A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Babetta, csak hogy még Bori szavait idézzem: az UH-os becslés az egyik babánál jó volt, a másiknál viszont fél kilóval nagyobbnak nézték, mint amekkora lett......szóval azért ezekkel a becslésekkel is óvatosan! Kép
Vendég

TroseKép

A szülést megelőző hónapig (tehát ha mondjuk márciusban szülsz akkor februárig) a családi adókedvezményed 18 ezer, utána már csak 12 ezer, de tudod hogy ennek van mármint a 12 ezernek egy jövedelmi határa is, de most meg nem mondom, hogy max mennyi családi jövedelemnek lehet lenni...

Családi pótlék más esett: magzatra még nem jár.
Amig a pici meg nem születik addig két gyerekre jár neked 12 e/fő csp 2006. január egytől (először majd februárban kapsz emeltett, mivel visszafelé kapjuk meg). Mikor megszületik a harmadik babó akkor már fejenként 14 ezer jár, és nincs részarányos összeg, szal amelyik hónapban jön onnantól már ennyi ami jár. (ez az összeg a párokra vonatkozik, mármint ha nem egyedül nevelőnek vagy beállitva... tudod van aki ezt kihasználja, hogy nem házasok, akkor ha jól tom ezressel több fejenként.)

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Eszti: UGYE Kép
Szülőszoba: a dokinő ajánlotta is a tanfolyamot, hogy járjak Kép Meg megadta a szülőszoba telcsiszámát is, hogy egyeztessek időpontot bejárásra. De szerintem ezzel megvárom a jövő heti előadást. Mi lesz a téma?
Majd mesélj nekem a mai előadásról és látogatásról légyszi...köszi picibogyo@vipmail.hu
Fejméret: nekem pl a 4D-n mondta a Győrfi, hogy ne akadjak ki, hogy ilyen kicsi Bogyó fejmérete, mert (közben megnézett engem és a párom is, és közölte, hogy) mindkettőnknek keskeny hosszúkás a feje, így ne várjak nagyfejű babát Kép szóval ez is alkati kérdés: örökletes.

Egy kérdés: Te mit tudsz az Istvános beöntéses szokásokról? Nekem a doki közölte, hogy na az most nem lesz... de miért? Pedig engem megnyugtatott volna, ha kaptam volna.
titati

Titati, úgy tudom, hogy az Istvánban minden lehetséges, de alapból semmit nem csinálnak. Konkrétat nem tudok erről, de szerintem kérni lehet, csak nem kötelező. Majd mingyá az Istvános topicban megkérdezem.
Jövő héten filmvetítés lesz (szülésről asszem).
Vendég

Jut eszembe itt az emlegetett túros nokedli, mint fogyókurás kajaKép azért nevezhető annak, mert jóval kevesebb a CH tartalma mint normál nokedlinak.

ReceptKép

negyed kiló turo
negyed kiló liszt
egy tojás
viz

Ebből csinálj nokedlit, ugy mint máskor, érdemes a turot előtte villával jól összetörni.

Sós, lobogó vízben főzd ki, mint normál esetben.
Kicsit gyorsabban fő meg mint a sima.

Ebből az adagból 4 bő tányérnyi lesz, eheted bármilyen pörihez, de tojásosnak is fejedelmi.

Jó étvágyatKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ági!
A férjem fizus papírján a következők vannak:

Az eleje a fizetés, egyéb juttatás nincs.
Az egyéb tételekben: nyugdíjjárulák alapja, levont nyugdíjjárulák részletezve.
Eü járulék alapja
Levont eü járulék
m váll jár alappja
levont m. váll járulék
adóalap
Eddig mind ki van töltve.
Ezek már üresek, pedig én ebből gondoltam valamelyikre:
Adójóváírás
kieg adójóváírás
családi kedv.
tsti fogy miatti kedv
egyéb adókedv
önk bizt pénztári adókedv.
önk bizt m. adói kieg
Itt jöna többi:
prémiumok, béren kívüli járandóságok
Előjegyzett levonások: érdekképviseleti tagdíj, nettó átutalás
Keresetösszesítés:
br. jöv
béren kívüli jöv (0)
áthidaló előleg:
járulékok, adóelőleg, letiltás, levonás, hóközi kif.
Szóval én ezen nem igazodok el.
De bármit vonok ki vagy adok össze, sehogy nem jön ki a 3000.

Na a recept már megvan!

Akkor esetleg bemásolhatom az előadáson készített jegyzeteimet.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

SzeliviKép

A ki nem töltött rovatokban a családi kedvezménynél kéne szerepelni az összegnek.

Ezek után tessék leenni a bérszámfejtő fejéről a parókát, főleg ha időben leadtátok, mert ezek szerint elég régóta nem veszi figyelembe... áhhhh ...

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Babetta, én úgy tudom hgoy ha nagyobb 10 cm-nél akkor röntgent csinálnak, hogy a téralánytalanságot kizásrják. Azaz megnézik hogy a medencecsontodon kifér e a baba feje. Kép Nekem anno Bencéé 91 mm volt, de hosszában 11,5 cmKép Nekem nem csináltak röntgent. Anyumnak velem csináltak, de meg nem mondom mekkora volt a fejemKép A Pankával neki sem csináltak pedig neki hosszában több mint 12, keresztben több mint 10 cm volt a feje. kiférni kifért, de annak ellenére hogy 5. gyerek volt, végigrepesztette a méhszájat, a hüvelyt, és a gátat....

Ági, ez nem igazság akkor engem most megrövidítenek 5400 Ft-al??? Mert eddig járt nekem a gyermekvédelmi, de az ugye jan.1-től megszünt, így azt nem fogok kapni? Ez most elég nagy szívás lenne nekünkKép Egyébként én úgy tudtam, hogy a csp-t előre, a Gyest utólag kapjuk. Csak mert amikor Bence született, júliusban én megkaptam a júniusi 4 napra járó, és a júliusi teljes összegű csp-t, gyest viszont csak 4 napra kaptam. Akkor ez most hogy is van?

jah helyzetjelentés, a fiam megevett másfél pohár joghurtot, egy fél túrórudit, meg egy kindertojást. És megivott egy pohár 100 %-os narancslevet. Így már azért kicsit nyugisabb vagyok.

Zsu
30+2

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Ági Kép hmmmm... most vacsoráztam tejfölös céklát (nem volt itthon joghurt Kép ), úgyhogy már nem kell a nokedli, de ha legközelebb kiszabadulok a konyhába, csinálok ilyet Kép nyamiii!

indianyo

Jah egy jó nagy lepedőt (a/4 es lapot) kellett kitöltenetek mind a kettőtöknek, amin igénylitek a magzati adókedvezményt. Ott meg kellett jelölni a hónapot amikor megnyilt a jogosultság, valamint neked nyilatkozni kellett arról, hogy Te nem veszed igénybe (ha van munkáltatód akkor neki is alá kellett irnia hivatalosan) ennek a melléklete volt a doki igazolása amin megadja az irány adó hónapot.

KépKép
KépKép
Ágiboszi

ZsuKép

Mindkét ellátás utólag jár, a cspt nem értem igazán hogy mért csak négy napra adták, ott nincs arányositás, ha a hónap utolsó napján nyilik meg az igénylés lehetősége (vagyis születik a babó) akkor is a teljes hónapra jár neki. A gyes az napokra jár tényleg...

Ami meg a gyermekvédelmit illeti sajnos belekerül a dupla családiba vagy mit irtak róla, szal megszünik elméletileg, de van valami pontositás róla a Magyarorszag.hu oldalán, keress rá pontosan, mert valami kibuvókat irkáltak róla... vagy keress rá a google keresővel, tuti kiad valamit róla, ma olvastam, csak már nem tom hol... bocsiiiiiiii

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Zsu, a másfél pohár joghurt különösen megnyugtatóan hangzik... Kép

www. magyarorszag.hu - és minden kérdésedre választ találsz - már ami az új adózási rendet érinti. Az igaz, hogy az adókedvezmény megszűnik az első két gyerek után, viszont a csp lényegesen magasabb, azért ne legyünk igazságtalanok! A gyest nem emelték, sajnos, pedig a minimálbér jóval magasabb lett... Kép vagy mégis?

indianyo

KépKép
KépKép
Ágiboszi

VikóKép

A gyes nem a minimálbérrel van kapcsolatban, hanem az öregségi nyugdij összegével.

Amugy ha jól olvastam a GYED plafon összege változott 83ról 87500 körülire....de erre ne vegyetek még mérget sajna...

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ágiboszi!
Igen a férjem hozott papírt, már előre ki volt töltve. Azt a papírt, amin nekem igazolta a doki a 91 napot (2005. 10. 01-gyel), meg öszefirkálták, és ráírták, hogy "kinek a felesége?" Aztán nekem be kellett vinni a rendőrpalotába, ott lepecsételték, hogy nem én veszem igénybe. Ja és a legjobb: a csaj azt üzente, hogy nem MERI októberre igénybe venni, mert csak november elején kapta meg a papírt.

Kép
szelivi

<font color="119911"> Tünde,
de kedves a férjed! Kép És szedsz valami vasat?
A 8 órás alvásban benne van 3 pisi is, de utána vissza tudtunk aludni, szerencsére. Mostanában megint többet aludnék, ugy mint az elején.
Eszti,
ezek nagyon jó hírek Boriékról. Olyan kiváncsi vagyok már a kicsikre! Remélem Bori sebe is gyorsan gyógyulgat majd!
Akkor megnyugodtál a baba méreteivel kapcsolatban Te is és Babetta is?</font>
angi79

SzeliviKép

Már bocsi, de ugasd le szépen a fejét, a törvény előirja hogy mikortól jár, és ilyenkor általában az első hónapban kettőt szoktak figyelembe venni, mivel ugyebár idő kell a papir kitöltéshez , és nehogy már ő röviditsen meg titeket 3000 Fttal... amugy is a cég jár jól elméletileg, ennyivel kevesebb szját kell nekik utalni az APEH felé... Szal csak eréjesen lépj fel vele.

MEg a fizu papir leirásod alapján nem hogy oktoberre nem vette figyelembe, de a mostani bérszámfejtésnél sem... áhhhh... tök jó ha valaki ... nah a többit képzeld hozzáKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

a jogszabály szerint a gyes megegyezik az özvegyi nyugdíj összegével, ami a minimálbérnek a nemtom hányadrésze... ez most lehet, hogy zavaros, lényeg, hogy a gyes nem változott Kép

Az összegek mégegyszer a magyarorszag.hu-n többek között. mármint gyed, gyes, csp. etc.
enm találom a kismama kiskönyvemet Kép akkora kupi van a szobámban KépKépKép pakolásra már végképp nincs energiám, mi lesz így velem, segítség!!! kérek egy angyalkát, csettintsen, és küldje a takarítómanókat, csinájjanak má' itten rendet ! Kép

indianyo

Ági!
Köszi! Amióta nem dolgozom, úgysincs semmi stressz az életemben, márpedig egy kis egészséges ordítozás kell a jó közérzetemhez! Kép

Kép
szelivi

Nah most elhuzok, mert apa lassan átmegy kinaiba, olyan vékony és haragos szemekkel néz rám, hogy még mindig itt ülök a gépe elött...

Kérdezzetek nyugodtan, holnap tuti fogok rá válaszolni, persze ha tudom a választKépKép

Addig is nagyon szép éjszakát nektek és jó pihenést.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Előadás
2005. január 04.

Dr. Ujvári Attila
Fájdalomcsillapítás

Légzés jó hatással van a fájdalomra, csökken
Gerinc körüli masszírozás, hideggel, meleggel jó.
Tens: elektromos ingerlés gerincbe.
Agy: lelkileg fájdalomcsillapítás
Idegen környezet erősíti a fájdalmat.
Egyágyas vajúdó helyiségek vannak.

Injekció méhnyakra (No-Spa-Papaverin):
Legkisebb hatása van a babára
A méhszáj tágulását idézi elő
3-4 órával a szülés befejezése előtt lehet adni kábító-fájdalomcsillapítót. Ez átjut a babába is. Megváltoztatja a tudatállapotot. A következő nap aluszékony a baba. Elfelejthet levegőt venni a szülés után.
Nitrogéngáz (elvileg nincs)
Epidurális érzéstelenítés:
A gerincvelő után kötik be. A zsákot körülvevő háló az epidurális tér, ebbe vezetik be a műanyag csövet. Ha a zsák belsejébe jut az első dózis, akkor átmeneti bénulást okozhat (pár perces). Eközben infúziót adnak, mert a vérnyomás esik. Teljesen lezsibbad a fájás. Elernyeszti a kismedence izmait, méhszájat kinyitja, vérbőséget okoz. A visszatérő fájások &#8211; a hatás elmúlásával &#8211; segítenek megszülni a babát. Ha nem jönnek vissza: orvos kinyomja vagy fogóval kihúzza, vagy vákuum.
Gyakorlati hatása a babára nincs, császármetszés gyakoriságát nem növeli. Szülés elején adják az epidurált, vége felé nem jó, mert nincs fájás, amivel megszülessen a baba.
Spinális:
A gerins végén lévő zsákba adják, vékony tűvel. Fejfájás várható utána. Fekve hamarabb múlik. Infúziót adnak utána. Császármetszésnél alkalmazzák. Minden ideget lebénít. Mozgatást érezni lehet, hányingerrel járhat.
Altatás
Gátmetszés:
Lidokainnal érzéstelenítenek, helyi érzéstelenítésben. Lidokainnal varrnak is utána.
Kórházba menni:
3-5 perces fájásokkal, vagy ha elfolyt a magzatvíz.

Kép
szelivi

Eszti! Javaslom hogy az én babám méreteit ne is vedd figyelembe, mert nagyon picike a Drágám! De amúgy a táblában benne vannak az értékek amiket a 30. héten mért a doki!

Jaj de jó hogy Boriékkal minden rendben! Úgy örülök! És még jobb hogy hétfőn már hazamehetnek! Szuper! És izgatottan várom a képeket!

Csinált már valaki valaha steril vattából és gézből betétet? Mekkora vattadarabokat vágjak? Csináltam 10 kicsit, amik kb. 15cm hosszúak és szimplán van a vatta, meg csináltam 20 centiseket amiben duplán fogtam a vattát! Az így jó?

KépKép
nicika

Mamacka,
a képeid azért nem lettek jók, mert az UH-on sem lehetett sok mindent látni, vagy azért nem, mert maga a fotó nem sikerült?

Tünde,
szeretem, amikor képzelődsz! Kép Titkos vágy a fiú... Én nem látok benne se fiút se lányt. Pedig az egyik biztos! Kép
Édes volt a párod azzal a vacsival. Látod, én meg ilyenek szoktam képzelődni! Csak soha nem történik meg meglepetésszerűen! Kép

Ági,
nagyon-nagyon köszönöm én is az "adós" dolgot. De azért van ám kérdésem! Kép Bocsi!
Ha jól értem, akkor NEM MINDKETTEN vehetjük igénybe a férjjel, hanem VAGY Õ, VAGY ÉN. Viszont az a 3.000,- FT mindenképpen annyi? Ha ő többre van bejelentve, mint én, akkor sem több?
És azt is értem, hogy célszerűbb, ha az igazoláson rajt van az, hogy melyik az a bizonyos hónap és nap, amikor betöltöttem a 91. napot, de mi van akkor, ha ez történetesen nem áll rajt a papíron? Így tök érvénytelen az egész? Mondjuk nekem az a béna asszisztensnő állította ki, a doki csak aláírta. Szóval a munkáltatónak csatolni kell majd valahova ezt a papírt, vagy csak annyi a gond, hogy nekik kell visszaszámolgatni?

Eszti,
örülök, hogy van hír Boriékról. Kép Jól vettem ki a szavaidból, hogy Bori első két gyermeke természetes úton született? És csak azért volt most császár, mert ikres kismama volt?

nadine81

Indianyó!
CSETT!!! Kép Kép Kép
Most már jobb picivel a helyzet? Kép
Nálunk néha olyan világ van, mint ahova a bomba bevágott! Kép

nadine81

Nadine, igen, Bori az első két lányát simán szülte. Szerette volna az ikreket is, de mivel az egyik baba harántos volt, így nem lehetett volna. Ezért lett császár. Egyébként a hivatalos nevük egyelőre: Luca és Eszter Janka. (Lucának még keresnek talán egy második szép nevet, hogy ne lógjon ki a sorból.)
Vendég

sziasztok!

Na, ezekhez nem igen tudok hozzászólni. Kép

Viszont akinek még nem tudtam megköszönni, annak nagyon szépen köszönöm a boldog szülinapokat. Kép

Jó éjszakát mindenkinek!

Puszi:
Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Húúú, akkor elvileg létezik, hogy valaki problémamentesen természetes úton szüljön meg ikreket? Így elég ijesztően hangzik... Én még egytől is félek...

nadine81

Jujj, erről a két neves dologról jut eszembe a következő dolog. Bevallom őszintén mi nem vagyunk nagy templomba járók, inkább csak hébe-hóba. Viszont a babát mindenképpen meg szeretnénk kereszteltetni. És kell ugye egy olyan név, amiből van Szentünk is, ugye? Pl. ha Máté lesz, az OK, mert van Szent Máté. De ha pl. Dorka? Akkor kell egy másik név is? Vagy ez nem olyan dolog, hogy mindenképpen kell? Megkereszteli úgy is, hogy simán Dorka? Vagy ez papfüggő?

nadine81

Rengeteget írtok....
Egy kicsit mással foglalkozom és máris vissza kell lapozni!

Borkának és a lányoknak (no és azért az apukát se hagyjuk ki) minden szépet és jót!

Nadin
Igen kell neki választani egy védőszentet.

A videónk sem olyan jó valószínűleg mint a tiétek!...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Illetve:
Nekünk olyan keresztszülők vannak kilátásban, akik közül a férj nem volt elsőáldozó és nem is volt bérmálkozása. Épp emiatt nem is volt templomi esküvőjük. Azt hiszem meg van keresztelve, de ebben sem vagyok bizti, még utánajárok. A feleség teljesen rendben van keresztség, elsőáldozás és bérmálás terén.
Lehetnek így kersztszülők? Vagy ezt is pap válogatja? Mert pl. az ő lányukat (noha nem volt templomi esküvő) az ő papjuk megkeresztelte, de hozzátette, hogy ezt elvileg nem szokták (vagy nem lehet...).

nadine81

Elvileg nem lehetnek... értelemszerűen, hiszen arra tesznek fogadalmat, hogy titeket, azaz a szülőket támogatják abban, hogy a gyermeket a Jóisten felé terelgetik... no mármost ha nem hisznek benne akkor nincs sok értelme...
De biztos, hogy találni olyan papot aki ennek ellenére megkereszteli...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ó Mamacka, ha tudnád hogy utálom a videónkat! Kép Mielőtt bejött volna ez a dvd-őrület (minket is elkapott és vettünk.. Kép), előtte nem sokkal vettünk egy Samsung videót, mert hogy de jó márkás, tök jó lesz. Még az egy év garancia letelte előtt megmakacsolta magát és nahgot nem volt hajlandó felvenni, csak képet. Felvettem valamit, másnap néztem volna meg, és láttam a filmet, de a hang az az előző filmé volt, amire rávettük. És nem is volt régi a kazi, mert ezt mondjuk megcsinálta olyan kazinál, amin pl. csak egy film volt és arra vettük rá. Tehát még erre sem fogható. Gyors elvittük márkaszervizbe (míg garanciálisan megjavították) ahol azt mondták kontakt hiba. De jó! Gőzöm nem volt mi az. Pár hétig jó volt, aztán eljátszotta velünk még egyszer. Irány a szerelő. Pár hét és ugyanúgy bekattant. Azóta haragszom a videóra és meg sem próbálok felvenni vele. Csak lejátszsra használjuk. Szóval fujjj, hülye videó! Kép

nadine81

...de mivel nem kell, hogy párban legyenek a feleség papír szerint is lehet... az más kérdés, hogy számára mit jelent a keresztszülőség.
A férj meg automatikusan csatolódik mint keresztapa! Kép Nekem a férjem elött volt két keresztgyerekem akiknek automatikusan, mivel mi egy testté váltunk ő lett a keresztapjuk.

Kép
Kép
Kép
mamacka

...az vicces lehetett... másik filmmel szinkronizálva! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Akkor ha lány a Babó, akkor még kell egy név! Csak nemtom még mi illik hozzá... Kép Újabb gondolkodás van kilátásban! Kép
Keresztszülőket illetően van még lehetőség. Elsősorban azért gondoltuk őket, mert a feleség Gáborom nővére, és az ő lányuknak mi vagyunk a keresztszülei. Illetve Gábor, mert akkor még nem voltunk házasok, én csak a barátnője voltam. Mondjuk a keresztlevélen is csak az ő neve van rajt, amit mondjuk meg is értek. És ha mi vagyunk, akkor ugye úgy illene... De ők nem olyanok, hogy szóvá tennék nekünk vagy a hátunk mögött, hogy miért nem ők lettek.
Szóval van még az én bérmakeresztlányom. Õ pl. hajdon. De attól még lehet keresztszülő?

nadine81

Utána pár órával már vicces volt, előtte még bosszantó! Kép

nadine81

Igen lehet,de gondolom már azóta sejted az előző beírás alapján! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Azt is elárulom, hogy:... Nem feltétlenül kell lánynak női szent! és fordítva! Hiszen a lényeg nem egy másik név választása, hanem egy szent kiválasztása!

Rengeteg ötvenes férfi rohangál akinek Mária a kereszt keresztneve!(akkoriban mindenkit Máriára bíztak az egyszerűség kedvéért! Kép )

Kép
Kép
Kép
mamacka

Igen, olvastam! Köszönöm! Kép

Lassan elköszönök mindenkitől, mert megyek fürdeni, kicsit elmerülni a kádban.. Kép Jujj, de jó lesz.
Holnap délután jövök!

Sziasztok, jó éjt Mindenkinek!

Nadine 24+6 Kép

nadine81

NEM??? Ez most komoly? De hát az hogy hangzik? Olyan furcsa...

nadine81

Jó éjjt én még lakásra vadászok... Kép

Nem is meséltem, hogy éjjszaka a nagy költözéses és tatarozásos álmok között azt is álmodtam, hogy megszületett Áron! Kép Olyan kis aranyos volt... mosolygott és elkezdett szopizni... a tejem meg folyt patakokban! Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Az én bérmaapám is Mária! Kép
Ezt nem egészen úgy használják mint ahogy manapság a dupla neveket, ha jól tudom a személyiben sincs benne...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Hm, és még valami!

Szelivi,
kimásoltam a szöveget, amit a fájdalomcsillapításról írtál. Úgy látom általánosságban elmondták, hogy melyik tulajdonképpen milyen hatással van a Babákra és ránk, de amúgy ezek, amiket felsoroltál, abban a bizonyos kórházra vonatkoznak, ahol te fogsz szülni? Tehát attól, hogy ott nincs pl. nitrogéngáz, nálunk még lehet, hogy van?

Mert én naagyon félek ám a fájdalomtól!! Eddig a legrosszabb élményem a lábam gyantáztatása volt (azóta sem voltam, inkább a borotva.. Kép), illetve a két tetoválásom. Mondjuk mire a másodikkal mentem, érdekes módon elfelejtettem, mennyire fájt az első Kép. Fantasztikus vagyok! Kép
Szóval nekem nagyon fontos, hogy ne fájjon olyan nagyon.. Ha valahogy megoldható.. Szeretném, ha segítenének majd rajtam.. Kép

nadine81

Mamacka,
akkor elmesélem hogy fogsz szülni! Amikor majd Áron megszületik, nagyon aranyos lesz, mosolyogni fog Rád (vagy Rátok), egyszerre tudod majd szoptatni, mert patakokban folyik majd a tejed! Épp most mesélte valaki, hogy ezt álmodta! Kép Kép Kép Kép Nekem tetszik! Ezt kívánom neked is!
És kellemes lakáskeresést! Remélem sikerrel jártok! Kép

nadine81

Anyósomtól karácsonyra kaptam egy könyvet: A szülés kultúrtörténete.
Annyira izgalmas... van benne minden... férjem már nem engedi, hogy olvassam annyi horrort olvastam fel neki belőle... de pl a keresztelési szokásokról is vannak érdekességek, hogy kiket kértek fel általában... mi volt a hagyomány az ajándék, a keresztszülő szerepe stb
Van benne egy csomó érdekesség, hogy hogyan szültek régen, milyen mágikus (sokszor életveszélyes) szokások voltak. Pl nem kötötték el egyből a köldökzsinórt mert úgy tartották ki kell véreztetni a gyereket... stb
Milyen hiedelmek voltak arra nézve, hogy mit lehet a kismamának, mit nem... szerintem izgalmas... a nagyon szörnyű témákat azért igyekeztem átugrani!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Hmmm, most, míg itt csacsogtam, majdnem mindenki máshol van! Brühühűűű! De tuti, hogy ha most lelépek, és holnap visszajövök, egyszerre oldalhegyeket fogok találni, és alig bírlak utolérni titeket! Kép Mondjátok ám meg nyugodtan, ha csak velem nem akartok beszélni! Kép Kép Kép
(Na jó, ez csak vicc volt! Kép)

Jó éjt!

Kép

nadine81

Nadine Kép

A lehetőségek erre a kórházra vonatkoznak! Érdemes eljárni mindenkinek a saját kórházi előadásokra, de a mehanizmus ugyanaz... csak lehet, hogy mások a lehetőségek.
De azért én abban biztos vagyok, hogy ez egészen más jellegű fájdalom lesz... szerintem a legfontosabb, hogy nem szabad félni tőle. Mi a férjemmel elkezdtünk járni a Bajcsys előadásokra (erre odaér munka után) és ott volt egy anyuka aki valami rettenetes módon félt... úgy sajnáltam szegényként... úgy állt a szülése előtt mintha kivégzésre menne. A félelem pedig növeli a fájdalomérzetet.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nemtom ám miért pont ezt a macit szúrtam ide egy jó éjt üzi mellé... Mindegy... Kép Ez tetszett! Kép

nadine81

Látom én smafu vagyok... Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,
ugye nem értettél félre???!!! Azt írtam MAJDNEM mindenki!!! Jajjjj!!! Kép

nadine81

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X