A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Ja! Üdv az újaknak! Akit érdekel a táblába kerülés, az írjon nekem mailt a pickwicktea@freemail.hu email címre!

Angi bordűrjének a képe benne van a táblában! Kép

KépKép
nicika

ÚÚÚÚÚ, Tünde, ez a spenótos-túrós-sajtos lasagne nagyon jól hangzik. Receptet felnyomnád? Köszi Kép
Nadine, én is örülök, hogy rendben vagy, és tényleg pihenj sokat. Kép
Vikó, kitartás az utolsó harmadra! Kép
Eszter, tök jól vásároltál, ennyiért máshol nem kapsz csak három rugit jó esetben. Kép
Vendég

<font color="aa00aa">Csema, csak azért kérdeztem, mert nálunk is picurkák a gyerekek a családban (az unokahugi volt az "óriásbébi" a maga 3200 grammjával Kép) de az 56-ossal mindegyik jól elvolt, nem volt baj, hogy egy picit hosszú a lábukonKép De persze érthető, ha szeretnél új, aranyos kis rugikat Szófinak Kép

Tünde, ha a lasagne olasz tészából - durumliszt - volt, akkor bátran ehetedKép Kövér olaszt én még csak nagyszülőkorban láttam, pedig éltem ott sokat és hát... nem csak annyit esznek, mint mi Kép Az a kis sajt megbocsájtható Kép Tegnap én is bűnöztem egy májashurkával, mentségére legyen mondva, hogy jó sótlan és zsírszegény volt, de azért mégis Kép </font>

indianyo

Hát, megöl a kíváncsiság az Istvánosok miatt. Nicika! Írtam levélkét... válaszolsz? Hajrá tábla!!!
Köszönöm szépen! Kép

Melitta

Kép
nyf

Igen, de nálunk annyira lógott rajtuk az 56-os.
Csak 2db-ot akarok venni.Kép
Lenne, de annó bevittem az újszülött osztályra az össz 50-es rugit, az otthagyott babáknak és még a plüss csörgöket is!
így azokon szokott lenni és az ugynevezett csókos bébiken. Valakinek a valakije....

KépKép
csema

Nyf, Istvánosok: Szelivi, Mamacka, Titati, Bettyflame, és én. Kérdezz bátran, ha tudunk, válaszolunk.
Vendég

Csema, ha már így összejöttünk: Császározás után is várható vérzés? Mármint hüvelyi. Erről én semmit se tudok, senkim se szült még úgy... Szóval milye eü, felszereléssel kell készülni császár esetén? A vágási sebet már ismerem...

indianyo

Persze ugyan úgy van gyermekágyi váladékozás mint rendes szülésnél, tehát kellenek a betétek!

KépKép
csema

VikóKép

Ugyanugy van hüvelyi vérzés is, mint a sima szülésnél, hisz itt is leválik a placenta és a méh falának rendbe kell jönnieKép

Érdemes a Tenna betét, de ez megint a korháza válogatja alapon megy, a fiamnál anno mi kaptunk odabent jó vastag betéteket. Én vettem hálós bugyikat is pár darabot (az is tenna) kényelmesen megfogta a betétet, gyorsan ki lehetett mosni és gyorsan meg is száradt, utána meg minden szivbaj nélkül mehetett a kukábaKépKépKép

Lányok ezt a jégkocka zacsit anno a párom az auchanban vette, szerintem érdemes megnézni a multik polcain, ahol ezek a háztartási felszerelések vannak (szemetes zacsik, folpack és társai)

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ági, köszi, én is erre gondoltam. Kép
Vendég

CsemaKép
Hát irigyellek is meg nem is (tudom igy van ez lalalalalKépKépKép) ezzel a felújitással, de a lényeg a vége: gyönyörű leszKépKépKép A szerelés is ismerős nagyon, nekem a fiam még hála csak ott tart, hogy amit tud szétszed és odahozza hogy ajajajaja és mutogatja hogy szereljem meg, mi lesz majd ha ennek hangot is adKépKépKép

Lányok köszönöm szépen a gyógymanókat, most nagyon jól jönnek, remélem a sok fini teácska és a c vitamin segiteni fog rajtamKép Egy már tuti jót tett: aludtam délben a fiammal egy jó nagyot, igaz tudtam volna még, de hát kis gézenguz felébresztett hogy szomjas és inni szeretneKépKép

VokKép
Nagyon ügyin vásároltál. Mi megegyeztünk apával hogy ha nem derül ki szülésig a baba neme akkor majd csak utána veszünk pár dolgot, ha esetleg kislány lenne, mert ugye Dani fiúról van mindenünk, és a kislány nem fog identitás zavarban szenvedni ha néhány hétig kék rugiban alszikKépKépKép

TündeKép
Ez a lassagne azért övön aluli volt (vagyis inkább cicin aluli, pociba való de gyorsan zsupszKépKépKép)

EsztiKép
Ergonomikusat vettetetek? Dobnál fel róla egy fotot, légysziKép és mennyiért vesztegették a kiskádat?

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Szia újra Mindenki!

Köszi a hozzám szólókhoz, de csak most értem vissza. Gyorsan végigfutottam a délutáni termést. Írjatok csak sok okosat, én meg majd tanulok!! :-)
Nicika írtam emilt.
kmoni

Nyf! Máris nézem a mailom! Kép

KépKép
nicika

<font color="aa00aa">Csema,Ági: köszi, én is így gondoltam logikusnak a magam eszével, de hát sose lehet tudni, erről persze nem írt a könyvem Kép Ebben a mi kis Szentimrénkben mindenfélét adnak, úgyhogy nem aggódom, de azért persze készülni kell- hirtelen indulás esetére.

Eszti: kösziKép Most eléggé elfogyott a cérnám Kép </font>

indianyo

Ágiboszi,
Te már tudod, hogy császáros leszel???
Én ugyanis az leszek valószínűleg.
Tapasztaltak, írjatok légyszi nekem is róla valamit!!!!!
Köszi
kmoni

Sziasztok!

Hú, ma nagyon pörgött a topik, nem is tudtam mindent visszaolvasni, nagyon elfáradtam.

Anita, Angi, nagyon csini a pocakotok!

Mi egész nap a Mega Toys-ban voltunk, megvettünk majdnem mindent már a babának. Vettünk kókuszmatracot, ágyneműt meg anyós vett bele nekünk. Megvettük a pelenkázó lapot is, meg még néhány apróságot. Úgy fel vagyok dobva a sok babaholmi láttán!Kép
Csak hát nagyon elfáradtam, és este még vendégek is jönnek. A hátam is fáj. Más bajom nincsKépKép
Úgyhogy most csak ennyi voltam, pihenek egy kicsit mielőtt jönnek.

Egy kérdés: Kókuszmatracot vettünk, mert az a jó, ugye? Mert szellőzik, stb. De mondják, hogy a lepedő alá ajánlatos a gumilepedő is. Nos, ha a matrac lényege, hogy szellőzik, akkor, ha rárakok még egy gumilepedőt is, akkor már nem. Akkor most hogy is van ez? Vagy elég a sima lepedő rá??? Remélem nem túl zavarosan tettem fel a kérdést....Kép

Az ágyat apuci már össze is rakta, rakok róla képet mindjárt.

Pusz
Adri

Kép

Kép
adriana

Ági, mingyá dobok egy képet. (nem tom, hogy ergonómikus-e, de olyan kis helyes....Kép )
Vendég

Puszi lányok búcsúzom mert itt a csipet-csapat és megint mennem kell, esküszöm kéne mégegy gép!!!Kép
reggel míg alszanak jövök! puszi mindenkinek!!!!!!

KépKép
csema

TroseKép
Ez az ötlet nem is olyan rossz ötlet ám. Hidd el nagyon sok kismami boldog lenne ezekkel az ötletekkel, sokkal életszagubbak mint azok a könyvek amik leirják az elméletet és a többit te meg találd ki hozzá... Bele kéne vágni a dologba és összefogva kiadni, még kereshetnénk is vele.

NicikaKép
Nem csodálom, hogy elég volt végig olvasnodKépKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Esztipeszti!
Ha már ilyen készséges vagy, akkor gyorsan letámadlak Kép nem tudom ki lesz a szülésznőd és hányadik babát várjátok, de én nagyon szeretnék a homeopátiás-gátvédelmes megoldással szülni. Érzéstelenítésre egyelőre nem szeretnék ráfanyalodni - most így gondolom... aztán persze ki tudja... Kép
Hallottál már erről a variációról? Szorgalmazzák ezt az Istvánban?
A másik dilemmám a vajúdókád... azt is jó lenne kihasználni, de nem tudom hogy erre mennyi esély van...

Melitta

Kép
nyf

Indianyo,
császárral fogsz szülni????
M
kmoni

Ágiboszi:
könyvírásnál szívesen segítek... esetleg fordítani is.
kmoni

MóniKép
A fiamat császárral szültem, mert nem tágultam sajnos rendesen. Most valahol probálok egy kicsit szoritani magamnak hogy sikerüljön a természetes szülés, de a dokim nem biztat vele, igy nagyobb eséllyel indulok a császár lehetőségével.
A doki mivel indokolta hogy nagyobb a császár lehetősége nálad?

Adri Kép
Nem kell arra gumilepedő, elég a sima lepedő is, hidd el hogy amennyi pisi kifolyna az nem jut el a matracigKépKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Itten-e a kádacska. 4200 ruppó.

Kép

Kép
Vendég

Itt a kép az ágyról. A rendetlenséget ne nézzétek!KépKépKép
Kép

Ágiboszi, köszi az infot, én is így gondoltam, de kellet egy kis megerősítés...Kép
Adri

Kép

Kép
adriana

Eszti! Ez a kád marha jól néz ki! És az ára sem volt rossz! Különösen tetszik hogy áttetsző! Kép

KépKép
nicika

Nyf! Akkor te most pontosan hány hetes+napos terhes vagy?

KépKép
nicika

Ágiboszi,
hát az a nagy helyzet, hogy szétcsúszott a medencém viszonylag korán, ezért aztán feküdnöm is kéne, de ugye azt annyira azért nem csinálom... és ha még nő kicsit a baba, meg még a kis fejét is berakja, meg aztán a szülés, akkor úgy szétmehetek, hogy nem tudok utána lábra állni... már kezdek beletörődni, de szívesen vennék infot, hogy működik, különösen a Tétényiben.
kmoni

Kmoni, csak akkor, ha a placenta nem mozdul ela mostani helyéről (hátsó falra tapadó lepény, de teljesen fedi a méhszájat, baba meg a teljes súlyával nyomja, úgyhogy irgalmatlanul fáj). Akkor viszont kötelező, mert nem tud a bab máshogy kijönni Kép De még gyúrunk rá, hogy ne így legyen.

indianyo

Adriana! Nagyon szép a kiságy a pelenkázóval! És egyáltalán nincs kupi! Kép

KépKép
nicika

Nyf, a homeos csillapítást nem nagyon tudják bevállalni, mert ők nem homeoval gyógyítanak, hanem gyógyszerekkel, és a homeos bogyókat külön ismeretekkel lehet elsajátítani. Szóval, erre nem sok esély van. És mivel ők felelnek érted, amíg bent vagy, ezért ez necces. Ennyi erővel macskagyökeret is behozhatnának, és ha valami gáz lesz a babával, vagy mamával, akkor mit csinálnak???? de azért kérdezz rá a dokidnál.
Nekünk is első baba, és Spiesz Anna lesz a szülésznő, ők a dokimmal együtt gátvédelem pártiak, szóval lesz gátmasszázs, meg ilyenek. Ez viszont dokifüggő, erre is kérdezz rá.
A vajúdókád csak egy alteros szobában van, és lehet használni, ha szabad. Ez szerencsefüggő.
Kép
Vendég

Sziasztok!

Adri!

Az ágyat is a Mega-ban vettétek?Mennyi volt?
Köszi

Csajok itt mindenki olyan előre van, mi még ezután készülünk vásárolgatni........

Becsi 33+1Kép
becsi
Iklad

Adriana, szép a bútor. Kép
Láttam egy fiatal párt a Megában ma, akik pont ilyet nézegettek, és egy furcsa fejű eladó magyarázott nekik, lehet, hogy ti voltatok. Kép
Nicika, szerintem is faja. És ez a betét csúszásgátló benne.
Vendég

Becsi! Ne aggódj! Még semmiről sem maradtál le! És talán a csajok még hagytak pár holmit a boltokban! Kép

KépKép
nicika

Eszti! Én már megrendeltem a netről egy babakádat állvánnyal! Az olcsós és egyszerű! De azért a célnak meg fog felelni! Meg majd rendelek hozzá fürdő fotelt is!

KépKép
nicika

Nyf
Erre az érzéstelenítős előadáson rákérdezett az egyik kismami...
Ujvári azt mondta, hogy homeobogyóval ők nem foglalkoznak de ha a kismami hoz magával és tudja mit mikor hogy szedjen akkor nem tartják vissza. Kinél szülsz? Vagy olvassak vissza egy-két oldalt?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nicika! Küldtem az adatokat és ma vagyunk -uh szerint- 26+4. Apropó! Bocsánat az együgyűségemért, de mi az a "nucha"?

Melitta

Kép
nyf

Nyakiredő.
Vendég

Mamacka, én úgy éreztem, hogy nem tartják ugyan vissza, de nem nagyon örülnek a homeos dolgoknak....nem? Kép
Vendég

EsztiKép
Kira a kiskád, és ez ergonomikusKépKép valami hasonlóban gondolkodom én is, csak most leégés időszaka van nálunk pénzügyileg. Bevallom azért szeretnék ilyet, mert ebben a kádban nem kell növesztenem egy harmadik vagy negyedik kezet, mig fürdetem a babót és közben még valamire szükségem volnaKép

MóniKép
Értem, ebben az esetben mindkettőtöknek előnyösebb a császár. Igazán nem tudom hogy a tétényiben ezt hogyan kezelik, de szerintem hasonlóan a többi korházhoz. Gondolom megbeszélitek majd előre a dokival és akkor tudsz majd választani hogy altatásban vagy spinális érzéstelenítésben fogják a mütétet végrehajtani. Ha jók az infoim akkor már a ti korházotokban is a rövidebb fekvést igénylő érzéstelenítést alkalmazzák, vagyis a 12 órást, és utána már lehet mozogni, de erről szerintem ha elmész a kismamaklubba (Cory tudja mikor van) akkor tudsz kérdést feltenni.

AdriannaKép
Nézem nézem a képet, de én csak egy szép kis babaágyat látok, a kupit nem találomKépKép majd nyilazd be a képen hogy merre keressemKépKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Nyf! Az adatokat megkaptam, csak addig nem tudtam elkezdeni berakni a táblába amíg nem tudtam pontosan hány hetes is vagy! A nucha egészen pontosan a nyakiredő vastagsága, amit ugye 12 hetesen mérnek, normál esetben 3mm alatti értéket mutat. Szokták még NT-ként is jelölni a leleteken!

KépKép
nicika

BecsiKép

Vigasznak mondom ám neked, de még én se vettem semmit pocaklakónak, még egy árva textil pelust se, megvárom amig a lányok bevásárolnak minden szépet, felteszik a fotókat minden infoval (hol és mennyiért vették) és nekem már csak célirányosan kell mennem, megsporolnak egy csomo bolyongást és keresgéléstKépKépKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Szia Mamacka!Kép A Siklós a dokim, de minden törekvésemért le akarja harapni a fejem, úgyhogy gondoltam előtte megkérdezlek benneteket.
Eszti! Nem kimondottan fájdalomcsillapításra gonodoltam homeopátia-ügyben, hanem az egész egy jó kis folyamat és elméletileg megvan, hogy melyik stádiumban milyen bogyókat kell bekapkodnod, hogy minél jobban ösztönözze a szervezetet a cél érdekében. Nem értek hozzá én sem, csak olvastam róla több helyen és szimpatikus volt. Tehát ez nem zár ki orvosi beavatkozást, úgyhogy elméletileg nem kellene hogy ellenezzék, csak arra voltam kíváncsi, hogy valaki foglalkozik-e ezzel az Istvánban.

Melitta

Kép
nyf

Ágiboszi! Igazán jó vásárlási taktikát választottál! Kép

KépKép
nicika

<font color="aa00aa"> ÁgiKép bizony, Tétényiben 12 óra után kirúgnak az ágyból, juhéééé! Kép Cory pont a héten volt a kismamaklubban, onnan az info. Ez egyébként jó hír, mert a másik, 24 órás az maga volt a halál - totális mozdulatlanság hátonfekve infúziókkal brrr. És addig se baba, se szopi, se pisilés, csak infúzió meg katéter meg fejfájás - és nem ám csak olyan kis jelző, hanem naaagyon durva, csillapíthatatlan Kép
Akkor még magyarázd el, miáért is jobb ez a csilivili kád a többinél lécci...</font>

indianyo

Nyf, én úgy tudom, hogy nem foglalkozik ezzel doki az Istvánban, de a szülészetek, kórházakban van Istvános topic, ott megkérdezheted, hátha tudja valaki. Kép Valahogy úgy magyarázta a doki, hogy azért fáznak ezektől a szerektől, mert ahogy mondjuk egy gyógyszer elég bonyi tesztelési procedúrán megy keresztül, addig a homeos szerek egy részéről nem bizonyított a hatása, nem volt tesztelve, nem tudják, hogy ténylegesen miket válthatnak ki az emberből és így ha bármi bajt okoz esetleg, akkor mit tegyenek ellene.
Nekem ez logikusnak tűnt, de nem ismerem a homeos hatásokat, szóval lebeszélni egyáltalán nem akarlak. Az a tuti, ha rákérdezel a dokidnál. Kép
Vendég

Nyf
Siklós jó doki!!!!(ha úgytetszik sztár doki az Istvánban) ...de persze az is számít, hogy lelkileg, hogy jössz ki vele. Nekem nem tűnt olyan harapósnak.

Homeóval foglalkozni nem foglalkoznak de nem is tartanak vissza ha ragaszkodsz hozzá... viszont az ellenvetéseiket is megértem amiket Eszti írt.... azon az előadáson is úgy tűnt, hogy nem zárkóznak el, inkább tartják a távolságot...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nekem főleg a bútor hiányzik, de az nagyonKép
Addig nem tudom mosogatni a ruhákat, pakolászni stb.
De éppen elég fejtörést okoz ez a bútor dolog is......
becsi
Iklad

Vikó, annyiban könnyít ez a kád a fürdetésen, hogy bele lehet szinte ültetni a gyereket, klasszul megtartja, így nem csak a te kezeddel fogod a vízben, így neki is több mozgástere van, amit imádnak, amikor már nem pár naposak, és neked sem kell annyira két kézzel fogni a babát, hogy ki ne ugorjon a kezedből. Ahogy Ági írta, így nem kell pluszban még egy 3. és 4. kéz, hogy a türcsihez nyúlj, satöbbi. Kép
Vendég

Jaj lányok, légyszi ne keserítsetek már el a császárral. Még a 12 óra is sok. És ha még babázni se lehet... inkább megfűzöm a dokit, hogy próbáljuk meg rendesen.
Azt tudja valaki, hogy altatnak-e, vagy csak érzéstelenítés van?
kmoni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?