A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

Sziasztok! Kép

Judit
Üdv újra itt, írjál gyakran!

Monee Kép
Nem, nem jól számoltál, 30-án lesz az uccsó szurim, az 2 hét múlva esedékes. De igen, rohadt gyorsan telik az idő, de amilyen szerencsées vagyok, a február majd ólomlábakon kullog...
Ami az esküvősdit illeti, tényleg állati jó a szervezkedés, de jobb ha a kedvesnek még ki sem ejted ezt a szádon Kép Legalábbis egyenlőre Kép

Évi
Én sem értem a sógornődet. Leginkább azt kérdezném meg tőle, hogy biztos, hogy akar gyereket??? Mert akkor tényleg mindent megtenne érte! Még a rohadt endót is kezeltetné, mert igen, gyógyítható, még ha csak addig is, amig teherbe nem esik. Szerintem gondolja át az életét és a céljait! Talán nem is az endó kezeléstől fél, hanem attól, hoyg mi lemondással jár a terhesség, a gyerekvállalás, a felnevelése? Hisz az endó kezelés néhány szuri, ha szerencsés, ennyit egy nőnek bőven ki kell bírnia!!!
Tudod, ilyenkor egy kicsit mérges szoktam lenni, de ígérem, visszafogom magam... Én biztosan tudom, hogy amig a férjemmel mindketten szeretnénk a babát és ez az életünk célja, NINCS AZ AZ AKADÁLY, ami eltántoríthatna minket a cél elérésétől. Remélem, előbb utóbb a sógornőd is átgondolja ezeket a dolgokat. De ha valóban csak a kezeléstől fél, akkor nyugodtan add meg neki az emilemet, és írjon bátran, segítek, ha tudok!

Marcsy
Kis prücsöknek mielőbbi gyógyulást kívánok, és drukkolok, hoyg senki ne kapja el a családból! Vigyázz magatokra!

Szép napot kívánok mindenkinek!

Tündi
Vendég

Évi
húúúú, nem kicsit mérges vagyok, hanem mindjárt dühöngök is... Kép elnézést!

Tündi
Vendég

Sziasztok!
Köszi a kedves fogadtatást! Fogok többször írni.
Bea! Igen az a Judit vagyok. Nem volt időm visszanézni a topicot, mert a picikém most is itt forgat a székben, de majd igyekszem. Remélem jól vagytok.
Eszti lassan szülni fog, kiváncsi lennék mi van vele . Remélem majd benéz.
Tündi! szia. Lehet, hogy megharagszol rám, de rád nem emlékszem, talán keveset írtál akkoriban.
De majd visszanézlek, igérem. Judit
mige

Judit
Dehogy haragszom meg! Kép Én csak nem túl régóta irok ebbe a topikba, úgyhogy szeritnem nem is emlékezhetsz rám Kép

Lányok
Lassan elkezdjük szervezni a topiktalit? Tudjátok, beszéltünk róla decemberben. Én vállalom egy összefoglaló tábla elkészítését, az időpontra és helyszínekre várom az ötleteket Kép
Részemről február vége felé lenne jó, akár egy péntek meló után, de inkább egy szombat kora délután, vagy délelőtt is jó 7végén Kép Helyszínt meg inkább anyukák mondjatok majd, hogy baba szempontból mi lenne megfelelőbb. Oké? Kép

Tündi
Vendég

Sziasztok!
Nézzetek be, megéri!
http://www.gportal.hu/portal/pelus/
Pampers és libero betétes légáteresztős pelusok már 33 Ft-tól, ingyenes házhozszállitással. Popsitörlők- vékony 100 db-os 399 Ft, vastag 72 db-os 459Ft
remka

Sziasztok

A csuda vigye el, tegnap egy csomót írtam, de valahogy nem küldtem el ahogy látom. Szerintetek elő tudom hívni valahonnan?
Timi

Kép
hódocska

Tündi!
Amit leírtam a sógornőmről, az csak az eleje a történetnek, és gondolhatod, mi hogy őrjöngtünk a párommal, ha kívülállóként rád Így hat?! Nos. Nem Pécsen laknak, és azt mondta, hogy nem bízik a kecskeméti dokikban. Oké, beszéltem itt dokival, még időpontot is én kértem nekik!!! Többször is, mert mindig volt valami indok, hogy most éppen mi jött közbe. Mindeközben elkezdtek örökbefogadó tanfolyamra járni,(anélkül, hogy bármit tettek volna saját gyerek ügyben!)ahol teletömték a fejüket, hogy a dokik megalázzák őket, és pénzéhesek, óriási szenvedéseken kell átesniük, ha saját gyerkőcöt akarnak, ámde ők mindenben segítik őket, és ez lesz a legjobb dolog a világon. Azt a kérdést, hogy próbálkoztak-e saját gyerekkel, 1x sem tették föl nekik!!! Ráadásul 30 évesek, és én úgy gondolom, hogy az örökbefogadásnak a legutolsó mentsvárnak kellene lennie, nem a legelső dolognak. Pár hónapon belül, ajánlottak nekik egy majdnem 2,5 éves kislányt, akit azonnal el is fogadtak. Bocsi, hogy ilyen sokat írtam, de annyira elkeserít ez az ügy, hogy kikívánkozott belőlem.
Éva
tuncimami

Sziasztok!

Üdv minden új és régi topiktagnak!

Judit: az Esztiről én sem tudok többet, mint amit ide beírt, de az e-mail címe megvan, ha érdekel.
Sajan az ovi nem teljesen jött be, de nehéz lenne megfogalmazni, hogy miért is. Sok kicsi apróság.Kép

Dandy
dandy

KépKépKépKépKép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Tündi!
Visszaolvastam és látom, hogy te most szeretnél kisbabát, szóval sok sikert és kitartás!
Sajna nagyon sok ismerősöm van, akiknek nehezen sikerült a baba. Azt mondják valami generációs probléma, sőt hallottam már Csernobillal is összefüggéba hozni. Bizti sikerülni fog egy kis segítséggel.
Dandy!
Nem zaklatom most emaillel Esztit, majd ha erre jár lecsapok rá. Néha találkozunk séta közben is.
Az ovi nekünk sem maradéktalanul jött be, de alapjaiban azért jó. De nekem is vannak kisebb kifogásaim. Judit
mige

Judit
Köszi szépen! Kép Igen, biztos hoyg nekünk is sikerülni fog a baba, méghozzá hamarosan Kép

Viki
Köszi a képeket! Kép

Évi
Hát............ egyszerűen szóhoz sem jutok!!!!!!!!!!!!! Szerintem is az örökbefogadás az utolsó lehetőség! Számomra ez az eljárás elfogadhatatlan, teljes mértékben! Mármint ahoyg a sógornődék intézik az életüket. Csak annyit mondok, hogy nem lehet a problémák elől megfutamodni, nem ez a megoldás. A küzdelmeket meg kell tanulni elviselni, mert emberileg többek leszünk tőle. Ezek szerint nekik minden jó úgy ahoyg van, és egyszerűen nincsenek igazi céljaik. Jó persze, cél az is hogy az örökbefogadott gyermeket felneveljék, és nem kis cél, és nem kevésbé nemes, mint a sajátot. Hát csókoltatom azt a dokit vagy nem tom kit aki nem világosítja fel a családot a dolgokról, mert azt hiszem ez is probléma lehetett. Felőlem mindenki úgy rontja el az életét, ahogy akarja, amúgy meg remélem, nem későn jut eszükbe, hogy talán mégis meg kéne próbálni... Én nem tudnék azzal a tudattal élni, hoyg kihagytam egy csomó lehetőséget az életemből amikkel meggyógyulhattam volna és spontán terhesedhetnék! Kívánom a sógornődnek, hoyg az endója sose érjen olyan stádiumba amikor már a kínok kínját állja ki a fájdalomtól, és nem hoyg laparoszkópia, de laparotómia is kevés lesz a gyógyulásához! Ne adj Isten kipakolják! Pedig most még csak néhány szuri.... Az bosszant leginkább, hogy az orvostudomány bár nem tudja miért van az endó, de legalább van gyógymód és azon túl is számos lehetőség. Mért nem látja ezt be valaki, aki gyereket akar?????? Ennyire nem lehet félni a dokiktól, mellékhatásoktól és semmitől... szerintem.
Hát el sem tudom képzelni, hoyg ti hoyg reagáltátok le az egészet. De tudod, ha valaki nem akarja hoyg segítsenek rajta, azon ti sem tudtok, hiába a sok időpont kérés a dokinál. És hát igen, én is őrjöngenék ha a családomban ilyen hozzáállást tapasztalnék a témában.
Mindezek ellenére persze sok sikert nekik a kislány neveléséhez, és legyenek így is boldogok, ha nekik ez elég!
Remélem nem bántottalak meg!

Tündi
Vendég

Sziasztok lányok!

Baba még nem bújt ki, csak én vagyok lusta Kép, egyszerűen nincs türelmem leülni a gép elé. Várom a pocaklakót, már apa is megőrül.
Mindenkinek üdvözlet, akivel eddig nem sikerült megismerkednem. Azok, akik Esztiről érdeklődtek, valószínű arról az Esztiről beszéltek, akivel egy tömbben lakunk Kép Bár már lehet elköltöztek, de nem rég láttam, akkor még 4 hete volt vissza (ez volt kb. két hete), szép pocakja van és csodás a kisfia.
Sorry, nem folyok bele eszme futtatásokba, amikről szó van, s ráadásul sok mindent vissza kellene olvasnom, de azért egy bébi mindent megér. Bármilyen vizsgálatot...
Szorítsatok és pussz mindenkinek.
Anna 39 hetes és 5 napos pocilakóval
annaviola

Sziasztok!

Judit: én már több, mint fél éve nem láttam Esztit ,és ide se irogat már nagyon rég. Csak a pocakoságát jelentette be! Ezért ajánlottam az e-mail címét
Volna kedved az ovis problémákról írni? Akkor küldök mail címet, mert az kicsit off! De azt hiszem a profilomban is van mailcím.

Dandy
dandy

Szia Tündi!
Dehogy is bántottál meg, sőt örülök, hogy megerősítettél abban, hogy nem mi vagyunk a hülyék a családban, mert ezt az egészet nem hagytuk szó nélkül. A család többi tagja ugyanis bedugta a fejét a homokba, és azt mondta, hogy nem szól bele. Mi viszont a Párommal úgy éreztük, felelősek vagyunk értük, így amikor a legvégsőkig segítség, és észérvek nem vezettek sehová, akkor nagyon határozottan,(éreztetve a jószándékot) beolvastunk nekik. Sajnos akkor az örökbefogadás sínen volt, így nem tudtunk mit csinálni, bár Õk azt állítják, hogy nem mondtak le a saját gyerekről, de én ezt már nem hiszem el, és őszintén belefáradtam abba, hogy állandóan falakba ütközöm, és talán egy ponton túl már nem is tehetünk semmit. Én nagyon féltem Õket, mert lehet, hogy későn fognak rádöbbenni, hogy másképpen kellett volna. Köszi:Éva
tuncimami

Sziasztok!

Hát akkor a bénaságom miatt még1x. Kár, hogy elszálltak a dolgaim, mert majdnem mindenkinek írtam. Megpróbálom újra, de ezúttal rövidebbenKép

Tuncimaci
Köszi amiket írtál a terhesgondozásról. A kicsi hátrahajló méh, meg a nehéz lesz teherbe esni, kihordani nálam is megvolt. A terhesség összejött, remélem a kihordással sem lesz baj. Nagyon helyesek a gyerkőceid.

Gira
Örülök, hogy tetszik Pécs. Én arra dolgozom, amerre te laksz. Tuncimaci látom te is arra laksz.

Viki
Bébi még mindig édi. Én is hallottam a Citrom utcai 4d-ről, megyünk is majd, állítólag a 28. hét után érdemes (az még odébb van).

Marcsy
Remélem Dávid már jobban van és te nem fertőződtél meg. Nem jó dolog a kötőhártya-gyulladás. Én egyszer úgy jártam, hogy belecsaptam a Dunántúli Naplót a szemembe-ez azért történt, mert hülye fejjel minden új nyomtatványt, könyvet, újságot szagolgatok, azóta is, de most már csukott szemmel. Végigmelóztam a napot, miközben a szemem fájt. Otthon Herbáriás kamillával megborogattam, de ha már ott voltam a másik szememet is. Még rosszabb lett. Hajnalban mentünk az ügyeletre, ki sem tudtam nyitni és nagyon fájt. Az újsággal sikerült leválasztanom a szarurétegből egy darabot, a kamilláról meg kiderült, hogy allergiás vagyok rá (főleg így töményen) és ettől lett kötőhártya-gyulldásom, vakoskodhattam vagy 1 hétig.

Tündi30
Köszi hogy beszámolsz a kontaktlencsés dolgokról. Nekem is száraz a szemem (bár néha épp az ellenkezőjét érzem) én -időnként- tears naturale cseppet szoktam használni. A topiktalálkozó jó ötlet, remélem én is meg leszek hívvaKép Veled és Tuncimacival is egyetértek az örökbefogadás ügyében, bár jó dolog, de előbb azért adjunk esélyt, nem igaz?

Most egyszer ezt elküldöm, nehogy kapkodás legyen, mint a múltkor.
Folyt.köv.
Timi

Kép
hódocska

Sziasztok, újra!

Annaviola
Kitartást kívánok az utolsó napokra, remélem jól viseled. Megértem, hogy már nagyon be vagytok sózva.

Rólam......
Kedden voltam a 16 hetes AFP vizsgálaton, várom mikor értesítenek, hogy további vizsgálatok szükségesek, ahogy hallom ez sokaknak rossz eredményt hoz, különösen, ha pontatlan, nálam meg ezekkel a hetekkel úgy kavarnak a dokik.....
Szerdán eltemettük kedves anyósomat, még mindig nem tértünk teljesen észhez, viszont aznap este mintha kotoncolást éreztem/tünk volna a hasamban. Még nem vagyok benne teljesen biztos, hogy ez a bébi volt-e mert nagyon sokat fáj a hasam, vannak emésztési gondjaim is, de ez olyan volt, mint a kopogtatás.
Azóta is figyelem, de csak a hasfájás, hányinger marad. Lehet, hogy ez engem egész idő alatt végikísér majd? Már szinte megszoktam, de jobb lenne nélküle.

Hát most ennyit rólam.
Sziasztok: Timi

Kép
hódocska

Sziasztok!
Hódocska
Én mindhárom gyerkőccel végighánytam az első és utolsó harmadot, mindenhová zacskóval mászkáltam, hiszen a busz mindig akkor állt meg a piros lámpánál, amikor én már nem tudtam megálljt parancsolni a kikívánkozó dolgoknak. Ellenben nem volt rossz a közérzetem, csak hánytam egyet, és kész. A "csak" hányingeresek viszont azt mondják, hogy jobb lenne, ha tudnának hányni. Azért szerintem hamarosan jobb lesz ám, ahogy a félidő felé közeledsz.
Az AFP tényleg tud rossz eredményt produkálni, ha nem a 16. héten végzik.
Az első mocorgások nekem olyanok voltak, mintha pici buborékok pukkantak volna ki, és nagyon hasonlítottak a hasmenés előtti bélmozgásokra, de aztán napról-napra egyre egyértelműbbé vált, hogy a babus ficánkol. Csodálatos érzés!
Éva
tuncimami

Sziasztok!

Bocs, de délután csak arra volt időm, hogy feldobjm a fotókat!Kép

Tündi! KépKépKép
Szorítok Neked, hog mielőbb egy hasonló kis pocilakód legyen!

Tuncimami!
Gyerkőceid nagyon szépek, az örökbefogadós témában meg teljesen egyetértek Veled és Tündivel!

Hódocska!
Valóban a 28.hétig nem sokat látni, én a 28.-on a klinikán voltam 3d-n, és a 32.-en voltam a 4d-n. akkor már minden tök jól látszott!KépKépKép
Nekem a baba 16. héten mozdult meg először és olyan érzés volt, mintha egy pillangó lenne a hasamban és verdesne a szárnyaival, olyan kis pihe-puha! Kép

Annaviola!
Ez már a hajrá, már csak pár nap!!!!KépKépKép Kitartás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marcsy!
Dvidnak jobbulástKép!!!

Viki+Peti 4 hó+4nap (vagy 18 hét+0) KépKépKép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Jó éjszakát mindenkinek!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Tündi!
Kézzeld, a Kedves pénteken tök spontán aztat a mondatot ejtette ki a száján, hogy: "HA NEKÜNK IS LESZ BABÁNK, szeretném hogyha Te csak angolul beszélnél vele". Se köpni, se nyelni nem tudtam... KépKépKépKép Nagyon nagyon jó érzés volt!!!
Tudom, most azt fogod mondani hogy ne vonjak le ebből téves következtetéseket, megígérem, nem fogok, de a sok negatív reakció után legalább lesz valami jóra is gondolni. Kép

Anna!
Örülök, hogy jelentkeztél! Ha a párod ilyen beállítottságú, mi lenne ha megkérnéd hogyha megszületik a pici, írjon nekünk egy pár szót arról hogy hogy vagytok...

Apáéknál megvolt a menyasszonynál a ruhapróba. Egy nagyon egyszerű, de nagyon szép ruhát választott. Szerencsére mostanában elég erősen divatba jött a kifejezettem szexi esküvői ruha, éééés ez nekem nagyon pozitív hír... Csak a mama meg ne tudja... Jah, meg persze a Kedves sem. :P Kép
Hú, egyébként volt egy nagyon vicces helyzet. Tudva levő hogy én 20 éves vagyok, apa 40 valamennyi, ráadásul a menyasszonya is 40 felett van.
A menyasszony tesójával hármasban mentünk az esküvőiruha-próbára. Ültünk mint a verebek miközben K. öltözött, amikor kijött elmondtuk a véleményünket, stb. Kb. fél óra múltán amikor K.-n még a legenyhébb bizonyosság se mutatkozott választás ügyben, az őt öltöztető hölgy feltette a kérdést nekünk hogyhát kik vagyunk. A testvére mondta, hogy ő a huga, aztán rám nézett a hölgy és én hirtelen csak azt tudtam kinyögni, hogy A VÕLEGÉNY LÁNYA. KépKépKépKép Ha ott lett volna a Kedvesem, sírtunk volna a röhögéstől. Így csak azután röhögtük körbe a helyzetet miután találkoztunk. A vőlegény lánya, aki már maga is eladósorban van. Ráadásul, az én apám mint VÕLEGÉNY... HEHEHEHEHEEE... KépKépKépKépKép

Ezzel az örökbefogadási dologgal kapcsolatban nem igazánt tudom hogy mit mondjak. Nem igazán értek teljesen egyet, hogy minden határon felül mindent meg kell tenni a gyerekért. Ez nagyon-nagyon sokszor épp a gyereket akaró pár kapcsolatának a rovására megy és hát ugye az nem a legjobb dolog. Szerintem ebben az esetben sem szentesítheti a cél az eszközt.

Tuncimami!

A környezetemben is volt egy hasonló eset. Egy tőlünk nem messze lakó pár valamelyik tavasszal egy olyan 1,5 év körüli fiúcskával kezdett el sétálgatni az utcán. Ebben csak az volt a furcsa, hogy a lány egyáltalán nem látszott állapotosnak (ez még ugye nem lenne egyértelműen bizonyíték) de hogy a gyerkőc egy tél alatt mindjárt 1,5 éves lett, az kicsit sok volt nekem is. Kép Biztos volt valami nagy probléma náluk, mert nagyon fiatalok voltak ahhoz hogy ne saját gyereket vállaljanak.
Mindamellet én azt gondolom, hogyha "csak úgy" vállalták a kis srácot, valami terhességet kizáró ok nélkül, akkor sem lehet elítélni őket. Kinek a pap, kinek a papné.

Jah, jövő héten elindul a kölcsönünk a házra. Nem rég kreáltunk polcot a szekrényembe, hogy a Kedves is beférjen ha ideköltözik végleg. Ilyenek az élet kis-szép pillanatai. KépKépKép

Üdv:
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Tündi!
Kézzeld, a Kedves pénteken tök spontán aztat a mondatot ejtette ki a száján, hogy: "HA NEKÜNK IS LESZ BABÁNK, szeretném hogyha Te csak angolul beszélnél vele". Se köpni, se nyelni nem tudtam... KépKépKépKép Nagyon nagyon jó érzés volt!!!
Tudom, most azt fogod mondani hogy ne vonjak le ebből téves következtetéseket, megígérem, nem fogok, de a sok negatív reakció után legalább lesz valami jóra is gondolni. Kép

Anna!
Örülök, hogy jelentkeztél! Ha a párod ilyen beállítottságú, mi lenne ha megkérnéd hogyha megszületik a pici, írjon nekünk egy pár szót arról hogy hogy vagytok...

Apáéknál megvolt a menyasszonynál a ruhapróba. Egy nagyon egyszerű, de nagyon szép ruhát választott. Szerencsére mostanában elég erősen divatba jött a kifejezettem szexi esküvői ruha, éééés ez nekem nagyon pozitív hír... Csak a mama meg ne tudja... Jah, meg persze a Kedves sem. :P Kép
Hú, egyébként volt egy nagyon vicces helyzet. Tudva levő hogy én 20 éves vagyok, apa 40 valamennyi, ráadásul a menyasszonya is 40 felett van.
A menyasszony tesójával hármasban mentünk az esküvőiruha-próbára. Ültünk mint a verebek miközben K. öltözött, amikor kijött elmondtuk a véleményünket, stb. Kb. fél óra múltán amikor K.-n még a legenyhébb bizonyosság se mutatkozott választás ügyben, az őt öltöztető hölgy feltette a kérdést nekünk hogyhát kik vagyunk. A testvére mondta, hogy ő a huga, aztán rám nézett a hölgy és én hirtelen csak azt tudtam kinyögni, hogy A VÕLEGÉNY LÁNYA. KépKépKépKép Ha ott lett volna a Kedvesem, sírtunk volna a röhögéstől. Így csak azután röhögtük körbe a helyzetet miután találkoztunk. A vőlegény lánya, aki már maga is eladósorban van. Ráadásul, az én apám mint VÕLEGÉNY... HEHEHEHEHEEE... KépKépKépKépKép

Ezzel az örökbefogadási dologgal kapcsolatban nem igazánt tudom hogy mit mondjak. Nem igazán értek teljesen egyet, hogy minden határon felül mindent meg kell tenni a gyerekért. Ez nagyon-nagyon sokszor épp a gyereket akaró pár kapcsolatának a rovására megy és hát ugye az nem a legjobb dolog. Szerintem ebben az esetben sem szentesítheti a cél az eszközt.

Tuncimami!

A környezetemben is volt egy hasonló eset. Egy tőlünk nem messze lakó pár valamelyik tavasszal egy olyan 1,5 év körüli fiúcskával kezdett el sétálgatni az utcán. Ebben csak az volt a furcsa, hogy a lány egyáltalán nem látszott állapotosnak (ez még ugye nem lenne egyértelműen bizonyíték) de hogy a gyerkőc egy tél alatt mindjárt 1,5 éves lett, az kicsit sok volt nekem is. Kép Biztos volt valami nagy probléma náluk, mert nagyon fiatalok voltak ahhoz hogy ne saját gyereket vállaljanak.
Mindamellet én azt gondolom, hogyha "csak úgy" vállalták a kis srácot, valami terhességet kizáró ok nélkül, akkor sem lehet elítélni őket. Kinek a pap, kinek a papné.

Jah, jövő héten elindul a kölcsönünk a házra. Nem rég kreáltunk polcot a szekrényembe, hogy a Kedves is beférjen ha ideköltözik végleg. Ilyenek az élet kis-szép pillanatai. KépKépKép

Üdv:
Monee

Monee

monee85

UPPPSSZ! BOCSI, EZ VÉLETLENÜL KÉTSZER LETT ELKÜLDVE!!! (A macska meg fel van mászva a fára. Kép)

Monee

monee85

Sziasztok!

Az örökbefogadással kapcsolatban nekem is lenne hozzászolásom.
Az én véleményem szerint nagyon szép dolog az örökbefogadás,ha csak nem a pénzért teszik!
Bocsi,most név szerint nem tudom,hogy kinek a sogornöéröl van szo!De nem is ez a lényeg.
Véleményem szerint ez a férj és feleség belsö magánügye,lehetséges hogy ök voltak orvosnál,csak meg is beszélhették,hogy erröl a rokonságnak nem mondanak semmit!
Mert mivan ha:-a férj mondjuk terméketlen,és ezt szégyeli? vagy mi van ha:-a nönek van olyan problémája,hogy nem lehet gyereke,és ezt szégyeli?-vagy ha mindkettöjüknek van valami gondja,és nem akarják,hogy ezt más is tudja?

Tudom gyermeket váro,gyermeket nevelö szülöknek ezt nehéz megértenünk,de szerintem nekik megvan a maguk problémája,és ezt inkább elfogadni kell.
Lehet,hogy ök is sok mindent megtettek a gyerekért,hisz egy ember a saját vérét akarja felnevelni elsöként,végsö megoldásként jön csak szoba az örökbefogadás.

Öszinte tiszteletem az övüké,én szerintem erre nem lennék képes!

Bea

Kép
beatrix2

na folytatom,mert az elöbb megzavartakKép

Szoval én ezt azért irtam,mert nálunk pont az elenkezöje történt.

Az én sogornöm ugy ment bele a házasságba,hogy volt már egy hétéves fia meg rengeteg abortusza.
Az esküvö után(a mai napig)nem lett terhes,és az egész dolgot rákente a sogoromra(mármint hogy nem lett gyerek)ez a sogorom miatt van,mert neki ugyebár ö már szült,tehát nem nála van a baj.
Persze a sogorom is egy idiota hogy ezt bevette,de hát én ugy gondolom ez már legyen az ö problémájuk,nekem ehez semmi közöm.
Nálunk a probléma a családban az,hogy én szültem a férjemnek,ö nem,de nem is akar.Az anyosomék meg ha a jelenlétében megemlitik a gyerekeket,akkor én minden vagyok,csak jo nem.
Ja,és a röhej,hogy dadaként dolgozott bölcsödében,amig ki nem rakták.

na nem terhellek tovább titeket a család történetévelKép

Anna!
kitartás,már csak napok vagy orák vannak vissza!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!
Mostmár tényleg nem akarom tovább csűrni-csavarni ezt az örökbefogadásos témát, csak még annyit, hogy mi minden apró részletéről tudtunk a dolgoknak, hiszen a sógornőm adta ide az orvosi papírjait, hogy segítsünk nekik, mert nem bízik az ottani dokikban. Annyira fél a dokiktól, hogy összesen 2x volt nőgyógyásznál, első alkalommal fölírtak neki valami hormonkészítményt, amit csak félig szedett be, majd 2év múlva ment el megint, akkor (2002-ben) elküldték UH-ra, és megállapították az endometriózisát. Vissza volt rendelve, de nem ment. Ez volt a küzdelmük a saját gyerekért. Ráadásul a sógornőm azt hangoztatja, hogy ő szeretne saját gyereket is, és úgy gondolja, hogy az endója pszichés, és így, hogy már van egy gyerekük feloldódnak a görcsei, és minden orvosi beavatkozás nélkül, spontán teherbe fog esni. Még sok-sok minden lenne az üggyel kapcsolatban de már tényleg nem akarok a terhetekre lenni ezzel a témával, és természetesen az örökbefogadott kislánnyal kapcsolatban is mindenben a segítségükre vagyunk, és leszünk.

Más. A másik pécsi topikba írtam, de ide is írom Nektek, hogy ha még nem voltatok a KÖLYÖKPARKban, próbáljátok ki! Főleg ovisoknak ideális, de kisebbek és nagyobbak is nagyon élvezik. Picit drága, (főleg nekünk 3 manóval) de most 10-14h-ig kedvezményt adnak. 1 óra ugri-bugri után garantáltan jót eszik és alszik a legelevenebb gyerkőc is.
Éva
tuncimami

Éva!

Szerintem nem fárasztottál senkit az örökbefogadás témával!
Nekem is az a véleményem,hogy mindent meg kell probálni a gyermekért,de ha nem megy,akkor jöhet az örökbefogadás.
Egyébként ezt én is sok helyen olvastam,hogy az örökbefogadás után egy nö lenyugszik,és lehet még akár saját gyereke is.Itt csak az a félrevezetö,hogy ugye azt már nem irják ide,hogy csak azoknál,akiknél esetleg csak a phszihés dolgok játszottak közre,mert ugyebár egy betegségböl ez által nem lehet kigyogyulni.
DE!Ha esetleg az örökbefogadás után mégis teherbe esik a nö és megszül,akkor az örökbe fogadott gyermek lesz melözött legtöbb esetben.
Szoval én meghajlok azok elött,akik örökbefogadnak,de én nem biztos,hogy ugyanugy tudnám szeretni,mint a sajátomat.Bár lehet,hogy ez nem igy lenne,ha nem lenne 5 csemetém,de belegondolni sem tudok abba,ha nem lenne sajátom.
A sogornödnek meg kivánom,hogy essen teherbe,de ugyanugy szeresse minden gyermekét.

HHHuuuuuuuuuuuuuuuuu!Én nem lennék jo szociális munkásKép

Bea

Kép
beatrix2

U.I.:hol is van ez a kölyökpark?Nekem nagy szükségem lenne egy délutáni alvásra,legalább két ora hosszat!!!!!!!!!!!!
és mennyibe kerül?

Kép
beatrix2

Sziasztok!
Bea!
A kölyökpark az Apolló mozi helyén van. A kedvezményes időszakban 350Ft/fél óra. Te addig is lazíthatsz, amíg a kölkök tombolnak, ugyanis a többszintes mászó-ugrálda részbe csak a gyerekek mehetnek be, a felnőtteknek padról ücsörögve "ingyenmozi". Sokszor nem is látod, hogy hol vannak, aztán egyszercsak előbukkannak valahol, vagy lecsúsznak a csúszdán az orrod elé. Az ovisnál kisebb gyerekekre vigyáznak ott bent, de elvileg nem eshet bajuk, mert úgy van megcsinálva. Szerintem nagyon jó, szívem szerint én is kipróbálnám!Kép
Éva
tuncimami

Dandy!
Írtam emailt, de nem vagyok benne biztos, hogy elment.
Ha nem, újra írom. Judit
mige

Próbálom a kölcsönt igénylő lap rengeteget kitölteni, de nagyon gáz a dolog. Helyesen kell kitölteni, különben késik-ugrik a kölcsön, de annyira hottentottául van, hogy a hajam szét áll tőle! KépKépKép

Monee

monee85

Judit!

Nem jött meg az email.Kép

Dandy
dandy

Sziasztok!

Tuncimaci!
A Kölyökpark tényleg jó lehet, már láttam-kívülről, remélem még működik majd, mire nálam is aktuáli lesz. Egyetértek, szerintem is néha már jobb hányni, de én ezzel mindig is hadilábon álltam, csak akkor tudtam (életemben vagy 4x) ha már nagy volt a gáz és inkább szenvedtem. Mostanság (legutóbb péntek este) görnyedtem a wc fölé, hogy na akkor jöjjön, de nem ment. Igen, helyes a megfogalmazás, talán ettől is "rossz" a közérzetem sokszor, mert nem vagyok felhőtlenül boldog, az tuti, pedig nagyon szeretném élvezni, de sokminden beárnyékolja a napokat.

Monee!
Mi már kölcsönfelvételen évekkel ezelőtt túlestünk, gondolom azóta sem javult a helyzet. Valóban nagyon macera minden papírt jól és pontosan kitölteni és szinte biztos, hogy ezért, azért, amamzért még be kell menni a bankba. Sok sikert és kitartást kívánok hozzá.

Viki!
Nem tudom, nálam milyen lesz a babamegmozdulás, ezt a pillangósat is hallottam már, de nagyon fájdogál mostanában a hasam, hol itt, hol ott, aztán lehet, hogy a végén még tényleg az lesz valamelyik?! Kép

Jövő héten jövök még. Azt sajnálattal olvastam, hogy Tündi találkozójára még nem jöttek ötletek. Volt már egyébként ilyen találkozó? Milyen helyre szoktatok menni? Valami vendéglátóipari egység vagy szabadtér?
Sziasztok: Timi

Kép
hódocska

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!

Tündi! Ezt Neked küldöm: KépKép

Viki+Peti 18+2

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Hódocska!

Köszönöm, a papír hegy adat részével megbírkóztam, a maradékot meg meghagyom akkorra amikor lesz velünk olyan ember, aki érti is a dolgokat. Elrontani nem akarom, inkább a kivárásra játszunk. Kép

Tündi szerintem a topiktali helyszínével kapcsolatban elsősorban a babásakat kérdezte, hiszen mi, akiknek nincs csemetéjük sokkal könnyebben tudunk alkalmazkodni. Elég bután nézne ki, ha mi kitalálnánk hogy menjünk el valami szórakozó helyre és aztán a babásak ezért-azért nem tudnának jönni. Gondolom Tündi elsősorban az ő ötleteiket várta... Egyébként meg jó is lehetne akár hogyha ilyen babás helyre mennénk (bár a babásak már lehet hogy nagyon unják), mert legalább mi is belekukkanthatnánk abba a légkörbe. KépKépKép

Mindenki!

Vigyázzatok magatokra, mert úgy hallom van valami csúnya hányással-hasmenéssel járó vírus! Kedvesem gyermeke is jól beszedte az unokatesóitól... Épp az előbb írt a Kedves, hogy a gyerek most hányta tele a szobát. ://

Üdv:
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!
A topiktali babás helyszín jó ötlet, csak megfelelő helyet nem tudok. Mondjuk szabadtéri az lenne, de azt talán jobb időkre kellene halasztani. A kölyökpark nem játszós része elég kicsi, és az 1 évesnél kisebbek még nem nagyon tudnak ott mit csinálni. A mi másik kedvencünk a terrárium, de azt a meleget én pocakosan nem bírtam elviselni. Más nem jut eszembe.
Éva
tuncimami

Sziasztok!
A Dávid meggyógyult, úgy néz ki senki nem kapta el.
Én most nagyon szenvedekKép Az első fogamat be kellett tömetnem, és a tömés 3-szor is kiesett belőle. Most le van csiszolva, pénteken kerül rá a korona. Másképp már nem tudta betömni a doki. Ez kedvezményesen 14 000 ft. lesz.Kép Nem érzékeny így, de a fogínyem eléggé fáj. Kamillával öblögetem, hogy ne gyulladjon be, emberek közé meg nem megyekKép
Remélem mindenki jól van.
Anna
Kitartás, most már tényleg nincs sok hátra, szorítunk neked.
Monee
Jujjjj, már előre félek, ha csak egy kósza vírus van a városban mi már el is kaptukKép
Na, megyek, felébredt a kicsi fiam, követeli a reggelit.
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Írjon már valaki valamit!!! Szétunom magam a melóhelyen!! KépKépKép

Monee

monee85

Sziasztok!

Győzlek benneteket visszaolvasni, jó sokat írtatok! Remélem mindenki jól van. Bocsi, most nem tudok mindenkinek személy szerint reagálni.

Ma megyünk UH-ra, már nagyon várom! Remélem megmutatja a kisfiam a pofikáját!

Többiek, merre vagytok?

Ildikó
28+3
Vendég

Sziasztok! Kép

Jó sokat írtatok a hétvégén Kép

Hódocska
Wc ölelgetés? Kép Remélem jobban vagy már!
Teras natural szemcseppem nekem is van most, a II jelű, ezt lehet a lencsével is használni. Amúgy ma reggel voltam az Ofotértnél, és megrendeltem a rendes lencsémet, mert szuper jól bírja a szemem a próbát, és ez is 1 hónapos lencse, amit nem kellett kifizetnem, a rendes lencsére meg most téli eksön van, így közel 2000 Ft-tal kevesebbe kerül. De a lényeg hogy jól bírja a szemem, és holnap végre mehet fel egy kis smink is, hoyg még jobban érezzem magam Kép
Köszi, én is sajnálattal látom, hogy a korábbi lelkesedés teljesen eltűnt a talit illetően Kép Azért még reménykedem, hogy fellendül a dolog és csak a borzadály idő miatt nem vagyunk a toppon Kép Úgyhogy nem adom fel! Lassan összehozok egy táblát, és akkor hátha könnyebb lesz elindulni Kép Nem volt még tali egyébként, vagy nagyon régen.

Évi
Akkor ezt jól megdumcsiztuk Kép Most olvasom, hogy UH-val állapították meg az endót????? Kizárt dolog! Kizárólag laparral lehet diagnosztizálni, és szövettannal igazoltatni. UH-val NEM! Nem csodálom, hogy nem bízott meg a sógornőd a helyi dokikban, ezek után meg pláne ne is bízzon meg bennük.

Viki Kép
Nem is tudtam hoyg közben pocaklakó is van!!! Azt a mindenit! Hát jó figyelmesen olvasok, mi? KépKépKép Szégyelem is magam.
Köszi a külön képet! Köszi Köszi Köszi! Aranyos vagy! Kép Ha lesz a fiadnak rajongói klubja, benevezek, okés? KépKépKép Öcccssséééém, ezek a szemek.... életveszélyes Kép Hát, apának lesz baja, mire fel akarja világosítani, már mindent tudni fog, és előáll a tipikus helyzet: "apa, nem tudsz valamit?" Kép

Monee
Ez jó beszólás volt, táplálkozz belőle míg eljön az idő Kép lehet hogy az 5 éves tervet lehet korlátozni 3-ra Kép Azér se azt írom amit gondoltál hogy fogok írni Kép
Amúgy senki sem ítélte el az örökbefogadsát, ha visszaolvasol, egyszerűen csak nem az első lehetőségek között van szerintünk.
Sikerült a papírokat kitölteni? Ja, meg hallom bebarnultál, csajszi? Mi inspirált? Kép

Marcsy
Hát akkor megint csak jobbulást, ezúttal neked!

Móni
Veletek mizujs van? Olyan keveset írsz Kép

Anna
Pocaklakó vagy pocakhagyó? Kép Várunk ám a hírekkel!?!?!??!

Na ma reggel szó szerint megfagyott a hátsóm, mire beértem a melóhelyre a 48-as térről, 3/4 óra. Legszivesebben az orromat se dugnám ki a lakásból Kép

Tündi
Vendég

Nnaaa, egy alaptábla Kép Szeretném, ha bediktálnátok a hiányzó adatokat, és várom a javaslatokat erre is KépBocs ha valakit kihagytam, kérem jelentkezzen! Kép

Tündi

Kép
Vendég

Sziasztok!

Adataim: 24 év, Fehérhegy, gyerkőcök: 1,5 Kép Szóval egy 9 hós, és egy 11 hetes pocaklakó. A szülés várhatóan aug. 15.

Hányinger: Nekem Rékával egyáltalán nem volt, most viszont már 3-szor kidobtam a taccsot (mondjuk mind a 3-szor Réka kakis pelusa volt a lavina elindítója Kép )

Húú, tényleg nagyon jó lenne találkozni. Annyira egyedül érzem magam. Ebben a hidegben senki sem látogat meg messzi otthoni tájról, és még mindig nincs ismerősöm a szomszédon kívül Kép

Réka rohamosan elkezdett mászni. Vártam én ezt nagyon, most azonban - mi tagadás - nosztalgiával gondolok a nyugodtan üldögélős időszakára. Tapasztalt anyukák! Segítsetek!!!! Hol egy celluxdarabot talál a jó ég tudja hol... lenyeli aztán öklendezve jön vissza 10 perc szenvedés után. Ha meg nem eszik meg semmit, akkor a konnektort piszkálja, a kábeleket rángatja, rámászik a vasalódeszkára, magára önti a párologtató vizet... mit tegyek? :| Nincs egy nyugodt percem...

Bejelentkeztünk a körzeti védőnőhöz. Õ azt mondta, hogy ha nem akarok választott orvost - márpedig ez az elveimmel ellenkezne - akkor a Klinikán kell szülnöm. Engem igazából ott a gyermekágyas időszak érdekelne. Akinek van tapasztalata szívesen várom akár itt, akár mailben a balazsagnes@freemail.hu -ra.

Üdv!

Gira
Vendég

Sziasztok!
Mi sajnos most ezt a talit ki kell, hogy hagyjukKép
2 gyerkőc van, a Tettyén lakunk és a 3.-al március 11-re vagyok kiírva. De úgy érzem addig már nem fogjuk együtt kihúzniKépJa, és 27 éves vagyok.
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Marcsy
Miért, ha kérdezhetem? Jaaaa, szülés ideje gondolom Kép Pedig pont márciusra lenne jó, amikor talán már nem lesz olyan rohadt hideg Kép Sajnálom, igazán!

Gira
Köszi, kiegészítettem a te adataidat is Kép

Többiek? Kép Mit szólnátok a márciusi talihoz?

Tündi
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy csak így idetolakodok, de én is pécsi vagyok, jelenleg Budapesten lakunk, de február végén ismét visszaköltözünk Pécsre. Eddig a kerületi topicba írtam, de jó lenne megismerkedni pécsi anyukákkal, kismamákkal.

Adrienn
berkiadri

Sziasztok!

Tündi30!
Adataim : 27 éves vagyok, Kertvárosban élek és július 4. az első bébi várható időpontja. Nekem a március is éppúgy jó (ha igaz) mint a február, ez rajtatok áll.
Örülök, hogy bevált a lencse, lehet, hogy én is benevezek. Csak kicsit drága a "fenntartása" szerintem és most nagy babaszoba-berendezés van, majd meglátjuk. A 48-as térről arra következtetek, hogy a Lánc utcai Ofotértbe jársz. Milyen ott most a hangulat? Hallottad mi történt a múlt héten?

Marcsy!
Kitartást az utolsó hetekre.Kép A fogászati dolgok ismerősek, én szept-okt-nov-ben jártam sokat, mert 3 fogamat is gyökerezték, volt amelyiket érzéstelenítés nélkül a baba miatt. Hol kiesett, hol letört...stb. Most mennék vissza kontrollra, erre már megint fáj egy fogam, pedig be van tömve. Nagyon-nagyon drága a fogászat, noha én is "ismerőshöz" járok, de horror árak vannak.

Gira!
Én nem tudtam olyan szabályról, hogy a Klinikán kell szülni. Én is csak úgy besétáltam a megyeibe és megkerestem azt a dokit, akit itt javasoltak. Együttérzek veled a rosszulléteket illetően (bár mint említettem nekem nem megy a hányás). Leírod, hogy melyik utcában laktok? Ezt csak azért kérdezem, mert én arra dolgozom.

Rólam. Egyre inkább úgy érzem, hogy a kisbébi valóban mocorog. Csak akkor érzem, ha ráteszem a hasamra a kezem és figyelek nagyon, egyébként még nem. Férjem szerint is ez az lesz és teljesen el van olvadva a kis porontyától, sokat beszél hozzá (már ha van ideje Kép )
Na szia mindenkinek : Timi

Kép
hódocska

Szia Berkiadri!

Írj nyugodtan, mindenféléről. Mióta laktok Budapesten és hogyhogy hazaköltöztök? Láttam van egy kisfiad is. Mit lehet még tudni rólad?
Szia : Timi

Kép
hódocska

Sziasztok!
Eddig,csak ritkán írtam,de olvasni szoktalak benneteket.Mi is Fehérhegyen élünk,én 31 éves vagyok és van két rosszcsontom egy fiú egy lány.2 és 7 évesek.A lányom most első osztályos.A rosszcsont fiam még itthon van velem.
Girának üzenem:Tényleg vége a nyugis korszaknak,nálunk először a gyerekszobát kellett átalakítani (lányom legóit,mütyűrjeit). Aztán az egész lakásban mindent feljebb kellett költöztetni.Ha valahová mentünk vendégségbe,ott is némi átalakítást kellett végezni.Nyáron a növényeimet visszaraktam a helyükre, de néha még előfordul, hogy megcsupálja őket.Ezenkívül minden elképzelhetőt tönkre tesz.Legutóbb a redőnyt szakította le,a magnó fülhallgatóját törte szét,a falra freskót festett.Szóval aki babaprojekt előtt van, annak javaslom,ne csináljon nagy lakásfelújítást mert, nemsokára úgyis kell.Gira merre laktok, milyen utcában?Mi,a Kellerben.Sokat szoktunk kint lenni, ha jó idő van.Szerencsére egyre több kisgyerekes család költözik ide az új lakásokba.A szomszédunkban is fiatalok laknak,ott is most jön a 2.baba és ő is 11.-12. hetes terhes.Szóval nyugi, ha jó idő lesz, nem fogsz unatkozni.
diadora

Sziasztok!

Tündi!
Nem, nincs pocilakóm,..... még, ......vagy legalábbis nem tudok róla KépKépKépKép
Egyébként 27 éves vagyok, Kertvárosban lakom és egy fiam van, ő 4,5 hónapos.

Jó éjszakát mindenkinek!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

A táblázat kitöltéséhez: 31 éves vagyok, 2 csemetém van, egy 5 éves lány és egy 2 éves fiú.
Kertvárosban lakunk.

Dandy
dandy

Sziasztok!
Hűha, én vagyok a legöregebb? 32 éves, 3 gyerkőc, 12 éves lány, 6 éves fiú, 2,5 éves lány, Meszesen lakunk.

Gira!
Szerintem is ott szülsz, ahol akarsz. Ahová bemész, ha eljött a Te időd, ott kötelesek fogadni.
Rékának üzenem, hogy hajrá kicsilány, fedezd fel a világot, a szüleid meg majd megedződnek! (konnektorba tegyél gyerekdugót) Az én lánykám most a szekrényre mászik, és valahogy mindig a nem rögzített polcba kapaszkodik. Gondolom sejtitek mi történik!? Jaj, ezt muszáj elmesélnem! Éppen a lámpabúráról töröltem a port, amit csak úgy érek el, ha felmászok a szekrény tetejére, ahová pedig 2 egymásra tett székre mászva jutok. Éppen végeztem, amikor a pici lány leborította a székeket. Nem tudtam lejönni a szekrény tetejéről, ő meg ott vigyorgott lent, és azt mondta: lepottyant. Leugrani nem tudtam, mert a székek úgy dőltek el, hogy bokatörés lett volna belőle. Az volt a szerencsém, hogy ez a szekrény térelválasztó, és a másik oldalán egy ágy van, így oda sikerült leugrani, de azokat a perceket nem kívánom senkinek.
Éva
tuncimami

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?