A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Róki! Kösz a hiányolást. Mostanában csak olvasgatni van időm. A fogzás miatt, Olikám iszonyatosan nyűgös Kép Olyan mintha kicserélték volna az én angyali jó gyerekemet egy nyűggépre.

Hencsi! Chamomilla vulgaris 15CH, óránként 5 golyócska, kiskanálban ici-pici vízben feloldva, szopi előtt és után legalább fél óra teljen el, ugyanúgy, mint a felnőtteknél homeopátiás szerek esetében.

Én a borostyánkő nyakláncban nem hiszek és szerintem akármilyen rövid is, balesetveszélyes lehet.
Az ecsetelők pedig kb. 10 percig hatnak. Kipróbáltam önmagamon, mint minden mást, amit a gyereknek adunk.

Megann! Veletek mi újság? Eszembe jutottál reggel, amikor fejtem. Úgy útááááálok már fejni, pedig csak napi egyszer szoktam az esti pótlásnak.

A babócák még mindig gyönyörűségesek Kép

Ildi és Oli (5 hónap 1 nap)

Kép
vrucsincá

Ildi!

Olinak használ a chamomilla? Nekünk azt mondta a patikus, kávéscsészényi vízben kell feloldani 3 bogyót és ez kb. 3x-i adag a babának. Ez butaság ezek szerint?

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Hozzátáplálásban már gyakorlott anyukák! Felmerült bennem egy kérdés, lehet, hogy butaság, de mi még csak a tájékozódásnál tartunk:
A gyümileveket, gyümölcsöket (reszelt alma stb.) hidegen, vagy megmelegítve adjátok? Azért jutott ez eszembe, mert Olivér a lefejt tejet, amit kanállal kap nagyívben köpi ki, ha nem elég meleg neki. Valahogy evidensnek tűnik, hogy a többit is ki fogja köpni, ha hideg lesz... Vagy ez csak butaság? Kép

Kép
vrucsincá

Duda!
Nekünk csak az jött be. Tegnap beszélgettem mamikkal a tanácsadáson, és úgy tűnik másoknak is bevált. Homeopátiás doki javasolta az adagolást, de megnéztem a Boironos füzetben is így írják. A kávéspohárban való feloldás tuti höyeség, elég egy kiskanálban annyi vízben, hogy éppen feloldódjon.

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Rebeka.. szegénykém KépKép

Róki,
plz nézd meg a mélt, nem jött még mindig.

KÖszi!

Majd jövök még, most Máté Kép

Pusza!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ildi!
Köszi, kipróbáljuk így is legközelebb!Kép
Hozzátápi ügyben még én is csak próbálkozom!
Én arra lennék kíváncsi, hogy ha elkészítek valamit és marad belőle, lehet tárolni, vagy irány a kuka?
És még az is érdekelne, ha a répát megpárolom, mit csináljak vele, hogy pépes legyen? Villával, reszelővel, botmixerrel darabos lesz. De lehet, hogy én vagyok nagyon béna!Kép
Ja, és az új ízeket egy már kipróbálttal vezetitek be?
Bocs a sok kérdésért!Kép
Lehet, hogy a másik topikban kellene kérdezősködnöm??!!
Köszi!

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Köszi az infotKép

HEni

Kép
hencsi

Duda!

Ha marad valami kajó, berakom a hűtőbe, másnapra semmi baja sem lesz, nyugodtan odaadhatod a picinek.
Egyébként a bébiételes üvegekre is rá van írva, hogy (azt hiszem) két napig még eláll a hűtőben.
De az is soxor előfordul, hogy ha marad valami, fogom, és bekanalazom . Kép
NEkem nagyon ízlik.

Én a répát párolás után teljesen pépessre tudom turmixolni. Minden kaját botmixerrel csinálok Gergőnek, és eddig még semmi sem maradt darabos.
Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor csináld úgy, hogy amennyire tudod, összeturmixolod a répát (vagy bármi mást), és utána abból a vízből, amiben pároltad (nem kell sok, és gondolom marad valamennyi) mindig adsz hozzá egy kicsit és úgy turmixolod tovább. Én mindent kb. méz sűrűségűre csinálok, és soha nem marad darabos.
Van, hogy nekem sem maradt "pároló" víz, akkor fogom a kis forralt vizet, amit adni szoktam neki ill. amiból a tápszert csinálom, és abból öntök hozzá. De nem sokat, csak egy keveset.

Az új ízt néha úgy szoktam adni neki, hogy kapja a már megszokottat, és menet közben kap 2-3 kanállal az újból. Aztán másnap már többet kap az újból, harmadnak meg már simán megeszi.
De olyan is van, hogy nem próbálgatom, hanem elsőre adom. Ilyen volt a sütőtök, az nagyon bejött Gergőnek, imádta! Kép

Kép
kuha

na ma este nálunk is állt a bál a fogacskák miattKép,szegénykém és ráadásul,mivel mindig sírva kelt fel,ezért reggelre jól bedugult a nózija isKép,most már kezd vidámabb lenni,de azért érezhetően nyűgösebb!szanaszét rágcsálja a rágcsáit a nyál meg ömlik!
új produkció,hogy most már nem csak úgy fordul meg hasról,hogy felemelt fejjel,kitámasztott tartásból eldől,hanem a popsiját emeli égnek,majd oldalra veti magát,na most már tényleg nem tudom sehol se otthagyni,csak ha odakötözömKépKép?
na megyek mert megint nyűglődik és féltem az orrjárataitKép!puszi
Nyúlné és Kisnyúl15+6

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Kuha!
Köszi!KépKép
Most ettünk almát sütőtökkel, ez úgy láttam bejött a csajszinak!Kép
A maradékot megettem.Kép Nekem is bejött!Kép

Az a baj a turmixszal (így írják?!), hogy nekem mindent beszippant a keverő része, miután kis mennyiségeket csinálok.

Még egy kérdés, mi a véleményetek a tejpépekről?
Láttam a hipptől bio változatot, gluténmenteset.

Szegény Kisnyúl!Kép Ezek a fránya fogak.Kép

Andi&Nati 23+2

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda, Flocika!
köszi a reagálást!! hát nem tudom mi ez. tegnap 12x evett, pedig 6-8x szokott, az uztolsó 3 evés elalvás előtt. és tegnap este is alig tudtuk elaltatni. ma reggel beraktam az ágyunkban, ott tudott még 3 órát aludni. bízom benne, hogy csinálja magának a tejecskét...
most idáig hallom , hogy gőgicsél és dumál, megzabálomKép de hajnali 3-5-ig miért nem tud aludni ez a zabálnivaló tünemény??Kép

hozzátápival kapcsolatban nem tudok hozzászólni, de lehet, hogy engem is nemsokára érdekelni fogKép

Kép

KépKép
KépKép
and

nem szoktam kijavítani, mert nem olvasom vissza, másrészt mindig kapkodva pötyögök, és úgy is értitekKép, szóval ágyunkba raktam, nem az ágyunkban

KépKép
KépKép
and

Sziasztok Kép
Szombaton Rolikám hátról hasra fordult, (nagy dühében) vasárnap meg hasról hátra. Azt azóta is csinálja,!Kép
Olyan édi. Fejét a földre nyomja, popsiját az egekbe és oldalra vatődik!!!
Én se merem már ott hagyni sehol.
Most jöttünk gyógytornásztól. Ott kaptunk két telefonszámot bébiuszáról, az egyik a Dagály Strand a másik a Novotel Hotelban. Majd megkérdezem hogy működik náluk + egy harmadik helyet is, ahova lehet menni TB-vel de azt mondta a dokinő valószínűleg csak nagyobb gyerekkel!!
Nekem állandóan forog a gyerekem jobbra balra. Fogja a két lábát. Már 7 kiló!
Ma nekem is 10 től 7-ig aludt, de nálam szoktak ilyen csodák lenni és akkor örülök, hogy ez biztos igy lesz mostmár de neeem!!!
Prüntyinek unokatesójához gratulálok!

KépKép
Kép
csikken

Cleo!
Milyen méretű a pampers pelus?Kép

Csikken!
Tök ügyes Roli!Kép
Nem is tudtam, hogy a Dagály strandon van bébiúszás. Még jó, hogy majdnem 10 percre lakom tőle.Kép
Hová jártok tornázni?

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda!Kép
Midi 4-9kg ,van egy bontatlan 64db-os, meg mégegy amiből egy pár db. hiányzik.

Cleo

ps: egy korábbi üzenetemben Andi-t irtam Nati helyett, pedig tudooom... Bocs!Kép

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Cleo!Kép
Ne viccelj, semmi baj!KépKép
Annyi baba és mama van itt, igazán nehéz követni az elején a neveket!

A pelust köszönjük, de Nati 7kg és szerintem lassan váltanunk kell egy mérettel nagyobbra, mert a pociján néha alig tudom betépőzárazni a pelenkát.KépKép
De azért köszi!

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Lányok!

Tudnátok nekem segíteni? FElcsillant a remény, hogy lehet, hogy mégis elmennénk a babatalira.
Leírnátok, hogy mikor is lesz pontosan, ezen a héten, vagy a jövő héten? Mert a férjem elvinne (már látja, hogy mit össze szenvedek, lassan idegbeteg vagyok itthon Kép), csak tudnom kéne az infókat a taliról.

Köszönöm előre is!

Kép
kuha

Kuha!
Jan.27.délelőtt!KépKépKép

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Bocsi, hogy eltüntünk, de Erhard betegKép
A másik, hogy a babanet nálam nem működött tegnap ótaKép Illetve a magzatok kor szerint nem jött be, mert a szülészetek/kórházak bejöttek
Apa hazahozta a vírusos torokgyuszitKép
Most kap Erhard Ambroxol-Q-t, Calcimusc-ot, orrcseppet, cebiont.
Szegénykém szarul van, de azért tud mosolyogni.
Talira így már biztos nem megyünkKép
Már megint lemaradunk.

Rebekát mi is nagyon sajnáljukKép

Megint beütött nálunk egy családi katasztrófa is, de már nem írom le.
Tökéletesen elegem van mindenből.

Remélem kijövünk ezekből a mély gödrökbőlKép

A babák csodásakKép

JA!
Már nincs Konakion hiány!!!
Minden patikában kapható.
Illetve ma ezt mondták itt újpesten a Jókai patikában.

Most megyek.
Puszi!
Sziasztok!
Angelani&Erhard
19+0

Kép
angelani

KépKépKépKépKépKép
ezek mai képek,hála az égnek azért a mi jókedvünk is a régiKép!
Nyúlné és Kisnyúl,aki már sokkal jobban van!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

azért jól kikerekedtünkKépKépKép!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Rebekát nagyon sajnálom, meg persze az egész családot is.

Duda!
Meleg van a lakásban, a cirkót 26-27 fokra szoktam állítani (mondjuk annyi nincs szerintem, de kellemes meleg).
A kávéscsészényi víz hülyeség a homeós bogyóhoz, meg a napi 3 golyó is!
Tényleg elég egy kiskanálnyi víz és én minden evés után egy kicsivel adtam 3 bogyót.

Minden baba nagyon cuki, végignézegettem a képeket!

Noel nem volt itthon két napig, anyáéknál kényeztették....
Nekem is volt két pihis napom, tök jó volt.
Minket egyenlőre elkerülnek az éjszakai balhék, mai 1/2 9-kor kelt Leon először és tegnap 8 után már ágyban volt....
És de. aludt két órát du. pedig hármat. Szóval nem panaszkodom.

Kuha!
Ha érdekelnek a tali részletei, írd meg, mert küldök mailt.

Barbi, Leon (20+5...talán), Noel

Kép
Kép
Kép
barbapapa

And!Kép

Ez a rossz minőségű tej butaság! Ilyen nincs!Kép Biztos most van Esztinek a 3 hósnövekedési ugrás, Bubusnak is most van.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Tegnap beadattam Andrisnak a műsoron kívüli agyhártyagyulladás elleni védőoltást. Estére belázasodott, reggelre hőemelkedése volt, ma estére megint belázasodott. Állítólag 2-3 napig ez lehet így, én mégis aggódom. Valakinek van valami tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Nyúlné!
Látom a telefonos tábliból, hogy druszák vagyunk. Meg már régebben is akartam írni, hogy engem a szüleim kicsi korom óta Nyuszinak hívnak. És a férjem is olyan szelíd típus, így együttesen a nyúlházaspár néven futunk a családban.

Ayse

ayse

Barbapapa!

Küldtem e-mailt ! Kép

kuha

Kép
kuha

Zsóf!
Köszi a megnyugtatást! én sem értettem hogy hogy romolhat el a tejem szombatról vasárnapra... ma egy fokkal jobb volt a helyzet, kíváncsi vagyok ay éjszakára

KépKép
KépKép
and

Gondorzsof,
nem igerek semmit tali, bkv ugyben. Egyelore kizarom ezt a lehetoseget. Kép Azert szolok, idejeben, ha meggondoltam magam.

Pelus:
Nekunk a libero jott be, huggies bebudosodik.
falina

Sziasztok,
Elég zsúfik most a napjaink, de most, hogy már alszik a család, van időm enni, meg írni is. Kép Kép
Köszönjük a gratulációkat, holnap hozom haza a nővéremet, meg a bébit, majd dobok fel képet, ha lesz.

Duda, nagyon ügyi Nati, Tündikém ezek szerint egy kis lustaság...még nem forog semerre, csak az egyik oldalára. Kép Kép

Lányok, én úgy emlékszem, hogy van kimondottan éjszakára pelus, vagy nem? Sehol nem találtam, vagy már megszünt?

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Ma végre eljutottam kozmetikushoz! Kép Jól esett Kép

Tegnap egész nap fejtem, hogy szegény gyerekmnek legyen mit ennie, amíg a cici velem lesz!Kép Erre hazajövök, és evett vagy 40 ml-t a tegnapi szenvedésemből, és ezt is apa elmosdása szerint könnyekkel küszködve!Kép A szívem szakadt meg Kép most egy darabig tuti nem megyek el 1-2-óránál hosszabb időre sehová, még a végén éhségsztrájkol a kicsikém !!!! KépKépKép ersze csak addig amíg nincsen cici!Kép

Duda!
Nekünk eddig csak a Libero vált be, de tuti alkatfüggő a dolog. Kép

Nyúlné, And! Ezek a fotók nagyon tutik Kép
Kisnyúl és Eszti is tündéri édesek Kép

Viki+Peti 4 hó+1nap

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Ma végre eljutottam kozmetikushoz! Kép Jól esett Kép

Tegnap egész nap fejtem, hogy szegény gyerekmnek legyen mit ennie, amíg a cici velem lesz!Kép Erre hazajövök, és evett vagy 40 ml-t a tegnapi szenvedésemből, és ezt is apa elmosdása szerint könnyekkel küszködve!Kép A szívem szakadt meg Kép most egy darabig tuti nem megyek el 1-2-óránál hosszabb időre sehová, még a végén éhségsztrájkol a kicsikém !!!! KépKépKép ersze csak addig amíg nincsen cici!Kép

Duda!
Nekünk eddig csak a Libero vált be, de tuti alkatfüggő a dolog. Kép

Nyúlné, And! Ezek a fotók nagyon tutik Kép
Kisnyúl és Eszti is tündéri édesek Kép

Viki+Peti 4 hó+1nap

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

bocs, hogy 2x ment Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Jó reggelt!

Barbi!Kép
Köszi!Kép

Prüntyi!
Biztos Tündike is hamarosan megfordul!Kép
Úgy emlékszem, ő fiatalabb, mint Natasa, ugye?
Képeket várunk a minimanóról!Kép Úristen, de furcsa, hogy alig pár hónapja a mi babáink is ilyen picik voltak. Nem?

Ayse!
Sajnos nem tudok segíteni. De nem örülök annak, amit írtál, mert 1 hónap múlva mi is megkapjuk ezt az oltást.Kép

Kisnyúl természetesen megint szívdöglesztő!Kép
Arra gondoltam lányok, megalakíthatnánk a "Kisnyúl fun clubbot"!!KépKép

Nati ez elmúlt napokban két új szokást is vett fel. Az egyik nagyon idegesítő! Amikor levegőt vesz, néha olyan, mintha tűdőbeteg lenne. Ez még viccnek is rossz, de tényleg, így játszik a levegővétellel. Hülyét kapok tőle. Legközelebb, ha jön a védőnő, megkérdezem, miért csinálja.
A másik, hogy minden számára új felületet, amit most fedezett fel, kapargat. Pl.: pelenkázót, hordozó műanyag részét, pólón a rávasalt mintát.KépKép

Ja, és tegnap este sajnos bekellett vetnünk a chamomillát és bevált!Kép

Andi&Nati 23+3

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok- Jó Reggelt Mindenkinek!KépKépKép

Jó sokáig nem jöttem,de 10 napig Anyukáméknál voltunk kényeztetve Marci meg énKép.......hmmmmm....szuper volt,végre eljutottam fodrászhoz,kozmetikushoz és 3x szoliztam is!!!Így már legalább vmi emberi formám van és nem úgy destek,mint egy zombiKépKépKép

Nem volt semmi visszaolvasni több mint 10 napot,de mostmár képben vagyok!
Nagyon sajnálom,hogy ilyen parázs vita folyt,amíg nem voltunk,hiányzik mindenki,aki nincs már itt, emiatt....KépKépKép

Új lányoknak üdv a fedélézeten!KépKépKép

BarbapapaKép
Köszi a mail-t,akkor mi is jövünk!Kép

NyúlnéKép
Kisnyúl nagyon édes!KépKépKép
Ha minden igaz ma veszünk a mi Mártonunknak is járókát,pont olyat szeretnék,mint kisnyúlé!De áruld el ennek vannak kerekei vagy fix?

AngelaniKép
Nagyon sajnálom,hogy Erhard beteg lett!KépKépKép
Gyógyuljatok meg hamar!KépKépKép
Pedig olyan kis tündér,már úgy örültem,hogy a talin majd jót dumcsizunk!!!Kép
Egyébként mindenki babája nagyon szép - én már korábban is mondtam,hogy át kéne keresztelnünk"stép bébik topicjára"!Kép

Mi a DM-es Babylove pelust használjuk első perctől fogva és nagyon klassz!Most már a 3-6 kg-ost,mert Marci már 5300 gr és 59 cm!!!(tegnap voltunk védőnéninél) Próbáltuk még a Pampers-t,de abból kifolyt minden és még korábban egy Fixies nevezetűt,amit a tesómtól kaptunk,az újszülött korában tök jó volt,mert finom puha(olyan pamutos hatású)és a köldökénél ki volt vágva.
Én a Babylove-al maximálisan meg vagyok elégedve és az ára is OK szerintem.

Mea Kép
Ha olvasod!!!!
Korábban mér dumcsiztunk róla,de most aktuális,ha megvannak még a Nivea Sensitive popsitörlő kendők,akkor kéne!!!Mert azt használjuk azóta is és bevált,tök szép Marci popsija úgyhogy én nem is kísérletezek mással!!!
Légyszi írj egy mail-t a cseffanna kukuac t-online-ra és megdumcsizzuk a részleteket!

Tegnap Maerci megkapta a két hós oltását(újfajta)olyan kis hős volt,hogy nem is sírt!!!Össze-vissza pusziztam!KépKépKépÉs egész nap tök jól volt,viszont estére 38 lett a láza hipp-hopp!KépKépKép
Gyorsan kapott egy kúpot,amitől szegénykém mégjobban elkezdett visítani......aztán hál Istennek lement a láz,cicizett és elaludt....de most mennem kell,mert úgy hallom ébredezik!

Még próbálok jönni!
Pussz:
annamami és Márton(fogalmam sincs,asszem 9+3)Kép
annamami

Duda!

Légyszíves írd le nekem SZÁJBA RÁGÓSAN, hogy hogyan kell alkalmazni (hogyan alkalmazod) a chamomillát, de onnantól kezdve, hogy egész pontosan mit kérjek a patikában!

Köszönöm szépen!

Kép
kuha

sziasztok

Angelani!Kép

Erhardnak jobbulást!! Kép Család Kép Kitartás!!!

Viki tegnap kapta a 3 hós oltását (új) meg se kottyant neki, nem is sírt. Nagyon jó ez za új cucc, megérte.
Gergő sajnos még mindig beteg, antibiotikumot kap, csúnyán köhög, elkülönítve van. Kép És a tüdejeénél is nedves zörejek hallhatók, csüt-ön megint megnézi a dokinő. De a kedve jó, és nincs láza. Ezt ő készítette nekem, olyan drága. KépKép

Van 1 régi írógép (antik darab) és azon olyan boldog, hogy tud írni, nem ám olyan, mint a számítógépen. Kép meg legyezőt készített. Kép

És mi is megyünk wellnessezni a febr.4-i hétvégén négyesben! Juhéjj! KépKépKépKépKép

Dóri
Kép
Vendég

Nyúlné!

Fantasztikus képet csinálsz Kisnyúlról!!! Kép
De most már tényleg beavathatnál minket is, milyen "beállításaid" vannak a gépen.
Mert én akárhogy állítgatom azt a fránya fényképezőgépet, ilyen "művészi" képeket soha nem sikerül csinálnom Gergőről.

Szóval? Kép

Kép
kuha

Davallia, ez nagyon jó!! köszi! én rendelek is, meglepem vele apátKép
3 hós szurinál nekünk a doktornéni segített beletenni egy fél kúpot a popójába, amit nem sokkal később kikakilt, ezt megismételtük, amikor elment, és azt is kikakilta hamar. utána semmit nem kapott, és nem is lett még hőemelkedése sem, de elég nyűgi volt. a fülhőmérőre azt mondta a doki nénink, hogy elég megbízhatatlan, de én is azzal mérem, de amikor felmerült, hogy tényleg lázas lehet bedugtam a popsijába a rendeset is. sztem felesleges 1í percenként, ha érzed, h melegebb akkor kell, bár, ha Panda szereti, ha a fülébe dugdossák... Eszti nem kifejezettenKép

and

KépKép
KépKép
and

Davailla!

Megnéztem az oldalt, én kb. 3 hónapja csináltattam egy ilyet, csak épp a www.babyonboard.hu oldalról.
Kép Meglepő a hasonlóság, még a honlap cím is ugyanaz, csak magyarul. (Mellesleg az ár is ugyanannyi)

Egyébként teljesen mindegy, hogy ki koppintott kit, nekem nagyon tetszik az ötlet!
Azóta mindenki Gergőt csodálja a hátsó szélvédőn.
Már most azon gondolkodom, hogy csináltatok egy újat, mert ott "kiskori" Kép képe van Gergőnek, nem pedig a mostani, 4 és fél hónapos nagyfiús.

A férjem szerint tiszta hülye vagyok, és megkérdezte, hogy akkor majd havonta fogunk új matricát csináltatni?

Kép
kuha

Davallia Kép

Mi 1/4 11-kor kaptuk a szurit,először délben mértem a pelusozásnál,aztán bealudt és 1/2 4-ig durmolt egyfolytában,én meg kb.1/2 óránként odadugtam a szám a fejecskéjéhez,de nem volt melegebb mint szokott,tehát nem zargattam.....délután felébredt játszottunk,cicizett...így ment ez este 7-ig,akkor hipp-hopp,kb.20 perc alatt felment a láza 38 C -ra...KépKépKép....gyorsan megfürdettem(szegénykém végig üvöltött,pedig egyébként imád fürdeni Kép )aztán egy egész kúpot beadtam neki,amitől ha lehet még jobban sírt én közben kb.5 percig összeszorítva tartottam a kis popsiját,hogy ne csússzon ki a kúp,közben a szívem szakadt meg úgy sírt....Kép...aztán pelus,hálózsák és zsupsz be a nagyágyba cicizni.
Ezután szopizott és kb.1/2 óra múlva aludt!Kép
éjjel volt,hogy felsírt még,de simiztem és megnyugodott.

Ja! és egyész nap volt hideg borogatás a combiján,de mára már a helye sem látszik és ne is fájlalja!Kép

Most a teraszon durmol a babakocsiban,megyek is megnézem....Kép

Nyúlné Kép

Nektek Geuthier Belami a járókátok?
Úgy rémlik azt írtad,hogy a Brendonban vetted.
Mennyibe került a textil betét bele?

am
annamami

Viki, köszi!!

KépKép
KépKép
and

Sziasztok,

mi is tegnap oltáson voltunk (4 hónapos). A régi szerint kapjuk kettőt kapott szegénykém egyik popo,másik popo. Amikor megszúrták sirt, aztán már nem is. Olyan hősiesen viselte, nagyon ügyes fiu. Utána sétáltunk, feljöttünk, és akkor kapott egy egész kupot, délután mikor felkelt megmértem a lázát (nekünk cumis mérőnk van), aztán nem is volt lázas, azért este lefekvés előtt adtam neki egy kiskanál baby panadol szirupot, nehogy baj legyen éjjel. Aludt is szépen.

Ayse,
agyhártyagyulladásos oltást Mi is megkaptuk talán a 3 hós előtt, febuár elején lesz a második. Kevin nálunk azt is jól viselte attól még láza sem volt, nem is kapott kupot sem, meg semmit. Szerintem attól ne aggódjatok,nekünk akkor is mondta a védőnő, hogy ettől nem lesz semmi baj, észre sem veszi.
Persze vannak babák akik megérezhetik.

Ugy látom mindenki oltást kapott a napokban. Akik előtte vannak, azoknak nagy hősiességet kivánok!

Mea,
emlékszem te kérdezted a kimozdulást otthonról. Szerintem most már hogy ekkorák a babáink nyugodtan elkezdhetsz messzebbre is menni, hiszen már nem olyan picike. Ebbe a bezártságba tényleg meg lehet őrülni.
Éppen ma is mire leértünk az utcára addigra elkezdett szakadni a hó, nem vittünk babakocsivédőt, ugyhogy az erkélyek alatt sétáltunk egy órát, aztán fel is jöttünk.
Most alszik a drágám.

Lányok, ti sétáltatok ma? És milyen idő van nálatok?

Kisnyúl fotoja már megint a toppon van nálunk!Kép
Persze mindenki babája csodaszép, olyan jó látni ahogy nődögélnek!
spanci

Spanci!

Mi nem voltunk ma sétálni, de sajnos nem is tudnánk menni, mert az utak is havasak. Gondolhatod, mennyire takarítják! SEmennyire...

Úgyhogy maradunk itthon Kép
Pedig jó lenne menni, mert akkor Gergő legalább elaludna a kocsiban.
Komolyan mondom, szinte őrjöng most. Nem tudom, mi baja van. Kép Csak azt látom, hogy tömi a két kis öklést a szájába, és őrjöng hozzá. Szép látvány.
Biztos az ínye kínozza, de én semmi jelét nem látom még a fogzásnak.
Nekem csak az a furcsa, hogy ahogy felveszem a gyereket, rögtön vigyorog, és mintha már semmi baja sem lenne Kép
Rafkós a kis krapek, az biztos.

Most épp köpköd...
Na, megyek, felvidítom egy kicsit!

Spanci, ti a popóba kapjátok az oltást? Mi eddig mindig a combba kaptuk... Kép Bár szerintem tök mindegy, egyik sem jobb a másiknál...

Hol vannak a többiek?
Sokan vannak, akik régen jelentkeztek már. Tudtok róluk valamit?

Kép
kuha

Kuha!

Chamomilla vulgaris.15ch-s!
Pici bogyók egy műanyag hengerben. Kiskanálnyi vízben fel kell oldani 3-5 bogyót és kaja előtt, vagy után 30 perccel beadni.
Kb. 6-8 perc mire feloldódnak a bogyók! Én egy műanyag pohárban csináltam, néha kevertem rajta egyet.
Naponta többször is lehet adni, bár ha felveszed és elhallgat, nem bizti, hogy a foga fáj. Nem?
De szerintem ezzel ártani nem tudsz, inkább adj neki és megnyugszik tőle.
Akkor jössz a talira?
Tegnap kérdeztem, mi a véleményed a tejpépekről?
Hipp, bio, gluténmentes!

Én oltás után 1 órával mindig szoktam adni fél kanál panadol babyt és eddig megúsztuk a lázat!Kép

Dóri!
Boldog szülinapot!Kép
Kedves a kisfiad!Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda!

Nagyon-nagyon köszönöm! Ki fogom próbálni.
Én azért mégiscsak az ínyére tippelek, mert már legalább 2 hete (lehet, hogy 3)ezt csinálja, de ez a mai a csúcspont. Nagyon nyűgös ma Kép
Egyébként, tényleg mindez megszűnik, ha felveszem, de ha mondjuk 5 percnél tovább van kézben, akkor ugyanezt csinálja kézben.
Már az én ujjamat is tömi (tömné) a szájába. Tegnap gondoltam, kipróbálom, mit csinál, ha megengedem neki, hogy a szájába vegye az ujjam.
Hát, szó szerint ráharapott, és folyamatosan harapdálta. Komolyan mondom, tök erősen szorította össze a kis ínyével.

Tejpép:
Sajnos nem tudok véleményt mondani, mert nem próbáltuk még. Hogy őszinte legyek , nem is nagyon tudom, hogy egész pontosan mi is az?!

Amúgy most nagyon úgy néz ki, hogy megyek a talira, remélem, tényleg összejön Kép Szeretnék ott lenni, én a múltkorira sem tudtam elmenni. Kép
Tudod nagyjából, hogy hányan leszünk, ill . kik lesznek ott?

Kép
kuha

Duda!

Nagyon-nagyon köszönöm! Ki fogom próbálni.
Én azért mégiscsak az ínyére tippelek, mert már legalább 2 hete (lehet, hogy 3)ezt csinálja, de ez a mai a csúcspont. Nagyon nyűgös ma Kép
Egyébként, tényleg mindez megszűnik, ha felveszem, de ha mondjuk 5 percnél tovább van kézben, akkor ugyanezt csinálja kézben.
Már az én ujjamat is tömi (tömné) a szájába. Tegnap gondoltam, kipróbálom, mit csinál, ha megengedem neki, hogy a szájába vegye az ujjam.
Hát, szó szerint ráharapott, és folyamatosan harapdálta. Komolyan mondom, tök erősen szorította össze a kis ínyével.

Tejpép:
Sajnos nem tudok véleményt mondani, mert nem próbáltuk még. Hogy őszinte legyek , nem is nagyon tudom, hogy egész pontosan mi is az?!

Amúgy most nagyon úgy néz ki, hogy megyek a talira, remélem, tényleg összejön Kép Szeretnék ott lenni, én a múltkorira sem tudtam elmenni. Kép
Tudod nagyjából, hogy hányan leszünk, ill . kik lesznek ott?

Kép
kuha

Sziasztok!

Megjöttünk a négynapos telelésből. Nem tudom mikor lesz időm visszaolvasni, de majd megpróbálom behozni magam. Kép

Zalakaroson voltunk "wellness"-ezni. Nagyon jól éreztük magunkat. Dani jól viselte az utazást és az ottlétet is. Ha épp nem aludt, akkor mosolygott, jókedvű volt. Hagyott minket enni, úszkálni. Amikor álmos volt, akkor a mélykocsival mentünk és aludhatott, amikor épp ébren volt, akkor a hordozó tettük neki a babakocsi vázára és tudott nézelődni. A szálloda nagyon magas szinvonalú volt, gyönyörű tisztaság volt mindenhol, szép volt a szobánk is. A kaja meg egyszerűen mesés volt. Svédasztalos reggeli és vacsora. Annyi kaja volt, hogy nem tudtuk mit együnk és sajnáltuk, hogy nem tudunk többet enni. (Megann - ennyit a diétáról. Kép )

Ma megkapta Dani a 3 hónapos oltást, kicsit sírt csak. Remélem, estére sem fog nagyon felmenni a láza.

Most kicsit visszaolvasgatok.

Benianyu és Dani (3 hó + 3 nap)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Kuha!

Akkor tényleg a foga lehet!Kép

Tejpép: dobozos por, amit ha vízzel keversz, tejbegríz szerű valami lesz. Többféle ízben kapható és 4hós kortól adható.
Több cég is gyártja, nekem a Hipp szimpi lenne. Ennek van bio, gluténmentes változata, bár ebben is van némi cukor.Kép

Tali: Barbi egyszer régebben leírta, kik jönnének, a listán elég sok név szerepelt.
Azóta sokan nem jelentkeztek, így nem tudom, végül kik jönnek.

Lányok! Lesz egyáltalán tali? Alig írtok mostanában!Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda!

Hát én úgy tervezem, hogy lesz!
Remélem senki nem gondolta meg magát!
Aki akar, az jön, de én mindenkit szeretettel várok.
Jó lenne tényleg összeírni, ki mit hoz.

Barbi: sali, kenyér(saját sütésű), tiramisu

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Duda!

Tali biztos lesz, mert Barbi írt nekem tegnap levelet, hogy mikor, merre stb. De tényleg sokan nem jelentkeznek mostanában. Akik feltűnően eltűntek, az Rokica és Megann.
Mert ők tuti itt voltak minden nap, most meg már napok óta nincs Rókica sem, és Megann is már legalább egy-másfél hete nincs

?????????????? Kép Kép Kép

Ez a tejpépes dolog elég jól hangzik. Pénteken jön a védőnő, majd rákérdezek nála.
Amúgy tápszer helyett lenne (mert mi ugye tápszeresek vagyunk) vagy hogyan?
Mi egy hamit (a delest) már kiváltottunk, akkor csak gyümit, zöldséget kap Gergő.
De hogy a tejpépet mikor kéne adni, azt nem tudom.
Mondom, rákérdezek pénteken, és majd megírom, hogy mit mondott a védőnő. Oxi?

Kép
kuha

Benianyu, jó hogy jöttél megint!
Mostanában épp csak visszaolvastam, mert olvastam egy könyvet, amit nem lehetett letenni, állandóan a kezemben volt. De végeztem vele. Olyan ez, mint a megszállottság, de csak 1-2 ilyen regény van, sajnos.
Andi, én változatlanul szeretnék jönni a talira. remélem, sikerül babakocsival jönnöm, most épp annyira fáj a hátam, hogy ha lehet, inkább nem emelgetem, Már másodszor van 10 napon belül, hogy alig birok mozogni. Biztos Julcsika kilóitól van, de hát nem jó ez igy, hisz lesz még nehezebb is. Ti birjátok a cipelést?
And, Julcsi már több mint négy hónapos és ő is hétszer eszik egy nap (éjszakával együtt), pedig biztos vagyok benne, hogy jó a tej neki (kb. 5 percig szopizik csak mindig és nagyon husi, már majdnem 7kiló). Szóval szerintem ezen ne aggódj, lehet, hogy csak tetszik neki a cicizés. Ha kevés neki, azt majd a súlyán látod, de reméljük, nem igy van.
Agyhártyagyulladás elleni oltás: Julcsi a kéthós oltással együtt kapta, azoktól hőemelkedése volt este. Aztán az emlékeztetőtől semmi baja nem lett.
Mi voltunk sétálni, nagyon szép havas idő van, élveztük mindketten. Julcsi mostanában a babakocsiban is csak 20 percet alszik, aztán meg uncsizik benne, szerencsére ma nem méltatlankodott.
Igy örül a járókájának és a zenélő játékának:
Kép
Azt még nem tudja, hogy a hasonfekvésnek örül-e, de már kezdi élvezni (1-2 percig):
Kép
Zsuzsa és Julcsi (4 hó és 9 nap)

KépKép

KépKép
majola

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?