A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!
Alina!
Gratulálok a nyereményhez és kellemes hétvégét kívánok!

Nekem eléggé fáj a hasam legalul, olyan mintha a Baba illeszkedne be a fejével, nyomja (szerintem) a méhszájamat.
Remélem ez még nem jelent semmit, így a 30. héten??
Kicsit parázikKép

Rita
30+5

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

<font color="aa00aa">Szép jó napot!

Talis lányok, jól nézzetek körül a bababoltokban és mindent meséljetek el Kép És finom ebédet is egyetek Kép

Ágyikó olyan óriási, még meg kell tanulnom lemászni róla, ha a közepán fekszem Kép dupla ágyban még sosem alaudtam egyedül Kép

Alina, jó nyaralástKép Hogyan nyerted a hétvégét? De jó Kép

Csema, Mariannka, ne dolgozzatok túl sokat és főleg azt is csak csak lassan, biztosan Kép

Tegnap annyira fájt minden pocikám este, fekve se ment egy darabig, pedig nagyon vigyáztam a babára, míg szereltem, csak hát hajolgatni meg mászni a földön, az a hát- és fenéktájnak is kemény meló Kép Szóval az egyhavi aerob mozgásom is megvolt visszamenőleg - meg Bubibmanó is itt volt, úgyhogy csodaklassz napunk volt - a fájásoktól eltekintve Kép

Zsugyu, te merre is laksz? Hát, látod, én is kimaradok a legtöbbször a buliból, pedig az a másfél óra utazás normál esetben nem olyan nagy dolog, a főiskolára az odaút két és fél óráig tartott nem is olyan rég.... csak hát akkor még nem vártam babát Kép

Boribabáknak sok tejecskét Kép

Majd még jövök, addig is szép napot Kép</font>

indianyo

Rita!

Igazából nem vagyok szakértő, de csak nincs nagyobb gond. De ha nagyon izgulsz, és megoldható, menj el a dokidhoz, ő majd megnyugtat.

zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

<font color="aa00aa">Zsugyu-Zsuzsi (van három Zsunk Kép)

Szoftverdokumentációt írok, először angolul, aztán ha formába öntötték a weboldalakat, akkor hozzáfordítom majd a magyar részét. Nem különleges munka, csak jó sok türelem és kitartás kell hozzá - no és ezek most nekem nincsenek Kép </font>

indianyo

Vikó!

Én Székesfehérváron lakom, ami tulképp nincs is nagyon messze, csakhogy a tömegközlekedés nálam kizárva, egyedül pedig nem szívesen vezetnék -főleg most- a nagy BP-en. Meghát helyismeret hiányában egyébként is meglehetős zabszemmel indulnék el. Ez van.
Ja, és azontúl, hogy nagy az ágy, legalább kényelmes volt? És persze kívánom, hogy ne túl sokat aludj ám egyedül abban a nagy ágyban. (ha jobban belegondolok, most sem voltál egyedül Kép)

Kép
KépKép
zsugyu

Rita, fájdogálós időket élünk mostanság... biztosan nyomja a babód a méhszájat... de tudod, megnyugtatót úgyis csak az orvos mond majd neked. Pihizzél sokat Kép

indianyo

Vikó!
A türelem-hiányt nem csodálom. A vége felé (kb4 hete) nekem sem volt már semmi kedvem ahhoz a melóhoz, amit addig kedvvel végeztem. Szerintem a jó öreg természet még az agyunkat is átállítja ilyenkor, hogy csak a babával, és a hozzá tartozó előkészületekkel legyen kedvünk foglalkozni. Már harmadszor tapasztalom, hogy teljesen -és sokszor "felháborítóan"- csak és kizárólag az új jövevényekre koncentrál minden porcikánk, sejtünk. Mi ilyenkor szó szerint másodlagosak vagyunk. Nem baj ez, de mindannyiszor ámulatba ejt a saját testem.

Kép
KépKép
zsugyu

<font color="aa00aa">10.55 M2 Tudásakadémia:kismamatévé!!!! Okosakato szoktak mondani benne, az eleje kicsit uncsi mert van egy előadás, de aztán már gyakorlati dolgok jönnek .

Puszka</font>

indianyo

Igen, ZsuzsiKép Nekem most egyébként se szabadna ilyen sokat ülni a méhszáj helyzete miatt, no meg hajlamos vagyok elmismásolni az ilyen kötetlen munkaidős dolgokat mindenféle egyéb érdekes és fontos dologgal alapesetben isKép, de amióta megfogant a mi kis Dominóbabánk, azóta engem tényleg semmi más nem érdekel. És még csak bűntudatot se vagyok hajlandó érezni miatta, hiszen ennek egyébként is így kéne mennie egy egészséges társadalomban. Nincs ennél szebb, jobb, nemesebb és örömtelibb dolog egyébként se Kép

indianyo

Kép
Napok óta készülök, hogy ezt elküldjem nektek. Most fényképeztem, a konyhánkban. Hétfőn leptem meg magam eme csodákkal, és nem győzik megháláli. A jácintnak csak zöld bimbója volt. És az illata! Kár, hogy azt nem tudom elküldeni nektek. Egyszóval, akármilyen sötét odakint az idő, nálam igenis TAVASZ van! Bori babái is ezt bizonyítják, és az egyre több finisbe érkezett társunk. Nagyon mozgalmas napok, hetek állnak előttünk, a végén -ha minden igaz- majd én zárom a sort. Jó, ha tudjátok, addig még nincs Nyár! Kép
Mindenkinek gyönyörű kikeletet kívánok!

Kép
KépKép
zsugyu

Vikó!
Csak egyetérteni tudok!

Kép
KépKép
zsugyu

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Tünde!
Köszi, az infót.
Bár nem gyúrnék arra, h mentővel kelljen mennem, csak ha nappal jön rá Alexre, a csúcsforgalomba. Mert mire apa hazaérne melóból, meg onnan János, hát nem toom.
Hollandiába, meg nem szívesen, mert apának még régi személyije van, és az útlevele is le van járva.Kép Távolság? Ugyan már! KépKépKépKépKépKép

Csema!
Sajnálom, h fájol.Kép Pihengessél sokat!
Köszönöm a drukkot. Tényleg most jutott el az agyamig, h péntek 13. Jaj. Nem vagyok babonás, de valahogy soha nem jönnek be az ilyen napok.Kép
Nem tudom, h olvasták-e a lányok a rugi-body kérésedet. Én sikeresen elaludtam. Ugyan Babetta hívott, de frankón most másztam ki az ágyból.Kép De más nem, akkor elmegyek, és megnézem neked. Úgyis itt lakok mellette majdnem.Kép

Szerintem reggelizek, meg összeszedem magam, és elindulok én is.

Zsugyu!
De aranyos vagy! Kép Remélem, h csak jó híreket tudok majd mondani.

Alina!
De nagyon jó nektek! Érezzétek magatokat nagyon jól! Kép Hová mentek egyébként?

Angi!
Én úgy aludtam, mint akit összevertek. Kép Drukk, majd az NST-hez! Kép

Pussz,

Nancsika & Alex 30+4</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Trose

probiotikumot mondott....most nagyon online vagyokKépveletlenul nezem az m2-t, pedig Viko már hanyszor irta......----azert figyelek ha nem is irok---Kép
De pont tegnap olvastam egy topicban, hogy egy orvos ferj nem ajanlotta a felesegenek....visszakeresem

Becsi
becsi
Iklad

Onodi Eszter szepen kikerekedettKép
becsi
Iklad

Az a tündéri mosolygós picilány! Kép

Kép
KépKép
zsugyu

Sziasztok!

Nicika!
Köszi, hogy beraktál a táblába! Örülök, hogy jól sikerült a tegnapi napod, és minden összejött!Kép

Vikó!
Szerintem ez is így természetes, ahogy érzel! Én még csak a 26. héten tartok, és már minden percben csak arra tudok gondolni, milyen lesz, hogy lesz, tervezgetek, csinosítgatom a babaszobát, stb. Ez egy jó dolog!Kép

Alina!
De jó nektek! Jó pihenést, töltődjetek fel!Kép

Zsugyu!
Ez nagyon szép! Bár sajnos a kikeletre még várnunk kell, de a lelkem egy kicsit tavaszba borult a virágod láttán!Kép

Annácska!
Már november óta nem dolgozom, kiírt az orvos. És igyekszem aktívabb lenni itt!Kép

Ma egész nap kettesckén vagyok az anyósommal, párom csak 6 után jön haza...
Megyek is, lefoglalom magam valamivel.Kép

Szép napot mindenkinek! Annak ellenére is, hogy péntek 13.-a van.

Adri+Levike
26+2

Kép

Kép
adriana

<font color="aa00aa">Na, jól végigaludtam az egész kismamatévét Kép
A probiotikumot én is hallottam, bár az orvos ezt nem ajánlotta, hanem inkább kérdezte Ó.E (milyen szép kismama, kerek, mint én, hihi) véleményét róla... de nekem ez nem túl sokat mond. Mert hát ez önmagában mit jelent? Százféle probiotikum van... Az tetszik, hogy a doktorbácsi nem gyógyszer- és vitaminpárti Kép</font>

indianyo

Annak a jácintnak szinte érzem az illatát Kép

indianyo

Azért küldtem Kép

Kép
KépKép
zsugyu

<font color="aa00aa">Ma berágtam a diétámra, mert annyira fáradt vagyok és ilyenkor nagyon kívánom, a husikákat - de nem volt más itthon, mint májas hurka, szalonna és kolbász. Úgyhogy ettem egy darab hurkát, lesz, ami lesz a krumplipürémmel, fincsi volt Kép

Olyan álmos, borongós idő van, kinek van ilyenkor kedve bármihez is Kép </font>

indianyo

Csatlakozom az előttem szólóhoz, és mivel én is jóllaktam, és sikeresen agyonforráztam a kezemet forró olajjal, megyek az ágyikómba sebeimet nyalogatni. (legalább van mire fogni, hogy ma nem és nem mosogatok, inkább telerámoltam a m.gépet.Kép)
Alvás-pihizés után megnézem a -remélem- rengeteg élményt, és jó hírt Nancsitól, és még másoktól is.
Sziasztok. durm,durm

Kép
KépKép
zsugyu

Sziasztok!

Ma megkötöttem a kicsinknek a kissapiját, most fogok a kocsikabáthoz.

Házépítés: várjuk a bank értesítését, lassan annak is meg kell jönnie, a becslő kb. egy hete volt kint a telken, azóta meg telefonon folyton adategyeztetést kérnek tőlünk. Talán holnap megyünk Lepsénybe - vonattal, hű de jó lesz Kép - a kőíves kelemennel beszélni, mert már ilyenkor le kell kötni a munkához őket. Az alapozásunk kb. 1,5 millió lesz...Kép Elvileg a megelelőlegező szocpolból kellene fizetnünk, amit a bank nem ad ide, csak részletekben csörgedezteti, ahogy a hitelt, olyan arányban. Ti értitek ezt? Önerőnek számít, megelelőlegező, és nem juthatsz hozzá, mert a bank szépen rácsücsül. ha önerő, akkor miért nem kaphatjuk kézbe? Ez lenne az induló összegünk + néhány százezer saját píz. Kép

Tünde,
a varrógépet a Tescoban vettük, az utolsó darabot hoztuk el. Tk. örülhetek neki, hogy nem volt már a 19 ezresből, amit karácsony előtt írt Titati, mert így mégiscsak 4 ezerrel olcsóbb, és nagyon jó kis gép, nekem, kezdőnek.

Nicika,
nagyon szép a kocsi és a többi cuccos is. Örülök, hogy Szintikével is minden oké, látod, nem kell itt izgulni!Kép ÉLs nagyon klasz a táblicsku is, köszönöm!

Annácska,
azért is írtam a kórházról, hogy kedvet csináljak a szüléshez! Én, az első babát váró!Kép

Vettem filcdarabokat (30X40 cm-esek=130 Ft/db), 10 féle színűt, és varrtam vigyorgó csillagot, színes szirmos virágot, és most készül egy lepkécske is az ágya felé forgónak. Nagyon gyorsan készen lettek, és olyan jó örömködni vele.

Tegnap este én is begörcsöltem, három királyi menzesz szerű karmolászással, jól meg is ijedtem, de ma még nem jelentkezett, és a barnázás is elmúlt.
A dokim mondta - rákérdeztem - hogy nálunk is lesz 2-3 hét múlva kókusz-szűrés, ha akarom, ha nemKép Nem értem, akkor most kötelező vagy nem?

Indianyó,
ilyen borús időben lehet jól kézimunkázni a meleg szobában.Kép Küldök egy kis vidámság-manót neked viháncolni!

Lyly
32+3

Kép

Kép

Kép
lyly

<font color="aa00aa">Drága LYLY, köszönöm a manókat, sajnos, most le kell lőnöm őket egy időre, mert balhé van a munkával, pedig úgy de úgy fájok Kép Hát ez van, megyek is dolgozni, különben lőttek a mindenféle beígértnek, ha itt ellazázom, a dolgokat...

Vigyázz magatokra, gyors és ekllemes utazást Lepsénybe Kép</font>

indianyo

Sziasztok,

voltam én egyébként, csak olvasóként inkább. Valahogy nem voltak jó napjaim (Nancsival ellentétben - azért rajtatok jókat nevettem, köszi így utólag is!!!) Kép, úgyhogy inkább nem jöttem negatívkodni.
Amúgy semmi gond, csak valahogy talán az idő miatt, vagy csak úgy, de tök nyomi voltam, és nagyjából semmihez sem volt kedvem.
Nem tudok mindenkire reagálni, de azért figyelemmel kísértem mindent (új ágy, babakocsi beszerzés, kissapi kötés, 2. NST stb.). Ügyik vagytok.

Ti vettetek mellszívót? Én vettem Aventet tegnap, és lenne is kérdésem, hogy melyik részét kell sterilizálni, vagy kifőzni? Az összeset?
És, ha pl. most kifőzöm, akkor az pl. 4 hét múlva is jó lesz, vagy csak ideig-óráig érvényes, tehát használat előtt újra kell?
Azt írja a használati utasítás, hogy lehet mosogatógépben mosni, dehát valahogy nem tudom elképzelni, hogy a pörköltes lábossal együtt mossam.....ugye???

Na csók nektek, most már azért jövök megint rendesen.

Eszti
34+1

És ma csináltam 34 hetes pocifotót, tükörből, szóval kicsit homályos. Ja, és persze pizsiben nyomom... Kép

Kép

Kép
Vendég

Édes Vikó!

Drága vagy, hogy aggódsz értem/értünk, próbálok vigyázni magunkra. A manókát át lehet alakítani dolgos kis zrikáló manóra, aki rendesen tolja a kezed alatt a munkát...Kép Ez a jó az ilyen manókban. És még görcs ellen is jó...csak próbáld ki!

Eszti,
töxuper a pocid még így, pizsamában is!Kép Semmi elkedvetlenedés, jön a hétvége, a finisben vagy te is, minden oké, szóval vigyorgás ezerrel!

Szép, kellemes hétévégét kívánok nektek és szeretteiteknek!

Lyly
32+3

Kép

Kép

Kép
lyly

Sziasztok!

Én is újra ittKép Esztihez hasonlóan én is mindenkivel együtt örülök, és mindenhez nagy gratuláció! Bocsi,hogy megint csak nem regálok, de 1-2 napi termésre oldalaknyit lehetne!

Én is elég negatív voltam mostanában, pedig semmi különösebb okom nincs rá...

Angi: én is vacakul aludtam, Boti meg este óta pörögKép Én viszont álomkórban szenvedek, most is majd le ragad a szemem... Este várunk a beszámolóval!

Voltunk tegnap dokinál! Méhszáj továbbra is rövidülve, külső megnyilva, de a belső és a nyakcsatorna hál'Istennek zárt! Továbbra is fiú (aktívan mutogatjaKép), szívműködés, belső szervek tökéletesnek látszanak! 2600 gramm, és nagyon jól helyezkedik, szépen fekszik (pasi... már a kényelmét keresiKép)! Lepény, köldökzsínórvér-áramlás nagyszerű, tehát: nagyon jól érzi magát odabent!
Nicika: majd küldöm az adatokat! Ha betennéd a táblába... nagyon köszönöm!
Beszéltem a szülésznővel! Nem kell külön időpontot kérnem a kórházban, hanem 36. (ami ugye már a 37.)héten hívja, és mikor dolgozik, ő fogja csinálni, és majd ő intézi a dokival!
Eszti: szép nagy a pocidKép Este lehet én is hozok nektek 34 hetest!
Sajna, nem tudok neked segíteni ebben, bár én is ezen a sterilizálós témán vagyok rajta! Szintén akkor az Isis? Királyság (mennyi mindenünk egyformaKép)
És most lehet oltári hülyeséget kérdezek tőletek, dehát üsse kavics: Pelenkákat, ha most kimosom (kifőzöm) 90 fokon, elég sterilek maradnak még kb.5-6 hét múlva, vagy inkább még ráérek vele...vagy hogy tudom sterilen tartani??? Bocsi mégegyszer,ha túl ostoba voltam, de ez a tudatlanság, tapasztalatlanság....

Ja, és az újak közül, ha vkit nem üdvözöltem volna, bocsánat: Mindenki érezze nagyon jól magát közöttünk, és további jó pocakosodást!
Puszi mindenkinek:

Anita (34+0)

Anita
Kép
Kép
_anita_

<font color="aa00aa">Eszti, hangulatod telejsen érthető ilyen időben Kép Pocakod szépséges, bár a csíkos gatyót hiányolom Kép
A sterilizálás hatása órákon belül elmúlik, úgyhogy nincs érterlme most még... egyébként se nagy kunszt, 5-15 perc közötti az az idő (aggodalmaskodási hajlamtól függően) amíg forralni kell a vizet az eszközökkel együtt. Mivel a vízkő kb 2 hasznáélat után már megüli az edényt, ajánlom, hogy erre legyen egy külön kis láboskád... Szerintem csak azt a tölcsért kell, ami érintkezik cicivel, ill. a bab összes cumisüvegét, amibe beleteszed a tejecskét. Én legalábbis mindig ezt csináltam baby-sitter koromban, ami nemrég volt 4 gyerekkel Kép nem panaszkodtak Kép

Pihizz sokatKép</font>

indianyo

<font color="aa00aa">Anita, szerintem tiéd apa is ki tudja mostani a pelusokat 90 fokon a hazajöveteled előtti napon, a mosógépet nem kell szóval tartani munka közben Kép A sterilizálás - ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá - kényes dolog, hamar múlik a hatása.

Úgy látszik, általános rosszkedv van itt, mindenki panaszkodik... annyira megértem, akkor itt most csak a pihike segít. </font>

indianyo

Lyly, köszi, nincs gond tényleg, és most már Kép Kép
Vikó, szerintem a többi csövet és kis kütyüket is kell, amin átmegy a tej, nem??? Vagy azt elég alaposan elmosni?
Szia Anita! Hát látod, én is pont ezeket kérdeztem, csak a mellszívóra vonatkoztatva, hogy mikor érdemes. Én pl. még a pelenkákat nem mostam ki, a ruhákat igen, de a bodykat majd a legvégén még egyszer átmosom és vasalom.
Juj, nagyon szépen nő Boti, király!!! Úgy örülök ezeknek a híreknek mindig. Én Bencém szerintem 2200 g lehet most kb. (Na jó, de mi picik vagyunk apával, nem olyan nagyok, mint ti.) Kép Kép
CTG, vagy NST mikor lesz?
Vendég

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Sziasztok Lányok!

Bocsi a tali miatt lányok, de bazira álmoskás vagyok most is. Valahogy nem vitt rá a lélek, h kimásszak az ágyból, meg főzök is.
Meg tegnap reggel kijött egy herpesz a számon, amit jól megkezeltem ecettel, erre ma reggelre 2x akkora lett! Kép Vagyis ott, ahol volt nem láccik nagyon, csak lejjebb költözött a számon, ahol sikerült jó hólyagosra nőnie.Kép

Viszont! JÖVÕ HÉT UTÁN MEHETÜNK A BANKBA SZERZÕDÉST ALÁÍRNI!!!!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Szal most tiszta happy vagyok.KépKépKépKépKép Csak nem biztos, h már januárban tudunk költözni.Kép De segond, február elején tutinak néz ki! KépKépKép meg az a lényeg, h mire Alex megérkezik, addigra ott legyünk, és körülötte forogjon minden gondolatunk! Kép
Köszike mindenkinek a sok drukkot, úgy látszik hatottak a jókívánságok! Kösziköszi!Kép

Lyly!
Örülök, h minden rendben van veletek, és a házikó dolgai is alakulóban vannak! Kép Drukkolok, h hamarhamar történjenek az események! Kép

Eszterem!
Nagyon nagy az a babaház! Csak így tovább! A lehangoltság miatt pedig ne aggódj, mindenkivel megesik, főleg így pocakosan! Kép
A mellszívóval kapcsolatban passzolok. Nekem valami noname van, amivel gőzöm sincs mit kell tennem.Kép

Anita!
U.a., mint Esztinek. Van ilyen, h rossz a kedv.
De ott van a nagyfiad a pociba, és tökjó, h jól érzi magát bent.Kép

Pussz,

Nancsika & Alex 30+4</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Vikó: kösziKép Kimosni kitudja, csak bevasalni nem... Nagyik segítenének szó nélkül, de mégis csak én szeretném...

Szia Eszti! Tényleg szépen nő Boti, de szerintem nem nagyon lesz több 3,5-3,6-nál, amit nem is bánokKép Asszem 27-én töltöm be a 36 hetet, és akkor hívom a szülésznőt, hogy mikor dolgozik, mikor menjek! Az bizony már csak 2 hét... IzgiKépKép Remélem, akkor már tényleg jobban vagy! Már aggódtam is,hogy nem látom az irományaidat, már mondtam is apának,hogy utánad nézekKép
Amúgy én is úgy gondolom,hogy minden részt átsterilizálok!
Te mikor is mész NST-re (CTG-re)? Már 25-én?

Anita
Kép
Kép
_anita_

Lányok! kicsit jöttem!
Ruciról: én kimostam kivasaltam őket kívűl, belűl aztán vasalt pelus alá felé és kész, nem nyitogatom a szekrényt, szerintem ennyi elég!
Most mesélhetnék ki milyen cuccot, hoz, néha a babáknak van aki még az árcédulát sem veszi le róla, nem hogy kimossa, kivasalja!
A babáknak nem lesz persze bajuk tőle, de hát fertőtleníteni nem kell a cuccot elég ha tiszta, vasalt, mert a túlzott fertőtlenítgetés is káros!

KépKép
csema

A mellszívókat pedig beszoktuk áztatni fél órára neomagnolos vízbe aztán forró öblités, lecsepegtetés és aztán elég ha időnként fertőtlenítitek!

KépKép
csema

Köszi Nancsi, aranyos vagyKép És nagyon gratulálok a jóhírnek, szuper,hogy bent lesztek az új házban, mire megérkezik AlexKép
Herpesz: Zovirax? Én nagyon sokat szenvedek vele (bár mióta babás vagyok, még nem volt (kopp-kopp)) Nekem jó szokott lenni, igaz csak akkor,ha egyből bekenem. Meg van egy Epavír nevű gyógynövénykivonatos tabletta, azt szoktam bekapkodni (ez nagyon hatásos), csak nem tom,hogy pocakosan lehet-e!

Anita
Kép
Kép
_anita_

<font color="119911"> Eszti,
nem hiszed el, de nekem is ezek a kérdéseim. Ott fekszik a konyhábab a mellszívó+a részei+amit még sterilizálni kellene. Játszócumi és az orrszívó. Én azt hiszem nem tenném be a mosogatógépbe. Egyébként a mellszívónál oda van írva, hogy ha nem bontottátok ki, akkor steril most. De én kibontottam, hogy megnézzem. Kép
De még elolvasom a papírjait, hátha megértem.
Egyébként én se sokat írtam pár napja és most is nyomi vagyok. Gondolom az idő miatt. Szép nagyon a pocód!!!!
Anita,
örülök a jó eredményeknek! Szépen fejlődik a kisfiad! A lányom is aktív, én meg nem. Kép Szerintem kismoshatod őket. Én mindent kismostam, kivasaltam, majd betettem egy szekrénybe és jól letakartam egy nagy lepedővel. Én nem mertem 90 fokon, csak 60-on.
Lyly,
akkor jó alkotást! Majd csinálj képet, ha elkészültél!</font>
angi79

NancsikaKép
Hurrá. hurrá, hurrá!!!! Kép Kép Kép

KépKép
csema

Végre! Itt a tapasztalatKép (az egyik tapasztalt mami)Kép Köszönjük! Félek,hogy nehogy a végén ne én tudjam rendbe tenni a ruhácskákat!

Csajok, ma megvettem a Tena betétet, Tena fixet, "normál"éjszakai betétet...stb. Ebből a Tenából tényleg csak ez a 30-as kiszerelés van, vagy átvertek? Nem sok ez egy kicsit, vagy lehet, hogy kellesz ennyi?

Anita
Kép
Kép
_anita_

<font color="119911"> Nekem azt mondta a gyógyszertáros, hogy van rengeteg fajta. Az enyémben 10 darab van az egyikben, a másikban 8, azt hiszem. De ami nem kell azt majd elteszed.
Csema,
köszi a választ.</font>
angi79

Nem volt olyan festék amit szerettem volna, most apa egyedűl megy az obiba, és nélkülem fog venni, én meg izgulok olyat-e amilyet szeretnék!
És hozza a kiságyat is!

KépKép
csema

Észrevettem Angi, hogy te sem nagyon irogatsz... Éjszaka sokat vergődök, hülyeségeket álmodok... Napközben meg olyan álmos vagyok sokszor! Ráadásul ma apát vittem a kórházban, mert a nagy focizás közben megsérült... Szerencsére nem annyira komoly (egyelőre úgy néz ki),de ha az orvosságok hatására sem múlik, akkor kell egy injekció-kúra!
Hogy érzed magad Angi, így a 38. hétben? Sokat emlegetlek...

Anita
Kép
Kép
_anita_

De jó, Csema,hogy jön a kiságy! Jaj, azon én is annyit tudok problémázni,ha nem vagyok ott a párommal, olyat vesz-e akármiből is, amilyet én elképzeltem.... (azt hittem, csak én vagyok ilyen kiállhatatlanKép)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Nancsi, jók a hírek, látod, végül minden faja egyenesben lesz. Ja, a mellszívóval szerintem szívd majd le a tejcit..... Kép persze mást is csinálhattok vele, de azért főleg erre találták ki. Kép Látod, máris jókedvem lett tőled! Kép Herpeszre én is a Zoviraxot nyomnám. Vagy egy kis pálinka, bár jól belegondolva az hasonló hatást nyom, mint az ecet. Kép
Csema, köszesz, én sem vagyok agyonsterlizálás párti, szóval én is úgy gondoltam, hogy megvárom a bűvös 37. hetet, és akkor kimosom a pelust, kivasalom és beteszem a helyére. Ott már kosz nem éri, és a portól is védve lesz (bár szerencsére nem is poros a kéró).
Angi, én is kibontottam, nem bírtam ki, hogy ne....Kép ja, és már a használatához is vannak hasznos tanácsaim, pl. hogy hogy lehet gyorsan vákumot csinálni vele, és hogy apró gyors mozdulatokkal kell az elején csinálni, mintha a bébi szopizná a cicit. Biztos sokat fogok röhögni magamon, amikor először csinálom. Kép
Anita, igen, 25-én, én is várom nagyon. Most, hogy a tévében a bébikötvény miatt állandóan kisbabákat mutogatnak, állandóan elérzékenyülök. Ilyenkor mindig benézek a babaszobába, és már úgy várom, hogy itt legyen a mi pici babánk is. Úgy szeretném már látni az arcocskáját, és mindenét. Megpuszilni, megölelni.
Angi, neked már hamarosan.....Kép
Vendég

<font color="aa00aa">Csema, én is így vagyok a fertőtlenítéssel Kép

Eszti, persze, ez a sterilizáslás is ugyanolyan, mitn a fertőtlenítők használata emg antibioevés etc. Igény és neveltetés szerint.
Az Avent könnyen szétszedhető, úgyhogy bármikor lehet és akár az összes kütyüt is kifőzheted, ha úgy gondolod helyesnek. Csak azért mondtam az én változatomat, hogy megnyugtassak mindenkit: 4 gyerek mellett se volt nekem nagy kunszt a kifőzés - persze szigorúan mosószer-és vegyianyag-mentesen... igaz, mi nem feltőtlenítettük a ruhákat, csak mostuk és napocska kiferőtlenítette őket szépen Kép

Viszont ha ragaszkodtok a sterilizáláshoz, akkor azt használat előtt érdemes - szerintem. </font>

indianyo

<font color="119911"> Szegény Tibi! Nagyon fáj neki? Akkor most van két gyereked. Még jó, hogy Boti a pocódban még. Kép
Jól vagyok, köszönöm. Esténként nagyon nyomkodja magát Lidi, ilyenkor mondom neki, hogy tudom, hogy szűkös már, de bírjuk ki legalább szerdáig illetve még 20 nap február 2-ig. De fájni nem fáj semmim és még túl jól mozgok a védőnő szerint. Kép
Csema,
biztos szépet választ a férjed! Tök jó, hogy meglesz az ágy.</font>
angi79

Igaz, ezek a tapasztalatok a más gyerekeivel voltak nekem is, lehet, hogy akkor nem érvényesek? no sebaj.

indianyo

Eszti, ne is mondd az elérzékenyülést! A papás-tanfolyamon, ahányszor kimondták,hogy "mikor megszületik a kisbaba", meg "apa hangját ismeri, mehet vele a vizsgálatokra...stb" állandóan könnybe lábadt a szemem... Mi lesz szerdán, a szülőszoba, gyermekágyas részleg látogatásán...KépKép
Akkor aszondod, várjuk meg a 37.hetet... van benne vmiKép

Igen Angi, most gyakorolok! Fáj neki eléggé, de most nem panaszkodik úgy, mint egyébként szokott (akarom mondtani: szoktak a pasik)! Egy hősKépKépKép
20 nap már olyan kevés...annyi telt el karácsony ótaKép

Vikó, Csema: akkor nem viszem túlzásba a fertőtlenítést! Tudom én,hogy nem szabad, de ezek az anyai ösztönök...Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Eszti!
Szvsz a fejőnek az összes tejjel érintkező porcikáját sterilezni kell. Célszerű kifőzéskor egy kis citromsavat tenni a vízbe, mert különben pár akció után már nehéz összecsavarni a vízkőtől. És még egy trükk: ha nem mikrós, hanem fazékban főzős technikával csinálod, vmi erre kijelölt ronggyal - pelus, konyharuha - batyut kell belőle kötni, hogy ne úszkáljon a felszínen. (És sose járjatok úgy, mint én a legnagyobb lányom cumijaival, amiket belesütöttem a lábos fenekébe !!)
Pelus: nyugodtan ki lehet főzni/vasalni előre, igazából (szigorúen szerintem) bőven elég életében egyszer, a használatba vétel előtt. Ez egész más eset mint a mellszívóé, ahol esetleg pár hónap után akarod felhasználni a lefejt, lefagyasztott tejet.
A túlzó fertőtlenítés a)időrabló b) fokozza az allergiahajlamot.
Borcsa 34+3

Borcsa
KépKépKép
borsts

A mellszívó fertőtlenítését az ujszülött o. csinálltuk így, persze mindenki úgy csinálja ahogy tetszik, ebben Vikinek igaza van, de gondoljatok bele , amint hozzányúltok, cicire igazgatjátok, máris nem steril, "csak" tisztaKép Kép
A lényeg a tisztaság, de az viszont fontos, és persze nem árt néha kifőzzni! ha nem akartok vegyszert, bár azt ugyis le kell öblíten!!!

KépKép
csema

az első használat elött viszont kell sterilizálni!

KépKép
csema

<font color="119911">Anita,
akkor majd vigyél jó sok zsepit! Kép Azért biztos jó és hasznos ez a tanfolyam. Kép

Na, összeszedem magam és lemegyek boltba.</font>
angi79

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?