A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!
Megvagyunk, bár már nagyon gázosak az éjszakáim, alig tudok aludni, hullafáradt vagyok.

Kinga! Én anno vettem rucikat a Cserepesen is (szvsz jókat ki lehet fogni). Nemrég fedeztünk fel egy bababoltot a Rókusi templom melletti utcában, nagyon aranyos nénike a tulaja, ott is vannak egész jó cuccok (használtak is). A Tescoban, Corában is lehet kapni jó dolgokat, na nem mindig. A Tisza Lajos krt. új turiban is lehet jókat "vadászni".

Lotti jobban van sokkal! Kép Lekopogom.. Azóta nem is volt baleset. Tegnap vittünk mintát az ÁNTSZ-be, állítólag kedden lesz eredmény.

Melinda
38+4

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda, ez nagyon jó hír! Reméljük a legjobbakat, drukk.

Ági és
KépKép
exdeus

Kinga!
A nagyáruház emeletén és a Cserepesen is vannak jó babaruhák. Egyébként nekem a Prince Oliver és a Kenguru Gold márkájuak váltak be leginkább. A Cserepesen az utolsó sorban árulják a babaruhákat. Szerintem olcsobb mint a Micimackó, vagy mint a Brendon. Egyébként tényleg a Tescoba és a Corába is ki lehet fogni.
Zita
zita_29

Exi!
én tényleg nem találtam semmit a Tescoban, a Corában igen. (nem sok mindent vettem ott)

Kinga!
akartam én is írni h. a cserin sok cuccot vettem, 80%-át, de sz.tem nem olcsóbb mint a boltokban, ill. van ami igen, de nem sokminden. ( 70ezret hagytam ott mikor kint voltam, nem is mentem többetKép )

hol van a turi a Tisza L.krt-n?
Vendég

Zozo! A Baby Bell helyén. A belső teremben kizárólag gyerekdolgok vannak.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zozo, elhiszem, mostanság én sem láttam ott semmit. De tavaly nyár-ősz környékén voltak nagy leárazások, akkor, ha szerencséje volt az embernek, nagyon tuti dolgokat talált. Nálunk a szekrény fele cucca Tescos. Kép
A Cserepesre nem valószínű, hogy megyek, a kínai boltok ua, csak ott melegebb van. Kép
Mi márc.-ápr. táján készülünk Pestre, még ott is körülnézek babaügyileg.
Meg előtt vmikor elmegyünk valszeg Pécsre a nagypiacra, de érzésem szerint tele pénztárcával kell nekiindulni. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Kinga: Milyen homeós bogyót kaptál?
Rucik: Én még mindig a Kengurus ruhákra szavazok Kép illetve örököltünk egy csomó Prince Oliver ruhát, azok is jók, pedig már 2 gyereket kiszolgáltak.
Cserepesen az utolsó sorban a kengurus srácoknál szoktam vásárolni (nem kínai és ha célirányosan megyek nem kell sokáig fázni) vagy a Nagyában. Esetleg Cora. A Tescoban olyan igazán ócska ruhákat lehet kapni...pár olyan ruhánk is volt, első mosás után lógott Grétin mint tehénen a melltartó.
Amúgy egyszer nem vettem Grétinek a Nagyában ruhákat, mert a férjem jól lebeszélt róla, ugyanis épp készültünk Pestre, és hogy majd ott vásárolunk...na persze...a Kengurus ruhák is drágábbak Pesten, ráadásul nem is voltak olyanok amik itt igen...úgyhogy jól nem vettem ott semmit.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kata,

A mi ismert adataink táblicskábaKépamit még nem igazán tudunk majd pótoljuk: nem és nevek)

Tné H.Mónika
Baba várható születése: 2006. május 27.(ez az első becslés...majd kiderül)
II.kórház
Dr. Tarnai László
Saját születésnap: 1976.02.14.

És még egy kérdés: videokazit szerinted mikorra tudjátok megcsinálni kb.? (csak azért, hogy lelkiekben mikorra készítsem magam az otthoni mozgásra... erre külön rá kell beszélni magam;)

Üdv:

vesm

vesm

Sziasztok!
lézi

Vesm,
nem kaptad meg a mélemet?
Anyuék elhozták, szal a napokban meglesz Kép Készülhetsz Kép
pankata

Szia Lézi Kép
üdv itt, mesélj Kép
pankata

Sziasztok! Mégegyszer!
Érdekel-e benneteket a Waldorf Óvoda?
Most lesz egy tájékoztató est, ahová bárki elmehet kérdezhet, szétnézhet stb.
Janár 27.-én, pénteken, 17 órától. Rigó u. 11-ben.

Üdv
Lézi
lézi

Szia mindenki

Lézi Béketelepen nincs Waldorf ovi?????

Köszi
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő Kép Béketelepen a Waldorf suli van Kép

Lézi Kép Engem nagyon érdekel, meg valószínűleg a mi picink oda is fog járni, de még nem aktuális a kérdés, mert Kristóf még pocaklakó Kép

Timi

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

Az egyhetes Déneske fotója.Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Tündéri, nem? KépKép Mivel a héten már 2 hetes nagyfiú lesz, majd teszek fel újabb fotót!
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zsuzsi!
Igen, tényleg tündéri. Főleg ahogy mosolyog.Kis manócska.
Zita
zita_29

Sziasztok!

Zsuzsa, nagyon aranyos fiacskád van, főleg ez a mosoly, nálam is bejön! Kép

Ma megjártam a Klinikán a terheléses cukorvizsgálatot. Először majdnem elküldtek, de biztosan kitértem volna a hitemből, ha a Vasasba kellett volna átmenni, de a végén megcsinálták. Egy hét múlva visszamegyek az eredményért, aztán meg elmegyek a diabetológiára.
A férjemmel is megjártuk a dokikat, a tüdőgondozóban a 9 órási időpont ellenére 11 után végzett, még jó, hogy a másik dokit át tudtam tetetni délutánra. De így legalább mindent elintéztünk, annyi, hogy Feri holnap megy vérvételre és vmikor audiológiára - a munkája miatt.

Ági és
KépKép
exdeus

Exi Kép Hogyhogy neked a klinikára kellett menni a terheléses cukor miatt? Nekem minden vérvételt (ezt is) a Vasasban csináltak.

KépKép

KépKép
timika

Kata, itt vannak az adatok!

Név: K-L. Zsuzsanna
Szül.: 1977.08.09.
Manó: Dénes Árpád
Szül.: 2006.01.11.
3090 gr és 47 cm
Dr. Vincze Emőke Kép
Női Klinika

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zsuzsi! Eszméletlen édesen mosolyog a fiacskád! Gondolom, jódolgában!Kép

Nálunk a 2:1 állapot változatlan, itt szúr- ott szúr, de jól vagyunk.Kép
Lottika sokkal jobban van, ma már egész szépen evett.

Melinda
38+5

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Timi, Nyirati azt mondta, hogy menjek oda. De ahogy írtam, el akartak küldeni, de ott sokkal jobb, mert az első vérvétel után elmentem, csak a második után maradtam ott, mivel a férjem nem tudott jönni, és egy óra semmire nem elég. Kép
A vasas az vmi halál, legalábbis ahogy én láttam akkor, amikor oda mentem.

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő! A Béketelepen tényleg a Waldorf iskola van, de nincs kizárva, hogy az ovi is ott köt ki. Költözni szeretne ugyanis az óvoda, de még nem találtak megfelelő helyet. Lehet, hogy az iskola befogadja, de még semmi nem dőlt el.
Timi! Jó egészséget Kristófnak és szüleinek!
Lézi
lézi

Sziasztok!

Erika, Melinda, Bibi!
Köszi a drukkokat! Rámférnek!!!

Karmen!
Holnap megyünk, úgyhogy ha lesz vmi kérdésem, úgyis írok!

Rita!
Köszi a bíztatást, remélem mi is ilyen ügyesek leszünk!

Rólam annyit, hogy holnap megyünk a Kaáliba.Már nagyon izgulok.
Megvan minden eredményünk.Minden jó, de a ciklus 2.napján vett hormoneredményből kiderült, hogy nagyon magas a prolaktinom,99,9 és a normál érték: 5 és 35 között van.Az agyalapi mirigy termeli és a peteérésben van szerepe és a stressz miatt ilyen magas. Úgyhogy mondtam is a páromnak, hogy bemegyek a főnökömhöz és megmondom neki, hogy ő(vagyis az iskola) az oka, hogy nem jön össze a baba!
Azt mondta a doktornő, hogy a Kaáliba erre majd kapok gyógyszert.

Most megyek, nagyon megfáztam, ki kell egy kicsit kúrálnom magam holnapra!
Holnap jövök és mindent elmesélek!

Csibe

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!!

El voltam havazva tele voltunk vendégekkel!

Zsuzsi: Nagyon gyönyörűséges a picifiadKép Csodaszép, jól sikerültKép Gratula mégegyszer!

Lézi: Igen akkor ezt hallottam én is, bocs én már azt hittem kiköltözött.... Illetve azt hittem ott is nyílt egy, egészen pontosan! Köszi az infót!Kép Lézi, mitől különb/más a Waldorf ovi/suli mint a sima hagyományos?

Csibe: Nagyon nagyon drukk holnapra, gondolunk Rátok ezerrel Kép ++++++++++++++++++++++++++++++ És jobbulás, én is dögrováson ismételten visszaestem! Jó lenne már egyszer kilábalni belőle és megerősödni...

Kata: Táblázatba:
Enikő, 1978.01.23KépKép
Boglárka Lilla 2002.03.25. (2980 gramm és 49 cm)
Viola Róna 2005.02.04 (2300 gramm és 46 cm)
Dr Vincze EmőkeKépKép Női klinika

Kinga: Csak új babaruha vagy használt (de kitűnő állapotú) is érdekel?

Mindenórás kismamik még egyben vannak? Dancsi már kórházban, ugye? Drukk neki(k)!!!!!!!!!!!!!!!!++++++++++++++++++++++++++

Jóéjt
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő: Kiünnepeltétek magatokat? Volt tortád? Kép
Waldorfról épp a minap fejtettem ki nem épp pozitív véleményemet egy másik topikban....
Google-ban rákeresel, lesz egy csomó olvasnivalód a témával kapcsolatban.

Annyiszor gondolok Dancsira, de még nem írt Kép

Csibe: Drukkolok!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Üdv!
Csibe, mennek a drukkok!!!
Enikő, boldog szülinapot, utólag is... Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő!

Nagyon boldog szülinapot kívánok neked!

Csibe!

Nagyon drukkolok!

Bea!

A Waldorfról nekem sincs jó véleményem.Én nem adnám oda a gyerekem.

Zsuzsi!

Nagyon édes a Déneske.

Ildi
tfildiko

Ildi: Én sem adnám oda az enyémet Kép

Zsuzsi: Déneske tényleg olyan mint egy kis manó Kép Tündéri Kép És várjuk a képeket Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Jégvirág, Tfildikó: A Waldorfról az érdeklődőknek írtam, nem az ellenzőknek. Az önkörmányzati óvodákban lehet találni nagyon jó pedagógusokat (nyilván Ti is azok vagytok) és nagyon rosszat is ami után az embernek igénye lesz a Waldorf szemléletre. Mi szeretjük a szegedi Waldor ovit. Sajnos nem találtam Jégvirág negatív hozzászólásod a téméhoz.
Az érdeklődőknek még leírom, hogy van egy kialakulófélben lévő honlap amiről a jövőben lehet informálódni a szegedi "Waldorfeseményekről".www.waldorfszeged.hu

Üdv!
Lézi
lézi

Enikô!
Engem érdekel a használt babaruci is,mert úgysem tudják elnyu˝ni annyi idô alatt amíg kinövikKép Kép
Timika,Jégvirág!
Corizalia nevü homeopátiás bogyót szopogattam.Óránként egyet és már sokkal jobban vagyok.Ma már dolgozni is bejöttem.Van egy pumpásom is,aminek nem emlékszem a nevére,az a torokgyulladásra volt tökéletes.Vasárnap pumpáltam 2x és hétfôre elfújták a torokgyulladást.Nekem tényleg beváltak.
Lányok!
Köszi mindenkinek a babarucis hozzászólásokat!!Remélem olcsóbban megúszom a bevásárlást mint Zozo Kép
Lézi!
Üdv közöttünk!!Mikorra várod a babádat?
Ez a becenév a lustaságra utalKépKép
Zsuzsi!
Nagyon szép Déneske!! Nem is tudtam hogy az egyhetes babák is tudnak már így mosolyogni(látszik hogy tapasztalt anyuka vagyok) Kép

Aki megy ma tornázni,annak jó szórakozást!Én ma még kihagyom.

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Lézi Kép Köszi! Kép Azért ha van kedved, írjál magadról, meg persze az ovi sorsa is érdekel!

Csibe Kép Nagyon drukkolok neked a mai naphoz és jobbulást kívánok!

Enikő Kép BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!! KépKépKép
Waldorf: mindenben különbözik gyakorlatilag Kép Az ovi is és a suli is. Ezt nagyon nehéz lenne egy ilyen hsz-ben kifejteni, de pl. Vekerdy elég sok könyvet írt ilyen témában (Az iskola betegít? Gyerekek, óvodák, iskolák, Másféle iskolák, stb...) és olvashatsz róla a waldorf.lap.hu-n is. Nekem azért nagyon szimpi a Waldorf, mert azt adja a gyereknek, amire az adott életkorában szüksége van és nem csak kis agyak "kinevelésével" foglalkozik, hanem nagyon odafigyel az érzelmi világukra is Kép DE! Ha mondjuk azt szeretnéd, hogy Bogi fél év után írjon, olvasson, járjon szolfézsra, angolra, meg mondjuk balettra is 6 éves korától, akkor ne ilyen suliba add! Itt minden másképp halad, sokkal fokozatosabban, ezáltal lassabban. Szóval messze nem azt akarom mondani, hogy a Waldorf tökéletes módszer, de a hagyományos poroszosnál nekem sokkal szimpibb.

Timi

KépKép

KépKép
timika

Megszületett Dancsi kisfia!
Boldizsár 9 órakor született 3780 gramm, 53 cm

Nagy-nagy gratula Dancsiéknak a picúrhoz! Sok tejecskét, sok erőt és sok boldogságot!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

DAncsi!
Gratula Kép
Vendég

Gratulálok és minden jót kívánok Dancsinak és a kis Boldizsárnak! KépKépKép

Timi

KépKép

KépKép
timika

Lézi: Küldtem levelet.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Csibe!
Ne aggódj a prolaktin szinted miatt amikor én jártam a kaáliba nekem is nagyon magas volt kaptam rá gyógyszert a terhesség 8. hetéig(ha jól emlékszem)kellett szedni.Elsőre sikerült a lombik és hamarosan szülök!
Sok sikert!
35+4
nesszi

Dancsinak gratulálok és sok-sok boldog percet,órát,napot és évet kívánok a kis Boldizsárral!!! Kép

szszkinga

Lányok!
Találtam a bebibolt.hu-n olyat hogy 10 db textilpelenka 1334.- Ft.Szerintetek ez jó ár érte?
Ha szeretne valaki,náluk van nagyon aranyos és színes játszószônyeg 4560.-Ft-ért!!
Kinga (23+5)

szszkinga

Dancsinak nagyon gratulálok!

Ildi
tfildiko

Sziasztok Kép

Dancsinak gratula Kép Boldizsárnak is sok egészséget Kép

Zsuzsi,
nagyon édes ez a mosoly, gondolom, mindenkit elbűvölt vele Kép Tündéri Kép

Kinga,
Az jó ár a pelusokért, ált. olyan 200 piz körül vannak, de a bebibolt.hu 1500 ft-ért szállít, futárral....

Ildikó,
csinálom a táblázatot, hát mit látok Kép 74.09.10, dettó KépKépKép
pankata

Sziasztok lányok!

Az én "babáim" már 3 és 5 évesek. Pici koruk óta próbálok bekapcsolódni ehhez hasonló topikokba,kaptam már sok jó tanácsot, de egyszerűen...... hogy győzitek ezt idővel?
Ami a Waldorfot illeti az ovi "nem ront el" senkit. Iskolát meg bármilyent vállasztasz is, negyon meg kell nézni a tanárt mielőtt rábízod a gyereked, de ott még mi sem tartunk.

Üdv
Lézi
lézi

Pankata!
Hát a szállítási költséget azt nem néztem.Így viszont hiába olcsó a pelusKépKöszi hogy szóltál
Kép
Lézi!
Én még bôven gyôzöm idôvel,mert az elsô babámat várom most.Hogy késôbb mi lesz,azt nem tudom...Kép

szszkinga

Sziasztok!

Zsuzsófi ritkítanod kellene a programokon, mert be fogsz őrülni... Le a kalappal, ha mindez sikerül két pici mellett!

Pankata azt elhiszem, hogy összejöttetek a Titanicon, jó hosszú film. A végére én is beadnám a derekam. Kép

Zita honnan számítva az utolsó sor? Elég ritkán megyünk ki, eddig mindig kocsival voltunk. Attól a bejárattól nézve? A kenguru-s motyók tényleg jók. Pólókat kellene néznünk.

Lézi üdv. Más info rólad, minthogy kedveled a waldorf módszert? Kép

Klzsuzs valóban tündéri!!! Jól érezhette magát bent, hogy így ki van simúlva! Kép

Exdeus irígyellek, hogy te nem a vasasban voltál terhelésen...

Csibe a főnököd meg ne sértődjön, aztán nem lesz munkád. Kép Drukk ezerrel!

Enikő majd csak itt a jobb idő és könnyebb lesz meggyógyúlni. Vöröshagyma kúra? Már ha a férjed engedi. Kép Remélem sok, szép ajándékot kaptál!!!

Timika akkor mi a helyzet a továbbtanulással? Az attól megy a korosztályával együtt, vagy nem?

Dancsinak gratulálunk! Gyors összeszokást kívánunk! Meg persze sok tejet. Kép

Szszkinga milyen márkájú? Ha esetleg látszik a képen az a jó, minél sűrűbb a szövése. (A tetra-t dicsérik mindig.) Különben, ha csak szájtörléshez használod majd szerintem egy babát a gyengébbek is kibírnak. Nekem beszegett végű van, nem szeretem a vasalás miatt.
hajni_

Nagy grat Dancsiéknak! Szép nagy baba lett Boldizsár is!

A 4 januári kismamából már csak én maradtam?Kép Rikával mi lehet? Õ is babázik már?

Enikő! Boldog szülinapot, így utólag is!Kép

Melinda
38+6

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Jól összeszaladtunk! Kép

Szszkinga akkor látom Kata már válaszolt is az árral kapcsolatban.

A betegeknek, csak hogy jobb kedvre derítsem őket: tegnap becsípődött a derekam és egész nap úgy járkáltam, mint aki bekakilt. Én voltam itthon a "körtebecsinált" (már az alakomból kiindulva). Kép Gyógyuljatok!

Hajni
hajni_

Sziasztok!Kép

Én is el voltam tűnve kicsit - volt egy kis szopis pánikunk, szerencsére feleslegesen!Kép
Azt hittem elfogy a tejem, de szerencsére szó sincs erről!Kép

ZsuzsiKép
Nagyon szép Déneske!Kép Ez a mosoly!KépKép
Boti is rötyög sokat - főleg tele hassalKép, de még nem sikerült fényképezővel elkapni a pillanatot!

Dancsinak nagy gratula!!KépKép Szép nagy baba lett Boldizsár!Kép

EnikőKép
Boldog szülinapot!!KépKép

Pussz, Zitus

Kép
Kép
zituska28

Hajni,
Ez volt az én szerencsém Kép Mármint hogy hosszú a film Kép
Mesélj kicsit Dorkáról, olyan tündéri lehet Kép Kép esetleg????

Lézi,
Mi meg már "ott tartunk", nem is tudom, olyan fura érzés volt tegnap az oviban a szülői után, ahogy leültünk mi 6-an, a ballagósok szülei és választottunk tarisznyát, meg összeírták, hogy ki hova megy, melyik suliba és ha hiszitek, ha nem, teljesen elérzékenyültem. Ez olyan nagy lépés....
Fiúk, lányok? Mindkettő a Waldorf oviba jár? vagy a kicsi még nem ovis?

Képzeljétek, ma Minikém "csajozott" délelőtt, egy barátnőméknél voltunk és úgy elfáradt, hogy totál "kidőlt", még most is alszik KépKépKép
pankata

Hajni, Pankata!
Info rólam....Az elmúlt nyáron költöztünk Vásárhelyről Szegedre. Rita 5 éves, Hunor 3, Õ bölcsis. Én pedig nem régen kezdtem újra dolgozni, szerencsére itthonról és 4 órában.
Üdv
Lézi
lézi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?