Roz!
Azért jövök ritkábban,mert egyre jobban vagyok.Ami azt jelenti,h.több programot szervezek magamnak/magunknak,és nincs annyi időm leülni.Az internetünk meg továbbra is percszámlálós,és így,h 2 naponta tudok legjob esetben is leülni,mire végre végigolvaslak titeket,hogy be tudjak kapcsolódni a beszélgetésekbe,egy csomó idő eltelik.Fogalmam sincs mikor lesz korlátlan netünk,de érezni fogjátok,mert akkor biztos sűrűbben beugrok!
Sbea!
A napjaink viszonylag máég csendesen,de azért mindig egy kicsit mozgalmasabban telnek.Kicsi lány kb.1,5-2 órát tud ébren lenni 2 etetés között,addig fekszik a hátán,és magyaráz,nézegeti a játékait,ha megunja odaültetem az ölembe és hintaszékezünk,vagy sokszor az is elég,ha cumit adok neki,és attól elálmosodik.Jó esetben az alvása összefüggő,de van amikor felébred és kis ébrenlét után visszaalszik.Általában az uzsi után szoktunk kimozdulni,h.a napközbeni alvásában ne zaklassam,de van amikor délelőtt is,és akkor a kendőben szunyókál,miközben én ügyeket intézek.Ennyi!Megyünk val.leg babaúszásra Ballószögbe vasárnap.Remélem Regének tetszeni fog!
Lina!
Én a fejést nem erőltetném,mert azt hallottam,h.tönkretetszi a tejmirigyeket.Én kb.2-3 napig fejtem a szülés után.Borzalmas egy művelet.Inkább sűrűbben szoptatnék.Mindig mindkettőből,és várnék,h.történik-e változás.
Syg!
A Kossuth rádióban szoktak reklámozniegy Revitalin(vagy Revitalid)nevű gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt,ami orbáncfűt tartalmaz,és stresszoldásra használják.Innen gondoltam.De azt hiszem,h.Maria Treben is azt írja róla,h.nyugtató hatású.
Pity!
A félegyházi kórház előnyei:
-családias,nincs sok szülő nő;
-a szülésznők mind nagyon kedvesek;
-2 baba-mama szoba van,az egyik 2 a másik 4 ágyas(én a 2 ágyasban voltam főként egyedül)helyes baldahinis kiságyakkal,és színes macikás függönyökkel-nagyon hangulatos)
-egy szinten van a csecsemőosztállyal(sőt a kétágyas közvetlen mellette,így gyakran még azt is hallottam mikor sír Rege)
-szülés után közvetlenül- meg lehet beszélni a szülésznővel-mellre lehet tenni,néhány másodpercre(a hőmérséklet nem megfelelő,h.hosszabb ideig otthagyják),csak addig,h.a szopóreflexet rögtön kiváltsuk(fontos a későbbi szoptatási nehézségek megelőzésére)
-Ha mérésekre,vérvételre ..stb.jár az ember nem kell olyan sokat várni.
-Apuka bármikor bejöhet,a babás szobákba csak akkor,ha nincsenek ott a babák.A látogatás is korlátlan,csak szoptatási időben nem lehet.
Ami nem annyira jó:
-éjszaka nem lehet velünk a baba
-csak a 3.naptól kaphatjuk meg a picurt
-a csecsemősök szemlélete,még mindig inkább az,h.a babás szobákkal csak a plussz munka van,de ha az ember elég határozott,akkor mindent el lehet érni náluk(nem szabad hinni nekik,ha aggodalmat akarnak ébreszteni.Ha az első napokban minimálisat eszik a baba,az normális,és minden beáll,ha veled lesz egész nap!Azt kell elérni,h.minél hamarabb.)
-Amíg nincs veled,addig a hiányt tápszerrel,vagy más anyák tejével pótolnak,így gyakran mire megkapod alszik.Ha alszik a gyerek,amikor éhesnek kellene lennie,akkor tuti,h.megetették!Ezért is fontos,h.minél hamarabb veled legyen,mert ha a gyerek nem szopik(mert megetették),akkor a tejcsitermelés is nehezen indul meg!)
-az 5-ös út gyakran forgalmas,de lehet pályán is menni.Én éjjel szültem,így kb.15-20 perc alatt a szülészeten voltunk.Nappal a pályán szerintem kb.ugyanennyi.
Ezek a dolgok Pesten máshogy vannak(MÁV Kórház,Szent István-ezekről hallottam jókat).
Ha eszembe jut még valami leírom,de kérdezz,ha konkrét dolog eszedbe jut!