A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Ildi,
lehet ilyet banánból is? Pl. banán és tej

nadine81

Na, végre megjöttem...na jó, 4-re értem haza, és alaposan elfáradtam. A doki nagyon szimpi volt, csinált CTG-t (20 perc alatt 6 keményedésem volt, és ebből volt egy 60-as erősségű is), UH-ot, kenetet vett, és méhszájat is nézett. Megrövidült (vagy micsoda), de TELJESEN ZÁRT! Doki szerint beton kemény, így nyílástól még nem is kell tartani. Kép Mostantól hetente CTG, utolsó héten 2x, és minden alkalom után hívjam fel telefonon. Ennyiben maradtunk :-)
Ja és Bogyó most 2700 g. menynit hízik még 4 hét alatt a pocaklakó? Én ezt nagynak találom... A lányom 3150-el született.
Sajna a vérnyomásom magas 138/95, a teákat nem ihatom, mert a vízhajtó hatásuk miatt nem tudni milyen hatással van a lepényre. Csak SZIGORÚ DIÉTA Kép Szóval holnaptól fűszerek száműzve. Kali lányommal is a 36. héttől voltak vérnyomás, és vizeesdéses gondjaim, és úgy látszik ez most sem kerül el.
Só nélküli finom recepteket szívesen fogadok Kép

Mamac: én se mentem az előadásra, mert 3-kor végeztem csak a dokinál. Remélem Eszti azért nem fél egyedül Kép

Nadine: sebészet végül kimaradt, mert nem fért bele az időmbe. Azért akartam menni, hogy felirassak még egy gumigarisnyát a viszeremre. De ez marad jövő hétre.

Szelivi: torna passz. Én a 13. ker.-i sztk-ba járok.

Titati 35+6
titati

Biből????KépKép
Hát mirelit eperből+ tej+ canderel porKép

Banánból is lehet, de az elég kalóriadús, csak délelőtt szabadKép

De ilyenkor télen bármilyen fagyasztott gyümölcs megteszi, én jobban szeretem, ha kevesebb a tej, több a jeges gyümi, kicsit jégkásás lesz.Kép
vas

Nadin! Én a banánt cukor mentes 100%-os narancslével szoktam turmixolni! Isteni finom! Próbáld ki! Kép

KépKép
nicika

Titati, ezek jó hírekKép
Só nélküli receptjeim nem nagyon vannak, mert én imádom a sótKép
Inkább a cukorról mondok le, tudom két különböző dolog(semmi köze egymáshoz), de nem is tudom só nélkül elképzelni az életemet.

Hú, most már neked is hetente ctg????
Annyira izgiKép
vas

Valaki tudna írni a CTG-ről bővebben? Mi az hogy 60-as erősségű? Milyen erősségek vannak?

KépKép
nicika

Nadine, helyese, hgoy nem adod felKép

Ildi, akkor majd hozzád fordulok tanácsokért Norbi ügyben...

indianyo

Nicika, az ilyen 100%-os gyári dobozos gyümölcslevekkel azért vigyázzatok(bár te nem is híztál eddig sokat), neked szabadKép, mert hiába írják rá, hogy nincs benne cukor, attól még egy deci kb.45 kcal.-t tartalmaz, ami 1 literre átszámolva baromi sokKép
vas

Oké, VikóKép
vas

Vas! Én Happy Day-t szoktam, vagy sima Cooposat, vagy esetleg Sparosat! Hogy mennyi kalória van benne fogalmam sincs! Egyébként 1 banánhoz 2dl narancslét szoktam!

KépKép
nicika

Kipróbálom narancslével! Én szeretem, lehet, hogy ebben is van cukor, sőt tuti, hogy van, de legalább nem Fanta, Cola, vagy egyéb... A lelkemnek is jó! Kép

nadine81

Mi HeyHo-t. Tök finom.

nadine81

Nicika, sajnos sokKép
De két deci nar.lé+ egy banán nem árt meg(főleg, ha délelőtt iszod), de mondom, neked nincs is szükséged ilyen megvonásokraKép
Ildi
vas

Olyan furi hogy mindenki diétázik, én meg megehetek bármit! Kép Persze nincs ellene kifogásom! Kép

KépKép
nicika

Titati,
szuper, hogy ilyen jó hírekkel tértél haza!! Tök jó!! Kép És izgi is, amik most jönnek még! Kép

nadine81

Örülj neki NiciKépKépKép

Ha én azt tenném, már megint 80 kiló lennékKép
vas

Ildi, ha egy kis időd akad, adnál néhány 3 után ehető ötletet? És késő esti-éjjeli nasikát is.. mert amióta gyrekekt várok, én úgy 2-3 óránként megéhezem és farkaséhes vagyok, nem csak úgy ehetnék valamit.. Már nincs itthon savanyúság, amivel csillapíthatnám az éhemet...

indianyo

Érdekes hogy nekem nincs ilyen nagy étvágyam és nem éhezem meg sűrűn! Viszont ha eszek akkor egyik étellel sem kivételezek! És két szelet kenyér simán lecsuszik! Kép Nem piszkálni akarlak ám benneteket! Csak én eddig hízékony voltam és most úgy élvezem hogy bármit megehetek! Még 7 hétig élvezhetem! Kép

KépKép
nicika

Jujj, én tök lüke vagyok! A 19. heti UH-ról csak videófelvételem van. Egyszer megpróbáltam lefotózni egy jobb pillanatot, de nagyon visszaverte a fényt a TV képernyője. Fel is adtam a további próbálkozást! És most én okos Kép lekapcsoltam a fényképezőgépről a vakut!! Kép Csináltam 20 képet, ha megengeditek, most mindjárt feldobom a 6 legjobbat, hogy én is dicsekedhessek a Pöttömmel! Kép Mindjárt teszem! Bocsi, ha nem mind éles, de TV-ről van és hát én sem vagyok egy fotoművész! Kép

nadine81

Mi ez az adókedvezmény?
Kinek jár, mi kell hozzá stb.?
tudtok vmi ilyen linket ahol le van írva?
Nem késő még elintézni?
Katica
katicuska

Titati, örülök,hogy ilyen jó hangulatban jöttélKép CTG neked is? Szuper! A 60-as erősség nem is olyan rossz, nem? Főleg 36 hetesen... Most már érted is izgulunk rendesenKép Főleg,hogy neked már második baba, kislány... Nekem is egyből jobb kedvem lett!

Ildi: na de ilyen finomságokkal bombázni szegény kismamikat...Kép Nem sem ártana visszafogni magam, de én nem teszem... nem bírom megállni, gyenge vagyokKép

Nici: én is eszem, amit megkívánokKép

Nadine: kűggyed a képeketKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Katicuska, nem késő elintézni, tekintve, hogy az adókedvezményt az éves adóbevalláskor fogod igényelni. Az tavaly májusban volt, idáén nemtom.

Adóügyben én az apeh honlapját nézném, de ez az index fórum is angyon hasznos minden kismamaügyben.
Viszont csak akkor kapsz adókedvezményt - értelemszerűen - ha van miből... Tehát minimálbér közeli jövedelemből nincs mit leírni...

A magyarorszag.hu-n is minden ott van, csak idő kell a megkereséséhez...

indianyo

Kommentálom, de a ti szakavatott szemetek úgyis felismer mindent!

Bal oldalt a gerince, jobbra lent a feje
Kép

Bal oldalt a kis csülkei Kép
Kép

Úgy minden egyben (és a felhúzott csülkök Kép)
Kép

Ez kicsit zizis kép, de a lábai ott vannak bal oldalon
Kép

A változatosság kedvéért jobb oldalon a lábak
Kép

Szintén jobb oldalon
Kép

És végül újra totálban
Kép

És ezek már 5 hetes képek!! Kép

nadine81

Indianyo,
a férjem hivatalos bruttója 80 000 Ft, ha csak néhány ezresről van is szó már az is jó!
csak azt nem tudtam, hogy a terhesség idejére is igénybe lehet venni.
Holnap megyek Uhra, bemegyek a terhesgondozóba és megkérdezem.
És megnézem az APEH honlapján is.

Köszi!!!
katicuska

Ja, ez nem is 6, hanem 7 db! Kép Hurrá, még számolni is tudok!! Kép

nadine81

Anita, ezek diétásakKép

Nadine, helyes a picuri, uh. képekből sosem későKép

vikó, majd összeszedem a gondolataimat, aztán írok párat
vas

Nadine, ezeken a képeken minden tökéletesen látszik! Micsoda egy tornászbajnok Kép

Katica, azt nem tudom, hogy ezt a spéci kedvezményt férj is igénybeveheti-e, a lényeg a betöltött 91.nap...

Köszi előre is, Ildi Kép

Nici, én nem sokat eszem, hanem sokszor. A farkaséhség arra vonatkozott, hgoyn nem csak úgy "jaj de ennék valamit" vágy tör rám, hanem tényleg éhes vagyok, amikor éhes vagyok.
Te tényleg szerencsés fizikai alkat vagy.

Én továbbra is azt gondolom, hogy a terhesség alatti hízás csak sokadsorban a túl sok zaba miatt van... tapasztalataim mást mutatnak. Az alkat a döntő itt, kérem... meg a mozgás.

indianyo

Ildi, Indianyó
köszönöm a dicséreteket, mocorog is rendesen! Hm... Talán mert az apuka focista?? Kép

nadine81

<font color="119911"> Nadine,
aranyos a baba. Kép
Titati,
nagyon örülök, hogy ilyen jók az első benyomások! Akkor indul Neked is a CTG? Illetve Te már túl vagy egyen. De jó! Szülhetnénk mondjuk egy napon? Feri a február 2-őt beszélte meg a lányával. Na? A dokinő Andi babáját 2300 gr-nak mondta a 35. héten és a végén 3200 lett a 40.-ben. De ő a végén nagyon kívánta az édeset, még éjszaka is. Kitartás a diétához!
Nici,
igyál és egyél amit csak bírsz. Neked szabad! Kép
Vas,
jó a turmix. Kép

Felhívtam a házidokit. Tényleg elírta a nő és a következőt is. Nem kért elnézést se. Csak vigyem be, erre kért. De majd apa beviszi. Én nem megyek sehova. Itt volt egy kolléganőm, így az angol is kimaradt ma.</font> Kép
angi79

Nagyon aranyos a tökmag!
Az én fotóimon nem látszott semmi azért nem is tettem fel! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok csajok.

Babetta, nem tom, hogy ez mond-e többet, de tegnap nekünk ilyen méretek voltak a mininél:
BPD: 8 cm
Fejkerület: 30 cm !!!
Combcsont: 64 mm

Anita, vagy Nicika, nektek mekkora adataitok vannak (ti vagytok velem egyidősek). Ezek nekem ugye a 33. betöltött héten voltak tegnap.
Lehet, hogy én vagyok a hülye (meg amúgy dokibácsi abszolút arányosnak mondta), de megnéztem, hogy mekkora a 30 centis fejkerület (jó nagy!!), és nekem ehhez olyan picinek tűnik a 64 mm-es combcsont. Szerintetek?? Vagy ilyenkor természetes, hogy ilyen nagyfejűnek tűnnek a babák? Kép

Titatival jót tornáztunk reggel.

Ma meg voltunk fájdalomcsillapítós előadáson, nagyon jó volt. Sokmindent meg tudtam, már így sok dolog nem lila köd. És voltunk szülőszobát látogatni. Nagyon szépek. Mindegyik egyágyas, otthonos, nyugis. Van alternatív szoba is, káddal, meg mindenféle lehetőség, meglátjuk, mi fog bejönni (ha egyáltalán üres lesz).

Na örülök, hogy nem 9 lapot kellett visszaolvasnom. Kép

Ildi, már megint mikkel borzolod az idegeket? Farkaséhes lettem a turmixodtól! Lehet, hogy csinálok is! Kép
Vendég

Eszti, mesélj egy kicsit abból a sok okosságból, amitől jól megvilágosodtál! Én nem jutok el ilyen helyekre sajnos Kép

indianyo

No, asszem most megyek pakolni kicsit, mert egész eddig itt ültem... Csodás! Kép Lehet, hogy még később felnézek. Ha nem, puszi Mindenkinek, holnap délután melóból jelentkezek!

Nadine 24+6 Kép

nadine81

ESzti: Zsoma 33+6-ra 33cm-s fejkerülettel született. Balu is, csak ő 40+5-re Kép De a picik tényleg nagyfejűek Kép

Voltam ma védőnőnél, szívhangot hallgattunk Kép Nagyon jó volt Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Adókedvezmény tovább képzés!!! érintettek kérdezők figyelem!!!

A magzati adókedvezmény a terhesség 91. betöltött napjától jár. Erről a kezelő orvosnak kell kiállitani egy igazolást, amin nagyon is célszerű!!!! feltüntetnie hogy mikor is töltötted be, szal ne csak az legyen rajta hogy tul vagy már rajta, hanem az is hogy mikor tetted ezt. Attól a hónaptól jár az összeg, amikor betöltötted, szal aki mondjuk aug 31én teszi ezt, annak már augusztusra is jár.!!!

Ezt az összeget mind két szülő igénybe veheti választás szerint, tehát mondjuk az anyának nem elég a keresete hozzá hogy tudja érvényesiteni akkor apa is simán megteheti ezt.

Az összegek ugy néznek ki: hogy első bébi esetén, aki most van a pociban 3000 Ft/hó
egy gyerek, plusz egy bébi a pociban akkor 4000Ft/hó/fő re emelkedik ez az összeg, tehát összesen 8000 Ft jár december 31 ig!
két gyerek, plusz bébi/k a pociban akkor 10000//hó/főre emelkedik .

Egy jogszabályi kiskapu miatt a MAGZATI ADÓKEDVEZMÉNYT még idén is igénybe tudjuk venni, de már csak azok, akik december 31ig betöltötték a 91 napot, a topic lakók között itt már mindenki betöltötte. DE csak a magzatit lehet igénybevenni, vagyis első babánál 3000 Ft, másodikra várva 1*4000Ft, harmadikra vagy többedikre várva 1*10.000 Ft, ha ikreket vár valaki is van már egy baba mellé akkor 2*10.000 jár a szülést megelőző hónapig!!!

A háromgyerekes családoknak továbbra is megmarad a lehetőség a családi adókedvezmény érvényesitésére, csak éppen az összeget nyirbálták meg rendesen, a tiz rugóról 4re vitték le Kép de amig a harmadik vagy többedik a pociban van addig neki még a tiz rugo jár, mig a többire már csak 4.

Érvényesitési lehetőségek:
ha időben léptél és leadtad a munkáltatódnak az igazolást akkor automatikusan már a következő fizunál figyelembe vették, természetesen ha volt miből, vagyis ha nem minimálbérre vagy bejelentve, mert abból sajna nincs mit érvényesiteni, ilyenkor érdemes átadni apának a lehetőséget, ha mondjuk őt emberi fizura jelentették be.

Ha például most jutottál el odáig, akkor is add le a munkáltatódnak, ha normális akkor a januári fizudnál figyelembe veszi, ellenkező esetben majd mikor csináljátok a 2005. évről szóló adóbevallást akkor fogod tudni érvényesiteni és visszakapni. Viszont mivel jár még idénre is ez a kedvezmény, igy akár most is megadhatja visszamenőleg, ugy jobban jársz mert előbb kapod meg és nem az apehnál romlik a pénzed.

Önadózóknál szintén ez a lehetőség hogy majd adóbevallásnál érvényesited, persze csak a dec 31 ig terjedő időszakot, a többit meg sajna csak jövőre kapod vissza...

Nah bocsi a hosszu szövegért, de remélem érthető, ha még sem akkor kérdezzetek, megprobálom még emberibb nyelvre leforditani...

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ági! Istennő vagy !!!!!!

indianyo

Ha sok mindenhez nem is tudok mindig hozzászólni, legalább ilyenben megprobálok nektek segíteniKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Szia
Eszti
Nem tudtalak hívni, hogy mégsem megyek mert nem találtam a töltőm, itthon meg le van tiltva a mobil és vidék! Kép após felnőttnek kezel minket! Kép fő a bizalom...

Örülök, hogy tetszett ennek már én is hallottam a felét. Szülőszobát lehet még másik alkalommal is látogatni ugye?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ági
Köszi a jó tanácsokat... remélem sikerül érvényesíteni... egy évvelelöbb kellett volna szülni Kép

Ja és Eszti... nyugtasd meg Bartikát, hogy nem veszít sokat az EDA-val! Kép

Én már napok óta lakáshírdetéseket böngészek szétültem a fenekem és minden éjjszaka költözünk, rendezkedünk, falazunk...
Már 140 oldalt kimentettem magunknak, hogy megdiskuráljuk urammal de ő mindig talál kifogást! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Ma meglepetésben volt részem, de ezt majd később.

Katicuska: a családi adókedvezményt meg lehet osztani a férjjel is!

Nadine: édesek a képek, nem lehet hogy kisfiú? Vagy csak képzelődöm?

Nicika: cukormentes 100%-os gyümölcslé? Kép
ezeket mind koncentrátumból csinálják, ami egy csomó cukrot tartalmaz (szörp), csak amikor felhigítják vízzel már nem adnak hozzá cukrot. ezért írják rá, hogy hozzáadott cukrot nem tartalmaz! szemfényvesztésKép

Zsu: az én férjem is tökéletes:o DE, mindig elfelejti az összes dátumot.Szilveszterkor megkérdezte, hogy most akkor ugye 2007-t írunk?KépKép Már megszoktam, hogy a házassági évfordulón csodálkozva nézi a gyertyafényes vacsorát, hogy mivel érdemelte ki?Kép

Vas: az a legviccesebb, hogy a GYES mellett idéntől megengedi a kormány, hogy a kismama teljes munkaidőben dolgozzon! Olyan rendesek, nem? Kép

Titati: örülök, hogy szimpi a doki. A kórházban ált. nyugisak még a babák éjjel, talán mellette is tudsz pihenni. Csak itthon szoktak balhézniKép

Angi: irigyellek, mi az, hogy 8 órát tudsz egyfolytában aludni az utolsó hónapban??KépKép

Cory: ma már jobb napod van?

Babetta: örülj neki, hogy ilyen kis érett nagy babád vanKép

Anita: igazából nem mindig a baba súlya határozza meg, hogy könnyen szülsz-e.
Nekem az első 3350g volt és nagyon nehezen bújt ki, a második 4kg felett és sokkal könyebb volt.

Tünde 34+6

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Szóval: tegnap elhoztam a vérképemet és alacsony nagyon a vas, mondtam apának, hogy biztos ezért kívánom annyira a marhahúst.
Ma, amikor 10-kor kikecmeregtem az ágyból itt ült a nappaliban és rám várt. Közölte, hogy ma étterembe visz ebédelni, hogy tudjak enni marhahúsosat. el is mentünk egy jó helyre!
Hozzátartozik a dologhoz, hogy eszméletlenül sok munkája van, de ezt a napot erre szánta!KépKép

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok Lányok!

Na megvolt az előadás, meg a torna is. Majdnem háromig vártam, aztán mivel nem láttam ismerőst, éppen beértem kezdésre. Az előadás jó volt, sokat jegyzeteltem.
A torna is jó volt, de mivel be van csípődve hátul a farokcsontomnál, ezért némi nehézségekbe ütköztem.

Ágiboszi!
Most nézem a férjem fizus papírját, és neki elfelejtették a fizujához utalgatni a 3000-et. Szétcsapok köztük!
Ma megint a túrós nokedlit csináljuk, apának nagyon tetszett. Köszike!

Összefutottam a dokimmal a kórházban, kedves mosolygós kedve volt. Megkérdezte mit csinálok itt, ugye nincs semmi baj, meg ilyenek. Azt hittem fel se ismerne a rendelőn kívül.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Ildi
Köszi a turmixot!
Szóval akkor a vajas pirítós nem jó reggelire?

Eszti
Sajnos nekem csak a BPD van a papírra írva combcsont és fejkerület nincs.
De a 89mm 31+4-nél szerintem nagy. Már, csak ha a tiéddel összehasonlítod.
Laci azt mondta olyan nagyfejű mint én, tőlem örökölte. De szerinte rosszul mérte a doki ezzel vigasztal. Én meg nevetek rajta.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Eszti: megkaptad az sms-em?

Nadine: angyon jók a képek...főleg a teljes alakos felhúzott csülkös Kép

Tünde: bárcsak igazad lenne baba-balhé ügyben Kép

Angi: én is február 2-án szeretnék szülni Kép
Köszi a méret támpontot Kép
titati

Sziasztok,

na, megkérdeztem tesókámat, hogy ilyen adatokkal nem aránytalan-e a fiam, és azt mondta, hogy egyáltalán nem, minden gyerek nagyfejű, magzat korában pedig pláne. Nagyjából úgy kell elképzelni, hogy míg a felnőtteknél 1:9-hez aránylik a fej a testhez, addig a babáknál 1:4-hez. És kiskorukban is ezért tudnak nagyot esni, meg előre, mert hát nagy a fejük....Kép
Szóval most megnyugodtam. Kép

Másik hír:
Hívott Bori, jól vannak, a lányok sajna még inkubátorban, de talán ma este már meg tudja szoptatni Lucát. Eddig csak lefejt tejet adott le nekik. Egy napig intenzíven voltak, nem azért mert volt valami bajuk, hanem, mert ikrek, és viszonylag kisebb súllyal jöttek világra, egyébként makk egészségesek!
Bori üzeni, hogy ne kívánjon senki császárt, nem jó, nem bír kiegyenesedni, fáj a vágás, nem bír rendesen mozogni, szóval nem jó!!!!
Nagyon várja, hogy végre magához ölelhesse a lányokat, és együtt lehessenek. Kép Ezen nem is csodálkozom.
Valszeg hétfőn mehetnek haza!

No, hát ennyi róluk, ha hazaértek, rak fel majd képeket!
Vendég

Livi! Miféle túrós nokedliről beszélünk? Már másodszor említed, én meg csurgó nyállal ülök itten... Kép

Tünde, jó kis férj az ilyen, aki elvisz ebédelni, mert marhahúst kívánszKép a figyelem a leggyakrabban hiányzó férfialkatrész Kép

indianyo

Titati, megkaptam, persze. Kép Szülőszoba látogatást minden előadás után lehet csinálni. Ajánlom nagyon. Kép
Hétfőn ugye torna??? Kép
Vendég

SzeliviKép

Ne ugy keresd a fizu papiron hogy 3000 Ft plusz utalás, hanem levonandó adó összege fizu után x összeg, családi kedvezmény 3000 Ft minusz
,levonandó adó x-3000 ft a végén.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Nadine
Nagyon jók a képek és közben így megfordult hogy egyszer jobb aztán baloldalt vannak a lábai.

Tünde
Örülök hogy ilyen érett a lurkó, csak azt hallottam, ha 100mm-nél nagyobb a feje, akkor császároznak, és ettől még jobban félek. Már pedig ha így haladunk a végén eléri. Valaki hallott már ilyet vagy csak én? És mint a Bori is írja nem jó a császár.

Eszti
Örülök a híreknek hogy, jól vannak

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Vikó, nehéz lenne így szaktudás nélkül visszaadni azt, amit a doki mondott, de valójában minden fájdalomcsillapítási technikát ismeretett, amit a kórházban végeznek. Én eddig mindenkitől csak az EDA-t hallottam, de aztán kiderül, hogy azért sok más is van. Sokat beszélt a fájdalomról magáról, hogy sokszor ha agyban felkészülünk rá, akkor jobban tudjuk tolerálni, illetve, hogy az izomlazítás tényleg nagyon fontos, mert tényleg hatékonyan lehet vele fájdalmat csillapítani önmagunknak. Ha bemerevítjük minden izmunkat, akkor csak egyre rosszabb lesz, és már nem is tudunk kitörni a fájdalom körből. De azért ennél persze sokkal tudományosabb volt, de most már tudom, hogy mikor érdemes kérni EDA-t, mikor nem ajánlják, mi a jó benne, és mi nem (pl. ha későn kéred, vagy adják, akkor a tolófájásokat nem fogod érezni, így az a szakasz meghosszabodik, viszont ha hamar megkapod - 3-5 ujjnyinál - akkor pont a vajúdás szakaszát csillapítja, és a tolásra megint lesznek fájások).

Na, hát kb. ilyen okosságokat hallgattunk ma apával. Kép
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?