A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Barbi Kép
Félre értettelek. A műszeres befejezés után kellett volna kapjunk valami méhösszehúzót? Na azt se kaptam én sem. Nekem azt mondta Sz. ügynök, hogy az a legfontosabb, hogy a mnyh.-ról a legnagyobb óvatossággal távolítsák el az elhalt magzatot. Akkor van gáz, ha a mnyh. megsérül.
Dolgozol már?

Kép
Kép
szilva069

Szilva, igen félre értettük egymást, a műtét után kellenne kapni,honnan fogjuk tudni hohy a mnyh. nem sérült meg azt az Uh. látni fogják? Bocsi a sok kérdésért! Nem majd csak hétfőn fogok kezdeni , nem tudnék még a munkára figyelni nem mintha hétfón menni fog, de legalább egy kicsit lelkileg összeszedem magam, mert a munkahelyen nem tudják hogy mi történt, talán addigra nem fogok annyit sírni, ma már kevesebbet sírtam, meg is veregettem a vállamatKép

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi

SzilvaKép
Nem tudtam, én is azt hittem, hogy ez jó. De nekem nem csak szúrkálások voltak, hanem olyan, mint a mensis görcseim. A vérvétel után mondtam Sz.-nek, hogy voltak ilyenek, és azt mondta, hogy: "Hát igen, ez is lehetett baj." Ennyi. Most azért majd mondani fogom neki megint, hátha lehetne rá szedni vmit.
Igen a mi ügynökünk írogatott, nekem is egy lány hívta fel rá a figyelmemet a BMC-ben, de csak úgy találtam rá, hogy a Google-ba azt írtam be, hogy "Dr. Szűcs", kihoz ezer oldalt, talán a 9. oldalon volt vmi "Untitled dokument", szóval ha ráérsz meg lehet találni, sajnos az egyszerűbb módját nem tudom.
mary78

BarbiKép
Én azon elbőgtem magam, hogy ma már kevesebbet sírtál. Úgyhogy megvan a napi sírás adag, csak átvettem egy részét. Hiperérzékeny vagyok mostanában és annyira sajnálom, ami veled történt Kép

SzilvaKép
Én nem ittam többet mint napi fél deci és azt sem minden nap, csak ha úgy éreztem, hogy lazulni kell egy kicsit.
Egyébként meg a magne B6-ot mondják még.

wish

WishKép, köszönöm nagyon jól esik.Még lehet hogy én is behozom a napi adagomat, még az este hátra van. Próbálom tartani magam , de párom szerint nem jó mert magamba fordulok, igenis sírjak, legyek mérges csak a fájdalmamat adjam ki magamból, ez nem olyan egyszerű, én inkább magamba szoktam fordulni és belülről emésztem magam!

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi

Barbi Kép
Én 7,5 hétre mentem vissza a dokihoz, és akkor nézett meg UH-gal. Mondta, hogy a mnyh. kicsit vékonyka, de azért ép, nem sérült, szerinte minden ok. lesz.
Nagyon sok erőre lesz szükséged az elkövetkezendő időkben. Én most is egy csomószor elsírom magam, ha beszélni kell valakivel erről a dologról. Remélem mielőbb túl leszel rajta!

Kép
Kép
szilva069

BarbiKép
Szerintem is jobb ha kisírja magát az ember, bár néha muszáj megállni. Az esték nekem is pocsékok.
Pont tegnap mondtam a páromnak, hogy nem tudom mi lesz velem ha a negyedik lombik sem sikerül. Már a harmadiktól is olyan padlót fogtam, hogy azóta sem sikerült teljesen felállni.
Folyton arra gondolok, hogy már kilenc kis embrióval próbálkoztunk és egyik sem akart velünk maradni. Nem tudok már olyan 100%-os pozitivitással nekiindulni a következőnek, mint az eddigieknek, mostmár inkább csak reménykedni merek.

wish

Barbi Kép
A férjem mindig mondja, hogy milyen büszke rám, hogy ilyen "jól" viselem/tem ami velem történt. Végülis rájöttem, hogy ezen változtatni lehetetlen akár mit is csinálok. Csak előre szabad nézni. Persze mindig vannak rosszabb napok...

Wish Kép
Én is ennyire gondoltam, remélem használni fog.

Kép
Kép
szilva069

Wish Kép
Én úgy gondolom, hogy a túlzott pozitív gondolkodás nem a legjobb, mert onnan nagyon nagyot lehet zuhanni. Elég, ha csak bízunk benne, úgysem azon múlik, de talán így egy kicsit jobban meg tudjuk óvni a lelkünket. (Ez csak az én véleményem.)

Kép
Kép
szilva069

Tündér 11 !!! Kép

Kérlek írd le, hogy milyen betegségre utaltál tegnap! Nagyon aggódom azóta, alig aludtamKép
haga_28

Barbi Kép mi is megveregetjuk a vallad..Kép

Szilva/Wish/ Kép en azert vagyok (altalaban) pozitiv, mert kulonben lefaradok magamtol Kép. Annyira elegem van ebbol az orvoshozjarasbol es a sikertelensegbol es a remenykedesbol, hogy jobban elviselem a helyzetet, ha (megprobalom) felvallrol venni es humorosan. Mas nem megy, mert sajnos senkinek sem fog segiteni, ha sirdogal es merges a vilagra. Csak halkan mondom, hogy persze neha duhos vagyok mindenkire...de hat senki nem tehet rola, hogy nem jon ossze nekunk. A legrosszabb, hogy magamat (is) okolom, mert azt hiszem, hogy oka van a dolgoknak es hogy nem vagyok esetleg (??) anyanak valo, vagy proba ele vagyok allitva,,stb..
na, most ezekkel semmit sem mondtam - csak jol esett leirni..

Sacko
saci

Sziasztok!
Most sietek, csak benéztem hozzátokKép

Kép
Kép
Kép
amica

Hahó Lányok! Kép
haga_28

Köszi a tippeket!
Voltam dokinál, megröntgenezték a lábamat. Szerencsére repedés nincsen. Zúzódás, szalagnyúlás, izületsérülés. Kenegetni, borogatni kell. Most pócolom a lábamat. Hátha lesz belőle valami. Doki szerint 2-3 hét, és ő hagyná a síelést.

MotKép
Most néztem vissza. Köszi a számot. Gondolom, akkor csak azokon a napokon lehet őket elérni.

Kép
mofly

MoflyKép

Mielőbbi gyógyulást!
Hát ha síelni nemis, de a havas tájban lehet gyönyörködni. Én legalábbis imádok!
haga_28

SzilvaKép

Ha érdekelnek Sz. ügynök válaszai:

http://www.papernet.hu/doki

Jó hétvégét mindenkinek!

Puszi, Mary
mary78

Sziasztok!!

Ma január 06.-a van. Bemondták a rádióba, hogy aki nem bontja le a karácsonyfáját ezen a napon , akkor szerencsétlenség fogja érni az év folyamán (babona)!

Én ma lebontom mint a sicc!! Kép
<!--attachment: cikl-328882.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*219.8**cikl%2ejpg --><center><pre>
Kép
cikl.jpg (219.8 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép
lara26

BarbiKép
Vállveregetés tőlem is jár! Próbáld meg azért kiadni a fájdalmadat, nekem sokszor segített, ha jól ki tudtam bőgni magam. Tudom, nem éltem még át hasonlót, de ... Látom, hogy vagy olyan erős, hogy mihamarabb talpraállj.

SackólányKép
SziókaKép

HagaKép
Ha méhen kívülire gyanakodsz, szerintem menj el a dokihoz, és kérdezz rá. Nem szabad ilyennel viccelni.

WishKép
Én eddig is csodáltalak a kitartásodért. Tudom, hogy a lelkesedés csökken, de remélem a ti kitartásotok meghozza a gyümölcsét/eitKép
gtünde

Mary!Kép
Neked is jó hétvégét!

MoflyKép
Sajnálom a lábadatKép Szerintem is pihentesd inkább. Igaz, hogy a sícipő megtartja a bokát, de nem hiszem, hogy egy ilyen sérülésnek jót tesz a terhelés. Amúgy meg a Hüttékben is el lehet jól tölteni az időtKép Pl. a rumos tea nagyon jót tesz az izületeknek!Kép Jobbulást és jó pihenést!
gtünde

LaraKép
Nagyon jó a görbéd!!! Mikorra nem várod a menzid??
Beszúrom a képet a többieknek is:
LARA GÖRBÉJE
Kép
gtünde

Ja, és megint elkapott az álomkór, úgyhogy aludtam 2 órátKép
gtünde

Mary Kép
Drága vagy, megnézem hétfőn, most megyek haza végre!

Sziasztok lányok, jó hétvégét!

Kép
Kép
szilva069

SZIASZTOK!

Hú, de sokat írtatok Kép!

Haga, mi lenne, ha nem aggódnál végre?
Tüneteid vannak, pozitív tesztjeid vannak - lehet, hogy nem ittál eleget UH előtt...
Ha hasit csináltak, akkor pláne fennforgás lehet ilyen apróság miatt is, hogy 2 deci teát küldtél le reggel vagy fél litert?

Ha meg hüvelyi uh-n voltál, akkor pont a fordítottja miatt nem szokták látni rendesen...
Ahogy nekem se... Megittam fél litert, mire kiderült, hogy nem hasi lesz. Fél óra alatt kiizzadni se tudtam, pedig nagyon meleg volt, nyár 35 fok árnyékban...

FElesleges hergelni magad, pont azért nem írtam semmit, hogy nem kell ilyeneken agyalnod.
MErt akkor meg azért nem aludtál volna.

Lazíts és nyugodj meg, sétálj, kapcsolódj ki, nézz rengeteg vígjátékot.

ERRE VAN SZÜKSÉGED.

Ami a lisztérzékenységet illeti:
már írtam, de megismétlem, ahányszor kell.
Nem a kezelt lé-vel van probléma. Aki diétázik, az ki teherbe tud esni, ki tudja hordani, meg tudja szülni és fel is tudja nevelni.

Ha viszont kezeletlen a lé, mert:

- nem tudja magáról (Istenem, de sokan vannak!)
- nem tartja a diétát,

akkor sajnos két dolog történhet.
1. nem esik teherbe - és Istenemre mondom, ez a jobbik, mert ezt a legkönnyeb orvosolni. Elkezdi a diétát és fél év múlva jöhet a baba.
(3 hónapig kell laktóz- és gluténmentes diétát tartani, 3. hónaptól "csak" a gliadinmenteset, de azt egy életen át!!!)

2. teherbe esik, és különböző időintervallumok után elvetél.
Pl: Tündér11, az osztálytársnőm édesanyja és sorolhatnék még neveket reggelig... SAjnos.
Ugyanis, de már ezt is mondtam, ha a nő nem tud arról, hogy lé és terhes, a bélbolyhai olyan extrém módon károodnak, hogy képtelen felvenni a tápanyagot.
Ez az életébe is kerülhet.
Vagy életveszélyes állapotba: ld. Tündér11.

Amikor legutóbb elvetéltem, még nem tudtuk, hogy miért történhetett.
Sejtettük, miaután kitisztult az agyunk a műtétet követő 5. hónapban.
Addig ezerszer átrágtuk magunkban, hogy mit tettünk és mit nem.

Mert a 6. vetélés után, harminc előtt az ember igencsak kétségbe tud esni. (előtte is, de azután jobban)

Aztán ahogyan napra lebontva felgöngyölítettük a történéseket, kikristályosodott a sejtelem.
Ekkor kezdődtek a lé-re a kivizsgálások.

Most már csak abban bízom, hogy időközben nem keletkeztek hormonális problémáim...

Bemásolok ide egy rövid cikket:

Cöliákia és spontán vetélés összefüggése

Pro Patiente Hírek 2000;1(4) Medincorp

Ha egy asszony ismételten elvetél, vagy a magzat növekedése méhen belül visszamaradott, elképzelhető, hogy a búza, a zab és a rozs felszívódási zavara áll a háttérben.

Olasz kutatók 3 csoportot vizsgáltak: több spontán vetélésen átesett asszonyokat, növekedésben visszamaradt gyermeket szülő nőket, és egészséges kontrollokat. Mérték a glutén (a fenti gabonafélék közös alkotórésze) elleni antitestek szintjét. Az első csoportban 8%-ban, a másodikban 15%-ban bizonyosodott be, hogy az anya cöliákiában (a glutén felszívódási zavara) szenvedett, míg az egészséges gyermeket szült nők között egy esetben sem volt pozitív az antitest-teszt.

2002-07-12 08:52:29

Megjelent: Lancet 356 (2000), 399-400

Bárkinek van a témáról kérdése, nagyon szívesen megbeszélem vele emilben. Kép

Bocs, hogy ilyen hosszú lett.
tündér11

SzilcsiKép
Jó hétvégét!

TündérKép
Köszi a tájékoztatást!
gtünde

Szeretnék én is görbét, csak nem értem mit akar. Tegnap mondtam már, csodás oszlopot rajzoltam...

Voltatok úgy, hogy több napig ugyanott állt meg a higany?

Ilyennel még nem találkoztam.

A BenGay-t én is használtam vállsérülésnél és szinte azonnal csodát tett. CSak kicsit kellemetlen szagúnak találtam, igaz, ennek már pár éve.
tündér11

TündérKép
Hol csinálod a görbéd? Vagy miben?
gtünde

HagaKép

Most látom, írtad a búzaliszt allergiát.

Ne keverjük, mert a lisztérzékenységgel köszönő viszonyban sincs.

Alapvető különbség:

allergia: tüsszögsz, köhögsz, viszketsz, miegyeb
mint a pék, aki lisztallergiás, nagyokat tüsszent Kép

ha lisztÉRZÉKENYségről beszélünk, az egy autoimmun folyamatot takar, amely nem múlik el magától sem, gyógyszertől sem, diétától sem.
Annyi történik, hogy a bolyhok visszaállnak vigyázzba és nagyjából egészségesen élsz tovább.
FEltételezve, hogy 5 éves vagy és ment a hasad, puffadtál és vékonycsontúvá lettél: ez a szerencsésebb, mert itt meg lehet állítani a folyamatot.

DE ha felnősz, és rád csodálkozik egy orvos, hogy mit akarsz 30 évesen, az gyerekbetegség(SIC!), holott nem az, mert génben hordozódik..., kérdés, mikor tör ki?

Akkor jönnek rá, amikor már tele van daganattal a teste az embernek és a mája akkora, mint egy idült alkoholistáé, pedig életében nem ivott, mert a látványát se bírja: ld. Tündér11 Nagyija, aki 70 évesen szembesült vele...
23 évesen, mint a tesómnál, akinek majdnem ráment a veséje...
Vagy nálam, 30 évesen, műtétek és vetélések sorozata után...

Na, de azért a világ szép és élünk és tüneteket produkálunk és nem esik le a hőgörbénk és de megkívántam a puffasztott rizst tejszínhabos kávéval :D
tündér11

GtündeKép

remélem nem megyek az agyatokra, mikor így kitör belőlem a mondhatnék Kép

a görbét a fertilityfriend.com -on akartam volna elkövetni, szerény holland és német tudásom nem engedte...Kép
tündér11

TündérKép
Nem mész az agyunkraKép
Ha a fertility-n vezeted, akkor tudok segíteni. Mit nem értesz?
gtünde

De van egy elég tűrhető angol szótár a neten: http://dict.sztaki.hu/english-hungarian
gtünde

mindjárt felmegyek és megnézem Kép
de lökött vagyok, a férjem is ezt a szótárat használja :D áááááá
tündér11

Most indulok haza, onnan még bejelentkezem, úgyhogy írd a kérdéseketKép
gtünde

Tündér 11Kép

Ugyanolyan tüneteket produkáltam, mint egy lisztérzékeny, és mivel évekkel előtte kiderült a búzaliszt allergia,és a laktóz érzékenység, azért vizsgáltak engem is.Én nem tüsszögtem, stb. mint egy egyéb allergiában szenvedő, csak emésztési problémáim voltak,rosszul voltam elég sűrűn, betegeskedtem, fogytam... Hát a lé az komolyabb betegség,de ha búzaliszteset eszem, cefet rosszul tudok lenniKép tehát annyi a hasonlóság, hogy amit egy átlag ember megeszik, azt se Te, se én nem ehetjük (kenyér, zsemle, süti, különféle felvágott, blablabla). Én itthon sütöm a kenyeret, vagy veszem a kukoricalisztes abonettet, különféle liszteket...

Na,de ne ugorjunk már összeKép

Jó étvágyat a puff.rizshez és a tejszínhabos kávéhozKép

Én is megéheztem, megyek eszek egy kis brokkolis pulykanyak levest
haga_28

Na csajok!

Én már meg is kezdtem a vörösboros edzést, még itt vagyok a mhelyen, de a kolléganőmmel már felbontottunk egy üveg bort, (mindig van dugi piánk a páncélbaKép), azt megisszuk, aztán megyünk 4-en szülinapozni.

Mégegyszer puszi mindenkinek!
mary78

úgy tűnik megoldódott, bár a hőmérséklet felvitele után ott egy négyzet discarded felirattal, azzal mi van - értelmeset nem dobott ki rá a szótár számomra Kép
megpróbálom bemásolni ide

kérdés: hogyan lehet szineket varázsolni rá?
és mi az az oszlop? fogamzás napja?
és miért ível át, mint egy üstökös?
egyáltalán: jól csináltam?
a 36.9 nem tévedés..., én sem értem, a testem egy misztikus, rejtélyes kozmosz... :D

áááá: hogyan kell ide bemásolni a képet? a ctrl-v nem műxik...
tündér11

Kép Haga Kép

azért részleteztem, hogy ide tévedők ha magukra ismernek a tünetekből, akkor segítsen nekik Kép
csak ha belemélyedek a vigyorokat kihagyom
részemről minden rendben, egyébként összeugorhatnánk más célból: receptcsere céljából Kép
kezdhetnénk ezzel a brokkolissalKép
mail a nevem alatt

mmmmmmKép
brokkolis pulykanyak leves :D
pedig de utálom a pulykát! mióta 27.000 főt oltottam be szárnyas)in(fluenza ellen... (nem akarom kiírni, nehogy ezt az oldalt dobja már ki, ha valaki helyzetjelentést keres Kép
sok tyúk között találja magát Kép
tündér11

annyit beszéltetek a veresborról, hogy beszerzek egy üveggel (miután az anyóst letudtuk, mert az megissza...)
tündér11

annyit beszéltetek a veresborról, hogy beszerzek egy üveggel (miután az anyóst letudtuk, mert az megissza...)
jó szülinapozást Kép
tündér11

Sziasztok! Tündér használd a melléklet feltöltése gombot, ha vmilyen képet akarsz feldobni...Kép
banyanya

próba
tündér11

Tündér ez a vörösboros dolog jól hangzik...:o Még a végén én is elcsábulok...Kép
banyanya

vörösboros társnőmKép
figyuzz, azt mondja túl nagy a kép, csökkentsem-hogyan?
tündér11

próba
tündér11

Van vmilyen képnézegetős progid? Azzal lehetne...
banyanya

Ha nagyon nem müxik, akkor esetleg megoldás lehetne, ha elküldöd az e-mail címemre én pedig lekicsinyítem Neked...
banyanya

háhá, megjött a férjem, mindjárt megoldja
új linuxot kaptam és még mindent nem ismerek rajta Kép
tündér11

No mi a helyzet Tündérke? Sikerült megoldani a problémát?Kép
banyanya

Hmmm egyszerre írtunk... Akkor hajrá! Előre! Lássuk azt a görbét!Kép
banyanya

Sziasztok!
Ma nem dolgoztam, mert egy csomó mindent el kellett intéznem. Már csorog a nyálam a vörösbor után. Mondtam is a páromnak, hogy este inni akarok.
Magamról annyit, hogy tegnap voltam a dokinál a lapart megbeszélni. Jövő csütörtökön fekszem be a kórházba és pénteken lesz a műtét. (Péntek 13, de megbeszéltük a dokival, hogy nem vagyunk babonásak.) Szombaton hazamehetek. A síelésre is rákérdeztem és azt mondta, hogy minden további nélkül mehetek 2 héttel a műtét után, úgyhogy le is foglaltam tegnap a szállást.
Megkérdeztem, hogy nem lehet-e akadálya a teherbeesésnek a futás (9 km), erre pedig azt válaszolta, hogy semmi esetre, sőt melegen ajánlja és irigyli a kitartásom. Szóval mindenki nyugodtan sportoljon. Ma már voltam vérvételen és EKG-n.

MaryKép
Jó mulatást!

Kép
Kép
tiza

Kép

a próba sikerült, hála a férjemnek :D
tudtam, hogy jól választottamKép
tündér11

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X