A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Nicika: nálunk nem fogják egyből elvágni a köldökzsínórt, még egy picit a pocimon lehet, és ha elmennek apával mosakodni, akkor veszik le a vértKép (Jó, biztos rövidebb ideig lehet így lenni, mint egyébként, de azért lehetKép)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Ildi, én is erről a weleda-ról olvastam, úgyhogy sztem azt...vagy amit kapok vmelyik bioboltbanKép (Ott lehet beszerezni, nem? )

Anita
Kép
Kép
_anita_

A nandu.hu oldalról is lehet rendelni gátmasszásolajat...
de árban nemtudom melyika jobb...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vas
Én múlt héten (34 hét) keztem el inni a málnalevél teát. Sokan dicsérik, az egyik kollégám feleségének tök simán lement a szülés, bár ez lehet, hogy csak alkati dolog. Én mindenesetre azért iszom, ártani nem árt.
Egyébként gógynövényboltban lehet kapni

Kép

Kép
pgyöngyi

Én is valamelyik bioboltba megyek be, vagy van egy gy.tár címem, ahol elvileg vanKép
Mindjárt megnézem a nandu-t is.

Most figyuztam a táblába, hogy Annácska, Bartika, Vikó is betöltötte ma a30. hetetKépKépKépKép
Éljen-éljenKép
vas

Gyöngyi, én is ittam Olivérrel, de nekem a nagy méretei miatt kellet egy minimálisat vágni.
Azért kérdeztem, hogy lehet-e még kapni, mert múltkor itt szóba került, hogy ,már nem lehet megvenni seholKép
Bár a szomszéd csajnak van egy felesleges bontatlan csomaggal, majd azzal kezdem az adagotKép
vas

TündiKép
Ehhez nem kell semmilyen előképzés, Neki ovónőképzője van, de már nem ott dolgozott!
Szombathelyre jár le, 1 hónapban 3-4 napot akkor koleszban lennt alszik!
Pesten is van, de oda nehezebb bejutni!

KépKép
csema

Gyöngyi: akkor te már iszod? Én is olvastam már, hogy a 34.héttől is lehet már inni, de többek meg a 36-ot mondták... Lehet, akkor el is kezdem ma inni. Ízesítés nélkül természetesen, ugye?

Akkor nagy-nagy gratula Annácskának, Bartikának és Vikónak is!!! hipp-hipp-hurrá!!!Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita, én édesítve ittam 2 éve.Kép
Cirom tök rossz volt benne(nekem).
vas

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Sziasztok Lánykák!

Örülök, h jól vagytok, és akik eddig betegek voltak, sokkal jobban vannak!

Kicsit nem voltam, mert anyósék is költöznek a változatosság kedvéért, és segítettem én is, amit tudtam. Lényegében velem is csak többen voltunk, de nem akartam hétvégén egyedül itthon lenni.Kép

Nagyon sokat írtatok, nem győztem végig olvasni!Kép
Nagyon szépek a babaszobák, a rucik, meg minden.Kép Mi is voltunk még tegnap este Tescoban, és sikerült mindent vennem, amit szerettem volna.Kép Apa is, lelkesen válogatott, meg nézegette a babacuccokat.Kép Már nagyon várja a kicsifiát.Kép

Mi jól vagyunk, zajlik az élet, rendesen. Megjött az "új" autónk ma, még nem láttam, de apa azt mondja nagyon kira.Kép Majd este kipróbálom.Kép Lakás, alakulóban, már a nagy szekrényünk és a hűtőnk ott figyel a szoba közepén. Mingyá teszek fel képet a kecórol.Kép

A nappali:

Kép

Alex szobája, és a mi hálószobánk is egyben:

Kép

Alex jól van, remélem.Kép Mocorog, mondjuk, tegnap alig éreztem, ma egy kicsit aktívabb. De holnap úgyis szülésfelkészítő, akkor úgyi simán szétrugizza közben magát, meg engem is.Kép

Csütörtökön megyünk megint 4D-re, mert apa megint látni akarja a fiát, meg költözünk majd valamikor, és inkább most, amíg van rá időnk.Kép

Pussz,

Nancsika & Alex 32+0</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

akkor mehet bele a citrom, méz? Az királyság! (vagy nem...ezek szerint)Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita
Hát én úgy szoktam, hogy kávéskanálnyit leforázzok 2,5 dl forró vízzel, majd 5 perc múlva leszűröm. Az igazság az, hogy én szoktam bele tenni 1 teáskanál cukrot is, de üresen sincs rossz íze.

Kép

Kép
pgyöngyi

Nancsika, nagyon szép lesz a lakásKép
biztos nagy az örömKép
Örülök, hogy Alex meg ti is jól vagytokKép

Ildi
vas

Anita, ízlés dogaKép
Próbáld ki, ahogy neked bejön, úgy iszod.
Ráadásul én csak frissen, melegen tudtam meginni.
vas

dolgaKép
vas

Gyöngyi, Ildi: kösziKép Főzök is egy adagot!

Nancsi: klassz lesz a lakiKép Vigyázz azért magadra!

Anita
Kép
Kép
_anita_

NancsikaKép
Biztosan nagyon szuper lesz a lakásotok!
Elég nagynak tűnik, így kép alapján: Mekkora?

KépKép
csema

Anita, egészségedre!!!
Kép
vas

Nancsi! Tök jó lesz az új lakás! Kép

KépKép
nicika

Na lányok mutatok nektek 36 hetes pocakfotókat!
Kép
A hízás a múlt hét óta 1.5 kg!!! Kicsit sok! De még így is csak 6.5 kg-nál tartok!
És csak 1cm-t nőtt a pocikerület! Most 106cm!

Kép
Kép
Kép

KépKép
nicika

Ildi
Mit kell tudni a gátmasszás olajról?Mikortól lehet használni és mire jó?

Kép

Kép
pgyöngyi

Nici, nagyon jó lett a szobaKép
Azért Patrik nagyon profiKép
És a 6.5 kilódra meg a szép pocidra büszke lehetsz!!!

Gyöngyi, bemásolom neked, mit írnak erről az olajról:
A legtöbb asszony szivesen elkerülné a szülés során a gátmetszést. A WELEDA gát masszírozó olajával való célzott gát lazítás javítja ennek esélyeit. A 34. héttől alkalmazható, hetente 3-4 alkalommal 5-10 percig masszírozzuk finoman a gát területét. Így a gát szövetei puhává, tágulékonnyá válnak. A tápláló mandula olaj, az ''E'' vitaminban gazdag búzacsíra olaj lazítja a gát szöveteit, növeli a tágulékonyságot. A masszázs keringés javító hatásával a szövetek nyújthatósága tovább növekszik.

Ildi
vas

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Köszi csajok.Kép Nekem is baromira teccik, bár már a berendezett babaszobát tudnám megmutatni én is.Kép

Ildi!
Jaja, örülünk nagyon, és már pezsgünk, h mikor költözhetünk. Kép Már pakolászok is itthon.Kép De sajna csak akkor, ha utalt a bank a beruházónak.Kép Azt, meg passz, h mikor. Már csak annyi van, h nekünk kellene már menni a bankba szerződni, de még nem kaptunk időpontot.Kép

Anita!
Persze, h vigyázok.Kép

Csema!
Nem nagy, mert csak 42 négyzetméter+a terasz. Kis picike, de az első lakásunk, és a miénk.Kép
Pont 1 éve dobott ki az Exem, és nem gondoltam volna, h 1 év múlva itt fogok/fogunk tartani.(baba, férj, lakás) KépKépKépKépKép Így utólag nagyon örülök neki, h kirakott anno.Kép

Niki!
Nagyon szép a pocid! Enyém is sokat nőtt állítólag. Legalábbis anyum szerint. Karácsony óta rengeteget. És egyre több a csíkom, de már feladtam.Kép
A szoba fala is nagyon teccik! Kép

De bunkó vagyok! Kép Üdv az új mamiknak!

Pussz,

Nancsika & Alex 32+0</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Ildi! Köszi! Mondjuk ez még csak egy kis töredéke, de szerintem is szuper lett! Majd ha teljesen kész lesz akkor csinálok képeket!

KépKép
nicika

Nicika, Anita
Megkérdezem csütörtökön a dokit, mert ez fontos! A sógornőméknél az elvágott zsinórból vették... Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem! Én úgy tudtam, hogy a még lüktető zsinórt megszúrják...

Melitta

Kép
nyf

Ildi
KöszönömKép

Kép

Kép
pgyöngyi

Mamacka! Szorítok nektek! Nagyon szép holmikat készítettél! Kép
Gratulálok az összes harmincasnak!!! Kép

Melitta

Kép
nyf

Most asszem, kilépekKép
További szép napot mindenkinek!!!

Meg ne fagyjatok!!!
Kép
vas

Nicika, nagyon csini vagy és a szoba is tündéri! Emiatt volt a szomorkodás? Kép Vagy rosszul emlékszem?

Melitta

Kép
nyf

A szülőszoba egyik részében úgy volt a köldökzsinórvér levétel, hogy amint kijött a baba elvágták a zsinórt és a még lüktető zsinórból (ami ugye kilógott a mamiból) vették le a vért!

KépKép
nicika

Adri,
milyen festékkel festettétek a képet a babszoba falára?
katicuska

Az azonnali vágást egyáltalán nem tartom humánus megoldásnak! Brrr!

Melitta

Kép
nyf

Nandu oldalán nem csak rendelni, de olvasni is lehet a használatáról.
És mivel pénteken valszeg ő is ott lesz az Arany 10-ben a Várandósok Klubján (bővebb infó itt: http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=139&cid=46262), akkor és ott át is lehet venni tőle.
Itt a Nandu-shop:
http://www.nandu.hu/Shop/shopHU.php
És innen lehet továbblépni a magyarázatokhoz. Bár élőben Nandu azt mondta, hogy a legújabb tapasztalatai fényében nem javasolja a gát nyújtását masszázs közben, mert esetleg úgy marad.

Ez meg egy érdekes (és hosszú) cikk a gátmetszésről:
http://www.nandu.hu/Magyar/Szules/Gatmetszes.htm

Olyan szépek a babaszobák! KépKép
Adri! Nagyon jó lett a kép!KépKép
Mamacka! Tök jókat varrtál! KépKép És milyen csini a pocakod KépKép!
Nici! Jókora pocak! Kép A háttérben a gyerekszoba fala van? Rékának nagy-nagy kedvence volt az oroszlánkirály Kép

Ildi! Nagyon pöpec az a babakocsi!

Hehe, folyton nézegetem a kocsikat, de nekünk van egy remek mélykocsink (egy lengyel tank Kép), tömegközlekedni amíg bírok, kendővel szeretnék, úgyhogy tippem szerint jövő tavasszal lesz aktuális a kocsivásárlás.

Borcsa
35+6 (Nyakamon a finis!!!KépKép)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Nyf! Milyen szomorkodás? Kép Már nem is emlékszem! Kép

KépKép
nicika

Nyf! Erre azt mondta a doki hogy valamit valamiért!

KépKép
nicika

NiciKép
Nem semmi Nálatok is a szoba! Patriknak elfelejtve minden rossz perce! Kép
Nancsika, a mi első lakásunk csak 35négyzetméteres volt, s oda két gyermekem született, valóban az a fontos hogy a tiétek!!!!

KépKép
csema

Borcsa! Igen! Ez a két falrészlet ami már elkészült a gyerekszobában! Kép

KépKép
nicika

Csema! Én is úgy örülök hogy fele már készen! Kép

KépKép
nicika

Látod! Ehhez azért kellett koncentrálnia!
Ja és el ne felejtsem, a pocid is szép!!!!Kép Kép

KépKép
csema

Köszi Csema! Kép

KépKép
nicika

<font color="119911"> Nici,
a felső sorban van a baba szívhangja, ami 120 és 160 között kell, hogy legyen. Az alsóban pedig a méhtevékenység, de ezek még nem nagyon vannak Nálad. Csak apróbbak.
Szép a pocak! Na és a 1,5 kiló igazán nem sok!
Nancsi,
jó a kecó! Gratula az autóhoz!
Vas, Anita,
én majd ma akarom meginni az első bögre maálnalevélteámat. Eddig nem mertem, hogy nem volt a dokim. Az Árkádban lent a BIoboltban lehet kapni, Ildi.
Mamacka,
nagyon ügyi vagy. Tök jókat varrtál és nagyon király, hogy sikerült megegyezni.
Anita,
levetetitek a köldökzsínórvért? Akkor tényleg azonnal el kell vágni a zsinórt. Kép Kép
Tünde,
szuper, hogy jobban van a nagylányod és hogy Te nem kaptad el! Most már csak azért kell a drukk, hogy februári legyen Bettina. Írj majd, hogy este mi volt.

Bocsi, akinek nem írtam, de ennyire emlékszem.
Ja, köszönjük a szobadícséreteket!!! Kép</font>
angi79

Nici
Ügyes a férjed! Kép

Nancsi
Gratula a lakáshoz! Jó lenne már ott tartani.

Angi
Köszi Kép azért a megegyezés sikere még nem tuti de mi pakolunk a hétvégén! Kép

...férjem ma volt egy tanácsadónál... én már egyáltalán nem értem ezeket a hiteles dolgokat... mert amit mondtak neki az alapján a használtra sem olyan vészes a törlesztés és lehet rá hitelt kapni.... újépítéssűt még nem is kérdeztük.
Még szeretnénk másik emberkével is beszélni...
Ha anyós a szavát tartva kb 3-4 hónap múlva tudna adni kb két milliót, akkor beletudunk vágni.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Málnalevéltea: én is iszom kb.1 hete, akkor jutott eszembeKép, én egy Auchanban lévő bioboltban vettem, 1 zacsi/250,-

Anita: persze, hogy bók volt!!!! Tudod vannak kismamák, akiket semmi nem érdekel, majd lesz ahogy lesz.. Te nem ilyen vagy és ez nagyon jó!!KépKép
Ezt a többi kismamiról is el lehet itt mondani!!Kép

Nancsi: akkor már közel van végre az álmok megvalósulása... tök jó!!KépKép

Nicika: nagyon csini maradtál így a vége felé is, Patrik büszke lehet Rád, persze Te is őrá a fal miatt (is)KépKép

Csema: lehet, hogy kedvet kapok valami sulihoz?Kép
tanulni szeretek, csak félek is tőle egy kicsit, hogy elhanyagolnám a családot.

Én is gratulálok a 30-asoknak!

Vikó: már megint hol vagy??KépKép

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Mamacka, összegben milyenben gondolkoztok? Mert egy ismerősöm árulja most a lakását (használt, de teljesen felújított), bár elég drága a méretéhez képest. De ha esetleg segíthetnék, akkor szívesen. Kép
Nicika, nagyon szép lesz a fal, komolyan, ez mestermű Patrik részéről! Le a kalappal! Kép
Poci szép! Kép

Nancsi, gratula a kéróhoz, úgy tűnik, 2005 és 2006 a te éved (is)!!! Veletek örülünk! Kép

A gátmasszázsolaj tulajdonképpen "csak" tápláló olaj? Vagy tartalmaz valami különlegességet is, és spéci dologról van szó? Mert én a pocimat is szoktam ilyen olajokkal kenni, mandulaolajjal, avokádóolajjal, illóolajjal bennük, és nagyon szeretem.
Vendég

TündiKép
Én most nyáron fejeztem be, így Szófi tuti tudja a gyerekgyógyászat tételeket! Kép
Nagyon nagy kedvvel kezdtem, de őszintén szólva a végére nagyon elfáradtam!
A munka, a kert a sok utazgatás, én a munkahelyemre napi 5órát utazztam, s ráadásul párom szerint kicsit voltam csak dinka, mert a két év alatt minden vizsgám 5-ös lett, szerinte ez stréberség volt, én meg olyan vagyok, hogy nem tudtam úgy suliba menni, vagy vizsgára, hogy ne készűljek!
De Neked hajrá!!!!!! Soha sem késő!!!!

KépKép
csema

Eszti
... minnél olcsóbbat keresünk! Kép

Olyan 10-11 millió amit így tudnánk fizetni... ha valóban úgy vannak a dolgok amit az ügyintéző mondott. Ezért néztünk már rengeteget és a használtak között lehet 50-60 nm is találni. Jó a hatvanas az szuterén, de nagyon szépen felújítva.
Ja és panelt semmiképpen nem akarunk venni, mert rohamosan romlik az értéke és lehet pár év múlva nem tudnánk eladni, nagyobbra cserélni. Inkább most valami kissebbet de téglát nézünk.

Ismerősötök mennyiért árulja, mekkorát és hol?

Kép
Kép
Kép
mamacka

<font color="aa00aa">Tünde, itt vagyok - olvasó üzemmódban Kép TAnulj, csak biztatni tudlak Kép

Köszi Ildi, neked is hasonlókat Kép</font>

indianyo

Sziasztok Kép
Nici Kép
Fantasztikus az Oroszlánkirályos szoba Kép
Szintinek tuti tetszeni fog Kép

Nancsika Kép
Szobák tök jók Kép Ezek egymás mellett vannak? Már csak a bútoroknak kell a helyükre kerülni és minden szupi lesz Kép
Mikor költözhettek?

Annácska 30+0 KépKépKép

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Vásároltam pár dolgot ma, később teszek fel róla képet Kép
Mindjárt visszaolvasok és jövök Kép

Annácska 30+0

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Mamacka, ez a XV. kerületben van, a Pólus Centernél, 50 nm, 1+2 félszoba, és tényleg gyönyörűen (talán túlságosan is) van felújítva, de ez sajnos többe kerül, mint amit ti gondoltok.....Kép
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?