Tudom nem hozzám szól a kérdésed, de hátha én is tudok segítení. Felteszek egy képet a mi hintánkról, ha jól emlékszem Evekáéknak is hasonló van.

2006.01.25 13:57
Tényleg jó lenne, ha többször tudnál ilyen nagyokat pihenni. Játék-ügy: szerintem ez elég ijesztő.
Ez tuti szenvedélybetegség.
És tényleg biztosan a valóság új nehézségei miatt menekül bele a párod. De hát ez nem mehet így sokáig, mert te is teljesen kikészülsz, Kristófnak is szüksége lenne az apjára, arról nem is beszélve, hogy a férjednek sem tesz jót ez az örökös nemalvás meg fantáziavilágba menekülés. (Persze azért jobb, mint a drog, alkohol vagy szerencsejáték...) Valaki beszélgetett már vele erről (rajtad meg a barátain kívül)?
Babus, ez rád is vonatkozik!
Tényleg rengeteg energia kell ehhez! Az én férjem inkább a "Tamesz-féle"
csoportba tartozik, nagyon sokat segít, jól eljátszik Marcival, etetés, pelenka, fürcsi stb., ha kell, éjjel vagy kora reggel is, ha én kipurcanok. És mégis van, hogy belefáradok...
Hintaügyben én sajnos járatlan vagyok.
) Viszont hogy az új óvodás hazahozza a betegségeket a kisbabának, erre nem is gondoltam, pedig igaz lehet.
2006.01.25 13:57
2006.01.25 14:43
Én nagyon jó alvó voltam, míg meg nem született a lányom, de azóta - illetve már a terhesség alatt - én is többször ébredek éjjel és nagyon nehezen alszom vissza. A szülés utáni pár hónapban volt a legrosszabb. Egyszerűen nem kapcsolt ki az agyam este, volt sok olyan éjjel, amit végigvirrasztottam (míg kicsi lányom édesen durmolt végig), aztán másnap egész nap egyedül a babával... - gondolom tudod miről beszélek. Na, a lényeg, hogy mindez elmúlt. Egyik kisgyerekes ismerősöm javaslatára vettem Valeriana cseppet a patikában. Neki annak idején egy pszichológus ajánlotta, mikor hasonló cipőben járt, mint én. Naponta 3*15 cseppet szedtem bő folyadékkal. Tudnod kell, hogy ezt teljesen biztonságosan lehet alkalmazni szoptatás mellett is, mert 100 % természetes eredetű, és nem megy át a tejbe. Hozzászokni sem lehet, mivel tul.képp nem gyógyszer.
Kisfiad egyébként nagyon szép gyerek, büszke lehetsz rá! Én ha nagyon kivagyok (pl fogzás idején az állandó sírástól), mindig arra gondolok, hogy ez átmeneti állapot, nem tart örökké. A nadrágcibálós mosogatás és a közös wc-zés nálunk is mindennapi, de gondolj arra, ez csak a ragaszkodás jele - bármennyire is idegesítő tud lenni néha - . Te vagy neki a világ közepe, soha senki másnak nem leszel ennyire fontos az életében, mint Kristófnak (meg persze a leendő tesóknak
).És nemsoká eljön az az idő, amikor már nem lesz Rád ennyire szüksége, vagy éppenséggel rádcsapja az ajtót kamaszként és ki akar zárni az életéből. Remélem nem vetted rossz néven, amiket írtam, csak segíteni szeretnék
2006.01.25 16:22
Nagyon sok ötletet, szokást átvettem a saját nevelésembe, azok közül amiket itt olvashattam. De ha igazán belegondoltok, akkor ha jól is esik mindenkinek a dicséret, a szép szó, az élet komolyabb problémáiban valójában az őszinte véleményeinkkel és tanácsainkkal, ami nem mindig egyenlő a megbántással (én legalábbis nem bántó jelleggel írtam az első hozzászólásomat), tudunk segíteni másokon! Én is nehezen viselem a kritikát, de ha magamtól nem jövök rá, min kellene változtatni, vagy mit nem csinálok jól, akkor hálás vagyok, ha valaki kinyitja a szemem és nem csak jópofizik velem, mert esetleg kímélni akar. Néha fájdalmas szembesülni az igazsággal és sokszor nehezebb is változtatni a dolgokon (sokan azért nem mernek lépni vagy változtatni, mert félnek az újtól, inkább elégedetlenül élik le életüket
), de ha nem próbáljuk meg és csak nyugtatjuk és hitegetjük magunkat, hogy ezen nem lehet változtani, akkor igazán sosem leszünk elégedettek, kiegyensúlyozottak, boldogok, pedig csak egy életünk van! 2006.01.25 17:12

2006.01.25 18:46
2006.01.25 20:15
Pedig jó lett volna már most kezdeni magammal valamit!!Kíránál is tanultam!! 2006.01.25 20:53
Biztos már most figyel az alakjára... Az orvos mit mondott? Nem gond a fogyás? Nem kell vmi tápszert innotok?
), de azóta utánanéztem a neten, és neked volt igazad, nem a biofickónak!
(Ill. mindkettőre jó, asszem)
! Benn vagy ám még a táblázatunkban, úgyhogy írjál nyugodtan ide is!
Olvastam a tavaszi topikban, hogy voltál a MOM parkban (bocsi a kémkedésért
), én elég gyakran járok arra, egyszer összefuthatunk!
. Hogy döntöttetek?
2006.01.26 00:15
Eléggé visszafogtad magad
Szívemből szóltál. Én nem akartam rögtön Borinak ugrani, úgy láttam először, megbánta.
( a felét utólag kitöröltem, éljel a tolerancia!
)
). Volt, hogy 3 hétig nem hízott semmit, a köv héten meg 150 g-t. Ez attól is függ, mikor mérték, volt e kaki stb. Adri 2.7-tel, Lizi 2.2 kg-mal született, nekem azt mondta a dokinéni, ha nem sápadt, mozgékony, jókedvű, nincs semmi gáz. Lizinek az is elég, ha csak 1 évesen lesz 7 kg. Majd döglenek érte a fiúk a manöken alkatáért.
Anno én állandóan fel voltam fázva, hidegben, melegben, nem volt rá gyógyszer. De a terhességem óta lekopogom nem voltam egyszer sem.
, majd Adrival az volt a foglalkozás, hogy nézték a tv-t, és végül, mikor Adri elaludt én teregettem, kirámoltam a mosogatógépet stb, befeküdt a kádba. Én már csak röhögök, és örülök annak a 10 perc egyedüllétnek a fürdőben, amíg lezuhanyozom. De ebbe a témába inkább ne menjünk bele. Egyenlőre mi is a megoldást keressük, remélem hamar meg lesz.
2006.01.26 10:53
. Rengeteget segít, csak egyszer-egyszer volt egy-egy nehéz nap után olyan fáradt, hogy szüksége volt fél óra pihenésre, mielőtt játszott volna Marcival. én mindig számíthatok rá. Éjjel is azonnal felkel segíteni, ha baj van. /Pedig ez részéről nagyon nagy dolog
/. A kórházban is bent volt velünk, fittyet hányva arra, hogy ezt nem lehet. Három napig egy széken aludt, vagy félig ülő helyzetben összecsavarodva valahogyan azon az egyszemélyes ágyon, aminek a nagy részét mi Marcival már elfoglaltuk. Esténként csak velünk foglalkozik. Netezés, olvasás csak azután van, hogy Marci lefeküdt aludni. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy az elmúlt 10 hónapban hányszor ért haza fürdetés után, mert egy kicsit kikapcsolódott. Szóval nem folytatom tovább a fényezést, mert nincs rá szükség. Előre tudtam, hogy hihetetlen jó apa és férj lesz, ez be is jött
. Remélem nem most kiabáltam el
.
.
. Hintahorgot a Baumaxban vettünk és az ajtófélfába fúrtuk bele. Először állványosat akartam, de nagyon nagy helyet foglal és azt hiszem 12 vagy 15 kg-ig jók. Ráadásul azt nem is lehet olyan magasra lökni és 20e Ft körül van az ára.
. 2006.01.26 11:45
Én sem tudom, mi lenne a jó, de úgy szoktam, hogy naponta 2-3 órára ráadom Marcira a szandált (neki az van itthonra). Egyébként tapizokni, de az meg folyton lecsúszik. 2006.01.26 12:40
2006.01.26 13:11
2006.01.26 15:06
Kicsit be is paráztam, ezért csináltam egy tesztet, ami negatív lett. Azért eljátszottam a kistesó gondolattal, bár mi 3-4 év múlva terveztük. 
2006.01.26 15:08
2006.01.26 15:18

Ez nekünk iszonyuan messze van Apát biztos nem tudnám rávenni 2 orás kocsikázásra!!Megaztán ki tudja milyen idő lesz lehet,hogy hó lesz akkor meg amugy se indulunk fel Pestre,mert elég rosszak akkor itt az utak!!Tényleg nagyon sajnálom és remélem a legközelebbire már tudunk menni!!Jó lenne már titeket megísmerni!!Nálunk biztosan majd akkor lesz tali ha már nagyon jó idő lesz,nehogy a 10-es utra fogjátok majd!!

2006.01.26 17:24
2006.01.26 18:08
Remélem, jövő hétre kigyógyulunk a takonykórból, meg az idő is jobb lesz egy kicsit, akkor tarthatunk minitalit...
Babatornára most egy ideje máshova jártam, mert a MOM-ból elment szülni az "edző", de már újra van, csak nem tudom, mikor. De a másik csaj is aranyos, akihez mostanában járunk. Írd meg az email-címedet, és akkor megbeszélhetjük priviben!
Nálatok hogy kezdődtek a "szavak"?
És képzeld, ez az új védőnő elkerekedett szemmel kérdezte, hogy mééég csaaak öööt???!!!
És azt mondta, hogy amíg nincs legalább 8 foga a gyermeknek, addig ne adjak neki darabosat főétkezésre, csak abszolút pépeset. Ti milyen állagút esztek?
2006.01.26 19:56
2006.01.26 20:48
Szóval hogy mindig ugyanarra a dologra használja ugyanazt. Na, nálunk ilyen még nincs, csak blablázás a nagyvilágba.
) de a darabos babakonzerveket egy az egyben nyeli le... Ki érti ezt?
2006.01.26 21:01
2006.01.26 22:05
2006.01.26 22:45
Neked is szupi férjed van. Azt hiszem eddig csak Babus meg én panaszkodtunk rájuk egy picit
Köszi a zselatin infot. Már elkezdtem próbatortákat gyártani. És képzeljétek azt vettem észre Adri a savanyú dolgokat jobban szereti (ja és a kedvence a hal
). Kiwi, mandarin levét simán megissza. A sütiből a piskótát és a tejszínhabot megette, de a vaniliakrémtől rázta a hideg. Az édesebb gyümi desszerteket sem szereti túlzottan. Tehát köv próba túrós vagy joghurtos lesz.
Eddig az apát is csak én hallottam ki a gagyogásából, egyáltalán nem biztos, hogy tudatos. A legújabb, hogy dudorássza a hinta-palintát (pálinkát
), vagy énekli, hogy ejte-ejte, de nem sokáig mert elszégyenli magát és nem folytatja
Nekem is azt mondták a Mávban, hogy nem kell sürgetni a darabos kaját, a 8-11 hós kajákban úgyis annyira puhára van főzve a rizs, krumpli, zöldség, hogy a szájpadlásukon is szét tudják nyomni, nem kell igazán megrágni. Adri a kalácsot is így eszi.
) https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7486/253036.html?1132867692 
Ha jó idő lesz, csak az Árpád hídig kell eljutnotok, onnan már csak egy köpés
2006.01.27 00:30
2006.01.27 08:42
2006.01.27 09:24
! 2006.01.27 10:54
A biopasi meg nem árt, ha fejleszti magát egy kicsit.
2006.01.27 11:11
2006.01.27 11:54
Bár akkor még csak doboztól dobozig mászott, szerencsére még nem nagyon pakolt. Ilyen nagyobb gyerekkel már biztos nehezebb a költözés.
2006.01.27 12:21
2006.01.27 15:13
2006.01.27 15:16
. Mindenki el volt ájulva a gyerektől, és irigykedtek is rendesen, hogy én itthon lehetek, ők pedig halálra melózzák magukat. Hmm...mintha itthon a lábamat lóbálnám.. Mondtam: csináljanak gyereket
AZért remélem használ neki az injekció! Milyen kuty, raksz fel róla képet? 2006.01.27 15:30
ugyanis sokszor még a zokniját is leszedi!!De hála ístennek kö csak a fürdőbe és a wc-be van!! 2006.01.27 16:06
2006.01.27 17:51

), és megkapja majd a kisbiciklijét
Majd teszek fel képeket

2006.01.27 20:17
Ez vicc volt csak, pelenkázó nélkül is szívesen mennénk a kiállításra, mikori spanyol festők? Nyáron már voltunk múzeumban Marcival, na, de akkor még picurka volt...
Meg úgy szoktunk sétálgatni, hogy hátulról a két lábamba kapaszkodik, a lábam között kidugja a fejét, és egyszerre lépünk, nagyon aranyos!
De pl. ha a kezét fogom, úgy nem hajlandó menni. Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|