A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Ayse!

Ez a tesóm technikája volt orrporszívóhoz:
Rátette a takarót a kissrácra, kezeket alá, és rátérdelt a gyerek mellett a takaróra. Mint amikor lovagolunk apán, csak nem nehezedett rá. Így a takaró "leszorította" a gyerkőc kezét.
Vendég

ja tényleg,ez is tuti módszer!én is alkalmaztam,ez lesz a befutóKépKépKép!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!!

Babak gyonyoruek!! Danibaba annnyira tiszta anyukaja!!! Kép

Mea, Megann!
Irtatok a multkor mindketten, hogy az aventes uvegre chicco cumit tesztek. Miert? Az aventessel mi a baj?

Megann!! SZUPER hogy eldobtatok a terpeszpelust!! Gondolom megkonnyebult a kis Lena!

Mea! Kép Szerintem ha csak akkor felenk amikor faradt akkor ez semmi. Pl Davidnak vannak a falan tehenek, amikre mindig oriasiakat rohog Kép De eszrevettem, hogyha rossz kedve van es sir, akkor ha odaviszem a tehenekhez megjobban sir. Lehet hogy panaszkodik Kép
Szoval csak azt akarom mondani, hogy amikor faradtak a babak nem beszamithatoak Kép

Jobbulast kicsiknek es nagyoknak !!

ppanna

Kép

Kép
ppanna

Tunde Kép Kép
Profi!

Kép

Kép
ppanna

Ppanna! Kép

Tök jó ez a tehenes dolog!
Vendég

Puszi!

Benianyu, én is korainak találtam, de Pálmát elég sokat tornáztatom, mert gyakran csak hasrafektetve vagy ülésbe huzogatva hajlandó böfizni. Ezért nem lepődtem meg, amikor sajár maga is emelgette a fejecskéjét, a babakocsiban már jan. 2-án sztrájkolt, hogy nem feküdni, hanem félig ülni akar. Szóval ilyen kis kíváncsi, úgyhogy támogatom a húzódszkodásait. Ami vicces, hogy néha berugózik és felál, amit meg nem engedek (óvatosan visszaeresztem fekvésbe), ahhoz tényleg nem elég erős. A képek csodálatosak, Pálmát is mindig felvidítja a tükörben lakó barátjaKép.
Az avit technikailag lehet tömöríteni, de attól függ, milyen kodeket használtál a létrehozásakor (mivel csináltad az avit?). Pl. ha divx-re konvertálsz, lehet, hogy kisebb lesz (ez most a legtömörebb formátum a minőség megörzése mellett). A hagyományos fájltömörítők (arj, zip) általában erre nem hasznosak...

Kuha! Ezt a srácot tényleg le kell kötöznödKép. Tök jó, hogy lefotóztad, az én csajom még csak a popsiját emelgeti a hordozóban, de a multkor én is rászóltam a páromra, hogy kösse be (a hordozó a bevásárlókocsiban volt...). Most "elrettentésül" megmutattam a fotóidat.

Ayse, én mindig betekerem Pálmát egy pokrócba, sőt a válla alá is teszek egy kisebb pokrócot összehajtva, és így hátra van hajtva a fejecskéje.
Én mindig gyorsan elkészíthető kajákat csinálok, Pl. a csirkecombot csak megmosom, befűszerezem, bedobom sütőzacsiba és mehet a sütőbe. Sok fagyasztott cuccot eszünk,pl. derelyét, hasábkrumplit (sütőben, olajmentesen), rántott csirkecombot (ezt csak mikrózni kell), és szeretek rakott kajákat készíteni (tésztát, krumplit, mindenfélét), amihez részletekben el tudok készíteni mindent, csak a végén gyorsan meg kell sütni. Most két nagy élményem is volt, a kismama utolsó számából megcsináltam a rakott csirkemellett és a tökös kuglófot (pedig én nem szoktam sütni), mindkettő siker volt.

Megann, örülök, hogy nem kell terpipelus, látod a kitartás meghozta az eredménytKép.

Kiszaladtam megnézni a postánkat, olyan szép idő van, megyünk sétálniKép.

Jobbulást a betegeskedőknek, legyen szép napotok.

Dudukly + Pálma (4 hó + 4 nap)
dudukly
Isaszeg

Ja!
Es fius anyukak figyelmebe! Kép
Tegnap reggel pelenkaztam DAvidot, kicsit komasan Kép
Es vettem le rola a pelenkat, kihuztam a pelenkazo fiokjat, hogy kivegyem a ruhajat, erre nagyivben akkorat belepisilt, hogy moshattam ki a fel ruhatarat!!
Es persze rohogott. Mondtam neki, hogy ez nem vicces, de aztan rajottem hogy az Kép

Kép

Kép
ppanna

Ppanna!

Az Aventnak csak szilikon cumijai vannak, amik ro...dt kemények... a latex meg puhább(jobban hasonlít a cici puhaságára stb), én észrevettem Lénán hogy jobban szerette kezdettől fogva a latexet ezért cseréltünk....

M.

Kép

Kép
megann

Duda

Marci is ezt csinálja. Óránként ébredünk és a cicimen nyugszik meg.
Neki már 2 alsó foga kint van és most a fölső kettővel szenvedünk.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Lányok!

Mégegyszek köszi hogy velünk örültök terpipelus miatt.Kép

Most megfogadtam hogy kistesónál ráadom majd egyből(mint Zsófy tette annó), inkább legyen rajta korábban(akkor talán gyorsabban javul ha gond van), ha meg nincs rá szükség, ártani nem árt és a 6 hetes csípőszűrésen max kiderül hogy felesleges volt...
De azért ez a 4,5 hónapos korig tartó kaloda gáz...szegény most kezdhet el tanulni fordulgatni...
Nem is tudom mi van azokkal akiknek Pavlik kengyel vanKépKépKépKép

Juci6,Brigi!
Jól van, látom nem vagyok egyedülKépKépKép
Hajrá UFÓK!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Ja Léna is elromlott.
Múlt héten már átalaudta az éjszakát, most meg fél 4 től vonyított, adtam egy kis kaját, visszaludt fél órára aztán vonyítás-cumi-cumi kiköp-cumi vissza-aztán ugyanez vagy 4 szer...
Nem tudom mi van..
Remélem nem fogika....

M.

Kép

Kép
megann

Dóri, Köszi. Lehet hogy már jövő héttől rendelek.

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

Ja és voltunk dokinál. Mehetünk gyerekek közé, ha ma már nem lesz hasmenése a Marcinak. Csak pár napig diétáztatnom kell. A Barnust meg lemérték: 6140 gr és 61 cm (2850-el, és 52 centivel született). Viszont amióta megduplázta a súlyát nagyon keveseket hízik. Kép

Remélem pénteken mehetünk.

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

Sziasztok!

Mea Kép Nekem az a tapasztalatom, hogy abból még nem lehet következtetni, milyen lesz később a gyerek, hogy ilyen korában hogy viselkedik. Az én Balázsom nagyon vidám, nyílt, közvetlen gyerek volt, bárkivel szóbaállt úgy két éves koráig. Akkor valami történt vele, mert azóta nem válaszol, ha kérdezik, nem áll szóba senkivel, akit nem ismer. Remélem, ez nem marad így! És az orvosnál is együttműködő volt, mindent megengedett a dokinak, és dobálta a mosolyokat. Na, ez is megváltozott, bár ezt inkább a dacnak a számlájára írom. De ha jól belegondolok, mire kiér a dackorszakból, már jön a kiskamasz kor, aztán a nagykamasz, szóval jobb, ha belenyugszom, hogy ez már csak rosszabb lesz... Mindenesetre az mindenképp igaz, hogy ha fáradt, egész máshogy viselkedik egy ilyen korú baba, ettől nem kell megijedni.
Nappali alvás: ha Gergő nappal 2-3x 1órát aludna, megnyalnám a tíz ujjamat. Biztos, hogy nem kevés, egyébként is különböző a gyerekek alvásigénye. Gergő nappal 2x félórát szokott laudni, plusz a babakocsiban általában egyet, van, hogy többet. Viszont éjjel sokszor fölkel, ma volt egy nagyon jó éjszakánk: este fél tíztől reggel fél hatig aludt, aztán evés után még aludt fél kilencig Kép

Duda Kép Gergő is ezt csinálta két napig, ha nem is óránként, de másfélóránként biztos fönt volt, evett mindig, de nem sokat. Én inkább a náthája számlájára írtam ezt, fogaknak még jelét sem látom. Igaz, a mostani éjszaka már nagyon jó volt, pedig még most is szörcsög szegény.

Megann, Juci, BrigiKép Én is UFO vagyok!!!

AyseKép Főzés-ügyben nincs ötletem, én is belefásultam már, hogy folyton valamit ki kell találni, amit mindenki szeret, és egyszerű, gyors. Amikor Gergő megszületett, egy darabig rendeltem a kaját, de azt is meguntam, és fogyózni is kell, úgyhogy nekiálltam főzni újra, és egy darabig ismét élveztem. De már megint kezd teher lenniKép

Ma reggel Balázs csupa pöttyösen ébredt Kép Azt hittem először, hogy csípések, de aztán megnéztem a testét, és nagyon fura foltok vannak rajta. Vannak különálló pöttyök, és vannak teljesen összefüggő nagy piros foltok. Gyorsan megnéztem a nagykönyvben, de semmiféle fertőző gyerekbetegség tüneteire nem hasonlít, teljesen jól van amúgy, Adtam neki kalciumot, meg Fenistil cseppet, állítólag most nem viszket, és kicsit halványabbak már. Persze dokinénink szabadságon... Hívtam Veres dokit, hátha a lisztérzékenységhez lehet köze, de csak kettő után lehet hívni. Megnéztem a vas betegtájékoztatóját, abban szerepel, hogy kiütések jelentkezhetnek. Kíváncsi vagyok. Remélem, semmi fertőző, mert akkor szó sem lehet a taliról, ráadásul Gergő miatt is izgulhatok...

Végül egy fotósorozat. Gergő szerencsére elég nehézkesen fordul hasra, így könnyen lehet fényképezni Kép Igaz, csak a telefonom volt kéznél, de így is látható valamennyire:

Kép
Kép
Kép
Kép
Az utolsó előttinél már nagyon ordított, de azért megcsinálta Kép

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Prüntyi, Benianyu, Juci!
Köszönöm a vigasztaló szavakat!Kép

Talán azért nem a fogzás a ludas, mert egyáltalán nem nyálzik a leány és a kezeit sem tömködi a szájába.
Igazából ő sosem volt egy nagy alvó, de régebben azért kihúztuk 2, majd nemrégiben 3 keléssel.
A dolog azért is kétségbeejtő, mert a szomszédunk kisfia 10 hónapos, és van éjszaka, hogy 8x (!!!) kelnek. Ez lesz velünk is?!

Kérdeztétek, miért szoptatom. Hát, mert csak arra nyugszik meg. Van, hogy elfogadja a cumit és visszaalszik, de ez nagyon ritka.

Arra gondoltam, odaadom neki éjszakára a kispárnámat, talán, ha érzi az illatom, jobban alszik. Szerintetek ez hülyeség?

Ayse!
Lilinek jobbulást!Kép

Jucc!
Jó ez a fotósorozat!Kép Szegény, hogy küzd!

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Zita délelőtti játéka:
itt a baba, hol a baba?

KépKép

Most meg így szunyál, elbújt a napocska elől:

Kép
Vendég

Sziasztok, itt a vascipős család!

Minden beteg babának és mamának jobbulást!
Annyira jó idő volt ma délelőtt, kimentünk sétálni és az én nem alvó kisfiam durmolt 1 órát. Anyja már nagyon fázott!!

Az éjszakáink nekünk sem nyugisak. Éjfél és fél 2 között túráztunk a hálóban. Amikor felvettem elhallgatott és abban a pillanatban elaludt, de abban a pillanatban, hogy leraktam felébredt és kieresztette a hangját. Ez már a második ilyen éjszakánk. Szerintem nem fáj semmi. Van valamilyen tippetek, hagyjam kicsit sírni???

Kuha
Nagyon jók a fotók Kép, mostantól én is bekötöm Tomit.

Megann
Éljen a szabadság!

Judit
Nagyon jó a sorozat Kép, sajnos nekünk a fránya cipő óta nincs forgás.

Világjárók, kell a babónak Ausztriába útlevél?

Thomasanne & Tomi

Kép
Kép
thomasanne

Gergőről nagyon jó ez a sorozat. És Zita is édesen bujócskázik.

Thomasanne, Igen kell nekik útlevél. A fényképkészítés az egészben a legviccesebb. Kép Az viszont már nem olyan vicces, hogy ha kifogod egy egész délelőttöd rámegy.

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

Andi!

Van baba, akit állítólag az átlagnál jobban megvisel a fogzás. Esetleg tényleg nem nyálzik, semmi ököltömködés..? Nem tudom.. Gergőmnél 8 hósan bújt ki az első, és onnan vettem észre, hogy koccant a kanál. Kép Aztán a többit volt, hogy nehezen viselte, éjjelente felsírt, de megnyugatttam, simogattam és szépen visszaaludt.

Lehet, hogy ezzel én vagyok itt az UFÓ, de én biztosan nem szoptatnám éjjel azt a gyereket, aki előtte szépen átaludta az éjszakát evés nélkül. Viki ezt teszi kb 8 hetes kora óta, és 1x fordult elő, hogy 4-kor felsírt 1 hete kb. és utána visszaaludt szopi nélkül. Fogra gyanakszom. Kép Szerintem amelyik gyerek átalussza az éjszakát huzamosabb ideje, nem beteg, annak nem kéne szopnia.
Én nem is fogom szoptatni éjszaka már, hanem máshogyan nyugtatom meg. Nálunk cumi sem volt egyik gyereknél sem. Mert tényleg van, aki ezután hosszú ideig (ha ezt szokja meg) óránként ébred és követeli a cicit. Lásd szomszéd gyerek. Kép Persze Te tudod hogyan tovább, én nem ciciztetném óránként.

Dóri
Vendég

Beteg babáknak és Mamáknak jobbulást!

Megann, Dóri! Jó hogy már nem kell terpipelus! Kép

A babás képek tuti jók!Kép

Én is teszek fel párat: Csajozik a fiam:
Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

De jó, hogy ilyen sokan lettünk! Megint pörög a topic, a lemaradók meg olvashatnakKép
Szerencsére Julcsi ma tündérke, játszik a nyuszijával és néha engem kukkol. Legszivesebben nekiállnék fotózni, de lemerült a gép, a töltőt meg apukámnál hagytuk.
Duda, Julcsi is kétóránként ébreszt éjszaka, a legtöbbször én is cicit adok neki, mert úgy megnyugszik. Próbálom nyugtatgatni máshogy is, de ritkán hatásos, és félálomban nincs sok türelmem. Nem az zavar, hogy cicizik, hanem hogy felkel. Imádnivaló kis tejszivó vámpir.

Bab, én is szeptember 9-én szültem az Istvánban, 5.40-kor. Sajnos nem emlékszem rád, sőt, Rókira sem, pedig rá sokan emlékeztek. pedig gyakori vendég voltam a csecsemősöknél, a mellretevés nem volt épp zökkenőmentes.

Juci, látom Marci is aznap született.

De jó ez a sok kép, gyönyörűek a babák.

Kuha, Gergő fokhagyma-popója harapnivaló. A hordozós akció is jó, Julcsi is ficereg benne, de még nem hagytam kibontakozni, legközelebb nem avatkozom bele, lássuk, ki nevet a végén.

Pocakpacni, de helyes a három gyerek! Én is szeretnék ilyet!

Göndörgergőnek is küldjük már számitás nélkül hódolatunkat. Rajongása Zsuzsáért tiszteletreméltóKép

Julcsi is ülni tanul, nagy beleéléssel:
Kép
És már a hasonfekve is képes mosolyogni:
Kép

Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Thomasanne Kép Ne izgulj, fog ő még forogniKép A cipő meg segít, így kell felfogni. Tesóm nagylányának is volt, náluk is tesóm utálta inkább. Nem emlékszem meddig kellett, de minden tökéletes azóta, nyoma sincsKép Amúgy Gergő egy hónapja fordult először hasra, azóta csak hasról hátra szokott, most kezdte a napokban újra a hasrafordulást, de még bőven van mit gyakorolni.

Elértem Veres doktort, azt mondta, a lisztérzékenységtől nincsenek pöttyök, de az immunhiánytól sokkal gyakoribb lehet az allergiás reakció olyasmire is, amire eddig nem volt. És bármi más is lehet, mostanában minden második gyerek betegKép Adjak neki kalciumot meg Fenistil cseppet, és el kell múlnia. Ezeket már reggel magamtól is adtam, és szépen múlik isKép

Voltunk sétálni, és ellátogattam a gyógyszertárba is. Mivel hallottam már, hogy az újfajta oltóanyagokkal valami gond van, rákérdeztem. Megtudtam, hogy a kötelező oltásokat már nem lehet gyógyszertárban kiváltani, mindent az orvosi rendelőkbe küldenek ki. Akiknek nem jár eleve, azoknak nem biztos hogy jut. Ha jut, természetesen a dokinak kell kifizetni. Ez izgalmas lesz, ha igaz. Azt tudom, hogy egy ismerősöm tegnap adatta be a babájának a négyhós oltást, és ő már csak a rendelőben tudott venni, de kapott. Ti tudtok erről valamit?

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Kép
És ismét csajozik! Kép Kép
És így aludt ma az egy órás séta után itthon még 1,5 órát : Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Dóri!

Köszi!Kép
Sajnos én sem tudom biztosan, hogyan tovább.Kép
Próbáltam álomba simogatni, de ez kevés neki. Talán már elrontottam azzal, hogy óránként enni kapott, de hát első gyermekes anyuka lévén, az ember nem mindig hoz okos döntést.
Tudom, hogy hosszútávon az lenne a megoldás, hogy akár sírdogálni is hagynám és előbb-utóbb rájönne, hogy nem érdemes felkelnie.

A nővérem a két nagyobb gyerekét az Aludj jól gyermekem c. könyv szerint vezette rá az alvásra, mindkét gyereknél 2 éjszaka alatt bevált a módszer.
Azt gondoltam, ha biztosan kitudnám zárni, hogy nem éhes és nem fáj semmije, én is bevetném idővel ezt a módszert.

Van valakinek tapasztalata ezzel a könyvvel kapcsolatban?

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi!

hát igen, nehéz döntés. Könyv tényleg jó, nálunk is bevált. Kép
foga elképzelhető, sőt valószínű, hogy fog (még) fájni. Dehát sajnos "ez a babák sorsa". Hogy fáj a foguk, nincs igazán szerintem bevált csodaszer! Marad a szeretet, cirógatás, meg a szoptatás. Kép Lehet próbálkozni a homeos bogyókkal+kúppal, meg mindenféle kenceficével, de szerintem egyik sem hat igazán, van akire igen, van akire nem. Nyugodtan sírhat is egy baba, semmi baja nem lesz. Persze nem órákig.

Viki!
Édes a fiad! Kép

D.
Vendég

Most hívott Apa, összetörték az autónkat.
Egy nő beleszállt hátulról,KépKépKépKépKépKépKép és ráadásul nem akarta elismerni, hogy hibás.
Apa rendőrt hívott.

Jucc!
Nati az új oltásokat kapja. Én nem hallottam a hírről semmit, hétfőn jön a védőnő, majd rákérdezek. Mondjuk, mi már megkaptuk az 5 hóst is, így mostanában nem is kell kapnunk, ha jól tudom.
Mindenesetre nem jó hír!

Zsuzsa!
Üdv. itthon! Tali áll még, ugye?
Julcsika még mindig gyönyörű!Kép

Viki!
Peti nagyon helyes, olyan kis kópé arca van!Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi, mikor induljunk? A nyugatit beszéltük meg, ugye? Julcsika is várja már tündérszép Natival való találkozást. Majd mondd el, mi ez az altalós módszer! Julcsi nagyokat pukizik, amikor éjszaka felébred. Ezen csodálkozom, mert már nem hasfájós, legalábbis nappal nem.
Most épp elmélyülten rottyantott kettőt, asszem ebből átöltözés lesz.
Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Zsuzsa!
Nati is sokat rotyizik mostanában!KépKép

Barbi azt mondta, 10-től mehetünk.
Nati 9 körül még szokott szundizni kicsit, tehát nekem úgy lenne jó, hogy vagy megvárom, még felébred, vagy elindulunk előtte és a b.kocsiban úgyis elalszik.
Ha elindulunk alvás előtt, szerintem 9.30 körül a Nyugatinál tudunk lenni.
Mit gondolsz?
Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Lányok!
Hogy Ti milyen okosak vagytok! Köszönöm a tippeket orrfújás- és főzés-ügyben!

Köszönjük az együttérzést Lili nevében! Dóri Gergőjének és Jucc Balázsának is jobbulást kívánunk!

Hű Jucc! Gergő már megfordul! Lili is teljesen ilyen volt, mint Balázs. Repesett a szívem, hogy milyen barátságos gyerek, aztán 2 éves kora körül elromlott. De az ovibajárás sokat segített. Azóta inkább szégyenlős, de akit megismer, azzal nagyon barátságos.

Havtünde!
De kis ügyes Zita, hogy elbújt a nap elől!

Ppanna!
Ez tényleg vicces, de azért jobb lesz résen lenni. Andris előszeretettel engem pisil le, ha óvatlan vagyok.

Mi is terpipelusosak vagyunk. Baromira utálom, mert nekünk kifejezetten a vállszalagosat írták fel és ezt egyszerűen lehetetlen normálisan a helyén tartani. Mindig elől köt ki a betét rész és szerintem ez egy fiúnak nem igazán jó. Egyébként csak kötött a csípője, de nagy változást nem látok, így egy kicsit aggódom, hogy mi lesz a kontrollon.

Majola!
Gyönyörűszép Julcsi! Imádom, ahogy csodálkozik.

Ayse

ayse

Jucc!

Az orvosokat már rég tájékoztatták erről. Mi már megkaptuk jan. 16-án az 5 hóst is. A dokink szólt előtte, hogy januártól nem lesz a patikában, ezért mi hamarabb beszereztük.

Ildi

Kép
vrucsincá

Szerintem a babák akkor is pukiznak, ha nem tudták kiböfizni a levegőt. Valahol csak ki kell jönnie.

ayse

Ayse, igazad lehet, Julcsi ritkán tud igazán jókat büfizni.
Na, az előbb tévedtem. Nem olyan rottyantott, hogy át kellett öltöztetni, ez már a harmadik fokozat volt, meg is kellett fürdetniKép
Duda, elvileg jó a 9.30, de nem érünk oda túl korán?
Köszönjük a dicséreteketKép
Lányok, mindig az első két fog nő először? És ha én máshol látom dudorodni (a másodiknál)?
Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Bab a megígért képek:

Duda,
sajnálom Kép

Ezek szerint hiába megyek a gyógyszertárba a receptemmel, már nem kapom meg az oltást?
Doktor nénink ezt elfelejtette.....

Dóri
egy gyors összefoglalást írnál az Aludj jól, gyermekemről?

Jucc
Köszönöm, tudom én, hogy segít, valószínűleg engem jobban megvisel.
Remélem múlnak a pöttyök...

Havtunde
Zita nagyon édesen bújócskázik

Thomasanne & Tomi és Apa (külön kérésre)
KépKép

Kép
Kép
thomasanne

Thomasanne!

Én ma adtam le a receptet a gyógyszertátban az új szurira és nekem azt modták, hogy jöjjek érte holnap. Szóval szerintem érdemes megpróbálnod.

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Apa mostanában mellém telepszik, ha babanetezek, szerintem titokban nélkülem is olvas........

Kép
Kép
thomasanne

Hát nem tudom ez nem megint valami pánikkeltés féle-e az oltásokkal. Mert én tegnap felhítvam egy patikát a közelünkben, és megkérdeztem ha az újat szeretnénk, és visszük a receptet mennyi idő, mire megrendelik. És azt mondta egy nagyon kedves patikusnéni, hogy még aznap este, vagy másnapra ott van, ha van a raktárban.
És az én dokinénim sem mondta hogy ilyen gond lenne. De nálunk ez időközben már aktualitását vesztette, mert úgy döntöttünk, leginkább a dokinéni javaslatára Bendegúz a régit kapja.
Sajnálni fogom nagyon ha fájni fog a lábickója, de talán nem lesz olyan vészes.

Márti

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Thomasanne!Kép
Még nem láttam a kocsit, Apa még nem ért haza, de azt mondta, a hátsó egyik lámpa és a lökhárító ment tropára. Mindig van valami.Kép

Zsuzsa!
Nem tudom, mennyi idő alatt érünk a Nyugatiból a körtérre. De ha gondolod, találkozhatunk kicsit később is. Szerinted?
Ha megvárom, míg Nati bealszik és fel is ébred, akkor csak 10.30 körül tudnánk a Nyugatiba lenni. Akkor viszont késünk.

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Jajjjjjjj.................mi lehet ez?????????????? csak nem megtaláltam a lábam????KépKépKép

Kép

Jó éjszakát mindenkinek!

Viki+Petike 18+5

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Andi, akkor legyen 9.30. Teszek fel egy képet, hogy ne csak a babakocsiról ismerjük meg egymást:
Kép
Sajnálom a kocsitKép
Jó lesz végre találkozni veletekKép
Viki, Petike nagyon ügyes!
Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Jó estét! Kép Kép

Ppanna,
Köszi Kép

Dudukly,
Tömörítés ügyben nem sokat értettem Kép. A digi géppel csináltam egy fél perces videót, letöltöttem a gépre és azt szerettem volna mélben elküldeni, de 14 MB.

Judit, Tünde
Jók a fotósorozatok. Kép

Zsuzsa,
Julcsi csodaszép! Kép

Viki,
Peti nagyon helyes! Kép

Duda,
Kocsi Kép Kép Kép

A jeges hidegre való tekintettel hétfőn is és ma is mini babatalit tartottunk Juci6-tal, séta helyett. Íme Marci és Dani ismerkednek, illetve a járókában.

Kép Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Most jutottam géphez, és eltűntek az előző napi hozzászólások. Kép Nem tudok visszaolvasni. Kép

Juci, köszi a fűző infót! Aki még mondott valamit, megismételné???

Zsuzsa!

Julcsi tüneményes, nagyon szép kislány! Igazi igéző szemei vannak! :D

Éjjeli ébredés:

Zsuzsának is volt egy kb egy hónapig tartó periódusa, hogy végigaludta az éjszakát... este 8-tól hajnali 5-ig. Aztán 4 hónapos korában, ahogy PZita megjósolta, ezt abbahagyta és hirtelen újra elkezdett többször is felébredni. Kicsúcsosodott abban, hogy 4-5-ször is felébredt, aztán megint újra csökkent az ébredések száma, most megint valahol 1-2 körül tart éjjelente. Én azt vettem észre, mikor éjjel nem szopizott, akkor nem is gyarapodott olyan gyorsan, azóta viszont újra elkezdett hízni. Biztos rá lehet szoktatni arra, ne egyen éjjel, de mivel én igény szerint szoptatom napközben is, igény szerint szoptatom éjjel is.

Oltások:

Mi ma kaptuk a régi 4 hósat (kicsit csúsztunk vele, már 4 és fél hónapos Zsuzsa)... a körülményekhez képest egész jól tűrte, akkor és ott sírt, de utána öt perccel már csendben volt, és a szopi sem érdekelte, tehát nem lehetett annyira felkavarva. Mikor hazajöttünk aludt egy nagyon rövidet, utána fürödtünk, ezalatt kifejezetten jókedve volt. Az esti altatás több szakaszban ment mint máskor, fel-felsírt szopi közben és felébresztette magát párszor miután otthagytam. Most becsaptam, mert a feje mellé tettem egy tejszagú pelenkát, és azóta alszik. Nem lázasodott be, de ma este azért a nagy ágyban tartom hogy azonnal érezzem, hogy lázas-e. Eddig még egyik oltással se kellett neki lázcsillapítót adni.

Távollét:

Ma tanfolyultam, csak korábban elszöktem, hogy el tudjam vinni oltásra. Ma nem volt semmi baj, de David mondta, csak a kenguruban volt hajlandó aludni, ami az apját nem zavarta, mert magára kötötte és pakolgatott vagy a computeren játszott. Mire hazajöttem már ébren volt, és teljesen önállóan itta a tejet a cumisüvegből!!! David titokban tanítgatta őt, csinált is róla képet hétfőn, de én most láttam először, milyen kis ügyes. :D Fel is teszek képet:

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

hello lányok!
pár nap és 4hónaposok leszünk és ma 6300-nak mértékKisnyulat és kb.63-64cm lehet,minden rendben van vele,bár a babatali még mindig kérdéses részünkrőlKép
most csak ennyi,majd holnap jövök,pusz
Nyúlné és Kisnyúl

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Tiszta vak vagyok, megtaláltam az elmúlt napi hozzászólásokat, de most fordított sorrendben vannak fent az archívumok, vagy én kezdek megbuggyanni?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Majola!

Nem feltétlenül az első fog jön ki először, lehet a második is.

Ayse

ayse

Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük a dícséreteket, Peti is örült, és nevetett is nekik KépKépKép
Most már alszik! Kép Talán 1-ig bírja az első kört!

Rókica! Zsuzsa ügyn fogja az üveget!

Benianyu!Juci6!
Helyesek együtt a babák! Hozzánk is két napja jött először a szomszéd kislány(aki 5 nappal fiatalabb Petinél, és feljebb szerepel a fotón, és Rékának hívják), és érdekesen reagálnak egymásra, nem? Legalábbis nálunk felváltva sírtak, kivéve azt a 3 percet, amikor gyorsan lefotóztam őket!Kép De nem adjuk fel, jönnek holnap is!!!!

Majola (Tzsuzsa), Thomasanne!
Julcsi és Tomi is nagyon helyesek!Kép

Viki+Peti 18+5

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!Kép

Sajnos nem biztos, hogy megyünk a talira, mert még mindig köhögünk.Kép
Gergő hódolatát küldi Zsuzsának és Julcsinak is.
Gyönyörű minden baba.
A két éves Gergő:
Kép
Gergő az alvó papával:
Kép

Zsóf, a két éves Gergő és a három és fél hónapos Bubus

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Most megint nincs sok időm, de pár képet feldobok.

Srácok édesek.

Megann nagyon örülök hogy nem kell már a terpeszpelus.

Zsuzsa, nálunk is előfordult már, hogy aotyi vége fürdés lettKép

Ayse, gyógyulást a gyerkőcnek.

Kuha nem semmi amit csibészke művelt.

Tünde, Zita elbűvölő, ahogy elbujikKép

Ppanna, jót mosolyogtam a kis fütyis cselekedetén.

Benianyu, édesek a gyerekek együtt.

Valaki kérdezte az oltást.Bocs nem emlékszem ki volt. Kincső a régit kapta. Az esti nyügösködésen kívül nem volt semmi gáz. Õ nem lázasodott be eddig egyiknél sem.

Puszi mindenkinek Kriszta

NKépKépKépKépKép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Benianyu, Juci6!
Nagyon helyesek a srácok együtt! Biztos nagy haverok lesznek!

Tzsuzsa!
Nagyon csini Julcsika a szoknyában!

Rokica!
Zsuzsa milyen ügyesen fogja a cumisüveget! Nem azt írtad, hogy cumizavaros lett? Zita még nem ilyen ügyi, pedig ő mindig cumisüvegből eszik. Kép

Thomasanne!
Apa KépKépKépKépKépKépKép
Apa nálunk is szokott kukkolni, amikor írok. KépKépKép

Minden baba nagyon szép!
Beteg babáknak és mamáknak gyors gyógyulást kívánunk!

Tünde&Zita 4hó+2nap
Vendég

Sziasztok,

Minket is utolért a kórság. Most sajna megfázósak vagyunk, úgyhogy pénteken inkább nem mennénk fertőzni a népet. Nyúlné orrporszívózós tippje így most nekünk is aktuálissá vált.
Sajnálom, hogy lemaradunk a sok-sok szép babáról, remélem majd legközelebb összejön a dolog.Kép
Barbi, azért nagyon köszönjük a meghívást!

Pocakpacni,

Mi a Petneházy utca Röppentyű utca felőli részén lakunk. A gyerkőceid egytől-egyig mind gyönyörűek!!!

Kuha,

A Gergő hordozóból kiszökősdi képeitől totálisan odavagyok! Oltáriak! Nemsokára már tényleg csak a járókába lehet betenni a babucikat, ha valami dolga akad az ember lányának. Olyan hihetetlen, hogy ennyire gyorsan fejlődnek!!!

Prüntyi,

Tündike tündéri azzal a két kis csipkés fogacskájával! Nálunk még csak nagy nyáladzások vannak, fognak még híre-hamva sincsen. De a nyálcsorgatás már két hónapja tart.

Megann,

Gratula a terpipelus-mentességhez. Nekem elég rossz érzéseim vannak az egész csípőszűréssel kapcsolatban. A Gyöngyösi utcai rendelőben voltunk. Valami öreg doki vizsgálta meg a babámat fél perc alatt. Mondott valamit, hogy mi nem tökéletes, de a pasas kb. úgy artikulált, mint akinek benyomtak egy adag Lidocaint a képébe. Hiába kérdeztem rá többször, egyszerűen nem értettem, hogy mit mond. Csak annyit, hogy nem kell semmit tenni vele. A kiskönyvébe mindenesetre beírta, hogy Lorenz abd: 80-80. Nem mondom, hogy túlzottan nyugodt vagyok ettől az egésztől. Megpróbálunk majd eljutni valami csípő-ultrahangra megnyugtatásképpen. Nem akarok várni a kontrollig, ami csak 3 hónap múlva esedékes az orvos szerint.

Mea,

Az én Tofikám is már egyből görbíti a kicsi száját, ha idegeneket lát. Kell neki egy kis idő, amíg lenyugszik, hogy aztán újra mindenkit levehessen a lábáról a mosolyával és a dumálgatásával.

Ppanna,

Tofi nálunk mindig fürdetés után pisil, amikor szárazra törölgetjük. De ez már a legkevesebb, élete első korszakában, az volt a szokása, hogy amikor kibontottam a pelusából, akkor jó hatalmasat fosizott. De akkorát, hogy olyan lett a kiságya, a szobaajtó, a szekrényajtó, a polc, a padló, a szőnyeg, na meg persze én is tetőtől talpig. Ezt jó párszor eljátszotta. Szerencsére erről már letett.

Majola,

Sajna én sem emlékszem Rád. Julcsi mindenesetre nagyon szép baba!

Thomasanne,

Megérte várni a képekre, Tomi nagyon kis formás baba!!!

Judit, Havtünde, Viki, Benianyu, Rókica,
Babócák nagyon édesek!

Néhány újabb kép a tárlatunkból:
KépKép
KépKép

Jó éjt mindenkinek!

Bab és Tofi

Kép
Bab és Tofi
bab

Bab!

Ez a fosika-produkció!!!KépKépKépKépKép