A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Kinga,

megírnád mégegyszer, hogy pontosan hol és mikor van a terhestorna az Újklinikán? Be kell előre jelentkezni valakinél vagy csak odaállít az ember? Mit kell magaddal vinni? És hogy működik ez: ha nem tudsz a heti mindkét alkalomra menni, akkor miről maradsz le (gondolom nem minden órán ugyanazok a gyakorlatok vannak)? Mennyi ideig tart egy-egy ilyen foglalkozás?

Kicsit más: szülésre felkészítő tanfolyamra jár-e valamelyikőtök vagy tud-e valaki ilyet, hogy hol és mikor indul(nak)?

Üdv:

Vesm

vesm

Üdv!
Vesm, a felkészítő tanfolyamra kérdezz rá a védőnődnél (a körzetisnél), ő tutira meg fogja mondani, hogy mi van. Kép
Terhestorna az Újklinikán: kedd 17-18 és csütörtök 18-19. Szerintem konkrétan nem kell bejelentkezni, de nem árt, ha odatelcsizel. Kép
Én is mindjárt betelefonálok a Vasasba, mert nekem is lenne néhány kérdésem.
A dokinézést jövő hét csütörtökre halaszottam, ma sokan voltak, és inkább kértem időpontot.

Ági és
KépKép
exdeus

VesmKép

A Vasasban ma indul szülésre felkészítés délután 3 órakor Benkovics Incinél, a terhes diagnosztikán!
Nem kell a rendelőbe fel menni, hanem a bejárat mellett, ha tovább mész a 2. vagy 3. ajtó! Ki van írva a neve!
8 alkalmas szokott lenni, mindíg csütörtökön 3-kor van, és bármikor csatlakozhatsz, Inci mindíg szívesen lát!Kép
És szerintem szuper, én kétszer jártam végig!Kép

Terhestorna:
Újklinika - fizikoterápia a földszinten
Kedden 5-től, Csütörtökön 6-tól
Kedden a szülés alatti légzőgyakorlatok gyakorlása van, csütörtökön "csak" torna, ill. mindkét alkalommal van intim torna, csütörtökön kicsit hosszabb ideig!Kép
Igazolás kell a dokidtól, hogy járhatsz tornázni! Egyébként nem kell bejelentkezni, csak odamenni!Kép 300 Ft/alkalom.
Kényelmes rucit vigyél (póló, mackóalsó, zokni), cipő nem kell.
Ja, és kb. 1 órahosszáig szokott tartani!

Pusz,
Zitus

Kép
Kép
zituska28

ExiKép

Barátnőm most szült nála, meg volt vele elégedve, korrekt nőci!Kép

Z.

Kép
Kép
zituska28

Zitus, ezt a szülésfelkészítőt jó tudni. Férjet lehet vinni? Igaz, hogy ez nálunk tök mindegy, mert Feri dolgozik 4-5-ig, ha itthon van, akkor is. Csak kíváncsi vagyok.
Megnéztem, ha nyolc alkalmas, akkor én márc. közepétől elmegyek. De ez még változhat. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Zitus, a barátnőd hol szült nála?

Ági és
KépKép
exdeus

Exi, a Klinikán!

Kép
Kép
zituska28

Na, így jár az, aki előbb ír, utána olvas!Kép

Lehet vinni férjet!
Bármikor csatlakozhatsz, de én tartom a kapcsolatot az Incivel, úgyhogy majd tudom Neked mondani, hogy mikor indul új foglalkozás!Kép

Kép
Kép
zituska28

Lányok,

lenne még egy kérdésem: Szegeden hol vannak kismamaruha boltok? (A Mikszáth K. u-n, meg a Brendonban tudom, hogy vannak, de máshol vannak-e még? Árban melyek az elviselhetőek?)

Vesm

vesm

Zituska, köszi az infot. Akkor majd várom a jelentkezést a felkészítővel kapcsolatban, de addig még itt is összefutunk. Kép
Vesm, sajna nem tudok segíteni, én anyósomat használom ruhavarrásra. Már félkész a záróvizsgás kosztümöm (kantáros gatya, zakó, blúz). Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Vesm,
a Poci módi az Oskola utcában (a hamburgeressel szemben, de figyelj a minőségre itt és a számlaadásra, nekem van onnan egy gatyóm, ami az első mosásnál tiszta bolyhos és hordhatatlan lett, de blokkot nem adtak és nem tudtam reklamálni), van még a Nagyáruház emeletén is, és a Micimackóban is vannak kismamaruhák.

A kismamaruhák sajna drágák mindenhol. Esetleg próbáld meg neten a babaszobán, ott használtakat turizhatsz.

Vagy Pesten, a C&A-ben, talán ott olcsóbb.

Kismamabugyit én csak 1-2t vettem, aztán a Sloggy maxikat vettem, ez 2 db. 2200 píz és nagyon jók. De jó nagy méret kell belőlük.

Szopis melltartót most vettem a kínaiban, 790,- Ftért, jónak tűnnek, aztán majd menet közben kiderül.
Vendég

Sziasztok!

Dancsi: Ja, az Oskola utcai boltban én is vettem egy kantáros gatyát anno és nem adtak blokkot és nekem is gondom volt vele.
Annyiszor eszembe jutsz mostanában, mekkora a pocid? Teszel fel képet róla? Kép Vagy küldesz nekem? Kép És írsz sms-t ha megszületett a pici fiú? Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Szia Bea!

itt találsz képet:

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=4830&page=4&image=185531

Írok majd akkor neked sms-t. Meg is van a számod. Kép

Vizsgákkal hogy állsz?
Vendég

Dancsi: Húú, szép nagyra nőtt a pocakod Kép

Vizsgák...hát ne is beszéljünk róla...még van 2. Ki vagyok borulva tőlük teljesen.

Ráadásul most Gréti sincs jól, hőemelkedése van, 37,7 popsiban fél fok levonása után, picit piros a torka, remélem nem lázasodik be.

Egy cseppet le vagyok törve. KépKépKép És világvége hangulatom van.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

A leveleket olvasva, látom köztetek is van, aki vizsgázik. Hogy tudjátok összeegyeztetni a tanulást és hónaposak és a gyerekeket? Nálunk van kettő picur (17 és 4 hónaposak), a férjemmel mind2en tanulunk...

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

A leveleket olvasva, látom, köztetek is akad, aki vizsgázik. Hogyan tudjátok összeegyeztetni a tanulást és a gyereknevelést? Nálunk is van két picur, 17 és 4 hónaposak, a férjemmel mindkettem egyetemre járunk...

Kép

Kép
romy1

Sziasztok,

Bea,
fel a fejjel, túl leszel a vizsgákon, drukkolok Kép Hány félév van még hátra?

Romy,
Nem semmi ez a korkülönbség! Bizti nem lehet egyszerű alapból sem, nemhogy tanulás mellett! Fiúk, lányok, vagy "vegyesen"? Kép

Rucitémához: én sok mindent vettem a Severben is, van kismamanaci (vagyis akkor volt) normi áron, ha jól emlékszem 3-4000 körül. Meg klassz felsőket is ott vettem, amik jók voltak pocakra.
pankata

Üdv!
Én is vizsgázok a hó végén... Kép
Dancsi, jó nagy pocid van. Jó, hogy csíkjaid nincsenek. (vagy csak a képen nem látszanak? Kép )
Ma kiderült, hogy a Vasasban most nincs terhestorna, így nekem is marad az Újklinika. Kedden megyek, ma már nem.

Ági és
KépKép
exdeus

Vesm!
A többiek sokkal gyorsabban válaszoltak a terhestornás kérdésedre.Errôl lemaradtam.

Én voltam a Mikszáth Kálmánon a kismamaruhás boltban,de nem nagyon tetszett a ruhák minôsége.Nem szeretem az ennyire mu˝szálas anyagból készült ruhákat,viszont nem drágák.Átlag ár 5eFT.

Romy!
Hogy bírjátok a 2 picirivel?Gondolom van szülôi segítségetek? Kép

Mi a véleményetek arról hogy érdemes szülésznôt is fogadni,vagy nem?

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Romy: Minden elismerésem. Hogy hogy lehet összeegyeztetni a tanulást meg a gyereket? Háááát....leginkább sehogy.
Amíg nem tudott helyetváltoztatni, addig nem volt gond. De mostanában egyre nehezebb. Gréti mászik, feláll, ha 2 másodpercre leveszem róla a szemem már rosszban sántikál.
Tegnap mászkált a 2 szoba közt, aztán egyszercsak betért a fürdőszobába, 2 másodperc alatt felborította az öblítőt, lecsavarta a kupakját (fogalmam nincs hogy hogy). Az öblítő jól kiömlött a fürdőszobában meg az előszobában, Gréti meg nagy boldogan tocsogott a közepén. Na így tanuljon mellette az ember.
Épp a napokban mondta a barátnőm, hogy a rémálmában élek. Gyerek mellett egyetem, vagy egyetem mellett gyerek.

Exi: Én szülés előtt 1 héttel is voltam zh-t írni. Alig fértem be a padba. Kép

bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,
Jobbulást Grétinek!

Exi,
nincsenek csíkjaim, remélem most is megúszom csíkok nélkül.

Romy,
üdv itt. Nem semmi a korkülönbség nálatok!
Vendég

Dancsi!

Szép nagy a pocid.

Bea!

Jó tanulást!Én a Noémi melett még a számítástechnikát sem tudom tanulni...Nem hagy békén még egy percre sem.

Lányok!
Valaki rendel közületek ebédet???Olyan helyről szeretnék rendelni,akik kihozzák házhoz.(Pár hétig hordtuk az egyik étteremből,de nem vált be.)Ha tudtok ilyet,írjátok meg!!!

Ildi
tfildiko

Vesm: megpróbálhatod a Lengyel utcai használt bababoltban is, ott is láttam már kismamaruhákat, és szokott lenni a Corában is jó árom.

Szszkinga: ha megteheted felétlen fogadjatok szülésznőt. Nekünk óriási segítség volt, a 10 óra vajódást úgy végigaszisztálta, hogy engedte a férjem segíteni, de mindig elmondott mindent neki, hogy hogyan kell, és mindig közbeavatkozott ha változás volt. Végig melletünk volt, és végül a császárnál is sokat segített. Õ öltöztette fel a lányunk, és vitte ki azonnal az apjának. Megnyugtató volt az is, hogy amikor bementünk a kórházba, már ismerősként fogadott minket. Örökre hálásak leszünk neki. Az orvos nincs ott veled végig, nem az a dolga, és ki tudja ki lesz ügyeletben a szülésznők közül. Lehet hogy neked nem lesz szimpatikus.
pomat

Pomat:te hol szültél?Én a nôi klinikán fogok.Megírnád nekem hogy mennyit fizettetek a szülésznônek és mi a neve(ha a klinikán van). katonane@hotmail.com
Köszi a tanácsot!!

Képzeljétek letolt a dokim hogy már túl sokat híztam és szeretné ha nem lennék egyáltalán nehezebb amikor legközelebb megyek hozzá.Persze ezt nem egészen így mondta,egyáltalán nem volt sértô és maximálisan igaza is van.Már 1 kg-al kevesebb is vagyok mint korábban.Nem lesz könnyu˝ leszokni az esti rágcsálásokról,de megpróbálok répát rágni meg sok gyümölcsöt a hízlaló chipsek helyett Kép

szszkinga

Szia Kinga!
Miért, mennyit híztál, és hány hetes vagy most? Nekem a védőnő azt mondta, hogy a havi 2 kiló lenne ideális innentől kezdve, eddig nem híztam, csak az utóbbi időben kb. két kilót. De később szerintem ennél több lesz. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Erika,
Köszike az infókat a Kolpingról, és az ötletet is, végül mi is kisapartmant választottunk Kép Már alig várom Kép

Pusz,
Kata
pankata

Exdeus!
most vagyok 22+1 és 9 kg feljött rám amibôl legalább 4-5 Karácsony óta.Anyósóm folyamatosan tömött minket és meg is lett az eredménye.De az sokkal többet számít hogy az aktív sportolást abba kellett hagynom.Elôtte nem volt gond ha esetleg többet ettem,mert úgyis lemozogtam. Megrendeltem egy terhestornás dvd-t is és eltökélt szándékom hogy az Újklinikás a torna mellet legalább 1x fogok otthon is tornázni.Nem szeretnék szülés után agonizálni a túlsúlyom miatt,fôleg ha az az alkat vagyok aki szoptatás alatt hízik még egy csomót. Kellett valaki aki rámpirít.Párom nem lát kövérnek,de a mérleg mást mutat Kép
Te hol tartassz hetekben?

Lányok mit szóltok a péntek 13-hoz?
Én ma biztosan veszek lottót(bár nem szoktam) hátha legalább egy 2 találatom lesz Kép

szszkinga

Kinga!
Én 20 hetesen +4 kgnál, , nem csodálom a szigort, anyóspajti jól főzhetKép
még nem futottamKép
Vendég

+ 4-nél tartottam
Vendég

Hízásban meg én vagyok az ellenpélda, engem azért szóltak meg (megjegyzem, nem a doki..) hogy alig híztam, cakk-pakk 3 kilót a 9 hó alattKép
De azóta KépKépKép
pankata

Kinga, ma vagyok 19+5 (elvileg Kép )

Ági és
KépKép
exdeus

Kata!
ezt hogyan csináltad???????
Vendég

Exi,
és gyakorlatilagKép?

Zozo,
őszintén szólva én sem igazán tudom, nem tornáztam, ettem, ami jól esett és mégis. Igaz, az első trimeszterben csak fogytam az indulási súlyomhoz képest, 3 kilót és utána indultam hízásnak. Azt tudom, hogy szülés után a bepólyázott Minikémmel együtt voltam a versenysúlyomban, vagyis ahogy elkezdtem a várandósságot.
pankata

Sziasztok!
Linda baba nagyon jó érzi magát odabennt. A mai ctg sem mutatott fájást, méhszájam továbbra is totálisan zárt.
Úgy érzem magam lassan, mint egy lomha pingvin (bár ő szerintem príma balerina hozzám képest). Nagyon hamar elfáradok, pihengetek.
Hízás: lehet én vezetek az eddigi 6 kilómmal?Kép (és még így is hiányzik 4-5 kiló ahhoz képest, mint amikor Lottival babás lettemKép)

Melinda
37+2

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Üdv!
Kata, a 11. UH szerint 21 hetes babóca...

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Exi, nem akarok belédkötni, de hogy számolod te ezeket a heteket+napokat?
A terhesség 1. napja nem a fogantatás napja, hanem az előtt kb. 2 héttel van, az utolsó menstruációd első napja.
Megkérdezhetem, hogy az neked mikor volt?
Amikor kalkulátorokkal számolsz neten szülés várható időpontját, akkor is azt kell megadni.
Doki, védőnő is azt kérdezi.

Csak azért mert ahogy figyellek, én is kb. ugyanazokban az időpontokban mentem genetikai uh-ra meg egyéb vizsgálatokra, amikor te, csak tavaly. Én január 12-én voltam genetikai uh-n. pl. És akkor már a 22. hetet tapostam.

Ja, és ha már előszedtem a füzetem, megnéztem, én tavaly ilyenkor 1 kilóval voltam több. Aztán a végére csak rámjött 14 kiló. Kép
Most annyi vagyok mint amikor terhes lettem. Az a 14 kiló rólam lement szinte szülés után 2 héttel.

Melinda: Örülök, hogy minden ok. Mennyi baba lesz itt mindjárt Kép
Hajni: Még egyszer ezer éve kérdezted hogy állunk a fogakkal. 2 alsó középső kibújt. Hozzátáplálással jól állunk. 2x kap szilárdat Gréti. Tízóraira gyümölcsöt, ebédre főzeléket. A többi szopi. Eddig mindent szeret amit kapott. Ma viszont nem volt hajlandó enni. De lázas, lehet fáj a torka is, vagy nem tudom. Aggódom is.
A "pufók anyatejes baba" kifejezést kikérjük magunknak. Kép Képzeld egyik nap játszottunk és mondtam Grétinek, hogy: megzabálom azt a nagy fenekedet....na, erre az addig aranyosan nevetgélős kislányom olyan hisztit levágott, nem győztem elnézést kérni, tőle hogy nem is nagy a feneke. KépKépKép

Kép
Mászkálás

Kép
Első felállása amikor anyukám nálunk volt.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Szia Bea!
Elvben jan. 4. vagy 5. a szülés időpontja, na ehhez van számolva a hét (előbbihez). De az UH eddig mindig többet számolt.
A mensimet figyelembe se veszik, mert ahhoz képest meg le lennék maradva, mint a borravaló, mivel az aug. 10-én volt. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Bea, nagyon édes Gréti, jól megnőtt már!

Kata, nemrég belémhasított a gondolat, hogy lehet, mi nagy apartmanban voltunk, nem kicsiben, így én arról írtam neked. Az a helyzet, hogy a férjem volt cége intézte a dolgokat ezzel kapcsolatban, azért vagyok bizonytalan. Azért lehet, nem árt rájuk kérdezni, pontosan mi a kettő között a különbség. Bocsi. Remélem, nagyon jól fogjátok magatokat érezni ott!

Nem semmi, milyen keveset híztatok itt jónéhányan! Nekem a legkevesebb hízásom is 14 kg körül volt. Kép

Enikő, hogy vagytok?

Szép hétvégét mindenkinek!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

Először is köszönöm a husis hozzászólásokat!! Én eddig a Corában vettem, de egy darabig nem fogom... A szárnyasbázisban volt a férjem, azt mondta elég jó, és van sertés és marha husi is, ha vkinek még esetleg aktuális lenne a dolog.
hajni_

Dancsi megnéztem a képeket! Jozsó nagyon szép kisfiú, de beugrott, hogy már raktál fel képetek: ő hasonlít nekem tündér Lalára. Kép

Szilde allergia ügyben haladunk: tejre, Na glutanátra, citrusfélékre biztos allergiásak vagyunk. A többit vérvétel dönti (vagy nem dönti) el. Sajnos a teljes diéta sem jásrt sikerrel: még mindig alig hízik, és felismerhetően jön ki belőle a kajcsi sokszor.

Gerika köszi az info-t, minden tapasztalat jól jön!!! Nálunk eddig a sudocream vált be leginkább az allergiás foltokra. A 14 kg-okból mennyi maradt meg???

Zita sajnálom az éjszakai alvásokat. Bírod még??? Nappal legalább tudsz aludni? Mi 8200 g, 72 cm-esek vagyunk. Hozzá kell tennem a mérés előtt fél órával vágtunk be egy hatalmas adag tejpépet, és kakink nem volt. Kép Kicsit csaltam, ja és a pólóját is rajta hagytam. Kép Muszáj volt, nem akartam, hogy a védőnénik kötözködjenek, a dokinéninkkel meg le volt zsírozva a dolog. Kép
hajni_

Kata a szopinál a túróscsusza volt a gond. Bármilyen tejtermékes dolgot eszek másnap hasmenése van, pedig már alig szopik vmit. Kép Sajnos néha elfeledkezem magamról, főleg akkor, ha sokáig nincs gond. Gartulálok a kúszáshoz! Akkor hamarosan elindul nálatok is a pakolás! Hallójáratgyulladással mi újság? Remélem már se híre, se hamva!

Nálunk nem járna jól egy takarítónő sem: Dorka mindent szétpakol rögtön, amit én össze, tegnap már nem is erőltettem magam. Kép Hát mancsolni is tud, de gondolom ismerős mindenkinél (vagy az lesz Kép). Kimondtuk: baba. Kép Kép (Hogy lehet extra vigyorgó figurát feltenni??)

Bea a babanetes főoldalon van ilyen szöveg, onnan loptam. Kép Minden esetre még mindig irigylésre méltóan nem vékonyak vagytok, és nagy szép Gréti. Kép Ügyes is, de nem ragozom... Vizsgákhoz megy a szurkolás. Kitartás!!! (Ki kell bírni a lányainkért tanulunk, hogy nekik jobb legyen.)

Romy egyeztetés nincs. Pánikolás annál inkább. Engem mindig a férjem rugdos (például esténként nem enged babnetezni Kép). Persze inkább csak átolvasásra, puskákra Kép van idő. Te is tanulsz? Én mire jön (ha jön) a második baba be szeretném fejezni a sulit... Képek a kicsikről?
hajni_

Kinga nekem a péntek 13 mindig szerencsés volt, ma eddig nem történ semmi különös. (Tegnap írtam a levelet, csak nem sikerült felraknom a babanetre.)

Ügyesek vagyoktok így mozgás ügyileg, nekem estére semmi erőm, pedig régebben még akár 11-kor is lementem futni...

Csibe mi van veled? Rég olvastam rólad!

Enikő te is le vagy állva nagyon, pedig régebben néha csak a dumád miatt jöttem be! Kimerítő a korizás hajlított térdekkel? KépKép

Sziasztok: Hajni
hajni_

Üdv!
Hajni, látom, most hagytak babanetezni! Szerintem az extra vigyorgós figurát a többiek mellékletként teszik be.
http://www.msnclub.hu/index.php?site=73 innen kiválaszthatod a neked tetszőt, lemented a gépre, és onnan meg ide.
Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Hajni: jól belendültél Kép én is be szeretném fejezni az egyetemet a második babáig. Ha minden jól megy, nyáron államvizsgázok. Kizártnak tartom, hogy 2 gyerek mellett lehessen tanulni. Ha valaki mégis tud, hát....minden csodálatom az övé.
Extravigyorgós figura: Kép Erre gondolsz? : O szóköz nélkül

Csibe: Nekem is olyan sokszor eszembe jutsz, vártam karácsonykor is hátha jó hírekkel jössz....remélem csak babonából titkolod még a dolgokat.

Romy: Mit tanultok?

Enikő: Ja, valami életjelet...

Sinlacot ki ismeri? Jó az vagy nem jó az? Védőnő mondta írassak fel a dokival és a tízórai gyümölcsöt azzal adhatom.
Szerintetek?

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

SziasztokKép

Leírtam Boti születésének történetét!Kép
Ha nem bánjátok, Veletek is megosztom!Kép

Botond születésének története
/2005. december 21./

December 20-án este már úgy feküdtem le aludni, hogy enyhén fájdogált a hasam. Éjszaka többször felébredtem arra, hogy görcsölök, de nem tudtam mérni a görcsök közti időt, mert mindig visszaaludtam. Az éjszaka folyamán többször voltam wc-n, és akkor láttam, hogy folyamatosan távozik valami rózsaszín nyák - gondolom a nyákdugesz lehetett.
Reggel, mikor felkeltünk, mondtam a páromnak, hogy szerintem 1-2 nap és szülünk, mert éjszaka szerintem jósló fájásaim voltak.
Az ördög nem alszik, ezért úgy gondoltam felhívom Julcsit, a szülésznőmet, hogy mi a véleménye a történtekről, de előtte nekiláttam reggelizni, gondolván, ha mégis be kell menni, akkor ne üres gyomorral menjek.
Épp a reggelim felénél tartottam, amikor jött megint egy görcs, és először egy nagyon pici folyadék, aztán hirtelen pukk, és elöntött a magzatvíz!
A sógorom ült velem szemben az asztalnál, nagy kerek szemekkel ránéztem, és közöltem a tényt, hogy akkor most indulunk szülni!
Szóltam a Páromnak is, akit megnyugtattam, hogy nem kell kapkodni, nem fog most azért mindjárt kipottyanni belőlem a gyerkőc!
Szépen átöltöztem, addig Apuci levitte a cuccomat a kocsiba, és indulás!
Közben felhívtam Julcsit, hogy akció van, indulhat! Mondta, hogy negyed óra és a Klinikán találkozunk!
9 óra körül értünk a szülőszobára, miután közöltem a tényeket, megkaptam a csini intézeti hálóingemet, majd jött az ügyeletes doki, aki megvizsgált - háromujjnyira volt nyitva a méhszáj.
Hívták a dokimat is, aki egy műtétről robogott hozzám.
Amikor elkezdték felvenni az adataimat, akkor derült ki, hogy bár már hetek óta mindent módszeresen összekészítettem, a nagy izgalomban az összes iratomat, orvosi papíromat otthon felejtettük. Így Apa rohanhatott haza érte!
Mire végeztünk az adminisztrációval, Julcsi is megérkezett, onnantól kezdve már csak ő foglalkozott velem. Megkaptam a glicerines kúpomat - beöntés helyett, hát sokkal empatikusabb módszer, az biztos! Utána letusoltam, és birtokba vettük az apás szülőszobát. 10 óra volt ekkor.
Eleinte nem voltak vészes fájásaim, nyugodtan sétálgattam a folyosón, néha meg-meg álltam.
Egy kis idő múlva rám tették a ctg-t. Ehhez vissza kellett mennem az ágyra, de az nem igazán volt kényelmes - mert ekkor már jöttek a keményebb fájások -, ezért a zsinórokat kicselezve átültem a gumilabdára. Hát az valami szuper! Tényleg nagyon klasszul levette a terhet a derekamról, sokkal elviselhetőbbek voltak a fájások.
Közben Julcsi elmagyarázta, hogy tudom hatékonyan használni a fájdalomcsillapító gázt, így innentől kezdve a fájások kezdetekor lelkesen szipákoltam!
Közben sajnos romlott Boti szívhangja, arra gyanakodtunk, hogy nyomhatja valahol a köldökzsinórt, ezért vissza kellett feküdnöm az ágyra. Ez elég rossz volt, mert hanyatt fekve nagyon fájt a derekam. Megpróbálkoztam az oldalamra fordulni, a jobb oldal bejött, úgy nem romlott a szívhang.
Közben jött a dokim is, megvizsgált, szépen tágultam, de a néha romló szívhang miatt az oxitocin bekötése mellett döntött. Ez meg is történt fél 12-kor.
Hát az oxitocin tényleg kemény anyag, mert kb. 3 perccel a bekötése után nagyon erős fájásaim lettek, kb. 1,5-2 percenként. Olyan erővel nyomtam az orromra a maszkot, hogy megfájdult az orrcsontom. Emellett szegény emberem kezét markolásztam iszonyatos erővel - biztos emlegetett pár napig!
Az erős fájások miatt a félig elfogyasztott reggelim úgy döntött, hogy nem marad bent tovább - kidobtam a taccsot.
1 óra körül megint megvizsgált a doki, akkor már 6-7 ujjnyira tágultam. A doki ekkor jóslásba bocsátkozott: azt mondta 3 óra körül kibújik Boti.
Kb. 10 perccel azután, hogy ezt kimondta, mondtam a Julcsinak, hogy valahogy másképp fáj, nem vagyok benne biztos, de mintha nyomnom kéne.
Megnézte a méhszájat Julcsi, mondta, hogy szépen tágulok, de még nem tűnt el a méhszáj, ezért még nem szabad nyomnom - vissza kell tartanom.
Innentől kezdve nagyon hasznosnak bizonyultak a tanult légző gyakorlatok (bár már hamarabb, a fájások alatt is hasznát vettem), mert megállni, hogy nem nyomjak őrült nehéz volt. Kb. 3-4 fájást vészeltem így át, amikor mondtam Julcsinak, hogy most már tényleg nem bírom. Ekkor megnézett, és le is döbbent rendesen, mert eltűnt a méhszáj, szaladt a dokiért.
Pillanatok alatt visszaértek mellém, megnézett a doki is, és végre megkaptam az engedélyt - lehetett nyomnom!
Kb. 4 vagy 5 toló fájásra (ebben nem vagyok biztos) kibújt Botim fejecskéje. Már akkor kitisztította neki az orrát és a száját Julcsi.
Ezután még két nyomással 13.55-kor kibújt teljesen Boti!
Rögtön a pocakomra tették, nem sírt, csak nyögdécselt a drágám, és hunyorogva vizslatta az arcomat. Betakartak minket, és pár percig így maradhattunk összebújva. Soha nem felejtem el ezt az érzést, ahogy az Õ kis puha, nedves nagyon meleg teste az enyémhez ér! Nagyon megható volt!
A büszke apucinak a nagy meghatódás közepette volt annyi lélekjelenléte, hogy előkapja a fényképezőgépet, és csináljon pár fotót a mi kis csodánkról!
Ezután Apuka elvághatta a köldökzsinórt, majd elvitték a drágámat méricskélni és fürdeni.
A doki ránézésre 4 kiló körül saccolta Botinkat, de kicsit tévedett, mert "csak" 3680 g és 52 cm lett.
Bár sokan mondták, mégis hihetetlennek tűnt, hogy amint kibújt a Kisfiam, minden fájdalmamat mintha elvágták volna. Csak a fáradtság maradt, de az meg nem érdekelt, mert hihetetlenül boldog voltam, szinte eufórikus hangulatban voltam.
Az sem érdekelt különösebben, hogy a lepény nem akart megválni tőlem magától, ezért rövid altatásra volt szükség, hogy kiszedjék belőlem.
Míg az aneszteziológust vártuk, tök jó hangulatban eldumcsiztunk négyesben: a doki, Julcsi, a párom és én. Közben visszahozták nekünk Botit is, így az altatás előtt még jól megszeretgethettük őt is.
Miután felébredtem olyan kipihentnek éreztem magam, mintha legalább 8 órát aludtam volna. Mondtam is a páromnak, hogy milyen jót aludtam, erre ő közölte, hogy gondolta, mert a folyosón hallotta, hogy horkolok!! No comment.
Ezután még 3 órahosszáig a szülőszobán kellett maradnom, de már végre kaphattam inni (iszonyú szomjas voltam), és enni (Robi meg iszonyú éhes volt), és ott volt velünk Botika is.
Ez a 3 óra nagyon gyorsan eltelt, de gyanítom, hogy néha bealudtam - de erre nem emlékszem kristály tisztán.
Hát így történt a gyönyörű kisfiunk világra jövetele!
Egy csodaszép terhesség után sikerült úgy szülnöm, ahogy megálmodtam!
Számomra csodálatos, feledhetetlen és megismételhetetlen élmény marad!

KépKépKépKépKépKépKép

Mellékelek egy képet is, így "kerek " az egész!Kép

Kép

Pussz,
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Zituska,
Olyan jó volt olvasni, tejesen elérzékenyültem és ez a kép, hát tényleg így kerek Kép

Hajni,
Én csípem ha sokat írsz, gyere gyakrabban Kép na jó, tudom a vizsgák, de utánaKép OK?
A fülünk teljesen rendbejött, a "marhadrága" cseppektől (70 ft volt Kép)

Bea,
Sinlac az vmi pépszerű, mi nem használtuk, de állítólag gyümivel fincsi.
Asszem, bukós babáknak is adják.
Milyen nagy már Gréti, tényleg! és nagyon ügyi!

Erika,
Én is megnéztem a nagyapartmant is, de az nekünk még fölösleges lett volna, csak a konyha miatt kértünk végül is kisapartmant. Mini még úgyis velünk szunyál kiságyban, Ádika pedig eldöntheti, hogy a nappaliban alszik-e vagy a hálóban lévő emeletes ágyon Kép

Minike tegnap volt fél éves, kapott egy fél tortát (tej és tojcsimenteset), de nem ette meg az egészet Kép

Pusz,
Kata
pankata

Zitus, nagyon jó volt olvasni a szüléstörténetedet, gratula mégegyszer Boti babához!Kép

Kata, akkor jó!Kép

Hajni, Peti előtt 53 voltam, vele 18 kg-ot híztam, valamennyi maradt, már nem emlékszem mennyi, kb 2 kg lehetett. Aztán Dani után több maradt évekig, majd most Benci szopija után már volt, hogy újra 55 voltam, már mindenki kérdezte, mi van velem. Sajna most mindentől független rámjött néhány fölös kg az utóbbi hónapokban. Kép Te mennyit híztál?

Bea, én ismerem a Sinlacot, sztem tejpép helyett jó, ha nem hízik a baba eleget vagy ha szeretnéd valami miatt sűríteni a gyümiket. Egyébként nem kell, én a két nagyobbnak semmi ilyesmit nem adtam anno, most is csak a tejallergia miatt kellett, de hallottam olyat, hogy valakinek savlekötés miatt ajánlották.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Zituska: Gratula még egyszer, ez nagyon szép volt, jó volt olvasni, én megkönnyeztem.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?