháit, úgyhogy majd azt átrostálva készítünk csomagtervet Kép
Tudod, Livi, én még a Megatoysban is láttam elég piszkos ruhákat... Hiába ezen nehéz segíteni, a vásárlók sem angyalok és nem törődnek vele, ha leesik a földre egy-két ruci... Nagyon kis aranyosak a ruháid, sapi klassz lett!

Fagyika a kismam legjobb barátja KépKépKép

indianyo

Nadin! Láttam és válaszoltam is! Egyébként nem is gondoltam volna hogy a Berkes ilyen vicces is tud lenni! Mármint mikor olvastam a hármas ikerterhesség beköpését! Kép A csaj Mikrus kocsija színe pedig nagyon-nagyon tetszik! Csak a Momában kicsit drága! Majdnem 5000ft-tal olcsóbb Szombathelyen!

KépKép
nicika

Indianyó,
én már olyan régen találkoztam a legjobb barátommal... Kép Azt hiszem holnap találkozni akarok vele! Kép

nadine81

Nancsika
Van EDA persze.
Lepukizni Kép

Szelivi
Ha itthon borotválom akkor nekem is kipattog. Ha valakinek érzékeny a bőre akkor sajna nekem az. De a kórházi borotválástól (nemtom mivel csinálhatják) nekem egyszer sem pattogott ki. Én mondjuk kihagyom inkább, hogy nyílt sebbe belevarrjanak néhány szálat. De egyébként mindenkinek szíve joga eldönteni. Bár ebben a kórházban automatikusan csinálják. Sokan már elve úgy mennek a szülőszobára hogy túl vannak ezen, otthon apával ketten elintézik. Kép

Szilvi és Katababa
szisz2

Nici,
akkor jól emlékeztem, hogy kb. 55e Sopronban? Mert Sz.helyen kb 50, ugye? Szóval ezért gondolkodok én is vagy Szombathelyben, vagy a Toma márkában. Azt mondta tegnap az eladó csaj, hogy még akciós, de nem tudja meddig. És ma hívtam a sz.helyi áruházat és kérdeztem, hogy van-e több márkaválaszték, mint az a 2 db Mikrus, és azt mondták van. Meg matracok, pelenkázólapok. Szóval, ha megyünk, akkor onnan többet is szeretnék elhozni...

nadine81

Azért a fanszőrzet-borotváló is szép szakma, nemcsak a beöntő Kép

Nadine, Fagyikát én októberben ettem utoljára Kép

indianyo

Na szóval a kilóim:

<!--attachment: Kil_k-326849.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*181.2**Kil%f3k%2ebmp --><center><pre>
Kép
Kilók.bmp (181.2 k)</pre></center><!--/attachment-->

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Nicika,
nemtom miért nem említettem a másik oldalt, de biztosan nem direkt! Kép Nem akarom ám kisajátítani az ottani lányokat/asszonyokat magamnak! Kép Valószínű egyszerűen nem volt eszembe. Vagy úgy érzem, hogy neked is, mint nekem is (első babásoknak), fontosabb valamivel az, hogy korban (hetekben) hozzánk közelebb eső kismamákkal beszélgetünk, mint hogy helyiek legyenek. Jó, az is tök jó dolog, de szerintem itt több minden szóba jött eddig, amiről eddig gőzöm sem volt. Biztos azért is, mert itt többen vagyunk. De nekem most picit az a döntőbb, hogy korban közelebb legyenek hozzám a többiek.

nadine81

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?