A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Zsuzsi,
Gratula Déneskéhez Kép
pankata

Zsuzsi: Gratulálok Déneskéhez, sok boldogságot kívánok nektek Kép
Örülök, hogy végül jól alakultak a dolgok.
Ha tudsz tegyél fel majd képeket a pici fiadról léci Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

KarmenKép
Klassz, hogy jobban vagytok!Kép
Én is szivesen dobok Neked pár fölös kilót!Kép

ExiKép
Írigykedem a barátnődre!Kép
Na jó, azért nekem se rossz!KépKép

CsibeKép
Nagyon drukkolok Nektek!Kép

ZsuzsiKép
Szívből gratulálok Déneskéhez!KépKépKép
Sajnálom, hogy komplikációk adódtak, de a lényeg, hogy a végére minden jól alakult!Kép
/Igen, a csecsmősök közt van ilyen is olyan is, én sajnos a rosszabb bandát fogtam ki.Kép/

Jó tornázást, Csajok!Kép
Kicsit írigykedem, mert én imádtam járni!Kép
Na nem soká mi is mehetünk baba-mama tornára!Kép

Úgy tűnik, hogy nekem bejön a Medela Mini Electric.Kép
Volt ma a védőnő is, megmutatta a kézi fejést, így a kettőt kombinálva eddig meg vagyok elégedve (kopp-kopp).
Na nem tudok nagy mennyiséget lefejni, valamikor csak pár csepp jön, valamikor 10 ml, de legalább kijön!Kép

Pusz,
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Zsuzsi! Nagy gratula Dénes babához! Sok boldogságot, tejet, és mihamarabbi regenerálódást kívánok Neked és egész családodnak!
Kérünk majd képet!

Melinda
37+6

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Na újra itt vagyok. Ezúttal már Pécsről jelentkezek. Végre itt is van netünk.
Szóval ez egy hirtelen dolog volt, a férjem cége ide terjeszkedett, és előkelőbb pozíciót ajánlottak neki, ha ő is ide terjeszkedik Kép Én meg azzal a kikötéssel, hogy csak akkor költözünk oda, ha ott is fognak eltemetni, beleegyeztem. Nem igazán szeretnék vándormadár lenni, de ez még belefért a pakliba Kép Nagyon tetszik a város, és szép helyen lakunk...végre kertesházban Kép
Réka nagyon jól van, pörög ezerrel. Már ül, mászik, feláll, integet, és puszit cuppant Kép Nagyon édesen csinálja Kép
Kisebbik picúrral (a pocaklakóval) is minden rendben éppen ma 10 hetes Kép
Azért néha még benézek hozzátok!

Üdv!

Gira
Vendég

Zsuzsi,
SZívből gratulálok Kisfiad megszületéséhez!
Vendég

Üdv!
Gira, és akkor most hogy állsz dokiügyben. A másik fórumban is beszámolhatsz róla, ha szeretnél. Kép
Zsuzsi, gratula Déneshez, sok boldogságot!!!!
Timi és Móni, örülök, hogy taliztunk, Kinga, jó volt talizni veled is. Kép
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Timi: Örülök, hogy jól vagytok, tökössel együtt!

Zsuzsi: Gratula Déneskéhez Kép Ahhoz képest hogy korábban jött nagyon szép súllyal született! És örülök, hogy észrevették a problémát, és gyorsan cselekedtek és hogy minden oké veletek Kép nagy nagy gratula mégegyszer picifiúhoz. Képet kérhetünk????

Gira: Örülök, hogy tetszik Pécsett! Sztem is szép város Kép Akor úgy tünik végleg maradtok ott? Te a babázás után mihez fogsz ott kezdeni? Én is rugalmas vagyok, ha arról lenne szó elmennék akárhová (majdnem akárhováKép), ha a párom menne....

Csibe: Fel a fejjel, menni fogKép

Dancsi, Melinda és Nina (taliztunk, csak nem tudtunk beszélni) finiselők kitartás és hajráKép

Révi: Örülök, hogy leírtad a kis -nagy- családod eseményeit. Mindig is felnéztem azokra a nőkre akik ennyi gyereket kell ellásanak. Nekem néha ez a 2 is baromi sok...Kép főleg hogy nincs úgy segítségem! Máskor is kérnénk szépen ilyen beszámolót. Melyik oviba jár Blanka? Balázsnál a tejérzékenység hogy mutatkozott meg?

Ma Bogiék összesn 4-en voltak oviba! Azaz 4 gyerek volt meg a 2 óvónéni Kép Himlős a társaság, jó lenne ha a csajaim is elkapnák, hogy előbb túllegyünk rajta!
Én még mindig köhögök, bár tegnap gyógyítottam magam, mert vettem magamnak akciósan 16 000 pénz helyett, 4500 ért egy kurvajó hosszú szárú,eredeti olasz bőr csizmátKép Már egy éve ilyenre fájt a fogam, de sajnáltam rá tizenezreket kiadni.... nah most sikerült találni egy pont olyat amilyet szerettem volna Kép és elérhető áron! Úgyhogy gyógyulokKép

Jóccaka
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Gratula Dénes babához! Jó egészséget nektek!

Kép

Kép
romy1

Zsuzsi!

Gratulálok a Déneshez!

Enikő!

Jobbulást neked!
A lelkemet szoktam vásárlással gyógyítani.

Gira!

Örülök,hogy jól érzed magad Pécsen.

Zitus!

Nekem is bevált a Medela elektromos mellszívója.

Ildi
tfildiko

Ági,Timi és Móni!
Jó volt veletek találkozni!Remélem holnap is ott lesztek a tornán! Kép
Timi!
Mit mondott a fogorvosod?Remélem nincs lukas fogad!!

Jó munkát annak aki dolgozik,aki nem annak meg jó pihenést !
Kinga

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!

Kinga, Ági, Móni Kép Én is örülök, hogy taliztunk Kép

Ági, kicsi a világ Kép

Kinga Kép Sajnos tegnap be kellett tömni egy fogamat és kedden még vissza kell mennem hozzá egy másik miatt Kép
Igyekszem csütörtökön is elmenni tornázni Kép

Enikő Kép Köszi! Kép Örülök, hogy már jobban vagytok! Nem semmi, hogy Bogiék csak 4-en vannak az oviban. Ha ilyen járvány van, elég nagy az esély, hogy elkapja, ami egyrészt jó, de ha tovább adja Violának, neki hogy tudod megmagyarázni, hogy ne kaparja a hólyagocskákat???

Jó munkát és szép napot mindenkinek!

Timi

KépKép

KépKép
timika

Kinga, Ági, Timika!

Hasonlóképp Kép), hogy találkoztunk tegnap. A holnapot még nem tudom, hogy hogy alakul, de ha belefér, akkor megyek.

Kinga, mit mondtál, hogy a csütörtöki mennyiben másabb, mint a keddi? Valami több intimtornás gyakorlatot említettél, vagy csak hallucinálok?!
Egyébként rákérdeztem a Női Klinikán a ma induló szülésfelkészítőre, hogy mennyire szigorúan veszik a 25 hetet. A hölgy nagyon kedves volt, s mondta, hogy általában azt szeretik, ha a 27. héttől mennek az emberkék, de szerinte nyugodtan menjünk el. Mi lehet, hogy elnézünk, ha Virgil időben meg tud szabadulni a munkahelyéről (tegnap iccaka áramszünet volt, s most elég sok informatikai háttérrel rendelkező gép+kütyü szív a cégüknél emiatt;( Hátha nem dobnak és utálnak ki bennünket...Mondtam a hölgynek, hogy nekünk ez a késői időpont lenne jobb, mert máshol nagyon korán van, s teljesen megértőnek tűnt.

Rákérdeztem arra is, hogy a következő ilyen felkészítő mikor indul, de még nem tudtak rá mondani semmit, mert nem volt benne a naptárban.
II.kórházban fog valamelyikőtök szülni? Kinga, ha jól emlékszem te is 22 hetet mondtál (akkor mi elvileg egyidősek vagyunk és május végére vagy te is kiírva, nem?)

Üdv:

Mónika (vesm)

vesm

Csajok,

valaki érdeklődött a minap házhozszállítós ebéd iránt: tegnap landolt a postaládánkban egy szórólap pont ebben a témában. Ha valakit érdekel hívja fel őket, hátha jók (nem tudom, hogy kik és milyen a kaja,de egy próbát megérhet).

Idézet:

Ebéd házhozszállítás
Menü: 460 Ft
- kétféle menüből választhat
- heti előfizetés
- ingyenes házhozszállítás
- ételhordót biztosítunk

Rendelésfelvétel:
06-20/4342399
06-62/429571"

Ez utóbbi telefonszám Kocsis Ferenc, Kárász u. 16. címhez tartozik. Fogalmam sincs, hogy van-e ott valami kajálda, vagy ez ilyen házikifőzde lehet...

vesm

sziasztok lányok!

Néha tudok csak jönni,mert a Barni 2 óránként eszik!
Nem akar aludni csak kinnt a levegőn,és most úgy tűnik hogy jönn a foga is!!!
Iszonyú nyűgős,és sírós volt ma,mondjuk front van!!

Tegnap mértem 4850gr!!!

Csibe,mi a helyzet veletek??

Enikő ,te pedig nem jelentkeztél!!!

Dancsi,Melinda egyben vagytok még???
Puszancs:Mindenkinek!!!

Kép
bibi226

Sziasztok!

Exdeus na ja, hogy engedett jó kislány voltam, sok ötöst hoztam haza. Kép Örülök, hogy a barátnőd is terhes, tök jó lehet bandázni vkivel kismamaként, akivel jóban vagy...

Jégvirág Bea köszi: Kép Kép. Grétinek jobbulást! Sajnos tapasztalatból mondom az étvágy visszajön! A sinlac-ot csak dícsérni tudom, Dorka nagyon szereti gyümölccsel.

Pankata írnék én sűrűbben, de mindig lemaradok, és így olyan nehéz bekapcsolódni. (Dorka ráadásul napközben nem igen enged már géphez...)

Zituska szép a történeted nagyon, sajnos én még mindig félek a szülésemmel szembesülni, pedig hasonló "mozzanatok" voltak. Gyönyörű a gyermeked!!! Lehet, hogy nem is tartanék már a kisfiúktól? Kép Mellszívó ügyileg gondolom már nem kell tanács... Örülök, ha a csomók megoldódnak, tud fájni...
hajni_

Mónika!

Köszi.A jövő héten elutazunk 3 hétre Zalába,de utána fel fogom ezt a számot hívni.

Ildi
tfildiko

Gerika én szülés előtt álltam utóljára mérlegre, nem akartam stresszelni magam. Mivel már nem iszok alk. mentes sört, kezd visszajönni az alakom, de a hasam ki van nyúlva azt hiszem sajnos... Nagyon ügyes vagy így három gyerek után!!! Most mitől szedhettél fel kilókat?

Enikő remélem helyre jössz! Vigyázz a betegségekre, ha sokat kúráljátok együtt egymást meglesz hamar az a harmadik baba. Kép Dögös, csinos, vagy sportos a csizma?

Romy 2 gyerek és jog??? Nem semmi! Hanyad éves vagy? Kivel tanulsz, hogy azt írtad jártok? (Ha jól emlékszem.) Szülői segítség nálunk is hasonló, még szerencse, hogy a férjem 5 segítséggel felér!

Szkinga én a klinikán vettem a mellszívót szintén a szülés után. Babonás is vagyok, meg először látni akartam másoknál is gyakorlatban mi is a jó. Mondjuk legközelebb már elektromosat vennék (Medela kézim van.) Iszonyat izomlázam volt eleinte. Kép Mondjuk akkor nem tűnt viccesnek...

Vesm Inci azt hiszem 2-3 havonta indít új tanfolyamot, nekem is tetszett nagyon (későbbi időpontban sajnos nincs, nálunk ezért nem is járt a párom).

Karmen el ne fogyj teljesen!!!

Ebédszállítás: Amikor Zozo szült ő kért tanácsot ez ügyben, ha nem is ér rá esetleg most netezni, esetleg vissza tudjátok keresni, úgy emlékszem 2 helyet is kapott... (Bocs, de többet nem tudok e téren segíteni.)

Zsuzsi gratulálok!!!

Hajni
hajni_

Üdv!
Timi, tényleg kicsi a világ! Én egyelőre csak kedden fogok menni...legalábbis holnap és a jövő hét csütörtökön nem valószínű, hogy megyek...
Hajni, a barátnőmön kívül van még egy ismerősöm, aki kb. 14-15 hetes terhes (a férjem Skodás haverjának a felesége). Kép A férjem azt mondta, hogy lassan nőegyletet alakíthatunk. Kép
Enikő, jobbulást!
Én ma vettem egy melltartó-topot (nekem ez a legjobb), meg egy cicanadrágot terhestornára... Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!Kép

TimiKép, KingaKép, MóniKép
De jóóó, hogy taliztatok!Kép

HajniKép
Miért félsz szembesülni a szülésedel?

BibiKép
Jó hallani rólatok!Kép
Barninak már a foga jönne??? Ahhoz nem kicsi ő még? Vagy az idő telik ennyire!Kép

Nekem megint van egy csomóm, amivel nem bírok, ill. nem bírunkKép
Nem nagy még, meg nem is fáj, csak ha hozzáérek. Remélem, valamelyik szopinál sikerrel járunk, és kijön.
Sajnos a csomónak egyik mellszívó sem használ, csak a gyerkőc, de mint az ábra mutatja, néha ő se.Kép

A frontot mi is érezzük, mert Boti tőle szokatlan módon nyűglődik, nem alszik, és kézben a legjobb neki. Így én lassan éhen halok, mert ma még nem sikerült ennem semmitKép, de reménykededem, hogy azért rövid időn belül sikerül!Kép

Na megyek, mert úgy hallom, kipottyant a cumi!KépKép

Puszi, Zitus

Kép
Kép
zituska28

Hajni!
A kérdésedre válaszolva:negyedéves és ötödéves vagyok(a kreditrendszerből adódik így). A párom is ott tanul, ő harmadéves. Mondjuk rengeteget segít, rá lehet számítani. Te is tanulsz, mit? Mennyi idős a picurkátok?
Vesm!
Köszi a kajainfót, utánanézek (mármint csörgök)
Üdv mindenkinek: Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!
Dancsi!
Láttalak ma a Tescoba, te pont jöttél ki, mi meg a Márkkal mentünk be. Úgy láttam, nem vettél semmit. Pedig mikor láttam a mától érvényes katalógust, gondoltam rád, mert akciósnak írták a tápszert.

Zituska!
Nagyon aranyos a Boti. Tényleg egy kis tündér. És a szülés is jó volt. Az enyém is hasonló volt, csak még rövidebb. A dokiddal elégedett voltál???
És, ezek szerint Boti cumizik?

Hajni!
Mi egy hete voltunk méreckedni, akkór 8 kiló és 71 centi volt a Márk. Szépen megyünk utánatok!
Te hogy csinálod neki a Sinlacot? Milyen gyümivel??

Enikő!
Muti képet a csizmáról!
Meg azt szeretném kérdezni, hogy te este mit adsz enni Violának? Illetve 1-2 hónapja mit adtál enni neki? Mert Márk megint tápszer sztrájkot tart, és nem tudom mit kellene neki adni, hogy jó laktató legyen.

Bea!
Gréti nagyon ügyes, jó hamar elkezdett álldogálni is. Egy kis kópé.
Zita
zita_29

Sziasztok!

Köszi Mindenkinek a szorítást és a drukkokat!Kép

Bibi!
Írtam a többieknek, hogy kedden megyünk a Kaáliba, akkor okosabbak leszünk!Kép

Romy!
Zádori dokihoz van időpontunk.

Enikő!
Jobbulást Neked!

Most dolgozatot kell javítanom, de még este bekukkantok!

Pusza: Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Vesm!
A csütörtöki torna annyiban különbözik(ha jól emlékszem-ez lesz a 2.csütörtököm)hogy nincsenek légzőgyakorlatok.
Jól emlékszel,én is a 22.hétben vagyok-holnaptól 23.Ha jössz holnap tornázni,elmondom hogy mikor fogok menni terhestornára. Kép
Engem máj.20-ra írtak ki.Kíváncsi vagyok ténylegesen mikor lesz a "vég"...
Lányok!
Akinek van már babája-nálatok pontosan bejött a szülés időpontja?
Mit szóltok ehhez a szép időhöz? Én ma annyira fáradt voltam hogy hazajöttem munkából ebéd után és aludtam egy hatalmasat.Olyan jól esett.Utána sokkal jobban éreztem magam-még vasaltam is Kép

Timi!
Remélem a szívdobogásod-mármint az extra-elmúlt és gyorsan visszazökkent minden a szokásos mederbe.

Kinga

szszkinga

Zita,
pont azért a ku...a tápszerért mentem ki, de nem volt, így bedühödtem is kijöttem, még kaját sem vettem. Kép Miért nem állítottál meg?

Elköszönök, holnap fekszem be,remélem legközelebb már Boldizsár képeitvel traktállak benneteket!
Vendég

Üdv!
Kinga, szerintem nincs olyan, hogy "időben" jöjjön a baba. Vagyis előfordul, de nem ez a megszokott. Szerintem, amire kiírnak, az csak egy támpont...
Ma anyura rájött a vegyünkazunokánakvalamit. Vett a Tescoban egy ágynemű garnitúrát. Én meg textilpelust, gumilepedőt, és popsitörlőt. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Zita,
Bármilyen gyümibe, főzelékbe beleteheted a Sinlacot, sűrítésként. Vagy simán vízzel is lehet. Jozsó nagyon szereti. Már 20 hónapos, de én még mindig adok neki.
Vendég

„Muzsikával az újszülöttekért!”

Különleges eseménynek, a Gólyahír Egyesület javára szervezett gálakoncertnek ad helyszínt hamarosan a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme!
Valóban különleges koncert ígérkezik ez estére, ami így is van rendjén: a segítendő cél sem hétköznapi!

A Magyar Állami Operaház művészei - jelenlegi és volt énekkari művészek, korrepetitorok - a Gólyahír Egyesület nemes és önzetlen tevékenységének segítésére muzsikálnak majd ez alkalommal!
A koncert fővédnöke Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere.

A Gólyahír Egyesület a nem kívántként születendő újszülöttek életben maradásához és családba kerüléséhez nyújt segítséget.
Válsághelyzetbe került várandós anyák fordulnak hozzájuk, ezért egy ingyen hívható krízisvonalat működtetnek, mely Magyarország területéről az év minden napján reggel 6-tól este 22 óráig ingyen hívható.
Megyénként egy mobiltelefonos karitatív munkatárs végez szolgálatot, mely önfeláldozó munka nélkül megannyi sorsára hagyott várandós anya és születendő gyermek sorsa maradna továbbra is kilátástalan.
Fennállásuk óta végzet munkájuk eredményességéről legékesebben a tények beszélnek…

Az elmúlt öt év alatt:
- 234 anyát sikerült elhelyezniük anyaotthonban, hogy fedél legyen a fejük felett
- 311 esetben gondoskodtak kelengyéről a rászoruló újszülöttek számára

A Gólyahír Egyesület által gondoskodásba vett terhességek közül:

- 112 gyermeket előzetes örökbeadási szándékának megváltoztatásával végül
saját családja vállalt
- 220 újszülött alig egy hetesen örökbefogadó családokhoz kerülhetett
- 620 házaspárt világosítottak fel az örökbefogadással kapcsolatban.
- 39 családi találkozót szerveztek örökbefogadó családoknak Budapesten, Tatabányán, Veszprémben, Százhalombattán és Székesfehérváron
- 3 konferenciát is tartottak a nyílt örökbefogadásról szakemberek számára
- folyamatosan biztosítanak ellátást és szállást a krízishelyzetbe került várandósoknak
- 2004-ben könyvük jelent meg GÓLYAMESÉK címmel
- Az újságokban, rádiókban, televíziókban, 5 év alatt 145-ször esett szó munkájukról
Sajnos azonban az állami támogatás megvonása miatt mostanában igen nehéz anyagi körülmények között kénytelenek küzdeni pártfogásukba vett várandósaik és aprócska újszülöttjeik sorsáért…
A 2006. február 6-án, 17 órától tartandó jótékonysági operagála teljes bevétele ezen nemes tevékenység támogatására kerül majd felajánlásra!
Az este műsoráról Töreky Katalin, a koncert szervezője mesélt nekünk:

„A gálakoncert műsorának összeállításakor fontosnak tartottuk, hogy minden kedves megjelent számára emlékezetes pillanatokat jelentsen majd ez a korafebruári hétfő este!
Választásunk végül az operairodalom négy remekművére:
- Mozart: A varázsfuvola,
- Rossini: A sevillai borbély,
- Bizet: Carmen és
- J. Strauss: A denevér című művére esett.

Az opera műfaját jól ismerők bizonyára örömmel hallgatják majd e méltán népszerű művek felejthetetlen pillanatait, az operai dallamokkal ismerkedők pedig olyan ízelítőt kaphatnak, mely reményeink szerint kedvcsináló lehet az opera műfajának mélyebb megismeréséhez!
A koncert sikere a népszerű dallamokon túl természetesen az előadóművészeken is múlik.
Személyes érintettségem okán külön figyelemmel igyekeztem az operakórus olyan tehetséges művészeit - énekeseket, korrepetitorokat - megnyerni ez estére, akik személye már önmagában is garancia, hogy színvonalas és szórakoztató koncertnek lehessünk majd részesei!”

A Jótékonysági operagála időpontja tehát: 2006. február 6. (hétfő) - 17 óra.
Helyszíne a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme - Bp. VI. ker., Jókai u. 4. (az Oktogontól 1 percre!)
Jegyek 2006. január 9-től kezdve válthatók a Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban és szervezési osztályán (Bp. VI. ker., Andrássy út 22.), valamint beszerezhetők a Gólyahír Egyesület segítségével (tel. 06-30-529-8329, bankszámlaszám: 64800073-10705005).

Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokak döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni a remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával - melyek ára 1400 Ft - segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!

KépKép
KépKép
kelimoni

Csibe!
Szorítunk, én a dokinőhöz jártam, elégedett voltam vele, meg az egész csapattal. A dokit is dícsérték. Várom majd a "beszámolót", minden oké lesz, nyugi.

Kinga!
Az első picur két hónappal érkezett hamarabb, de speciális eset volt!!!!!!!!!!!!!! Második picur 6nappal érkezett hamarabb. A kiírt időpont egy támpont csupán szerintem is.

Már babázó lányok!
Van ötletetetek arra, hogy a picur pocifájásakor mit tegyek. Tejcsit kap, de nagyon sokat sír és rángatja fel a kis lábait. Annyira sajnálom. Infacolt már kapott, de semmit sem ért. Kép(

Kép

Kép
romy1

Dancsi!
Olyan mérgesnek tüntél, azért nem mertelek megállitani. De mostmár értem miért. Holnaptól gondolok rád, és sok szerencsét, gyors és csak kicsit fájós szülést kivánok. Azért nem fájdalommentest, mert sajna olyan nincs.
Zita
zita_29

Sziasztok!

Zituska a szülés előtt azt hittem, hogy én egy nem nyavalygós, strapabíró nő vagyok, aztán a fájásokat alig bírtam elviselni amikor már nem kaptam gázt (nem akart kibújni a kis vacak), emlékszem, hogy ordítottam a fájdalomtól, tök béna... Ráadásul szülés után egyfeszt nyavalyogtam a bevérzett gátseb, kifordult aranyér, eltört farkcsont miatt. Nagyon szégyenlem magam azóta is, félek, hogy megint ilyen béna leszek és a férjem, aki nagyon türelmes különben velem megutál... Ha csak szülésről mesélnek bőgni kezdek, pedig lassan rá kellen gyúrnunk a következő babára. (Ez nem önsajnálat, csak öncsalódás inkább.) Szóval szerintem te nagyon ügyes voltál, pláne, hogy még meg is tudtad fogalmazni. Kép
hajni_

Romy én technika tanárnak tanulok (még nem biztos, hogy az is leszek, de nbagyon szeretnék fazekasságot, népművészetet oktatni kcsiknek, akár a "renes" munkám mellett). Ez az utolsó évem. A férjed tényleg nagy segítség lehet (legalább tudod jegyzetekért rohangáltatni. Kép Duna Ágit nem ismered? Anno nagyon jó barátnőm volt, sajnos elsodort az élet bennünket egymás mellől. A mi Dorkánk 10 hónapos. Nagyon becsüllek, én kettő babával nem bírnám!
Pocakfájás nálunk sajnos nagyon volt: semmilyen tejterméket nem ettem (Ca pezsgőtablettát ittam helyette), és elhagytam a vegetát teljesen főzéskor (ki is derült, hogy Dorka Na glutanát érzékeny). Valamint még paradicsomos ételek után (spagetti, stb.) fájt a pocakja. Ill. alapos büfiztetés a titka, de ezt te is tudod szerintem. Kitartás elmúlik majd...

Szszkinga én nem ismerek olyat, aki pontosan szült volna. A ciklusodból kb. tudsz következteni merre tolódik a szülés, ill. a dokid(nőd) is biztos tud segíteni "tippelni". A holdjárást meg kellene akkortájt nézni. Kép

Zita szerintem akkor egyenlő lehet a súlyunk, mert ugye én csaltam kicsit... A fiúnak kell úgyis a nagyobbnak lennie. Kép Én 120 vízhez adok 5 púpos kanál sinlac-ot, majd ebbe rakok 1 reszelt almát általában. Raktam bele már banánt, körtét is, ill. mirelit meggyet (persze kiengedve, apróra darabolva.

Dancsi nagy kalappal!

Hajni
hajni_

Sziasztok!

Zita: Mél ment!

Dancsi: Drukk++++++++++++++++++++++++++

Hajni: Voltatok allergia vizsgálaton végül??? Milyen hosszú most Dorka, és hány kilós?

Romy: Miért volt speciális eset a nagyobbik fiad? Ha nem titok, és publikus! Nálunk hasfájásra apa alkarján való lógatás vált be. Hassal lefele lógó végtagokkal! Na úgy nem ordított sosem! Csak győzze valaki tartogatni!! Kép

Bibi: Bocsi, de lényegében karácsony óta folyamatosan meg vagyok fázva, vagy a torkom fáj, vagy hörghurut vagy valami bajom van, nem akarok semmit rátokragasztani....most meg lappangó himlő a Bogi ovijában (én még nem voltam himlős) ne adj Isten ha miattam kapnátok el...Kép Úgyhogy ha kilábalunk minden kórságból, nem menekültök KépKép

Remélem holnapra se jön ki Bogaramon semmi himlő féleség mert holnap este mozijegyünk van az Üvegtigrisre és el szeretnék menni a párommal!!!!KépKép Betegen nem hagyom senkire a gyerekeket!

Jóéjt
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Kinga Kép Köszi a kérdést az extra szívdobogást illetően Kép Nálam ez a kb. 13. hét óta időnként előjön és nem is mindig vmilyen terhelésre. Voltam kardiológusnál kb. a 15-16. héten, aki mindent rendben talált és lesz még egy kontroll a 36. héten is. Remélem a szülés után el fog múlni.
Nekem a kisebbik unokahúgom született napra pontosan, ami azért is érdekes, mert csak a méretei alapján tudták kb. meghatározni a szülés várható időpontját, ugyanis a sógornőm úgy lett várandós, hogy még a nagyobbik kislányt szoptatta és nem menstruált Kép

Vesm Kép El tudtatok menni tegnap este a klinikai szülésfelkészítőre? Ha igen, neked hogy tetszett?

Hajni_ Kép Szerintem semmi okod nincs rá, hogy lelkiismeretfurdalásod legyen a szüléseddel kapcsolatban! Ezekre a fájdalmakra szerintem nem lehet felkészülni és nem egyformán bírja mindenki. Szóval hiába mondom én most pl., hogy nem akarok semmilyen fájdalomcsillapítót kérni, adott helyzetben lehet, hogy én leszek az első, aki EDA-ért fog könyörögni (persze most remélem nem így lesz Kép) És szülés után sem lehetett semmi az aranyér meg a gátseb meg a törött farkcsont Kép Ja, meg plusz egy újszülött kisbaba, akit el kell látni...

Szép napot mindenkinek!

Timi

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

Zsuzsi, nagy gratula Déneskéhez! Tényleg jó, hogy minden rendben ment végül is. KépTejci van? Bírod a strapát?

Bea, megjött már Gréti étvágya?

Csibe, szorítok nektek, hogy jöjjön most már mielőbb Babóca!

Gira, de jó, hogy jelentkeztél! Jó lehet a kertes házban. Pécs szerintem is csodaszép! Pocaklakó ezek szerint nem kínzott meg, nagyon helyesKép

Enikő, negyedik? Hát..., most még nem igazán akarom, talán később, esetleg.
Jobbulást neked!

Zitus, csomóra legjobb a baba, ahogy Te is észrevetted. Előtte masszírozd át a melled, meg próbálj különböző pózokban szoptatni. Tudsz pihenni is?

Zita, Márk jobban alszik már?

Kinga, én 6-8 nappal korábban szültem a gyerekeket.

Dancsi, drukkolunk neked, hogy most már mielőbb beinduljon a szülés! És várjuk természetesen a képeket!Kép

Melinda, légyszi most már naponta bejelentkezni!Kép
Hogy bírod az utolsó napokat?

Hajni, valami okból az utóbbi hónapokban sajna jobb lett az étvágyam. Most már jobban figyelek!
Sajnálom, hogy rossz emlék a szülés, de szerintem sokaknak van hasonló érzése. Én sem vagyok büszke rá, hogy Bencinél a végén már majdhogynem sírtam. De az igaz, hogy minden szülés más, nekem is mindhárom más volt, különböző mértékben volt fájdalmas . Ezekre a fájdalmakra meg nem lehet felkészülni, mert amíg nem tapasztalod, addig fogalmad sincs, létezik ilyen. És egyébként meg legyél büszke magadra, mert van egy kislányod, aki elsősorban neked köszönheti létét!
Én nagyon örülök, hogy megosztottad ezt a gondodat velünk, a szememben több lettél ezzel! Nyugodtan sírd ki magad és sajnáljad magad, ez segíteni fog!Kép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Kinga,

ezt nem egészen értem:

"Ha jössz holnap tornázni,elmondom hogy mikor fogok menni terhestornára."

Ezt úgy érted, hogy máshova is fogsz járni terhestornára, vagy esetleg a szülésfelkészítőre gondoltál? Ma sajna nem fogok tudni menni, de kedden megyekKép Remélem, akkor is fogunk találkozniKép)

Timi,

igen, elmentünk tegnap a párommal a klinikára: a szülésznő, aki tegnap tartotta nem kukacoskodott, hogy még csak a 23.hétben vagyunk, s mit keresünk ott. Igazából, ahogy a lányok/asszonyok pocakjaira nézett annyit kérdezett, hogy "hány hónaposak: 5-6? Ebbe meg már mi is beleesünk, még ha nem is hegyeskedik a pocakunk annyira, mint esetleg más ilyen idős kismamáknak;))A szülésznő egyébként első ránézésre elég szigorúnak tűnt, de amikor elkezdett beszélni és mesélni, akkor meg tök szimpatikus volt, még talán kissé "humoros" is volt.A tegnapi program igazából annyi volt, hogy elmondták, hogy mit kell tenni, ha odaértél a klinikára, mit csinálnak a kismamával, az apukát mikor engedik be az anyukához a szülőszobába. Megmutatták a papás "szülőszobát", meg azon "boxok" egyikét is, ahová a nem hozzátartozóval szülő kismamákat helyezik el; aztán azt a pihenőhelyiséget, ahol a szülés utáni 2órát kell eltölteni a kismamának; a mini újszülött intenzív osztályt (láttunk egy kis tündéri nyugis csecsemőt, a másik már kissé mozgékonyabb volt. Elmondta, hogy a kismamák a felvételtől és a vajúdás megkezdődésétől fogva meddig nem ehetnek és ihatnak meg még 1-2 ilyen apróságot. Egyébként a jövő héten lesz a következő alkalom, de az sajna már du. 4-korKép(

Üdv nektek:

Mónika

vesm

Hajni!
Szerintem ne streszeld magad a szülésed miatt. A végeredmény a lényeg, és Õ meg ott csintalankodik körülötted. Én nem vagyok egy fájdalmat jól tűrő egyén, és attól függetlenűl, hogy kemény fájásaim bő 1 órán át voltak, a tolófájásokat végig orditottam. Én nem szégyeltem magam, és nem is szólt rám senki, hogy ne ordibáljak. Biztos lehetett volna nagyobb önfegyelmet gyakorolni, és csendben lenni, de az az igazság, hogy nem érdekelt senki.
És őszintén szólva fogalmam sincs, ha 10-12 órát tartott volna a szülés, akkor hogy birtam volna. Szerintem a végén szinte mindenki egyfajta önkivületben van, és ezért ne hibáztasd magad.
A szülés után egyébként én nagyon magam alatt voltam, kb 2-3 hónapig biztos. 62 kg-val kezdtem a terhességet, mikor a Márk 3 hónapós volt, én lefogytam 57 kilóra. Állandóan bőgtem, mert a Márk is állandóan orditott, nem aludt. Ezzel azt akartam mondani, hogy az én férjemnek se volt könnyű. És mivel a Márk most se sokkal jobb, most is cafatokban lógnak néha az idegeim. Szóval szerintem mindenkinek van valami amire nem túl büszke, és többet vár el magától. Én arra nem vagyok büszke, hogy nem tudom magam tartani, és sűrűn kiborulok a fáradtság miatt.
Hát ennyi.
Puszi.
Zita
zita_29

Üdv!
Na megjártam Nyirati doktornőt. Nagyon rendi volt. Mondom neki, hogy terhesen szedem a gyógyimat, erre, hogy voltam-e diabetológián. Hát hozzáteszem, hogy még életemben nem. Kép Ráadásul a kiskönyvemben sincs benne, mert ugye a dokik nem ismerik...
Kaptam terheléses cukorra és inzulinra papírt, hétfőn megyek, mivel előtte 2-3 napig nem szedem a bogyót, hogy csak én legyek a vizsgálaton. Aztán meg kérek a diabetológiára időpontot (a beutaló megvan), még egy rendelés, ahova nem kell hónapokat várni, elég előtte 1 munkanappal bejelentkezni. Kép
Ha ez is megvan, akkor visszamegyek a doktornőhöz. Meglátjuk, mi lesz. Igazából nagyon aggódom, hogy leállítanak a gyógyiról, mivel már egyszer volt, hogy nem szedtem, és az eredményeim rosszabbodtak, és két pillanat alatt híztam egy csomót (ami aztán persze a bogyó ismételt szedésével lement).
Na nem sopánkodok tovább!
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Dancsi: Drukkolok, hogy olyan szülésed legyen amilyen szeretnél, és várom nagyon a képeket Kép

Vesm: Te nem a kórházban fogsz szülni?
Az ifjúsági házas és az Inci-féle szüléselőkészítő keretein belül is van kórházlátogatás. Esetleg érdemes lenne elmenned, hogy lásd a kórházat is addig.

Hajni: Érdekes volt olvasni, amit a szülésedről írtál, és osztom Erika véleméynét a dologgal kapcsolatban.

Ildi: Jó pihenést anyukádéknál majd! Noémi miket csinál mostanában? NEm is mesélsz soha Kép

Zita: És Márk? Te sem mesélsz Kép

Senki sem mesél Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Erika! Kösz az "aggódást", még 2:1 -ben vagyunk.Kép Egyre nehezebben bírom, bár nem sokan hiszik el rólam, hogy nincs már 2 hetem a szülésig. Hála, Lottika nagyon megértő, néha ő szól rám, hogy "anya ne csináld a nagy pocakoddal".
Ja, meg ezerrel osztja máris az észt a hugának."Hagyd békén anyut, ne rugdosd, maradj már nyugton, mert különben bebújok melléd és rendet csinálok".KépKépKép

Kinga! Lotti 1 nappal született korábban, kíváncsi vagyok a Hugira.

Dancsi! Drukk ezerrel Nektek!

Csibe! Zádorit nagyon dícsérik, kívánom, hogy minnél hamarabb babóca legyen a pocakodban!

Romy! Nem sok jegyzetem van már meg, ami van, az sem hatályos már, de ha tudok segíteni vmiben, dobj meg egy mail-lel.

Karmen! Nem Te tudtál véletlenül kajakiszállításos cégekről? Bölcsit elkezdtétek már?

Holnap CTG után jelentkezek, hacsak...

Melinda
38+1

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Vesm!
Nem csoda hogy nem értetted amit irtamKép A szülésfelkészitőre gondoltam.

Csak azért kérdeztem hogy ki mikor szült,mert nekem csak UH alapján tudják behatárolni az időpontot és Máj.20-at mondtak,de szerintünk meg a hónap eleje az amikor elvileg letelik a 9 hónap.Na mindegy.Előbb-utóbb úgyis kijön.Áprilistól már nem tervezem hogy dolgozom.Ti szülés előtt mennyivel hagytátok abba a munkát?
Mondjuk elvileg én nem is dolgozhatnék,mert veszélyes munkahelyen vagyok(vegyszerek tömkelege),de kibuliztam hogy ne kelljen 9 hónapot otthon malmoznom.
Jó étvágyat mindenkinek az ebédhet!!
Kinga

szszkinga

Kinga! Mind2 lánnyal a 30-31.hétig dolgoztam. Ülő munkát végeztem.
Te mit dolgozol?

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Kinga, én nov. 28-ra voltam voltam kiírva a Barnival, és nov.27-én 1 nagy front meg is hozta!
Nekem az uh. is ezt az időpontot adta meg!!
Én 6 hetes voltam a Barnival amíg dogoztam ,mondjuk iszonyúan hánytam!

Timi,én 13 órát vajúdtam a picivel ,én kértem EDÁ-t és csak ajánlani tudom mindenkinek!!!
Szerintem ha nem kaptam volna tuti császár lett volna a vége mert nem lett volna erőm kinyomni!!

Zitus,a védőnő is kiakadt hogy egy 7 hetes babának jönn a foga!!!
Nagyon tuti a kép rólatok!!!
Nekünk apa nem tudott ilyen képet csinálni,mert annyira reszketett a keze,hogy nemtudta bekapcsolni a gépet!!

Csibe,nagyon szoritok neked!!

Melinda,hihetetlen hogy eltelt az idő!!!!
Mindjárt meglesz a kiscsaj!!

Kép
bibi226

Szia Bea!

De a kórházban fogok szülni. De mivel dolgozok, s előreláthatólag csak az utolsó hónapot leszek itthon, munkaidőben kicsit nagyon nehéz lenne megvalósítani, hogy az orvosi vizsgálatok mellett, amire természetesen elengednek, minden héten du. 1 vagy 2 órakor lelépjek, hogy el tudjak menni a szülésfelkészítőre. A férjemről meg nem is beszélve (mert ő meg ráadásul nem is Szegeden dolgozik, s szeretnénk együtt menni rá;( Egyébként, ha valahogy majd meg tudjuk oldani, mindenképp szeretnénk elmenni valamelyik másikra is, mert olvastam, hogy azok jobbak, mint a Klinikás (Ifiházas, vagy Vasasos), de a korai időpontjaik miatt egyelőre nem túl esélyesek...Hát a probléma csak ezKép

Vesm

vesm

Kinga: Grétivel május 24-re voltam kiírva, és 20-án született :D

Bibi: És tényleg a foga jön? Kép

Erika: Gréti étvágya még nem a régi, de már alakul Kép Tegnap ebédre megevett egy egész adagot, ma csak kóstolgatott, pedig a kedvenceit csinálom neki most Kép

Vesm: Értem Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok Kép

Kinga,
Ádikám 1, Dávid pedig 5 nappal érkezett hamarabb, szal nálunk viszonylag jók voltak az időpontok, bár a "becslések" előbbre hozták kb. 2 héttel, min a kettőt. De a Fiúk állítólag egyébként is szeretnek bent Kép
Bocsi, bizti írtad, fiút vagy lányt vártok? És hogy fogják hívni?

Exi,
Lemaradtam vamiről... Milyen gyógyit szedsz? Apropó, Nálatok megvan már hogy kukis lesz-e?

Hajni,
Nagyon ügyi vagy a vizsgákkal, és igazad van, kell a kitartás! Nagyon csodállak érte és mindenkit, aki így felvállaja!
Dorka baba miket csinál már? Dumál nagyokat?

Bibi,
Ez nem semmi, ez a tempó! Mondjuk Dávidnak is azt mondták 2 hónaposan, hogy fgzik, na azóta is zik-zik csak Kép
Most olvastam a Barnabás név jelenetését, nagyon szép Kép
Éjszakák milyenek?

Melinda,
Nagyon édes a Lotti-száj, főleg ahogy kiosztja a Hugit Képés most már azért mindent összekészítettél?

Enikő,
Hogy vagy? és a csajszik? Gratula a csizmihez, a vásárlás tényleg jó kis lélekgyógyitó Kép

Rika,
nagyon rég hallottunk felőled, mizújs Veletek?

Lányok, jut eszembe, nincs kedvetek egy táblicskuhoz, hogy tudjuk, kinek mekkora a pocaklakója, babája, gyerkőce???
Én szívesen bevállalom, megcsinálom ha tudom az adatokat KépPl. név, (tervezett) születési idő, hol és mennyivel született vagy amit még gondoltok Kép

Pusz,
Kata
pankata

Kata, Merckformint szedek, mivel a terheléses vércukrom jó, de ehhez magas az inzulinszintem --> sz*r az anyagcserém.
A dec. végi 4D-s UH-n Czank kisfiúnak látta, de biztos ami ziher alapon a 20. héten rákérdeztem a klinikán, és a doki közölte, hogy nem tudja megmondani, mert összezárta a lábait. Szerintem direkt volt! Kép (mármint, hogy babóca jól "beintett")

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Nézzetek be, megéri!
http://www.gportal.hu/portal/pelus/
Pampers és libero betétes légáteresztős pelusok már 33 Ft-tól, ingyenes házhozszállitással. Popsitörlők- vékony 100 db-os 399 Ft, vastag 72 db-os 459Ft
remka

Pankata: Táblicskura már én is gondoltam....csinálsz? Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,
ja, szívesen, mert időm az van ezzel szórakázni Kép

Exi,
ezt a szégyenlős babócát Kép Mikor lesz a következő uh? Azon hátha kiderül...
pankata

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?