A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Vikó!
Nekem a mozdulatlanságot nem írták elő, csak hogy a fejemet ne emeljem meg. Állítólag az a magyarázata, hogy akkor az a kutymász, amit beadtak, valahogy a fejedbe pumpálódik, és az a nem mindegy. Én foroghattam -amennyire tudtam- és pl iváshoz egy icipicit fel is emelhettem a fejem. (korábban volt két másik, ugyanigy végzett, más jellegű műtétem, más kórházban, akkor is ez volt az eljárás)
De lehet, hogy ez is az ahány ház... esete

Kép
KépKép
zsugyu

Mamacka! Majd a butaságokra nem figyelek oda! Kép A kép a lényeg!

KépKép
nicika

Jó ez a kád! Bár nekünk ugyebár már van sima, de biztos, hogy beruháztatik egy ilyenre. Legalább a nagyok is játszhatnak a picurival, és nem kell félni, hogy belecsúszik a vízbe. (Tök jó. Mielőtt csatlakoztam volna hozzátok, úgy gondoltam, hogy nekem már nem kell semmi. Lévén egy fiú egy lány itthon csücsül, mindenféle cucmónk van Jó egy-két bodyt, és hazajövős rugit akartam venni, mert az mindegyiknek kijár. Hát, nem sorolom, hogy mihez kaptam kedvet tőletek. Én is azt a jl bevált taktikát választom, hogy kibicelek. Innen is onnan is begyűjtöm az infókat, aztán irány az áruház. csak győzze apuci fizetni! ha ezt tudná, letiltana a gépről.Kép )

Kép
KépKép
zsugyu

Mamacka!
Anyum a C&A ban vett 3 dbos bodyt 1700ért. Neki nagyon tetszett, én még nem láttam. Kép Szóval oda is jó bemenni, az tuti. Kép

Cory!
Nagyon cuki volt balu 3 hónaposan is. Kép Tényleg jó ez a kád. Sajna már nekünk is sima van, de úgy is Ádit szeretném majd fürdetőként beállítani. Kép Az lesz az ő idejük együtt és az én pihi időm. Kép De majd elválik. Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Indianyo,
bocsi, kicsit nem figyeltem a neveknél. :-(
Zsu: köszi a tanácsokat. Nehezen kezelhető vagyok, de igyekszem majd szótfogadni...

Mindenki,
arról nem hallottatok, hogy a baba születése előtt nem szabad a cuccait hazavinni????? :-)Azt még senki sem mondta, hogy vajon miért.
Nekünk már 25 hetesen majd mindenünk megvolt :-)
kmoni

Kép A későbbiekre ötlet, amikor már tud ülni a manó. A lányomnak vettük ezt a fürdetőt, anno 3 ezer pénzért. Nagyon bevált, mert biztonságos, és élvezte a szabadságot a nagy kádban, persze a tesójával jót játszott minden este.

Kép
KépKép
zsugyu

Kmoni: ez babona. Én pl a 27. hét előtt nem vásároltam egyiknél sem. Most február 1-ig önmegtartóztatok. Akkor leszek 33+6.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory: máris olvasom a linket, amit küldtél...
kmoni

Kmoni! Azt tartják, hogy akkor korábban jön a baba a világra. De ez csak babona, tehát annak hat, aki hisz benne. Kép
Ez a füdető nagyon cuki. Kép

Lányok! Mi hogy nőttünk fel ilyenek nélkül??? Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Cory: voltam az előadásokon, a kismamaklubra nem jártam, de Újvári Bori lesz a szülésznőm, és ő szépen megmutogat nekem mindent, és el is magyaráz mindent. Legalábbis ígéretei szerint.
A babona meg nem érdekel. Egyébként mi történik a babona szerint?
kmoni

Vok: előbb jön a baba? Hát egy icipicit nem bánnám :-))))

Zsu: tényleg nagyon vicces ez a kis ülőke..
kmoni

Cory: tök jó,hogy te már tapasztalatból írod, hogy király a kádKép Akkor apának nagy dícséret járKép Édes volt benne Balu nagyon!

Zsugyu: nagyon szép a kislányod, gratulálokKép

Nálunk szinte az egész család babonáskodik, aminek azért eleinte még én is bedőltem... de azért most már szinte mindenünk megvan, tényleg egy-két aprócska dolog hiányzik...

Anita
Kép
Kép
_anita_

sziasztok!
Bocsi, de ennyit most nem tudok visszaolvasni Kép
Először is Köszi a bíztatást mindenkinek Bhimlő ügyben. Azóta körbejártuk a témát, és ahány doki annyi félét mond. Az egyik azt mondta, hogy az újszülött 3 hónapos koráig védett, mert pocaklakó korában kellő ellenanyaggal telítődik a szervezete, amásik meg azt mondj,a hogy az újszülöttre nagyon veszélyes...
és akkor most döntsünk Kép Most várunk, és próbálunk rmeénykedni Kép

Jó hétvégét mindnekinek...

Titati 37+
titati

Titati! Na, jó, hogy ebben is egyetértenek a dokik! Kép Bízzunk abban, hogy nem kapta el a bárányhimlót a nagyobb. Kép Írj majd, hogy mi lett vele!

Eszter
Kép
Kép
vok

Lányok! Tudja valaki hogy a Chicco mellszívó jó-e (sajnos nekünk nem telik Aventre, pedig tudom hogy az a legjobb!)?

KépKép
nicika

Mamacka! Ez nagyon jó volt, köszönöm. Meg is néztük apával - nagyon megnyugtató képek voltak. Úgyhogy Nicika, hajrá!
Vikó! Köszönöm, majd utánanézek ennek a dokinak. Még osztok-szorzok, aztán meglátom. Gondolom a bogyókból sem lehet pl. 20 db-ot venni, hanem mindből, mindent... Ha megtudok valamit, majd beszámolok róla!
Mi is vettünk már egy-két dolgot a babának. Megvan az ágyikó, néhány ruhácska, ilyesmik. Nálunk egyelőre saját szoba nem lesz, de talán eleinte jobb így.
Tapasztalt anyukák! Mit tudtok a baby bag-ekről? Használt már valaki ilyet? Mivel nekem nagyon tetszene, tegnap az amazonon rákerestem és néhányan nagyon rossz véleményeket írnak róla. Elbizonytalanodtam...

Melitta

Kép
nyf

Kmoni: látod, én ilyet már nem merek mondani. Az előző gyerkőnél mondtam, nem kellett volna. Illetve azt mondtam, hogy nem akarok szeptemberben szülni. Október 13-ra voltam kiírva, és még aug. 31-én megszületett. Nekem ilyen babonáim vannak.

cory
Budapest

Amikor nagyobb a baba és ül, akkor sem tud a vízbe belecsúszniKép

Kép

Nicika: mi felvettük videora az összes Szülőszoba részt és kielemeztük PetivelKép

Köszi mindenkinek a császáros tapasztalatokat, mert most harmadszorra nekem is esélyem van ráKép

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Nyf
Nekem nagyon tetszik! Szerintem jó a babának is, bár az biztos, hogy lutri, hogy szeretni fogja-e nem egformák a gyerkőcök!
Mi már vettünk többen is. (bár igaz egyikünk sem tapasztalt anyuka Kép )
A másik hordozó ami szerintem nagyon jó az a Baby Björn... láttam most is hírdették a babaszobán. Olyan is van már Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Tünde! Látod az én Patrikom milyen félős... Fix hogy a szülésre nem fog bejönni, ha már az ilyen felvételt sem bírja végignézni! Kár reménykednem... Kép

KépKép
nicika

Szóval akkor a Chicco mellszívóról senki nem tud véleményt mondani?

KépKép
nicika

Nici... én nem Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nyf: mit értesz baby bag alatt?

Tünde: miért esélyes a császár?

cory
Budapest

<font color="119911"> Eszti, Anita,
nekünk is Ok Baby kádunk van állvánnyal, csak a miénk fehér. Kép
Vok,
nagyon jól vásároltál! Gratula hozzá! Majd csinálj képeket!!!
Tünde,
februári lányaink lesznek, ez tuti. A doki meg még nem tuti, hogy nem lesz. Ezt azért tőle szeretném illetve nem szeretném hallani. Jó kis menü volt nálatok.</font>
angi79

Spenótos - túrós - sajtos lasagne:

1. mirelit spenótot kicsit megpárolni sózni, nyomni bele fokhagymát
2. túrót összetörni
3. besamelmártást csinálni (vaj + liszt + tej), belereszelni sok sajtot

Kikent tepsibe:
- lasagne lapok (főzés nélkül!)
- rákenni sajtos besamelt
- rá a spenót és a túró
ezeket rétegezni, a tetején lévő lapokat megkenni tejföllel és mozarella sajtot rátenni (jó másmilyen sajt is)
Fél óráig alufólia alatt sütni, utána alu nélkül, amíg a sajt barnulni kezd.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Nici: chicco fejő passz, sose láttam még. A Szülőszoba meg szerintem messze nem ugyanaz, mint a szülés apa szemmel.

cory
Budapest

Anita! Köszi, akkor tünci volt, most kész hölgy. Nem tudnék kedvenc kort választani. Ez a legjobb a dologban.
Vok! Igazad van, ma már minden bigyót kitalálnak, csak a pénzt költse az ember lánya. Viszont nem mindegyik fölösleges, van sok jópofa dolog, ami megkönnyíti, megszépíti az életünket. (Egyébként ezt az ülőkét kb 1 évig használtuk, mert a csaj annyira szerette.) De látom, a kád is elég biztonságos, csak nálunk már 2 (most 3) gyerkőc nehezen férne bele. És ugye pancsolni akkor a legjobb, ha van kivel. Kép Nekünk a fölmosás marad munkának, és az élvezet.

Na, én mára berekesztem magam, mert lassan válóok a számítógépen való osztozkodás. Kép Most szívja a fogát a drága másik felem.eddig egyeduralkodott a technikán, most meg itt vagyok versenytársnak. Majd iccaka, vagy holnap beköszönök, ha lesz szabad gép, és percem.
Üdv mindenkinek: Zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

Nicika:
Nekem kézi pumpás chicco-m van, és nagyon meg voltam vele elégedve! És ugye renegeteget használtam (minden tejemet fejtem 9 hóig, mert kali nem szopott) Pár hónapja láttam a Tescoban 3500-ért, babaoltokban meg 4200 körül. (anno 6 éve 13 ezerért vettem).
titati

Nicika: most szült egy barátnőm, akinek a férje előre elzárkózott a szüléstől. Aztán bevitte a szülőszobára a feleségét, aztán segített neki átöltözni, aztán az éppen jövő fájás alatt még ottmaradt, aztán a következő alatt is, aztán...
Végül elvágta a köldökzsinórt, megnézte a sebvarrást és élete legcsodálatosabb élményeként meséli mindezt (két hete történt)

Cory: a baba lába van most a méhszájnál, a doki szerint még talán befordulhat, de a 37. héten már kevesebb az esélyKép

Angi: OK, akkor február!!!KépKép

Chicco mellszívó: állítólag jó, egy ismerős vett ilyet most, a babája másfél hónaposan megduplázta a súlyát. Biztos nem a mellszívótól, de azzal fejKép

Aranyosak a babák a kádakbanKépKép
Nemsokára a mostani pocaklakók is lubickolnak majdKépKép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Cory! Ez a Chicco pumpás mellszívó így néz ki:
Kép

KépKép
nicika

Cory
Az a hordozó a Baby Bag amit mi vettünk... tudod a talira is elvittem...

Nici
A szülőszobát az én férjem se nézi meg... nincs is rá szükség, de velem jön szülni, nem lehetne visszatartani... ő úgy gondolja, hogy attól, hogy nem lát szenvedni, attól én még szenvedekés szükségem van rá. Inkább nekem segít akár csak a jelenlétével minthogy a folyosón toporogjon.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Nicika:
EZ van nekem... csak alacsonyabb-szélesebb az üvege.
titati

Titati! Ez a mellszívó most a www.interstore.hu oldalról 3490ft-ért rendelhető meg! És nekem szimpi!

Tünde! De jó lenne ha apánál is így történne...

KépKép
nicika

Cory, egy bébihordozó, ami úgy tűnik, hogy olyan mint a kendő, csak táskaszerűen van megvarrva. Nincs fölösleges anyag, kötözésmacera, csak beállítod és fektetve/ültetve már szaladsz is a babával. Kép
Nicika, én sem mondanék véleményt a chicco fejőről, de az biztos, hogy az olaszoknak a mamánál és a babánál nincs fontosabb a világon Kép így én bíznék benne...

Melitta

Kép
nyf

Nyf: már tudom, mire gondolsz. Én is szeretnék egy olyat. SZerintem nem rossz.

cory
Budapest

Sziasztok,

A héten szinte minden nap voltunk bababoltban és nagy iramban nő a babafelszerelésünk mennyisége.

Angi,Titati,
szuper,hogy már csak kb 2-3 hét és a kezetekbe vehetitek a kis csöppségeket!!! Kép

Én az elmúlt 3 éjjel szültem álmomban... egész rutinos leszek mire eljön az időnk... Kép Kép

Olgo+Heni 30+1

Kép
olgo

Nyf,
üdv nálunk Kép

Nicika,
én is mindjárt megnézem az interstoros oldalt, jól hangzik a 3450ft. A barátnőimnek is Avent van,mindenki azt dicséri de a célnak biztos megfelel ez is. Kép Kép

Kép
olgo

Olgo! Szerintem ezen az interstoros oldalon nagyon jó dolgok vannak nagyon jó áron! Kép Szóval ajánlom hogy kukkants be bátran!

KépKép
nicika

<font color="119911"> Olgo,
a dokidnál voltam tegnap. Õ értékelte ki az NST-t. Nagyon szimpi. Kép Dr. Kia? Ugye?
Miket vettél?</font>
angi79

Sziasztok!

Hú, 3 óra alatt 3 oldalt írtatok tele! Mindenki otthon csücsül szombat este??Kép Bár én is!Kép
Vendégeskedés jól sikerült, jól elfáradtam megint.

Köszike a dícséreteket az ágyra!Kép

Becsi, Vok!
Az ágyat mi használtan vettük egy ismerőstől, boltban nem is láttam ilyet, bár nem is néztem. Bár a Mega Toys-ban rémlik, hogy láttam, de az árát nem tudom.

Esztipeszti!
Biztosan nem minket láttál ott ma.Kép

Ágiboszi!
Sajnos látszik a kupi is, az ágy mellett, de még átrendezés alatt áll minden!Kép

Császár: Nekem gerincferdülésem van, és azzal ijesztgetnek, hogy így csak császárral szülhetek. A doki azt mondta, hogy megpróbáljuk term. úton, de előfordulhat.Kép

Most már megyek aludni, jó éjt mindenkinek!
Adri+Levike

Kép

Kép
adriana

Nyf
A pocakostáblázatba Nici betett egy fotót a mi Baby Bag-ünkről.

Kép
Kép
Kép
mamacka

<font color="aa00aa">Nem emlékszem, ki kérdezte Kép Baby Bag nekem lesz a jövő héten, mert mivel sose tudtunk időpontot találni, postán jön a drága. Én 4000-ért veszem, Ágiboszi találta a babaszoba.hu-n, ugyanez a Megatoysban 20000. Én ellene vagyok minden természetellenes műanyag és drága bolti firlefrancnak, de ez a táska meggyőző. Bár... a lány, akitől veszem, a tesója gyerkőcének szerette voltna, de a lurkó ordított benne Kép Meglátjuk. Táskának is jó (Mamacka ki is próbálta a talinKép)

Most néztem a Spektrumon az ikrekről szóló sorozatot, őrüölet, hogy Angliában is a legtöbb mama eleve császárt kér és programozzák az idejét, valamikor a 36. hét tájára KépKépKép

Cory, van EDA is??? Ez nagyon jó hír, akkor máris egyre kevesebb ellenérzésem van, a 12 órás az EDA???

A kád egyébként ránézésre nekem is tetszett, és most már meggyőztetek róla, hogy klassz is. Bár én a simát is szeretem, nekünk az van, de Indiába vinnék egy ilyet hét nyelven tudót magammal, ha lehetne Kép

Apucikám éppen most gyönyörködik Balu habtestében Kép Még sose látott ilyet, fiút se meg babakádat se. Ott nincs ilyen örömteli pancsi a gyerkőcöknek (seKép)</font>

indianyo

Sziasztok, kellemes estét mindenkinek!

Üdv az újaknak!

Képzeljétek, ma nálunk voltak ismerősök a 6 hónapos kislányukkal. Olyan édesek voltak. Kép A férjem pedig tökéletesen eljátszott a babával. Kép

Persze rá kellett döbbennem, hogy nincs még babakocsi, ami nagyon-nagyon kellene. Kép

Klasszak a képek és a pocakfotók, a bordűr nekem kimondottan tetszik. Kép

Császár: sajnos nálunk is esélyes a dolog, de ha annak kell lennie, akkor a baba és saját magam érdekében legyen az. Szerintem a császár egy felkészült orvos, megbízható döntése, és nincs értelme ellenkezni. Inkább a császár, mint valami maradandó sérülés, esetleg fogyaték. Nem lehet mindig az, amit az ember lánya elképzel. És nem attól lesz valaki jó vagy rossz anya, hogy császárral vagy természetes úton szülte-e gyermekét. Szerintem.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

<font color="aa00aa">Szia Mariannka! Ez a diéta nagyon jó, bokám már nem duzzadt, csak a kezem, te hogy vagy? Vérnyomás? Szóval ki a titkos doktorod? Kép
Császár ügyben szerintem mindannyian egyetértünk, azaz ha kell, majd nem ellenkezünk, de addig azért reménykedünk, ugye? </font>

indianyo

<font color="aa00aa">Szia Mariannka! Ez a diéta nagyon jó, bokám már nem duzzadt, csak a kezem, te hogy vagy? Vérnyomás? Szóval ki a titkos doktorod? Kép
Császár ügyben szerintem mindannyian egyetértünk, azaz ha kell, majd nem ellenkezünk, de addig azért reménykedünk, ugye? </font>

indianyo

...Hát maga megbolondult, hát maga megbolondult, hogy mindent kétszer mond, kétszer mond...? KépKépKép

indianyo

Nicika,
már 3/4 órája a hasonló oldalakat nézegetem. Kinéztünk egy pierre cardin kocsit a Mester utcai Brumiban, de most látom az ilyen online oldalakon 3-6 ezerrel olcsóbb ugyanaz a babakocsi és a szállítási költség is max ezer,de van ahol ingyenes a házhozszállítás. Egész belelkesültem..Kép Nem mintha nem pörögnék egész hétenKép Kép

Angi,igen Kia az orvosom.
én csak jót tudok mondani Kiaról. Kép Nagyon figyelmes és kedves. Örülök,hogy neked is szimpi volt.Kép
Babaruhatár teljes lett, kaptam 2 barátnőtől is egy-egy halom ruhát még úgy is bőven elég ruhája lesz Heninek,hogy azokat a cuccokat válogattam ki amik nagyon tetszenek.
Vettem fejvédőt és takarót.Kép nagyon szépKép
A kiságyunk is megvan már.

Kép
olgo

Adri: mennyire súlyos a gerincferdülésed?
Nekem is van oldalirányú és tekeredett, ráadásul két csigolyám között kikopott a porc mégis kétszer szültem már.
Ortophéd orvos látta?

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok! Visszatértem. Sétáltunk egy kiscit a mínuszokban, hogy felfrissüljünk, mert még sokat kell ma tanulnom. Aztán csináltunk finom répalavet és most úgy csinálok, mintha tanulnék. Kép
Vikó, én is azt olvastam a bagről, hogy üvölt benne a baba. Mindenki elment pihizni?

Melitta

Kép
nyf

Nyf
Nem feltétlenül üvölt... biztos van olyan baba aki nem szereti, de pl a barátnőm kislánya nagyon szerette vagyis még mindig használják de már csípőtartásban...
A másik hordozó ami szerintem nagyon jó az a Baby Björn most láttam, hogy hírdetnek egyet a babaszobán.

Én ma nagyon sokat bűnöztem Kép megettem három sós vizes uborkát egy almapaprikát, meg mandulát mazsolával... biztos nagy kövér malac leszek... röfff Kép persze ez csak a mostani nasi volt... ahhoz képest, hogy a védőnő azt mondta, hogy ne vacsorázzak... no majd holnaptól...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?