A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok Kép
Úgy látom lassan kialakul a hajnali verebek tábora is az éjjeli baglyok után Kép

Titati Kép
Örülök, hogy újra jelentkeztél Kép
Jó vásárlást nektek Kép Van egyátalán hová tenni azt a sok baba ruhát?Kép
Örülök, hogy a lányod eddig nem kapta el a báránykát Kép

Angi Kép
Szép estét nektek Kép Majd mesélj!
A képeket feltétlenül felteszem még a hétvégén Kép

Telefonok:
Elhiszem hogy unjátok már a sok kérdést, de nem akarok senkit sem elkeseríteni, de a szülés után sem lesz jobb. Majd minden nap jönnek a telefonok: evett eleget a baba?, volt széklete?, van tejed?... Beindul a végeláthatatlan kérdések sorozata Kép
Bevallom volt úgy hogy kikapcsoltam a mobilom és a telefont is kihúztam Kép

Eszti Kép
Reménykedjünk, hogy megusszátok az infulenza járványt míg a kórházban vagytok Kép
Tényleg az Istvánba bárki bemehet a szobába?

Cory Kép
Örülök, hogy Zsoma jobban van Kép Az alvás mindig jót tesz Kép

Ági Kép
Nagyon boldog névnapot neked Kép
Kép

Annácska 29+5

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

A Ferro- Folgama vaspótló, amímiásoknak szokták felírni. Én is szedtem már.
katicuska

Sziasztok!

Ági, boldog névnapot!

Nici, mi is vettünk olyan badikát csak kékbe:-)És tényleg nagyon jó árban voltak most a tescoba baba és gyerek ruhák, Pipi is kapott egy bélelt faresz gatyát 490 Ft-ért, meg egy kordbari gatyát 670-ért. A kordbari csak 2 év múlva lesz jó rá szerintem, de nem bírtuk ott hagyni:-)

Cory, sajnálom Zsomát, remélem tényleg kialussza a betegséget, rémisztő lehet ez a krupp:-(

Tünde, Pipi is megúszta anno a kórházat, pont a szopi miatt:-) Tényleg az egyik legjobb dolog a világon......

Anyósom engem az elején buktatott ki, nah meg most is néha, mindig gyümölccsel akar tömni, meg állandóan hajtogatta, hogy ne idegeskedjek mert ártok a babának. Nah ha nem mondja kb. hülyén halok meg. Én közöltem vele, hogy azzal idegesít, hogy állandóan ilyeneket beszél....azóta elcsöndesedett egy picit:-)

Nyúlanyó 31+4 (süt a nap)

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Na, Zsoma felébredt. Még mindig kis elesett, de legalább nem lázas és nem khög olyan durván.

Nyúlanyó: a kruppot nem ismerem, csak mindig felmerül, hgoy ez akár majd az is lehet. Szerencsére elkerültük.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Hogy én hogy rühellem, hogy mindig hónap végén vannak a leárazásokKépKépKépKépKépKép Persze hogy nincs manim. Pedgi egy olyan zsákot én is vettem volna a jánynak, igaz nagyobba jövő télre.

Más már nem nagyon kell nekünk, várom a bútort, hogy nekiállhassak mosni vasalni, mert anélkül nem tudom hova tenni a rucikat. Akkor majd kiderül mi kell még. A gyógyszertári cuccok receptjéért is megyek a jövő héten, és akkor az is meglesz.

Ja pelenkázóra kéne vmi szivacs még, meg kicsi lepedő. Asszem ennyi. Jah és csúszásgátló a kiskádunkba, mert a miénkbe nincsen, és anno nekem nem jött be a pelenkás megoldásKép

Nyúlanyó, te is jó vásárt csináltálKép Süt a nap? Hol? Na csak meg kellett kérdeznem, máris kisütöttKép

Cory, Zsomának jobbulást!

Bartika, neked is, drukkolok hogy elkerüld a kórházat.

Visszaspuriztam tanulni, holnapután indul a nagymenetKép

Zsu
32+5

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu,
nekem nem írják fel a gyógyszertári cuccokat csak ha megszültem, szerintem ez hülyeség. Így nincs semmi fürdető/ápoló szerünk. Nem fogom recept nélkül a többszöröséért megvenni...

Jó tanulást!
katicuska

Katicuska: hülyeség, de ha nem hajlandók, hát ez van Kép Amíg kórházban vagytok, addig a párod elintézheti, vagy legkésőbb mikor hazamentek úgyis kimegy a doki, és felír mindent. 1-2 napot meg kibír azok nélkül is a babó.

cory
Budapest

Katicuska, nekem felírják, de Bencénél nekünk se voltak hajlandóakKép Azóta már más az orvosunk.

Szvsz orvosa válogatjaKép De ugye a gyerekorvost kérdezted?

Zsu

32+5

www.mamami.hu
zsuzsófi

Cory, remélem Zsománál soha nem lesz krupp, gány egy betegség. Barátnőmnek a másfél éves kisfia a múltkor 4 napot volt a László kh-ban kruppal....borzasztó. Azóta ők is állandóan idegesek, ha egy kicsit már köhécselni kezd, hogy vajon mi lesz éjszaka....Kép
Az a jobbik eset, ha a kórház karantént rendel el, de sokszor nem nyilvánítják járványnak az amúgy rengeteg megbetegedést, megszorítás sincs a látogatásban és én csak ettől óvnám magunkat, főleg a bébit. Meg hát a te példádból is kiindulva: nem kell ahhoz járvány, hogy valaki felelőtlenül, köhögve, náthásan, betegen jöjjön látogatóba.....
Babetta, az Istvánban asszem reggel 8-tól este 9-ig bárki bármeddig ott lehet a frissen szült anyával. És ha egy 3 vagy 5 ágyasban kifogsz egy olyan családot, ahol a tágas rokonság is részt kíván venni az első napok izgalmában, ott nincs menekvés....Kép Kép Azért remélem, hogy az emberek nagy része normális....Kép

Itt is süt a nap, gyönyörű idő, hideg sincs (még), tök jó!

Puszi

Eszti Kép
Vendég

Sziasztok Lányok!
Kimásztam végre az ágyból!

Nadine!
Azért egy olyan életbiztosításnál, amikor havi 10-11-et kérnek, ott tudomásom szerint max 4 ropi a kockázati tartalék és a többi az olyan pénz, amit a végén kéne megkapj. Viszont a futamidő lejárta (gondolom kértek 15-20 évet) és az infláció és a betéti kamatok közti különbség miatt a végére már alig marad valami pénzecske, főleg, ha azt nézzük, hogy pl egy milla most jó pénz, de 15 év múlva lehet, hogy csak egy havi fizunak megfelelő összeg lesz. Másrészt a biztosítók - ha 2 éven belül felmondod a biztosítást - akkor nem adnak neked vissza semmi pénzt, a befizetéseidből ( ha adtak akkor az mázli) - ugyanis ilyenkor aki veled megkötötte a szerződést, annak a sztornótartalékából is kell valamit beletenni a biztosító részébe. Szóval figyelj oda, hogy a biztosítást tényleg felmondják!

Nyf!
Én nem vagyok hajlandó pelust mosogatni! Annál ezerszer kényelmesebb fajta vagyok.

Tünde!
Egyik osztálytársam lánykájának is megy a hasa, meg hány is mellé.

Mamacka!
Nem is tudom, hogy lehetne normálisan megoldani az ilyen családi helyzetet. Tudom a többiek most kitekerik a nyakam, de szerintem várjatok egy kicsit, hátha minden magától megoldódik.

Cory!
Remélem hamar meggyógyul Zsoma!

Batika!
Drukkolok, hogy hamar meggyógyulj és lemenjen a lázad! Mi ennnek a vírusnak a neve?

Tegnap voltunk kajcsizni Alsópetényben, ez Nógrád megyében van. A kaja tök jó volt (még békacombot is ettem), de a társaság egyik tagját nagyon nem bírom. Már írtam korábban róla, állandóan kioktat. Most éppen a beszédem nem tetszett neki, mert azt mondtam, hogy ismerősnek behányt a számítógépe, és szerinte ilyet kulturált ember nem mond, de az ő szájából fennhangon repkedtek a bazmegek. Ja és a végén: a fiacskájával beszélgettem, erre odaszól neki: Nem akarsz vetélkedőt? Lökd le a lépcsőn! Szegény gyerek, csak annyit mondott, hogy nem látott a környéken lépcsőt. Ja és mindezt a szilveszteri beszólása után. Akkor ugyanis kitárgyaltuk, hogy megy manapság a gyes meg a gyed. Merthogy nekünk kinyalja a s...ünket az állam, mert 3 évig otthon lehet lenni. Mondtam, hogy szerintem nem leszek rosszabb anyja a gyerekemnek, mert 3 évig otthon leszek vele, és nem megyek vissza dolgozni. Erre: Tudod mit, szülessen inkább betegen a gyereked, akkor 10 évig lehetsz gyesen.
Bocsi a negatívkodásért, de kijött mára.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok!

Nézzetek be hozzám!

Mosható pelenkák (Bambinomio, Kushies, Monapel, Popolini) és más környezetbarát termékek kaphatók!

Ha kérdésetek van a pelenkákkal kapcsolatban, szívesen válaszolok. Háromgyermekes anyukaként nagy tapasztalatom van a mosható pelenkák használatában!

www.babanatura.hu

Kata

sziasztok, Kata
kátyuska

Zsu, Cory
a védőnőtől kérdeztem, hogy mikor menjek a gyerekorvoshoz a receptért.
Õ mondta, hogy nem létező gyereknek nem lehet felírni semmit, felnőttnek meg nem írhatnak fel gyerekdolgokat.
De vsz. pont a szülés előtt költözünk, rögtön meg fogom keresni az ottani illetékeseket.
De amíg nincs meg az új lakcímkártya addig persze ők se tehetnek semmit.
katicuska

Eszter, bocsesz a nemválaszolásért, éppen ebédeltem... gyere majd megint Kép

indianyo

<font color="aa00aa">Kelenföldi turi gyerek- és felnőttruhákkal (GAP és NEXT IS!)
http://www.addel.hu/template/temp1/index.php?storeid=933</font>

indianyo

Adriana! Kiváncsi leszek a falra festett meserészletre! Majd mindenképpen mutasd ám meg! Kép

Titati! Tök jó hogy még mindig így tele vagy energiával! Gratula! A vásárlással én is úgy vagyok, hogy nem bírom abbahagyni! Mindig van valami amit meglátok, vagy elhatározom hogy kell! Kép Várjuk a pocifotót!

Ferro Folgamma: Én az azt szedem, napi kettőt! Nekem sem csinál szorulást!

Nyúlanyó! Üdv a Tescos bodysok táborában! Már hárman vagyunk! Kép

KépKép
nicika

Katicuska: ebben az egészben az a vicc, hogy később is a te tajszámodra fogják felírni, mert nem jön meg azonnal a tajkártyája a gyereknek, csak elé írnak egy 8-ast vagy 9-est asszem. Na, mindegy. Ezeket sosem fogom megérteni. De az tuti, hogy majd csak a 37-38. héten megyek ezügyben beszélni a gyerekorvossal.

cory
Budapest

Nicika! Négyen Kép Bár mi csak a sima fehérekből vettünk, de akkor már fél tucatot KépKép 3-3 56-ost és 62-est. Meg tetra fürdőlepedőket: egy csillagosat meg egy simát.
Meg a Kikában matracot.

Borcsa
35+4

Borcsa
KépKépKép
borsts

Eszti:
Az a baj, hogy nem csak reggel 8-tól este 9-ig lehetnek benn a látogatók. Múltkor a szülőszobán azt mondták, hogy sokszor hajnali 2-3körül is van még benn Apuka Kép

Zsuzsófi:
NE bánkódj, mert mi ma voltunk a Tescoban, és SEMMI gyerekcucc nem volt! Illetve volt, de azok már rendes áron.

Indianyó:
Ugyanezeket a márkákat (Next, Gap stb.) árulja a Keletinél is a turi. És a Göncölben bizony egy rugi 8-900 körül van, míg a Keletis turiban meg 1-300 ft-ra jön ki, Kardigán Göncölben 900, Keletinél 3-400. Szóval érdemesebb oda menni!

Annácska:
Hely már nem igazán van Kép

Képeket most töltök fel, mindjárt linkelek.

Titati
titati

Katicuska: csatlakozom Coryhoz: a kórházi gyerekorvos is felírja ezt a bizonyos receptet igény szerint és helyben meg is veheted, bár a legtöbb kórhézban adnak annyi termékmintát, hgoy nincs rá szükség (ha nincs bent a kórházban a gyógyszertár, akkor mellette van. pl. Istvánnal pont szemben van a patika az Üllői út sarkán). Mellesleg nálunk dátum nélkül írják az ilyen recepteket. És nem lakcímkártya, hanem tajkártya kell hozzá. A fürdető egyébként recept nélkül is olcsó. A baba születése előtt pedig úgysem használod a babakencéket a köldökcsonkra meg popsira Kép

indianyo

Titati: egy Dél-budai mama nem valószínű, hogy eljut a Keletihez turizni... de ha mégis, akkor sem árt, ha tudjuk, hogy máshol is vannak jó turik Nekem pusztán ez utóbbi volt a szándékom. Kép

indianyo

Indianyó:
Teljesen igazad van!!!
Egyébként piros 7-es elvisz az egyik bolttól a másikig Kép Azért tudom, mert az egyik Göncöl bolttal szemben dolgoztam Kép

Na, akkor egy pár mai kép:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=6710&page=4&image=189974
titati

Titati! Jó nagy már a pocakod! Hasonlóan néz ki mint az enyém! Kép

KépKép
nicika

Titati!
Jókora pocak KépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=7204&page=3&image=190006

<font color="119911"> Mi is csináltunk ma pocakképet! Kép
Titati,
klassz az a kép, ahol bujtatod Bogyót! Kép Egyébként talán picit lentebb van a pocakod. Csini vagy!
Eszti,
jó kirándulást Nektek!
Mi talán Velencére megyünk le holnap. Ma bevásároltunk és most készülünk barátokhoz.
Puszi.</font>
angi79

Ma a fiúk is esnek-kelnek, elkiabáltam Kép Hová lesz így az emberiség Kép

indianyo

Livi: No comment...Kép Az ilyen embert csak sajnálni lehet...

Zsu, Katicuska: Nekünk is csak akkor írja fel a gyermekdoki, mikor megszületett a babó. Telefonálunk, védőnő kihozza, bedobja a postaládába és apa kiváltja, mire hazajövünk!

Angi, Titati: Nagyon szép nagy a pocakotok! Nem ültök még tűkön? Én már nagyon be lennék sózva... már most bevagyokKép

Eszti: Nyíregyen csak az alapítványi szobába jöhetnek be a látogatók, a többibe nem (még a rooming-in-be sem). Ott a frissen szült maminak kell kicsoszogni a folyósóra, és szólni a nővérkéknek, hogy legyenek szívesek az ajtóhoz hozni babót...mondom ez még a rooming-in-re is vonatkozik, ahol elvileg végig az anya mellett van/lehet a baba...
Ilyen szempontból nem jó az alapítványi szoba, hogy egy-egy kedves rokon, ismerős becipelhet pusztán figyelmetlenségből bármi nyavalyát, de amúgy apa miatt remélem, összejönKép

Jó kirándulást Angi és Eszti család!!!Kép

Puszi.

Anita
Kép
Kép
_anita_

Vikó: épp ez is eszemben volt...Kép
Már a jégtánc sem a régi...KépKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!
Agiboszi! Nagyob boldog névnapot kívánok!
Később visszaolvasok, csak picit felpörögtek a családban az események: a sógornőmnél megkezdődött a szülés! Kép Biztosan nem alszunk ma éjjel! Kép Szerintetek mikor illik bemenni szurkolni, vagy ezt felejtsük el és csak ha már jelt adtak, akkor menjünk? Nagyon izgulok! Kép Kép
Ja! Köszi a drukkokat, 5-öst kaptam ma a vizsgán! Kép

Melitta

Kép
nyf

Sziasztok

Angi Titati
Ti aztán nagyon csinik maradtatok végig.KépKépKépKép

Angi
Velence volt a legközelebbi helyKépén már biztos nem mernék elindulni ilyen messzire, mert én fosti vagyok inkább minél közelebb legyek a kórházhoz. De jó szórakozást nektek, mert lehet hogy tényleg ez az utolsó hétvégétek.Kép Jól használjátok ki, mert egy darabig biztos nem lesz lehetőség rá.KépKépKép

Tünde
Szerintem gyere ide.KépHa február, akkor maradsz a Szabolcsba?

Nicika
Tényleg jó vásárt csináltál!Kép
Ma voltam a DM-be és megvettem a W ülőkére a papírt aztán a Dermax tusfürdőt stb.KépKép
Jó hogy leírtad a múltkor hogy miket vásároltál. Köszi sokat segítettél vele.KépKép

Zsu
Akkor tessék csak tanulni, de ne vidd tulzásba.Gondolom szívesen csinálnál bármi mást helyette.

Eszti
Hát én is ettől félek, hogy járvány lesz addigra.Kép Szerintem nálunk akkor nincs látogatás, de még utána járok. Meg volt a kirándulás?Kép

Vikó
Szerintem pici babának nem kell repülőre jegyet venni.Kép Miért kerül olyan sokba ?Kép

Adri
Én is látni akarom majd a falat!Kép

Cory
Jobbulást Zsomának!Kép Balu nem kapta el? És te?

Anita
Helyettem is vasalhatnál küldöm fénypostán!KépKépKépKép:

Annácska
Ma voltam az Árkádba és benéztem a helyünkre persze kintről ,most is volt ott anyuka kisgyerekkel biztos ők is taliztak.Kép

Hirtelen ennyi

Babetta és Levi 34+0

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Titai
Mi is most jöttünk haza a tecsóból. Nálunk (mi a pesterzsébetibe járunk) volt babaruci meg ágynemű kedvező áron, meg még egyebek. Igaz minta az csak kb kétfajta volt. Vettünk egy plüss rugit, most köröz a mosógépben. Holnap felteszem.

Kép
szelivi

<font color="aa00aa">BabettaKép 2 éves korig nem kell jegy - ha a baba az öledben utazik.. no most egy 3 hónapos kisbaba nem tud 9 órán keresztül az ölemben csücsülni, ugye neki még leginkább aludni kéne... a külön ülésért pedig neki is fizetni kell, 20 % a repjegy ára. Az én jegyem 200 ezer csak önmagában, 100 ezer lesza papírok fordítása, hogy anyakönyvezzék végre a házasságkötést és ne az én nevemet kapja a baba. ezen kívül nekem a vízum kb. 75 ezer, a babának is annyi, ha nem kérjük meg neki az indiai állampolgárságot, de az is pénzbe kerül... meg útlevél kell neki, így 2 is (magyar és indiai) szóval máris fél milkó Kép és akkor még nem is vettünk egy pelust se Kép Így mulat egy magyar úr Kép
Ezek a dolgok máér nem stresszelnek engem, megszoktam Kép</font>

indianyo

Babetta, pont az a gond hogy szívesen csinálok bármi mástKép Most se tanulokKép pedig már meghozták nekem a könyvet is szóval nincs kifogás....

De elegem van a magyarbólKép És én még magyartanár szerettem volna lenniKép

Tényleg leeht egy körkérdésem??? Kinek mi a végzettsége, és mit dolgozik? (dolgozott)

KösziiiiiKép

Zsu
32+5

www.mamami.hu
zsuzsófi

Eszti Kép
Remélem jól sikerült a kirándulás és kellemesen elfáradtál Kép

Szelivi Kép
Nagyon csúnyán beszélt veled!
Szerintem ne törődj az ilyen emberekkel Kép

Borcsa Kép
Nekem is van már egy csillagos és egy sima fürdőlepedőm, meg texil pelusom, ja és kis sapiaim Kép

Titati Kép
Szép a pocid Kép Hátulról tényleg nem lehet megmondani, hogy babát vársz Kép

Angi Kép
Neked is nagyon klassz a pocid Kép
Szerintem változott az alakj a múltkorihoz képest Kép
Vigyázz magadra, jó kiruccanást Kép

Babetta Kép
Voltam ma én is az Árkádban, de nem néztem be a helyünkre, inkább baba rucikat néztem az alsó szinten Kép

Vikó Kép
Azért látom a sok nehézség ellenére a humorérzéked a régi Kép

Zsu Kép
A magyart sosem szerettem, inkább reál beállítotságú vagyok Kép De most hogy a lányommal tanulok élvezem Kép
Egyébként számviteliügyintéző a képesítésem, de rendezvényszervezőként dolgom már jó néhány éve Kép

Annácska 29+5

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Zsu!
Én a BME Vegyészkarán végeztem, biomérnök vagyok. És még egy hétig főleg szennyvíztisztító telepeket tervezek. Most pl. Isaszegre. De belekontárkodtam az uszodatechnikába is.

Beraktam az előásott rugikat a mosógépbe. Meg is telt Kép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

<font color="aa00aa">Annácska Kép Muszáj, a nyavalygás ugyan kellemes időtöltés, de nem visz előre Kép Milyen rendezvényt szervezel?

Zsu, én tanár vagyok: angol-osztálytanító-művészeti tárgyak. És 30 évesen jutottam el odáig, hgoy főiskolára járhassak... A magyartanársághoz szemeszterenkén uszkve 50 könyvet kell átrágnod ám... Kép</font>

indianyo

<font color="aa00aa">Borcsa
Te használsz mosószódát? Férj most próbál találni valami vegyészeti ellátót kint, hogy lehessen nekünk majd ottan is mosószermentesen... Kérdésem, ha igen: hideg vízben is hatásos? Mert kint nincsen olyan mosógép, ami melegítené a vizet, mondjuk elég tiszták így is a ruhák, a napocska meg besegít, csak hát ha elhagyom teljesen a mosószert, akkor vajon jó kombináció-e a hidegvíz+mosószóda+ecet?</font>

indianyo

Angi! A te hasad most olyan másnak tűnik! Talán mintha kisebb is lenne! Lehet hogy a tied is lejjebb ment?

Babetta! Örülök hogy segíthettem és ötletet adtam hogy mit kell még venni! Kép

Szelivi! Majd muti a rugit!

Zsuzsófi! Én közgazdasági szakközépiskolában érettségiztem! Majd 3 évig dolgoztam a Matáv telefonos ügyfélszolgálatán!

Nicika 35+5

KépKép
nicika

Vikó Kép
Főleg cégeknek különféle összejöveteleket (csapatépítő, prezentáció, évvégi bulik...) Kép
Nagyon élvezem és ezt lehet később itthonról is csinálni Kép

Annácska 29+5

annácska

Borcsa, hűűűű meg haKép
Apum is "vizes" de ő csak szakközepes azt se tudom mi a végzettsége

Indianyó, tudom ezért is tettem le rólaKép

Anyum egyébként 38 évesen fejezte be az egyetemet, 32 évesen kezdte, 4 gyerekkel a háta mögött. Színtiszta kitűnővel végzett, az államvizsgája is kitűnő lettKép Erről jut eszembe, hogy anno megesketett, hogy amíg egyetemista, addig nem csinálok belőle nagymamátKép Merthogy az mégis hogy néz ki???? 2003. június 28-án volt a diplomaosztója. 27-én szültem:o:o:o:o:o:o:o:o:o

Annácska ez engem is nagyon érdekelne, szerinted ehhez a szakmához mit kell elvégezni??? Én imádtam a saját esküvőmet megszervezni, azóta már másét is megcsináltamKép
ImádooomKép

Azért kérdezem ám lányok, mert kéne vmi ötlet, hogy mit tanuljak jövőre. Mert az álmom-vágyam a szülésznői, dehát az szigorú nappali, és hová tegyem a 4-5 hónapos gyereket? egy évet msuzáj kihagynomKép És addig se szeretnék tétlenül otthon ülni, hanem tanulni akarooookKép

Zsu
32+5

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu: Az a baj, hogy pont most változik a rendszer, idáig volt a művelődésszervező szak (azon belül van rendezvényszervező is), 3 éves főiskola, ahová nem kellett felvételizni csak fizetős, de mostantól 5 évesek a képzések Kép mert 3 év alap+2 év szakosítóra állunk át, az angolszász minta alapján. Szóval menj rá a www.felvi.hu-ra és ott nézz körül. És most használd ki, hogy ingyenes a gyes alatt a felsőoktatás, mert később ez nem biztos, hogy így marad...

indianyo

Indianyó, sajna csak a pécsi ill. a Debreceni egyetemen indulKép Amúgy ez tök bejött volna, mert levelezőKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsófi!
Én rendőr vagyok. Ehhez kellett érettségi után egy kétéves rendőriskola. Meg van egy pár kisebb tanfolyamom (ügyintéző, logisztika), és most gödöllőre járok gazdasági agrármérnök leszek, ha nagy leszek, agrárközgazdász szakon.
Egyébként Vikóval ellentétben én úgy tudom, hogy azért van a 3+2 éves képzés, mert 3 év után adják a főiskolai szakot és a +2 kell az egyetemi szakhoz. Egyébként tényleg ki kell használni az ingyenes oktatást. Én is tervezek valamit az utolsó évre.

Kép
szelivi

Zsu Kép
Azért mégis csak sikerült anyudat nagyivá tenni még az egyetem alatt Kép
Szerintem a legjobb a reklám és marketing szak, meg ha jól tudom van már kifejezett rendezvényszervező képzés is Kép

Vikó Kép
Akkor te még nálam is jobban képben vagy Kép
Látszik, hogy én csak csinálom Kép

Annácska 29+5

annácska

Ja, és a hét pozitívuma: a tervezett szülés előtt lett volna 4 nappal a gazdaságföldrajz vizsga. De kértem a tanárt, hogy hozzuk már össze hamarabb, mert ugye a gyerek nem olvasta még a bejegyzést a dátumról a kiskönyvemben mert nem tud olvasni. Kép Azt mondta, hogy kapok két kérdést, itthon kidolgozom, és valamikor ha ráérek keressem meg, és elmondom mire jutottam. A többiek meg írásban 10-15 kérdéses dogát írnak.
Egyébként is a félévre csak 4 vizsgám van, mert a pénzügyet görgetni kényszerültem (bukta miatt) és az egyik tantárgyból már szerdán vizsgáztam, oda csak üzleti tervet kell csinálnom. Ti csináltatok már ilyet? Még halványlila segédfogalmam sincs, hogy milyen az.

Kép
szelivi

<font color="aa00aa">Zsu
idáig volt vagy 20 helyen az országban...
Vigyázz, amit te néztél, az kiegészítő képzés, ahhoz először el kell végezned a 3 éves alapképzést, arra jön rá a 2 vagy 4 éves kiegészítés... úgyhogy először inkább csak az alapképzésekre kererss rá érdeklődésed szerint... </font>

indianyo

Szelivi Kép
Nem semmi, nem is dolgoztál rendőrként? Kép
Jó fej a tanárod, hogy így segít Kép
A pénzügy nem egy könnyű téma, nekem is az okozott gondot Kép

Annácska 29+5

annácska

<font color="aa00aa">Zsu, helyesbítek: 2 és 3 éves a kiegészítő képzés...

Annácska: pont most néztem a felvételiket, mert gondoltam, tanulnék valamit távképzésben, de itthon nincs olyan igazi... ez volt egyébként annak idején a megúszós főiskolai diploma Kép gyakorlati haszna nemigen, viszont elismerik diplomaként és nincs felvételi... Kép Szóval tényleg bárki elvégezhette némi magolással Kép És nyelvszakok nem voltak levelezőn idáig, csak kiegészítő képzésben, gúyhogy sokáig törtem én is a fejem rajta. csak hét a pénzkérdés közbeszólt. Aztán mostanra már nem lesz értelme, mert ki a fene tanul 5 évig a semmiért??? Kép</font>

indianyo

Vikó Kép
Most már értem Kép Évek óta fel sem néztem a felvire Kép
Kintről akarsz majd tanulni, vagy kint akarsz valami szakra járni?

Annácska 29+5

annácska

Vikó Kép
Munkával hogy haladsz?

Annácska 29+5

annácska

Vikó, nem láttam hogy kiegészítő képzés. Ezt cseszik se leírni, vagy én nem értem. Kép

Viszont találtam egy igéreteset:

A Heller Farkas főiskolán van, Turizmus-vendéglátás szak, 6+1 félév, és lehet szakosodni, a szakirányok között van a kongresszus-rendezvényszervező
Ez levelező, költségtérítéses (160e/félév, ennyit húznék ki állambácsi zsebébőlKépKépKépKép)

A másik ami tetsz, de nem biztos hogy indul, az az Eltén van, csecsemő és kisgyermeknevelő-gondozó, 4 félév, költségtérítéses, levelező.
Ha ezt elvégezném utána könnyebb lenne a szülésznői is.

Egyenlőre e kettőt néztem ki, és utálom a nagyokosokat, hogy febr.15-ig el kell döntenem hova menjekKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?