Ann, azért lássuk be, volt már példa hűvösebb időre is május-június tájékán... 2004-ben pl. javában fűtöttünk még, mikor Pünkösd napján (máj. 30-án) Pistit hazahoztuk a kórházból. A másik meg, hogy a baba ugyebár a te 36 fokos testedben volt egészen addig amíg kibújt, tehát valszeg az első néhány hétben jól érzi magát ha kellemesen be van bugyolálva. Természetesen, az augusztusi dögmelegben nem áll szándékomban szaunáztatni szegényt!
És ha le akarom tenni miután elaludt, hogy viszem át neki a "szülői test melegét", mint írod?
(Csak halkan kérdezem meg: uh-kép nem lesz?
) Ex, külön pelenkázónk (olyan ami szekrény is egyben) nekünk sincs, mi olyat vettünk, ami a kiságyra helyezhető keresztbe. Nagyon gusztákat lehet kapni néhány ezer ft-ért! Amíg nem ül/áll fel a baba (kb. 7-8 hó) addig tökéletes, utána már picit macerásabb, mert minden alkalommal fel-le kell tenni. De összességében én megszerettem. Persze nyilván a pelenkázós kiságy kényelmesebb (hát még ha később ifjúsági ággyá alakítható, akkor jó sokáig nem is kell új ágy a gyermeknek), de tény, hogy ahhoz hely is kell.
Mérleg: én a sima tolósúlyos "antik" konyhai mérlegünket alakítottam át csecsemőmérleggé, és majdnem 1 évig azt használtuk, nagyon jól bevált!
Persze lehet kölcsönözni, no meg nem kevés pénzért, venni is. De azt is megértem, aki nem szerez be magának, meg lehet lenni nélküle is. Legfeljebb havonta egyszer lesz mérve a bébi a tanácsadóban. Mézgombi, ez egy jó nagy szenyaság volt a részükről, hogy 2ezer pénzt elkértek azért az igazolásért! Pfúj!!! Amúgy képzeld, én még a mai napig is forró tűvel lyukasztom ki a cumit, ha nem találom elég nagynak rajta a lyukat.
Cila, sztem neked érdemes lenne elgondolkodni egy testvérkocsin. Ilyen kis korkülönbséggel, mint ami nálatok lesz, még nem elég sztem a fellépő. Hamar elfárad a nagyobbik, ráadásul még nem is elég fegyelmezett hozzá. És neked is sokkal kényelmesebb lenne vele ügyintézni, vásárolni, stb., meg úgy egyáltalán: haladni. Sok ilyet láttam a környékünkön, és nagyon tetszett! A fellépős verzió az sztem min. 2 év korkülönbségtől jöhet szóba (pl. nálunk lesz ilyen.) De hát, majd meglátod, ahogy gondolod.
Kari! Én 2004-ben, amikor terhes voltam, május 31-re voltam kiírva, és május 13-án dolgoztam utoljára. Pisti 26-án született meg, vagyis még 2 héttel a szülés előtt is dolgoztam...
Na, most ennyi jutott eszembe. Jó éjt!
Hello (Senki sem gratulál a kerek 20-hoz?
)