A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

lina!próbáltad már,h.ha feladja félúton,akkor átteszed a másik cicidre?az eleje mindig könnyebben jön,hátha!én 2 mellből etetem,így sűrűn ürül,és így termelődik is.
mrege

Gondoltam, h. le fogok maradni, a délig írt maradt megnyitva....

Nana, nekünk van elektromos fogkefénk, szájzuhannyal. Mi nagyon szeretjük. A manuálisat utáljuk. 2éve kaptunk egyet, akkor elromlott, és pár hónapig kézivel kellett volna mosnunk....de nem nagyon bírtunk vele, mindig koszos maradt a fogunk. AZ elekrtomos után ilyen érzésünk volt, és a karácsonyi pénzből vettünk egy szupert. Szerintem erre adjon az ember ki többet, mint fogorvosra. Kép

Mrege, lehet, h. én is kipróbálom ezt a citromfüvet, bár Zsófi szépen alszik, mióta meggyógyult. Kép

Ser, nagyon huncut a huncut Hanna! Kép Mekkora jó nagy ágytaok van. Zsófinak már most kicsi keresztben, pedig éjjel állandóan forog...és a fejvédő mögül sikongat reggel. Kép Kép

És képzeljétek, tegnap úgy "harcolt" a fürdőlepedőjével, h. hátról átfordult hasra. Õ is meglepődött, meg én is. Kép

Bea, Lilla nagyon tündér! Hogy imádja a fényképezőt. Kép
birolili

mino!írtam emailt!
mrege

Roz, gratulálok Áki méreteihez! Kép Nem semmi! Kép

Lina, és felhívtam egyszer egy ilyen szoptatatási tanácsadót....hát.....fél órát beszélt a semmiről, amit már én is tudtam....megoldásra annyit mondott, hog yha kel éjszaka sűrűn, akkor ciciztessem....igény szerint KELL SZOPTATNI. Anya meg purcanjon ki. Na, jó , mondom, erről ennyit.....

Ser, te hogy altatod bent napközben Hannát? Elalszik nappal is cicin?
birolili

Sziasztok,
Most találtam rátok, és ha lehet én is csatlakoznék.
Én is hasonló cipőben jártam másfél éve mint Pity. Mi 2004 Aug-ban költöztünk ide, akkor már 11 hetes terhes voltam iker babákkal. Igaz a férjem családja itt lakik, de én mást nem ismertem Kecskeméten, és novembertől már szinte a lakásból sem mozdulhattam ki. (veszélyeztetett terhes voltam).
Pity,
Ha bármiben tudok segíteni, nagyon szívesen!
A többiek már elég jól leírtak mindent, talán csak még annyi, hogy a Piaristák terén van az SzTK ahol a védőnők tanyáznak, itt kapsz kiskönyvet, és ide kell járnod terhesgondozásra. Az hogy melyik védőnőhöz tartozol, a lakcímtől függ. Mindeképp jelentkezz ott ha ideköltöztetek, szerintem elég rendesek. Én ketőőhöz is jártam (menet közben költöztünk Kecskeméten belül), és mindekttő szimpi volt

Sziasztok,
Virag
mvirag

Lili, tegnap óta csináljuk, h nem cicin alszik el Hanci nappal. Hanem megpróbálom, h egyedül az ágyában, persze feláll, sikongat, stb, de ott vagyok, megnyugtatom visszafektetem, ha kell kiveszem, lenyugszik, visszateszem, és tegnap is meg ma is félóra volt, és utána 2.5 órát aludt. Õ egyébként jobban alszik bent, mint kint.
Milyen nagy már Zsófi is, h forogKép! 70x 140-s az ágyunk, én nem is akartam kisebbet, mert ez továbbalakítható gyerekággyá, és annak meg kell, h ilyen széles legyen, sztem.

Bea, nem is azért írtam, csak néha megvédem magunkatKép! De tényleg ilyenkor autóval jönnek, és max 2 perc az út a két kórház közöttKép.

Roz, Áki nem semmi!Kép

Kép
seriff

SeriffKép Kicsi Hanna edes mosolygosan kel!Kép Biztos jot aludt!Kép
A haz a Tiszavirag utcahoz kozeli buszmegallonal van, vele majdnem szemben. Csak egy kis tabla van kint rajta egy vezetekes szammal, egy idos bacsi arulja.

Kati vegul ket ora alvas utan felebredt vegleg, de nem banom, remelem neki is eleg volt!Kép
Sbea, koszi jol vagyunk!Kép Most eppen a csorgolabdat pufoli a jatszoszonyegen es kiabal hozza.Kép

Tenyleg Pity, kell szedned valamit (progeszteron)? Hogy viseled az elso trimesztert?

Lili.Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

annyit olvastam hogy felére nem emékszem Kép

pity( bocsi csak igy rövidebb Kép)
szóval baumax akkor a feluljáró mellet laktok majd ?? akkor nem lesztekmessze tölünk mi a praktiker és baumax közötti részen lakunk hát nem egy leányálom környék

mrege
nagyon el vagy veszve olyan ritkán jösz mindn erendben ? ez citrom fűs sztoryt megmosolyogtam mi is igy jártunk a multkor bealtatam az egész családot Kép Kép

lili
én is jártam igy szopis tanácsadóval megkérdezt hogy eszünk mikor eszünk iylen ciicim ... aztán végén csak anyt mondot hogy szoptassak minidg és ha van elég kakis pelus van elég tejcsi is ezt én is tudtam nem is tudom mit vártam tőle

szemészetis tipett köszi mindenkinek Kép

annyi mindent akartam még irni de mennem kell mert adri megfésüte ákit a morzsa söprüvel és nagyon sír Kép Kép meg niki si mindjárt itthon van és még ezer a dolgomKép

jövök később

Kép

Kép

Kép
roz23

Seriff,
egyszer majdcsak odaköltözünk...de leona nem olyan kis tündibébi ám, mint Hanci. A mai bodyjuk viszont egyformaKép

Lina,
bizony mázlid van, hogy itt van anyukád és Lili is elfogadja!

Roz,
Robi a Visionnél nézette a szemét, nem kellett időpont, de ha vmit fel kell írni, gond van, akkor kell hozzá a dokinő, aki nincs mindig ott.
Nem semmi ez a súly!

Mrege,
én már hónapok óta ajánlgatom a citromfűteát és használom is. Az orbáncfűről még nem hallottam, h nyugtatókban lenne, csak citromfű, komló, macskagyökér.

Lili,
igen, jobban vagyok. Zsófi gyorsabban elfelejti ezt a vérvételt, mint te.
Gratula a forgáshoz!

Kép
sygnum

Virág,
persze hogy lehet! Mesélj magatokról!
A védőnők kiköltöztek már az Izsáki útra.

Seriff, Lili,
Leona is bentalvó. Kint ő sem alszik, csak rajtam.

Kép
sygnum

Szia Mvirág! Kép

Csak gyorsan Pitypalatty-nak annyit szeretnék, hogy a védőnők már az izsáki úti korházban vannak és akikkel én eddig találkoztam, tényleg aranyosak. Kép

Lili, bocsi, most látom hogy írtál. Tanultam. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok,
Nem is tudom mit meséljek hirtelen. Próbálom visszaolvasgatni miket írtatok, és megismerni kicsit mindenkit, de elég régen indult a topic, sokat kell olvasni:-))
Szóval a jövő hónapban lesznak egy évesek az iker gyermekeim, Benedek (Beni) és Anna (Panka).
37 hét három napra születtek. Az első időszak nagyon nehéz volt, és én biztos nem boldogultam volna segítség nélkül...Igazi tündérek a gyerekek Beni a bújósabb, mindent megtesz érte hogy ráfigyeljünk, produkálja magát stb. Panka igazi vagány nő. Õ már áll és járni próbál, Beni jól elvan, nem nagyon aktivizálja magát. Épp ezért járunk most egy Dévényis gyógytornászhoz, mert még nem mászik csak kúszik és ül, máskülönben jól fejlődik (már probál beszélni pl. mondja hogy cica, baba), csak a mozgásban lassú.
Én nehezen szokok meg itt. Nem sok embert ismerek...Mi Hollandiából költöztünk ide, és mint írtam veszélyeztetett terhesként eléggé bezárt életet éltem. Mi kétszer is költöztünk: 10 hetes terhesen Hollandiából haza, majd az albérletből a lakásba amit vettünk 7 hónapos terhesen, közben ment a felújítás, és mikor beköltöztünk rá egy hétre bekerültem a kórházba és már ki sem jöhettem szülésig.... Mikor a babákkal hazajöttünk azt sem tudtam hogy mi hol van ,mert az anyukámék pakoltak ki a dobozainkból és a legtöbb dolgot a babáknak a férjem vette meg. Szóval káosz volt. Elég kacifántos két év áll mögöttem:-), de mostanra már minden sinen van. Annyira aranyos ez az egy éves körüli időszak. Minden nap tanulnak valamit..
Most látom, hogy egy kisregényt írtam, ugyhogy le is ütöm magamat gyorsan:-)
mvirag

Pitypalaty,
az én orvosom Dr. Horti Tamás, tényleg nagyon aranyos, legalábbis velem az volt.
A szülést abszolút pozitívan éltem meg, semmi rossz élményem nem volt.
Ha azt el tudod fogadni, hogy nem egy egyágyas zuhanyzós szobában, IKEA ágyakor fogsz aludni, és a zuhanyzó sem épp a leszebb, akkor minden ok, a szakmai színvonalra nem lehet panasz.

Mrege,
a védőnő meg az orvos is csak annyit mondott, hogy fejjek. Az meg nem megy, sőt tegnap annyira nem ment, hogy fájt is tőle a cicim.
Most ott tartunk, hogy a 6 etetésből kb. 2-nél kap tápszert, és akkor is csak 30-40 g-ot eszik, az eddigi 6 pótlás 70-80 g helyett.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Syg,
neked akartam még írni, hogy Lili valószínűleg azért fogadja el jobban anyut, mert az első két hetét vele is töltötte, nem idegen neki. Sokat büfiztette, tisztába tette...
De amúgy eddig egy ember kivételével mindenkinél jól elvolt, bár hosszabb időre még csak anyunál hagytuk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

mvirág Kép
üdv itt köztünk Kép
hu nem lehet könnyű ikrekkel Kép bár nekem 3 gyeköcöm van (4éves-2 éves 10 hós) de ha ikreim lennének el sem tudnám képzelni hogy birod ??? hu az eleje tényleg nehéz lehett nem semmi öszinte leszek én mindig féltem attól hogy ikreink lesznek ( tiborék családjában van több is ) montam is neki hogy azt a kromoszomáit tartogassa másnak Kép Kép
most hl laktok itt kecson néztem képet proflodban nagyon édessek gyerekek Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Szia Virág! Hol laktok? Mit csináltál szülés előtt? mennyi ideig éltetek Hollandiában? Édesek a képen az ikrekKép!

Syg, bízd ide, megbírkózom majd Leoval is Kép! Ez amúgy milyen body? mert mi Anyukámtól kaptuk, de már kivágta a cimkét.

Roz, hogy van Áki, a morzsaseprűs frizurakészítés után?Kép A múltkor 2 napig gondolkoztam, h melyik a hagyományos, drótos habverő. És akkor tusolás közben (?Kép) megvilágosodtam.Kép

Dora, majd ha kicsit melegebb lesz, megnézem azt a házat, ez a mi oldalunkban van?

Lina, nyugi, egyetlen csepp anyatej is több a semminél! Minden mililiterével jót teszel!Kép

Syg, Lili, én ebben a hidegben annyira nem bánom a bentalvósságotKép!

Kép
seriff

Cukker?

Kép
seriff

Sziasztok!

Köszönöm az infókat.
Seriff
Esztergom tényleg romantikus, a Kis-Duna sétány, a bazilika, és képzeljétek van egy állítólagosan gyógyító kő is, ahová a fekete ruhás, szoknyás öreg nénik mennek, és virágcsokrokat tesznek a kőre. Annyira aranyosak.

Sbea
Remélem én is megszeretem majd. A férjemnek kiterjedt baráti köre volt a gimis éveiben, de azáta szinte mondenkivel megszakadt a kapcsolat.

Lili
Ezeka fogkefék tényleg ilyen jók? Kép

Mrege
Nem zárom ki, hogy máshová menjek, mondjuk Kunszállás is szóba jöhet, írd le kérlek a legfontosabbakat. Köszönöm. Kép
(Pestre nem hiszem, hogy bemennék, az egyik barátnőm Vácról bement, de azt mondta, nem volt nagy különbség.)

Virág
Köszönöm, az jó, ha szimpik a védőnők, én találkoztam már furcsával is. Azt az Sztk-t a piaristák terén láttam már kívülről, olyan tisztának tűnt.

Dora
Nem kell semmit sem szednem, de nem bírom jól, mert folyton émelygek, de (kopp kopp) hányni még nme hánytam. És nagyon sokat tudok aludni.

Roz
Nekünk nagyobb szerencsénk van, mert nem annyira kint lakunk, hanem a baumaxtól a kp felé, egy nagy kerszteződésen túl. A másik oldalon vmi spar van, v ilyesmi. Azt tudom, hogy a lépcsőház is elég oké.

puszi mindnekinek
Pitypalatty
pitypalatty

Szia Virág üdv köztünk.Nagyon édesek az ikrek.Mi is járunk egy Dévényis gyógytornászhoz.Csak nem egy helyre?KépMi a Locskai Mariannhoz szoktunk menni.Ti?

Lányok Cukker nekem nagyon gyanús.Nana most nekem van megérzésem.Kép
Lehet,hogy már babázik?Kép

Seriff teljesen jogos,hogy megvéded őket.Nekem sem velük van /volt bajom,hanem a rendszerrel.Kép

Mrege nagyon ügyik vagytok!Tényleg ritkán jársz erre.Napközben miket csinál a babó?

Syg ezt a tea Lillának is adható?Kíváncsi vagyok most hogy alszunk majd.Kapott egy Viburcolt lefekvés előtt a popójába.Meg a fogacska is eléggé előbújt.

Lili sajnálom pici Zsófit.Kép

KépKép
KépKép
sbea

Egy mai kép a főnökasszonyról.Kép

Kép

KépKép
KépKép
sbea

Sziasztok,

Bea,
nagyon édes Lilla, a kis Főnök!

Lina,
Lili cumizik? Nem lehet, hogy cumizavar? Megszokta, hogy a cumisüvegből máshogy jön a kajcsi, és a cicivel nem akar kínlódni. A cumizás másfajta szájmozgást igényel, lehet, hogy ezért nem zárja össze a száját? Nem akarok okoskodni, csak segíteni szeretnék. A www.lll.hu honlapot nézted? Ott is vannak tanűcsadók, meg korábbi válaszok is.

Syg,
Leonának hogy adtad a Stodalt? Emese is köhög, voltunk dokinál, de nálam bevált a Stodal, nála is kipróbálnám, hátha hamarabb gyógyul.

Sajna az analízis nem sikerült, jövő szerdán próbálkozom megint Kép Nem keserít el, mert én még nem is érettségiztem matekból, majd lassan megtanulom Kép

Üdv Virág,
csodásak az ikrek, egy barátnőmnek vannak 1,5 éves ikrei, csodállak érte Titeket Kép

Szép álmokat mindenkinek!

Kép

Kép
kobudo

Bea,
Cukker még otthon van, csak ma nem tudott jönni. Holnap majd jelentkezik.

Pitypalaty,
elfelejtettem az előbb, 20-án szültem, és pont szentestére mentünk haza. Jó kis karácsonyi ajándék volt, bár őszintén szólva eszünkbe sem jutott, hogy karácsony vanKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kob,
cumizni és cumisüvegezni sem tud igazán, vagyis változó. Van, hogy nagyon jól szopik, és üvegből is ügyes, van, hogy azokon is rángatja a fejét. A síma játszócumit meg nem is igazán tudja a szájában tartani. A cumisüveget is úgy kezdi el rendesen szívni, ha mozgatom a szájában ki-be. Ebből sajnos nem jön magátólKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Pity, tényleg ilyen jók, mi nagyon szeretjük. Nagyon jól kitakarítja a fogakat. Kép

Bea, nagyon király ez a kép a főnökasszonyról. Kép Apa üzeni. Kép

Ja, azt el is felejtettem írni, h. Cukker nst-n volt, a férjével találkoztunk reggel, mikor Zsófit vittük vérvételre.

Kob, a következő próbára biztosan sikerülni fog. Kép Én hiszek benned. Kép

Virág, nagyon aranyosak a gyerkőceid. Kép

Syg, megjött a lámpánk, már bevetettem. Kép

Mindenkinek jó éjt.
birolili

Sziasztok!

Én már nagyon izgulok CUKKER miatt. Egész este és reggel ő járt a fejembe. lehet hogy bent tartották szegényt? Vagy lehet hogy már gyönyörködik a pici lányában? Kép

Vki nem tud róla vmit?

KépKép
KépKép
nana09

Tegnap szörnyű anya voltam. Kép Kép Egész este veszekedtem Danival. Rájöttem egyre jobban félek mi lesz ha megszületik a kicsi? Hogy fogok boldogulni a helyzettel? Úgy érzem én túlságosan maximalista és szigorú ember vagyok ahoz hogy megtanuljam lazábban venni a dolgokat. Kép

Tegnap Dani már annyira felidegesített hogy ugy éreztem most már kap egy pofont... Kép Kép Borzalmas!!! Kép Mi van velem? Ezek a hormonok szép kis játékot üznek velem. Aztán apa "megkegyelmezett" a gyereknek, bement hozzá, odafeküdt mellé és elaltatta én meg sírógörcsöt kaptam. Kép

Szóval nagyon szomorú estém volt Kép és megint rájöttem csak csak teljes nyugalommal és kiegyensulyozottan lehet jól nevelt, nyugodt gyereket nevelni. Eddig olyan édes, nyugodt, szófogadó gyerekem volt, de amiota oviba jár legtöbbször egy kis ördögfióka és sajna ugy érzem nekem most nincs elég erőm és nyugalmam hozzá.

Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszan "feltartottam" a topikot, de most nagyon elkeseredtem.

KépKép
KépKép
nana09

Nana,
két dolog jutott eszembe arról, amit írtál:
egyrészt az ilyen "rosszalkodás" valszeg a megváltozott körülményeknek, az ovinak szól, mégha szeret is oda járni, meg kell emésztenie a változást. Még csak 2 hete jár Dani oviba, Kamilla legalább egy hónap után nyugodott meg, szeritem Roz is ezt írta/írja, hogy náluk is volt ilyen helyzet.
Másrészt a gyerekneveléshez szerintem el kell fogadni azt, hogy nem lehetsz tökéletes anya, a szakirodalomban azt mondják, hogy elég-jó-anyának kell lenni. Ebbe szerintem belefér egy kis harc is, ettől fogsz, fog Dani is fejlődni, Te nem így látod?
Egyébként én a szülés előtt 2 héttel voltam ilyen sírórohamos, meg ameddig ki nem alakult az élet új rendje Emesével. Szóval nem tartasz fel, írj nyugodtan, és remélem nem okoskodásnak veszed, amit írtam, nem annak szánom, hanem nyugtatásnak, jó?

Kép

Kép
kobudo

Nana, ne keseredj el. Neki is fel kell dolgozni a változásokat és most ez történik. A 3 éves kor környéke amúgy sem egy könnyű időszak. Persze biztos, hogy te is változtál (hormonok) és ő ezt megérzi, annál inkább "rossz". Szeretné visszakapni a régi anyát. Szerintem próbálj megnyugodni, lehiggadni, akkor ő is megnyugszik. Engem is nagyon sokszor felhúznak és olyankor arra gondolok, hogy én vagyok a felnőtt, nekem kell okosnak lennem. Persze sajnos néha elszakad a cérna nálunk is. Pedig ez nem jó, dehát mi sem vagyunk fából... Ilyenkor mindig elmondom nekik, hogy nagyon-nagyon szeretem őket csak azt nem, ahogy viselkednek és soha nem is fogom eltűrni azt a fajta viselkedést. És fontos, hogy ne agyalj előre, hogy mi lesz, ha itt lesz a kicsi. Az is lesz egy helyzet és majd megoldjátok. Kár előre izgulni ezen! Bocs, hosszú voltam.
balim

Balim,
látom egyszerre jár az agyunk, és a kezünk Kép

Lili,
köszi a biztatást Kép

Kép

Kép
kobudo

Kob, mennyire egyszerre írtunk Kép. Sajnálom a vizsgádat, remélem jövő héten sikerül.

Pity, Virág, de jó, hogy itt vagytok. Pity, Kecskemét jó hely, én itt születtem és élek, bár a párom nem akarja megszokni Kép. Õ a hegyek közé vágyik.

Cukker, jelentkezz, mi van veled? Bence hogy van? Tényleg homloküreg-gyulladása van? Melegítsétek neki sokat, hogy oldódjon a váladék. Most nálunk is kezdődik valami, taknyosodunk mindannyian, apát kivéve. Pedig hétvégén lesz Milán négy éves és jön a család ünnepelni.

Ser, Hanci biztos kialudta magát, annyira jókedvű a képen Kép.

Dóra, tény, hogy a Búzavirág hangosabb mint a többi, de ha a hálók hátul lehetnek akkor nem olyan vészes. Mi a Búzavirág és a Tavaszmező közötti utcában lakunk, nagyon szeretjük, nagyon csöndes és nyugodt.
balim

Kob, Balim,
Köszönöm szépen és teljesen egyettértek veletek. Én is tudom hogy nem lehetek tökéletes anya, csak én ezt teljesen még mindig nem fogadtam el.
Tudom - anyukám is mindig mondja - hogy idő kell még Danusnak, mégcsak 2. hete jár oviba és tudom hogy ez óriási változás neki.
Én is így vagyok vele, néha nekem is elszakad a cérna és akkor utálom magam, de ahogy írtátok is "nem vagyunk fából".
Szegény tegnap szipogva újságolta a mamának, hogy "anya kiabált velem"

Nekem pedig szórul-szóra ezt mondta:
"anya, hogy kiabálhatsz a te édes kisfiaddal?" (hogy mondhat vki 3 évesen ilyet?...)
na ebben a pillanatban majdnem elsírtam magam, de ekkor még visszafolytottam, mert számára rosszabb látvány nem is lehet mintha én sírok. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Kob, a vizsgádat én is szívből sajnálom. Kép
Én imádtam az analizist (bocsi Kép) és szívesen segítenék, de ha jól emlékszem az anyukád matematika tanár, ugy hogy jó kezekben vagy. Kép
Persze 2 gyerköc mellett szerintem én még megprobálni sem mertem volna.

KépKép
KépKép
nana09

Nana, annyira édes beszólásai vannak Danusnak. Gondolj arra, hogy nem lehet rossz anya az, akinek ilyen tündéri kisfia van. Aki három éves létére így képes megfogalmazni a gondolatait, ennyi érzés van benne, az biztos rengeteget kap otthon Kép. Ne legyen bűntudatod, mosolyogj rá, hiszen ő a te édes kisfiad!
balim

Jó reggelt! Kép

Képzeljétek, hogy Zsófi 10órától reggel 5:40-ig aludt. Kép Kép Ennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn nnyire kipihentük magunkat. Nem akartam hinni az órának. Kép
birolili

Lili, de jó! Kép
Egyébként lehet valami a levegőben, mert Eszti is jót aludt, este 6-tól 2-ig, aztán még fél hatig. Csak a fejem ne fájna Kép.
balim

Jó reggelt!

Ne haragudjatok, a végét már nem volt erőm elolvasni.

Nana

Lehet, hogy tegnap volt valami, mert én is elég türelmetlen voltam Bencével.

Nagyon rossz napom volt tegnap, nagyon kikészültem idegileg, de ma este úgy aludtam, hogy reggel nem is hallottam, hogy a férjem elment munkába. Hétfőn hazajöttek az orvostól Bencével, és én nagyon kiborultam, mert már megint kapott antibiot(egymás után már a 4.), de orvos nem is mondta, hogy mi baja van, csak annyit, hogy fojdogál egy kis váladák a garatban. Sírtam és veszekedtem a férjemmel, hogy miért nem volt határozottabb a dokinál. Egyenlőre nem adtuk oda neki az antibot, csak a köptetőket, meg vettünk fülgyertyát és lándzsás útifüvet. Adok neki még mézet és esténként egy kis fokhagymát, amit persze útál.
Kedden reggel nst. Mentem időre, mégis várni kellett 20 percet. Lina tudod ott várakoztam egy széken a mosdó mellett. Na erre oda rakott nekem egy gépet a nő, hogy ne kelljen többet várnom. Enyhén szólva ideges voltam, mert folyton félrehúzva maradt a függöny, így aki arra jött engem látott szalagon a hasammal. Persze néha szóltam némelyik figyelmetlen mamikának, hogy ugyan húzza már be a függönyt maga után. Talán ezért is nem mozgott semmit a baba a vizsgálat alatt, így ma újra megyek. Közben mondtam a dokimnak, hogy lehet, hogy szivárog a magzatvíz. Azt mondta, hogy akkor be kell feküdnöm. Vártam rá vagy egy órát, mert éppen szült, addig meg a könnyeimmel küszködtem, hogy én nem bírom ki bent a családom nélkül. Végülis rendben vagyunk a babával.
Hazajöttem, aztán itt sipákolt anyósom, hogy Bence ez a szegény kisgyerek állandóan beteg. Bla-bla. Anyu dettó a telefonban. Meg anyósom annyi hülyeséget össze tud hordani. Most az a legújabb, hogy a férjemnek nem kellene annyit focizni, mert a cukrosoknak nem lehet a magas pulzusszám miatt. Ma is jön Bencére vigyázni. Délután még megcsináltam a házimunkát, aztán csak pihentem. Ma már jobban vagyok, kipihent.

Most már érzem a végét. Majd leszakad a derekam, és feszítő nyomást érzek hátul medencetájékon. Még zárt vagyok, és görcs az minimális van.

Bocs, ha hosszú voltam.

Pitypalatty, Virág üdv itt köztünk. Kép Én 39+1 napos vagyok, szóval a kórház ok, nincs ott semmi gond. Majd, ha megszültek a többiek is, lehet szidni. Kép

Balim

Nem tudom te hogy vagy ezzel, és jelentkeztek -e már ezek a problémák, de Bence mindamelett, hogy drága aranyos kisfiú, igencsak sokat felesel és szájal. Nagy türelem kell hozzá és odafigyelés, hogy ne kanászodjon el. A mai gyerekeknél nem tinikorban kezdődik. Most is leckét kell vele itthon íratni. Úgy veszem észre, hogy a kisujjából kirázza, csak lusta nekifogni. Átok ez a minimax csatorna, éjjel-nappal van.

Lilla édes kis napozó, irigyellek benneteket a jó időért.
Hanci az örök vigyori. Vmi szépet álmodhatott.
Lili baba szegény, látszik rajta, hogy beteg szegényke.
Lina köszi az sms-t, jól esett, hogy gondoltok rám. Az egyik munkatársnőm is olyan aranyos, folyton hív.

Roz

Nagykőrösön, ahogy Seriff mondta, tényleg nagyon jó az az optikus. Én a Papp házaspárra gondolok. Amúgy meg általában vannak orvosok az optikákban bizonyos napokon. Az Alföldnél is van. Örülök, hogy meglett a fülbevalód, még jó, hogy a te gyerekeid nem nyelték le. Kép

Én nem is tudtam, hogy nincs semmiféle érzéstelenítő itt szüléshez. Pedig gondoltam, ha nem bírom kihisztizem. Kép

Kép

Kép
cukkermáz

Lili

Férjem mondta, hogy találkozott veletek. Jó, hogy ráköszöntél, ne haragudj, elég rossz az arcmemóriája. Azt hiszem így is csak azért ismert meg, mert együtt volt az egész család. Kép
Miért kellett vérvételre mennetek?

Ma 1 órára megyek nst-re, és nem fogok az ajtóba ülni ma tuti. Ha kicsit hanyatt dőlök, amúgy is jobban mocorog a baba.

Kép

Kép
cukkermáz

Sziasztok!

Lili,
örülök, h kipihentétek magatokat! És mire használtad a lámpát? A csuklódra?

Kob,
szurkolunk legközelebb is, de ezúttal mégjobban, jó?
Leonának simán fecskendőből adtam 2,5 ml stodalt. Nem annyira tetszett neki, de megitta. Keverni max. vízzel lehetne.

Nana,
nekem ebben nincs tapasztalatom (ovi, kistesó...), de abban biztos vagyok, h jó anya vagy és ezt Dani is tudja!!!Kép

Sbea,
elméletileg kaphatja a citromfűteát, csak talán kicsit hígabbra csináljátok neki. Magamnak 1 ek tea 1 csésze vízhez.
Főnökasszony lassan belenő a székbe. Nem semmi méretei vannak!

Seriff,
nem tudom, milyen body, mert nekünk meg a barátnőmtől van. De mintha az Auchanban láttam volna hasonlót.
Biztos vagy te abban, h megbirkózol Leonával?Kép
Én nem bírok vele.
Én meg aztán végképp nem bánom, h Leona bent alszik. UUUUUUUUUUUUUUUUUUUtálom a hideget.

Lina,
reggel rád gondoltam. Kőkemény, csomós cicivel ébredtem és Leona nem bírt vele, a fele tejcsi benne maradt. Gondoltam, ezt muszáj lefejni, mert fáj. Aha, persze. Kemény 5 ml-t tudtam kipréselni belőle. Szóval ne aggódj, ha nem megy a fejés, attól lehet még benne tejcsi.
Az elején Leonának is mindegy volt ám, h kinél van. Sőt! Robinál hamarabb elaludt, mint nálam. Õ lefeküdt vele a tv elé és ott aludt Manó rajta (lehet, h ő rontotta el? Ez még eszembe se jutottKép)
Aztán 2 hónaposan fordult a dolog, onnantól kezdve senki nem kellett neki rajtam kívül.

Leona ma éjjel is 6* ébredt, de csak 3* kapott cicit. Robi persze nem tudta visszaaltatni, mind az enyém voltKép

Kép
sygnum

Cukker,
De jó hogy írtál. Nagyon sajnálom Kép hogy ez volt a korházban. És szegény Bence! Kép melyik dokihoz jártok? nagyon rossz lehet hogy ilyen rég óta beteg. Biztos én is kipróbálnék vmi mást.
Nekem sem akart tegnap mozogni a babó, valószinüleg én ezért is voltam olyan feszült. A végén én is mindig ugy éreztem szivárog a magzatviz, a mai napig nem tudom az volt-e. Mert a dokinak hiába mondtam , hogy bocs, mindig nedves a bugyim mostanában. Kép

Kitartás, pár nap és olyan jó lesz nektek! Kép Bencének pedig küldök egy kis energiát (bár nem sok van) Gyógyuljon meg gyorsan, mire hazajön a kis hugi. Kép

Lili,
Hurrá! nagyon ügyes zsófi-baba! "puszi a fejére", ahogy a mamim mondaná. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Syg,
Hát bizony nehéz dió ez a kis édes Leo. Kép Kép
Én is annnnnnnnnnnnnnyira utálom már ezt a hideget!!! Mikor jön már a tavasz?

Szokott vki teniszt nézni?
Én amikor Dani még "kicsi" volt, végig nyomon követtem az Ausztrál Opent, olyan jókat aludt rajta, persze a mellkasomon, hogycsak na! Kép
Nosztalgiázok egy kicsit. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Nana,
hát bizony nagyon kemény a leányzóKépKép
Én teniszezni szeretnék már, de nagyon! Nézni nem szeretem.

Kép
sygnum

Syg,
Én sajna nem tudok, de nagyon szeretnék már megtanulni, főleg hogy a férjem tud.
Syg, nem tudod véletlenül hogy csonthártya gyulladásra mi a gyógymód? Nekem sajna Dani születése után az volt a sarkamban, valószinüleg a "nagy terhelés" miatt, most megint kezd fájni, még nem olyan vészes mint akkor, de már nem emékszem mit adott a doki, csak arra hogy jegelni kellett.

KépKép
KépKép
nana09

Cukker, nagyon sajnálom a kórházi dolgot Kép. Sajnos nálunk is jelentkezik a csúnya beszéd, szemtelenkedés. Olyan dolgokat mond, hogy majd felrobbanok. Hozza haza az oviból. Dehát ez van, nem lehet búrába zárni Kép. Próbálom neki elmagyarázni, hogy ez nem jó, nem helyes, az okos gyerekek nem viselkednek így, stb. Hát én sokszor érzem úgy, hogy tojik a fejemre. Ez már a kiskamasz kor. Ilyenkor arra gondolok, hogy még mindig könnyebb dolgom van, mint az igazi kamaszkorban lesz Kép. Ez egyfajta edzés arra korra. Ráadásul nálunk a nagy húzza magával a kicsit, nála minden előbb jelentkezik. Néha kibírhatatlanok tudnak lenni. És ha ráadásul a kicsi lány se aludt éjjel (ennek következtében én sem) vagy egész nap nyügi volt, akkor én is kiborulok. Hát nem könnyű!
Azt akartam még kérdezni, hogy nem fektet be a dokid korábban az előző csaszi miatt? Engem a kiírt időpont előtt befektetett, pedig nem az a befektetős tipus.

Syg, sajnálom, hogy megint nem aludtatok. Arra gondoltam még, hogy van kedvenc alvó póza Leonak? Nem lehet, hogy átfordul és arra ébred? Csak egy ötlet, mert nálunk is ez volt Milánnal. Õ utált hason aludni és ha éjjel véletlen hasra fordult akkor elkezdett üvölteni ahelyett, hogy visszafordult volna. Jaj de sokszor szaladtam én is és fordítottam a hátára!
balim

sziazstok Kép
nem olvastam még most jöttünk dokitól
megint nagyon lehúzta dokiés nagyon rosszul esik ujból vissza állították gyógyit és ujra eegre kell menünk és mikor kérdeztem hogy a közgyógykártya igy most ujra kezdődik e azt mondta doki anyu hát persze agyat nem adhatunk gyerekének Kép Kép hogy mondhatott ilyet uuuuutálok mindn edokit

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz,
sajnálom nagyonKépKépKép

Balim,
Leona szinte meg se mozdul alvás közben. Csak amikor már felébredt. Õ mindig hason alszik és úgy is ébred fel. Figyeltem már alvás közben, de tényleg meg se mozdul, csak 45 percenként mocorog kicsit, de csak a fejét és a karját pakolássza.

Nana,
csak a jegelést, hűtést tudnám én is mondani. Meg vannak ilyen puha szilikonos talpbetétek, féltalpbetétek, esetleg azt próbáld ki, így enyhül a nyomás. Más ötletem nincs.
Én sem tudok (még) olyan szuperül teniszezni (kis seggdugasz vagyok hozzáKép), de nagyon szeretek és most hiányzik.

Múltkor senki nem válaszolt a barackos kérdésemreKép Szerintetek lehet arra allergiás? Az őszibarack után lett a pofiján vmi ekcémaszerűség és azóta sem múlt el. Kb. 1 hete ott vanKép

Kép
sygnum

Hát ez az Balim, engem is ez akaszt ki a lejobban hogy én 3 éve probálom szép és jó dolgokra tanitani és a környezetem szerint ez sikerült is, eddig szófogadó, illedelmes gyerek volt, most meg ... Állitólag meg is karmolt vkit az oviban és buta dolgokat játszik Kép, amit ugye ott lát, engem ez nagyon zavar, de hát én még "frisshús" vagyok, majd csak megemésztem.
Ilyen szempontból rosszak ezek a vegyescsoportok. A csoportjában rajta kivül egy kisebb gyerek van egy kislány, a többiek már 6 évesek. Kép Olyanokat lát, hall ami eddig soha. De ahogy mondod nem lehet burokban nevelni, az "okos" ismerőseim szerint nem tudja az ovi elrontani, mert 3 éves korára már kialakult a saját értékrendje. HÁT NEM TUDOM??? MAJD KIDERÜL!

Balim, hogy te is hogy bírod??? Két kis "rosszcsont" (mert hát azért a fiuk mind azok Kép) + még egy pici babó. ???

KépKép
KépKép
nana09

Megígérem nektek, ha történik valami, akkor sms-t küldök néhányótoknak, ők meg majd leadják a drótot.

Nana

Én most itt nem akarok orvos neveket írni. Lehet, hogy nem is vele van a baj. Én szóltam a dokimnak magzgatvíz ügyben, megvizsgált így kiderült, hogy nem az. De szerencsére fertőzés nincs. Amúgy, ha nem erősködök, ő is csak befektetett volna.

Balim

Szerencsére csúnya beszéd egyáltalán nincs itthon, még ő szól rám, ha elszólom magam. Csak, ha utasítom valamire (egyen, öltözzön, fürödjön stb) mindig "aj", minek, de anya nemá, hagy fejezzem be ezt vagy azt. Mindig a kifogások, fárasztó. De én is úgy vagyok vele, hogy tartogatom az erőm a kamaszkorra. Mostanában azt is csinálja, hogy dühöng, ha nem tetszik neki valami. Veri az ágyat. Na akkor nagyon szigorú vagyok, és megvonok tőle tv-ét, számítógépet.

A dokim elég nyugodt, mindig azt mondja, hogy majd meglátjuk. És természetesen akar szülni, ez jó is lenne, csak nem tudom mi az a szülési fájdalom, ezért félek tőle.
Megyek, mert így Bence nem csinálja a leckét.

Kép

Kép
cukkermáz

Köszi Syg. A talpbetét jó ötlet. Kép A barackos témához én nem tudok hozzászólni, még nem hallottam ilyesmiről.

KépKép
KépKép
nana09

Azt meg elfelejtem, ami miatt visszajöttem.

Bea,
a Kismama táblázata alapján 8-9 hós kortól lehet adni fűszerként citromfüvet a kajcsiba. Gyógyteát és gyümölcsteát is csak 1 éves kortól ajánl. Hogy miért...nem tudom. Gondolom a szoptatás miatt. De sztem nyugodtan kipróbálhatjátok, ha amúgy is kap már teát.

Kép
sygnum

Nana,
a dm-ben láttam is már ilyesmit.

Kép
sygnum

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?