A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Viszont itt van az én tündérkém...
Kép

Kép

Kép
megann

Zsófy!

Szerinted harcba szállhatunk a PINKLADY címért???KépKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Róki!
Ne hülyéskedj, dehogy gondolom, hogy lecsapnád. Csak így beszéltük meg, hogy januárban nálunk lesz és én már így készültem. Apának is már beharangoztam. De a következő lehetne Nálatok(gondolom lesz....)!

Benianyu!
Beninek mi is boldog névnapot kívánunk!

Göndörzsóf!
Nekem a köv. hétvége is jó, ha előre megbeszéljük. Ez csak tőletek függ, ki mikor ér rá. A többség dönt!

Angelani!
Hát persze, hogy gyertek. Téged még nem is ismerlek!
Mensivel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, nekem egyelőre még nem jött meg....
A XI.ker-ben lakunk, a Móricz Zs. körtérnél. Nagyon jó a tömegközlekedés is, akit érint.

Jucc!
Balázs miatt drukkolok, remélem nem valami ételallergia, mert a diéta nem lenne egyszerű.
Karácsonyi képek nagyon jók!

Kati, Benianyu!
Fürdős képek nagyon arik! Nálunk is együtt fürdenek a fiúk.

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

BenianyuKép,
nem tudom, Beni mennyire van ráállva a társasra, de tesómtól Trisztán karácsonyra megkapta a Safari társast, és azóta azzal játszunk, szinte minden este...Kép Nagyon ajánlom, ha még nem ismeritek: nem túl bonyolult, és nagyon élvezi (meg persze mi is, hogy már ilyeneket is lehet játszani vele). Körül is fogok nézni, hogy miket lehetne még beszerezni, mert a Monopoly típusúakhoz már jobban kéne tudni a pénzzel bánnia...
Kár, hogy egy vagyon...Kép
Kati
Vendég

Megann!
Sajnálom, hogy a Te férjed ilyen és nem segít semmit, meg sokat jár el otthonról.
Az enyém 1 hónapban max. egyszer megy el kanbuliba, pedig hetente 2x is mehetne. A többiek állandóan járnak. Siet haza fürdetésre, pedig rengeteg a melója (művészeti igazgató egy nagy nevű reklámcégnél), inkább éjszaka itthon melózik, de a fürdetésre itthon van.
Rengeteget foglalkozik a gyerekekkel, elmehetek én is barátnőzni, stb. ha itthon van. Már fürdette és fektette egyedül is a két gyereket.
Szóval nem minden férj egyforma, nem lehet általánosítani.
Eszébe nem jut, hogy a gyereknevelés, háztartás az csak női munka. Ha itthon van, mindenben segít. És ha teheti, itthon van, én küldöm el egy héten 1x squassolni, mert azt is megkérdezi, hogy elmehet-e?
Szóval ilyen férjek is vannak és tényleg sajnállak, hogy a Tied nem ilyen.
Persze biztos vannak jó tulajdonságai is, különben nem mentél volna hozzá, igaz?!
Na nem akarlak megsérteni, nem azért írtam, tényleg!!!!
Csak írtad, hogy a férjek élete nem változik és az enyémet meg kellett védenem, mert Õ tényleg sok mindenről lemond miattunk.

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi!

Persze én sem panaszkodomKép(épp most telefonált hogy útban vannak hazafelé).
Enyém is imádja a lányunkat, meg irtó büszke hogy ilyen "szépre sikerült"Kép, csakhát ő ilyen típus...rengeteget dolgozik (ő azt mondja érünk, ami igaz is, de igazából munkamániás is, és nem is tudna "napot lopni").
Tisztába is teszi, játszik is vele, meg mondja is, hogy menjek tornázni, menjek fodrászhoz meg ide, meg oda.....csak ugye ahhoz neki kellene otthon lennie, ami a legtöbbször nem sikerül..(lsd tegnap 2 órát késett, ami egy baba napirendjét teljesen felborítjaKép)és aztán ugye az 5 perc tisztábatevés, vagy a fél óra játék nekem még arra sem elég hogy elinduljak akárhová...már tiszta topisnak érzem magam, hogy mindig copfbafogott hajjal, sminkeletlenül stb nézek ki...KépKépKép
Ma pl anyukámra bíztam Lénát egy órácskára, elmentem patikába, meg dm-be, tiszta felüdülés volt, ráadásul kocsi nélkül...Kép, ha a férjemre hagynám akkor meg sík ideg lennék, mert akkor mindig időre kell hazajönnöm, mert neki mindig van valami dolga, és ha nekem be van korlátozva az időm, akkor én még levegőt se bírok venni, hanem csak az kattog az agyamba, hogy már csak ennyi vagy annyi időm van....

Na szóval nehéz dió ez...

M.

Kép

Kép
megann

Barbapapa, mi is csatlakoznánk a babatalihoz. A "mi" Julcsit és engem takar, apa csak a fejét csóválja, ha babanetezek.
Zsuzsa
tzsuzsa

ZsuzsaKép,
nálunk is csak a méltatlankodás megy, ha babanetezek... már Trisztánt is behülyítette apa, hogy nézze meg, mit olvasok a neten annyit.
És persze ilyenkor (mikor "lebukom") mindig jön a szemrehányásKépKépKép, mindkettőtől!!!!
Kati
Vendég

Barbapapa!
Én meg se kérdeztem, mehetünk-e!

Nálunk sincs oda Apa a babanetért.
"Már megint azt olvasod? Mit lehet annyit írni meg olvasni?"
Vendég

A babanettel engem is cikiz apa. Ha este mesélek valamit neki, az első kérdése: "A babaneten olvastad?".

Barbapapa, Mi is szívesen mennénk talira. Remélem új tagokat is szívesen láttok, főleg, hogy én vinném az én 2 éves "kisördögömet" is, aki egyébként csak itthon "kisördög", máshol egy "kisangyal"! Kép Kép Kép

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

A Barnus ezt a játszószőnyeget kapta karácsonyra és ezen tökéletesítette ki legújabb mutatványát, fogdossa a játékokat meg mindent ami keze ügyébe kerül. Pl. kapaszkodik a kiságya rácsába Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
b_brigi

És ez a legújabb barátja. Ez is karácsonyi szerzemény:

Kép

Kép

Kép

Kép
b_brigi

És még egy a barátok közül

Kép

akinek Barnus így tud örülni:

Kép

Kép

Kép

Kép
b_brigi

És végül az én gyönyörű kisördögöm:

Kép

Kép

Kép

Kép
b_brigi

És akkor most már el is dugultam.

Jó éjt minden

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

kinek (ez lemaradt)

Kép

Kép

Kép
b_brigi

Jucc!Kép

Reméljük nem ételallergia. A kisgyerkőcök mindent felnyalnak, gyakran van hasmenésük. Sajnos Gergőnek is.

Barbi!Kép

Szervezzük úgy a talit, ahogy a többségnek jó, aztán majd én is úgy szervezem a szülinapi busójárást, hogy ne ütközzenek.Kép

Az én férjemet nem zavarja a babanetezés, örül, hogy új barátokat találtam, és mesélek is neki mindig rólatok.Kép Remélem, nem baj?

Angelani!Kép

annyira édi Erhard, és dehogy haragszunk rátok! Örülünk, ha jössz néha.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Benianyu!Kép

Jó kis Hurka-Gyurka Dani is. Kép Õ is biztonságiőr alkat, mint Bubus!KépKép Nagyon aranyosan fürdenek együtt!

Zsóf+ Bubus 12+4

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat

Megann!
Erhard beleszeretett a rózsaszínbe "burkolt" Lénácskába
Le sem vette róla a szemét.
Olyan édes volt, beszélgetett vele

Barbapapa!
A Móricz jó nekünk is
Mi újpestről mennénk tömegközlekedéssel, de az nincs annyira messze

Nemesek, Benianyu!
Nincs szebb látvány annál, mint amikor a két lurkó így szereti egymást!
Tetszett az Ogre Találó hihi...

Jut eszembe!
Jucc, nálatok mi a helyzet?
Balázs megnyugodott?
Ne haragudj, de mostanában nem nagyon tudom követni a dolgokat.
Legutoljára azt olvastam, hogy kicsit féltékeny volt.
De a karácsonyi képeken (ha jól emlékszem azt láttam az előző oldalon?) már nem ez látszik

Brigi!
Barnus Édi a sok színes játékkal
Egyébként férj, detto
Mindenre azt hiszi, hogy itt olvastam

Például a mézre is ezt mondta.
Hiába mutattam neki a többi oldalt, hogy NEM szabad mézet adni a babának.
Hála, nem is ad

Voltunk fürcsizni, kajált és elaludt.
De már fel is kelt
Nem tud elaludni

Jó éjt mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani&Erhard
17+0

Kép
angelani

NemesekKép

Nagyon édesek a gyerekek!!!Kép

Benianyu!Kép

Hát a Tieid is nagyon édesek a vízbenKép

MegannKép

Léna agyon csinibabaKépKépKép

Brigi!Kép

A te két manód is cukiKép

AngelaniKép

Erhard egy cukibaba, néztem ám múltkorKép
És nem haragszik rád senkiKép

Havtünde!Kép
Köszi,mail mentKép

Mea
mea

Lányok!

Kicsit aggódom, mert Lívin nagyon apró picike pöttyök vannaka mellkasán, meg karján, szinte nem is látni a pötyiket, inkább érezni.
Mi lehet ez????
meg szokot elég sokat egymás után tüsszenteni!!!

Ez összefügghet???
Ugye nem allergia?????

Mea
mea

Help Please!!!

Mea
mea

Mea!

Mail ment. Szerintem kérdezd meg a gyerekdokit, de szerintem nincs összefüggésben. Ha allergia miatt tüsszögne, akkor nem lennének a pöttyök, más allergének okozzák a tüsszögést-orrfolyást; és mások a bőrkiütést. Lehet, hogy kényes a bőre.

MINDENKI

Mossátok hajsamponnal a bébik haját? Én csak a fürdővizével szoktam megmosogatni Zita haját, és néha kicsit olyan büdöske a feje. Nem tudom, vegyek-e babasampont?
Vendég

Sziasztok!

Mea!
KösziKép
Szerintem a tüsszentéssel nem függ össze.
Erhard is nagyon sokat szokott tüsszenteniKép
Nem kórosan sokat, de többször naponta.
Szerintem ha nem múlik, akkor nézesd meg.
Vagy holnap hívd fel a dokit. Veszíteni nem veszítesz vele, legfeljebb megnyugtat.
Meg ha nem sír, akkor szerintem nincs gond.
Gondolom az allergia viszkethet is? Nekem szokott és azt egy Kisbaba nehezebben viselné.
De itt tuti akad valaki, aki ért ehhez.

Én Erhardot le szeretném vinni méretni, mert az utóbbi időben kevesebb a tejem és én úgy érzékeltem, hogy fogyott.
Lehet, hogy csak nyúlt, de én aggódom.
Már nincs mérlegünk, dec. 19-én visszavittem, mert lejárt a kölcsönzés.
Igaz, kaki-pisi van elég naponta, de engem ez nem nyugtat meg.
Szerintetek morognának ha levinném a rendelőbe?
Mondjuk jövőhét hétfőn kapja a 4hós oltást, akkor lemérik, de engem aggaszt a dologKép

Na nem parázok tovább.

Jó éjt!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Mea!Kép

Nem adtál neki valami új kaját, nem mostad a cuccait mással, mint eddig vagy nem fürdetted mással? Mert ha igen, akkor lehet, hogy valamelyikre allergiás. De lehet, hogy csak melege van.

B_brigi!Kép

Az jó lenne, ha jönnétek, Gergő és Noel is tudna játszani a kisangyallal.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Köszönöm a gyors válaszokatKép
Viszketni nem viszket neki az tuti és nem rosszkedvűKép

Havtünde!Kép

Ment mail megintKép
Mi Bübchen hajsampont használuk és nekünk beváltKép

Lányok!Kép

Valami lappang bennemKép
Kezd fájni a torkom, jaj , remélem Lívi megússzaKép
Ne legyen beteg!!!!

Mea
mea

Angelani!Kép

Ne aggódj, Erhard jól néz ki és ha kevesebb a tejcsi akkor is nagyon ügyi vagy, hogy még mindig szoptatod!!!!Kép

jó éjt mindenkinek, megyek veszek forró fürdőt és írány az ágy

Puszi Nektek!

Mea
mea

Göndörzsóf!Kép
Nem egyik semKép
Ezért nem értem, melege meg nem lehet mert ő inkább alul mint túl van öltöztetve és 22 fok van nálunk.

Mea
mea

Mea
mail ment. kipróbálom, mi is Bübchen-el fürdünk.

Angelani
szerintem Erhard jelezné, ha éhes maradna. Zitától legalábbis zengett a ház, amikor kevés lett a tejcsi.
Vendég

Sziasztok!

Apa nálunk is nehezményezi a babanetezést. Ha valamiben nem értünk egyet, mindig meg is kérdezi cinikusan, hogy itt olvastam-e, meg hogy miért a netről nevelek. De engem nem izgat. Nagyon szeretek veletek dumálni és kész! Kép

Megann,
Léna nagyon helyes rózsaszínben. Olyan szép! Kép
Nem semmi voltál a férj mosás-akciójával kapcsolatban! Kép

Jucc,
Drukk, hogy Balázsnál ne legyen nagy a baj!!!

Brigi,
Mindkét srácod nagyon aranyos. Kép

Kati,
Nemrég kezdtünk Benivel társasozni tanulni. Az egyik Micimackó újságban volt egy dobókockás játék, azzal játszottunk már elég sokszor. Ügyes volt benne. Mást még nem próbáltunk, de akkor lehet, hogy megvesszük neki a Safarit.

Göndörzsóf,
Nagyon jót nevettem a biztonságiőr alkaton. Kép Tényleg nagyon dagi Dani. Finom húsos combjai vannak, jól lehet puszilgatni. Kép

Tünde,
Én a babafürdetőt beteszem a kádba, mint egy habfürdőt feloldom és azzal mosom meg a haját minden nap. Igaz Daninak még nagyon rövid a haja.

Angelani,
Szerintem simán leviheted Erhardot leméretni, sőt! Azért van ott a babamérleg.
Nekünk nem volt itthon mérlegünk egyáltalán és én minden hónapban viszem Danit leméretni.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

sziasztok!

nagyjából vissazolvastam. Mindenki babája cuki! Kép

megjártuk az I-es klinikát, lényegileg ugyanazt mondták itt is, mint a bethesdában, egyenlőre várakozó állásponton vaunk márc 6-ig, aztán az uh-tól függ minden, hogy milyen irányba mozdul el a dolog. Hát reménykedem!

Holnap reggel pisit kell produkálnia Vikinek a kémcsőbe.. hogy ez hogyan lesz, ráadásul a férjemnek holnap dolgoznia kell menni, mit fogok én itt egyedül barkácsolni. Mindenestre kicsomagolom, aztán várom csőre töltve a pisit a kémcsővel Kép.. vicces a szitu, de inkább Kép és még azt el is kell vinnem a bethesdába holnap (már ha sikerül persze).

Lábam 1 számmal nagyobb lett, így minden cipőm kicsi (37-ről 38 lett), vennem kell cipőt/csizmát, és gatyákat is, mert amit vettem az nagy már szerencsére, viszont a régiek kicsik Kép

Na lépek fürdeni, jóéjt!

Dóri

ps: ja, férjem szerint ez itt "internet-kocsma" Kép és nem nagyon tetszik neki, mert néha megjegyzést tesz. Kép de nem érdekel. Kép
Vendég

még valami: Viki majdnem 2 napja nem kakilt. Múlt héten is volt ilyen, és aztán csak szépen magától lett, és olyan folyós, hogy csak na. Nem értem miért jött ki olyan nehezen... Ma du is tekerte magát, nyügi volt kissé, tuti hasgörcsi.

Azt hallottam, hogy babérlevelet + csipet édesköményt leforrázni vízzel, és a főzetből kiskanállal babának adni, az meghozza a kaksit. Ha holnap sincs semmi bevetem ezt. De remélem holnap reggel jó alaposan bekakil. Meg bepisil (a kémcsőbe) Kép

jóéjt
Vendég

Dóri,
Megy a drukk, hogy a márciusi vizsgálaton minden rendben legyen Vikivel!!!!

Daninál is volt a múlt héten, hogy két napig nem kakilt. Járt is az agyam rendesen, hogy mit tegyek. (Be kell szereznem édeskömény teát, hogy legyen itthon.) A végén, a következő reggel sütőtököt reggeliztem, nem kis mennyiségben. Hogy ettől, vagy nem, de délelőttre már ott is volt egy szép nagy adag narancssárga kaki. Én meg megnyugodtam.

Ez a kémcsőbe pisiltetés nem lesz egyszerű mutatvány. Remélem, sikerülni fog.

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Jó rég jártam itt én is. A képeket azért végignéztem, édesek a babák. Léna nagyon szép baba!

Karácsony jól sikerült, otthon mindenki körberajongta Sacit. Szilveszter csöndben telt itthon, beszélgettünk, társasoztunk, Saci persze így sem volt hajlandó elaludni, érezte, hogy valami történik. Õ is 1-kor feküdt le. Kép

Jucc! Remélem Gergőnek semmi komoly baja nincs, és gyorsan rendbe jön.

Barbi! Nekünk nem jó a 21-22-i hétvége, elutazunk barátokhoz. Kép Pedig mi is szeretnénk ott lenni! Nem lehetne inkább jövő hét vége?

Beninek boldog névnapot!

Duda! Te kérdezted dokinénit, igaz? Rente drnőhöz járunk jelenleg, de ő nem homeós, bár már ajánlott egyszer-kétszer ilyen szert. Megmondta az elején, hogy nem igazán ért ehhez, de ha tud vmiről, azt természetesen megosztja velünk is.

Róki! Ismered Gryllus Vilmos gyerekdalait? Ha kell, szívesen átmásolom neked. Saci nagyon szereti. Van még egy csomó Halász Jutkám is.

Benianyu! Net-nevelés Kép Az anyákban bízó férjem ezt üzeni a többi férjnek: "a net csak egy eszköz, amit jól és rosszul is lehet használni, de még mindig olcsóbb, mintha a feleségeink az összes barátnőjüket felhívnák egy-egy kérdés kapcsán. Az így szerzett információ legalább ennyire megbízható."
Ezt most diktálta le nekem. Kép

Na, megyek fürödni...

jó éjt

Bodza és Saci 16 (asszem)

szenteste
Kép

Kép

Kép

Kép
bodza

Dóri! Viki miatt szorítok!

Nekünk egyébként volt olyan, hogy egy hétig nem kakilt Saci. Aztán megjött magától, azóta sincs semmi gond. Szóval szerintem 1-2 nap miatt még ne izguljatok!

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziaszttok!

Bodza!

Nem találok mail cimet, ha lehet én is jelentkeznék a gryllus és halász jutka másolatokra! Ha van rá lehetőség irj légyszi mailt, hogy egyeztethessünk!

Köszönöm

Heni

Kép
hencsi

Dóri

mail ment
Vendég

Barbapapa! Mi is mennénk természetesen! Nem emlékeztem, hogy ennyire fixen meg volt beszélve, arra igen, hogy te ajánlkoztál. De számomra tényleg lényegtelen hol találkozunk! Kép Csak jó lenne már egy kis társas élet.

Apropó társas élet. Ma elmentem egy barátnőmmel színházba... egyrészt olyan jó üdítő volt kimozdulni itthonról, felnőtt programra menni. Másrészt viszont annyira ciki hogy szinte nincs más témám mint Zsuzsa meg a szoptatás meg a hozzátápi meg a székrekedés... stb. Nem tudok miről beszélgetni!!! Velem ugye nem történik szinte semmi a babán kívül, csak itthon vagyok, abból meg nem lesznek jó anekdoták, pláne ha a babásakat kihagyom. Úgy érzem, eltávolodtunk egymástól ezzel a barátnőmmel, mióta teherbe estem. Valahogy mintha nem ugyanazon a lapon lennénk. És én próbálok küzdeni ellene ezerrel, de annyira gáz hogy keresnem kell vele a témákat mikor régen ez nem így volt.

Kép

Havtünde:

Én Johnsons babafürdetővel mosom Zsuzsa haját. Minden mást a fürdetőkrémmel, de a loboncát muszáj mással. Én szeretem is nagyon a Johnsons illatát és sokáig jól is tűrte Zsuzsa bőre, de olyan 2 hónapos korában az arca csúnya piros pöttyös lett. Nem hiszem hogy konkrétan ettől, de a bőrgyógyász azt javasolta, álljunk át a fürdetőkenőcsre és felírt krémet is, amitől rendbejött a bőre, de a haja olyan csatakos volt egy ideig, hogy megsokalltam, és a haja erejéig visszaálltunk a Johnsonsra. A különbség szerintem az, hogy míg a Johnsons nem szárítja a bőrt, addig a fürdetőkenőcs aktívan hidratál. Én bevallom, ÉN is átálltam a fürdetőkenőcs használatára, mivel az én bőröm is pikkelyesre tud száradni télen, hiába használok Dove-ot. Bár lehet inkább kozmetikussal kéne konzultálni, hogy mit rakjak az arcomra. :-/

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Angelani,

Nekem is megjött már. Sőt, ha jól emlékszem, legutóbb pont ugyanabban az időben jött meg neked is meg nekem is, én ott siránkoztam, hogy dől belőlem a vér mint szülés után. Nekem is megint esedékes egyébként a dolog megint. De Zsuzsa újfent gyakran szopik, éjjel is többször, úgyhogy lehet megint leblokkolt a ciklusom. A hangulat mindenesetre megvan hozzá. :-/

Ne aggódj, emlékszel, múltkor is ez volt, apadt a tej a mensi alatt, aztán visszajött.

Bodza!

Így névről nem ismerem, de Halász Juditot természetesen igen! Kép Én is töltögetem/ném netről a babadalokat, de pl mikor a Virágéknál ég a világ c.-t próbáltam letölteni, valami gagyi reklámszöveg volt helyette, ráadásul angolul, amerikai közönségnek címezve. Egy másik dallal ugyanez történt. Úgyhogy ha átmásolnád nekem, megköszönném Kép

Székrekedés:

Anyatejes babáknál úgy tudom, 1 hét is eltelhet két széklet között, és ahogy idősödnek a babák, egyre ritkább lesz a székletük. Tápis babáknál sajnos a tápszerben található vas tud szorulást okozni, pláne ha még a baba plusszban is kap, és ha még anyuka is szedi hozzá külön a vaspótlást, akkor aztán nagy a baj. Szóval szerintem nem kell megijedni ha 1-2 napig nem kakil a baba.

Férfiak:

Vannak akik igyekeznek, vannak akik menekülnek, és szerintem a legtöbb valamilyen szinten mindkettőt teszi, a kérdés az, hogy milyen arányban. Kép De szerintem érdemes elnézni a csetlés-botlásukat mikor igyekeznek (David is magától nem képes összeállítani egy ruhaegyüttest Zsuzsának, de már ha megvan rajta az összes réteg, annak örülök, mindegy, hogy néz ki). Szóval David is csinál olyasmit amitől égnek áll a hajam, és azért ő rendesen asszisztál itthon, nagyon sokat foglalkozik a babával. Akiknek erre nincs lehetőségük, meg talán kevesebb az önbizalmuk/rutinjuk csecsemőkkel, azoknak szerintem borzasztó bizonytalan talaj lehet a csecsemőgondozás, pláne ha anyuka mellette áll és árgus szemekkel figyeli minden mellényúlását. Ha még aztán szóvá is teszi az ember, hogy azt nem úgy kéne... erre még David is harap. Tehát szerintem okosabb dolog egyszer-kétszer összeszorítani az ember fogát és nem szóvá tenni az ügyetlenkedést, hanem inkább dícsérni, hogy egyáltalán próbálkozott, mert lehet legközelebb nem is próbálkozik.

Uff. Szóltam.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Bocsi, nem volt időm visszaolvasni, csak pár sort.

Uxi, Dori, Jucc,
Kép Szörnyű, ha valami bajuk van, én is el tudok keseredni, bár Máté még nem is volt igazán beteg, össz-vissz három alkalommal fájt a pocija.

Ja!
Előre elnézést kérek azoktól, akik nem tehetik meg, de muszáj leírnom, mert annyira jóóó KépKépKép: :

ETTEM LENCSÉT Kép Meg babgulyást, és franciasalátát KépKépKépKép
Máténak pedig semmi baja!

Havtünde,
mélt köszi, ment válasz Kép

Net-téma:
Férjem próbálna csak megszólalni ebben a témában!! IT felelős a szentem (information technologies), és egész nap gépezik, meg még este és éjjel is IRC-el Kép Úgyhogy így fair, hogy anya napközben zúz Kép

Barbi!
Talira mi is haaaaadd!! KépKépKép

Na, holnap olvasok mééég, mert az olyan jóóóó Kép

Sisotris

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Jujj.

Most nézem, tiszta ovis stílusban sikerült előbb KépKépKép

Nemtom mi bajom van, mondjuk ilyenkor máskor már rég alszom.

Megyek is Kép

Páááápusza mindenkinek!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Jóreggelt!

Képzeljétek, benyúltam Zsuzsa szájába megmasszírozni az ínyét mert nagyon nyűgi volt, és kb a két zápfoga helyén van mindkét oldalon egy kis kemény bög ahol a fogak kibújnak, felette pedig egy-egy dudor az ínynek azon a részén ami az ajkai felé néz, ha ez érthető.

Lehet az hogy a zápfogai jönnének be először?! Négy hónapos korában?!

Legközelebb tuti megkérdem a doki nénit.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szép jó reggelt mindenkinek!

Angelani! Ne aggódj! Olinál is volt egy olyan időszak, amikor vékonyabbnak láttam, ráadásul pont akkor volt egy kicsit kevesebb tejcsi is. de aztán kiderült, hogy a gyerkőc csak nagyot nyúlott és nem fogyott, sőt szépen gyarapodott.

Én megtaláltam a hajhullás elleni "csodaszert". A L'oreal-nak van egy ampullája hajhullásra. Nem olcsó, egy ampulla 600 Ft és egy 30 napos kúra ajánlott, ami 10 ampullát jelent, tehát 6000 Ft. DE tényleg jó!!! Nekem már két ampulla után látható a javulás. Annyira hullott a hajam, hogy tincsek maradtak a kezemben, ha beletúrtam. Ez máris megszűnt.
Hűűű ez úgy hangzik, mint egy rossz reklám Kép
Mindegy, tényleg bevált ezért merem ajánlani nektek is.
Előtte én hiába szedtem folyamatosan az Elevitet+vasat nagyon hullott a hajam mostanság.

Enyém párt nem zavarja a Babanetezés. Sőt, mindig elmondom neki az új tapasztalatokat, és szerintem látja, hogy okos dolgokat tanul itt az ember a tapasztaltabb anyukáktól. Például a koszmóról én azt hittem, csak hámlik a bőre, ha nem olvasom amit írtatok, akkor tutira csak később jövünk rá, később kezeljük stb.

Rokica! Nálunk Apa vette észre, hogy társaságban csak a gyerekről beszélt, ráadásul a pasikat aztán főként nem érdekli más gyereke, úgyhogy tök hülyén érezte magát Kép Szerintem ez természetes, a mi életünk most a gyerekről szól, akinek viszont még nincs gyereke az nem tudja micsoda nagy dolog, ha mondjuk a kisbaba átfordul, vagy rád mosolyog stb., így aztán nem is érdekli őket a téma. Bevallom, engem sem érdekelt azelőtt egyáltalán ha valaki áradozott a gyermekéről...

Ildi

Kép
vrucsincá

Jó reggelt!

Csak nagyvonalakban tudtam visszaolvasni, szarakszik a netünk. Szolgáltatót váltottunk, és van, hogy napokig nincs semmi.

A lényeget viszont olvastam: BABA-TALI! Hurrá!
Most már mi is szeretnénk ott lenni, úgyhogy informáljatok majd minekt is légyszíves!
Remélem, sikerül elmennünk, nagyon kíváncsi vagyok már Rátok, és a babáitokra!

kuha

Kép
kuha

Jó reggelt mindenkinek!Kép
Nagyon rossz esténk volt, szegény Nati nagyon sírt. Biztos ez a qrva fogzás az oka.Kép
Hiába szeretgettem, még a karomban is szinte nyüszített. Majd megszakadt a szívem érte. A végén adtam neki egy fél panadol babyt és úgy 20perc múlva el is aludt.

Tegnap egyébként is rossz napom volt. Kezdek besokallni ettől a szürke időtől és az itthon üléstől. Ma el is megyünk kicsit csavarogni.
Nagyon várom már a tavaszt!

Bodza!
Akkor nekünk ua. az dr.nénink!Kép

Pasik!
Enyém férj nem szól a babanetezés miatt, inkább csak nevetgél rajtam. Mondjuk amikor itthon van, nem is ülök annyit a gép előtt.
Magától ő sem segít túl sokat, de ha megkérem valamire, megteszi szó nélkül. És a lányára fenemód büszke!Kép

Barbi!
Talira mi is mennnénk ha lehet!Kép

Tünde!
Mi fürdetőkrémmel fürdünk, de Nati haját samponnal mossuk.Elég sok van neki és a f.krémtől csak zsíros hatású lett.

Andi&Nati 21+3

Andi&Nati

KépKép
duda

Tünde!
Persze, hogy jöhettek, ezt meg se kell kérdezni!
Én babasamponnal mosom Leon haját egy héten 1x, születése óta. Nincs tőle semmi baja és olyan jó illatú utána a fejecskéje. Mi is Bübchen-t használunk most.

Mindenkit szívesen várunk, senkinek sem kell engedélyt kérnie!

Brigi!
A 2 évesed fiú vagy lány? Tudod nekem is van egy 21 hónapos kisfiam is, legalább lesz társasága.
Bocs, most néztem a képeket, fiú, ugye?!
Ha nem, akkor bocsi.....

Bodza!
Írtam már, nekünk az is jó. Többiek?
Legyen akkor 28-29-i hétvégén?

Róki!
Természetesen Titeket is várunk!
Én Noel születésénél ugyanígy voltam, féltem, hogy a legjobb barátnőmmel megszakad a barátság. Õ most vált el, szóval teljesen más életet él, mint én. Gyerek nincs, karrier viszont igen. De mi sikeresen átvészeltük ezt az időszakot és próbálunk 2-3 hetente talizni is. Elmegyünk mindig valahova és hanyagolom a baba témákat. Persze azért ő is kíváncsi, hogy mi történt velünk, ezt elmesélem, de nem egész este a kakis-pisis pelusok számát beszéljük át.
Én már az elején elhatároztam, hogy nem csak a gyerekről akarok beszélni, ezt már terhesen eldöntöttem, hogy tudatosan figyelni fogok rá!
Még a babás barátnőimmel is terelem a témát, ha "túl sok".
Nem mondom, hogy könnyű, de ha elég erős a barátság, akkor átvészeli.
Gryllus Vilmos nagyon jó, Noel imádja. Itt nálunk majd a babatalin esetleg meghallgathatod. Férj tud másolni is.
Férjekkel kapcsolatos hozzászólásoddal teljesen egyetértek. Én is még Noelnél elkövettem azt a hibát, hogy kritizáltam, hogy öltözteti fel, stb, de láttam, hogy akkor inkább nem is akarja csinálni. Most már csak dícsérem és így tök lelkes!
Dícsérem vagy dicsérem?? Melyik a helyes?

Barbi, Leon, Noel

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Danvilla!
Miután megcsináltuk karácsonyra az Ágostonos naptárt a nagyszülőknek, mi is rájöttünk erre a " kisdonatellácskás" dologra.

Rokica!
Irigyellek, hogy el tudsz menni "felnőtt programokra". Mi Tahiban lakunk, autót nem vezetek, bebuszozni a városba pedig 1 óra. Ágoston kb. 3 óránként eszik (csak szopik). Szóval egyedül nem tudok elmenni sehova. Általában ide szoktam kihívni rokonokat, barátokat, de kevesen érnek rá hétköznap. Különben saját magam is meglepődök milyen jól bírom, mert engem leginkább a társasági élet tud kikapcsolni.

Halász Judit cd- ket mi karácsonyra kaptunk. Én a Kolompos együttes cdit ajánlom még mindenkinek, mi rengeteget hallgatjuk. (Népzenei alapokon gyerekdalok, és mindegyiken van egy mese is, szintén zenével.)

KépKép
KépKép
oréka

Sziasztok!

Juci, Zsófy köszi a hiányolást.
Juci nagyon szorítok, hogy rendben legyen binden a gyerkőccel.

Beninek én is boldog névnapot kívánok!

Barbi a tali minket is érekel!

A sapkáért még senki sem jelentkezett, ami itt maradt, várom a gazdáját.

Férj, nekem szerencsém van vele, mert roppant házias. Õ sütötte a beiglit is és főzött is. Mindent megcsinál a háztartásban és a gyerekkel is foglalkozik.
Azt mndom, hogy nayban befolyásolja, hogy mit hoznak otthonról és mi mennyire rontjuk el az elején őket. igaz könnyen beszélek, mert ez a 2. házasságom és sokkal keményebben álltam a dolgokhoz, mint előzőleg.

Még nem is meséltem, hogy milyen ötletesen rejtete el az ajándékomat karácsonykor.
Kaptam tőle 2 könyvet, aminek örültem persze. Az egyiket mikor kinyitom látom bele van faragva egy ékszerdoboz. Nagyon aranyos volt.\popjpeg

Karácsonykor és utána is tatárjárás volt, jól esik a dolgos hétköznapokba visszazökkenni.

Angelani Erhard valóban olyan az oldalt nőtt hajával, mint egy kis tudósKép

Kaki nálunk is 3 napja nincs, tornáztatom, babamasszázst csinálok. Tegnap este nyügi volt, de most vidáman ébredt. Bnőm is azt mondja, hogy 5 napig megengedett, hogy ne legyen már ilyen korban. Max cukros vizet és a végső esetben glicerines kúp. Utóbbit jobb kerülni, mert a vébele hozzászokik a külső ingerhez és nem fog megfelelően működni. No persze nem egyszeri kúpról van szó.

A srácok nagyon édesek mindenhol, hihetetlen, hogy már ekkorák.
No megyek, mert 11-kor megbeszélésem van,és nem akarok késni.

Kriszta
{327249,}Kép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

jó reggelt!

HURRÁÁÁ! Megtelt akécső pisivel! Kép Minek nem tud örülni az ember.. Kép Tényleg 40-50 percenként pisil egy baba, igaza van a dokinak. Kép Pelenkázón lejebb húztam úgy, hogy a kis lábai már nem voltak rajta, kibontottam a pelusból, és vártam türelmesen, közben persze szórakoztattam, meg etetni is kellett reggel. Ma 8.15-kor ébred, és most elaludt a tornázójánál. Olyan édei! Kép Apa meg elszállította a pisit a kórházba, így nem nekem kell mennem, tök jó. KépKép

Tünde!
Megkaptam és köszönöm szépen! Kép

Benianyu, Bodza, Sisotris!

Köszi az együttérzést, én is nagyon drukkolok magunknak! Kaki még mindig nincs. Kép De ez állítólag nem gond 1 anyatejesnél, csak láttam rajta tegnap is, hogy bántja a pociját. Ugyebár csak megy befele az a sok kaja, és kifele meg semmi... KépKép

Menzesz téma: én Vikivel nagyon sokáig véreztem (gyermekágyi cucc), kb. 4 hétig. Gergővel 2 hét alatt semmi nem volt már. Aztán elmentem a 6 hetes kontrollra, csütörtökön, és másnap pénteken megint megjött. Fájt, görcsölt, minden. Tartott kb több mint 1 hétig (pedig nálam 4-5 nap a normál) és azóta semmi! Ill. a kontroll óta szedem a Cerazettet minden nap.
Aztán volt olyan, hogy hánytam, hasmenésem volt (beteg lettem sajna), és akkor ugyebár nem érvényesül a hatása a gyógyszernek...

Nem tudjátok ilyen esetben (ha szoptatok+a gyógyszert szedem, és már megjött rendesen a szülés óta) milyen gyakorisággal jön meg következőre? Csak hogy ne adjam el a babaruhákat esetleg a 3. gyerek miatt........ KépKép

Dóri & Viki 11+5
Vendég

Benianyu!

Boldog névnapod a nagyobbik fiúnak így utólag is! Kép Naptárt nem is nézek, mostanában annyira el vagyok a magam problémáival. Kép Bocsi'..
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?