A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok,

Most nem tudok visszaolvasni. Sajna talira nem tudunk menni. A Barnus még mindig náthás, a Marci meg még tegnap is elég gyanús állagút kakilt, úgyhogy ezeket a bacikat nem akarjuk átadni a babóknak. Majd legközelebb remélem összejön.

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi

Jucc!

Nagyon sajnálom, hogy így magadra vetted, amit írtam. Nem tudtam, hogy Nálatok is ilyen problémák vannak. Mindenesetre én azt szerettem volna írni, hogy egy 4-5-6 hónapos babának nincs szüksége éjjel óránként, kétóránként ENNI, ha az anyukának elég a teje.
De mindegy, minket ez nem érint.
Nem akarom kikeresni, belinkelgetni a múltkori vitát, szopi kontra tápi ügyben, hogy Ti miket vágtatok a fejünkhöz, pedig segíteni Ti se tudtok nekünk, ha egyszer nincs tejünk.
Többet nem kívánok erről beszélni, mert újra elszabadulnak az indulatok!!!
Mindegy, ezt még leírom, lesz, ami lesz!
A tápis babák között érdekes, nem nagyon olvasok éjszakai hisztikről, sírásról, nem alvásról, pedig szegény kölköknek még a testi közelség, és a titokzatos szopás közbeni kapocs sem adatik meg.
DE NEHOGY FÉLREÉRTSETEK, az lenne nekem is a legnagyobb öröm, ha még szoptathatnám az én drága Zitababámat.

Bab!
LLL-el tökéletesen egyetértek Veled!

Ayse!
Sztem épp az a lényeg, amit írsz, hogy "A korai ember idején egészen mások voltak a mindennapi élet körülményei." Én úgy érzem, az én kislányom a saját szobájában, kiságyában tökéletesen biztonságban érzi magát, különben nem aludna el, és nem lenne nyugodt az álma.

MINDENKI
Miért írunk sírni hagyásról, és ennek a nemtetszéséről?!
Sztem senki nem írta, hogy sírni hagyja a babáját.
Vendég

Havtünde!

Szerintem ezt a mondatot úgy kell érteni, hogy hiába lettek mások az élet körülményei, bennünk ugyanazok az ősi ösztönök munkálnak. Erről szól az egész cikk.

Jucc!
Gyógyuljatok meg hamar!

Davallia!
Isten éltessen!

Egyébként hogy ellentmondjak saját magamnak: most Andris fennt van a szobájában és tudom, hogy engem igényelne. De nem tudok felmenni, mert bármelyik pillanatban jöhet a szippantós autó és akkor abba kéne hagyni a szopiz, ami rosszabb lenne, minthogy egyelőre viszonylag nugi van. Az élet mindig nehezebb, mint az elméletek, de azért nem árt megkísérelni alkalmazkodni hozzájuk.

Akinek jó alvó a gyereke, azért ne feltétlenül gondolja azt, hogy ez rajta múlik, lehet, hogy csak szerencsés (ezért is szokták azt mondani, hogy egy gyerek nemgyerek).

Ayse

ayse

Ayse!

Ezt még nem írtam, de szerintem is 50%-ban, de lehet, hogy több, gyerekfüggő a dolog. Én is nagyrészt szerencsének tulajdonítom, hogy jó alvó a gyerekem, de azért kellett szoktatni is egy kicsit.
Vendég

Az anyatej olyannyira tökéletes táplálék a csecsemő számára, hogy két óra alatt megemésztődik és kiürül a pocak (tekintet nélkül az éjszakára vagy a nappalra). Ezért normális, ha a szoptatott baba 2 óránként ébred (csak nagyon fárasztó).

Ayse

ayse

Képzeljétek!!!

Zsuzsa átfordult hátról hasra!!! Kép Pont most!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Aha, biztos így van.
Akkor biztos gyerekfüggő, mert van olyan szopis, nem is egy, akinek átalussza a gyereke az éjszakát.
Húúúú, mennyi félék ezek a babók, örülök, hogy Zita hozzánk született. Kép
Vendég

Rókica, gratula!!!!
Ennek örömére belinkeled nekem megint a közvetlen babanet elérhetőséget? Párom megint "letisztította" a gépetKép

Kép
Kép
hari

Szerintem azért írunk a sírni hagyni témáról, mert ha felébred a babóca és nem csinálsz vele valamit, akkor sírni kezd. Kérdés, hogy hagyd-e ezt és ha nem hagyod, mit tegyél.

ayse

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Én nem azt írtam, hogy ez törvényszerű, hanem azt, hogy ez normális. Van olyan baba, aki nyílván mélyebben alszik és nem ébred fel arra, hogy éhes. Van amelyik viszont felkel.

ayse

Biztos hogy gyerekfüggő az alvás nem alvás dolog, mert Bendegúz is jó alvó, attól függetlenül, hogy szopizik. (Igaz mostanság kap este egy kis plussz tápit is, mert nem elég neki a tejecske, de akkor is így volt, kb. 8 hetes kora óta, amikor még csak szopizott). Õ este fél9-9 körül vacsizik, a saját ágyikójában alszik külön szobában és egyszer ébred, változó, hogy mikor általában 4 és 6 között, akkor szopizik egyszer. Aztán alszik tovább, vagy bealszik a szopiba, vagy kis simogatással kell visszaaltatni. Utána már csak 9 és 10 között eszik reggeli-tízórait.
De volt már olyan is, hogy reggel nyolckor evett először. De ez a ritkább.

Szerintem egyszerűen szerencse kérdése is, kinél hogy alakul. De előbb utóbb csak minden gyerek kifárad annyira a napi játékba ahogy nőnek és egyre aktívabbak, hogy át fogja aludni az éjszakát. Legalábbis én így gondolom.
Végül is mi is akkor alszunk igazán jót, ha jól elfáradunk. És persze ha nyugodtak vagyunk, és jól érezzük magunkat az ágyunkban.

Márti

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Köszi RókicaKép

Ma voltunk az új dokinknál, sokkal szimpatikusabb, mint az előző volt. Jobban át is nézte Lilit. A kislábbujja kicsit aláfordul a többinek, úgyhogy elküldött ortopédiáraKép Remélem nem mondanak rá semmi rosszat ott. A dokinéni szerint nem lesz vele gond, de azért jobb megnézetni. 6780 gr volt és 62 cm. Hát az elején jobban hízott, de azt mondták ez pont jó súly, ne izguljak. Úgyhogy nem izgulokKép
Jucc már írta, hogy nem jönnek holnap. Kicsit megijedtem, mert egyedül nem tudom hogy merjek elindulni, de azért madj valahogy rászánom magam.

Meg is nézem most,hogy hova kell menni.

Kép
Kép
hari

Rokica!
Gratula forduláshoz!Kép

Manka!
Nekem is mindegy, legyen mondjuk 1/211. De ha valami közbe jönne: 20/372-8779

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Valaki megírná nekem email-be hogy hova kell menni? A leveleket is kitörölte az UramKép

Kép
Kép
hari

Kép
Kép
hari

Hari:

Mail ment.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ki hányra megy holnap? Mi Bodzával 9:30-kor gondoltuk elindulni Újpestről, akkor valószínűleg 10-10:30 körül érnénk oda, a forgalomtól függően, de látom hogy mások 11-ről beszélnek.

Hányra menjünk?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

KöszönömKép
Én úgy tervezem, hogy 9-kor indulunk, akkor kb. mi is 10 körül érünk oda szerintem. Persze csak ha el merek indulniKép

Kép
Kép
hari

Hari:

Nehogy otthon maradj! Honnan jöttök?

Úgy sajnálom hogy olyan sokatoknak le kellett már mondania!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mi is olyan 10- fél 11-re érnénk oda kb.
Sajnos csak kettőig tudunk maradni, utána megyünk egy kicsit nagyszülőzni, úgyhogy mindjárt apukám jön értünk.
És ott leszünk náluk egész hétvégén.
Godnolom, lesz mit visszaolvasnom vasárnap este, és a fényképeket is csak akkor tudom majd feltenni.
Tényleg kár, hogy sokan vagytok kénytelenek lemondani. Minél több mindenkit szerettem volna megismerni.
Úgyhogy aki még vacilál ( pl Hari!!!!), nehogy otthon maradjon, jó?

Kép
kuha

Hari!

Szerintem ezek gyönyörű méretek! Már régebben is akartam kérdezni, hogy végül is voltatok-e gyerekneurológusnál és mi lett ez eredmény (ha publikus). Andris is produkál hasonlóakat, mint Lili.

Ayse

ayse

KispestrőlKép Végül is nincs olyan messze, inkább az a rossz, ha általam mé nem ismert helyre kell mennem egyedül, meg ugye maga az utazás gyerekkel ami kicsit "izgalomban tart"Kép Tudom pszichológiai eset vagyokKép De mindenképp megyünk!

Kép
Kép
hari

Ayse, azért hallgatok róla, mert nem tudom jól döntöttem-e. Voltunk a neurológusnál, ő nem látott rajta semmi extrát. De az elmondásomra alaozván elküldött valami vizsgálatra, amire el is mentünk volna, amíg ki nem derült, hogy több napon át (4-5) gépeket raktak volna rá reggel 8-du.5-ig, hogy műszerrel is megnézzék nincs-e baja. Aztán itthon a párommal úgy döntöttünk, hogy az talán rosszabb lenne neki, így hagytuk a fenébe. Illetve úgy gondolom hogy még várunk vele.

Kép
Kép
hari

Kicsi ötlet kéne, mit tegyek?
Balu jan. elején nagyon csúnyán köhögött, hörghurutja volt (közben Marcinak majdnem tüdőgyuszija) azóta velük nincs gond, de a lányom hétvégén skarlátos lett, csak pár nap múlva derül ki, hogy a fiúk is elkapták-e. Ha nem, akkor Balu megkaphatná jövő hét végén a 4 hós oltását (5 hónaposanKép), de mivel Õ a régit kapta, és eléggé megviselte a 3 hós is, nem tudom, hogy nem lenne-e jobb az újat beadatni?
Szerintetek?
KösziKép
Pocak

Pussz: Pocak
pocakpacni

Hú, lányok, máskor nem dobok be ilyen kényes témákat!

Tünde!
Az anyatejet 1,5-2 óra alatt emészti meg egy baba, a tápszert pedig 4 óra alatt.
Nati esténként már tejpépet is kap+anyatejet, mégsem alszik éjszaka. A dr. nénink szerint éber alvó és ebben lehet valami, mert én is az vagyok.
Nem úgy Apa!Kép

Rokica!
Köszi a vigasztalást!
Nati febr.7-én lesz 6 hónapos. Több mint egy hónapja ébred ennyire gyakran, bár előtte sem aludta végig az éjszakát.
Magunkhoz azért nem venném inkább, mert akkor végképp nem tudnék aludni. Félnék, nehogy Apa ráfeküdjön, ha a másik oldalra teszem, akkor viszont leeshetne az ágyról.
Még reménykedem, hogy jobb útra tér a leány!

Más:
Mi TZsuzsával 9.30-kor indulunk a Nyugatiból, gondolom 10 körül mi is befutunk.

Sajnálom, hogy sokan nem tudtok jönni!Kép

Nati riadózik, megyek!

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Hari!

Ha Kispestről jössz, feltételezem kékmetróval, akkor talizhatnál velem és Mankával a Kálvin téren a 47-49-es villamos megállójában 1/211-kor, ha van kedved.Kép

Kép
CLEO&MAJA
cleo

HARI!

Ma eszembe jutott valami, amit neked ajánlok.

Ha még nincs ilyenetek, vegyél Lilinek tornázót.

Valami zseniális dologKép.

Emi órákig elvan vele magában, az előbb odamentem, hogy játszunk, de ez jobban érdekelte.
Szereli naphosszat, meg fogdossa a csörgőket. És közben nézi a kezeit is.

Teszek fel róla képet (ez kb. 1 hónapja készült, akkor még csak nézte, nem tudta, mire jó a keze)

Uxi
Emi 12+6

Kép

KépKépKépKépKép
uxi

Hari,

köszi! Szerintem is jobb, hogy ezt a vizsgálatot kihagytátok.

ayse

RokiKép

Gratulálok Zsuzsa babának!!!Kép

Lívi is átfordult ma de a kezét még nem tudja kihúzniKép

Lányok!Kép

Képzeljétek próbáltam ciciztetni Lívit de csak hami után különben semmi türelme és bekapta(persze csak a mellbimbót már nem is tudja szegény hogyis kell) és szívta kb. fél percig és utána ennyi...sajnos... pedig jött ki pár csepp... és eddig már 1 1/2 hónapja nem szopizik és még mindig van egy kevéske ezek szerint???

Annyira kár, hogy ne kell neki, viszont fejni soha nem tudtam semmitKép

Annyira idegesít h tudom lett volna az a kis 50 ml is neki minden hami előtt és egyszerűen nem kell neki a cici és valóban a hülye cumisüveg miatt!!!!

Legközelebb esküszöm kipróbálom ezt a szoptatás dolgot komolyabban mert idegesít h akkor most lenne nekem vagy sem.

Úgy hogy szigorúan befekszem majd a köv. bébivel és ha kell első napokban óránként is megetetem de annyira kiváncsi vagyok vajjon lesz e akkor vagy tényleg nincs nekem annyi.

Mea
mea

Egyetlen egy dolgot nem tudok a mai napig, hogy vajjon a kórházban a cicizés után valóban az éhségtől sírt e vagy nem....
Mert ott azt mondták h attól, hogy kevés neki az adagKép
Ugye kb. 30 ml volt ott eleinte.

Mea
mea

Na ennek egy cseppnek is így örülök, hogy van még, látszik bánt ez engem még mindig egy kicsit.....
Mindegy de látom, hogy jó súlyban van, és ráadásul egyelőre az immunrendszere is csúcson van, mert múltkor a régi 4 hós oltást betegen kellett sajnos megkapni, igaz csak köhögött de muszáj volt mert kicsúsztunk volna az időből és az égvilágon semmi nem volt az oltástól sőt még csak be sem dagadt neki a lába és nem is fájt neki a sebKép
Úgy hogy büszke vagyok az én kis csöppségemre, hogy ilyen kis masszív erős baba, pedig tápis igaz kapott anyatejet is 2 hónaig + idegen anyatejet isKép

Mea
mea

Hahóóó van itt valaki?Kép

Mea
mea

Cleo, köszi! Élnék a lehetőséggel. Akkor fél 11-kor a vill. megállóban. De ismerjetek meg engem, mert én senkit nem ismerek fel, főleg hogy rossz a szemem isKép A megálló elején leszek Lilivel. Ok?

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Mire rájöttem, hogy fordított sorrendben vannak az üzik.....
Kicsit le vagyok lassulva.

Megpróbálok visszaolvasni, látom sokat írtatok!

Teljesen off
Az alexandra.hu-n 25 %-al olcsóbban rendelhettek könyveket. Nem vagyok érdekelt az üzletben csak gondoltam érdekelhet Titeket! Kép

Thomasanne

Kép
Kép
thomasanne

Ayse, Duda! Kép

Az én anyatejem ezek szerint más összetételű? Mert hát kibírja reggelig a 11 óra alvást. és a fiam is kibírta. Nem hinném....
Vendég

na mindegy, tényleg hagyjuk, nem itt van a kutya elásva ezügyben, az tuti.

Tali: valszeg nem megyünk, én sem vagyok túl jól. majd holnap kiderül.
Vendég

Dóri!Kép
A te lányod valószínűleg megeszi nappal azt az adagot, amivel kihúzza az egész éjszakát.
Az én lányom nem.

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi!
Hogy van nálatok napközben? kb hogy esztek nagyjából? hánykiló és milyen idős?
Bocs, csak érdeklődöm. Kép

Dóri
Vendég

Hari!
Rendben. Ne izgulj mi se ismerjük egymást Mankával, de nem hiszem hogy tele lesz amegálló babás mamákkal.Kép

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Sziasztok,
Már csinálom a finom salit holnapra! Viszak hozzá pirítani való kenyeret meg vajat. Kép

Mi kb.10-11 között érünk oda!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

na, dobok pár képet. Tényleg hol van napsi? KépKép

Dóri& jól alvó Viki, aki már 3 és fél hónapos Kép& Gergő

KépKép
Vendég

Lányok!

Mára búcsúzom, holnap érkezünk, viszek fincsa gyümisalit.

Mea!

Jó pihenést Nektek hétvégére, és érezzétek jól magatokat!

kuha és Gergő

Kép
kuha

Barbi, úgy tűnik, mi leszünk Andival az elsők. Már kész a süti, Julcsi épp annyit aludt délután, hogy meg tudtam csinálni. Pedig kevesebbet szokott.

Lányok, nem jó, ha babaverseny lesz a fórumból. Épp azért jó, mert meg lehet beszélni a gondokat, örömöket, és olyan segitőkész, kedves anyukák vannak itt. És nem hiszem, hogy bárki sokkal jobban csinálná, mint mások. Illetve lehet, hogy igy van, de szerintem ez nem most, és nem abból derül ki, melyik baba hányszor eszik, mit eszik, hányszor kel fel...

Róki, tetszett az interakciós gondolatmenetedKép

KépKép

KépKép
majola

Ok, Cleo akkor nem aggódokKép Legalább is igyekszem. Most, hogy már anyuka vagyok, ideje lenne könnyebben megbírkoznom az ilyen mindennapos feladatokkal.

Nem egészen vagyok most képben tej-téma ügyben, úgyhogy teljesen ártalmatlan kérdés: akik szoptatnak, kb. mennyit eszik egy "átlagos" 3 hónapos, vagy inkább 6780gr-os baba? Én próbálom tartani a 3 óránkénti etetést nappal, de igazából úgy mértem (még mindig mérek néha), hogy ugyanúgy 100-akat eszik, mint mikor 2 óránként evett, csak hát akkor ugye többször. Mi este lefekvés előtt eszünk utoljára, kb. fél 8-kor, aztán ringatás, 8-kor alvás. Utána még éjszaka is eszik, de akkor nem tudom mennyit, mert annyira kómás vagyok általában, hogy elalszom szopi közben, és mikor érzem, hogy mozog, akkor megetetem sajnos. Én jobban szeretném, ha vissza tudnám tenni az ágyába, de akkor nem alszik vissza, ringatni nincs erőm, így általában reggel mellettem ébred. Mostanában néha beteszem a hordozójába, hogy ne fordulhasson elő, hogy órákig lóg a cicin, mert reggelente nagyon fáj néha. A hordozóban meg félálomban tudom ringatni. De ez sem túl jó megoldás a háta miatt.
Szóval így napközben eszik kb. 6x 100-at, éjszaka meg fogalmam sincsKép

Kép
Kép
hari

Uxi, válaszolok neked is ám, csak kicsit feledékeny vagyokKép Szóval van tornázónk, bár nem ilyen műanyag színes. Lehet, hogy egy ilyen jobban érdekelné. A miénk a járókában van, olyan plüss-szerű. Összvissz 4 maci lóg rajta, meg egy fa. Szokta nézni, meg püfölni a macikat, de nem igazán élvezi. Legalább is én nem úgy látom.
Ti hol vettétek ezt a tornázót?

Kép
Kép
hari

Nem is írt nekem senki az előbb hozzászólásomraKép

Kuha!Kép
KösziKép
És Ti is érezzétek jól magatokat holnapa talinKép

Mea
mea

Kép
Kép
Kép
Néhány kép az én rosszcsontomrólKép

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Már megint le vagyok maradvaKép

Mennénk a talira, de csak 12h-kor tudunk indulni.
Tehát felesleges, mert csak 13h-körül érnénk oda, addigra meg már mindenki hazafele menneKép
Szóval erről is lemaradunkKép
Pedig teljesen meggyógyult és nem fertőz.

A Babák CukikKép
Erhard már annyira forog, hogy nem hagyhatom egyedül az ágyon, mert leesik.
Pedig elég nagyKép

MEgpróbálok visszaolvasni, de Erhard üvöltKép
De van, hogy elalszik magától isKép

Sziasztok!
Angelani&Erhard
20+2

Kép
angelani

Hari!Kép

Nagyon szép baba Lili!Kép
És milyen szép nagyKép
Gratulálok a kitartásodhoz szopi ügyben, megérte a szenvedést az elején, gyönyörű a babádKép

Mea
mea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?