A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Ayse!Kép

De jó, hogy jobb a kedved, egyébként nekem isKép
Elég hangulatember vagyok (sajnos) de gondolom észrevettétek márKép

Mea
mea

Ayse!

Tudom javasolni Olaszországot, nekem nagyon bejön! KépKépKép

És örülök, hogy jobb a kedved!

Mi is voltunk hármasban egy nagy ebéd előtti sétán. És hogy ne bolyongjunk céltalanul, vettünk gesztenyepürét!!!

Andi!

Nati is nagyon csinos és helyes kislány, de most ezen ne haragudj meg, de túl öreg Kisnyúlhoz! KépKépKép Ebben a korban még sokat számít pár hét!!! KépKépKép

Kuha!

A gesztenyepüré után utánanézek ennek a 90 napos diétának...
Vendég

Mea, Havtünde!
Köszi!!!:-)))

Olaszországot én is nagyon bírom. Pl. onnan már hármasban jöttünk haza 2000. nyarán - igaz ezt akkor még nem tudtuk.
(4 év sikertelen próbálkozás után).

ayse

Sziasztok!

Havtünde!
Köszi neked isKép
Én 14 és fél órát vajúdtam, a dokim sehol sem volt. Az ügyeletes doki elég bunkó volt, az éjszakai szülésznő meg nemengedett sétálni, hogy ne legyen neki annyi munka és nem tágultam.
Mindenki engem bámult, hogy mennyire jól bírom a fájdalmat.
De nem ezen van a hangsúly, hanem az egész hozzáálláson.
Aki előfizető vagy meg szokta venni a Kismama újságot, az nézze meg, hogy mit ír benne egy anyuka. 2005. decemberi száma (Amiben Juditék is benne vannak).
A 95. oldalon a Válasz Berninek levél.
Aki természetesen szült, annak érdemes elolvasni.
Aki meg császárral, az legfeljebb összehasoníthatja a saját műtétével.
IGazából azért nem akarom pedzegetni ezt a dolgot, mert itt nem hinném, hogy mindenkit érdekel.
Végülis már jócskán túl vagyunk rajta és nem lehet változtatni.
De aki szeretne még babát, annak ajánlom, hogy (Ne adja Isten) beszélje meg előre a dokival ha császárra kerülne a sor, hogy Õ igenis Látni szeretné szülés után a babát! Ha jól van, akkor meg is szoptatná...stb... még sorolhatnám.

Mea!
Tökéletesen megértelek!
Nekem is volt már műtétem a császár előtt.
Félig kipakoltak és kiplasztikázták a méhem.
Nekem is volt egy vágásom, amit állítólag kivágtak.
Nekem is ronda még a sebem és le is van még mindig szakadva a hasam.
Van még mindig olyan rész, ahol érzéketlen, máshol meg fájKép

De nem siránkozni jöttem!
Csak egyszerűen én nem tudom feldolgozni a császártKép
Roki!
Lehet, hogy kell majd a segítségedKép

Velem borzalmasan "elbántak" a kórházban.
Volt akinek bőgtem a telefonba (Ezért utólag is bocsi).
Nem voltam kontoll vizsgálaton sem.
Õszintén megmondom, hogy nem volt pofám elmenni, mert nem tudok adni neki pénzt.
Végre kilábaltunk a rezsi elmaradásból, erre a bátyámnak nincs melója és nem tud a rezsibe haza adni.
Most kezdhetjük elölrőlKép
Amíg nem dolgozik, addig nem tudunk fizetni minden számlát.
Viszont utólag nem fog visszaadni pénzt.
Erre ment el az egész anyasági támogatás is a fennmaradó táppénz kifizetése...stb
Most megint én gyüjthetek.

Nagyon Bocsi!
Csak megint kikeltem magambólKép

Annyira jók a fotókKép
Nyúlné!
A képeket te szoktad csinálni?
Mert érdemes lenne komolyabban is foglalkozni a fotózássalKép

Nem győzöm gyönyörködni a sok szép BabábanKép

Rosszul esne ha ki kellene hagynom ezt a talit isKép

Megyek vasalni!
Puszi!
Még egyszer Ne haragudjatokKép
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Angelani!

Ti szülőknél laktok? Vagy a bátyád lakik Nálatok?
Vendég

Angelani!Kép
Sajánlom!Kép Fel a fejjel!Kép
Ha tudunk segíteni, hogy eljuss a talira, csak szólj!Kép

Havtünde!
Lehet, hogy Nati öreg Kisnyúlhoz, de szerintem nagyon jól tartja magát!!Kép

Ma végre mi is voltunk Apával sétálni, tök jól sütött a nap!Kép
A kedvem is sokkal jobb!Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Megjöttünk egy óriási sétából,Kincsi még mindig alszik. Jó, hogy végre 4 órakor nincs sötét.

Angelani remélem, hogy mi hamarabb kap a testvéred állást. Igazán megérdemelnéd már, hogy simán menjenek a dolgok.Kívánom, hogy sikerüljön!!!!

Barbi köszönöm az e-mailt.

Évianyu, Pesten lakunk, de remélem, hogy nem sokáig. Nagyon szívesen elmennénk egy faluba, ahol még figyelnek az emberek egymásra.
Csak a munka miatt nehéz összeszervezni mindent.

Kisnyúl tüneményes!

Mea, helyes a lányod a képeken, ő is jelentős hajzuhataggal bírKép
Csak kúrálgasd magad.
Baromira sokat számít valóban, hogy milyen az orvos. Azt hiszem nem tette volna zsebre, ha úgy viselkedett volna, mint Angelanival.
Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

KépKépKéptiszta bolondok vagytok,ahogy Kisnyúlért megy a rajongás!na persze nem zavarKép,de a végén nem azt fogjuk tőle először hallani,hogy anya vagy apa,hanem hogy SZÉP VAGYOK!KépKépKép
szerintem minden baba gyönyörű,ha van haja,ha nincsKép
köszönöm,ha úgy látjátok jól megy a fotózás,már gondolkoztam rajta,mert imádok kattogtatni,lehet a gyerek mellett el kéne járnom vlmi tanfolyamra,majd meglátom!de köszi tényleg!
mi is sétáltunk egy hatalmasat,pusz
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Angelani!
Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél!Kép

Csaszisok: én teljesen megértelek Titeket, én is azon izgultam végig, hogy csak ne legyen szükség császárra! Gondolom, most sokan azt hiszitek a szüléstörténetemet ismerve, hogy beszélek itt hülyeségeket, mert amúgy minden simán ment, de igenis megfordult a fejemben, hogy jaj, csak ne legyen szükség császárra, és volt egy csaszis szobatársam is, akit nagyon sajnáltam, mert szegénynek begyulladt a sebe, belázasodott, szinte teljesen elment a teje, mert nem szoptathatott a láz miatt, és sokkal előbb szült mint én és még maradt a kórházban mikor én már jöttem haza!Kép

Nyúlné!KépKépKép

Duda! Tündéri a kiscsajod!Kép

Mi is voltunk sétálni, de Peti most 40 perc után felébredt, így még egy kicsit járkáltunk a ház körül, de azt nem vártam meg hogy sírni kezdjen, így kb 1 órát sétálhattunk, pedig szép idő volt, és bírtuk volna még!Kép

Viki+Peti 16+2

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Látom, ma mindenki kihasználta a napsütést, és sétára indult. AKinek szerencsére volt, ott Apa is elment velük.
Én is voltam Gergővel, sétáltuk vagy másfél órát, végig aludt. Viszont Apának nem sok kedve volt jönni. Kép
Nem erőltettem, de jó lett volna, ha ő is velünk jön.

Kép
kuha

Angelani!Kép

képzeld mi fizettünk 7000/alkalmankén + a szülésért és!!!
Ezt figyeld elfolyt a magzatvízem éjjel és hívtam a dokit mi legyen, erre ő mint fogadott doki:
Menjenek be a kórházba, én meg megyek úgyis 8-ra dolgozni!!!!!

És nem si ő vizsgált meg hanem az ügyeletes dokiKépKépKép
Nagyon jó érzés volt.....Kép

Utána rákötöttek CTG-re ami alapján reggel azt mondták nem érdemes infuziót adni mert valami nem úgy volt a CTG-n ahogy kellene(nem is magyarázták el normálisan) és hogy ebből valszeg csaszi lesz, ezt a szülésznő mondta aki nem fogadott volt de ennek ellenére nagyon ari.

a doki bejött, megvizsgált és mondta h csaszi.

Ennyi.

Hát így történt, ezek után néha bejött megnézni de tulajdonképpen a legrendesebb az EDAT adó doki volt, ő neki adtam is utána külön pénzt(nem sokat de mégis) mert ő nagyon rendes volt végig.
Az egész műtét alatt ő beszélt hozzám, hogy mi is történik.

Nekem is akkora sokk volt akkor a csaszi és csak azért vállaltam a gerinc érzéstelenítést mert látni akartam a kislányomat!!!!!!

egyébként fél percre mutatták oda nekem, bőgtem is egyből utána vitték ki megmosdatni, és utána apukájánál volt.

Engem meg varrtak össze, na az volt a legrosszabb hogy csak vártam vártam mikor látom a kicsimetKép

Na a dokim még a kontrollért is elfogadta a pénzt, mert magánrendelésre kellett arra is menni!Kép

Na akkor aztán kiakadtam, hisz ennek bene kellene még lennie a szülésbenKépKép:Nem????

Szóval ennyit róla.....

Úgy hogy a fogadott sem bizti h jó.....

Mea
mea

Aztán utána meg annyira telt ház volt a SOTE II-n, hogy engem a műtét után 1 napig a 6 ágyas vajúdóban hagytak, ahol mellettem vajúdtak vagy 4-en!!!!Kép

A lányomat(protkóval) láthattam 1/2 órára amúgy csak 2 nap után lehettem volna vele.....

Na így szoptasson az ember+legyen teje is.KépKépKép

Aztán végre felvittek 2.napon a gyerekágyra ahol csesztek ránk és csak hozták a babát, de nem mutattak semmit....

Se ciciretevést, semmit.

Na jó a tisztába tevést igen.

Pedig azt talán könnyebb megtanulni mint a ciciztetést.....

Szóval szőrnyen éreztem magam, alig éltem és már feleltem a kicsiért akit szoptatni sem tudtam hogy kell, pedig olvastam róla előtte.

És mindig sírt szopi után nagyon, éjjel is mire kivittem a csecsemősökhöz, akik rámförmedtek h a hasa fáj és beletömték a löttyöt(cukros) és bevágta hason a kis tolóágyába és ezt mondta: Na jó kivételesen bevisszük éjjelre magunkhoz!!!!

Hozzá kell tennem, hogy elvileg választani lehetne hogy akarja az ember hogy bent legyen, vagy éjjelre vagy csak a mamánál.

Hát választani nem lehetett!!!

Én meg bőgtem ezek után éjjel kint afolyóson, hogy nemtudom etetni, mert kevés neki és hogy bánhatnak velük ha már előttem is így bánt vele a vadparast nőszemély, szó szerint nehezére esett volna segíteni és úgy bevágta a gyereketKép

Mea
mea

Aztán utána meg annyira telt ház volt a SOTE II-n, hogy engem a műtét után 1 napig a 6 ágyas vajúdóban hagytak, ahol mellettem vajúdtak vagy 4-en!!!!Kép

A lányomat(protkóval) láthattam 1/2 órára amúgy csak 2 nap után lehettem volna vele.....

Na így szoptasson az ember+legyen teje is.KépKépKép

Aztán végre felvittek 2.napon a gyerekágyra ahol csesztek ránk és csak hozták a babát, de nem mutattak semmit....

Se ciciretevést, semmit.

Na jó a tisztába tevést igen.

Pedig azt talán könnyebb megtanulni mint a ciciztetést.....

Szóval szőrnyen éreztem magam, alig éltem és már feleltem a kicsiért akit szoptatni sem tudtam hogy kell, pedig olvastam róla előtte.

És mindig sírt szopi után nagyon, éjjel is mire kivittem a csecsemősökhöz, akik rámförmedtek h a hasa fáj és beletömték a löttyöt(cukros) és bevágta hason a kis tolóágyába és ezt mondta: Na jó kivételesen bevisszük éjjelre magunkhoz!!!!

Hozzá kell tennem, hogy elvileg választani lehetne hogy akarja az ember hogy bent legyen, vagy éjjelre vagy csak a mamánál.

Hát választani nem lehetett!!!

Én meg bőgtem ezek után éjjel kint afolyóson, hogy nemtudom etetni, mert kevés neki és hogy bánhatnak velük ha már előttem is így bánt vele a vadparast nőszemély, szó szerint nehezére esett volna segíteni és úgy bevágta a gyereketKép

Mea
mea

Fürdetni meg hol este 8-kor hol csak 10-kor vitték őket.

És volt h vártunk nem jöttek 8-kor a gyerek sírt mert evés idő volt hát megszoptattam, erre jönnek rá 15 percre és kérdezem: nem baj h most evett, mert már éhes volt.

Mi volt a válasz: egyáltalán nem jó, mert visszük fürdetni és kihánnya majd az egészet.

Akkora parasztok ott a csecsemősök h nem igaz!!!!!!!!!!!!!

mondom neki, hát már bocsánat de a gyerek nem fog várni, ha éhes!!!!

Na mindegy én ezen nehezen teszem magam túl....

Nagy nagy csalódás volt, és nem is megyek oda szülni soha többet.

És látjátok nem számít gazdag vagy szegény, fogadott vagy nem fogadott doki.

Mert így is lehet rosszul járniKép

Mea
mea

Fürdetni meg hol este 8-kor hol csak 10-kor vitték őket.

És volt h vártunk nem jöttek 8-kor a gyerek sírt mert evés idő volt hát megszoptattam, erre jönnek rá 15 percre és kérdezem: nem baj h most evett, mert már éhes volt.

Mi volt a válasz: egyáltalán nem jó, mert visszük fürdetni és kihánnya majd az egészet.

Akkora parasztok ott a csecsemősök h nem igaz!!!!!!!!!!!!!

mondom neki, hát már bocsánat de a gyerek nem fog várni, ha éhes!!!!

Na mindegy én ezen nehezen teszem magam túl....

Nagy nagy csalódás volt, és nem is megyek oda szülni soha többet.

És látjátok nem számít gazdag vagy szegény, fogadott vagy nem fogadott doki.

Mert így is lehet rosszul járniKép

Mea
mea

Na most jól kiírtam végre magamból, hiszen én még nem is írtam a szülésemről.

Ezek után én már annak örültem h volt eggyáltalán egy kevés tejcsi.

Ja és a dokim mondta nekem h 5.napon haza is mehetek ha jól vagyok.

A szobatársak ki voltak akadva h varrattal együtt hazaengedett és utána kellett vissza menni varratszedésre.....

5.napon csasziról haza!!!

Mondjuk én örültem neki mert már úgy utáltam ott lenni.

Mea
mea

Mea!

Na hallod, szép kis történet! Legalább már tudom, hogy a SOTE II-n sem szabad szülni!!

Én a Kútvölgyiben szültem, ott nagyon rendes volt mindenki!
A csecsemősökhöz bármikor bemehettél, kérdezhettél.
Én már szülés előtt egy héttel bent feküdtem, és jártam a szobatársaimmal a csecsemősökhöz, ők a picit vitték fürdetni, én meg a nagy pocimmal mentem "leskelődni", ellesni a fogásokat, meg meghallgatni a tanácsokat.
És amikor már megszületett Gergő, akkor is mindig jöttek, hogy nincs-e valamire szükség, vagy tudjuk-e, mint hogyan kell csinálni.
Többször is megmutatták, hogy kell cicire tenni stb.
Igaz, ahány csecsemős volt, annyi félét mondott, voltak olyan lányok bennt, akik már a második - harmadik babájukat szülték a Kútvölgyiben, és
mondták, hogy kinek a tanácsát érdemes megfogadni.
Úgyhogy nekem szerencsém volt.
Azért a doki sem semmi, felmarkol a 9 hónap alatt egy valag pénzt, + a szülés, és amikor meg szülni indulsz, akkor meg leszarja a fejedet.

Nekem is választott dokim volt, én is kifizettem egy valag pénzt neki a 9 hónap alatt, erre 2,5 héttel a szülés előtt meghalt. Jó mi?
Jól jártam, meg végül mégis egy tök vadidegen dokinál szültem.
Még szerencse, hogy volt választott szülésznőm, ő tartotta bennem a lelket, mert teljesen ki voltam borulva, hogy mi lesz most velem így?

Kép
kuha

Sziasztok! Kép Kép Kép

Jucc,
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Megann, meg még akit érint!
Nekem is borzalmasan hullik a hajam. Kép Szerencsére elég sok van, de így is nagyon zavar. Utálok hajat mosni. Ne akadjatok ki, de fésülködni nem szoktam minden nap, göndör a hajam, nem kell.
És nem csak maga a hullás, hanem, hogy az egész lakás tele van, annak ellenére, hogy állandóan porszívózom. Sőt Dani pelusáról és a kezéből is szedegetnem kell. Kép
Mikor Benit szoptattam, akkor is így volt, 2-3 hónap alatt abbamarad. Elég sok, de nincs mit tenni.

Évianyu,
Van egy táblázatunk, minden tag adataival. Szívesen beteszlek titeket is, csak néhány további adatra van szükségem. (Ákos szül. súlya és hossza, Virág születésnapja, korod, kórház neve)

Davallia,
Én is sajnálom, hogy Panda kengyelt kapott. Remélem, hamar túl lesztek rajta. Fel a fejjel, végülis a javát szolgálja!

Mea, Angelani, Viki, Spanci, Évianyu, Duda
Nagyon jók a babás képek! Kép

Barbi,
Én is megkaptam a mélt! Köszi Kép

Ayse,
Én is örülök, hogy jobb a kedved!!!

Nyúlné,
Kisnyúl zabálnivaló! Kép
Biztos lehetsz benne, hogy Kisnyúl hamar megtanulja, hogy "szép vagyok". Beni is hamar megtanulta, igen sokat hallotta és hallja még most is. De annyira szép! Most már az öccse is hallja elég gyakran! Kép

Kati,
Kornél a kádban nagyon aranyos! Mi is ilyen hurkákkal rendelkezünk! Kép

Mi is voltunk ma sétálni. Hideg volt, de gyönyörű, száraz, napos idő. Jól esett! Kép
Dani nagyon jó alvó, de ha sétálunk, akkor még jobban alszik. Kép Most már várom, hogy ébredezzen, a cicim is érzi, hogy lassan kajaidő van.
Csinálok ma új képeket és holnap fel is teszem.
Puszi
Benianyu és Dani (12+1)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Lányok, úgy látom, nekem nagyon szerencsém volt a dokimmal! Én hiába könyörögtem a császárért, hajthatatlan volt. Mindig érzett egy kis változást (tágulást), és csak várt és várt... pedig 12 órát vajúdtam 2-3 perces fájásokkal, ebből 5 órát infúzióval, amikor szinte összeértek a fájások. És még EDA-t se adtak.
Persze utólag sokkal jobb, hogy nem lett császár, bár a gátsebemmel így is megszívtam, kinyílt, és még 1 hónap után is vérezgetett. Én csak a 6 hetes kontrollon "fizettem ki Zitát", de akkor is tök rendes volt a doki, nem tudhatta, hogy a magánrendelésen kívül még adok neki pénzt.
Vendég

sziasztok!

hát a sotén sem fogok szülni, az száz..! KépKép Szegény Mea, nem csodálom a gondodat a tejcsivel, szegénykém.. Kép

Tünde!
Te is megszenvedtél, ahogy látom. Kép Mint én Gergővel, 4250 g Kép 1 napi vajúdás 5 percesekkel, semmi EDA, sima szülés gátmetszés nélkül. Kép 6000Ft/alkalom a priváton, de kismamáknak olcsóbb egy ezressel. Kép Tök rendi orvos, és sosem szülnék másnál! Kép

Barbi!
köszi a mailt, de nem mondtad végül mit vigyünk? Enni vagy innivalót?

Dóri & Viki (12+2)

anyóslátogatás túlélve KépKép
Vendég

Benianyu,Kép

én is szerencsésnek mondhatom magam,mert nagyon jó élmény volt a szülés(természetes úton egy kis Edával besegítve) és irtó kedves volt mindenki(választott szülésznő a kedenc,de az ápolónők is nagyon rendesek és segítőkészek voltak) és elég hamar túl voltam az egészen(maga a szülés úgy 9-10től 3ig tartottKép,mostanra meg már nem is emlékszem a rosszabb pillanatokra)...egyszóval már szülném is következőt,csak azért elöbb szivesen regenerálódnék,azt mondják nem árt!

az én hajam is mostmár elkezdett hullaniKép,én szépségkapszulát szedek,hogy azért maradjon valamennyi!

és én is gondolkozom egy kis fogyókúrán vagy legalábbis jobban oda kéne figyelnem,mert bár mindig is édesszájú voltam,de most...Kép,de most is amikor hazaértünk a sétából összefagyva olyan jól esett a forró tea kis csokiskeksszelKép
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Aha, Nyúlné, megvan a titok nyitja!
Kisnyúlnak is jut a szépségkapszulából! KépKép
Vendég

KépKépKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Dóri!Kép

Köszi, olyan jól esett végre kiírni és ezért esik roszzul, ha azt mondják nem tettem meg mindent.
Mert való igaz, nagyon depis voltam emiatt utána hetekig, ami ugye nagyon nagyon nem tesz jót a tejcsinek.
Az utolsó nap amikor bedopták az ágyikójába és elvitték a gyereket éjjelre a csecsemősök zokogtam egyedül a folyóson anynira bántott, hogy szerencsétlenkedek...
De első gyerek, mit tudtam mégf akkor mit kell tennem, ezért esett volna jól egy kis segítség, amit ott nem kaptam meg...

Igazából ezen nem is tettem túl magam ezért vagyok idegesebb is, főleg ha emiatt még piszkálnak is....

Azért tök jó, hogy szép szülések is voltak itt a topicbanKép

Mea
mea

Sziasztok!

Ma egész nap anyuméknál voltunk, alig győztem visszaolvasni.
Ildi! Oké, majd megbeszélünk egy talit. De te milyen találkozóról írsz, az Baján lesz?
Kati! Mikor lányom meglátta a fürdős képeteket Kornélról, azt mondta, ő is ennyi vízben szeretne fürdeni (persze ő nagykádra gondolt).
Davallia! Kitartás! A fiamra is akartak tenni szíjat itt Baján, de én elvittem Szegedre, és ott megnézték rendesen, csak terpeszpelus és torna kellett, mert az egyik fele 1a, másik fele 1b volt. És arra nem kell Pavlik. Voltam már vele kontrollon is, már nincs semmi baj, rendbejött a csípője. Egyébként Virágomon mivel 6 hónapig rajta volt a kengyel, azzal együtt hasrafordult. Nagyon ügyi volt. Ha tovább kellett volna hordania, szerintem mászott is volna vele. Ezek a gyerekek csodamanók :-)
Benianyu: Ákos 4430 és 53 cm, Virág 1999.05.04. Bajai Kórház, 33 éves vagyok.
Kuha: én is ismerek olyan anyukát, aki a 90 napossal fogyott le. Te már nem szopiztatsz? Mármint kizárólagos szopiztatásra gondolok. Mert én igen, ezért még nem merek elkezdeni semmit. Azt azért megpróbáltam, hogy semmi felesleges nass, csak a főétkezések, azt is módjával. Hát ez ma megdőlt. Voltam anyunál, és olyanokat sütött... Így is +20 kg van rajtam, mi lenne ha vele laknánk?
A babák nagyon cukik! Mind egy szálig! Teszek Ákosról képet!
Sziasztok: Évi
Kép
Évianyu

Duda!

Nati nagyon édes, nekünk is pont ilyen kék macis takarónk van!

Nyúlné!
Jó lenne, ha jönnétek!
Neked is küldök mailt a pontos címről.

Évianyu!
Ákos is jó nagy súllyal született! Simán szülted meg?

Talira mindenki azt hozzon, ami neki kényelmes.
Innivalót, vagy valami salit is lehet szerintem. Tekintettel a sok fogyozóra......
Majd sütök megint barna kenyeret. Meg csinálok valami salátát is.
Azért sütit is sütök, oké?
Pontosabban mit szólnátok egy tiramisu-hoz?

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

<pre>
Anyuka Baba neve Baba szülinapja Súly, hossz Kórház Tesó (ha van) Kor / Lakóhely Baba kora
Aniko47 Balázs Született 2005.07.27 3300 gr, 49 cm 5 éves bátyó van 23 hét + 4 nap
Helga Botond Született 2005.08.01 3500 gr, 55 cm Első baba 30 év / Bp. 22 hét + 6 nap
Szmercsa Bátor Született 2005.08.06 2800 gr, 49 cm Szt. János Első baba 25 év / Budakalász 22 hét + 1 nap
Falina Jázmin Tímea Született 2005.08.07 2850 gr, 52 cm Schöpf-Mérei Első baba 27 év / Bp III. 22 hét + 0 nap
Duda Natasa Született 2005.08.07 3250 gr, 54 cm Schöpf-Mérei Első baba 28 év / Bp XIII. 22 hét + 0 nap
Zsófy Lilla Katalin Született 2005.08.10 3100 gr, 53 cm Pándy Kálmán Első baba 22 év / Bcsaba 21 hét + 4 nap
Vrucsincá Olivér Született 2005.08.16 3080 gr, 49 cm Pécsi Szül.Klinika Első baba 27 év / Baja 20 hét + 5 nap
Évianyu Ákos Született 2005.08.16 4430 gr, 53 cm Bajai kórház Virág 1995.05.04 33 év / Baja 20 hét + 5 nap
Malvinka Zsanett Viktória Született 2005.08.19 3600 gr, 54 cm Szt. István Első baba 28 év / Bp XVII 20 hét + 2 nap
Baby20 Petra Született 2005.08.22 3740 gr, 53 m Sárvári Önk. Kórház Első baba 21 év / Bő 19 hét + 6 nap
Kóbor Csaba Született 2005.08.23 3080 gr, 52 cm Szt. István Gabriella 2003.08.28 30 év 19 hét + 5 nap
Nemesek Kornél Született 2005.08.23 3100 gr, 53 cm Bajcsy-Zs Trisztán 2000.06.15 27év / Budaörs 19 hét + 5 nap
Csillám Dávid Született 2005.08.29 4100 gr, 51 cm Jahn Ferenc Első baba 27 év / Táborfalva 18 hét + 6 nap
Pocakpacni Bálint Ádám Született 2005.08.29 3400 gr, 56 cm Szent Imre Daniella 1998.11.20., Marcell 2004.04.21. 25év / Bp.XIII 18 hét + 6 nap
Csillahbabe Bulcsú Született 2005.09.01 3600 gr, 53 cm Soproni Erzsébet Kórház Első baba 26 év / Sarród 18 hét + 3 nap
Csikken Roland Született 2005.09.01 3055 gr, 55 cm HIETE Első baba Dunaharaszti 18 hét + 3 nap
Barbapapa Leon Született 2005.09.01 4070 gr, 54 cm Péterffy Noel 2004.04.17 29/ Bp. XI. 18 hét + 3 nap
Kuha Gergő Született 2005.09.03 3700 gr, 57 cm Kútvölgyi Első baba 26 év / Mogyoród 18 hét + 1 nap
Kismama2004 Márk Született 2005.09.04 3300 gr, 54 cm Veszprémi Első baba 30év / Veszprém 18 hét + 0 nap
Mea Lívia Született 2005.09.06 3950 gr, 56 cm II. Női Klinika Első baba 27 év / Verőce 17 hét + 5 nap
Angelani Erhard Született 2005.09.06 2720 gr, 51 cm HIETE Első baba 28 év / Újpest 17 hét + 5 nap
Nedinabp Márk Született 2005.09.06 3780 gr, 57 cm SOTE II. Bálint 2004.03.08 28év / Bp XVII. 17 hét + 5 nap
Rokica Zsuzsanna Született 2005.09.07 3950 gr, 58 cm Szt. István Első baba 30év / Újpest 17 hét + 4 nap
Tüncs Bogi Született 2005.09.07 3450 gr, 55 cm Szt. János Első baba 31 év / Bp. 17 hét + 4 nap
Cirmike Réka Született 2005.09.08 2400 gr, 46 cm Tatabányai Roland 2003.05.28 27 év/Vértesszőlős 17 hét + 3 nap
Christinbaba Krisztián Született 2005.09.08 3860 gr, 55 cm Bajcsy-Zs Első baba 26 év/ XVII. ker 17 hét + 3 nap
Minimi Natalia Született 2005.09.08 3200 gr, Basingstoke/ Anglia Első baba 27 év 17 hét + 3 nap
Juci6 Márton Született 2005.09.09 4200 gr, 60 cm Schöpf-Mérei Első baba 26 év 17 hét + 2 nap
Lucretia Bence Született 2005.09.09 3850 gr, 56 cm SOTE I. Első baba 25 év 17 hét + 2 nap
Tzsuzsa Júlia Sára Született 2005.09.09 3290 gr, 53 cm Szent István Első baba 35 év 17 hét + 2 nap
Picur 4 Péter Született 2005.09.12 3800 gr, 51 cm Szegedi Női Klinika Noémi 1992.09.11, Emma 1996.10.22 és Eliza 1998.07.02 37 év 16 hét + 6 nap
Bodza Sarolta Született 2005.09.13 2940 gr, 54 cm Szent István Első baba 25év / Bp XIII. 16 hét + 5 nap
Bkriszta Kincső Emese Született 2005.09.13 3740 gr, 55 cm Schöpf-Mérei Ivett 1994.02.02 36 év / Csepel 16 hét + 5 nap
Prüntyi Tünde Enikő Született 2005.09.13 3990 gr, 60 cm Szent István Első baba 26 év / Veresegyháza 16 hét + 5 nap
Megann Léna Született 2005.09.14 3050 gr, 53 cm Szent István Első baba 26év / Budapest 16 hét + 4 nap
Viki27 Péter László Született 2005.09.16 3850 gr, 53 cm Pécsi Szül.Klinika Első baba 27 év / Pécs 16 hét + 2 nap
Humi Márton Ábel Született 2005.09.16 3260 gr, 54 cm Szent István Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 40 év / XX.ker 16 hét + 2 nap
Cipó Emma Született 2005.09.18 3180 gr, 53 cm Baja Bori 10 éves és Bodó 7 éves Baja 16 hét + 0 nap
Thomasanne Tamás Született 2005.09.19 4100 gr, 57 cm Szent István Első baba 27 év /XIII. ker 15 hét + 6 nap
Norege Gergely Született 2005.09.19 3750 gr, 58 cm Sote I. Nóra 2002.02.20. és Réka 2003.06.26 29/Szigethalom 15 hét + 6 nap
Dudukly Pálma Született 2005.09.22 4050 gr, 60 cm MÁV Első baba 34 év / Isaszeg 15 hét + 3 nap
Óréka Ágoston Született 2005.09.22 4250 gr, 61 cm Sote I. Első baba 29 év 15 hét + 3 nap
Tibicsoki Fanni Született 2005.09.22 2750 gr, 50 cm Dél-Pesti K. Első baba 30 év 15 hét + 3 nap
Tmarie Mirabella Született 2005.09.23 2740 gr, 49 cm Péterffy Első baba 25év / Bp XIII. 15 hét + 2 nap
Havtunde Zita Született 2005.09.23 3740 gr, 52 cm Győr Első baba 31 év / Győr 15 hét + 2 nap
Anina Ádám Született 2005.09.23 3500 gr, 57 cm Szent Imre Első baba 31 év / Dunakeszi 15 hét + 2 nap
Nyúlné Márton Született 2005.09.28 3360 gr, 50 cm Péterffy Első baba 28 év / Bp XI. 14 hét + 4 nap
Jucc Gergely Született 2005.09.29 3500 gr, 56 cm MÁV Balázs 2002.07.05 33 év / Bp XX. 14 hét + 3 nap
Penna Tamara Született 2005.10.02 4350 gr, 54 cm MÁV Kevin 2003.06.13 31 év / Újpest 14 hét + 0 nap
Ayse Andris Született 2005.10.02 3800 gr, 56 cm MÁV Lili 2001.04.28 35 év / Nagykovácsi 14 hét + 0 nap
Davallia Anna Katalin Született 2005.10.04 3050 gr, 50 cm Miskolc Megyei Első baba 26 év / Miskolc 13 hét + 5 nap
And Eszter Született 2005.10.04 2400 gr, 49 cm I. Női Klinika Első baba 30 év / Bp 13 hét + 5 nap
B_brigi Barnabás Született 2005.10.04 2850 gr, 52 cm MÁV Marcell 2003.10.24 34 év / Dunakeszi 13 hét + 5 nap
Göndörzsóf Bulcsú Született 2005.10.07 3890 gr, 59 cm MÁV Gergő 2004.01.24 27 év / Budakalász 13 hét + 2 nap
Jatka Dóra Judit Született 2005.10.07 4050 gr, 53 cm Péterffy Első baba 28 év 13 hét + 2 nap
Sisotris Máté Bendegúz Született 2005.10.12 3650 gr, 58 cm Szt. Imre Első baba 25 év / Bp. III. 12 hét + 4 nap
Ppanna David Született 2005.10.12 3300 gr, 50 cm Algír Első baba 25év / Algír és Bp 12 hét + 4 nap
Judy68 Dominik Született 2005.10.13 4250 gr, 52 cm Dél-Pesti K. Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 37 év / Csepel 12 hét + 3 nap
Dóri_bp Viktória Dorottya Született 2005.10.14 3550 gr, 56 cm Uzsoki Gergő 1998.07.03 28 év / Újpest 12 hét + 2 nap
Hari Lili Dóra Született 2005.10.14 4200 gr, 58 cm Szt. István Első baba 30 év / Bp. XIX 12 hét + 2 nap
Benianyu Dániel Született 2005.10.15 3050 gr, 52 cm Szt. Imre Benjámin 2001.08.24 34 év / Bp. IV. 12 hét + 1 nap
Uxi Emilía Nóra Született 2005.10.28 3100 gr, 53 cm Nyírő Gy. Első baba 26 év / Bp.XIII. 10 hét + 2 nap
Heni Ajsa Csenge Született 2005.10.30 2720 gr, 53 cm Schöpf-Mérei Első baba 29 év / Erdőkertes 10 hét + 0 nap
Annamami Márton Áron Született 2005.11.09 3230 gr, 56 cm Budai Honvédkórház Első baba 30 év / Bp. II. 8 hét + 4 nap
Proone Klára Született 2005.11.27 3370 gr, 52 cm Szt. Imre Első baba 24 év / Bp XXII. 6 hét + 0 nap
</pre>

benianyu

Barbi!

TALÁLKOZÓ

Mi lenne, ha összeírnád, hogy ki megy a talira, és amikor megvan, közzétennéd? És akkor tudnánk, hogy mekkora mennyiséget vigyünk, hogy mindenkinek jusson. Sztem ne szakadj meg a készülődésben, osszuk el, ki mit vigyen, mit tud bevállalni!
Többiek, mit szóltok?
Vendég

jó ötlet, mert nem lehet, hogy mindent szegény Barbi csináljon! Szívesen viszek innivalót is (mondjuk én ásványvíz-párti vagyok) vagy sütök vmit.

meg hogy tudjuk mekkora autóval menjünk, cégessel-e vagy ne. Kép vagy mennyire pakoljuk meg a babakocsit. Kép
Vendég

Sziasztok!

Lányok!
Köszönöm!
De tényleg nem azért írtam le, hogy mindenki sajnáljon.
Az a gáz, hogy már egyenesbe jöttünk.
Illetve a bankot fizetjük még, de legalább már azon és a rezsi egy részén kívül nem kellett egyebet fizetni.
Tehát kifizettünk minden tartozást és már "előre tudtunk nézni".

Jucc!
Én is Boldog Szülinapot kívánok!
Bár, én nem tudtam, hogy mikor vanKép

Mea!
Látom, neked sem volt könnyű a kórházban.
Erhardot amikor kirángatták belőlem csak azért mutatták meg egy pillanatra, mert én ott ordítottam a műtőasztalon.
A másik, hogy csak egy pillanatra mutatták meg.
Ráadásul túl közel rakták, szószerint bele az arcomba. Nem is láttam belőle semmitKép
14:41-kor született meg és csak 22h után mutatták meg a kórteremben.
De a szoptatást nem mutatták meg.
Sőt! Mivel a spinális érzéstelenítés 24 órás (nekem tovább tartott, még mozogni sem tudtam és azt mondták, hogy felesleges így szoptatnom. Majd másnap délután majd próbálkozhatok.
Na köszönöm!
Ez eltartott egész 9.-e 22h óráig.
Akkor jött egy másik csecsemős nővér, akit innen ismerek a babanetről.
Õ volt az első, aki ott ült mellettem addig amíg Erhard be nem kapta a cicit.
Amikor meg már morogtam és át akartam menni másik kórházba, hogy feljelentem őket, egyből segítettek.
Gondolom az "ismerős" szólt, hogy figyeljenek rám.
Vele nem is találkotam többet.
De Hála utána volt két rendes csecsemős nővér is.
Nekem a pelenkázást meg sem mutatták.
Mondjuk azzal nem volt gond. A fürdetést megmutatták mielőtt hazajöttünk.
Na erről ne is beszéljünkKép

Jézus! Ezt az üzit már 20:03-tól kezdem írni.
Erhard itt tombol az ölemben.
Mennem kell!
Még visszanézek ha elaltattam.
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Angelani!Kép

Nem irigyellek! Fel a fejjel!Kép Nem semmi, hogy mindig történik veletek valami rossz. Kép

Mea!Kép

Részvétem a szülés miatt! Ilyen pofátlan orvost! Kép

Barbi!Kép

Nekem is küldd el légyszi a címet: dubrovay@enzim.hu-ra.

Rokica!Kép

Ha te vezeted a mail-listát, vegyél be engem is légyszi!Kép

Mi nem sétálunk már nem is tudom mióta, mert Gergő még mindig/ már megint köhög.Kép Úgy utálom a vírusokat!Kép

Nyúlné!Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Jucc!Kép

Bocsánat! Nagyon boldog szülinapot!KépKépKépKépKép

Zsóf+Bubus+Gergő

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok! Remélem elmúlt a puskaporos hangulat. Ehhez nem fűznék többet, de néhol tényleg minősíthetetlen volt a hangvétel...

A babák nagyon édesek! Léna nagyon szép még komoly arccal is.
Nyúlné! Te se szerénykedj, vedd tudomásul, hogy egy szívdöglesztő pasid van!

Barbi! Megkaptam a mailt, köszi, készülünk hozzátok! Hány órakor kezdődik a babazsúr?

Róki, Jucc! Hajrá azzal a szopival, Saci se kapott még mást csak anyatejet.
Viszont eddig köztünk aludt, és ma lesz a 3. éjszaka, hogy az egész éjjelt a kiságyában tölti. Első este még sírt másfél órát, de öt percenként bementünk hozzá, megsimogattuk, szóval nem hagytuk magára, majd aznap éjszaka már csak egyszer ébredt föl, volt 40 perc sírás, de csak azért, mert kicsit későn szopiztattam meg, és túlságosan fölébredt. Tegnap este 5 perc sírás után, éjjel meg szopi után egy mukk nélkül aludt el. Szerintem szuper!

Zsuzsófi! Én is szavaztam!

Évi! Üdv köztünk!

Jucc! Nagyon-nagyon boldog szülinapot!

Bodza és Saci, aki este pizsiben már tanul mesét olvasni Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza!Kép

Micsoda művelt kislány!Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Bubus is szokott olvasni elalvás előtt!Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Angelani!

A nyáriban olvastalak: a 4 hós (régi) sajnos 2 szuri... Zitámra is vár majd.
Vendég

Sziasztok!

Benianyu: szép munka lehetett ezt így összeállítani! Virágom 1999-ben született!
Barbapapa: Virág is és Ákos is császárral született, mindketten Baján.
Jó éjszakát mindenkinek!

Évi
Évianyu

Évianyu,
Bocsánat, elírtam! Mindjárt ki is javítom a nagylányod születési dátumát.
Egyébként nem én állítottam össze, csak örököltem valamikor augusztusban és azóta vezetem, frissítem, ha új beszélgetőtársunk jön.

Bodza,
Saci nagyon édes!

benianyu

Benianyu: ugyan már, semmi baj. Végülis koromnál fogva születhetett volna Virág 95-ben is, csak akkor nem a mostani férjem lenne az apja. És az baj lenne... Vele ugyanis abban az évben ismerkedtem meg, év közepén.
Havtunde: beadathatod a babádnak az új szurit is 4 és 5 hósan, csak akkor fel kell íratni receptre a gyerekorvossal és ki kell váltanod a patikában. Egy adag 7000 Ft, hűtőben kell tartani. Én megvettem mind a kettőt, a 4 hóst már megkapta Ákos, nem lett tőle semmi baja, még csak a lába sem fájt. Az 5 hóst majd 2 hét múlva kapja.
Ildi: Olivér hasra fordul már? Ja, és szerettem volna megkérdezni, hogy mit jelent ez a Vrucsincá?
Sziasztok! Évi
Évianyu

Te jó ég, most nézem igazán, hogy milyen hosszú a tábli!

Megszámolta már valaki, hogy hányan vagyunk? Én - ha jól számoltam - , akkor 65-en vagyunk. Nem semmi!
Milyen vagány lenne egy ilyen teljes létszámú babatali... Kép Kép Kép !

kuha és Gergő (18+2)

Kép
kuha

Szép jó reggelt mindenkinek!

Tényleg jó hosszú a tábli Kép Mikor idetévedtem először, még harmadekkorka volt. Erről jut eszembe, Pennáékkal mi újság? Tud valaki valamit róluk?

Évi! Olikám egyszer fordult hasra, kb. másfél hónapja, azóta sem mutatta be ismét ezt a tudományát. Az oldalára fordul át rendszeresen.
Hogy mit jelent a Vrucsincá? Semmit Kép Kép Tamás öccse találta ki, mikor kicsik voltak. Olyan hülye szó, hogy megragadt, és amikor regisztráltam semmi értelmeset nem fogadott el a rendszer, ami eszembe jutott. Így lettem Vrucsincá Kép
Nektek ki a gyerekorvosotok?
Oli is az új oltást kapja.

Olyan jó, hogy végre ilyen "szép" idő van. Úgy utáltam már az esőt, alig tudtunk kimozdulni két hétig.

Dudukly! Ha olvasol... Tessék képet feltenni a szerelmünkről! Olyan rég láttuk már Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Barbi,várom a mailt!

Bodza ari vagy,de a kis Saci-lánynak is elég szép fejecskéje van,nagyon baba és még okoska is leszKép)))!
apa ma otthon van,így 10után megyünk bevásárolni,aztán egy nagy sétára készülünk ma is,de most jobban beöltözünk,hogy ne tudjunk az átfázott porcikákra hivatkozni(a teával elfogyasztott csokikekszre gondolok).......majd hivatkozunk másraKép
képzeljétek,nagyon vicces,mert a babaőrzőnket bezevarja egy másik babaőrző és esténként fogjuk az ő adásaikat is és már nemegyszer rohantunk a kiságyhoz,mert azt hittük a mi Kisnyulunk visít,de ő békésen alukált....mint a Libero reklámKép!....lehet a szomszéd a ludas,majd megvizsgáljuk még ezt a dolgot,addig is duplarohangálásKép!remélem legalább mi is bezavarjuk őket,bár Kisnyúl nem nagyon kell fel éjszakánként,na mindegy,mindenesetre vicces!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

TALI!!!!!

Akkor akik jönnek a talira (akiknek mailt írtam) és előzőleg is már érdeklődtek.
Remélem mindenki benne van, de ha nem, akkor attól bocsánat előre is. Aki nincs benne és jönne, az is jelezze esetleg, oké?
Szóval
Tzsuzsa, Havtünde, Dóri, Bkriszta, Nemesek, Angelani, And, Bodza, Annamami, Benianyu, Davallia, Jucc, Prüntyi, Rókica, Uxi, Kóbor, Davallia, Dudukly. Egyelőre ennyire emlékszem.
Nem tudom, hogy ebből a listából mindenki jön-e?!

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Göndörzsófnak és Nyúlnénak most küldtem mailt, szóval + ők is.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Nyúlné! Nem tudom milyen bébiőröd van, de a miénken lehet sávot váltani, van rajta egy gomb A és B. Tedd át a másik sávba, vagy ha a tiétek nem ilyen, kérdezd meg a szomszédot, és kérdd meg, hogy tegye át ő. Nálunk szerencsére nincs ilyen gond, csupa öregek laknak az utcában, de a barátnőm már járt így, és ez egy megoldás lehet.
Évi
Évianyu

Duda, Barbapapa! Nekünk is ilyen macikás takarónk van.Tök véletlenül láttam meg és színben passzol a baldachinhoz isKép

Mea!
Ez elég gáz csaszi sztori, szerintem mindezek ellenére büszke lehetsz , hogy így összekaptad magad és nem lettél hónapokig depis.
SOTE II-n sajnos nagyon futószalagszerűen mennek a dolgok.
Mi délpestisek vagyunk egy szavam se lehet rájukKép
Dokira pláne, maximalista és ez ebben a szakmában nagy előny.(és sármos is, de ez más témaKép)
Egyébként én is az 5. napon mentem haza, reggel még ki is szedte a varratokat.

Havtünde! Köszi a hozzászólást!

Angeleni!
Nekem is nagyon gáz volt a lábamKépBőgtem is rendesen, (az utolsó hetekben a hiúságot elfelejtettük, inkább ápoltság volt a cél)undorító volt, menni alig tudtam és kb szülés után 10 nappal ment le.Plusz csaszis seb. Most viszont élünk-virulunk, sütizünk és fogyunk, 42-esről vissza 38-ra. TÖK JÓ. Ez a sors ajándéka, meg a gyönyörűséges, jó gyerekem.
Teszek is fel róla képet!
Kép

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Évianyu!
Tudom, h meg lehet venni az újat, meg is tehetnénk anyagilag, de én nem akarom. Én egészségügyben dolgoztam 13 évig, maradok a jól beváltnál, és Zita se hal bele 2 szuriba.

Nyúlné!
Ezt a mi bébiőrünk is csinálta, szerencsére ismerjük egymást a másik házban lakó anyukával, meg jóban is vagyunk, és megdumáltuk, ki melyik sávot használja. De én is rohantam éjjel, aztán csak néztem, mint a hülye. Aztán amikor beszédet is hallottam a bébiőrben, leesett, hogy miről van szó. Jót nevettünk a dolgon. Hallottam olyat is, hogy a bébiőr a taxisokat fogja, ők is azt a frekvenciát használják.
Vendég

Jucc!

Utólag én is nagyon BOLDOG SZÜLINAPT kívánok!

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Tibicsoki!
Te pl. nem írtad, szeretnél-e babatalira jönni??

B.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Bodza!

10 körül gondolom, Leonka akkor szokott ébredni, azért nem mondom, hogy előb......

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?