Az én kölkecem még most is ugyanilyen szép, csak azóta sokkal nagyobb, októberben múlt kettő
De nincs szívem levenni ezt a képet, én is nagyon szeretem. A nevemre utal a mélcímem
Hó: szakaszosan esett állítólag itt-ott.
2006.01.13 09:35
A nagymamámat is így hívták különben.2006.01.13 12:36
2006.01.13 16:03
Jajj, Hanzi, nem írtam semmit arra a hüle csipeszdarabra, mi van vele? Biztosan lenyelte Marci?
Tudod, hogy én egyszer már szétaggódtam hasonlón magamat. Akkor a Bethesdában azt mondták, hogy akár 1 hét is lehet az áthaladás, amin én nagyon meglepődtem, mert egy kukoricasaláta például láthatóan másnap kint van a kölökből. De talán idegen test az más, nem tudom. MIlyen színű különben, lehet látni majd?
2006.01.14 10:40
2006.01.14 12:49
2006.01.15 08:19
Minden elismerésem azoké,akik gyerek mellett tanulnak.Nekem meghalni nincs időm.2006.01.15 09:09
2006.01.15 12:02

2006.01.15 14:50
És milyen érdekes, nem is hasonlít az én Miksámra
Ti egyébként hogy találtátok ki a nevet?
Egyébként úgy tudom, lehet kapni csepp formátumban. Én mondjuk valszeg azt választanám, mert itt nálunk elég sok a macska... 2006.01.15 20:55
2006.01.15 22:39
2006.01.15 23:11
2006.01.16 10:24
2 napig úgy altattam, hogy a mese után már egy szót nem reagáltam neki, aztán tegnap elmondtam neki lefektetéskor, hogy mese után elalszik egyedül, mert már nagy srác. Egész jól ment. Méltatlankodott kicsit, mamázott is, de nem sírt. Nem nyávogott többet, mint amikor ott vagyok mellette, és nem egészen egy óra alatt be is aludt. Még be is takarózott egyedül, tisztára meghatódtam tőle, és akkora marha vagyok, de szégyelltem magam miatta, hogy egyedül kellett neki, magányosan
Biztos velem is baj van, érezte a kölök, hogy nem is akarom tulképp egyedül hagyni, mert bennem is van egy olyan érzés, hogy akkor vagyok nyugodt, ha szuszog a kiságyában és be van takarva, és én ezt a saját szememmel is láttam. Lejöttem tőle tegnap és itt tipródtam

Mi mindenkit szívesen fogadunk, aztán valahogy senki se marad, szinte sosincs kismamánk
Illetve a régiek, ha kistesót szülnek
Pici, összeszokott a topik, de bizisten nyitott és nagyon örülünk is a csatlakozóknak.
Viccen kívül, én is sokszor szoktam ilyeneket este, csak hát már olyan későn jut nekem csak idő erre. Most remélem, kicsit változik a helyzet. Hát ha nem próbál meg kijönni az ágyból persze, mert ez a parám nem tűnt el. Csak a bambuszok nincsenek még itt...
Egyetlen hülye csaj volt a nővérek között, aki politizálni akart velem, de erőszakosan ám, meg egyszer beszólt Miksa miatt is, hát tőle pipa lettem. De ő csak kétszer volt szerencsére, nagyon ritkán tehát, és olyan himbi-limbi ünnepnapokon. 2006.01.16 10:49
2006.01.16 10:53

2006.01.16 15:03
2006.01.16 17:16
Ilyen hüleséget írni
Antbigyókról megvan a véleményem, de van rá példa, hogy én se vitatkoznék rajta. Egyszer kellett nekünk is. De ennyi. Viszont a tesóm kislánya egy tüsszentésre is azt kap, és már nagy bajok voltak az immunrendszerével. Át kellene gondolni a gyerekorvostémát az anyjának, de nem az a típus. Homeós bogyók fogra nem használtak Miksának, nekem viszont rendbe szedték az Achilles-gyulámat, amin meg is lepődtem. Azt tudom, ha újra szülnék, előtte szednék bogyókat, hátha. De megvagyok nélkülük. A gyerekdokink különben azt mondta, hogy nem hisz benne. Viszont haladó szellemű, nagyon gondos, felkészült pasi, és nagyon jól felszerelt a rendelője is. Egyszerű laborvizsgálatokért nem küld sehová például.
2006.01.16 22:00
2006.01.17 08:59
Szerintem dobd át a többieknek is, hogy tudják, miről van szó
Anyut imádja Miksa, kár, hogy messze lakik. Mindenkinek jobb lenne, ha közelebb lenne, de a másik unokája ott lakik, és ők eléggé összenőttek. Bonyolult történet. A kislányon kívül semmi nem köti oda, és a 2 hetenkénti gyerekláthatáson kívül (már a tesóm részéről, ők együtt laknak anyuval) elég magányos.
Miklós Miksa lett a srác. Mondta az ember, hogy neki is bejön, meg nekem is nagyon tetszett, olyan kis frappáns. Nem lehet becézni (ez nálunk is számított), megy a vezetéknévhez, nincs belőle sok, de nem túlságosan idegen, és első hallásra érthető. Eltettük a "tetszik rekeszbe", aztán oda nem is került több név
Nem is kellett, mert ebben nagy volt az egyetértés. Lánynevet nehezebben találtunk. Léna és Zorka volt különben a két jelölt.
2006.01.17 15:27
2006.01.17 15:47
2006.01.18 11:29
2006.01.18 15:11
2006.01.19 00:28
! Hahóóóó!!! 2006.01.19 14:00
2006.01.19 21:19
2006.01.19 22:34
A nagy létszám nem nagyon tecc, de állítólag lesznek átszervezések. És jól felszerelt az ovi, jó óvónőkkel. Ja igen, és azért is nő a létszám, mert egyre elterjedtebb, hogy 6 évesen nem mennek a gyerekek suliba. Eddig korosztályos csoportok voltak, de már olyat is hallottam, hogy vegyeset terveznek. Tavasszal lesz a beíratás, talán márciusban vagy áprilisban, most már föl is hívom őket, hogy mikor. A faluban különben 1200-an laknak, Horányban meg 700 körül, szóval itt egy-egy csopi van mindegyikből jelenleg. Miksa októberi, úgyhogy én személy szerint arra gondoltam, hogy mehetne szeptembertől, ha az oviban is belemennek, hogy a többiekkel egyszerre szokjon be, és ne újként kelljen csatlakoznia pár hónap múlva. Igazából nekem szeptemberi meg januári kezdést emlegettek az anyukák, de utóbbi csak úgy menne, ha gyes után kivenném a szabikat. Az meg nem tuti, mert az se biztos, hogy oda megyek vissza, ahonnét eljöttem, még teljes homály van. Voltak átszervezések, ráadásul nekem olyan volt a munkaidőm, hogy egyik nap reggel 6-tól du. 3-ig, másnap du. 3-tól éjfélig, következő nap szabad, majd megint hajnal és így tovább. Hétvégén reggel 7-től este 7-ig, bár ez azt hiszem azóta változott. Szóval az nem fog menni ovi mellett. Ha sikerülne a kistesó, akkor is szeretném, ha menne Miksa, legalább fél napra. Ha még pocis lennék ovikezdéskor, akkor legalább kapok egy kis levegőt délelőttönként. Más változat nem nagyon van, ahhoz már lassan babásnak kéne lennem, namost nem vagyok
Persze, ha beveszik úgy is az oviba, mert erről is hallottam rémtörténeteket, bár nem a faluban. Szóval a fél nap szerintem jót tenne neki, kell neki a társaság. Én már kevés vagyok neki szerintem, hiába foglalkozom vele sokat, 3 éves kiscsaj nem tudok lenni, meg gyerekcsoport se, meg óvónéni se. A zenebölcsi is kifejezetten jó hatással van rá. Ha úgy alakul, hogy itthon dolgozom, akkor majd meglátjuk, hogy fél nap vagy aludni is ott maradna.
, a néptáncot sejtem, hogy mennyire lehet megtanítani az ovisoknak (körjáték nagyjából szerintem), a lovaglástól féltem, úszásra meg a jövő évtől innen a faluból is viszik őket (és korcsolyázni is
). Mondjuk állítólag a kaja is tudományosan egészséges, nagyon derűs a légkör, barátságosak, jó kedélyűek, kiegyensúlyozottak a gyerekekek (zenebölcsis csaj mondta, ő szentendrei), de ez meg valszeg az óvőnénin is nagyon múlik, szóval végülis ez akár itt is meglehet. És tartok attól is, hogy baromira sok sznob járatja oda a gyerekét. Én is jót akarok a fiunknak, de nem felvágósan, hanem csak úgy egyszerűen szép gyerekkort. Ehhez meg nem biztos, hogy kell lovagolni. Mindenesetre akik ide járatják a gyereküket Szigetmonostorra a faluba, azok nem panaszkodnak az ovira, sőt. Ja, van még valami új ovi Pócsmegyeren is (szintén majdnem szomszéd falu), de erről senki semmit nem tud, majd ennek is utána kell nézni. Nem tudom, hogy ez az állami ovi felújítva, vagy egy magánovi. Utóbbi is lehet, mert hozzájuk tartozik Surány, és ott is nagyon sok a kiköltöző. Majd megtudom ezt is
Na, levezettem az ovival kapcsolatos eddigi agyalásaimat
És engem is érdekelne, hogy a többiek hogy csinálják. Bár Hanzi Marcija gondolom zökkenőmentesen átmegy oviba, Kriszta Mátéja megy Regi óvodájába, Manó Emmája meg már ovis. Jól gondolom, lányok? Ildiék már bonyolultabb ügy
2006.01.20 10:22
. Annyit fűznék hozzá, hogy én lenni nyelvtanár, nyelvtanításnak ovis korban a világon semmi értelme nincs, hiszen az anyanyelvén sem beszél rendesen a gyerek. A gyógytornászunk meg a Balettintézetet végezte el, és mivel úgy néz ki, hogy Csengének vannak adottságai a baletthoz már beszélgettünk a lehetőségekről. Nos, ő azt mondta, hogy három éves korától vigyük tornára, 8 éves korától vihetjük balettra, mert a baletthoz annyi koncentráció kell (rengeteg mindenre kell figyelni), hogy aki azt állítja, 8 éves kor alatt balettot tanít, azt nagy ívben kerülni kell. A lovagláshoz nem értek, de körjátékokat egyébként is játszanak az ovikban, nem? Akkor ezért kár 58 eFt-ot kiperkálni havonta... szerintem.
. Most kicsit aggódom, mert eddig napi egy kakit is úgy kellet kiimátkozni belőle (Laveolac segítségével), erre tegnap délben volt magától is, meg ma reggel is. Nem hasmenéses, csak kicsit sötétebb és szokatlan ez a gyakoriság, holott tegnap 30 ml babatejet ivott csak a törpe, pontosabban a kajájába kevertem. Ma elhagytam a Laveolac-ot és várakozó álláspontra helyezkedtem. Szerintetek ez kóros?
. 2006.01.20 15:15
2006.01.20 15:23
2006.01.20 16:35
Szóval a játékos dal- és mondókatanulás az igazából az óvodai program része, ahhoz nem kellene magánoviba íratni a gyereket, vagy különfoglalkozásra vinni. Ami a táncot illeti, az a körjáték és a kettőt jobbra, kettőt balra, a bújj bújj zöldág, meg a kihívogatós játékok. A tesóm néptáncolt, meg oktatott is, és a kicsiknél nagyjából ennyi volt a műsor. De napi fél óra gondolom minden oviban belefér az ilyesmiből, és hát amelyikben nem, ott szerintem baj van. Egyébként én is úgy látom a zenebölcsiben - amit én is rendkívül hasznosnak találok, és állítólag valóban jó a tanulási képességekre -, hogy koncentrációban a fél óra a határ. A torna és a balett az nagyon különbözik szerintem egymástól. Zenebölcsiben minimális tornagyakorlatok vannak, és nagyon ügyesen csinálják, egyre ügyesebben, de annak a nagy része utánzás. Ok, ha azt mondom Miksának, hogy emeljük a karunkat, vagy lépj hátra, vagy vagy karkörzés, azt tudja, de mondjuk a balettben egy halom dolgot agyban is kontorllálni kell, és azt még jövőre sem fogja tudni, hogy hol feszül a vádlija, ha így fordítja vagy úgy a lábát. Mi egyébként szeretnénk ha sportolna, mi mindketten versenyszerűen nyomtuk a magunk labdajátékát, úgyhogy én támogatnám még a versenysportot is. De egyelőre azt szeretném, ha minél több mindennel megismerkedne, és majd tudna választani, de legalábbis kiderülne, hogy melyiket élvezi nagyon, és mihez van tehetsége. A nyelvtanulással tényleg az a bajom, hogy szerintem felesleges, jó, nem baj, ha tud egy-két mondókát németül, de tényleg minek? Én egyébként olyan faluban jáértam suliba, ahol volt német nemzetiségi oktatás, meg szerb is, és hát akik otthon svábul vagy bunyevácul beszéltek, azok tudták a nyelvet, mi meg csak a verseket, meg hogy asztal, meg szék, meg kislány, meg labda. Ez ment ötödikig. Gimiben kezdtem aztán újra németül tanulni, az égadta egy világon semmit nem hasznosítottam belőle. Mondjuk valószínűeg maga a módszer se lehetett valami világbajnok, az igaz. De amíg Miksa most még azt mondja, amikor ki akar jönni a kiságyból, hogy "kijössz", és nem azt, hogy szeretnék kijönni, akor nem mondhatom, hogy 8 hónap múlva létjogosultsága van bármilyen idegen nyelvnek. Szóval ebben Nyuszinak adok igazat.
2006.01.20 16:46
felől nincs konszenzus a családban, Apa nem akarja, pont a csalódástól félti, jelesül hogy alkatilag nem lesz alkalmas rá és ezzel úgy 16 évesen szembesül. Szerintem kétesélyes a dolog, ha a keresztanyja testalkatát örökölte, akár szólótáncos is lehet, ha az enyémet, akkor még a kórusig sem jut. Minden esetre én azt mondom, meg kell mutatni neki, ha a szenvedélyévé válik, úgysem tehetünk ellene semmit, ha meg nem tetszik neki, akkor meg egyébként is tárgytalan. Apa inkább műkorcsolyázónak látná a lányát, de a profi szinthez ott is komoly balett kell. Meg szerintem a jég még veszélyesebb, mert a padló ugye legalább nem csúszik... 2006.01.20 19:08
2006.01.20 22:47
Már Marcusnak is hiányzik, nem is kicsit... Csipeszdarab nem került elő, UH nem mutatja ki, a Madarászban a főorvos asszony annyit üzent egy kolléganőmmel (Krisz, Andiék, majd elmesélem!), hogy "ad acta". Tehát már lezárt az ügy

És a nevetés a tükörben
Köszi a tippet, de végül is nem kellett a lámpa, anélkül is gyógyult!
Viszont az antibigyó ellenességeddel részben értek egyet. Természetesen, ha vírusos eredetű a megbetegedés, akkor ne váltassanak ki velem antibigyót, mert minek... arra úgy sem jó. De pl. a skarlátot nem játszottam volna végig nélküle, ugyanis bár anélkül is gyógyítható, de a szövődmények kemények (vese- és szívkárosodást okozhat). Ugyanígy egy tüdőgyulladás (ami 80-90% bakteriális) nem hanyagolnék és gondolkodnék egy pillanatra sem... Tehát mint Marycus is mondta, tudni kell mikor, mit, hogyan használjon az ember. Megjegyzem, mi kaptunk GNLD-s immunerősítőket Marcusnak és elszörnyedtem, amikor megláttam, hogy mennyi mindent tartalmaz, amit nem kéne... pedig az is természetes, mondják ők...
Nálunk Marcus 7 hónapos volt, amikor egy egész hétvégére anyósoméknál maradt (nem szopott, így könnyű volt). Azóta is imád anyuékkal, anyósékkal lenni, nem sír utánam, ha nálunk van. De ugyanakkor hozzánk is ragaszkodik. Tehát szerintem ez gyerekfüggő, de nem szabad hagyni, hogy a fejedre nőjön a gyerkőc, mert nehéz lesz akkor egy oviba pl. beszoktatni.
Én is régen nem jártam a kiságyban, de nem sírom vissza. Viszont egyik nap negyed 5-kor keltünk és 9-kor már bealudt és délig szundizott!
Azt otthon is lehet fejleszteni énekléssel, körjátékkal stb - meg nálunk Ádám tud zongorázni, furulyázni, én kezdetektől éneklek Marcusnak, így nagy a szám
De hogy a gyerek nyelvet tanuljon, meg korizzon, meg lovagoljon, meg korongozzon, meg, meg, meg... na, nem! És nagyon magánovi ellenes is vagyok. Annyi pénzt lenyúlnak és nem sokkal különb, mint az állam óvodák többsége. Ami nálam az ovinál számít, hogy konzervatív vagyok és ebből kifolyólag a vegyes csoportokkal nem igazán szimpatizálok. Jobban tetszik a korosztályos csoport. Szerintem nem lehet ugyanolyan mértékben foglalkozni egy 3 évessel és egy 6-7 évessel ugyanabban a csoportban. De lehet, hogy én látom rosszul és majd még meggondolom
A nyelvtanulás kicsi korban tőlem távol áll, tanuljon meg először rendesen beszélni a fiam, az idegen nyelvvel ráér később (szerintem teljesen normális, hogy 4. osztályban kezdik el a nyelvet tanulni, amikor már tudnak elviekben rendesen olvasni, írni azok a skacok). Bár a sógornőm tanító német nemzetiségi szakon
És ismerek olyan Marcus korú gyerkőcöt, aki már most angolul tanul a Helen Doron módszerrel.
Csak az a gond, ha nagyon fosi a széklete és nagyon büdi folyamatosan és hamar kijön. Az utalhat allergiára.
), meg megyünk lakásnézőkbe (konkrétan 3-at nézünk meg). 2006.01.21 20:44
). Most nem adtam neki Laveolacot és a kaki ismét napi egyszeri, a régi megsiratós-kemény, ezért holnaptól újra kapja, hátha átáll normál, sírás mentes kakira a babatej + Laveolac hatására
.
2006.01.21 20:46
Ill. inkább utóbbi, de azért mégsem....most még főleg tornagyakik vannak, meg ugye azért alap balettmozdulatok. Az oviba jár külön tornára, meg zeneoviba, úgyhogy ennyi épp elég most
Reginek tartunk szülinapi partit a Pólus melletti meki repcsijében, már nagyon várja! Na meg nemsokára farsang, ott Hamupipőke lesz, már kész a jelmeze
Egyszer-egyszer pisil is bilibe, bár ezt csak fürdés előtt "tanítjuk" még neki, amúgy nem. Valamikor mostanában veszek már neki leszoktatós pelust, azzal könnyebb a wczés, mint a simával.
2006.01.22 11:08
2006.01.22 15:57

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|