A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Oké, Barbi, köszi! Hát biztos nem fogunk beállítani 8-kor, ne izgulj! Az a 10, de inkább 11 reális.

Bodza

Kép

Kép

Kép
bodza

Barbi!
Kimaradtunk a listából.KépKép
Mehetünk azért?Kép
A tiramisut imádom!Kép

Tibicsoki!
Nagyon szép a picikéd!Kép

Végre süt a nap!KépKép
Megyünk is nagyot sétálni!

Mea!
Ez gáz!Kép
Jó, hogy így összeszedted magad!

Jucc!
Boldog Szülinapot neked!KépKép

Benianyu!
Köszönjük a táblát!
Jó hosszú már!KépKép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda!
Igen, volt egy emil cím, amit nem tudtam kihez kapcsolni, akkor Te vagy az!
Persze, hogy jöhettek!

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Köszönöm szépen a szülinapi köszöntéseket, nagyon kedvesek vagytok! Kép

AyseKép Gondoltam Rád, amikor láttam, milyen szépen süt a nap, bíztam benne, hogy jót tesz! Kép
Most sem tudtok jönni talira?

Barbi Kép Köszi a mailt, ha Balázst el tudom helyezni, akkor szeretnék menni!

Bodza Kép jó, hogy jössz néha, Saci nagyon édes! Csütörtökön Bolgárkerékbe mentek?

Senki nem reagált az oltásra vonatkozó kérdéseimre Kép Közben a Kismamában találtam erről írást, ott is azt írják, hogy az első három oltás ugyanaz / új/. Úgy tudtam, hogy az első oltás a régiben sem szokott gondot okozni, így aztán az újnál méginkább erre számítottam, de Gergő estére mégis belázasodott. Kapott homeos kúpot, és végre aludt egy jót Kép Igaz, álmában is még sokáig melegnek éreztem, de legalább nem érezte rosszul magát Kép

Szombaton elmentünk Visegrádra bobozni, Balázs az apjával egyszer lecsúszott, de sajna nagyon fázott, úgyhogy beültek a kocsiba, amíg Gergővel sétálgattam még kicsit, hogy ő is levegőzzön azért. Nagyon jó volt a levegő, és szép arrafelé minden. Tegnap a szülinapom jegyében telt a nap, a srácok nagyon aranyosan felköszöntöttek, hoztak virágot, tortát, ajándékot. Délután tesóm új lakását néztük meg, aztán sógoromék jöttek köszönteni. Ezek alatt csak azt sajnáltam, hogy ebben a gyönyörű időben nem tudtunk kimenni sétálni, de ma bepótoljuk Kép
Szép napot mindenkinek!

Judit

Dudukly, merre vagy???

Ja, Pennáról kérdezett valaki: jól vannak, lassan talán beköltöznek az új házba, és akkor netközelbe kerül végre, és újra tud jönni Kép

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok!

Barbi esetleg csatlakozhatunk Marcival a találkozóra?

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

na hát ez az!!!!!!!a Bsávon a taxisokat fogjuk,az Asávon valszeg a szomszédKépmég nem sikerült vele beszélnem,de tuti ő lesz,vagy a földszinti,ott is van két gyerek!ennyi sáv nincs isKépKépKép!!!!!!
Barbi,mailt megkaptam,köszi!Kép
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Tzsuzsa!Kép
Mail.ment!
Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Nyúlné! Kép

Van 4 sávos bébiőr is... KépKépKép
Ez elég idegesítő helyzet lehet.
Vendég

Juci!
Persze, hogy jöhettek, csak írj egy mail címet, hova írhatom a pontos címet!

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

De kedves vagy Barbapapa! Mikor is lesz az a tali pontosan?Asszem azért nem reagáltam rá mert anyósom szülinapja körüli dátum volt és azt sem tudom, h milyen napra esik.Írj légyszi ismertetőt, mert mióta itthon vagyok általában nem tudom milyen nap van, csak ha gyerekkel kapcsolatos dátumunk vanKép
Köszi

KépKép
tibicsoki75

Tibicsoki!
Január 27-én, pénteken délelőtt lesz. Mi a XI. ker-ben, a Móricz Zs. körtérnél lakunk.
Ha érdekel, írj egy mail címet és elküldöm a pontos címet.
Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jucc!
Ha Balázsnak nem találsz bébiszittert, őt is hozhatod ám nyugodtan!
Vagy nem érezné jól magát? Van egy csomó fiús játékunk, legónk, stb. Tudna játszani is.

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Megkaptuk a 4 hós oltást.
Erhard ott még jól viselte, utána aludt majdnem 4 órát, de most egyfolytában nyűgizik.
Kapott kúpot is.
Szerintem a lábai is fájnak pedig borogatom nekiKép
Úgy sajnálomKép

Bocs, mennem kell, ha elaltatom, akkor visszajövök.
Pussz!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sziasztok,

bébiőr: mi éppen most szeretnénk ilyet vásárolni, de erre én nem is gondoltam. ez tényleg vicces lehet, meghát mellette azért zavaró is!

Mea,
sajnálom a szülésedet, a következő csak jobb lehet Kép Kép
én is utáltam a kórházban, mert a csecsemősöknek egyálalán nem volt ahhoz türelmük, hogy megvárják mig az én lusta fiam rácuppan a cickóra, egyből elvitték tápozni, meg cukros vizet nyomtak a szájába. Annyira elegem volt, de az ember ott mit tud szólni Kép

Bodza,
irigyellek, hogy gyermeked igy szeret hason lenni, persze mindenkit akinek szintén. Enyém nagyon nem szereti ezt a pózt, egyből reklamál.

az oltás örök téma. Nektek érik már a bébitek karján a BCG oltás? Azt hiszem 6 hós korára kell kifakadnia. Minekünk már kezd "undoritó" nagy pattira hasonlitani. Kép

A tábliban tényleg jó sokan vagytok, de jó egypáran el is tüntek. Penna,Har, stb.

Angelani,
részvétem családod miatt Kép nehéz lehet neked, de ha többet jössz, itt feltöltödsz. Kép
Fözöl is meg minden egyéb?

Zsu
spanci

Angelani!

Szegény Erhard! Kép Én is mindig úgy sajnálom őket, de jófej a dokinő, mert ő is mondja, na aztán a saját gyerekét nem ő oltja ám! Kép
Régit kapta végül?

Dóri
Vendég

Barbi

KöszönjükKép a mail címem doncos@freemail.hu
És akkor mit vigyünk szerinted?

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Jó látni, hogy ilyen sokan leszünk a talin! Kép Már nagyon várom. Majd megpróbálok valami nem túl hízlalót vinni. Kép

Képzeljétek, Zsuzsa baba két felső metszőfoga meg szemfoga felett tök fehér az íny! Úgy tűnik, ezek bújnak ki. Mondjuk nyűgösebb is mint általában.

Teszek fel róla egy képet. Kép

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Email lista!

Valóban megérett egy frissítésre! Aki szeretne szerepelni az újban, küldjön egy emailt a rokica kukac yahoo pont com címre.

FONTOS!

Írjátok bele a következőket:
1. a babanetes nicket (enélkül fogalmam se lesz, kitől kapom az emailt)
2. az igazi nevet (nem muszáj a vezetéknevet is, de azért egy keresztnév jól jönne)
3. telefonszámot
4. az email címet ami közzé akartok tenni, ha más mint amiről a levelet külditek. Amúgy kitalálom. ;)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szüléstörténetek:

Az enyém se volt egy leányálom, bár komplikáció egy szál se, csak épp 17 óráig tartott. Kép A lányok itt a fórumon már azt hitték szivatom őket hogy nem szólok, mi a végeredmény, mert kórház előtt még beszóltam, hogy megyünk, azt másnap estig semmi.

Én kértem EDÁt, kaptam is, de lehet ez lassította le a szülést ennyire, bár mikor az EDÁt bekötötték, bekötötték az oxitocint is, és paralell nyomták belém. És az utolsó 3-4 órát így is ugyanúgy éreztem. Meg az első 6-7-et. Úgyhogy a középső 6 órát lőtte ki az EDA, de lehet hogy pont ennyivel lett volna rövidebb, ha nem kérem. De hát így utólag ki tudja.

Egyébként mivel én olvastam szorgosan a Kismamát meg a babanetet ahogy megtudtam, hogy terhes vagyok, rögtön bababarát kórházat kerestem, mert azt láttam, hogy vannak kórházak, aminek a hozzáállása egyáltalán nem tetszik. Ezért is nem szültem itt az újpesti szülőotthonban, pedig 5 percnyire van, mert tudtam itt sokat császároznak, nincs alternatív szülőszoba, nincs kád, nincs EDA és a babákat külön tartják az anyukáktól. Tehát nálam a kórház volt az elsődleges szempont, és miután kórházat választottam, akkor kezdtem szemezgetni az orvosok között.

Szóval szerintem érdemes előre informálódni, mielőtt az embert kellemetlen meglepetések érik.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!

Mailt mindjárt külöm!Kép

Úgy néz kis Zsuzsa baba beelőz bennünket.Kép
Nálunk csak nyügi van, fogaknak híre-hamva sem!

Zsuzsa aranyos a képen, ahogy figyel!Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Rokica,

mail ment
Vendég

Barbi Kép Köszi! Balázs pocsékul érezné magát, el sem engedné a kezem, egy szót nem tudnék beszélgetni Veletek. Ennyi idegen között nem csodálom, de azért extrémül nem barátkozó mostanában...

Judit

Ja, egy mai kép Gergőről, így csodálkozik, amikor fölé tartom a telefont:

Kép

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Rókica!
Mailt küldtem

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Megerkeztunk a nagy unnepi kiruccanasbol a szuleinktol (videk). Nagyon jo volt hosszabb idot egyutt tolteni veluk, teljesen odaszoktam.

Latom, kozben itt tali keszulodik, mikor lesz? Helyszinrol mar tudok amailbol, de isopontrol nem. Kép

Lenne 1 SOS kerdesem. Ildi biztos tud valaszolni.

Uj oltas:
5. hoban melyiket kapjak a mieink? Eddig ugy tudtam, hogy most a sima Infanrixet, erre a dokineni Infanrix HIB-et irt fel ujra telefonos keresemre. Most hoztam el a receptet a portarol es akkor vettem csak eszre, hogy mi van rajta.

Falina
es Jazmintimcsi, aki 5 honapos es 2 napos
falina

Dóri!

A te emailedet nem kaptam meg. rokica kukac yahoo pont com a címem. Küldd el még egyszer légyszi!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

mail újra ment
Vendég

Dóri,

Köszi, megkaptam. Nyúlnétól is kaptam, Barpapapától, és Dudától eddig. Akinek nem változott adata a régi szerint, annak nem kell küldenie. Majd jövő héten küldöm szét az új listát, amikor már úgy néz ki, nem kell javítani rajta.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Falina!
Már hiányoltalak, hogy hova tűnhettél?!
Szóval a tali január 27-én, péntken délelőtt lesz (addig tart, ameddig van kedvetek maradni).

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Angelani!Kép

Szegény Erhard! Remélem, már jobban van,Kép

Rokica!Kép

Nem semmi!Kép A szemfogak általában másfél éves kor után szoktak kijönni, Gergőnek 13 hónaposan jöttek ki, csodálkozott is a védőnő, hogy ilyen hamar. Na de 4 hónaposan!Kép Nagyon édi Zsuzsa! Majd holnap megmutatom Gergőnek is!Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Spanci,
Daninak pár napja fakadt ki a bcg oltás helye. Előtte már néhány nappal duzzadt volt, várható volt, hogy kifakad. Utána lefertőtlenítettem alkohollal, még két napig hintőporoztam és szépen begyógyult.

Rokica,
Zsuzsa nagyon szép kislány!

SOS!!!!
Aki már nem ad KONAKIONT a babájának!
Nem maradt valakinek felesleges? Átvenném, ha megoldható! Ugyanis hiánycikk, nem lehet sehol beszerezni.

Egy mai kép, muszáj feltennem. Kép

Kép

Benianyu és Dani (12+2) és Beni (mindjárt 4 és fél éves)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Benianyu! Sajna itt Pécsett is hiánycikk, ma adtam be Petinek az utolsót, még reménykedek, hogy a patikába péntekig jön, de már két hete ott a recept, szóval nem sok remény van!Kép Mi lesz, ha nem tudunk szerezni, akkor nem kap és kész?????Kép

Viki+Peti 16+3

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Benianyu, nagyon helyesek a gyerkőcök! Dani jó kis vasgyúró, és Benit olyan jó nézni, mindig mosolyog!!! Kép Kép Kép

Nem emlékszem pontosan, de Zitának a 2 hós oltásnál már tutira kifakadt a BCG.

Spanci!
Nekem nem volt semmi bajom a csecsemősökkel, ha szóltam, segítettek.
Vendég

Viki,
Azt mondta a patikus, hogy nem annyira nagy baj, ha nem kapja meg. De én ezt nem értem.... Most kell vagy nem kell?!?!?! És mennyi ideig?
A mi doktor nénink anyatejes babáknál 5 hónapos korig javasolja.

benianyu

Benianyu!
A mienk is! Épp két hete, amikor irattam a receptet modta, hogy ez lesz az utolsó adag, többet nem kell neki adni. Erre ezt meg már nem lehet megvenni! Tök jó Kép

A fiaid nagyon-nagyon édesek így együtt Kép (na meg persze külön-külön isKép )

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Rókica,
köszi a mail-válaszodat, máris sokat segitettek a szavaid Kép Jó hosszú haja van Zsuzsa-babának, ez már megmarad neki, vagy hullik is? Mert nekünk egyszerre nő az új és közben hátul kopaszodik. Korainak találom a fognövekedést, dehát ha itt az ideje akkor jöjjön, nem igaz? Kép

Jucc73,
Kevin is szokott ilyen "bamba" képet vágni, ha fölé hajolok fényképezésre. Teljesen bekancsalodik.

Benianyu,
örülök, hogy irtad mivel kezelted a kifakadt oltást, mert talán ez lett volna köv. kérdésem.
Édik a fiaid !!! Kép Kép

Csodálkozom, hogy hiánycikk a K-vitamin, remélem nálunk (Győr) nem lesz ez. Mi jövö hétfőn megyünk 4 hós oltásra, akkor iratom a köv. adagot, kiváncsi leszek, hogy lesz-e.

Tünde,
nekem is segitettek, de éjszaka elég nehéz volt őket rávenni bármire is, mert csak vágták a képeket, hogy mit akarok. Az nem tetszett legfőképp, hogy volt egy fiatal csaj, aki a mükörmeivel nyomkodta a bimbómat, hogy a bébi be tudja venni.

Mea,Megann merre vagytok?!

Lelépek egy kicsit, elkészitem holnapra az egybefasirtot, hogy reggel csak sütőbe kelljen rakni.

Zsu
spanci

Viki,
Köszi Kép

Tünde,
Nem mosolyog ám Beni sem mindig, bár alapjában véve jókedvű kissrác, de mostanában sokszor morcos, undok. Még bele kell jönni a testvér szerepbe, 4 év "egykeség" után. Viszont akkor nem fényképezem, ha nincs jó kedve.

Ez a digitális fényképező nagyon nagy találmány! Ha nem sikerül a kép, kitörlöm és fényképezek tovább. Így mindig csak jó képek születnek.

benianyu

Benianyu,

Nekem még van 1 darab ampulla, ha kéred, a tiéd.

A K-vitamin pótlás nem egyértelmű dolog. Amerikában pl nem adják szájon át rutinszerűen, és sok forrás szerint nincs is rá szüksége a babának. Az amerikai hivatalos állásfoglalás hogy az jóltáplált anyuka anyatejes babájának nincs szüksége plussz K vitaminra, elegendő az ott rutinszerűen adott 1 mg injekció, amit születéskor kapnak a babák. Amennyiben az anya elutasítja az injekciót babája részére, a javaslat 2 mg K vitamin szuszpenzió szájon át, 3-szor, születésnél, majd 7 majd 28 napos korban ismételve. Ez utóbbi a nyugat európai gyakorlat is. Több infó angolul: http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/vitamins.html#VitaminK

Szerintem ne aggódj. Kép Ha még szopiztok, próbálj meg te egy kicsit több K vitamint magadhoz venni, biztos ami ziher alapon.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Benianyu!

Fiúk nagyon helyesek együtt! KépKép
Konakion nekem van a dobozban asszem még 3, aztán slussz. pedig kéne még adni bőven nekünk.

De ne izgulj, hogy baja lesz, hogy nem kapja (ha hiánycikk), tesómék összvissz 3 darabot adtak a gyereknek (3 hétig), aztán soha többet, most 10 hónapos, és semmi naja. És nem tápis.
Vendég

Rokica,
Köszi az infot. Te mennyit adtál Zsuzsának összesen? Ezek után nem fogom annyira izgatni magam. Maximum Dani ezentúl kéthetente kap egyet még két hónapig, de azért azt az egyet köszönettel elfogadnám.
És miben van sok K vitamin?

benianyu

LÁNYOK!!!!

Igaz, minket nem érint, mert a tápiban van K-vitamin!
És lehet, hogy Amerikában a levegő tele van K-vitaminnal!

DE!!!!

Itt Győrben pár éve 2 kisbaba is meghalt tüdővérzésben, mert a szülők nem adták a Konakiont!!! Nem tudom, hány hetesek, hónaposak voltak! Szerintem kérdezzetek rá a gyerekdokinál! A K vitaminnak a véralvadásban van fontos szerepe.
Vendég

Göndörzsóf, Davallia, Tzsuzsa/Majola, megkaptam az emailt, beleraktalak a táblázatba.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Benianyu!

A banánban, káposztában sok van.
Vendég

Sziasztok!

Nekünk a dokibácsink azt mondta, hogy 3 hónapos koráig kell kapni a konakiont, úgyhogy már nem is adjuk Olinak.

Falina! 5-hós oltásnak a sima Infanrixet kapjuk. Ti is olyan rendszerben kaptátok eddig, ahogy mi, nem lehet, hogy véletlenül rosszat írt a dokinénitek?

Benianyu! Nagyon szépek a gyerekek! Kép

Szüléssel kapcsolatban, nekem csak pozitív élményem maradt Kép Szinte fájdalom nélkül (egy kis PDA segítségével) tök hamar, normál úton sikerült megszülnöm Olit és a pécsi klinikán nagyon rendesek voltak velünk.

Viki! látom Te is ott szültél, neked milyen tapasztalatod volt?

Jucc! Egy kicsit későn, de azért mi is boldog szülinapot kívánunk Neked Kép

Ildi és Oli

Kép
vrucsincá

Tünde! KépKép

Én úgy hallottam, hogy a baba kakija véres (is)lehet, ha nem kap elég K-vitamint. Kép Szegény babák... Kép Inkább adom neki tovább lelkiismeretesen.

De ha hiánycikk? Marad a banán,egyéb vitaminok, hátha átmegy a tejcsibe.
Vendég

Benianyu:

Káposztában, karfiolban, spenótban (hé, pont azt vacsoráztunk Kép )sötétzöld leveles zöldségekben, szójában sok van.

A K-vitamin hiány rendkívül ritka dolog, leginkább akkor lép fel, ha nem szívódik fel elegendő a beleken keresztül, vagy hosszas antibiotikumszedés esetén. A vastagbélben található jótékony E. coli baktériumok is gyártják a K vitamint.

A K vitamin hiány jele a vérzékenység, sérülékenység (könnyen véraláfutásos lesz az egyén).

Szerintem is ha nagyon aggaszt a dolog, kérdezd meg a gyerekorvost, hogy mit csinálj, ha hiánycikk a Konakion.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Tünde,
Káposzta még nem aktuális, de a banán jöhet!

Ildi,
Köszi Kép

Remek egyébként, hogy ennyire eltérő a tájékoztatás K vitamin ügyben. Egyik orvos 3 hónapig javasolja, a másik 5-ig. Külföldön meg szintén másképp van. Így legyen okos az anyuka!

benianyu

Benianyu: ha rámszólsz tali előtt, hogy vigyem a Konakiont, akkor nem fogom elfelejteni. Jó még akkor?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Köszi a hiányolást. Vagyok, csak a multkor, a "telelésből" visszatérve egy röpke munkaszünetben beleolvastam a topicba, hát... Több napig nem volt hozzá kedvem ezutánKép.

Benianyu, nekem van egy doboz, és már nem kell, Pálma kap kiegészítést is, lassan rájövök, hogy csak a cumi nem kell neki, 60 ml-t viszont kanállal megetetni kész tortúra. Nem tudom mikorra kellene, írjál a címemre (a listában és a profilban lévő is müxik) megbeszéljük a részleteket.

Viki, nekem a doki azt mondta, amig csak tejcit kap kell adni neki, de itt a helyi dokik csak 10 ampullát adnak, szóval nem hiszem, hogy nagy gáz lenne, ha kimarad egy kicsit. Akinek nincs nagyon messze, hívja fel az egyetemi patikát (gödöllő, egyetem tér 1. 28/420-243), már volt, hogy országos hiánycikk gyógyszerük volt bespajzolva (én általában náluk vásárlokKép).

Nálunk annyi van, hogy kísérletezünk a tápi-pótlással (miluppa ha). Úgy tűnik, csak a cumival nincs barátságban, kanálazva elfogadta. Holnap kipróbálom a cumira szerelhető kanállalKép. Teljes erővel emelgeti a fejecskéjét hanyatfekve, már 2 hete, hanyatfekvésből is oldalra fordul.
Róki! Zsuzsa fogínye hiába fehér felül (Pálmáé is az), a két alsó nő ki előszörKép. Nálunk is vannak fogzási tünetek, nyál és ökölrágásKép.

Barbi! Köszi a meghívást, nálunk most jó zűrös a helyzet, igyekszem eljutni a talira, de nem ígérek semmit.

Ildi! Pusszantyú a kis vejemnek, megkuksiztam a csodafotóit, ezt az üdvözlőset küldjük szeretettel OlikánakKép.

Kép

Dudukly + Pálma (3,5 hó)
dudukly
Isaszeg

Rokica,
Köszi. A spenót is jöhet, nagyon szeretem. A múlt héten kétszer is azt ebédeltem.
Még a végén K vitamin túltengése lesz Daninak. Kép

benianyu

Szerintem nekünk a magyar orvosok ajánlására kéne inkább adnunk, mivel Amerikában, Angliában stb. eléggé mások az étkezési szokások, másképp élnek az emberek, tehát nem ugyan arra a vitaminokra van szükségünk.
Kép
Szerdán este lesz a Duna tv-n a Super Size Me, érdemes megnézni az amcsi étkezési szokásokat!

Tényleg röhej, hogy minden doki mást mond!
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?