A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

ANita Kép Én megértem, hogy agyalsz, nekem is nagyon fontos, hogy legalább havonta egyszer megnézzék, hgoy minden oké velünk. Szóval elég felelőtlen dolog, ha elhanyagolnak egy kismamit.
Ha már mindannyian szültünk, elmesélek egy történetet, amit tegnap olvastam az örökbemamiknál, de elveim ellen való, hogy várandósokat riogassak.

Tünde Kép nincs a kókusznak tünete Kép ne aggódj, inkább szólj dokinak, hogy kérsz ilyet Kép

indianyo

Nancsi! Egyébként tényleg nem csunya ez a Farshid! De hidd el azért nem az esetem! Apa sokkal jobb pasi! És tényleg ő van a képen! De sapi nélkül nem ilyen ilyesztő!

Anita! Remélem kedden csak jó dolgokat mondd a doki és azt is remélem hogy az én kicsi lányomból nem lesz kisfiú! Egyébként 30 hetesen volt uh, ahol mindent rendben talált az orvos. Azt mondta hogy a méretei alapján tényleg egy héttel kisebbnek tűnik, de hogy ez még belefér az átlagba! Szóval nem volt szó semmilyen infúzióról! Kedden már okosabbak leszünk! Meg aztán igazából nem is az UH-gal van gond, hanem a manuális vizsgálatokat hiányolom!

Mamacka! Szerintem az a kép tök jó! Egyáltalán nem parasztasszonyos! Ne hagyd hogy befolyásolják a hangulatod!

Tena: nekem is normál van, mert nekem sem ajánlották a legnagyobbat! De higgyétek el ez a méret tökéletesen megfelelő! Tena bugyit (még) nem vettem. Mennyibe kerül a 2db-os?

Ez a kókuszos baci meg már engem is izgat! Majd kedden rákérdezek a dokinál! Hátha csinál olyan vizsgálatot is!

KépKép
nicika

Mamacka
Nem értem mi a bajuk ezzel a rajzzal, szerintem tök jó Kép

Angi
drukk neked a holnapi nst-hez. Sajnálom, hogy ma potyára kellett bemenned.

Babetta
Mi Liberót használtunk mindkét fiúnál, de most a lánykánál is azt fogunk. Ki kell tapasztalni, nektek melyik válik be. Popsitörlőből mi is DM-eset használunk.

Tünde
Tünet az nem nagyon volt, csak megnézte a méhszájat és mondta ha már így vagyok akkor vesz kenetet. Aztán ez lett belőle. Mondjuk nálunk alapból megnézték volna a 36. héten, hát így hamarabb kiderült.
De azért előre aggódni nem kell, legfeljebb kérd, hogy nézze meg ezt is.

Szilvi és Katababa
szisz2

Fú, Nicika, akkor tényleg felesleges volt a kirohanás... Úgy rémlett,hogy csak a 20.hét környékén volt Uh!!! De akkor így szuper! És csak 1 hét? Az semmi!!! Csak annyira írtad,hogy picike Szinti, ezért estem kétségbe! De így már minden királyság!!!Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Akkor most már félig megnyugodva (mert a kókuszbaci miatt most pánikbetegség tört rám) visszavonulok olvasgatni... Már annyira utálom ezt az egészet,hogy nem tudok maximálisan se a tanulásra, se a lakásra, de legfőképpeb Botira koncentrálniKép... Nem baj, már csak 9 napot kell kibírni... (Aztán ha egyik nem sikerül, marad köv.félévre, a másoddiploma már kredites, ideje élni veleKép)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita!
30+1 hetes méretek:
BPD: 76.3mm
THQ: 65.9mm
FL: 48.8mm
Ezek a méretek sokkal kisebbek mint bármelyikőtök 30 hetes eredményei!

KépKép
nicika

Nem szabad az órisbébikkel hasonlítgatniKép Ki tudja már pontosan, kinél mikor foganhatott meg a lurkó, szülők adottságai is mások (nálunk apa is, én is nagyok voltunk születéskor, és hát, most sem panaszkodhatunk termetre, Babettáék sem...)
Doki, azt mondta kb.29 hetesnek megfelelő adatok, nem? Ez a lényeg!!! No para, jól van a kiscsajKép
(még mindig nem tudom,honnan rémlett ez a 20 hetes uh... Bocsi mégegyszer!)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita! Nem parázok, mert úgy érzem hogy minden rendben! De azért kiváncsi vagyok hogy kedden a doki hány hetesnek mondja majd!

KépKép
nicika

Látom sikerült felizgatni titeket.
Most csak eszembe jutott, ha rákszűrést csinálnak, akkor ezt is látják olyankor, vagy nem foglalkoznak a streptococcus dologgal
Ennek nincsenek tünetei, ne keressétek.

Mindig elfelejtem írni, hogy a szopipárnával alszom és nagyon jó! Elneveztem banánnak, mert ha nincs össze kötve úgy nézki. Laci kezd féltékeny lenni rá, mert egész éjjel, azt ölelgetem.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Szió Mindenkinek!

Nici,
örülök, hogy megoldódott a dolog a dokival is és Apával is! Kép Te akkor most szülsznőt is megfogadtad? Az, hogy felhívtad, az már azt jelenti, hogy fel is kérted? Ha nem titok, megkérdezhetem mennyi a táppénzed?

Anita,
én is panaszmentes vagyok, emgem sem vizsgáltak még meg a terhesgondozóban soha, pedig már négyszer voltam. És én is a manuális vizsgálatot hiányolom kicsit, mint Nici. Terhesség megállapítása óta nem volt.. Úgy látszik ez a panaszmentes kismamák meg nem vizsgálása dolog Sopronban megy nagyon.. Kép

Eszti,
puska Apának?? Kép Nahát! Kép Hát szabad ilyet?! Kép

Angi,
kár, hogy az NST-ből nem lett semmi, talán majd holnap. És az sem jó, hogy nem az a szülésznő lesz.. Kép De talán más is lesz olyan jó, mint ő.

Scullyx,
drukk, hogy beforduljon a bébike! Kép De ha mégsem, hát legyen császár. Inkább, mint hogy gond legyen.

Ági,
még én sem hallottam azt a házipraktikát a csilingelős zsebbevaló dolgokról! De érdekes! Kép

Szisz,
az a talpmasszázs jól hangzik.. Meg is említem párocskámnak! Kép

Mamacka,
mi februárban megyünk bálba, kíváncsi vagyok mibe férek akkor bele.. Kép

Szelivi,
kis folyásom nekem is van, de én úgy tudom terhesség alatt amúgy is több a hüvelyváladék. Vagy ez nem így van??

nadine81

Nadin! Igen, a szülésznőt is megfogadtam! Nagyon aranyos volt! Jövő héten találkozunk a kórházban és mindent megbeszélünk! A táppénzem meg 50 körül van mindössze! Nem sok mindenre elég!

KépKép
nicika

Nici,
és ez azt jelenti, hogy a szülésznőnek is adtok manit? Mennyit, ha ezt is meg szabad kérdeznem? Kép És az az 50 az egy havi?

nadine81

Mamacka!
Szerintem nagyon jó ez a rajz.

Nadine!
Én is úgy tudom, hogy kicsi folyás az természetes. Csak a kérdés az, hogy mi a kevés.

Nekem a Helen Harper pelenkát ajánlották, de azóta se láttam sehol ilyet. Látott már valaki?
Szerintem majd veszünk mindegyikből egy-egy adag újszülött méretet, aztán ami jó, azt választjuk.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Ja, és honnan ismered a szülésznőt? Ha ismered egyáltalán. Ajánlotta valaki? Vagyis na az a kérdésem, hogy miért ő? És hogy hívják?

nadine81

Nicika
Most látom neked még több hozzászólásod, van, mint ÁgiboszinakKép

Anita
Egyébként azért pánikoltam be ,mert elsőre azt mondta a doki, hogy 34 hetesnek felel meg és 2500g. Mondom neki, hogy nem lesz egy kicsit nagy,mert én csak 31 hetes vagyok,utána javított 31 hétre-re és 2000g-ra. De én már tudom, hogy a BPD alapján mondja, mert a 89mm BPD az 34 hétnek felel meg. Azt hiszem Szisznél volt ekkora,és a súlya is. Most vagy óriás gyerekem van, vagy a doki csak megszokásból, vágja rá az adatokat. De még lehet, hogy elmegyek 4D-re. Mert azért 31 hétre a 2500g baromi sok. Ez bosszantott, hogy akkor mi az igaz.
Azért nem írtam eddig, mert nem akartalak fárasztani titeket vele.

De az is lehet, hogy 2 héttel előbb szülök és akkor nem lesz olyan nagy , majd kiderül. Mondjuk ez alapján akkor se lesz kicsi.Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Szelivi,
hát tényleg kevés. Kép Pici. Kép Nem sok. Kép De minden nap.

nadine81

Molnár Mária! Õ a fő madam a kórház szülészetén! Sopronhorpácsi származású, ahonnan én is származom! Meg aztán még a kórházból is ismerem mikor bent feküdtem a terhességem elején! Magas, szőke és nagyon aranyos! Volt aki azt mondta hogy nem érdemes olyan szülésznőt választani akinek nincs gyereke. De szerintem egy szülésznő e nélkül a tapasztalat nélkül is lehet jó szülésznő!

KépKép
nicika

Babetta! Ti, akiknek ilyen nagy babákat jósolnak szerintem előbb fogtok szülni! Én meg valszeg később! Kép Majd meglátjuk!

KépKép
nicika

Nici,
akkor tudom ki ő. Mármint látásból. Folyosóról. Kép Tényleg szimpi, kedves, aranyos, mindig mosolygós. Õ a vezető szülésznő. Ahhoz képest fiatalka. És akkor nincs gyereke? Elsőre én is azt mondanám, hogy talán jobb annál szülni, akinek van, de mivel még nem tudom milyen, így nekem oly mindegy. Csak legyen tapasztalata, türelme (még ha a rengetegedik kismamája is vagyok, mióta ezzel foglalkozik Kép), szaktudása és legyen normális. Velem ne kiabáljon senki meg hasonlók! Kép

nadine81

Csak szeretném megerősíteni a vizesdőket a sómentes diéta hasznáról: ugyanannyi folyadékbevitel mellett kétszer annyit járok pisilni... van ebben a krumplidologban valami Kép És a jó sok fokhagyma segít a sónélküli íztelenségen is Kép Úgyhogy hajrá!

Nadine, a folyás mennyisége nem lényeges, az számít, hogy milyen jellegű... ezért is fontos a manuális vizsgálat, mert ilyenkor a doki látja (érziKép) ha gáz van, és tud kenetet venni vizsgálathoz azonnal, ha szükséges.
Azt nem értem, hogy a beszélgetésből hogy derül ki, ha kinyílik a méhszáj... Továbbra sem értem a manuális vizsgálat hiányát. Hiszen nem mentek gyakrabban UH-ra, ahol esetleg látnák, ha gáz van a méhszájjal, ugye? Fura dolgok vannak Kép

indianyo

Babetta
Nekem a 89 BPD-re 36+5-öt írt ki az uh gép. A szülés várható időpontjára meg jan 28-at. Ez vicces mert febr 17 egyébként. A súlyra meg a doki is csak úgy saccolta a 2500 g-ot.
Na de majd hétfőn Kép, megyek a Praxisba, ott majd megmondják a tutit Kép

Szilvi és Katababa
szisz2

Sziasztok!

Na, ezekhez most nem igazán tudok hozzászólni... Kép Viszont találkoztam Scullyval és Marinnka férjével. Kép
Mariann hazajöhetett a kórházból és visszaolvas, aztán ír. Jól van, 10 naponta kell majd visszajárnia, majd az utcsó időszakban hetente. Nincsen toxikózisa "csak" terhességi magas vérnyomása. :D Ez azért sokkal jobban hangzik. Kép

Babetta: Én is szopipárnával alszom azóta és naaagyon jó. Kép

Puszi nektek!

Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Indianyó,
elég lehangoló Kép, ha érzi Kép, hogy gáz van! Tudom, hogy dumából nem derül ki a méhszáj állapota, viszont az UH is csak hasi. Hüvelyi UH-ból gondolom többet látna. Vagy hasin is látja a méhszáj állapotát??

nadine81

Akkor ÜDV MARIANNKA!!!!
Szuper, hogy itthon vagytok és jól vagytok! Várjuk mit írsz majd! Kép

nadine81

<font color="119911"> Tünde,
még nem tudom, hogy mikortól dolgozik a szülésznőm újra. Jövő héten még tuti nem lesz, ezt mondta a hölgy ma, akivel beszéltem. De aki holnap csinálja az NST-t, az a kolléganője és gondolom ő többet fog tudni. Egyébként a Péterfyben mindegyik nagyon rendes, ezt már több forrásból hallottam. Most nem agyalok ezen, majd biztos minden úgy fog alakulni, ahogy nekünk a legjobb. Kép
Anita,
Tibid mennyire izgul a szülés miatt? Vagy beszél erről? A kérdés a többieknek is szól!
A férjecském tegnap azt mondta a barátjának, hogy ő már izgul. Én meg nem. Kép
Babetta Drága,
Te mondtad tegnap, hogy biztos nem akkor fogant, mikor először gondolták és ezért van az eltérés. Biztos nincs baj Levivel, de ha megnyugtat egy újabb uh, akkor menjetek el, ha tudtok.
Nici,
Te meg ne parázz. Nem lesz óriásbébid és kész. Látod, az én lányom végig 2 héttel volt kisebb. Na, majd a dokid megnyugtat!</font>
angi79

NAdine, én nem tudok hozzászólni, itt mesélték a hozzáértő kollégák, hogy uh-ból is megállapítható a méhszáj állapota. A hüvelyi uh pedig ugyanúgy beavatkozás, mint a manuális vizsgálat... Én azért fontosnak tartom, hgoy engem minden alkalommal megvizsgáljon a doki, valószínűleg megkérném rá, ha egyébként nem tenné.

Az "érzi" persze nem szagra utalt Kép, hanem tapintásra és színre pl. hiszen egy normális folyása mindenkinek van...

indianyo

Indianyó,
tudom... Kép Hát én most nem feltétlen a színtelen, szagtalan korszakomat élem ebből a szempontból... De nem durva ám, csak épphogy picit...

nadine81

Hát most nem mesélem el mit hallottam a rádióban...

nadine81

Nadine, nekem meséld el, csak úgy, titokban Kép

indianyo

Sziasztok!

Szelivi: a Helen Harpert én egyszer használtam, és annál rosszabb pelussal még sosem találkoztam. A 2. pisit már nem tudta elnyelni, és nemcsak szivárogni kezdett, hanem egyszerűen kifolyt mellette. Gyerek üvöltött... brrr.

Mariannka írt? Nem találom! Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Indianyó,
hát annál az durvább. Bács-Kiskun megyében egy pasi úgy megverte a terhes feleségét, hogy megindult a szülés... Vagy anyja és gyerek is meghalt, vagy "csak" az egyik, nemtom pontosan, de valaki biztosan, mert ez tavaly történt és most úgy derült ki, hogy most találták meg a holttestet vagy holttesteket a ház udvarán, ahova a pasi elásta.. Most mondd meg. Egy úgymond civilizált országaban megtörténhet ilyesmi... Durva..

nadine81

Jaj, Cory, bocsi Mariannka még nem írt, csak Vok írta, hogy hazajött és most olvas minket vissza...

nadine81

Sziasztok!

Sajna még nem tudtalak visszaolvasni benneteket, de rajta vagyok az ügyön.

Bentfogtak a kórházban december 28-án, de ma hazaengedtek Kép azzal a feltétellel, hogy napjában többször meg kell mérni a vérnyomásomat és vezetni kell az eredményeket. A kórházban elég komoly megfigyelés alatt álltam, mert arra gyanakodtak, hogy toxémiás vagyok, viszont a vérképem és a vizeletem folyamatosan rendben volt, ezért egyelőre nem vagyok toxémiás. Még szerencse, mert különben komoly gondok lennének...

Az orvos szerint a toxémiát csak akkor kerülhetem el, ha gyakorlatilag egész nap a bal oldalamon fekszem, mert a vesék működése így a legmegfelelőbb. A vérnyomásomra gyógyszereket adtak, ezzel most sikerült beállítani úgy 140/80 körüli értékre. Ha 150/90 fölé menne, akkor megint kórház következik. (Amikor bementünk a kórházba, 190/100-at mértek. Elképesztő volt...)

10 nap múlva vissza kell mennem újabb vizsgálatokra (vérvétel, vizelet, áramlásos UH), viszont amennnyiben bármi gond van, akkor Babó és saját magam érdekében megint be kell feküdni. Most mindent meg kell tennem, hogy képes legyek nyugodtan a seggemen maradni és pihenni.

A kórházban (Szent Imre) a személyzet hozzáállása kifogástalan volt, mindent megtettek, hogy rendezzék a vérnyomásomat, és emellett olyan emberi magatartást tanusítottak, amiről álmodni sem mertem. Kedvesek voltak, értelmes emberként kezeltek, figyeltek rám, és emellett kellően szigorúak voltak. És ez a takarítótól kezdve, a nővéreken át a főorvosig mindenkire vonatkozik. Most, hogy beleláttam a kórház életébe, teljesen meggyőződtem arról, hogy nem választottam rosszul, és rádöbbentem arra, hogy mi mindenre lesz szükségem a szüléskor.

Ma volt UH vizsgálat is, aminek külön örültem. Babó rendben van, bár megint nagyobbnak mérték kb. 2 héttel, mint amekkora a mensi alapján lenne. A becsült súlya 2300 g, amin nagyon meglepődtem. A Papája is óriásbébi volt, ezért nem tudni, hogy mekkora lesz. Kép

Az orvos szerint a magas vérnyomás még nem ok a császármetszésre Kép, viszont a toxémia igen Kép, ezért mindenképpen el kell kerülnöm a toxémiát. A orvos úgy tippelte, hogy kb. 2:1 az esélye a császárnak a természetes szüléssel szemben. Ennek örülök, mert nem mondta egyértelműen azt, hogy császárral kellene születnie.

Most eldugulok, és megpróbállak visszaolvasni benneteket.

Mariann
32+5

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Cory, Vok találkozott Mariannka férjével, onnan tudjuk a dolgot.

Nadine, mondtam, hogy TITOKBAN Kép

indianyo

<font color="119911"> Mariannka,
ez aztán a megnyugtató, szuper hír! Üdv ismét itt.
Vok,
milyen lett Ádi vizsgája?
Eszti,
Peti is ma vizsgázott vagy holnap?</font>
angi79

Mariann: örülök, hogy jól vagytok, és otthon vagytok! A kórházban tapasztaltaknak is nagyon örülök Kép Akkor hajrá oldaltfekvés Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Mariannka, de kár, hogy nem mondta a férjed, melyik kórházban fekszel, tegnap tengernyi időnk lett volna meglátogatni téged Ágiboszival és Vokkal Kép Ki a doktorbácsid?(nénid?) azt tudom, hogy ott Dr. Bardóczy Zsoltios rendel, aki híres arról, nem vacakol sokat és szinte az összes problémásnak ítél kisbabát természetes úton segíti a világra Kép
Isten hozott újra köztünk Kép

indianyo

<font color="119911"> Mariann,
most olvastam csak el, amit írtál.
Akkor nagyon drukkolok Nektek, hogy a vérnyomásod ne menjen feljebb!!! Örülök, hogy a kórház bejött. Jó ilyet hallani. Pihenj!!!!</font>
angi79

Szisz
Várom a hétfői beszámolót!

Én egyenlőre nem megyek, mert most nyugodt vagyok, lesz ami lesz.

Nadine
Mesélj, ha már elkezdted.

Eszti
Még mindig írod apának?

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Mariannk! De örülök hogy hazajöhettél! Pihizz sokat bal oldalon fekve és vigyázz a vérnyomással! Gyógyszert szedned kell?

KépKép
nicika

Mariann!
Az nagyon jó, hogy nem vagy toxémiás! Ne is legyél!!! Akkor szépen tessék betartani az oldalfekvést! Minden jót Nektek!!!

Babetta: most nézzük DVD-n A Só című népmesét, a gyerekek nagyon kevelik ezeket.KépKép

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Jaj Mariann, de bolond vagyok, hiszem írtad hogy igen! Bocsi!

KépKép
nicika

Marrian

Jó hogy újra itt vagy!Kép
Folyamatosan van rajtad vérnyomásmérő ? Vagy csak időnként kell nézni?

Nadine
Nem semmiKép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Tünde
Én is szeretem azt a mesét.Kép Vettétek vagy letöltöttétek a dvd-t?

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Mariannka,
nagyon jó hír, hogy tulajdonképpen most rendben vagytok, vigyázz magatokar és pihenj sokat, hogy így is maradjon! Kép A kórházban tapasztalt dolgok tényleg jól hangzanak, szerencséd van, hogy jól választottál! Kép

Indianyó,
ez titkos volt, nem? Kép

nadine81

Én még csak nem is hallottam a Só-ról..

nadine81

Ja, hogy az a SÓ??? Amikor a királylánynak olyan fontos a király bácsi, mint a só a levesben és ez király bácsinak először nem tetszik?? Így már megvan. Csak nem tudtam, hogy ezeknek így címe is van... Kép Bocsesz.. Kép

nadine81

Nadine, ajjaj, gyermekirodalom-műveltséged akkor hiányos Kép Magyar népmese: tudod, a kirély megkérdezi a három lányát, hogy ki mennyire szereti őt... és a legkisebb úgy, mint a sót...

indianyo

Nadine, akkó visszaszíttam.. hát persze, a népmeséknek is van címe Kép

indianyo

Utolsó gondolat a súlybecsléshez: ki tudja, valóban jól saccol-e a gép, megtudjuk, hogy ki lesz nagyobb baba, ki kisebb, ha megszületnek... A lényeg,hogy mindenki egészséges legyenKép

Mariannka: örülök,hogy hazaengedtek, és hogy nem toxémia! Tessék a senekeden maradni, és bal oldaladon pihizniKép

Babetta: első bekezdés rád is vonatkozikKép Ha nagyobb lesz Levi, könnyebben meg mered fogni, ha kisebb...akkor hamarabb születettKép Majd meglátjuk!

Angi: Tibi biza kezd izgulniKép Minden nap elmondja reggel-este, és közben csókolgatja a fiát, és mondogatja,hogy már mennyire nagyon várjaKép Annyira édes! El is hiszem,hogy Feri meg már tűkön ül, hiszen ne feledd: betöltött 37 héttől nem vagytok koraszülöttek...az meg mennyi is 1 nap???KépKépKép (Bocsi!)Mostanában enyém urammal mindig pszichológusosat játszom, hogy beszéljen arról,hogy mit gondol, milyen félelmei vannak... Nehezen kezdtük, de most már mondogatja (ha kérdezgetem)Kép
Angi, illetve bárki, aki tapasztalt: szopis melltartóból 1 v 2 számmal vettetek nagyobbat? És kb mennyit kell beszerezni, 3 db körül elég?

Anita
Kép
Kép
_anita_

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?