A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Dóri,

Ez igaz, hogy minden szülés más, de szerintem sokat számít a gátvédelem. A szülésznőnek többek között ez lenne a dolga, szerintem érdemes választani egyet. Erzsike is volt, hogy mondta, most 2 tolófájást várjak ki... nem volt könnyű, de főleg azért mert akkor már nagyon elegem volt, és szerettem volna ha vége van, de fájni ugyanúgy fájt, mindegy volt, hogy tolok-e vagy sem. Szóval odafigyelt.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica,

Hát nem tudom. Nekem Gergőnél sem volt választott szülésznőm (pedig a dokim felesége is az és ott dolgozik), ott mindenki odafigyelt.
Én is másfél napig vajúdtam a fiammal, mindenféle EDA nélkül, gondolhatod hogy elegem volt, ráadásul már bennfeküdtem pár napja előtte.
Mondta mit csináljak, ettől több gátvédelemre, mint a végeredmény is mutatja nem volt szükség.
Vendég

Sziasztok,

Cleo,

Szopival a következő problémánk volt. Biztos emlékszel, hogy még a kórházban elkezdett vérezni a mellem szopi közben. Amikor hazamentem még egy napig ment a szopi, aztán teljesen bevarasodott a mellem. Jött hozzánk a gyerekorvos és a védőnő, és mondták, hogy átmenetileg próbáljam meg bimbóvédővel szoptatni a Tofit. Na, itt kezdődött a baj, akkor még nem tudtam, hogy a bimbóvédő is cumizavart okozhat. Én sajna meg hallgattam a balga tanácsra és kipróbáltam. Utána már sehogy nem tudtam mellre tenni a babámat, és nem értettem, hogy miért. A védőnő nagy bölcsen azt mondta, hogy biztos mert érzi a seb ízét. Teljesen kétségbeestem, felhívtunk mindenféle tanácsadást, visszamentünk az Istvánba is, ott sem tudtak mit kezdeni velünk, csak erőszakosan próbálták a babámat mellre tenni, amit szintén nem volna szabad. Ja, meg kézzel kifejtek a mellemből egy adagot, azt hittem, hogy be…rok, potyogtak a könnyeim a fájdalomtól, annyira barbárok voltak. Mire hazamentem be is gyulladt a mellem, kétségbeesettem próbáltam valamit kipréselni a mellemből, de csak 1-2 csepp jött ki. Elkezdtem fejni, és kanállal odaadni a kevés kis tejcsit, abban a reményben, hogy vissza tudom szoktatni a babómat. És közben attól rettegtem, hogy a babám éhenhal. Nagy könyörgések árán felírtak nekünk valami tápszert végszükség esetére. Aztán helyrejöttem, folyamatosan próbáltam visszaszoktatni Tofit. Minden kajálás előtt a mellemre tettem, de eredményt nem értem el vele. Aztán rátaláltunk a Medela Szoptanít nevű szerkentyűjére. 7500 Ft volt, de minden pénzt megért, mert ez egy igazi csodakészülék!!! Hamarosan újra elkezdett szopizni a babám, csak sajna 2 szopi után a melleim megint teljesen bevarasodtak és ismét alig jött belőlük tejcsi. Na, akkor feladtam, és áttértünk a cumisüvegből való etetésre. Biztos én voltam a béna, hogy nem tudtam normális mellre tenni a babámat. Remélem legközelebb már más lesz! Szóval azóta fejek, és sajna nekem minden egyes fejés egy óráig eltart, mert annyira lassan jön össze az egy adagra való. És persze folyamatosan csökken a mennyiség. Most ott tartunk, hogy egy adagot kell pótolnom naponta laktózmentes tápszerből. Már párszor eljutottam arra szintre, hogy elég volt, nem bírom tovább a fejést, de egyszerűen nincs szívem abbahagyni.

Davallia,

Neked is tudom ajánlani a Medela Szoptanít kütyüt. Tényleg nagyon jó! Biztosan újra visszaszokna cicire Panda. Ilyen nagyétkű, hogy 300 ml bevág egyszerre? Nem semmi!

Barbi,

Köszönöm, megkaptam a mailt! Igyekszem majd összehozni valami sütiféleséget.

Rókica,

Szerencsére nekem se volt gátmetszés, pedig nagyon hosszú volt a kitolási szakasz, nehezen jött ki a babám. Csak belül volt egy-két kisebb repedés. Ez is egy lényeges pont, hogy miért szeretnék megint velük szülni!

Zsu,

Az én babócám 9-én múlt 4 hónapos. Jelenleg 6 kg és 63 cm. Nem egy óriásbaba.

Lányok,

Nektek nem szemérmeskedik a babátok? Idáig még nem tudott betelni önmaga tükörképével, most meg már szemérmesen elfordul, ha meglátja magát. Nagyon édes. Meg elkezdett bújni! Felveszem, és belefúrja magát a nyakamba. Annyira jó érzés! Imádom!!!

Márti,

Bendegúz nagyon sármos. A harmadik kép a kedvencem, nagyon szép!

Én is dobok fel pár képet:
KépKép
Kép

Bocsi a kisregényért!

Bab és Tofi

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok!

Végre teljesen kikecmeregtem a kórságból, végül nem influenza lett a lázból, hanem vírusos hasmenés.

Cleo! Olyan érdekes, amikor ránézek a Maja képeire, ugyanazt az elemi huncutságot látom rajtuk, mint az én kisfiam képein Kép

Jó sokan lettünk ebben a topicban Kép A babák gyönyörűségesek.

Valakinek esetleg van tapasztalata a Mirena hormon spirálról? Eléggé jónak tűnik számomra. Bár 35ezer Ft, de kiszámoltam hogy öt évre a fogamzásgátló tabim 120 ezerbe kerül, és így már nem is olyan borsos ár az a 35e.

Ildi

Kép
vrucsincá

Bab!

Jaj, még olvasni is rossz mennyit megszenvedtetek ezzel a szopival. Kép Nagyon sajnálom hogy így alakult. Kár hogy az Istvánban nem tudták megmutatni a helyes mellretételt, és csak erőszakoskodtak. Kép Kép Kép

Dóri:

Persze, utólag nehéz rájönni, azért nem volt szükség gátmetszésre, mert volt fogadott szülésznőm, vagy azért mert egyszerűen így alakult, mint ahogy azt se lehet tudni utólag, hatott-e valamit az az eszméletlen mennyiségű málnalevéltea amit megittam. Lehet, hogy tényleg az ember csak a saját maga megnyugtatására csinálja ezeket a dolgokat, mert állítólag jobb lesz tőle, de igazából ki tudja.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányok, totál offtopic:

Hogy kell vízkőmentesíteni egy kávéfőzőt? Mit rakjak bele? Rémlik, hogy kell egy üresjáratot futtatni, de mit rakjak a vízbe? Calgont? Kép Ecetet? És mennyit? Előre is köszi.

rokica (az analfabéta háziasszony)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica,

Szerintem a citromlé nagyon hatásos vízkőtelenítésre. És mégsem vegyszer, meg nem büdös ecet. Teletöltöd a kávéfőzőt vízzel, aztán öntesz hozzá jó sok citromlét és hagyod ázni ½-1 órát. Nem túl makacs vízkő esetén egyáltalán nem is kell felforralni a vizet, de ha már nagyon elburjánzott, akkor azért nem árt. Nekem ez mindig beválik.

Kép
Bab és Tofi
bab

Bocsi, a franc12 1/2 óra akart lenni. :-)

Kép
Bab és Tofi
bab

Lányok, nekem is lenne egy kérdésem. Hogyan lehet mosolygós (esetleg szomorú) szmájlikat varázsolni az üzenetbe? Még nem sikerült rájönnöm.

Köszi
Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Bab: mosolygós:
: és ) egymás mellé

Szomorú:
: és ( egymás mellé
Vigyor:
: és O egymás mellé.

Ha egy ilyenre ráviszed az egered, kiírja, hogy készült.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Bab, még valami: nagyon hasonlóan jártunk mi is a szopival.

Emi 7-8 hetes lehetett, mire rájött, hogy kell szopni, véres-gennynes volt előtte a mellem.

Õ tápit is kap, mert nem maradt sok tejem, de már délelőtt ő is csak szopik.
Este meg már csak tápi van, mert 10-20 grammot sikerül szopnia, fejek én is.

Ismerős a mellgyulladás isKép.
Engem meg géppel próbáltak megfejni a kórházban, de nem jött.

Itthon is csak úgy megy, ha letrérdelek, fejem az ágynak támasztom, és nyomkodom a mellem, ekkor kiszedi a mellszívó, kb. fél óra alatt összejön 40-60 gramm a kettőből.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi:
Kép Kép Kép Kép
Köszi! Akkor a kötőjel-orr miatt nem sikerült nekem. KépKép

Kép
Bab és Tofi
bab

Uxi,
Akkor Neked sem könnyű a helyzeted Kép
Nekem is jól előre kell görnyednem fejés közben. Figyelnem kell már a tartásomra, mert tökre hozzászoktam a görnyedéshez. A kezeim meg rendesen amortizálódnak, mert sajna szülés előtt kézi mellszívót vettem, a maradék tejcsi leszívására.Kép Akkor még nem tudtam, hogy mi vár rám.

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok!

Rókica!
Én a Cillit-et szoktam használni ilyen célokra, van a zöld cimkés Cillit, kifejezetten háztartási gépekhez!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Nem tudom már ki kérdezte, de Zsuzsa piros overállját anyukámtól kapta, és ha jól tudom, ő a Bécs melletti bevásárlóközpontban szerezte.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok lányok,
megérkeztünk a telelésből, nagyon jó volt, de fáradtabbak vagyunk, mint mikor elmentünk Kép.
Tündike ugyanis éjszaka óránként felsírt...mellesleg kibújt a második foga is! Van valami szünet időnként a fogzások közt? Kép Kép

Megpróbálok visszaolvasni...

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok,

Nagyon édesek a babák.

Márti nekünk is ugyanolyan játszószőnyegünk van, itt egy régebbi kép bizonyítékként? Bendegúz megtanulta már rugdosni a zenélő párnát?
Kép

Róki, én kérdeztem az overállt, de sajnos mostanában nem hiszem, hogy járok Bécs feléKép.

Nekem volt gátmetszésem, jó nagy, és nagyon megszenvedtem a gátsebbel, hetekig fájt, nem is kicsit. A következő gyereknél mindenképpen olyan orvost választok, aki híve a gátvédelemnek.

Viszont süt a nap Kép, megyünk sétálni a Dunapartra amíg lehet, már előre félek a hét elejére beígért ítéletidőtől.

Cleo, ti merre szoktatok sétálni? Írtad, hogy a Kálvin térnél laktok, mi a Rádayn lakunk. Lehet, hogy már egy párszor elmentünk egymás mellett??Kép

Manka

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Sziasztok!

Sajnos még most sem sikerült visszaolvasnomKép
Lehetetlenség.
A képek CsodásakKép

Üdv az újaknakKép

Tali ügyben:
Lehet, hogy tudunk menni.
Erhard már meggyógyult, de azért megnézetem hétfőn vagy kedden.
Igazából még nagyon az elején kaptuk el a dolgot ezért csak nyűgi volt.
Tényleg!
Mit vigyünk?
Mert nem tudok visszaolvasni, hogy ki mit visz már.
Akár priviben is megírhatja valaki.
angelani kukac citromail.hu
vagy angelani kukac vipmail.hu

Van valakinek elektromos mellszívója?
Nem a pesztonka, mondjuk Medela vagy Avent.
Mennyire szív?
Elég erősen?

Erhard elég sokat nyűgizik, de már 3X elaludt magától a kiságybanKép
Ha nappalra sikerül beszoktatnom, akkor elkezdjük az éjszakázást isKép
Amúgy olyan kis rosszcsontKép
Úgy hiányoztok és jó lenne minden nap jönni egy kicsit.
Nagyon rosszul érzem megam, hogy szinte már alig tudok valakiről is valamitKép

Jucc!
Sajnálom a lisztérzékenységet.
De hamar belejöttök majd az ételek kiválogatásába és elkészítésébe.
Egyik ismerősünknél volt így. A kisfiát fél évig vizsgálták mire kiderült!
De már szinte az egész család azt eszi, amit a Kisfiúk.

Na megyek, mert reklamáció van.
Azért megpróbálok feltenni 1-2 képetKép

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!

Nekem is volt gátmetszésem, megszenvedtem vele 5 hétig is. Szülés előtt ellene voltam, de akkor, ott, tőlem vághatott volna a számig is a doki 3 nap vajúdás, és EDA nuku után. Biztos muszáj volt, mert még a méhnyakamnál is repedtem. Zitababa jól felhizlalta magát a pocakomban, 3740g volt, az én versenysúlyom pedig 50kg, és vmikor réges rég (1 éve) még darázsderekam is volt... Kép

Tünde & Zita 4hó-1nap
Vendég

Sziasztok!

Itt van 1-2 kép, hogy el ne felejtsetekKép

Itt tök vidám voltKép
Kép

Itt sírás után elmosolyodott és utána magától elaludt
Kép

Kép

Puszi!
Angelani&Erhard
19+5

Kép
angelani

Angelani,

Nekem Medela Mini Electric van, és nagyon bejött, főleg azok után, hogy mennyit szerencsétlenkedtem az Avent kézivel. Állítható az erőssége, én elég alacsony erősségen használom, és így is tökéletesen szív.

Ja, Márti majd szólj már Bendegúznak, ha van egy kis ideje tanítsa meg Jacket is hasról hátra fordulniKép!

Manka

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
manka7

Manka:

Ha nem zavar téged a használt babaruha, én a Tátra utcai Pöttöm Pannában találtam nagyon jókat, Zsuzsának az előző méretű "bárány" kocsizsákja onnan származott, nagyon szerettük, csak már kinőtte. A tulaj nagyon kedves és segítőkész és csak jó minőségű cuccok vannak nála. A bárány is Brendonos volt, gondolom jóval olcsóbban mint az eredeti ára mert ha jól emlékszem 1-2 ezer forintért vettem. Szóval ez itt már megint a reklám helye. Kép Íme egy "bárányos" kép:

Kép

Mást nemigen ismerek, mert ami ruhája van Zsuzsának azt 90%-ban vagy kapta vagy használtan vettem.

És most a ma reggeli képek, mert ugye nem tudok ellenállni.

Már nagyon szeretnék ülni, de még nem egészen megy:
Kép

Tipikus Zsuzsa-arc: száj csücsörít, nemlétező szemöldök fel. Ezt a kifejezést újszülöttkora óta gyakorolja:
Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Angelani,
Nekem is Medela Mini Electric-em van és én is meg vagyok vele elégedve. Állítható a szívás erőssége, ahogy Manka is írta.
Ügyes vagy, hogy Erhardot lassan sikerül beszoktatni a saját ágyába!

Márti,
Bendegúz nagyon szép kisfiú! Az a "majdnem tükrös" kép jól sikerült. Kép

Rokica,
Zsuzsa nagyon nagyon helyes, ahogy csücsörít! Kép

Bab,
Tofi - nekem is nagyon tetszik ez a becenév - is nagyon aranyos. Az alsó képen a pelus összegyűrte a kis arcát? Amiatt ilyen csíkos?

Benianyu és Dani 14+1

benianyu

Sziasztok,

Manók nagyon édesek!

Mi már nagyban szaladgálunk meg pakolunk a költözés miatt ezért nem nagyon tudok jönni. Azért néha be-be nézek hozzátok. A talira viszont megyünk. Mit vigyünk???

Kép

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

Daninál elromlott az éjszakai alvás program, eddig olyan szépen aludt 4-5-6-ig is, most már két-három éjszaka óta felébred éjfél körül és három körül is, utána meg 7 felé kel. Az a szerencse, hogy legtöbbször kaja után vissza is alszik.
Most Beni egy kicsit megfázott, ez abban nyilvánul meg, hogy éjjel köhög, mert lefolyik a torkán a váladék. Nappal nincs is nagyon tünete, főleg éjjel.
Emiatt két éjszaka már alig alszom, át tudom érezni azoknak az anyukáknak a helyzetét, akik sokat szenvednek az éjszakázások miatt. Én eddig olyan jól el voltam kényeztetve Dani által.

Most megyek egy kicsit relaxálni a kádba.

benianyu

Köszönjük a becenévre vonatkozó dicséreteket! Mi is örülünk, hogy kitaláltuk. Kép

Benianyu,

Igen, Babócám rendszerint úgy alszik el, hogy agyongyűrögeti a pelust a fejecskéje alatt, annak meg ilyen kis csíkos arc lesz az eredménye.

Angelani,

Az altatásról az egyedül alvásra, illetve a kiságyba való szoktatásnál nekünk nagy segítségünkre volt Dr. Gál Éva és Dr. Kemény János Aludj velem! című könyve. Szerintem nagyon hasznos. A szerzők a Madarász Kórház alváslaborjában dolgozó orvosok, hozzájuk lehet fordulni segítségért mindenféle alvási problémák, nehézségek esetén. De Te ezek szerint már a legjobb úton haladsz, hogy sikerüljön az átszoktatás.

Brigi,

A Te babádat még most látom először, igazán szép baba!!!

Rókica,

Nekem az a bárányos kép tetszik nagyon. Tündéri!

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok!

Szinte egész hétvégén csavarogtunk, de igyekeztem mindent visszaolvasni!

Kuha!
Köszi, hogy megkérdezted!Kép
Remélem Gergőnél nem okoz majd problémát a maltofer csepp!

Barbi!
Köszi!
Apa épp a minap kérdezte hogy én mennyire látom kislányosnak Natit. Szerintem az!Kép Õ azt mondta, nem esküdne meg rá, ha nem tudná, hogy lány.Kép Pasi!Kép

Márti!
Sajnos én is frontérzékeny vagyok, sokat fáj a fejem.Kép A terhességem alatt szinte soha nem fájt, de azóta sajna megint visszatért. Most is fájdogál.
Bendegúz nagyon édes!Kép

Bab!
Tofi is nagyon helyes!Kép
A szoptatás nekünk sem indult zökkenőmentesen. Szülés előtt elolvastam mindent, azt hittem, nem érhet meglepetés. Hát, sajnos ért. Nati nem tudta bekapni a cicim, rövid a m.bimbóm. Ezért a nővérke (Manka!Kép Elvira!) rögtön szaladt a bimbóvédőért. Anyira akartam szoptatni, hogy Nati 2,5 hós koráig nem mertem elhagyni. Utáltam, mert macerás volt állandóan fertőtleníteni. Aztán szép lassan elhagytuk és szerencsére nálunk nem is okozott problémát. Illetve annyit talán mégis, hogy mióta "csupaszon" szoptatok, Natasa nem hajlandó cumisüvegből inni. Pedig eleinte ezzel nem volt gond. Lehet, hogy nálunk a cumizavar fordítva sült el?!Kép

Benianyu!
Sajnos gyakorlott éjszakázó vagyok, Nati 2x-3x ébred éjszakánként. Hidd el, meg lehet szokni!Kép
Jól van, csak viccelek!Kép Remélem Dani hamar jó útra tér!Kép

Tegnap a Kikában vásároltunk és a gyerekosztályon ki volt állítva egy hinta. Beletettük Nati, és nagyon élvezte!Kép Annyira aranyosan kapaszkodott a pici kezeivel!Kép
Amikor kivettük, nem döntöttük meg a népszerűségi indexünket nála. Sírt szegénykém.Kép
Apával gondolkodunk, hogy meglepjük egy hintával!

Andi&Nati 23+7

Andi&Nati

KépKép
duda

Ilyen csini partedliket vettünk!Kép
Kép
Kép
Kép

Andi&Nati

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi,

Cumizavar fordítva, akkor az cicizavar! Arról szerencsére senkit nem kell leszoktani!!! Kép

Nati egyszerűen gyönyörű!

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Bab!Kép

Köszönjük!Kép
Háát, igaz, ami igaz, erősen cicifüggő a leány!KépKép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Na azért az is zavaró ha a baba nem akarja elfogadni a cumisüveget, mert akkor tényleg nincs anyukának egy pillanata se nélküle...

Van erre is pár tipp, pl hogy anyukától ne kapjon cumisüveget, csak mástól, félálomban ezt is jobban elfogadják, lehet próbálkozni más testhelyzetekkel (pl ültetve nem fektetve) más helyszínekkel (nem ölben hanem etetőszékben), anyuka ruhadarabjaival, vagy hogy a baba ne lássa, ki adja neki a cumisüveget, tehát háttal ültetni annak akinek az ölében van. Lehet próbálkozni többféle cumival, hátha van amit jobban elfogad.

Zsuzsa se nagyon szereti már a cumisüveget, de érdekes módon ha a kezébe adom forrlat hűtött vízzel, akkor nagyon ügyesen iszik belőle már maga is. Csak annak hisztizik, aki cici helyett szeretné neki adni. :-/

Most fogok azzal próbálkozni, mivel nekem muszáj minden második héten egy napra másra hagyni őt, hogy vettem többlukú cumit (avent 3-ast), hátha azzal jobban elfogadja mint az 1-essel.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Duda!

Sztem Nati nagyon helyes, és látszik rajta, hogy mi van a pelus alatt!!! Kép Kép Kép Apának nem jó a szeme. Kép
Nekünk is van olyan ikeás virágunk! Kép
Kép
Zita így altatja magát. Ilyenkor elbújik a világ elől:
Kép
Vendég

Rókica!

Neked akkor nagy szerencséd volt, nyilván nem véletlenül választottad a dokit.
Nekem volt szülésznőm is, de szerintem a Kútvölgyi nem híve a gátvédelemnek, mert megmondták előre, hogy mindenképpen vágni fognak (első baba stb. indokkal).
Azt nem tudom, nem is kérdeztem, hogy hány öltés, mekkora vágás stb.
Akkor nem ez volt a lényeg számomra, de most kíváncsi lennék rá. Persze már késő.
Én mondjuk nem bántam, hogy vágtak, pláne így utólag, mert másnap már tökéletesen ültem , járkáltam stb.
Jó, persze éreztem, nem azt mondom, de nem kellett vele hetekig szenvednem. És sokkal rosszabbra, sokkal nagyobb fájdalomra számítottam (akárcsak a szülésnél).
Én szombat hajnalban szültem, mire kedden hazajöttünk, addigra viszont már nem is éreztem semmit.
Vagy szerencsém volt, vagy annak volt köszönhető, hogy félóránként mentem, és hűs vízzel zuhanyoztam.
Na, mindegy.

Minden baba nagyon tündéri, alig várom, hogy pénteken élőben is megismerhesselek Titeket, és a babákat!!!

Kép
kuha

Igazad van Roki, 3 hónapja nem nagyon mozdultam ki Nati nélkül.
Néha nehéz elfogadni ezt, de lassan biztosan javul a helyzet, mivel elkezdtük a hozzátáplálást.
Nati éjszaka sem fogadja el a cumisüveget és ha más adja neki, akkor sem iszik belőle. Játszik vele és szopogatja.
De megmondom őszintén, jó ideje nem is erőltetjük a dolgot. Ha már így alakult, nem is szeretnék cumisüveget használni. Ha a későbbiekben itatni szeretném, azt már pohárból tesszük majd.
Cumija van, elég lesz arról leszoktatni idővel, így legalább a cumisüveget nem kell megvonnom majd tőle.
A többlukú cumival talán sikeresebb leszel, szerintem az avent 1-es cumiján már pici nekik a lyuk.
Mi még próbálkoztunk csőrös itatóval is, szintén avent, de ez sem vált be.

Andi&Nati

KépKép
duda

Róki!

Csűrös Erzsike nem nagyon vállalt el, egyrészt mert szabir ment, másrészt mert az én dokimnak megvan a "saját" szülésznője.
Akkor anno kérdeztem ezt a szülésznőt hogy lehene-e, de gyorsan rávágta, hogy az én dokimnál NEM!
Úgyhogy ennyi, úgy voltam vele, más is kibírta, én is ki fogom..
De nekem a gátseb volt a legsz..abb...úgyhogy még van időm gondolkodni, hogykinél is akarok szülni legközelebb, noha a dokimmal amúgy meg vagyok elégedve(bár sok dolga nem volt velem, 2 óra hossza alatt)

Privit megkaptad???

M.

Kép

Kép
megann

Kuha!

Volatam a kútvölgyiben, szimpi volt az előtér alapján...
A szobák is ilyen kultúráltak???
Komolyan megfordult a fejemben hogy talán ott szülöm a tesót(mivel tényleg elég kultúrált volt az előtér, de ha ott is a kötelező gátmetszés a szemlélet, akkor tökmindegyKép
Csak tudnám hogy más európai államokban miért a gátvédelem a normális????Kép
Mert munkásabb,mi??
Így meg csak nyissz-nyassz, aztán még egy csikó is kiférne rajtunkKépKépKép
Azért ez szomorúKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Tünde!
Köszi!Kép
Nati a takarót húzza a fejére és úgy altatja magát. Nagyon kell rá figyelni.

Lányok, nektek nem fájt nagyon a gátvarrás?
Nekem az egész szülésben ez volt a legdurvább.
Két érzéstelenítő injekció után is kúsztam felfelé az ágyon. A szülést egy hang nélkül csináltam végig, de ha a varrásnál nincs ott a férjem, akkor ott tuti sírva fakadok.
Szerintem nekem jó nagyot vágtak, mert utána bő két hétig menni is fájt.KépKép
Ugyanakkor szerintem a gátvédelemnek is vannak hátrányai.

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda!

Én a varrást nem éreztem, de nekem 5 hétig szivárgott belőle a vér, kicsit szétnyílt a seb. 3 hétig nem tudtam normálisan ülni.
tényleg úgy van, ahogy Megann írja, hogy tőlünk nyugatra a gátmetszést orvosi műhibának tartják.
mindenesetre én varrás után 1 számmal kisebbb lettem... Kép
Vendég

Sziasztok!

Duda!
Dehogynem fájt! Úgy sziszegtem mint a fene, a doki meg azt mondta, "hát ezt tényleg meg tudom érteni", és adott még egy-két injekciót oda, de nem használt!
Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Háát, lányok...nem nagyon volt időm visszaolvasni, de a képeket végignéztem, nagyon édesek.

Gátvédelem téma: Az én doktornőm és szülésznőm a gátvédelem híve, masszíroztak is kb 1 órán keresztül, de a 35-ös fej akkor sem akart rendessen kijönni, így 1,5 órás kitolás után, úgy döntöttek vágni kell...de szóltak nekem, hogy probléma-e vagy még masszírozzanak, én meg mondtam, hogy fogytán az erőm...inkább vágon, mert különben megszakadok! És én nem bántam meg! Nem mondom, a teljes gyógyulás 4 hétig tartott, szinte csak feküdni tudtam, úgy fájt, de akkor a szülésnél én is ezt tartottam jobbnak. Én nem kaptam inekciót a varrásnál, de úgy dolgoztak az örömhormonok, meg ami ilyenkor termelődik, hogy én alig éreztem. Néha sziszegtem nagyokat, de az akkor volt amikor úgy éreztem, hogy könyékig bent van a dokinőm a méhemben! De akkor már csak a babával és az Apával voltam elfoglalva.

Nyilván, kistesó ügyben ugyan így fogom csinálni, ameddig megy vágás nélkül addig úgy lesz, ha nem megy akkor inkább vágjanak, minthogy a baba feje beszoruljon(aminek ugye ilyenkor nagy az esélye!).

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Barbi! mi a mail-címed? én nem kaptam meg az emilt- vacak az egész - de most végre megcsináltam az itthoni normális címemet. egyúttal kérdezném, hogy jó-e amit múltkor írtam, h vinnék egy karton szénsavmentes vizet és rostosat?

mostanában elég kemény napjaink vannak, azért nem jöttem, de most igyekeztem visszaolvasni, és az összes képet megnéztem!! és imádom őket!
az az igazság, hogy én nem hogy sokallatm , hanem keveselltem a képeket!! úgyhogy Napsugár KÖSZI! most sokkal több kép került felKép és most én is bepótolom.
végre van egy közeli képünk, imádomKép
Kép
Kép

és NyúlnéKép megtaláltam a fényképezőn a kis virágot, nálunk az a közeli képet jelenti, elolvastam a használati útmutatóban. még van egy csomó hasznos dolog, csak fogalamam sincs mi az az apertúra, és hasonlók, majd ha lesz időm jobban belemélyedek.

egy hét múlva mi is megyünk esküvőre, remélem Eszti a tündérke énjét veszi elő aznap...

Benianyu, ezek szerint a legjobb babákat is eléri ez a "mostantól márpedig többször is adjál enni éjjel" dolog...
kíváncsi vagyok Leonnál lesz-e ilyen. ez a 12,5 óra egyben alvás nem semmiKép és akkor nagggyon visszafogottan fejeztem ki magamKép

most, hogy ennyit beszéltek megint a szülésről... kezd bennem megint felerősödni, h hiányzott a vajúdás, és hogy Esztinek jobb lett volna a természetes úton megszületnie, ha lehetett volna, akkor talán nem lenne ilyen érzékeny.

Duda!
én akárhogy nézem Natit, sztem tiszta kislány!Kép ilyen sugárzó szeme csak egy kislánynak lehet!Kép azért fiús anyukák ne szedjetek szét!

Megann, muszáj megjegyeznem, hogy a vigyorgós kép Lénáról tényleg gyönyörű! látod, érdemes volt rá ennyit várni, férfiak vigyázzatok, jajj nektek!Kép

megyek vasalniKép

and, eszter 16-2 asszemKép

KépKép
KépKép
and

most látom, hogy még mkindig nem az igazi, mert este készült fürcsi előtt, vaku nélkül. de majd bevetem magam nappali fénynél is!

KépKép
KépKép
and

And,
Eszti nagyon szép! Kép Kép

benianyu

Duda!

De igen , nekem is fájt a varrás! Ott aztán sziszegtem én is rendesen. Pedig azt sem éreztem, amikor vágás előtt az injekciót belém nyomták, meg azt sem tudom, hogy varrás előtt kaptam -e vagy sem, de az fájt, míg a doki stoppolt. És vagy 30-35 percig varrt, az tuti, mert szemben a falon volt az óra.
De lehet, hogy azért volt ilyen alapos, mert a férjem menet közben így szólt a dokihoz: "Ne nagyon spóroljon azzal a fonallal!" Kép

MEgann!

Nekem szerencsém volt, mert pont egy olyan szobába kerültem, ami 3 ágyas, és saját zuhanyzója volt, igaz, a mellettünk lévő szobával osztozkodtunk rajta (innen is, onnan is volt bejárat). De nem volt gáz egyáltalán, szerintem nagyon jó kis szoba volt.

Az alapítványi szobák árára nem emléxem, csak azt tudom, hogy van 1 és 2 ágyas is, tv-vel.
Külön folyosón vannak, és persze a hozzájuk tartozó wc-zuhanyzó is sokkal kultúráltabb (sőt), mint ami a mi folyosónkon volt (bár én mondom, azt nem használtam, volt saját).

Viszont van (azt hiszem, 1 db, de lehet, hogy 2) ún. VIP szoba. 7000 Ft / nap.
Na, az nagyon fullos. Saját fürdő, fullosan kicsempézve (azt hiszem, talán bidé is volt benne, de nem emléxem 100%-ra), légkondi, tv, erkély, ami a kórház kertjére néz, szoptatós fotel, telefon stb.
Csak az a baj vele, hogy jó előre szólni kell, ha oda akarsz menni. Ja, és azért VIP, mert vannak mindenféle szervezetek, akik ugye támogatják a kórházat, és persze az ő embereik is erre a szobára tartanak igény. Úgyhogy ha esetleg beesik egy ilyen VIP szülő nő, akkor neked menned kell ebből a szobából. Gondolom, ilyenkor átraknak a sima alapítványiba.

A vizsgálót nemrég újították fel, nagyon szépen megcsinálták, a szülő szobákról meg ne is beszéljünk. Három (egyágyas) szülőszoba van, mindhárom nagyon szép, igényesen van megcsinálva.

Röviden ennyi. Én a következő gyerkőcöt is a Kútvölgyiben szeretném majd szülni. Igaz, Mogyoródról nem ez a legközelebbi kórház, (jelzem Csömörről sem), de hát látod, nem volt semmi gond.

kuha

Kép
kuha

Zsuzsának!Kép
Kép

Kép
Kép
göndörzsóf

Bab, Duda, Benianyu
köszönjük a bókokat!Kép
Duda,
nekem ugyanígy volt, terhesség előtt iszonyú migrének, aztán a terhesség alatt egyszer sem fájt a fejem, és most meg sajnos visszatérta migRÉM, és nagyon durva Kép. Pedig úgy örültem, amikor terhes voltam, azt hittem teljesen elmúlt.
Nati gyönyörű, és egyértelmű, hogy kislány!!

Manka,
megtanítaná Bendegúz Jacknek szívesen, ha még emlékezne erre a bizonyos hasról hátra fordulásra. De azóta nem csinálta Kép.

Bab,
Tofi egy kis cukipofa! Azzal a kis gyűrött pofijával, iszonyú aranyos.

Most mennem kell, nyüszöngés van. Pedig ma is készültek aranyos képek. De majd később rakok fel.

Márti

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Sziasztok!

Ilyen bolond egy időjárást ami ma van még nem pipáltam. De. 10 körül +4 fok volt meg ragyogó napsütés, amikor meg du. 1 körül elindultam Majával sétálni már -4 fok volt és tök sötét. Vissza is fordultunk hamar, mert ronda hideg szél is fújt. Brrrr... Remélem nem lesz túl sokáig szibéria.

Anita!
KépKépKép Õszintén sajnálom, hogy ennyit kell küszködnöd a tejcsiért az eleje óta, minden elismerésem a tiéd a kitartásodért. A gyűrött pofis képből képeslapot kéne csinálni, annyira nagyon édes.Kép

Ildi!
Igen, tényleg nagy a hasonlóság. Ezért is tetszenek nekem már rég Olika képei mert mindig olyan ismerősen szivetmelengető számomra a mosolya.Kép Jöttök a talira Bajáról?Kép

Manka!
Mi a Kálvin tér másik oldalán lakunk, a Királyi Pál u.-ban, ezért jobbhijján, mi a Károly kertbe járunk. Ez az egyetlen talpalattnyi zöld itt a környéken.Kép Ha nagy ott a mocsár, akkor meg a Váci utcában szambázunk fel-alá. De szivesen sétálok veletek is, akár a Rádayn is, ha gondoljátok.Kép

Duda!
Apa tényleg PASI.Kép Nati szerintem a legkislányosabb kislány a topicban, azokkal a hatalmas igéző szemeivel.Kép
Takaró: Nálunk is Maja elkezdte a fejére rángatni a takaróját az elalvás körüli nyűglődés során, ami engem nem tesz egyáltalán boldoggá, határozottan nyugtalanit. Most (pont ma) találtam ki egy lehetséges megoldást, mégpedig egy anyukámtól kapott régi (még az enyém volt annó), horgolt takaró formájában, ami jó szellős, jó nagy lukak vannak rajta. Most szárad, ma este tesztelem.Kép

And!
Eszti egyszerűen zabálnivaló és gyönyürű.Kép

Még később benézek.

Cleo

Kép
CLEO&MAJA
cleo

A babás képek gyönyörűek! Kép

Teszek én is fel párat, ha nem baj!

KépKép
KépKép

Viki+Peti 18+2

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

And!

Eszter valami tündéri a hasalós képen!Kép Meg kell zabálniKépKépKép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Benianyu! Ugye Zalakaroson voltatok? Leírnád nekem, hogy hol szálltatok meg, és milyen volt a hely, mennyibe került stb. Gondolom másokat nem érdekel, ezért jó lesz mailben, címem a táblicskuban.

Duda! A gátvarrást én egyáltalán nem éreztem. Gondolom a PDA-nak köszönhetően. A lábamat is csak másnap délben kezdtem el érezni.
Viszont a gátseb az rohadtul fájt 6 hétig. Ehhez jött még az, hogy a farcsontom megrepedt, az is 6 hét alatt gyógyult meg. Nekem az egész szülésből ez maradt a legrosszabb emlék, mert a vajúdás és a szülés az nagyon könnyen ment.

Én is egyágyas privát szobában voltam, de ha mégegyszer szülnék, akkor inkább több ágyasba mennék, mert én tök depis voltam az egyedül léttől, amihez hozzájött az első babás anyuka bénázása és a baby blues.

Ildi

Kép
vrucsincá

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?