A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Gyöngyi: ez annyira gyerekfüggő. Nekem egyik gyerkőc sem volt bukós, így elég volt a napi 1 rugi. De ha egy baba igazán bukós, akkor a napi 2 is édes kevés Kép

Nicika: én már csak azt nem látom, miben más az éjszaka, amiért akkor hálózsák kell Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok kismamik, egy nagyon gyors bejelentkezés, mert nagyon fáradt vagyok.
Pár kép a szobáról, holnap majd még csinálok.
NiciKép
Majdnem egyforma az ágyneműnk!
Én egyenlőre csak a baldachint tettem fel, a többit majd.
Vissza nem tudtam még olvasni, talán holnap de lesz rá időm, és jól is leszek!
Addig is jóéjszakát és pusz mindenkinek!
Kép

KépKép
csema

Kép
És egy másik más szögből:
Puszi!

KépKép
csema

Szia Gyöngyi! Üdv köztünk! A kérdéseidet pedig tedd fel bátran! Hova valósi vagy? Ezek szerint első baba ugye? Kisfiú vagy kislány?

Angi! Nekünk két ágynemű garnitúránk van és mindkettőhöz van rácsvédő is! Én jó dolognak tartom! Az meg hogy a baba a kiságy legfelső részén van szerintem neked kényelmesebb, mert könnyebb ki és betenni! Ja és nekünk a matrac két oldalán van egy kis rés, oda pont bepasszol a rácsvédő! Forgó játékunk viszont még nincs, de szeretnék mindenképpen! Majd a netről fogom megrendelni, csak jelenleg mani hiány van nálunk!

Eszti! Tetszik ez a kis játék az ágy szélén! Nagyon aranyos!

Adriana! Majd muti a tescos rucikat is! A kép pedig nagyon szuper lett! Ügyik vagytok! Kép

Nicika 35+6

KépKép
nicika

Cory! Passz! Kép

Csema! Nagyon szuper a szoba! Most esett le hogy mért olyan ismerős az ágyneműtök színe! A matrac, amit a Tescoban vettünk pont ilyen színű! Kép Itt van ni: http://gportal.hu/picview.php?prt=119027&gid=708837&index=56

KépKép
nicika

Cory Kép Iszom szavaid Kép

indianyo

Sziasztok!

Nicika, Adri, Csema: Nagyon szépek a bababútorok és babaszobákKép

Angi, Eszti: Egészségetekre a fincsi ebédet! Mi sem itthon ebédeltünk, anyós hívott minket, hogy inkább pihenjek! Ez most nagyon jól esett, kedves voltKép És csinált a kedvemért gyümilevestKép
Eszti ez Babyfehn-es játék, ugye? Nekünk zenélő körforgónk van kb. ugyanilyen színösszeállításban, van rajta ilyen boci, egérke, napocska (amiben láthatja magát a bébi), meg 2 ilyen zsákocska-féleKép A hordozóra meg az én kedvemért egy ilyen kis szétnyitható almát vettünk (olyan mintha ketté lenne vágva)! Egyik felében nézegetheti magát, másikban meg van egy kihúzható kis kukac, ami nagyon mókásan csúszik vissza az almába... Persze az egész játék, csörög, zörög, mindent csinál, ami figyelemfelkeltő...és olyan szép pirosKép Tibi szerint ezt inkább magamnak válaszottam...tény, hogy jól eljátszok vele!

Ruha: én nem vettem olyan sok 56-os dolgot...ha nagyon kell, majd apa pótolja! Hálózsák egyelőre nincs, úgy gondoltam, mikor ilyen picike, addig a kicsi takaróval takarom (úgysem tudja lerúgni) és sztem tavasz vége, nyár eleje felé lesz csak hálózsákunk... bár most gondolkodóba estem...

Puszi Nektek!

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Na, úgy látom, senki sincsKép Én is megyek aludni!
Azért ez a -18 fok elég durva, már is megérezték a ház falai, feljebb is tekertük a fűtést! A héten azt hiszem, lehetőség szerint ki sem mozdulok itthonról...szerdán menni kell védőnőhöz, papás tanfolyamra, asszem akkor intézek el minden mást is!Kép

Jó éjt!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Csema !
A szoba szupi lett!!! Nagyon aranyos!
A mi kiságyunk és pelenkázónk is fehér.

Csináltam én is képeket az édi rucikról, de a géphez még nincs bedugva a fényképező zsinórja (a padláson van) a festés miatt, remélem Apa holnap visszaszereli nekem és én is meg tudok mindent mutatni.

Nálunk olyan szél van és -15 C, hogy a gyerekeim alig tudtak elaludni, mert a redőnyt mozgatja a szél.

Adri!
A kép eszméletlen jó lett!!! Szerintem a Baba, biztosan mndig azt fogja majd nézegetni.
Én is a Tescoba vettem világossárga kádat, 1049-ért! Kép Holnap teszek föl képet róla.

Nadine!
Én szerettem a hálózsákot a nagyoknál, de csak éjjelre használtam, és csak béleletlent, pamutot.
Szerintem azért is jó, hogy tudja a Pici, hogy pancsi után a hálózsákba kerül, éjszaka jön, ez más mint a nappal (más a ruha is) aludni kell, persze csak bőséges szopi vacsi után.

Szelivi!
Aranyosak a rucik, nagyon!

Nekünk még nincs babakocsink, bébiőrzőnk, hordozónk. Matrac és ágynemű még kérdéses.

Annácskának és mindenki másnak is üdv!

Ritaa
32+0

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Adri Kép
Csúcs szuper lett a szoba KépKépKép Nekem ilyen szalvéta képem van, imádom, olyan édes Kép
Nagyon ügyesek vagytok, tényleg megérte a sok fáradozás, Levi biztos értékeli majd Kép

Csema Kép
Nagyon szép lett a szobátok Kép

Gyöngyi Kép
Üdv köztünk Kép Gyere és kérdezz bátran biztos tudunk segíteni Kép

Rácsvédő!
Eszti Kép
Tegnap voltam a Spar-ban és most lehet kapni maci mintásat csak külön akciós, azt hiszem 2500 körül van Kép
A Brumi-maciban meg lehet kapni egyenes szabásut, arra már csak huzatot kell rá varrni, de az tuti menne neked Kép

Anita Kép
Nálunk sajna a főtáv tudomást sem vesz a hidegről, így majd meg fagyunk Kép Azért a hősugárzó sokat segít Kép

Rita Kép
Várom a képeket Kép

Annácska 29+6

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Annácska: nevetni fogsz, de a párom is velem szült legutóbb isKép Még a fájásokat is érezte, nem a hasában, de a kezén, tiszta kék-zöld lett másnapra úgy szorongattam. Meg belekapaszkodtam amikor álltam, úgyhogy a dereka is leszakadtKép

Adri: nagyon ügyesek vagytok, édes a kép!!Kép

Csema: nagyon vidám lett a szobaKépKép

Hálózsák: mi is szerettük éjszakára, mert már újszülött korától mindketten "mászkáltak" az ágyban. Össze vissza csúszkáltak, így vitték magukkal a takarót.

Anita: felétek van a leghidegebb, ne is menj sehova, ilyenkor nem valami élvezetes a kintlét.
Ma fagyit kívántam és elmentem a Plusba, de mire hazaértem vele szétfagytam, inkább meleg teát ittamKép Persze Apa nekiesett a fagyinakKép

Nicika: nagyon szép az ágy, főleg így berendezve.

Szeintem nagyon hasznos a rácsvédő, mert amikor keresztbe fordulnak az ágyban nem akad be a lábuk a rácsok közé. Mondjuk lehet, hogy csak nekünk voltak ilyen aktívak a babák éjjelKép

Cory: de jó Nektek, hogy olyan újszülöttjeid voltak, akik főleg aludtak! Nekünk ilyenek nem voltak mégKépKép Na majd most!!!!KépKép

Jó Éjt Mindenkinek!!

Tünde 37+4

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Jóreggelt minden kismamainak!Ebben a nagyon hidegben egy kis melegség
Kép

Megpróbálom a hétvégét visszaolvasni, aztán jövök, később teszek fel még képet, hátha nappal a felsőszín, nem sárgának, hanem barackszínűnek látszik, amilyen valójában!
NiciKép
Tényleg ilyen pont az ágynemű, mint a te matracod!
Nagyon rendes volt a nő mert az5800Ft-os garniturába( ami ugye a baldachin, a rácsvédő, a nagy paplan és párna)még beletett egy zsebes játéktartót. Majd azt is megpróbálo lefotózni!
Amit még gyorsan felfedeztem,
AdriKép
Fantasztikusan ügyesek vagytok! nagyon jó lett a falfestmény, a kiságy felett!!!Kép

KépKép
csema

Jó reggelt!

Anita, az időjósok szerint nálatok van a leghidegebb, úgyhogy tényleg ne mozdulj ki. Én is elhalasztom a mai kirándulásomat, helyette inkább takarítok, és összepakolok. Van már papucsom is és Tena mindenfélém. Kép Készen vagyunk (kivéve azt a fránya rácsvédőt....) Kép
Igen, Babyfehnes, és a középső tehén zenél. Kép Nem ismerem a zenét (szerencsére), állítólag ezek ilyen németalföldi altatódalok. Kép

Csajok, ma reggelre a cickóm megfeszült és picit fájdogál is, mint annó a terhességem legelején. Hozzátenném, hogy pár napja észleltem először előtejcsit is. Szerintetek ez jelent valamit vagy ne is foglalkozzak vele?

Adri, nagyon szépet festettetek! Irigy-irigy. Kép
Csema, ti is nagyon szépek lettetek szobailag!

Annácska, köszi a tippet rácsvédő ügyben! Kép

Puszi

Eszti
35+5
Vendég

eszti!
Ne tulajdoníts neki jelentőséget! Nekem kb egy hónapja (szóval 34. héttől ez van. Szúr, feszítget, és csöpög időnként.

Jössz tornázni?

Titati 38+4
titati

Csajok: Szerintetek lehet beszerezni valahol fogó-zenélő játékhoz olyan köztes részt? Na ezt jól leírtam. Megvan az amivel az ágyhoz rögzítem, meg a forgó-zenélő résztől mindene. Csak épp nem tudom felakasztani a tartójára, mert az a "rúd" valahol elkallódott Kép Kép Kép Vajon pótolható?
titati

JÓ reggelt!

Nálunk -17 C van. Brr!
Apa vitte a gyerekeket suliba, de nem bírtak időben kimászni az ágyból, mert este (hiába feküdtek le időben) nem tudtak a nagy szél miatt elaludni sokáig. Reggel nem találták a ruháikat ténferegtek össze-vissza. Én elég rosszul alszom mostanában, úgyhogy én sem voltam topon, arra keltem, hogy Apa üvölt, a 10 éves fiam bőg, és továbbra sem talál vastag térdzoknit. Szóval kissé zajos volt a reggel, és késve indultak.

Én ma megpróbálom a mosógéppen kimosni a kiságy vastag szivacsát, és számba veszem az itthoni babaágyneműket, rácsvédőket, hogy kell-e venni újat vagy sem.

Köldökzsinórvért tetett el valamelykőtök???

Rita
32+1

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Jó reggelt!

Tünde: nekem alapvetően üvöltő újszülöttjeim voltak. Hasfájósak voltak. Kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy napközben öltöztessem hálózsákból rugiba Kép Balu rekordja délután 5-től hajnali fél 6-ig üvöltés volt, Zsoma meg az első 2 hónapban minden nap hajnali 3-5 között üvöltött. Mint utólag megtudtam, ekkor cseréltek infúziót a PIC-en.

Eszti: ne foglalkozz vele szerintem.

Titati: szeirntem sehonnan Kép Max. ismerőstől.

cory 32+4

cory
Budapest

Ok, akkor nem foglalkozom vele. Kép
Köszesz!
Cory, és Balunál miért volt ez a maratoni üvöltés? Akkor is, ha ringattad? Semmi nem segített?
Vendég

Eszti, Annácska, Betty:
Most tudtam elérni az sztk-t:
NEM LESZ TORNA!!!!! Kép
Még mindig beteg az Anikó Kép És a szerda is bizonytalan, előtte telefonálni kell majd megint.
titati

MamackaKép
Nagyon sajnálom, hogy ilyenek az anyósodék,tudom, hogyez komoly gond de azért próbálj kicsit megnyugodni, csak alakul valahogy!
CoryKép
Zsomának jobbulást, remélem már jobban van!
BartikaKép
Te is vigyázz magatokra, Neked is jobbulást!
TündiKép
Nektek is jobbulást, és vigyázz magatokra !
ÁgiKép
Utólag is Boldog Névnapot kívánok Neked!!!
TitatiKép
Hátulról aztán tényleg nem látszik semmi, na de előről!!Kép
ZsuzsófiKép
Gyermekszakápoló a végzettségem.
Ami pedig a szülésznői szakot illeti a hugom 40 évesen kezdte el, 4 gyerek mellett, most végzős
szeptemberben kipakolták mert rosszindulatú méhnyakrákja volt, mégis sikerűltek most a félévi vizsgái, s a négy gyerkőcéből a pici most volt4 éves,van egy 7 éves és egy 10 éves gyermeke plusz a legnagyobb 21, de még Õ is otthon él!
Szóval ezt csak azért írtam, hogy elhatározás és kitartás az egész.
MariannKép
Õszinte részvétem! Kép
GyöngyiKép
Üdv itt!
RitaaKép
Köszönöm! Én is szeretem a fehér bútorokat, bár ezeket most kaptam, de jó, hogy így jött össze!
Keményedések
Sajnos minden éjszaka folyamatosan vannak, de most már azért nyugodtabb vagyok, kész a szoba a rucik 98%-a kimosva, vasalva a szekrényekben, kórházi cumó összerakva, s lassan betöltöm a 34. hetet, így már nagy gáz nem lehet, szóval már nem görcsölök annyira, ha be kell feküdnöm.
Az is igaz mostanában a csak pisilni kelek fel, nem igazán jött össze, de majd mától szigorítunkKép
Kép Kép Kép
Hálózsák
Én szeretem éjszakára, 4db van most és 4 db angolpólyám
A hálózsák nem bélelt, de szerintem nem is kell, béleltnek lennie:
Remélem senkit nem hagytam ki, köszönöm a szoba dícséreteket, pusszancs, megyek reggelizni!
33+2

KépKép
csema

Titati, istennő vagy, és köszi, hogy szóltál! Kép
Vendég

ZsuzsófiKép
nem fejeztem be a mondatot..szóval a 4 gyerkőcéből 3 mindíg beteg,

KépKép
csema

Csema!
Mi is kaptuk a fehér kiságyat és hozzá a pelenkázót egy ismerőstől, így nem vettem újat (a nagyoké már tönkre ment)

Próbáltam a kapott kiságy 110x55x7 cm szivacsot begyömöszölni a 7kg! ruhatöltetes mosógépünkbe, de sehogy sem ment, úgyhogy veszek egy újat.

Tanácsot kérek, kókusz vagy szivacsmatrac???
Melyik miért?

Köldökzs.vér senki???

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Kókusz szellőzik, szivacs nem, kókusz zuhizható, ha átmegy rajta a pisi, szivacs beissza. Kókuszban nem ül meg a por annyira, kevésbé allergizál, szivacs meglehetősen. Kókusz kemény, sokkal jobb az újszülöttnek, szivacs puha, nem annyira klassz a gerincének.
Én ennyit tudok. Kép
Amúgy mi is mindannyian szivacson nőttünk fel, de azért ha lehet, jobb a kókusz.

Puszi
Vendég

Eszti!
Köszi!
Én, ami kókuszmatracokat nyomkodtam a boltokban, igen-igen keménynek találtam, ezért is bizonytalankodom, hogy egy 3 kg-s babának ilyen "betonkeményen" kéne feküdnie?
Bár gondolom ezekből is van többféle.

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

<font color="aa00aa">Rita! a kisbabának keményen kell feküdnie bizony. A bölcsőhalálozás megelőzésénél mindig elmondanak 3 fontos szempontot: kemény matrac, dohányzásmentes környezet gyakori szellőztetéssel és nem túl magas szobahőmérséklet.

Ha a hálózsák nem bélelt, akkor az tulajdonképpen egy bő rugdalózó... </font>

indianyo

<font color="119911"> Jó reggelt!
Ritaa,
kókusz, de Eszti már leírta, hogy miért. Lehet egyéni méretre is csináltatni pl. az Üllői úton is. Köldökzsínórvérvétel: mi gondolkoztunk rajta, megkérdeztük a dokit is. A barátnőmék a Sejtbankkal vetették le illetve a dokid veszi le, csak velük kell szerződni. Itt a neten is vannak infók róla.
Eszti,
ne is menj sehova, ebben a hidegben. A cickóim nekem is feszülnek és megint nőnek.
Anita,
jók lehetnek ezek a játékok Botinak illetve Neked! Kép Majd csinálj róluk képet!
Csema,
a szoba szépséges lett! Kép
Adriana,
nagyon jó ez a rajz! Tök ügyik vagytok!
Titati,
szerintem se lehet ezt a valamit külön venni. De jól körül kell nézni, ha vesztek esetleg újat, mert lényeges árkülönbségek vannak.
Puszi.
Angi</font>
angi79

<font color="aa00aa">Rita, még csak annyit: léteznek kemény nem kókuszból készült matracok is (szivacs is lehet kemény ám!), és mivel gumilepedő kerül rájuk - gondolom - nem megy beléjük a pisi. A kókusznak számomra egyetlen előnye van - én a divatokra magasról... - hogy természetes anyagból készült. És tekintve, hogy nálunk nem dívik a műanyag zenélő izémizé és játékszer, a kókuszmatrac jó választás lenne, ha kellene venni.
Arra gondolj, hgoy a babahordozó, amiven a kocsiban elalszik egy másodperc alatt a babód, milyen kemény... mégse panaszkodik Kép</font>

indianyo

Jó reggelt v inkább lassas szép napotKép

Kisebb-nagyobb megszakításokkal most ébredtem, de még mindig bírnék aludni...

Édesek vagytok, hogy az időjárásjelentésnél így odafigyeltek, és gondoltok rámKép Pedig szeretem ezt az időt (na jó, hasonlót), mert közben olyan szépen süt a nap, szél már csendesedett, na de este...tök félelmetes volt!

Ne is sajnáljátok, hogy elmarad a torna, így ti is otthon maradhattok.

Nekem meg holnap műtik sógoromat (mandula), de szegényt lehet csak szerdán nézem meg, mert akkor úgyis menni kell a kórházba...

Eszti: szerda NST? Én talán szerdán beszélem meg a szülésznővel, hogy mikor kezdünk? IzgiKép Babyfehn: király!

Angi: majd lefotózom a játékokat, úgyis hamarosan kész a dekoráció is, aztán megmutatom pici babám szobájátKépSemmi jel?

Titati: Nálad vmi?

Rita: Szintén kókusz szerintem, a többiek leírták miért! Mi vetetünk le kzsv-t!

Szóval, ha hálózsák: akkor milyen méret egy újszülöttnek???

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita, igen, szerdán NST, épp most beszéltem a szülésznővel (először), nagyon szimpi volt, össze is tegeződtünk.
Azt mondta, ha tudunk, menjünk fél hétre reggel, mert akkor még nincsenek, és nyugisan meg tudjuk csinálni, nem kell várni. Utána UH dokival, és kenetvétel, de azt is a szülésznő veszi majd le.
Anita, én 62-eset és 68-asat (ez valszeg tavaszra és nyár elejére) vettem a vékony, ujjas hálózsákból. Most gondolkozom még egy 62-es ujjatlan, de bélelten.

Angi, szóval neked is. Akkor ez biztos ugyanúgy a terhesség végi jel, mint a többi.

Anita, képzeld, nekem valamilyen oknál fogva (pedig semmit nem csináltam) tegnap óta lement az a minimális ödéma is a kezemről. Úgy örülök! De hogy miért....pedig tegnap a barátainkkal azért nem fogtuk vissza magunkat kaja ügyben. Kép
Rakj fel képet az almáról, nagyon tetszik, ahogy így elmesélted. Én ilyet itt még nem láttam.

Na megyek, folytatom a takarítást.
Vendég

Vikó, én pl. nem teszek gumilepedőt a gyerek alá, mert akkor nem szellőzik alatta.
Vendég

Eszti: nincs is rá szükség, szerintem, csak szokás... nálunk egy gyereknek se volt gumilepedője(van a családban 15 gyerek), mégse lettek pisisek a matracok soha. De hát a divatoknak ritkán van ésszerű magyarázata...

indianyo

Én csak a már pelus nélkül alvó gyerkőm alá rakok gumilepedőt, addig nem.

cory
Budapest

Cory: tényleg, az óvodáskor idején előfordulhatnak "balesetek" Kép

indianyo

Szisztok!!

Hááát, tényleg nagyon hideg van! Kép Amikor Apa reggel elment dolgozni, kérdeztem nem kell-e neki a kesztyűje addig, míg a garázsban matat a kocsinál és amíg a kaput nyitja-csukja. Azt mondta, á nem, a keze nem szokott fázni... Elköszönt, lefeküdtem, 2 perc múlva jön vissza, hogy kéri a kesztyűjét, mert "nem embernek való idő van kint" és hogy "nem lehet megmaradni" és hogy "ki ne mozduljak szerinte itthonról". Házidokihoz mentem volna táppénzes papírért és ezen a héten nincs itthon a kocsi, mert ugye Apa a soros... De mivel múltkor a doki azt mondta, hogy bármikor mehetek a héten, úgy gondolom jó lesz az holnap is, akkor legalább már a szél nem fúj. Ja, mert itt még az is van! Kép Brrr...

A hálózsákot azért kérdeztem, mert ami nekünk van, azt mind úgy kaptuk és azok már nem olyan nagyon szépek... És gondoltam (lehet, hogy hülye gondolatmenet...), ha csak éjszakára "szokás" abban lenni a babának, akkor oly mindegy, hogy mennyire új vagy mennyire régi . De ha jobb nappal is abban lennie, akkor mindenképpen vennék újat is, mert úgy szép a mi kicsi lányunk! Kép

Mi csak kétrészes ágyneműt vettünk, mert én nem vagyok oda a baldachinért, rácsvédőt (na de nem is a rácsot védi!) szóval fejvédőt Kép meg kaptunk, kettőt is. Igaz, egyik sem olyan, mint az ágynemű, de az sem tragédia, nem? Vagy?

Gyöngyi,
üdv itt köztünk, sosem késő ám! Kép Kérdezz bátran tőlünk, aki tud (biztos lesz olyan! Kép) segít majd. Magamat annyira nem ajánlom, mert én is inkább csak kérdezek Kép, de ha van valami, elmondom én is szerény kis véleményemet. Kép

Adriana,
nagyon szép lett a fal, ügyesek vagytok! Csapatmunka! Kép

Csema,
nálatok is szép lett a szoba, és azt hiszem benne van ám a képben az a hálós játéktartó is, amit említettél, hogy majd lefotózod azt is. Azt hiszem legalább is, hogy azt véltem felfedezni! Kép Nemtom...

Anita,
én szeretném megnézni azt a piros, tükrös, kukacos almát!! Kép Le tudod egyszer fotózni? Kép Köszi! Kép

Tünde,
én tegnap ebéd után vágtam be egy nagy adag banános fagyíííít! Kép

Rita,
mi nem vetetünk le köldökzsinór-vért. Matracból pedig valószínű szivacs lesz. Meglátjuk.

Megyek, lejárt a mosógép, utána pedig takarítok picit. De jövök még! Szió! Kép

Nadine és Dorka 27+4 Kép

Kép

nadine81

Nadine: szerintem még ne vegyél új hálózsákot. Próbáld ki, bejön-e neked, ha abban van. Engem zavart, nem tudtam benne jól megfogni a gyereket... Ha bejön, és abban lenne nappal is, akkor vegyél.

cory
Budapest

Nyf, Mamacka, Titati, Viko,
köszi a turitippeket! A héten meg is próbálom becserkészni őket.

Titati,
köszi, hogy szóltál torna ügyben! Volt egy ilyen megérzésem, ezért el sem indultam. Szerdán viszont bepróbálkoznék.

Nyf,
voltál jógán? Ha igen, akkor kissé elkésett a válaszom: semmit sem kell magaddal vinned, csak kényelmes öltözéket, és zoknit. Én holnap (kedden) a 11 órásira megyek.

Istvános lányok,
ki jön szerdán az előadásra? A szülés történéseiről lesz szó.

Lányok, egy kérdés:
mire jó a baldachin? Egyszerűen csak csini, vagy van valami funkciója is?
és szívesen fogadnék tippeket, hogy hol lehet ágynemű garnitúrát olcsón, de jó minőségben kapni? (nekem a tescós túl gagyinak tűnt.

Ferro-folgamma:
én is azt szedem, naponta egy tablettát, már kezdetek óta. A legutóbbi vérvétel viszont azt mutatta ki, hogy így is jócskán lecsökkent a vas-szintem. Így most napi kettőt kell már szednem. Esetleg tudtok tippeket a természetes vas-utánpótlásra? Milyen ételekben van sok vas?

lakás:
hát igen, mis is szerettünk volna elköltözni még a baba születése előtt egy jobb elosztású, világosabb lakásba zöldebb környezetbe, de nem sikreült eladni a jelenlegi lakásunkat. Azonban úgy döntöttem, hogy emiatt nem lesz rossz kedvem, mert így is szerencsések vagyunk, hogy van hol laknunk. Pláne, amikor titeket olvasgatlak lányok, akik lakásproblémákkal küszködtök. Nagyon drukkolok nektek!

pusziKép
Betti 28

Kép

Kép
bettiflame

Akkor azt mondjátok, nem kell lepedő a baba alá, ha a matrac kókusz? Végül is azon van huzat...
Hmmm...jó ez a topic, mindig tanulok vmitKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Cory,
köszönöm! Kép

nadine81

Sziasztok!

Adriana!
Szép ez a falikép! Nekünk tükör lesz a falon, majd próbálok rá valami csini matricát tenni.

Csema!
Szép a szobátok!
Meg úgy általában mindenkié szép volt idáig, én csak irigykedek.

Ritaa!
Összetekerve se megy bele? Én régebben hatosával mostam a kemény lábtörlőt a mosógépben.
Mi nem vetetünk le kzs-vért. Szerintem jó ötlet lenne, de az itthoni keményfejű dokikat nem lehet úgyse meggyőzni később, hogy használják fel, ha erre szükség van.

Cory!
Én is így terveztem a gumilepedőt, csak olyat szeretnék venni, aminek egyik oldala műanyag, a másik pedig frottír.

Bettiflame!
Én megyek szerdán! A baldachin nekünk max arra lenne jó, hogy a baba szemét ne világítsa meg a tv. Egyébként szerintem csak jól néz ki.

Ja és ma megint krumplidiétát fogok tartani. Viszont most már volt annyi eszem és vettem paradicsomot hozzá, mert magában a krumpli nem az igazi.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Én vettem gumilepedőt, de valószínű, hogy én is csak a későbbiekben használom majd. Ja, a szivacs matracra... Mert az átázhat. Kókusz? Passz... Annak is gondolom levehető és mosható a huzata, nem? Ha az lesz pisis, akkor mosás. Maga a matrac meg nem szívja be. Szóval oda nem tennék. Én. Kép

nadine81

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=7204&page=3&image=190408

<font color="119911"> Ez lett a szobácska. Kép Még a szoptatós fotelom kerül be, de az jelenleg a nappaliban áll.
Anita,
semmi jel. Szerintem tuti kivárjuk a februárt. Kép Meg egyébként is most hideg van, bent meg meleg, ott azért jobb neki. Kép
Eszti,
szerdán lesz az első NST? Hú, kiváncsi vagyok, hogy mi lesz! Az ödéma eltünése nagyon szuper!
Betti,
én is napi kettő vasat eszek. Még így is a minimum alatt van a vasam. Ehetsz pl. vörös húsokat, spenótot, aszalt barackot. Ezekben sok van.
Rácsvédőt mi a Brendonban vettünk. De van a Brumi-Maciban is aranyos a Mester utcában.</font>
angi79

Sziasztok lányok!
Kicsit megkésve, de itt vagyok. Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én mostanábban nem tudok éjszaka aludni (Valószínüleg a nagy pocim miatt. Ráadásul eddig hanyatfekve aludtam, és most kiderült (szakkönyvből), hogy ez nem egészséges a babának, mert így nem kap rendesen oxigén és vér ellátást, ezért javasolják az oldalt fekvést. Viszont ha oldaltfekszem, az meg a kicsinek nem tetszik, állandóan rugdos. Szerintetek mi a helyes?
A Manócskám kislány lesz és Lilinek fogják hívni és ha minden jól megy pont a szülinapomon március 2-án fog születni. Én Pestől kb. 50 km-re lakom Bicske mellett egy pici falucskában. másfél éve költöztünk ide és én nagyon szeretem.

Kép

Kép
pgyöngyi

Anita, én vettem lepedőt, gumisszélű frottír (olyan, mint amin mi is alszunk, csak kisebb), kettőt, így könnyen lehet cserélgetni. Én gumilepedőt nem vettem (aminek a felszíne gumi). Mert akkor minek a szellőző kókuszmatrac, ha elzárom a szellőzést. Azért szerintem pelus mellett ritkán lesz, hogy totál átpisilje-kakilja még a kókuszt is.
Angi, szép lett a szoba nagyon! Hasonlít kicsit a miénkre, de mondjuk ezen nincs mit csodálkozni. Kép
Csajok, olyan készlet van, ami csak fejvédő, párna és paplan? Én baldachint nem szeretnék.
Betti, én is megyek szerdán! Tornázni akkor, ha az NST-nek és vizsgálatoknak addig vége lesz.

Puszi

Eszti
Vendég

Szia Mindenki!!

Mostanában nem nagyon volt időm írogatni, de azért szorgalmasan olvastam az irományokat, és persze mindig tanultam is valamit. Szép sunyiban figyeltem a kis megfigyeléseket meg jótanácsokat! :-)

Pgyöngyi:
Nekem szétcsúszott a szeméremcsontom, és nem tudok oldalt feküdni egyáltalán. Megkérdeztem a doktornőt, hogy szabad-e hanyatt feküdni, mert mindenhol azt olvastam és hallottam, amiket Te is leírtál. Erre azt kérdezte tőlem, hogy szerintem mire való a magzatvíz???? És ha még egy párnát teszek a fejem alá, mindjárt nem totál vízszintesen fekszem. Szóval ezért kicsit megnyugodtam.

Móni és Marci
33+5
kmoni

Sziasztok kismamik!

...még csak ezt az oldalt olvastam vissza... üdv minden újjnak... Kép

Tegnap este megérkeztünk Nyíregyről... még épp időben mert ahogy hallom a híreket ma már több órát is késnek a vonatok...

Anita
Végül nem lettünk kidobva, de lehet csak azért mert struccpolitikát folytattunk... nem hoztuk fel a témát, hogy max egy-két alkalommal tudunk lemenni keresztgyerekünkhöz évente... Kép örültünk, hogy béke van nem akartunk hacacárét. Hosszútávon nem éri meg tudom, de a következő balhénál elmondjuk, hogy mi mit tudunk felvállalni keresztszülőség alatt.
Voltunk kint szánkózni, háááát majdnem leesett az arcom olyan hideg volt. (Szegény keresztlányunk is nagyon élvezte, végig ordított.)A tegnapi budapesti éjjszaka tavasznak tűnt ahhoz képest ami Nyíregyen van.
Az almára én is kiváncsi vagyok!

Cory
Azt a könyvet én is ismerem szerintem is nagyon jópofa, csak ajánlani lehet különösen aggódós kismamiknak! Kép nagyon jókat röhögtem rajta...

Eszti
Pont azt akartam kérdezni, hogy a kókuszmatracot hogy lehet tisztítani? Ezekszerint bátran víz alá lehet tenni, zuhanyozni???
Az ödémával kapcsolatban azt olvastam, hogy nemjó a sómegvonás, a folyadékmegvonás meg kifejezetten rossz( de ezt tudtuk eddig is)... ide még nem tettem fel a cikket? Akkor megpróbálom előkeresni.
Tök cuki az a tehenes micsoda! Kép

hálózsák
Nekem barátnőm ajánlotta a hálózsákot, egész nagy korukig abban altatta őket. Szerintem praktikus. Az ujjatlant jobban ki lehet használni, végülis olyan mint egy takaró amit nem tud lerúgni. Nekünk is van már kettő, az egyiket még nászajándékba kaptuk. Szerintem nappal is ugyanúgy belelehet tenni nem értem miben különbözne a nappal az éjjszakától, abban meg igaza lehet Ritának (azt hiszem ő írta) hogy a gyerek megtanulja, hogy alvás jön.

Fejvédőt...
...most varrtam meg a héten, majd teszek fel róla képet olyasmi mint a játszótakaró. Kép Vartam egy hozzáillő kistakarót is.

Forgó zenélő micsodához, nekem meg olyan kellene amin nincs semmi... lehet ,hogy felteszem a babaszobára?! a rávalót már megvarrtam...

Titati
Mi van bárányhimlő ügyileg?

Csema
Köszi... tudatosítani kellene magamban, hogy tőlük semmire nem számíthatunk és akkor minden ajándék. (a legújabb hír: eddig azt mondta anyósom, hogy a nagyszülők nyaralóját eladják és szétosztják a gyerekek között... ez olyan 5 millió lett volna... el tudtunk volna belőle indulni, erre most kiderült, hogy a pasija meg akarja venni... így viszont tutira kisemmizi a gyerekeit mert abból ugyan nem látunk semmit...) no mindegy nem is akarok ezzel foglalkozni.
Nagyon kis helyes a gyerkőc szobácskája!

Adriana
Ügyesek vagytok! Kép

...egyenlőre ennyi... most visszaolvasok még az előző oldalra is...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!!!

Remélem mindenki jól van,nem mentetek ki ebben a nagy hidegben.
Kép

Hogy vannak a betegek?
Cory, fiúk, jobban vannak?
Bartika, veled mi van?Remélem elkerülted a kórházat.
Mariann, részvétemKép
Annyira szépek a babaszobák, már csak a csöppök hiányoznak mindegyikbőlKép
nekünk még semmi, se szoba, azt se tudom még hol altassam, velünk aludjon, vagy külön?
De akkor hova teszem az anyafüggő Olivért????KépKép
Nagy dilemmaKép

Gyöngyi, üdv.ittKép

Nadine, nekünk sem volt hálózsákunk, levente nem szerette, Olivérrel meg nem is próbálkoztam.Sohasem hiányzott.

Képzeljétek, sikerült eladni a babakocsit, de a hordozó megmaradt, bár azt nem is nagyon erőltettem.
És mégiscsak egy quinny mellett döntöttem, de innem rendeltem a netről, mert nem volt a boltban piros.
2 hónapig még Olivér használja, aztán ha megszületik Natasa veszünk bele a mózest, mert nem lehet dönteni vízszintesen, le kell cserélni a mostani ülésrészt mózesre.De olyan kis pofás, tök vagesz.
Így néz ki:
Kép

Holnap megyek a nagyon hidegben dokihoz .
Már előre félek, hogy szétfagyok , olyan hideg lesz.

és képzeljétek végre én is betöltöttem a 30.hetetKép
Puszi
Ildi 30+3
vas

Akkor most megint jól összekavarodtam, vagy figyelmetlen vagyok, vagy nem tudom... szóval Eszti mi is ilyen lepedőket vettünk 2-t, akkor az mehet nyugisan! OksKép

Mamacka: jó, hogy hazaértetek. Hát, igen mi vagyunk legközelebb SzibériáhozKép Most mondta az uram, hogy a tőlünk 3-5 km-re lévő falvak (mert mi a város szélén lakunk)némelyike el lett vágva a külvilágtól a hóátfúvások miatt... Remélem férjem haza tud jönni hozzámKép

Ildi: Grat a betöltött 30.héthez! Még mindig király a kocsi! Oli legalább bejáratja a huginakKép

Gyöngyi: én még nem is üdvözöltelek! Érezd jól magad ittKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Eszti: szerintem lehet kapni baldachin nélkül is.

Móni: nekem fáj a szeméremcsontom, én úgy alszom oldalt, hogy atérdeim közé rakok egy párnát. Én háton már nem tudok feküdni.

Ildi: fiúk köhögnek, lázasak Kép Héten Balu itthon marad.
Én is eladtam a héten a babakocsimat Kép Mármint a régit.

cory 32+4

cory
Budapest

Eszti: lehet kapni úgy garnitúrát, mi is úgy vettünkKép Írtam neked egy hosszú mail-t, de elszállt, majd újrakezdem vmikor, csak készítek egy kis köretet az uramnak (ha hazaér egyáltalán)!

Angi: még mindig nem néztem meg a szobát, de majd mostKép

Szeméremcsont-fájdalom....brrr! Már annyira unalmas, ezt viselem a legnehezebbenKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?