A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Ma elég ramatyul éreztem magam, megtámadott egy fránya kórság.Kép Valami gyomorvirus lehetett,mert egész nap a wc-re rohangáltam, és délutánra fel ment a lázam is 38.5-re. Bevettem valami paracetamol tartalmú lázcsillapitót és most már kezdem magam megint normálisan érezni.Kép Egyébként elég ilyesztő érzés volt, mikor du. annyi erőm sem volt, hogy Maját felemeljem. Átfutott a fejemen a gondolat, hogy mi lenne az én kicsimmel, ha mondjuk korházba kéne mennem... Ilyesztő!!! Remélem soha nem fog előfordulni. Szerencsére apa itt volt és életében először még pelenkázott is.Kép Bocs a negativságért, de tényleg nagyon sz@r napom volt.

Na, akkor innentől csak pozitivan:Kép

Anita /Bab!KépKépKép
Hát nagyon örülök Nektek és hogy újra találkozunk. Tofi egyszerűen tüneményes, nagyon édes kissrác.KépMár újszülöttnek is nagyon jóképű volt. És még mindig szőke.Kép Még mindig olyan mintababa, mint amilyen a kórházban volt? Annyira jó kisfiú volt, csak aludt meg evett. Persze az én kis bolondgombám ,már ott is határozott vélemélnnyel volt a dolgok állásáról.Kép
Tényleg nagyon klassz, hogy jöttél, ez egy nagyon szupi társaság. Jó lenne találkozni is. Látom mész a talira, tul. képpen én is szeretnék, csak még nem irtam Barbinak. De ami késik nem múlik.Kép

Barbi!Kép
Szeretném megkérdezni, hogy jöhetnénk-e mi is Majával bulizni. Tudom, irtad, hogy ne kérdezzünk, de mégiscsak igy helyes.Kép (ildiyossi kukac yahoo pont com).

Nyúlné!Kép
Köszi. Meghatódtam. Az rajongás kölcsönös.Kép

Kuha, Csikken!
Nagyon vagányak pucér kispasik.Kép

Roki, Tünde!
Nagyon jók a sorozatok. Ha gyorsan nézem, olyan mint egy kisfilm.

Roki!
Felfedezést tettem.Kép Te is ott voltál a korházban Babbal és velem. És én emlékszem is rád, meg Zsuzsa tengernyi hajára.Kép Én sokat voltam a csecsemősöknél, mert Maja ott lakott egy inkubátorban amig kékfényezték.Kép Ott láttalak többször Téged is.Kép

Ildi!
Olika változatlanul a szivünk egyik csücske! Olyan jóképű.Kép

Tünde!
Minibuddha.Kép

Sis!
Máté egy igazi huncutgombóc.Kép

Benianyu!
Daninak gyönyürűek a szemei.Kép

Manka, Zsu! Üdv, itt.Kép

Asszem kifújtam.Kép

Jóéjt,

Cleo

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Sziasztok!

Húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú! Mekkora lemaradásom van, Ti aztán írtok ezerrel!Kép Üdv az újaknak, képtelen vagyok visszaolvasni ennyit, ne haragudjatok! Délután is csak gyorsan feltettem a fotókat, és ennyi!Kép

A babákat azért meglestem Kép kis kíváncsi vagyok Kép Minden baba tündéri!Kép

Hát most ennyire futotta, jó éjszakát Mindenkinek!

Viki+Petike 18 hét+0 (vagy 4 hó+4nap)Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Benianyu,

Köszönjük a táblicskuba felvételt, meg a bókokat! Beni és Dani is nagyon édesek!!!

Cleo,

Neked is köszönjük! Mi is nagyon örültünk, amikor rájöttünk, hogy Ti vagytok azok, a kis Majával! A kis gombóccal! Olyan édesen gömbölyödött mindig össze, amikor hozták hozzád kajcsizni a nővérek! Sajna a Tofi csak addig volt mintababa, amíg a kórházban voltunk. Utána következett 3 és fél hajmeresztő hónap. Ugyanis szegénykém nagyon erősen hasfájós volt! Voltak napok, hogy egész nap vigasztalni és dédelgetni kellett, le se lehetett tenni, mert különben nem tudott aludni a fájdalomtól. Volt, hogy már annyira kétségbeestünk, hogy rohantunk vele az ügyeletre a Madarász kórházba is. Bent is tartották 2 éjszakára megfigyelésre. Mint utólag kiderült, átmeneti laktóz érzékenységben szenvedett szegénykém! Ráadásul a szopizással is gondjaink voltak, úgyhogy én azóta fejek, és úgy adom neki a tejcit üvegből. Mindezek ellenére nagyon boldog vagyok vele itthon. És most már minden szupi. Tofi már vidám, kiegyensúlyozott baba, bár időnként ő is akaratos és hisztis! Reméljük, Nektek könnyebb volt!
Gyógyuljál meg gyorsan!

Rókica,

Mi is láttunk a kórházban, meg korábban a Siklós rendelőjében is (mi is nála szültünk). Zsuzsa baba tüneményes kis hajas baba!

Barbi,

Mail címem: demeny.anita@citromail.hu. Előre is köszönöm!!!

Üdv Manka és Zsu!

Sziasztok, most már én is elteszem magamat holnapra!

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Hali!

Hú csajok mennyien lettünk!
Üdv az újaknak a fedélzeten!Kép

Kiskölkök gyönyörűekKépKép

Dóri örülök, hogy ok a csajszi csípője.
Majd csinálok képet Kincsiről.

Legyetek jók!

Kriszta, Kincső

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Üdv az újaknak! Tényleg sokan csatlakoznak mostanában Kép Eddig is kevertem a baba-neveket, most majd méginkább!

KuhaKép Balázsnak is Maltofer cseppeket írt fel a doki, de ő azt mondta, hogy a vas okozhat hasfájást, és mindenféle emésztési panaszt, úgyhogy azt javasolja, hogy először napi 2x7 cseppet kapjon két hétig, és csak ezután a normál adagot: 2x13 cseppet / ő 13 kiló/. Tegnap kezdtem neki adni, mára már így is hasmenése lett, és fekete a kaki. / nálam is hasmenést okozott a vas, és emlékszem, Harinál is, úgyhogy erre is lehet számítani, egyéni a dolog/. Több tapasztalatom nincs, jobbulást a kicsinek!

Ma egy kicsit én is nekikeseredtem. Megnéztem a Tudásakadémiát, és egyre inkább kezdek belenyugodni, hogy lisztérzékeny a gyerekem. Legjobb lenne túlesni hamar a vizsgálaton, de egyáltalán nincs kedvem a vékonybél-biopsziához. Pedig akkor biztosat tudnánk, és ha tényleg az, akkor lehetne diétázni, és máris jobban lenne. Egyelőre nem tudom, hogy ehhez mindenképp be kell-e feküdnie, de ha igen, el sem tudom képzelni, hogy lesz. Tuti, hogy Balázs ragaszkodni fog hozzám, hogy én legyek vele ott éjjel is, de Gergővel akkor mi lesz???
És azon is agyaltam, hogy milyen nehéz lesz neki, egész életében diéta, valakinek mindig főznie kell rá, nem ehet a menzán / persze ő is megtanulhat főzni.../, és ki fog így feleségül menni hozzá, hogy külön kell neki még a kenyeret is sütni?
Bocs, most én is negatív voltam, de megpróbálok ám pozitív lenni! Biztos találok majd segítséget, ha tényleg aktuális lesz a dolog!

Jó éjt, jó hétvégét!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Jó reggelt!

Húú lányok, mennyit írtatok!KépKép

Minden újdondsült csatlakozónak üdv!Kép
Manka!Kép
Jack még mindig nagyon édes!

Minden aprónép gyönyörűséges!KépKép

Jucc!
Ne szomorkodj! Drukkolok, hogy minden gyorsan rendbe jöjjön! A kórházzal kapcsolatban megértem, hogy aggódsz!KépKép
Aranyos vagy, hogy már azon agyalsz, ki fog így feleségül menni Balázshoz?
Hát, ha a lánynak ez gond lesz, meg sem érdemli majd fiad!KépKépKép

Nyúlné!
Örülök, hogy jobban vagy! Azért ajánlottam ezt a homeós bogyót, hogy gyorsan meggyógyulj és ne maradjatok le a taliról! Kisnyulat mindenképpen látnom kell!Kép

Dóri!
Tök jó, hogy rendbejött Viki!Kép

Zsu!
Mi chamomillát eszünk fogzásra! Van aki erre esküszik, van aki a viburcolra. Egy próbát talán megér!Kép

Kuha!
A védőnő mondott valamit a tejpépre?
Én a terhességem alatt szedtem maltofert, háát, nem hasmenést okozott.Kép
Nati is hófehérke néha, de a kórházban azt mondták úgy 1 hónapja egy kontroll alkalmával, elég, ha én szedek vasat. A tejben megkapja.
De tudom, nálatok más a helyzet!Kép

Andi&Nati 23+6

Andi&Nati

KépKép
duda

Egy kép fürcsi után!Kép
Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Helló!

Dóri!

Terpipelus:kedden viszem vissza Lénát és remélem végleg megszabadulunk tőle, annál is inkább mert a gyerekdokink szerinte 4 hós korig lehet korrigálni a csípőt ilyen módon..
Tovább csak a kengyel használható, de hát az nálunk kizárt mert már uh szerint jó a csípője csak lazítani kellett még a jobb lábát...

Update!
HátKépKép. Van közte rémes kajaKép, ehetetlen, pl galuska...na az valami fertelemKép, úgyhogyha nem ízlik akkor nem eszem meg...és inkább nem eszek semmit csak egy norbi rudit...de ilyen talán még nem is volt, mert a levesek és a desszertek hibátlanokKépKépKép és ráadásul update1-esekKép
Kitartás én már fogyogatokKépKép
Sok sikert!

M.

Kép

Kép
megann

Jucc!

Nagyon sajnálom amin keresztülmentekKép
Tényleg nem egyszerű dolog a lisztérzékenységKép, de próbáld meg úgy felfogni hogy lehetne rosszabb is pl fényérzékenység...
Tudom olcsó vigasz, de engem is ez vígasztalt amikor Lénát vittem az ortopédiára csípő miatt....
Nekünk csak terpipelus kellett, de volt ott egy 6év körüli kislány akit az apukája kézben hozott ki a rendelőből, súlyos mozgáskorlátozott volt, és ahogy megnéztem az arcocskáját legalább olyan súlyos értelmi fogyatékos is volt a kislányKép, nagyon elszomorodtamKépKépKép, és akkor máris úgy éreztem hogy a mi terpipelusunk említésre sem méltó...
Félre ne értsetek, nem az vígasztalt hogy nekünk nem is olyan rossz, csak belegondoltam, hogy milyen nehéz lehetett elfogadni annak az apukának, hogy beteg a kislánya, végérvényesen és örökre..KépKépKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok,

Andi, a Nati szemei megbűvöltek minketKép.

Jucc,
Ne keseredj el, ha kiderül, hogy tényleg lisztérzékeny a Balázs. A védőnénim 8 éves kisfia is lisztérzékeny, és tudom, hogy ők eleve úgy választottak iskolát, hogy hol van gluténmentes menü. Van két cég aki kaját szállít az iskoláknak, és az egyiknél van ilyen opció. Általában krumpli, hús és a kukoricalisztből készült tészta a menü. Amivel nekik gondjuk van, az a csoki, mert a csokiban van búzakeményítő.
Reméljük, hogy mire Balázs nagyobb lesz, Magyarországon is jobban odafigyelnek a lisztérzékeny emberekre. Írországban karácsonyoztunk a nagyszülőknél, és láttam, hogy ott a nagyobb élelmiszerboltokban van külön gluténmentes részleg, kenyerekkel, kekszekkel, sütikkel.

Manka

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Sziasztok!

Bab

Azért nem találtál képet Marciról, mert nincsen róla egy sem fönt.Nem tudtam lekicsinyíteni és így inkognitóban maradtunkKép
De ha jöttök a pénteki talira(REMÉLJÜK), akkor találkozunkKép

Most nem tudom ki kérdezte a fogzást, de nálunk is ezerrel tombol. Alsó kettő már kint van, most már nagyon esedékes a fölső kettő is. De ezzel a kettővel sokkal jobban megszenvedünk.Ha nagyon nyugtalan azt mondta a dokinéni, hogy egy kanálka Panadolt adhatok, ezenkívül cickafarkfű tea (gyulladáscsökkentő) és citromfű tea (nyugtató, csak jelenleg hiánycikk) alkalmazható. Meg a Dentinox N gélt használjuk. Meg szükséges az Anyuka részéről +ban rengeteg türelem, úgy veszem észre.

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Megann!

köszi az infót norbi ügyben. Kép Rendeltem leveseket is meg desszerteket, mert elcsodálkoztam, hogy az 1-es! Kép

Terpipelus Kép Drukkolok, és nem hiszem, hogy kéne még vagy más egyéb.

Dóri
Vendég

Judit!

Ne keseredj el! Manapság már nagyon sok embernek van lisztérzékenysége (illetve glutén érzékenysége), de pont emiatt egyre több az olyan termék amit készen lehet kapni és gluténmentes. Ex-barátomnak is van, őneki felnőttkorában alakult ki és igen megszenvedett vele mire rájöttek, mi is az. Ráadásul ő még laktózérzékeny is, na most ha ezt kombinálod, akkor szinte semmit nem ehet zöldségen és húson kívül. Hálistennek nem vegetáriánus, mert akkor tényleg meg lenne lőve. :D Szóval neki borzasztó nehéz volt huszonvalahány évesen elfogadni hogy már soha többet nem ehet kenyeret, ropit, pizzát, sütit de még szójaszószt sem, mert abban is van búza!!! Szóval nagyon kell figyelni. De nálatok szerintem nem fog neki hiányozni, mivel sose szokott rá. Emellett aztán kiderült, hogy mégsem ilyen vészes a helyzet az exemnek sem, mert bioboltokban (illetve ő Amerikában az internetről) vesz kifejezetten gluténérzékenyeknek való kenyeret, lisztet, ropit, sütit, stb. Szóval nem a világ vége.

Volt egy tanulóm is, míg angolt tanítottam. Két-három évig tanítottam, és ő is állandóan egyik kórságból a másikba esett, már volt mindenféle homeopátiás vizsgálaton is, meg pupilla meg mindenféle egyéb dolgon, mert nem tudták kitalálni, mi a baja, aztán nála a cöliákia derült ki, ami hasonló. Õ sem ehet semmi gluténosat, de mesélte, hogy bioboltokból (drágábban ugyan) de tudja pótolni azt amit már nem ehet.

És nézd a jó oldalát. Ha az egész csaléd átáll a gluténmentes étkezésre, akkor az már egy kész Norbi diéta. Tudom, sovány vigasz, és nagyon sajnálom hogy ezzel kell foglalkoznod, de hidd el, nem megoldhatatlan.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na szép napot mindenkinek! Kösz a sok üdvözlést. látom tegnap este aktívak voltak még néhányan.
Andi! A chamomilla milyen formában kapható? Csepp?
Judit! Ne szomorkodj! Amúgy miből látszik a lisztérzékenység, mért gyanakszol? Vigasztalásul annyit, hogy már néhány oviban vállalják a külön menüztetést. mennyi idős a kis Balázs? Merre laktok?
Mindenki! Hány kilós a ti bébitek?? Mert az én Krisztoferem 5 hónapos, és 8 kiló!
Zsuzsa
zsu2

Bab, Cleo!

Micsoda benyomást kelthettünk hogy ennyire felismerhetőek vagyunk! Kép Rakjatok fel képeket, hátha én is rátok ismerek, mondjuk ritka pocsék az arcmemóriám, de hátha! Kép

A kórházban valóban jó gyakran megfordultunk a csecsemősöknél, mert kombinálva a mellem méretét a lapos mellbimbóimmal meg azzal hogy igazából csak már otthon jött be a tejem, kétóránként csoszogtam Zsuzsával hozzájuk, hogy mutassák már meg még egyszer a mellretevést, ami első pár alkalommal négykezes mutatvány volt... Zsuzsa a szopipárnán, egyik kezemmel a fejét fogtam, másikkal a mellemet tartottam, a nővérke meg két kézzel igyekezett olyan alakúra igazítani a mellbimbómat hogy be tudja kapni. A végeredmény az, hogy szerintem minden csecsemősnővért megismertünk, és mind nagyon kedves és aranyos volt, kivéve egyet aki kifejezetten utálatos volt, de nemcsak velem, mert rólam főleg lepergett, de mindkét szobatársnőmet sikerült megríkatnia.

Egyébként épp nemrég gondolkoztam azon, hogy nekem milyen pozitív élmény volt a gyermekágy, és hogy ez mennyire nem tipikus. De kezdjük ott hogy a lehető legrosszabbra számítottam, és ehhez képest minden sokkal jobb volt. Kép Háromágyas szobába kerültem, a szobatársnőimmel tök jól összehaverkodtunk, nagyon jó volt bent a hangulat, a csecsemősnővérek segítettek ha kértem, ott volt két lépésre a WC, hozták a kaját, ami ugyan nem volt fényes, de ehető. Otthon ennél csak nehezebb volt, még úgy is hogy Anyukám főzött és a párom itthon volt velünk sokat.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsu!

Chamomilla vulgaris 15ch-s. Bogyók, kiskanálnyi vízben kell feloldani 3-5 bogyót és akár félóránként lehet adni a babának, amíg el nem múlik a fájdalma.

Nati 5,5 hós és 7kg. (3kg-val hoztuk haza a kh-ból)
Kb. két héttel ezelőttig csak szopizott, aztán a dr. nénink javaslatára elkezdtünk mást is kóstolgatni, mert éjszakánként 2 óránként ébredt.
Krisztofer szép nagy baba!Kép Mit eszik?
Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Rókica,

Csak nem arra a magas, vékony, középkorú, vörös hajú csecsemősre gondolsz? Nálunk is közutálatnak örvendett. Igazi hárpia volt. Igaz Cleo? A többiek viszont tényleg angyalok voltak. Azt hiszem, hogy mi a veled szemközti szobában voltunk, a 106-ban. Nekem egyetlenegy dolog volt csak zavaró az Istvánban, méghozzá az ágyak. Rettentő magas volt, és nagyon nehézkesen tudtam le-fel közlekedni róluk. Nem tudom, hogy Neked milyen volt a szülés Siklós dokival, nekem igazán pozitív élmény volt, végig nagyon kedves volt, teljesen meg voltam vele elégedve. Remélem, hogy legközelebbi szülésem is nála lesz (ez csupán csak az anyagiaktól függ, mert nem volt egy olcsó dolog a magánrendelésére járni).

Teszek fel képet magunkról, hátha mégis emlékszel ránk.

Kép

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok! Andi! sajna Krisztofer 2 hós kora óta tápszeres, bár most már csak a vacsi fele, és az éjszakai evés áll ebből. Eszik gyümit, főzeléket, tejpépet, és ahogy az látszik is, mindent szeret!
zsu2

Sziasztok!

Nézzetek be hozzám!

Mosható pelenkák (Bambinomio, Kushies, Monapel, Popolini) és más környezetbarát termékek kaphatók!

Ha kérdésetek van a pelenkákkal kapcsolatban, szívesen válaszolok. Háromgyermekes anyukaként nagy tapasztalatom van a mosható pelenkák használatában!

www.babanatura.hu

Kata
kátyuska

Cleo, Anita!

Mailt küldtem.
B.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Tkp nincs mondanivalóm, csak képet akarok felrakni. Kép

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Juuuj, Róki, Zsuzsa nagyon hasonlít rád Kép

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Róki!

Hát azért olvaslak nagy szemekkel hogy neked a gyerekágy ilyen jó emlékűvé sikerült...

Én tegnap pont a nőgyógyászomnak mondtam, hogyha azt mondaná valaki hogy holnap szüljek akkor önként dalolva mennék a szülőszobára, mert nekem meg arról maradt jó emlékem...Kép

A gyerekágyas emlékeim:
Nagyon nagyon pocsék kaja..., koszos szoba(pedig alapítványiban voltam), lyukas foltos ágynemű, alacsony ágy, és folyamatos zaklatás(hol csecsemős, hol gyerekorvos, hol kajaosztás, szóval egy perc nyugtom nem volt...

Szóval nem tudom mi lesz másképp másodszorra, de nagyon össze kell majd szorítanom a fogamKépKép, hogy mégegyszer elviseljem a fentieket, ha a dokimnál akarok maradni....

Egyébként írtam neked privit...

Benianyu!
Hihetetlen hogy mennyit változott Danika..KépKépKép
Nagyon cuki, megmutattam Lénának, és nézett tátott szájjal, és szó szerint a nyála csorgott Danibaba utánKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Én is aggódom a tápszeres topikért Kép

Kép
Kép
gangi

Szeretném megkérdezni hogy a Chamomilla vulgarisból csak a 9CH-t kaptam az gyengébb vagy erősebb? Tudja valaki?

Az én Lackóm 4 hónapos és 6 és fél kg mi is 3kg-an jöttünk haza Kép

Angi+Lackó

Kép
Kép
gangi

Megann:

Menj rendes szobába, ott legalább társaságod lesz akikkel kivesézheted a rossz kaját és az állandó zaklatást. Kép Ugyanez persze nálunk is megvolt... állandóan jött valaki, plussz ugye a látogatók, de valahogy annyira jó volt a hangulat, hogy nem zavart.

Én egyébként a legközelebbivel nagyon komolyan fontolgatom az otthonszülést. Már Zsuzsával is a 36. héten próbáltam váltani, de akkor már Geréb Ági nem vállalt el, mondván hogy már nem férek bele az előkészítő tanfolyamba, és tanfolyam nélkül nem vállal, mert nem lennék kellően felkészítve hogy mire számítsak. Majd a következőnél hamarabb észbe kapok.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bab:

Így sem emlékszem rád. Kép Sajna nagyon rossz az arcmemóriám, az utcán szerintem képes lennék még a saját húgom mellett is elmenni.

Sisotris:

Hehe, ez tök jó. Mindenki mást mond, kire hasonlít Zsuzsa, szerintem senkire. Kép Illetve se rám, se az apjára. Néha gondolkodóba esem, vajon a jó gyerek bújt ki belőlem? Hehe...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Biztonságiőr:
Kép
Mindenkinek üdv, szépek a babák, Zsuzsa nagyon tetszik még mindig Gergőnek!Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Duda!

Nekem azt mondta a védőnő a tejpépre, hogy inkább még várjak vele. Ráér azt majd 7-8 hónapos kora környékén...
HOgy őszinte legyek, arra már nem is emléxem, hogy indokolta-e, ill. hogy mivel, mert volt egy csomó más kérdésem is, úgyhogy volt min gondolkodnom utána.

Duda, nagyon helyes kiscsaj Nati!!!! Kép Kép Kép

Ja, és köszi neked is, és Jucc-nak is a Maltofer-es infót.
Ha lehet választani, én inkább a hasmenést választanám, mint a székrekedést, mert GErgő így is nagyon székrekedéses, nem kell, hogy még ez is megfogja. Így is elég rendesen megszenved a kakiért.
És sajnos ugye muszáj neki szedni, mert én már nem szoptatok.
Így is persze volt, amit elfelejtettem megkérdezni.

Kép
kuha

Én tudom javasolni mindenkinek a győri szülészetet! KépKépKép

Két, ill. egyágyas szobák, látogatási rend, hogy az anyukák tudjanak pihenni. Baba kint anyukával, de kérésre szájhúzogatás nélkül elviszik a csecsemősök. A nővérek segítettek a szoptatásban, ha szóltunk. Én meg voltam elégedve. Kép
Ja, és én teljesen külön "szobában" szültem, ott volt minden, ami kellhet, szóval ez a része a szülésnek legalább jó volt. Kép
Vendég

Rókica!
Szerintem hozd el a hintát, talán vagy egy ajtófélfa, ahová elfér.
Szerintem is nagyon hasonlít rád a Zsuzsa baba.

Manka!
Jack nagyon helyes fiú, már egy másik topikban láttam őt, ott is nagyon tetszett!
Üdv itt!

Benianyu!
Irtó helyes a Dani gombóc, nagyon hasonlít a Benire!

Sistoris!
Eszméletlen, hogy milyen vigyori a Máté. Mindig ilyen jókedvű?

Tünde!
Zita se dagi, hanem szép egészséges kisbaba!

Duda!
Nati nagyon szép kislány, senki nem nézheti őt fiúnak, olyan csajszis a pofija!

Bab!
Ti is nagyon helyesek vagytok!
Ez a Tofi becenév pedig nagyon TUTI!

Göndörzsóf!
Bubus hatalmasat nőtt, így a képen nagyon hosszú baba!
Kacsa hogy van, meg lehet javítani?

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbapapa!

Sikerült már valamilyen listát összeállítani, hogy ki mit visz a talira?
Mert én még mindig nem tudom, hogy mit vigyek!

Lányok! Közvélemény-kutatás:
mi az, amit még senki sem visz, és örülnétek neki? MErt akkor én azt viszek! Nos?
(pénzt nem ér kérni... Kép )

kuha

Kép
kuha

Sziasztok!

Köszönjük szépen mindenkinek a dicséreteket, majd átadom Daninak, de már alszik. Kép Kép Kép

Megann,
Örülök, hogy tetszettünk Lénának. Kép
Megy a drukk aterpeszpelusvizsgálathoz!

Cleo,
Jobbulást neked!

Tünde,
Dani még mindig igen dagi, csak anyukája az előnyös fotókat teszi fel. Kép Mondjuk Zita sem semmi.

Göndörzsóf,
A kis biztonsági őröd is nagyot nőtt!

Ma megint voltunk moziban Apával, de nagy csalódás volt. Kép Az üvegtigris2 néztük meg, de nagyon nem tetszett, pedig Rudolf Péter a kedvenc színészem.

Benianyu és Dani (14 hetes)

benianyu

Barbi!

Mi nem megyünk a talira, majd talán legközelebb...

Bocs, az előbb elfelejtettem:
nagyon szépek, aranyosak a bébik!!!

Lányok!
Nálatok mindig böfiznek a babák?
Zita 2 napja új tápit kap, kicsit sűrűbb. Szerencsére azóta nem bukott, de a böfi is alig-alig jön.
Apja szerint ilyen ügyesen eszik... Kép Kép Kép
Vendég

Bab:

Siklós doki azt tette amiért én hajlandó voltam neki a magánrendelési díját kifizetni: hagyott békén. Nem akart állandóan megcsászározni, nem erőltetett rám semmit. Mikor már egy héttel túl voltam a terminuson, akkor többször felajánlotta, hogy beindítja a szülést, de én nem kértem, és ő nem erősködött. Nekem ez volt vele szemben a legnagyobb igényem, hogy ne akarja rámerőltetni a saját akaratát. Nem akartam hogy beindítsa a szülésemet, és szerettem volna elkerülni a császár- és gátmetszést. Ez mind sikerült. Szóval én is meg vagyok vele elégedve, amikor szültem, akkor azt tette amit vártam: bejött időnként megnézni, a kitolásnál segített, de Erzsike többet volt velem, bár ő se állandóan. Viszont hogy nem kellett gátmetszés első szülésnél és egy 4 kilós gyereknél ezt valószínűleg neki köszönhetem. Hogy nem kellett császár bár erősen rövidlátó vagyok, ezt Siklós doktornak köszönhetem.

Próbálkoztam a káddal is az alternatív szobában, mert azt hittem, az lesz a tuti, de csak leálltak a fájásaim, mert nem volt melegvíz. :-/

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Én is úgy vagyok, mint Kuha, nem tudom, hogy mit vigyek a bulira. Ha több ötlet is lesz, a második a mienk. Kép

benianyu

Sziasztok, gondoltam még gyorsan benézek, mielőtt megyek aludni, hátha van egy pár új képKép(micsoda vad szombat esti program).

Örömmel látom, hogy Bubusnak nem csak a zöld áll jólKép.

Rókica, a Zsuzsa kapucniban is anygon helyes (nagyon tetszik a haja!!), ügyesen integet a fényképezőgépnek. Jó melegnek néz ki az anorákja, honnan szereztétek be? Jack sajnos kinőtte az övét, már alig tudom belepréselni, pedig reménykedtem, hogy még kibírja ezt a telet.

Barbi, nekem csak most esett le a Noel-Leon. Naaagyoon jóKép.

Holnap leszünk 4 hónaposak, Ágostonnal együtt - néha úgy érzem, hogy repül az idő, máskor meg, hogy nagyon lassan telnek a napok.

Manka

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
manka7

Róki,
hehe KépKépKépKépKépKépKépKép hehe Kép

Barbapapa,
igen, Máté a nap legnagyobb részében ilyen kis futóbolond, csak akkor nyafizik, ha baja van.
Sírni csak akkor szokott, ha nagyon figyelmen kívül hagyjuk, mit akar, de ez igen ritka, és többnyire az ő érdekében történik (pl. öltöztetés, hordozás). Kép

Pusztok

Sisotris és Máté
14+3

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Megann, Manka, Rokica, Zsu2Kép Köszönöm, aranyosak vagytok, máris jobban érzem magam! Kép

MegannKép Igen, én is ezen gondolkodtam, miután leírtam a panaszáradatomat, hogy igazán nem is tudom, mi bajom, lehetne sokkal rosszabb is a helyzet. Nem kell napokon keresztül azt lesnünk, hogy kap-e a gyerek valahonnét életmentő szervet, és ha megműtik, életben marad-e. És egyáltalán nem kell az életéért aggódnunk. Ugyanolyan gyerek, mint a többi, csak mást fog enni, ha tényleg lisztérzékeny. Csak eddig olyan szerencsésnek éreztem magam, hiszen húgomnak háromból két gyereke tojásallergiás, és bizony ez sem egy egyszerű diéta, mindenbe tesznek tojást Kép /Ha Balázsnak tényleg diétáznia kell, anyukám meg fog bolondulni, hogy se tojás, se liszt, amikor mindannyian otthon vagyunk Kép /.
Eddig nekem nem kellett lesnem, miben mi van, csak ha az ő gyerekeinek vettem, vagy főztem valamit. Na, most én is megtudom!
De tényleg nem olyan rossz a helyzet, a neten is megnéztem, lehet kész kajákat itt is rendelni, és már pl. gluténmentes pizzéria is van! / Balázs pizzamániás Kép /
Azért Írországtól még messze vagyunk, itt még a diabéteszeseknek is nehéz jól bevásárolni, bár van külön polc, de nem túl nagy a választék. / na, az árról ne is beszéljünk.../

Roki Kép Cöliákia=lisztérzékenység Kép
Norbi-diéta? Pont ezen agyaltam, hogy majd sütök magamnak teljeskiőrlésű kenyeret, Balázsnak gluténmenteset, páromnak meg veszek fehéret, mert ő semmiféle különlegességet nem szeret. Szerintem a gluténmentes nem fogyókúrás, de még nem néztem utána.
Nekem is kifejezetten pozitív élmény maradt mindkét szülés után a gyerekágy, meleg szívvel gondolok mindig a kórházra. Na, nem a csecsemősök miatt, sok kapcsolatom nem volt velük hálistennek. De a szobák jók, a szobatársak is jók voltak Kép

Zsu Kép Balázs 3,5 éves / Gergőm miatt vagyok topiclakó! Õ 29-én lesz négy hónapos/. Miből gyanakszom? Nem én gyanakszom, én csak megnézettem a gyereket a több hete puffadt, fájó hasa miatt, a gasztroenterológus gyanakszik lisztérzékenységre. Budapesten lakunk a 20. kerületben.

Annyira gyönyörűségesek a babák, igazi csoda mindenki Kép Kép Kép

Ma kirándultunk egyet a Margit szigeten, olyan jó volt végre nem csak az itteni sétálóutcában mászkálni! Jó idő volt, jó levegő, nagyokat nevettünk, Gergő meg nagyot aludt.
Végre nálunk is napfényes volt délelőtt a lakás, én is felbuzdultam Nyúlné szuper képein, is csináltam néhányat Gergőről természetes fényben, hát tényleg óriási a különbség! Holnap majd átteszem a gépre, és akkor én is teszek fel Kép

Jó éjt!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok!
Ma viszonylag :-) kevés még a kép, most én is teszek fel egy-két frissiben készültet.

Mi ma Fordulóponthoz érkeztünk, szó szerint. Reggel amíg húztam fel a redőnyt, és elfordultam két másodpercre, Bendegúz átfordult hasról hátra, és én lemaradtam róla. Õ meg ott vigyorgott diadalittasan. Persze aztán szerettem volna megkérni, hogy mééég egyszer. De nem csinálta.
Talán holnap sikerül elcsípnem a nagy pillanatot.

Egyébként nem tudom mi volt ma (amúgy is jó kisbaba, egy szavam sem lehet rá), de Bendegúz egész nap szinte eufórikus hangulatban volt, szépen eljátszott magában, ha odementünk hozzá és beszéltünk hozzá, örömében sikongatott, és olyan volt mintha válaszolgatni próbált volna. Aztán miután kibeszélgette magát, játszott tovább, egy nyekkenés nem volt, szopizni is csak azért vettem fel, mert idő volt, nem azért mert nyüszöngött. Igaz ma kapott új játékokat is. (viszont amikor fotóztam, akkor szokásától eltérően, olyan kis komolyan kezdett nézni)
Nekem viszont igazi jó migrénes-hányós napom volt, úgyhogy tulajdonképpen nagyon rendes volt hozzám. Ha ő is nyügi lett volna, azt valószínű hatványozottan megéreztem volna ma.
Van még valaki frontérzékeny közöttünk, vagy csak én nyüglődök ilyenkor?

De nem panaszkodom, elmúlt, jöjjenek azok a képek , aztán megyek én is aluszni.

KépKépKép

Jóéjszakát mindenkinek,
Márti és Bendegúz

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Jé, most látom csak, az utolsó képet pont úgy sikerült beilleszteni, mintha kicsit nagyított tükörkép lenne. Pedig nem is, csak a másik oldalról fotóztam.:-)

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Sziasztok!

Anita!
Húúú, sajnálom, kemény lehetett ez a pár hónap, de ezek szerint túl vagytok a hasfájáson.Kép A mindennapos fejés se lehet semmi, le a kalappal. De megkérdezhetem, hogy mi volt a baj a szopival? Örülök, hogy mostmár minden rendben, Tofin látszik, hogy tényleg kiegyensúlyozott, boldog baba. Velünk az első két hét tortúrája után minden rendben volt, Maja nagyon jó baba. Sokat nevet, huncutkodik és néha reklamál ezért-azért. Éjjel a kiságyában alszik és csak egyszer kel fel szopizni, de rögtön visszaalszik.
Nagyon jól nézel ki a képen, de emlékszem már szülés után is csinos voltál.Kép Hát én még mindig pont annyit nyomok, mint mikor hazajöttünk a kórházból, ami plusz 8kg-t jelent. Mondjuk ahhoz képest, hogy mennyi édességet (meg minden egyéb más finomságot) kajálok, tök jó, mert egy grammot sem hiztam. Szóval az egész csak nézőpont kérdése.Kép Én csak majd a szopi befejezése után tervezek direkt fogyózni, mert az egyetlen módszer amivel eddigi mindenféle fogyókúrákkal teli életem folyamán sikerült célt érnem az az akkupunktúrás módszer, amit szopi mellett nem lehet csinálni (600 kcal). Bocs, egy kicsit elkanyarodtam a témától... Akkor úgynézki talizunk Barbinál. Már nagyon várom, hogy mindenkit megismerhessek.Kép

Barbi!Kép
Köszi a mailt megkaptam. Nem lesz túl bonyolult odakeverednem, a Kálvin Térnél lakom.Kép Arra gondoltam mivel a sütés nem az erősségem, hozok innivalót, mégpedig frissen facsart, mondjuk, alma+répa levet, de lehet más is csak szóljatok.Kép

Roki!
Most, hogy akartam neked képet felrakni magamról, tünt fel, hogy amióta szültem egy normális kép sem készült rólam, csak Majáról...Kép Na, sebaj valszeg úgysem emlékeztél volna... Majd a Barbinál találkozunk.Kép
Ja, és -nem mintha szavazásra bocsátottad volna a kérdestKép- de szerintem Zsuzsa inkább Davidre hasonlit, csak kerekebb a pofija.Kép

Megann!Kép
Az Istvános alapitványi szobákkal kapcsolatban teljesen igazad van. Borzasztó ramatyak, főleg 12e-ért napnta. DE, pont ezért jobb a pusztai szoba, mert ingyen az elmegy. És Rokinak igaza van , ha ott jó a társaság (mint nekem is volt BabKép), olyan gyorsan eltelik az idő, hogy fel sem tűnnek az amúgy alapvető hiányosságok.

Jucc!Kép
Remélem mihamarabb és lehetőleg kórház nélkül, kiderül, hogy lisztérzékenység-e vagy sem, mert a bizonytalalnságnál semmi sem rosszab. Ha már biztosan tudod, akkor legalább tudod, hogy mit kell tenned ahhoz hogy Balázsnak ne fájjon a pocija. Szurkolok nektek, hogy bárhogy is alakul, minden zökkenőmentesen menjen a jövőben, beleértve persze Balázs leendő házasságát is.Kép

A képek ma is nagyon édesek voltak.Kép

Fú, de késő van...
Jóéjt.

Cleo

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Davallia,

Mikor Zsuzsa volt cumizavaros, akkor általában félálomban sokkal jobban elfogadta a mellemet mint ébren. Ha már fel van hergelve, akkor inkább vigasztald máshogy, mert akkor azt az érzést fogja párosítani a cicizéssel. Tudom, nem könnyű, az ember szíve majd megszakad értük, de nekem ez jött be, hogy egész nap szinte csak ágyban voltam vele, és lestem mikor kezd ébredezni, és gyömöszöltem a szájába a mellem. Tudsz fekve szoptatni? Próbáld meg azt, hogy mellette fekszel míg alszik, akkor szoktak ilyen szopó mozdulatokat csinálni. Rakd olyan közel a szájához a melled, hogy egy kis mozdulattal be tudd tolni, és próbálkozz míg ő alszik. Ne próbálj időre etetni, hanem ahhoz igazodj, mikor van elernyedt, nyugodt, félálomban levő állapotban. Sok szerencsét!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja, és még azt, hogy ne várd ki, míg nagyon éhes, gondolván hogyha éhes akkor úgyis elfogadja, mert akkor csak felhergeli magát, és azt tanulja meg. Akár cumiból akár pohárból kap tejet, inkább más adja neki, tőled csak a cicit kapja.

Ha érdekel, nekem van ilyen Medela etetőkanalam, ami egy kanálfej cumisüvegre erősítve, és adagolja a kaját, szívesen kölcsönadom, mi nem használjuk most. http://www.medela.ch/ISBD/en/breastfeeding/products/softcup.php?country=29

Jössz a talira?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Meg van ez az ujjetető is, bontatlan állapotban, az állítólag arra jó, hogy ujjat szopni jobban hasonlít a mellszopó mozdulatra mint cumisüveget szopni, ezért ajánlják. Az még fel sincs bontva. Érdekel? AZ így néz ki: http://store1.yimg.com/I/breastfeeding- ... 863_966049

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

BABÁK nagyo nszépek változatlanul, de most mintha kevesebb lenne a képek száma. KépKépKép

gyermekágyas időszak: nem tudom máshol milyen a "normál" szoba, az Uzsokiban 1 éve felújított szülészet van, fizetős és nem fizetős szobákkal. Én az egyágyasban voltam a betegségem miatt (odaparancsolt a gyerekorvos a köhögésem, arcüreggyulladásom miatt), és megvolt az előnye, hogy mint egy hotelban, úgy laktam. Nem zargattak, saját hűtő, wc, zuhanyzó, tv stb. És ott lehetett velem a baba éjjel-nappal, de bármikor betolhattam a csecsemősökhöz szájhúzogatás nélkül, és mindenben segítettek, nagyon kedvesek voltak. Kép
Mondjuk csengettem is érte napi 12 ezret, de ezért viszont mindent megkaptam, és teljes nyugalmat! Szerintem megérte.

Dóri
Vendég

Sziasztok!

Nálunk az egyforma családnevűek (párom és a lánykájaKép) még szundítanak, gyorsan elolvastam ezt az oldalt. A kicsi és a melóim annyira lekötnek, hogy csak az aktuális oldalakat tudom megnézegetni, meg persze a képeket a sok cuki bébivel. Olyan jó, hogy ennyi csodaszép gyerkőcünk van.

Tegnap és persze ma hajnalban a hugicám esküvőjén voltunk, Pálma is végigélvezte. 3 óránként elmentem a tesómék "nászutas lakosztály"-ába szopiztatni, egyébként mellettünk volt az asztalnál, hol a félig ülő (ébrenlétkor), hol fekvő (alváskor) pozícióban a kocsijában. Se a zene, se az egyéb hangok nem zavarták, békésen aludt, amikor felébredt, ütögette a kocsi oldalát, vagy a pelust, amit rádobtam árnyékolónak, hogy kipihizte magát, megint bulizni akarKép. Persze az egész násznép oda volt a lánykámért, tudjátok, mint amikor kutyát sétáltat az ember, rám ügyet se vetettek, csak a csajszi volt a sztárKép.

A talira én is ezerrel készülök, de valószínű, fantáziadúsan a sarki közértben veszek majd rágcsát és ücsit, mert vidékről nem cipekedek tömegközlekedéssel. (Elég lesz a babó és a tartozékai...Kép)

Jucc! A lisztérzékenységről most volt pénteken az m2-ön a kismamás tudásakadémiában. Van honlapjuk, meg szervezett csopik, nem olyan vészes a helyzet, csak az emelt csp-hez bélbiopszia kell. De remélem inkább valami enyhe kis vírusfertőzésetek van, aból könnyebb kilábalni.

Amit a gyerekágyról írtál, egyetértek, én ugye egy nagy hullám után szültem, nem volt priviszoba, bár előtte a tapasztalt mamik le is beszéltek róla. Tényleg az a kulcs, hogy jó szobatársai legyenek az embernek, és akkor jókat lehet rötyizni mindenen. A mi szobánkhoz tartozó wc pl. állandóan folyt (ürített a tartály, csak az elbocsátásunk reggelén csinálták meg), a lámpához viszont a párom hozott izzót, mert két napig hiába vártuk a villanyszerelőt... de ezek nem izgattak, tényleg jó volt, hogy együtt lehettem a babóval és a csecsemősökre nekem se volt szükségem. Nekem tetszett, hogy a látogatókat a folyósón lehetett fogadni, bent a szobában meg nyugi volt. Mondjuk nálam csak a szűk család járt, de így akartam. Volt, hogy a párom bejött, ott volt 1,5 órát és 10 percet beszélgettünk, a kisasszony szopizni akart, vizit volt stb...

Puszi Mindenkinek, ha letöltöttem a képeket, teszek egy jót a bulizós csajomrólKép.

Dudukly+Pálma (4 hó, am kereken)
dudukly
Isaszeg

Rókica, Cleo!

Nem volt más választásom, csak az alapítványi szobaKép, teltház volt, és így is este 10től másnap du. 1 ig a szülőszobán voltam azon az igen kényelmes(Kép) ágyon..
Amikor megláttam hogy milyen is az alapítványi szoba, hát rámjött a sírás...Kép

Na mindegy, talán következőre...
Egyébként én is nagyon szeretnék gátseb nélkül szülni következőre(mert az nagyon szar volt 2 napig, jó ok, mondjuk 2-3 hét után már alig éreztem), de szerintem a kis 3 kilós Lénámat meg tudtam volna szülni gátmetszés nélkül is...

M.

Kép

Kép
megann

Rókica!
Még a gátsebről akartam 1 mondatot: én ugyanannál a dokinál szültem ugyanott Kép. Gergőnél nem volt gátmetszés, pedig 4250 grammal született, és nem is szakadtam, min. varrás kellett csak szerencsére. pedig nem volt sem fogadott szülésznőm, se mindenféle olajos masszázs.
Vikivel is úgy indult, hogy mondta a dokim, ha nem muszáj nem vág. Sajnos muszáj volt egy icipicit. De ezt sem bántam meg, míg mások nem tudtak ülni, én már aznap ültem és úgy szoptattam. Kép Szal nem rossz szerintem az a vágás sem, és sokszor muszáj. No persze nem azokra az esetekre gondolok, amikor "csak a dokinak könnyebb úgy".

Dóri
Vendég

Megann:

Ha maradsz az Istvánban, Csűrös Erzsikét csak ajánlani tudom. Állítólag nagyon profi a gátvédelemben, és ezt az én tapasztalatom csak igazolja. Bár tudom, hogy vannak orvos-szülésznő párosok, nem tudom, a tied kivel szokott dolgozni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?