A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

ééééés mielőtt úgy tűnik, pálcát törnék a rokonaim felett, NEEEEEEEEM, mert én is megveszek mindent szart magamnak...meg a kölköknek...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsan!

nekem is régi cuccaim vannak mert 4 éve szinte csak a kölkeimnek shoppingolok ruhát.Na jó,cipőt magamnak is veszekKép

ÉS én ecetes tisztitót használok,olyat amilyet Beet is!Ez is egy kicsit környezetbarátság ugye?!

Juc
20170114224602

ZsanciKép Az egy kiló mosódió, ha jól tudom, egy féléves mennyiség legalább, ugye? Még sose használtam, mert kint nem ismertem, itthon meg elvoltam a reszelt mosószappan+mosószóda+ecet együttessel remekül. Egyébként például a mosószóda áztatásra is nagyon jó, és könnyebben jönnek ki a foltok fele...

JucKép ecetes tisztító is nagyon klassz Kép

Én is észrevettem, hogy milylen sokat vásárolunk átlagban, ha csak a nyámnyámokra gondolunk.. meg a mindenféle levekre és itókákra.. és akkor a kozmetikum-armadát nem is említem. És ez a vásárlás egyre elkerülhetetlenebbnek tűnik, legalábbis félelemetesnek tűnhet a kimaradás belőle.

Johi! Nekem tetszik az az eldobható kukoricapelus is, de igazad van, az ára Kép
Ebben a moshatóban az is jó, hogy az első 3 havi eldobható pelenkaköltségből megvan mondjuk 2-3 évig az összes pelus. Ha már itt tartunk, az a Weleda ciciolaj engem érdekel, ha van neked olyan, tudunk bótolni? Úgy emlékszem, hogy a webes megrendelés még nem működik elmondásod szerint...

Ja, ez csak egy kieg: a lereszelt vadgesztenye úgyanúgy habzik, mint a szappanok (szaponin nevű anyag van benne), bár arra nem emlékszem, hogy héjastul vagy héj nélkül kell reszelni (waldorfban tanultam és egyszer ki is próbáltuk kézmosásra)

indianyo

SZiasztok,

Ismét itt vagyok, kicsit húzós napokat éltünk, remélem lesz egy kis pihi. Visszaolvasni nem tudok, úgyhogy egyáltalán nem vagyok képen, a történésekkel kapcsolatban. Remélem kismamik jól vannak, és vannak új babák is Kép Kép

Zsanci, valahogy kellene egyeztetnük, hogy adjam oda a rucikat átnézésre.

Oxi, neked írtam emilt.

Votiv, írj egy címet, hogy hova küldjem a filmet.

Neet, hogy miért fogyasztunk többet? Szerintem sok minden közrejátszik, például, hogy nem mondják meg a zöldésgesnél, hogy a hetente vagy 2 hetente érkező banán vagy narancs szállítmányból mindenki max 1 kilót vehet, mert akkor másnak nem jut, vagy mert a ruhák, amiket most készítenek fele annyi ideig sem bírják, mint gyerekkorunkban, régen az olcsó cipő nem pár hónapig vagy egy szezonig bírta, hanem több gyereket kiszolgált, persze most is vannak ilyen termékek, de sajnos az emberek nagy többsége nem ezeket veszi, hanem a piaci gagyit (persze ez nem minden piaci termékre igaz). Amióta sok mindent lehet kapni azóta én is többet vásárolok, vagyis inkább másképp töltöm meg a kosaram, a fogyasztói kosaramba ma már más élvez prioritást mint régen Kép Kép , van amikor nem nassoltam napközben, ma már megteszem Kép régen soha nem ittam kavét, nem ettem süteményt hétközben, ma megteszem. Szerintem nem is gondoljuk, hogy mi is mennyivel többet fogyasztunk mit 20 évvel ezelőtt.
zsebi2004

Indi, KépKép
ja, aha, akkor az az egyben a kushies. sejtettem, csak nem voltam benne biztosKép. de azt egyaltalan nem ismerem (csak latasbolKép)

Johi, valoban van az a kukoricas bio pelus, ami lebomlik valahany %-ban. draga es gyakrabban kell cserelni, de azert az is egy jo megoldas. mi is szoktunk hasznalni (hala KisunnekKép)

Zsanci, mielott beruhazol! van azert olcsobban is, erdemes korulnezni! en 1/2 kilot vettem 2500 penzert, raadasul daralt, ami meg szupibbKép. es mivel egy mosashoz csak ket kiskanalnyi kell, ez jo sokaig eleg (a papirja szerint kb 70 mosashoz)Kép. ecetes oblites rulezKépKép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Ja és akik közel laknak gazdagréti lakótelephez, most már nem csak a dzsungeles játszót lehet használni, mert a lakótelep tetején is felújították a játszóteret és szerintem elég jó, valamint a templommal szemben a lakótelep szélén is volt egy lepusztult játszótér és azt is megcsinálták, gyakorlatilag az összes játszóteret felújították EU-s szabvány szerint.
zsebi2004

Igen, igen,
amit Zsebi mondott, azt akartam én is még mondani!!!Most már van nyáron is banán, meg télen is paradicsom.Tehát igy is nő a fogysztás. És én személy szerint többet fogysztok, mint 20 éve. Akkor pl. még nem ettem paradicsomot, kiwit, sajtot. Most meg már igen...KépKép
Zsebi,
köszi az infót jácci ügyben!!!

Cuccost meg megbeszélhetnénk, mielőtt mindent kinövünk...KépKép

Recca,
ócsó cuccos hun van???

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Juc,
ecetes öblités rulez!!!!KépKépKép
és én is mindent a hálátlanbüdöskölkökre költök...KépKép
annyi játékuk van már most, mint anno az egész lakótelepnek volt, ahol laktunk...KépKépKép
nem csoda, h kicsi a lakás...Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Recca,
A Monapelnek is van olyan, és olcsóbb, mint a Kushies... 2100/db, két méretben van, tehát 40-el kell számolni elméletileg...még így is sokkal olcsóbb, mint az eldobhatós. Hátránya, hogy lassabban szárad.
Azt mondja a Monapeles szállító néni, hogy a újszülötteknek többnyire túl nagy a sima kezdő (3,5-5kg) méret és kb. egy hónapig ajánlatos másképp pelenkázni, te hogy csináltad az elején?
És te hol vetted az olcsó mosódiót? Annyit érdemes lenne kipróbálásra szánni...

Bocs lányok a túlburjánzott pelenkaszágáért Kép

indianyo

Somusnak Boldog szülinapot és
Boldog Vincenapot a Vincéknek!
Ada
ada007

Hát itt most havazik!Most ment el anyósom,miután megfőzte a vasárnapi ebédetKépJaj de jó nekem,csak ne kéne nekem a romokat eltakarítaniKép,és annyira irigy is vagyokKép:sógoromék kubába tartanak...
Zsan:
akkor 6-8féle lasztit szeretnék kérniKépÉs nagyon-nagyon köszönöm előre is!!!!
Macs:
egon=egom!Kép

Csak ámulok és bámulok,hogy miket nem írtok a mosásról!És ilyen kellékeket hol lehet beszerezni?

Juc:
mi ez az ecetes öblítés?

petergabi

Votiv:
remélem dupla adag kávét ittál ma?Ahogy hallottam a férjemtől, mozgalmas lesz a program foci frontonKép

petergabi

Zsan,Gabi!

Én nem ecetes öblítek,azt csak Zsan csinálja.Én ecetes tisztítószert használok.Ennyi bájóság telik tőlemKép

Juc
20170114224602

Indi: ha tényleg érdekel beszerzek néked egy olyat... a lapon keresztül tuccccccc nekem írni, ha gondolod. csak kosár nincsen.

Ecetes öblités engem is érdekel, mert én csak illolajjal szoktam simán a vizhez.

Recca: mosás: én bájomosoporral mosok, de érdekel ez a kókuszizé amiről irtok. Hun lehet ilyet beszerezni? mert ez még sokkal jobbnak tűnik, mint enyém megoldás.

Neet: itt én vagyok a nagy biohívő a topicban, de azért mindent én sem veszek meg. Zöldségek valóban néha már ott romlottak. De ha veszek akkor annak tényleg más az íze, viccen kívül. Most elég sok mindenen teszteltük, mert a bébinek sokat adtam onnan és tök más íze van a dolgoknak. Persze az ára engem is visszariaszt meg az, hogy állandóan meg kell azonnal főzni, különben rohad a cucc..... Használnak vegyszereket, de van egy lista, hogy miket szabad használniuk. És szerintem is többet veszünk én is annyi felesleget megveszek, hogy csak na. Ne is beszélve arról, amikor akcijjjjjjjósan van +20-30% az adott termékből, hát persz, hogy azt veszem meg. És pl. ha egy kekszből többet veszek, azt is rögvest megeszem, ergo többet fogyasztunk. És sajna néha mi is dobunk ki kaját, na nem a szemétbe hanem a kutyának meg a csirkéknek, de akkor is. A szívem szakad meg néha egy eyg jó falatért, amit sikerül megromlasztani... Mindenből nagy a túlkínálat és a hülye reklámok meg egyebek sarkalnak a fogyasztásra és vásárlásra. Na eldugulok....

johi

Kép
Kép
johanna1975

Ezt az ELMÛs dolgot pontosítaná nekem valaki?
Miért is kell felhívni őket?Ha nem hívom akkor egész évben 25%-l számláznak vagy mi?

értetlenjucus
20170114224602

Sziasztok!

VeraKép
Doci nagyon ugyin lapatolKépKép

GabiKép
Oooooooh,ezek a gyonyoru furtok Orsinak!!!Oltari.Sapkam Dorka pedig nagyon vagany!

JucusKép
Nagyon jol nez ki ez a suti.

VotivKép
Gondolhattam volna,hogy mit takar a most wanted...benabutaKriszta
Pisit csutortokon sikerult levenni AKostol(nem volt 1 konnyu menet,de gyoztunkKép ),es holnapra lesz eredmeny,nagyon izgulok,nehogy vmi baj legyenKépKép
Egyutterzest kosziKépEgyebkent szerintem tenyleg nem a foga miatt ebred ennyiszer,mert akkor mashogy sir/nyekeg,-csak meg nem jottem ra a valodi okra.

Es bar szemelyesen nem ismerlek,de a kepek alapjan egyaltalan nem vagy gombolyuuuuu!!!!Uzenem Apjuknak.Szeretnek en ilyen gombolyu lenni...

NeetKép
www.kpl.hu

Tudtatok,hogy ismetlik a Szuloszobat??Vasarnaponkent 20:30kor az Iriszen.Tok mas ugy nezni,hogy mar en is ateltem es meg mindig boooooogok rajtaKépKép

JucKép
4 eves Soma olyan nagy fiu mar!!!KépKépKépMiert nem vagyok en fiatalabb...

GolabKép
Lassan itt a finishKépKépIzgi.

MacsKép
Akkor megsem a kerulettel lehet baj,mert mi elmult ejszakank ugyanolyan szornyu volt,mint az elozoek...Fulopkerol friss kepet???Kerek szepenKépKép

Mi is sokkal tobbet fogyazstunk,mint regen.Egy ideig irtam minden nap a kiadast,aztan miutan kijott 1 honapra az eredmeny es elsapadtam,abbahagytam...

Apa labdazik Akossal.Es olyan ugyesen vissza tudja guritaniKépKép

Ha ezt a kepet felteszem,menthetetlenul a mokusok ele fogtok vetni.Dehat egye kutyaKépKép
Talalos kerdes:mit kostolt meg Akos??
Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok!

Mosható pelus: nem tudom ki emlékszik rá, de én nagyon belevetettem magam terhesség alatt a témába. Meg voltam róla győződve, hogy én azt fogom használni.. Na, 4 hónapos elmúlt Máté és még mindíg eldobhatót használunk.. Árban se vészes a futárszolgálattól, és nem jön ki sokkal drágábban.

Szülőszoba: én is szoktam nézni, bár a saját szülésemen is sokat szoktam nosztalgiázni. Ma is láttam egy csomó pocakost, és eszembe is jutott, hogy mennyire imádtam én is az lenni.. Jajj a régi szép idők.. És ha jobban belegondolok, ha eljön az ideje, a második bébit is örömmel fogom vállalni, és szülni is úgy megyek. Kép

Voltak itt anyósék. Egész kellemes volt, unokáztak egyet. Kép Sokat panaszkodtam rájuk, de az utóbbi egy hónapban olyan mintha rájöttek volna, hogy van itt is egy unokájuk. Látni akarják minden héten. Kép Tök jó! Kép
mkatus

Sziasztok!

Vincének boldog névnapot!Kép

Juc Elműs kérdése engem is érdekel, mert felírtam magamnak, hogy hívjam fel őket, de hogy pontosan miért kell azt én sem tudom!Kép

Juc!

Torta honnan van?

Kriszta!

Csokipuding?Kép

ILdi
ildi76

<blink>SOMÁNAK MA!!! BOLDOGSÁGOS SZÜLINAPOT!!!</blink>
Vincének boldog névnapot!!!!!KépKép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

IldiKép
Talalt sullyedtKépKép

CsukloAkos es Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Bkriszta: nekem is ez lett volna a tippem. de megelőztek. na sebaj....

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Johi, tenyleg radobjatok a komposztra azt a pelust? ezt meg nem mertem kiprobalniKép. igaz, eddig altalaban a kalyhaban vegeztekKép. es vajon mennyi ido alatt bomlik le?

Indi, ezt nem is tudtam, h monapelnek is van ilyen egyben cuccosa. nem tudom, mire gondohatott a neni, en az ujszulottet is beleraktam a pelusba minden tovabbi nelkul. kicsit tenyleg nagy volt ra, bar ez akkor fel sem tunt. csak igy utolag a kepekenKép

Zsanci, Indi, Johi, rakoczi ternel van egy pici "bio csemege" nevu bolt, es en ott. de a szabolcska u-i tisztitoszeresben sem olyan draga (es ott mintha 1/4 kilos csomagolast lattam volna), es talan marciustol ott is lesz daralt verzio is.

Kriszta, es izlett neki? vagy csak a szaja korul kente szet?KépKép aranyosKép

Coolio
recca

Sziasztok!

Recca, igenis értettem, ezért gyorsan ki is rúgtam a hámból, és színházba mentem.Kép
A Rákóczi téri bio bolt nekünk nagyon közel van, ha vkinek kell vmi, csak szóljon és megveszem, aztán talin osztom a cuccost.Kép
zanza

Jaj a lényeg!

Somának nagyon boldog szülinapot!

Vincéknek nagyon boldog névnapot!
zanza

Zanza,
darált mosódió rendel!!
köszi.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok lanyok!
Ezer eve nem jartam erre.De neha olvasgatok, ha idom ( es Pankám) engedi...
Egy kis off segitseg kellene, hatha?!
Jovo honapban lesz Jázmin 3 eves es keresek a bulira egy emberket aki arcot festegetne Kép Nincs valakinek ilyen ismerose? Vagy esetlek kesztetese bevallalni ilyesmit? Annyira antitalentum vagyok,hogy nem merem bevallalni...Egyebkent 6 gyerekrol lenne szo, szoval nem egy ovis csoport Kép

Juc. Pasi gyonyoru! Boldog szulinapot! Kép

Norka
norkini

Zsan mennyi?Kép
Mazsola kell? És Tádé?
zanza

Zanza,
olyan Recca-féle adag.Kép
És Mazsola. Bitte.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Norka!
te milyen bátor vagy,hogy bulit rendezel!Én még idén is megspóroltam,bár Soma nem is igényli még.Kép

Lányok,asszonyok!

Hol vegyek 140x200-s paplant?mert az új ágyneműink mind ekkorák és azt gondolom,hogy már nem varrattatnám anyummal,egyszerűbb ez a megoldás.
DE!Nem vastagot szeretnékmert nálunk meleg van,és nem tollból mert az meg szúr engem és ne gyapjúból mert nem bírom elviselni.Szóval valami jó kis műanyagtöltettelKép.JA és NE aranyárban legyen.KIKAban van,de elég drága.
Köszi a tippeket előre is!

Juc
20170114224602

Juc, passzKépKép
ja es egyebkent milyen az az ecetes tisztito? biztos jo, nem azert. csak nem ismeremKép

Zsanci, meg annyit a mosodiohoz, h feher ruhak mosasanal javasoljak, h feheritot is tegyen az ember(lanya) a dion kivul. (es persze ilyet is lehet kapni az emlitett helyeken...)

Coolio
recca

Recca, Indi, többi Biohívő! Kép

legjobb tudomásom szerint a mosószóda egy lúg, és szintén károsítja a környezetet (csak max. nem olyan mértékben, mint a többi vegyszer), az Arielben is mosószóda van, meg vízkőoldó.

Recc! én nem égetném el az eldobható pelust, már csak amiatt is, hogy műanyag van benne. károsítja így a környezetet. inkább tedd komposztra Kép

90 fokon sosem mosok, de anyukám azt mesélte, hogy a kakás pelenkákat ÚGY FÕZTÉK KI NAGY FAZEKAKBAN! mert akkor még nem mosott 90 fokon a gép. védőnő mondta, hogy így kell fertőtleníteni, ha mosós pelust használunk. ráadásul gondolom, h részben igaza is van, mert a bacik nagy része 50-60 fokon döglik csak meg, 40 fok még simogatás nekik. amúgy persze 40 fokon mosok az esetek 99%-ában Kép . (szárítanom néha muszáj, mert pici a lakás, nem tudok annyit kiteríteni, és gondolom Jucus sem a mínuszfokban való szabadlevegős szárítást ajánlja, mert egyszer kipróbáltam, ott rohadtak a ruhák egy hétig (októberben kb. 8-10 fokban), de semmi nem száradt meg.) ha nagyobb lesz a lakásunk, szerintem már nem fogom használni a szárítógépet, na meg lesz teraszunk is.

mellesleg közűletek aki mosható pelust használ, az nem használ eü és egyéb betétet sem magának? Kép csak kérdezem! mert én megdöglenék - komolyan mondom! - ha újra vattával kellene védekeznem azokon a napokon. elég volt gyerekkoromban szívni vele! (habár lehet, hogy a tampon az pl. csak sima pamutból áll?)

az, hogy tök lusta és finnyás vagyok kakis cuccot mosni, továbbra is áll. SAJNOS! (mondjuk én meg nem járok kocsival, meg ilyesmi, ezzel nem szennyezem a környezetet. de ha lenne kocsim, akkor járnék Kép )

Neet!
szerintem nem csak a pazarlás miatt van többletfogyasztás, hanem a jólét miatt is. azért csinálnak műzöldséget, mert ez olcsóbb. ennyi az egész. én 5 éve élek külön a szüleimtől, eddig nagy kajákból kb. összesen 1 kg kenyeret kellett kidobnom, + egyszer egy megsavanyodott levest és egyszer egy gyanús madártejet. semmi egyebet. nagyon figyelek rá, hogy mindenből annyi legyen, amenyi kell. (mondjuk ha megrohad a paradicsom, akkor azt is kivágom , de ritka)

ancsipancsi

AncsipancsiKép Nagyon hasznos és fontos kérdéseket fogazmaztál meg.

Az újfajta mosható pelusokat tilos magas hőmérsékleten mosni, fertőtleníteni,vasalni is - a legjobb fertőtlenítő egyébként a nap és a friss levegő.
Való igaz, hogy mindenféle egyébbel is károsítjuk a környezetet - de éppen ezért el kell kezdeni valahol ennek megálljt parancsolni. Ha van választási lehetőségünk és még a kényelmünket sem csökkentjük, akkor miért ne az választanánk, ami mindenkinek csak jobb? Minél kevesebb a kár, annál jobbKép Én nem vagyok elvakult és bigott biohívő egyébként, de azt gondolom, ahol lehet, ártsunk kevesebbet, s ez által használjunk többet mindenkinek, vagyis lehetőleg mi magunk használjunk minél kevesebb vegyszert.
Sajnos a fertőtlenítő mániánkkal meghalasztottuk a környezetünk nagy részét már és lett a bolygó népességének kétharmada allergiás már az éltető elemekre is. Szerintem nem érte meg ...
A tampon se tiszta pamut, és hát a vatta sem Kép Úgyhogy amit muszáj, azt muszáj. :
Lustaság a mosásra: hát ahol gyerekek meg inges-öltönyöspasi van, ott egyébként is mindennap megy a mosógép, néhány pelus ide-oda már igazán nem számít Kép
És azt is meg lehet tanulni, hgoy ne dobáljunk el dolgokat - bár ez meg azt eredményezi, hogy időnként többet eszünk az egyéként szokásosnál, hogy ne menjen kárba az elkészített-megvett alapanyag (nálunk ez megy a nagy kötelességtudás miatt pl. Kép De ez hasznos lecke.)
A szabadlevegős teregetés tényleg kicsit nagyobb kellemetlenség, mint a benti és nem mindig lehetséges, igazad van. Viszont ha megvan rá a mód, akkor érdemes kihasználni. És napocska a friss levegővel olyan illatot varázsol a ruhákba, amit viszaadni semmilyen öblítő se tud.

Na ennek az egésznek csak annyi a lényege, hogy a tudatos gondolkodás az alap. És ahogy Recca mondta, nincs ÕK... Mindenki MI vagyunk, tehát rajtunk (is) múlik. Kép

Nézzétek el nekem a hosszú hsz-t, olyan jó volt az alaphsz, így beindult az agyam tőle Kép

Szép hetet mindenkinek, vigáyzzatok a sarkvidéki hőmérsékletben magatokraKép

indianyo

Recca,
ÕK= gyártók, multik, akik elárasztanak a sok termékkel, amiket nem veszek meg csak úgy, csak akkor, ha tényleg kell. Nem fogod elhinni, de így a 21. sz tájékán nálunk még nincs csatornázva, így egy úgynevezett emésztő gödörbe megy a cucc. A mosógép 70, azaz hetven liter vizet fogyaszt egy mosásra. Namármost, a napi pelusokat ha mosnám és nem eldobálnám, számold ki, hányszor hívnám ki a szippantyúsokat per nap. Kép
Egyébként meg nem tudom annyira megválogatni, h mit veszek és mit nem vezsek, ert csóró vagyok, így az olcsóbbat veszem meg. És ha az károsítja a környezetet, akkor sorry. Akkor gyártsanak olyat, amit csóróneet is meg tud venni, mégse káros.
De miután a milliárd darabot gyártó cég is ba...ik az egészre, a párszáz darabot elhasználó neet mégjobban ba...ik rája. Hangsúlyozom, ha ugyanannyiba kerülne a környezetbarát termék, mint a káros, kitalálhatod, melyiket venném, és már rég nem a pelusokról beszélek, amit használok egy gyereknél kb 2 évig, hanem az egyéb cuccokról, amiket használok úgy 60-70 évig.
neet
neet

Bkrisz,
fiad nagyon édes a kis maszatos pofijával!

Többi csajok,
akkor asszem ideje áthúznom valami csórók topikjába,Kép mert vagy 3 éve nem vettem magamnak új ruhát, és kaját meg némi túlzással állíthatom, h soha nem dobok ki. Egész egyszerűen nem veszem meg a sok szart, amit a reklámok az egyszeri asszonyok fejébe nyomnak, Eszter sincs tele játékokkal, amiket a múltkoriban csereberélni akart(ak) itt valaki(k). És mégmúltkoribban beszéltétek, ki milyen fölösleges cuccot vett meg a babának, és ahhoz sem tudtam hozzászólni, mert semmi olyat nem vettünk, aminek ne lett volna haszna. Szóval én ezzel kompenzálom, hogy eldobható pelust használok, így rendben vagyunk? Kép

Egyébként meg tegyétek a bárhova a kezeteket, és úgy mondjátok szemrebbenés nélkül, h milyen pelust használtok, mert a pelus az egy dolog, de mellette ott van még egymillió dolog (öblítő, betét, gyógyszerek, amit kipisilünk a budiba, és visszaissza a nép, stb, stb, stb), a benzin, mert kocsi nélkül már a sarokig se megy el szinte senki, pláne gyerekkel, a sok mobilakku meg töltő meg nemtommi, amiből úgy egymilliószor többet használtok, mint szegény csóróneet, úgyhogy adjatok össze mindnet, és utána vágjatok oda a mókusok elé, beee! Akik egyébként régóta a haverjaim, úgyhogy ..... Kép
neet
neet

Bkrisz,
neked is köszi a linket!Kép
neet
neet

szépjóreggelt mindenki Kép Kép

Éccaka Kép jajjajj Kép de túléltük Kép

Zsanci,
te most azért hodod csak akocsiban a naphemüd, mert ánkúúl?? de egyébként szereted és tetszik? akkó', meg nem mindegy, ki mit mond a trendiségéről? Kép

Recca, meg Indi, meg mindenki,
Mi az a Mosódió???

Láttam, jól belendültetek a "fogyasztói társadalom" témakörbe. Oké, hogy most sokkal többfélét lehet kapni, mint mondjuk akár 5 évvel ezelőtt, de figyeljétek meg, hogy az esetek zömében a mennyiség, a minőség rovására megy. A gigamega marketek( tuskó, pipis stb) akciói, meg nem is mindig akciók, ha utánaszámoltok, legfeljebb a bolttulajdonosoknak. Hiába kapsz télen paradicsomot, ha nincs paradicsomíze, mert hozamfokozókkal megtuccolva, napfényt nem látva termesztették. Nekem tök félelmetes volt, amikor anyu egyszer kitett egy kistányérra nyáron 1db "csinált"paradicsomot, próbaképp, hogy meddig áll el. Hááát 3hónapig bírta, anélkül, hogy egyetlen apró romlásjelecske is lett volna rajta. Elgondolható az is, mi lehet abban a kaliforniai tipusú paprikában, amelyet, ha felvágunk, megláthatjuk a magjából kikelt kis paprikákat... ezek azért messze nem normális jelenségek..

Indi,
teljesen egyetértek az eszmefuttatásoddal, sztem is sokkal jobban kéne( kellett volna) vigyázni a környezetünkre. Sajnos még akik szeretnének földkímélő módon élni, is rá vannak sokszor kényszerítve, hogy nem épp körny.-szennyezésmentesen éljenek..Kép
Mindennapi háztartási teendőkhöz, pl.tök jó a természetes úton lebomló békás (frosch) termékcsalád, abban is van ecetes öblítő (is) Kép, meg mosogatószer, meg mindenféle. Ha jólemléxem, a Cora-ban is lehet kapni.

NNa, asszem elég belőlem ennyi is Kép

azért nem tudom megállani, de egy ma hajnali képet még felteszek Kép

Kép

csókolat mindenkinek:

szófosósMacséskarjábanalvósFülöpke
macskanyu

csóróneet, Kép

mehetek veled a mókusok elé ugyanazért? Kép legalább nem unatkozom, amég gyűjtik a rőzsét a máglyámhoz.. Kép
macskanyu

Macs,
gyere! De ezt a szép Fülöpkét is hozd, mert ránéznek a mókusok, elolvadnak, és egy csuporban hazahozzuk őket! Kép
neet
neet

Neet szerintem két nagyon fontos dologra hívta fel a figyelmet: manapság Magyarországon környezetbarátnak lenni sokszor DRÁGA és KÖRÜLMÉNYES. Drága ugye, mert a biotermékek, környezetbarát mosó/tisztítószerek sokszor drágábbak, mint a "hagyományosak." Én, ha tehetem, pl. frosch-t használok mindenféle tisztításra, de sok termékük itthon egyáltalán nem kapható, vagy drágább, mint a többi. Az élelmiszerekről meg ne is beszéljünk, egyrészt nyilván a vegyszeres tömegtermelés sokkal olcsóbb, mint a biogazdaság, másrészt viszont a termelők ki is használják, hogy manapság divatos bio-termékeket venni, és ezekért sokkal több pénzt is áldoz a jónép.

És ott van a körülményesség: személyes nünükém a szelektív hulladékgyűjtés - bár megvallom, nem komposztálunk, de szinte minden újrahasznosítható dolgot (üveg-papír-műanyag flakonok-elemek stb.) gyűjtünk és visszaviszünk. De ez azt jelenti, hogy önszorgalomból raktározzuk, majd szépen elhurcoljuk a cuccot a hulladékudvarba. Ez nekem fontos, és ezért csinálom, de sok ember nem is tud a hulladékudvarok létezéséről, másrészt nem éri meg nekik időben/energiában, hogy gyűjtsék az újrahasznosítható dolgokat. Meg persze van, akit qrvára nem is érdekel.
De itt a központi hozzáállás is hibás, mert ha pl. kötelező lenne a szelektív hulladékgyűjtés, és meg lenne szervezve a szemét elszállítása (ahogy pl. Németországban), akkor sokkal kevesebb lenne a háztartási hulladék. Sajnos nem igazán hiszek abban, hogy az emberek egyszercsak ráébrednek, hogy mennyire károsítják a környezetet, és maguktól elkezdenek tudatosan élni-szemetelni. A kényszer ebben az esetben szokásformáló is lehetne... No meg anyagilag is lehetne támogatni a környezetbarát termékeket (kisebb adó stb.)
Arról meg ne is beszéljünk, hogy mennyit kéne tenni az iskolai oktatás szintjén! Szóval szerintem összetett a probléma, nem egyszerű, és nem olcsó ma MO-n környezettudatosnak lenni.
Pelus: én már évekkel ezelőtt számot vetettem a lelkiismeretemmel, és bevallom, nekem túl nagy macera a mosható pelus, ezért eldobhatót használok (hol bio, hol nem) Kép

v
kisün

Macs,
éljenek a frosch-hívők!!! KépKép és van nekik nem ecetes is. Én mosogatószerben és mosószerben is őket használom, egyszer ellátogattam a német honlapra, és minden más is van, csak itthon nem forgalmazzák Kép
kisün

Ja, és büszekén jelentem, hogy miattunk már a szüleim is szelektíven hulladékgyűjtenek Kép ... bár anyukám néha titokban, de bizonyára sátáni kacaj kiséretében kidob egy-két üveget Kép
kisün

Macs,
hajnalifülöp is csudaszép Kép
kisün

Kisün,
elképzelem anyukádat, sátáni kacajjal... Kép (Kern után szabadon?Kép)
neet
neet

Recca!

Ecetes=Békásos=Frosch

Neet!

Teljesen egyetértek veled,de azért nem szégyenkezem mert játékmániás vagyok,jó?De ami nem jön be az elad,és helyette vesz másik.SZóval ez olyan vetésforgószerűen müxik nálam.
Tűzoltóállomás helyett lett most állatkert.Vagy nagyon cikis vagyok?Ezekszerint engem bekebelezett a fogyasztói társadalom?Az legalább olyan veszélyes mint a mókusok!?

JA és én próbáltam anno Somának kukorica pelust csak azt elfelejtették a gyártók,hogy a fiúknak nem ugyanolyan kell mint a lányoknak,legalább is az én kölköm mindig kipisilt belőle.

Juc
20170114224602

Indi,
mennyi? 30? ha igen, akkor BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Fic!

nem értem az üzenetedet!Kép

Juc
20170114224602

Ez az Kisün, Kép
éljünk mi Kép na jó, meg a többiek is Kép
Obi-ban lehet egész sokfélét kapni frosch-ból Képott már próbáltad?
annyit hagy tegyek még hozzá a hsz edhez(mint agráros), hogy a biogazdaság és a vegyszeres tömegtermelés között is létez(hetné)nek átmenetek. Ha nem is teljesen bio, de legalább a szervezetünket nem károsító hormon és teljesítményfokozó szerek nélkül, genetikai módosításoktól mentes formában is lehet(ne) termelni, csakhogy ezt nem támogatják központilag, illetve hátrányban van az a termelő, azb árú értékesítésekor, aki az átmenetet képviseli. Szerencsés eset, ha az illető őstermelőként, piacon tudja értékesíteni az árúit, de ez is egyre ritkább..sajnos.
És tényleg nem könnyű környezettudatosnak lenni, de ez úgylátszik senkit nem hat meg minisztériumi szinten, a környezetvédelmi alapítványok már sok éve próbálkoznak az iskolaszintű környezetvédelmi oktatás megszervezésével, de többnyire a párbeszédig sem jut a dolog. Jut is eszembe, alapítvány.. a Humusz alapítványosok, pl környezetbarát tusfürdővel, mosószerrel, miegyébbel látja el azokat( nem vészes pénzekért), akik kis flakonnal a kezükben keresik fel őket. Régebben a Vadász utcában volt a boltjuk, azthiszem még ott vannak, most is.
macskanyu

SZijasz lányok!

Fülöpke bearanyozza az igluhőmérsékletet is Kép

Neet+Macs+Kisün: Valóban drágábbak a bioélelmiszerek/kenceficék, mint a többi - én sem engedhetem magunknak... csak akkor van biokaja, ha ajándékba kapunk. Játéka meg a gyerekemnek az első 1-másfél évben szinte nem is lesz - mert hogy nem kő neki, van elég doboz, kütyü, izémizé habverő, ami neki a játékszer.
Viszont igenis egy csomó mindenben van választási lehetőségünk... És hát egy hatóságnak/kormánynak miért lenne érdeke a környzettudatosság? Csakis társadalmi nyomásra... Az pedig az egyes emberen - rajtam, rajtunk - múlik. Szelektív hulladékgyűjtés nagyon jó példa. Például azzal, hogy soha egy darab kis papírfecnit se dobunk el az utcán és ezt tanulja a családunk is - az már legalább 4-5 ember akik másoknak is viszik tovább ezt...Meg hát őszintlén: mennyi csokit, kekszet, iylen-olyan leveket blablabla nyámnyámot veszünk a boltban? Szerintem nincs olyan család, aki ilyenekre nem költ... És ezek aztán tényleg nem szükséges dolgok. Én gyalogos vagyok.... bár kisbabával tényleg hasznos egy autó, ha gyorsan kell valahová menni, de egyébként meg gyaloglás és sétahívő vagyok.

És pont arról beszélünk, hogy nem kell öblítő, áztató, ilyen olyan kencefice a mosáshoz, lehet csökkenteni a mosószer adagját, máris beljebb vagyunk... És való igaz, a gyógyszerszedés következményeit is a környezet viseli. No de valljuk be, biztos nincs más mód, mint gyógyszereket bekapkodni? Néha nincs, persze, de azért egy csomószor lenne..

Macs, a mosódió idáig előttem is ismeretlen dolog volt, ez valami cserje termése, ami tényleg Indiából származik bár ma már ott se nagyon használatos - viszont férj emlékszik, hgoy gyerekkorában a nagyon kényes ruhákat ilyennel mosták. Úgyhogy majd kint én is szeretném...

A Froscht én is szeretem Kép De hát az ecet meg midnenhol van, úgyhogy a takarításnál némi szóüdabikarbonával már meg is van minden, mi szükséges vegyszerileg- ezek ketten még a lefolyót is dugulásmentesítik.

Úristen, már megint nyomom itt a szöveget, bocsesz Kép
Na tényleg szép napot Kép

indianyo

Vera,
én most is szeretlek, és egyetértek. Néha sajog a lelekem, és szomorúan gondolok azokra a napokra, mikor fiaim ismét barlangokban fognak lakni, kint -30 fok lesz az átlag, és valahol ÉN is tettem érte, h nekik SZAR legyen. Ennek ellenére azért próbálok odafigyelni, és sztem pl. a XI. kerület egész jól áll szelektiv hulladékgyűjtés terén. Nálunk a házból már sokan ráálltak. Én annak idején amerikábúl tanultam el a sok trükköt, igy ha ne adj' Isten dobozos kólát veszek, mindig össegyűröm...Kép A palackokról, tejesdobozokról, stb már nem is szólva...És tényleg NEVETSÉGES, ami itt folyik MO-on. Már bocsánat!!

Juc,
fosos-békás tisztitószerek rúlnak, nekem már egy egész kollekcióm van belőle...Kép most már csak takaritanom kellene...

Azt hiszem, én vagyok itt a legkörnyezettudatosabb, uis olyan ritkán takaritok, és terhelem meg a környezetet vegyszerrel, felesleges áramfogyasztással, stb...KépKép
Pelenka mosásra azt hiszem genetikailag kódolva vagyok alkalmatlan.

És ejnye Soma, kipisilni a kukoricás pelusból!!!!Kép

és, mint mondtam, azért helyem van a mókusok előtt, mert én is sok sok szart megveszek a gyerekeimnek, ami utána karácsonykor megy más gyerekeknek...

MEA CULPA!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Fülöpke Rúúúúúúúúúlez!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?