A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Én is folyton sírok ha babát, szülést stb látok, pedig már nagyon soknál jelen voltam, párat átéltem, de más ez dolgozóként,és részeseként, megéllni!
a legcsodálatosabb élmény a világon!
Kép

KépKép
csema

Jobbulást Tibinek, a hősnek! Kép
Anita, te mikor pakolsz össze?
Angi, mennyi lett a cuccod?
Csema, kiságy tök jó! Színben meg csak jó lesz, bár ilyenekben a fiúk tényleg nem túl megbízhatóak. Párom szerint pl. neki van 4 db. kék alsógatyája, pedig totál szürke, de mindegy. Neki az világoskék. Na, erről ennyit. Kép
A rugikat simán lekezeslábasozta........na, akkor azért nagyon röhögtem..... Kép De olyan aktív, tanul szorgalmasan, és alig várja, hogy fürdethesse a fiát (állítólag ez az ő privilégiuma lesz - hű de randa szó), meg tán ha itthon van, ő is fogja tisztába tenni és öltöztetni....hát rendben. Kép
Vendég

Sziasztok!

Eszti: én az összes részét kifőztem az avent isisemnek, és egy tiszta műanyag edénybe vizet engedtem, beleszórtam a részeit és beraktam a mikroba. Egy csomó része érintkezik a tejjel, én nem küzdöttem, mindet mikroztam Kép

Nancsi: éljen!!!!!!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Na jó, megyek, mert apa most, hogy elment,nem szeretném ha valami történne!!
A mentős dologtól én is fázok, mert tuti a legközelebbi kórházba vinnének, s nem oda ahová járok!
Azt meg nagyon nem szeretném!!!!

KépKép
csema

Csema, Borcsa, köszi!! Kép
Vendég

Azért szerintem vissza tudom fogni, legfeljebb a kocsiban kieresztemKép Tényleg jó, és hasznos a tanfolyam...

Anita
Kép
Kép
_anita_

Cory, Trose, nektek is! Kép
Most már viszont kicsit belekavarodtam, hogy mi szó szerint a sterilizálás, fertőtlenítés, kifőzés között a különbség. És eddig szinte mindannyian máshogy csináltátok, de azért aranyosak vagytok. Kép Kép
Vendég

Anita, mit is????????? Kép Kép Most ezen jót nevettem, mert hirtelen nem tudtam, hogy mit akarsz visszatartani és a kocsiban kiereszteni....Kép Bocsi Kép
Vendég

a sírást, pityergést...asszemKépKépKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Szóval, védőnő szerint azért így a 34. hetet betöltve, jövőhéten már kezdjek neki szépen lassan összepakolni a cuccost!

Mesi: örülök a jó hírnek!Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Igen? Hűha.....Én is?
Vendég

Eszti: a sterilizáló oldatok meg a kifőzés ugyanazt eredményezik,c sak más technikával. Én utálom a sterilizáló lötyiket, így arra a néhány alkalomra kifőztem a cuccokat, amikor szükségem volt erre. De ez elég ritkán volt Kép

cory
Budapest

Tejcsit, ha kell, miben fagyasztjátok majd?
Vendég

Eszti: én nem fogok fagyasztani, de van az aventnek zacsija, csak fogalmam nincs, mennyibe kerül, de ha jól rémlik, méregdrága.

cory
Budapest

És ha van lefejt tejed, azzal mit csinálsz? Én sem arra gyúrok, hogy orrba-szájba fejjek, inkább szeretném minél hamarabb beállítani a kereslet-kínálat arányt, de az elején szükség lehet rá, és hát mégsem akarnám, ha kárba veszne.
Vendég

én meg kaptam ilyen Avent-es tároló dobozt, 5 db fedéllel, + van hozzá (ha véletlenül szükséges lenne) újszülött cumis csatlakozó v mi a szösz. Olyan 1500-2000 Ft asszem, mert már én is láttam.

Cory: akkor szerinted ezek a sterilizáló tabletták v mik , nem túl jók?

Anita
Kép
Kép
_anita_

Én többektől hallottam, nem tudom, mi a véleményetek erről, hogy sima műanyag kispohárban (eldobhatós) lefóliázva fagyasztották le. Nagyon meredek?
Vendég

Anita: szerintem feleslegesek. Ennyi.

Eszti: szerintem korrekt.

cory
Budapest

Cory, köszi! Kép Ja, rádkerestem Skype-on. Kép Te azt látod, hogy én felvettelek a partnerlistámra?
Vendég

Jövőhéten már intézem én is a Skype-t, meg beszerzek webkamerát mikrofonnal... eddig hülyének néztem az öcsémet ezekért, most meg ő röhög rajtam, milyen "netfej" lettem...Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

ismeri vki a google earth nevű progit? ezzel szórakozok most tanulást helyettKép el lehet vele lenni...

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita, apa is szereti a google earth-öt. Szoktunk néha szórakozni ezzel. A piramisok pl. kifejezetten jók. Kép
Megnézegettem a nyári nyaralásos képeket........úúúúúúhhhhh, annyira jól esett, a sok kék tengert, napot, fényt látni ebben a szürkeségben. És olyan klassz barnák voltunk, és milyen karcsú - már a mostanihoz képest, mert amúgy sosem voltam vékony alkat. Legalább van cél....Kép
Vendég

rossz kedvünkkel jól felpörgettük a mai napotKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

tényleg Eszti, és te mikorra gondoltad az összecuccolást+babaruha, textilpelus mosás...ilyesmiket?

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Anita, Eszti, Angi: Nincs is Nektek rossz kedvetek!!!KépKép
Én egy hanyag anyuka vagyokKép , a mellszívót én sokáig használtam, mert sajnos nehezen indult be a tej (hiába szopizott bőszen a kiscsaj), az első használat előtt kifőztem, majd kb. hetente.
Addig minden használat után jól elmosogattam és tiszta textilpelusba csomagoltam.

Eszti: az első használatkor jókat röhögtünk, mert az egész család ott drukkolt a cicimnél, hogy mikor indul be a tej. Patrícia azt hajtogatta, hogy hajrá anya!Kép
Néha nyikorgott is, amikor még nem jött tej, csak a levegőt pumpáltamKépKép

Csema: tök jó, hogy meglesz a kiságy!

Nancsi: ez aztán a jó hír!!Kép Olyan jó, hogy Nektek is lesz saját kis lakásotok!

Vikó: nem lehet Neked egyszerű azzal a munkával foglalkozni amikor mindig máson jár az eszed!Kép

Mi nemrég jöttünk meg a Corából, én is megvettem mindent, ami a kórházba kellhet: libero pelenka, popsitörlő, Garmastan krém, gyümölcslé, ásványvíz, 100,-/db pamut bugyi...

Tünde 36+1

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Hát én is valahogy így, ahogy te. Jövő héten elkezdem összapakolni a cuccokat, úgyis még majd látom, hogy kicsi, vagy nagy-e a táska, amit kigondoltam. És akkor szerintem ugyanígy a pelust is jövő héten kimosom, vasalom, meg a bodykat is, aztán ennyi. Rugik, sapik, kiskabát már kimosva, azt már nem bántom. Ja, és még a törölközőket is jövő héten, meg van ilyen nagyméretű pelus (asszem kifogó) törölközni, azt a pelusokkal együtt.
A cuccberakás úgyis több idő lesz, mert elsőre úgysem tudom úgy bepakolni, hogy se sok, se kevés ne legyen. Ahogy ismerem magam, párszor átpakolom majd.

Ja, nekem is sokkal jobb kedvem lett egy kis topicpörgéstől. Kép
Vendég

Miután dagadtra aludtam a szemem, látom, hogy a várt jó hírek megérkeztek.
Nancsi! Nagyon örülök a sikernek, kívánom, hogy nagyon szép időket éljetek meg új otthonotokban.

Trose! Az jó, hogy amnesztiát kaptál a fogságból. Kép

Tök jó, hogy már a pakolsáon dolgoztok. Bár én még ettől nagyon messze vagyok, már edzek itt köztetek. Kép

Kép
KépKép
zsugyu

Tényleg Zsuzsi, te mondtad,hogy Yarisod van, és azért akarsz csak esernyőkocsit venni? (Remélem,jól emlékszem...)
Mi végül a PP Veneziát vettük meg, ami nem esernyőkocsi, de simán befér az én Yarisom csomitartójábaKép

Eszti, én is ki tudom borítani Tibit az állandó átpakolásokkal pl. nyaralás előtt! Ez ugyan most nem nyaralás, de kb. olyan izig, ha nem izgibb, és egy a lényeg: most is csomagolni kellKép Akkor jövőhét, juhhééé!!!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok! Ma beszéltem a szülésznővel! Mindent lefixáltunk! Nagyon-nagyon kedves volt! Nadinnál is voltam látogatóban, holnap jöhet haza! Nagyon jól elvoltunk ám! Kép

KépKép
nicika

Sziasztok!
Nancsika
Tök jó hogy sikerült! Gratula!

Sterilizálás
Nem kell túlzásba vinni. Én sem vagyok híve ezeknek a lötyiknek. Egyszerűen csak kifőztem eddig is a cuccokat (aztán később már azt sem Kép )

Tejtárolás
ezt a műanyag poharas verziót már én is hallottam. Ami nekem bevált az a bébiételes üveg. (ismerősöktől, rokonoktól lehet szerezni Kép ) Azt kifőztem és abban fagyasztottam le a tejcsit, persze nem kell csurig tölteni, és akkor a tetejét nem nyomja fel. Ezek a tejfagyasztós zacsik nagyon drágák.

Szilvi

Szilvi és Katababa
szisz2

Sziasztok Lányok!

Bocsika, hogy tegnap nem voltam, de isi után varrógépet vettünk és utána ágynak estem és csak este keltem fel egy pisilésnyi időre.

Nicika!
Az én cicim mindkettő egy-egy pici foltban lett csak barna, a többi rész alapszínű maradt. Ja és a köldököm belseje lett barna.

Jó ez a színesceruza készlet! A rajztábláról már ne is beszéljünk!

Tünde!
Hasplasztikát is csinálnak TB-re? Nem nekem, csak ismerősömnek tiszta kelttészta a pocija az ikrek után, igaz 30 kiló plusszal lett neki ennyi. Meg egy másik ismerősömnek 5 gyerek után tiszta szürke csíkos a hasa.

Vikó!
Miért nem lehet az epidurális után mozogni? Én úgy tudtam lehet.
És nekem minden vágyam egy kőkemény matrac már évek óta, de helyhiány miatt kinyithatós ágyunk van (Arnoldnak hívják), és tök puha. Apa meg a pihepuhát szereti.

Lyly!
Mi is ilyen varrógépet vettünk!
Te pamutanyagot (mint egy póló) milyen öltéssel varrnál?

Becsi!
Az Ónodi Eszter terhes? Lehet, hogy az istvánban őt láttam az előadáson? Annyira néztem, de nem mertem ráfogni, hogy ő az.

Tünde!
A váci úti tecsóban tegnap este még volt egy halom ilyen varrógép! Miis ilyet vettünk.

Titati!
Sajnos az ilyen problémáktól én is félek, ugyanis semmilyen gyerekbetegségen nem estem át, a mandulám is 18 évesen gyulladt be először, igaz akkor elég rendesen. De szerintem is a legjobb lenne rögtön kivenni az oviból.

Cory!
Sajnálom a szülésznőt, de szerintem a 31. héten még nem késő újat keresni és esetleg megismerni.

Nicika!
Nagyon jó volt ez a vég-bélés!

Szerintem is ártalmas a túl sok sterilezés. A keresztgyerekeim egyik ovis csoporttársának gennyes gyulladásos a keze, mert az anyuka naponta ötvenszer mosta tisztítószeres vízzel, a pici kezeit, mihelyst a gyerek hozzáért valamihez. Én egyébként is károsnak tartom a túlsok vegyszert. Kell egy kis kosz az emberbe.

Rólunk!
Tegnap megvolt a Tündikénk első bordarúgása (mármint ő adta és én kaptam). Azóta tök eleven, ma az iskolában egész nap hullámzott a pocim.
És tegnap vettünk egy pici radiátort, mert nálunk valószínűleg március közepén kikapcsolják a fűtést. És ha én fáztam tavaly tavasszal, akkor szerintem a baba is fog.
Egyébként fáj a hátam szinte állandóan. De elvagyok

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok Kép
Csema Kép
Reggel már nem néztem be a netre, így nem láttam a kérésed, de holnap elmegyek és megnézem a badyt és a rugit Kép
Sajnálom, hogy ma nem voltál jól Kép, azért holnap nehogy te is beszállj a festésbe Kép
Várjuk ám a képeket Kép

Eszti Kép
Örülök, hogy te is itt vagy Kép Már hiányoztál Kép
Hatalmas pocakod van már Kép

Nici Kép
Örülök, hogy végre egyenesbe jött a szülésznő is és a dokid is Kép
Jó, hogy Nadint holnap haza engedik Kép

Sterilizálás:
Tényleg nem kell túlzásba vinni, nem minden alkalom után kell kifőzni.
Tejtárolás:
A lányomnál rengeteg tejem volt, Madelás zacsit használtam. Az árára nem emlékszem, de biztos nem volt olcsó.

Annácska 28+4

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Lányokkal jót dumcsiztunk, vásároltunk Kép
Vikó Kép
Finomat ebédeltünk, rántottsajtot krumlival Kép
Ildivel még bűnözünk is Kép Túrós, barackos palacsintát ettünk vanília öntettel Kép

Lyly Kép
Jó utat Lepsénybe, vigyázz magadra Kép

Annácska 28+4

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Lányokkal jót dumcsiztunk, vásároltunk Kép
Vikó Kép
Finomat ebédeltünk, rántottsajtot krumlival Kép
Ildivel még bűnöztünk is Kép Túrós, barackos palacsintát ettünk vanília öntettel Kép

Lyly Kép
Jó utat Lepsénybe, vigyázz magadra Kép

Annácska 28+4

annácska

Szelivi: elvileg nem késő, gyakorlatilag annyira nem tartom annyira fontosnak a dolgot. Õt szerettem volna, ennyi.

cory
Budapest

<font color="aa00aa">Livi, az EDA, ami a természetes szülésnél kérhető, az más természetű, az csak csökkenti a fájdalmakat de nem tesz érzéketlenné, más részére is adják a gerincnek. Az, amit az altatás kiváltására adnak - egyes helyeken spinálisnak nevezik - viszont szigorú 24 órás mozdulatlanságot követel - minden apró mozdulat elviselhetetlen fejfájást eredményez, amit esetleg napok alatt sem sikerül elmulasztani, ilyenkor folyamatosan infúziót nyomatnak. Műtéteknél alkalmazzák, nekem balesetem utáni operációnál volt ilyen és úgy tudom, hogy császármetszésnél is ezt alkalmazzák a legtöbb helyen. Bár Cory mesélte, hgoy a Szent Imrében újabban 12 óra után fel kell kelnie a császáros mamának is, úgyhogy lehet, hogy már van korszerűbb változat is, ami nem okoz annyi fájdalmat.
A matrac keménysége a testsúllyal függ össze, kövér embernek kemény matrac az ajánlott. </font>

indianyo

Tejtárolással kapcsolatban: kicsit furcsán hangozhat, de nekem is a védőnéni ajánlotta, és bevált. Én jégkocka-készítőben fagyasztottam le, aztán amikor lefagyott, a kis tej-kockákat zacsiba raktam, és úgy tárolódott. (volt 2-3 műanyag jk.készítőm, amit erre vásároltam, és könnyen lehetett tisztítani is) Így viszonylag apró adagokat is bátran pótolhattam volna (hál Istennek nem kellett) és amikor a főzelékezés időszaka jött, egy-egy kocekát beledobtam, azzal higítottam. A gyerkőc nagyon szerette. Ha szimpatikus, alkalmazzátok bátran, nálam már kétszer bevált.

Anita! Nagyon örülök a hírnek. Sima Yarisod van, nem Verso? Akkor van remény, hogy bátrabban válogathassak?

Az jó hír, hogy Nadin hazamehet. Egyrészt mert semmi gond, másrészt mert azért otthon mégiscsak más a babát várni.

Zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

Nicika: Örülök,hogy végre minden "elintézetlen" üggyel egyenesbe jösz, és minden elintéződni látszikKépSzuper,hogy Nadine hazamehet! És a későbbiekben sem lesz ezzel a lepénnyel gond? Továbbra is fog dolgozni?

Livi: hát, mit ne mondjak, nem irigyellek a suli miattKép Igaz, még nekem is vannak vizsgáim, de más itthon készülni, aztán 1, max. 2 órán át ott ülni (bár már az se nagyon megy), dehogy egész nap... Elismerésem!

Annácska: Örülök,hogy jó volt a napotok! Helyes, hogy bűnöztetek IldivelKép Az is kell néha... Képeket nem csináltatok?

Zsuzsi: Nem VersoKép Kicsit amúgy én is aggódtam miatta,hogy túl kicsi lesz a csomagtartó. Jó, hogy az ülések lefordíthatóak, de akkor a bébit hová teszem? Szóval szerintem egy kicsit bátrabban nézelődhetszKép

És mindjárt hozom a pocifotókat, csak kicsinyítekKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Íme, ebben a 34 hetes pocakban lakik a kisfiamKép

Kép
Kép
Kép

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Nem tudom, de valamitől ilyen pöttyös a pocim kb. 3-4 heteKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita: Jó nagy a pocid, de mivel írtad, hogy csak 7,5 kilót híztál így csak a babaház nőtt óriásiraKépKép
Csini vagy!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

<font color="119911"> Sziasztok,
most értünk haza a NST-ről. 50-55 percig volt a hasamon a műszer, mivel először nem volt jó helyen a szívhangnéző, aztán pedig állandóan elmászott előle, így nem volt folyamatos. A végére sikerült egy normálisat produkálni. Csajszi jól van. Dr. KIA volt. Olgo ő a dokid?
Kedves volt nagyon. Megnézte aztán azt mondta oké. Kép
Anita,
nagyon szép a pocakod! Szerintem hátulról nem látszik rajtad a várandósság. Csini!</font>
angi79

Eszti
Nekem a barátnőm jégkockatartóban fagyasztotta le, majd amikor lefagytak zacskókba gyűjtötte. Így nagyon praktikus volt mert amikor már evett szilárdat, csak beledobott egy-két kockát a tejcsiből is.

Anita
Óriási a pocid... Kép
Hol pöttyös???

Kép
Kép
Kép
mamacka

Jaj látom már Zsugyu is írta...

Kép
Kép
Kép
mamacka

...sehol senki????.... Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

...sehol senki????.... Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szervusztok kedves kismamák!

Lelkesen jelentkezem csapatotokba. Már egy ideje nézegetem a fórumokat, de eddig nem nagyon volt alkalmam írni, bekapcsolódni stb. Pár napja azonban nem dolgozom, így egyre többször kapom magam a babanet és egyebek olvasásán.
Ma tartunk 26+3-nál és az első pici fiunk lapul a hasamban.
Bááár, úgy látom elég szerencsétlen időpontban jelentkezem, mert nincs itt senki... Kép

Melitta

Kép
nyf

Szia NYF! Isten hozott!

indianyo

Szia Isten hozott! Kép
Én itt vagyok!
Szerintem megint vacakol a babanet! Kép

Írjál még magadról! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Jó reggelt.
Anita, hihetetlen hegyes a pocid és látszik, hogy Boti már milyen nagy. Látom, középen neked is van csík a pocin, nekem is lett. Mennyire más alakú pockónk van. Kép Kép
Csini vagy! És a 7,5 kg-hoz nagyon gratulálok.
Én felmentem 11 kg-ra, de ezzel is meg vagyok elégedve, mert most sokat nőtt a baba is. Ha 12 lesz a vége, akkor én örülni fogok. Magamhoz képest az király, lévén, hogy eleve nem vagyok egy filigrán alkat és tartottam attól, hogy 20 alatt meg sem állok. Kép

Jujjj, nagyon rosszat álmodtam, elkezdtem vérezni, és nem volt ott senki, és nem tudtam mit csinálni......húúú, de jó volt felébredni. Kép

Angi és fájások nincsenek még? Így aztán majd a végén egyszerre szülünk....Kép

Csajok és a jégkockatartót hogyan tisztítjátok, hogy az tényleg totál tiszta legyen? Ezt is kifőzni? Mert ez tetszik, hogy utána lehet ezzel a főzeléket gazdagítani. Kép

Szép hétvégét,

Eszti
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?