A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sasha, az a befözéses ötlet jól hangzikKépKép, csak sajna azidén tuti, hogy vonattal vagy repcsivel jövök visszafelé. Kép Majd még jelentkezem. Csá.

Csipkebogyó
csipkebogyó

Szia Csipkebogyó!
Nagyon jólesett, hogy valaki észrevette az "elhallgatásomat". Amúgy olvasgattalak benneteket. A képeket egyébként sem tudtad volna megnézni, ugyanis senki nem volt hajlandó megírni, hogy hova kell küldeni, így gondoltam, ha senki nem kíváncsi rájuk, akkor inkább nem erõltetem... De Neked nagyon szívesen elküldöm mail-en.
Nem akarlak idegesíteni, de én is nagy lecsó-rajongó vagyok, és mi is eltett lecsót eszünk. Azt hiszem, csak simán össze kell fõzni a paradicsomot, a hagymát meg a paprikát, (alá egy kis zsír)így lehet eltenni, és ilyenkor csak tojást kell ráütni. De ne izgulj, mindjárt itt a friss paprika!
További jó pocakosodást Neked!
Szia: Viki
Viki

Sziasztok

Elõször is szívbõl köszöntöm az újakat közöttünk, jó babavárást nekik!

Bringa
Egész jól bírom a diétát, bár mörphi törvénye szerint, azokat kívánom, amiket nem lehet enni. De igyekszem betartani a 180 g szénhidrátot, igaz nem azokat eszem, amiket a táblázat megad, hanem helyettesítem õket. Valamelyik nap pl. 20 dkg eper volt a vacsi és az uzsi egyben. Meghaltam volna, ha nem ehetek belõle. Kép Kép Viszont nagyon parázok, hogy pénteken milyen eredmény jön ki a vérvételnél, mert mindig attól félek, hogy túllépem a megengedett napi mennyiséget, és akkor rossz lesz a vérvételem eredménye. Ez már beteges.
Ja és képzeld írtam hogy a háziorvos is elküldött vérvételre, teljes vérkép stb.stb. és vércukrot is kellett volna hogy nézzenek ott. Na most ez nem történt meg, ma lett kész az eredméy, és vércukor nem szerepelt. Úgyhogy most kb. 2 hét múlva megint mennem kell teljes vérkép stb. megcsináltatni, hátha most nem felejtik el azt is megnézni.
Így nem tudtam kontrollként megnézni az eredményt. Most már mindegy, mindjárt péntek és kiderül, hogy mi a helyzet.

Az a baj, hogy a kispapát nem foghatom diétára, és folyik a nyálam, amikor azokat eszi, amit én is szeretek. Kép

Nagypocisok, kitartás, aki szülni szeretne már annak jó kis hidegfrontot kívánok!!

Pusza
Forti (28+5)

Kép
Kép
forti

Sasha
Köszi az ötletet, ma épp tettem ki alufólia csíkokat. ha nem válik be, jönnek a csúnya szatyrok... Kép

Forti
Én nagyon szurkolok, igaz az én cukrom jó lett, s így nem vonom meg magamtól a dolgokat, pedig a súlynövekedés miatt kéne... Gondolj arra (sovány vigasz), hogy a szülés utánra is maradnak még tuti gyümölcsök, s akkor már nem leszel cukorbeteg Kép

bringa (27+0)
bringa

Sziasztok!

Lora! AFP-ügyben hallgass Sashara! Maximálisan igaza van. Persze nehéz megállni aggódás nélkül, nekem is alacsony volt, átéltem, amit te. Nyugi!

Pénteken voltunk 3D-s Uh-on! Nagyon tuti! Eddig is nagyon imádtam a manókát, de most sokkal kézzelfoghatóbbá vált a jelenléte. Ég és föld a különbség a sima UH-hoz képest. És most én is láthattam a "bizonyítékot", ami kisfiú voltára utal. Kép Szerintem rongyosra fogjuk nézegetni a kazettát.

Sziasztok!

Mona/21+2/
Mona

Sziasztok megent!
Hát amint látom a kispapás topikért inkább mi lelkesedtünk, nem pedig a kispapáink. Az én drága kicsi párom nagyon egyedül van odaát, egyetlen kispapa sem töri magát hogy írjon gondolatairól, tapasztalatairól velünk kapcsolatban.
Szomorú az én Hóemberem Kép Kép Kép

Bringa
Engem is ez vígasztal, és az hogy a sok csúúúúnya zsömlét gyümivel fogom helyettesíteni. Mert én dinnye nélkül nem fogom kibírni az tutkó!!!! És kiszámoltam hogy egy nap megehetek kb. 20-30 dkg dinnyét. Ez megéri azért Kép Most is az uzsika zsömi helyett alma, az simán belefér az x gramm szénhidrátba.

Forti (28+5)

Kép
Kép
forti

Szia Viki,

örülök, hogy megkerültél!KépKépKép Azért ne neheztelj a lányokra, hogy nem keresnek, sokan voltak itt már az én itt töltött tíz hetem alatt is akik csak jöttek és mentek is. Róluk sajnos attól sem tudtunk meg azóta semmit, hogy három felkiáltójelet tettünk a nevük után. Hiába, nincs még mindenkinek állandó Internet-csatlakozása... Nekem is lelkiismeret-furdalásom van, mert pár napja olvastam (már archívban) egy aranyos bemutatkozó levelet, amire nem volt idöm azonnal válaszolni, azt sem tudtam nyomon követni, hogy más válaszolt-e. Nemsokára azért azt is összehozom, csak meg kell találnom kinek írjak. (Ezek egy pörgös topik hátrányai, de elönye is van ám sok!)
Írj inkább arról, hogy milyen két babát egyszerre várni! (Sasha biztos megint felkapja a fejét, azt hiszem ö írta, hogy addig gyakorolnak majd, míg össze nem jönnek az ikrek...Kép)Biztos nagyon különleges érzés lehet, bár azt hiszem Neked sincs még összehasonlítási alapod? Ugye az egyik baba nálad megfordult, hogy nehogy "nyugodtan" várhasd, azóta mi a helyzet?
Jó légy és vigyázz mindannyiotokra, ÍRJ!!!

Csipkebogyó
csipkebogyó

Forti!
Igen, én is nagyon sajnálom Hóembert, hogy egyelöre magára maradt, de reménykedem benne, hogy a többiek is összeszedik elöbb-utóbb a bátorságukat. Én azért sem írtam odaátra (pedig nagyon szívesen megírtam volna, hogy mennyire tetszik a topik ötlete), hogy nehogy elriasszam a mimózalelkü férfitábort. Sajnos be kell látnunk, hogy nem beszélnek olyan nyíltan a gondjaikról mint mi, félnek, hogy belelátunk a lelkükbe. Talán legközelebb mi lányok majd csak olvassuk a topikot, ha nem irkálunk sürün bele, majd kicsit elfelejtenek minket... A párod pedig egy fantasztikus kivétel! Hóember, ezúton is gratulálok a ritka nyíltságodhoz! KépKép Kérlek ne add fel a dolgot, szorítok Nektek!!!

Csipkebogyó
16+6
csipkebogyó

CsipkebogyóKépKépKép

Viki!Kép

Kérlek ne haragudj rám/ránk! Már sajnos nem emlékszem, hogy mi történhetett amiért nem válaszoltam, üdvözöltelekKép Néha elszáll egy-két üzenetem a saját hülyeségem miatt és persze mindig olyanok amik egy kisebb novellának is elmennének és olyankor van az hogy hagyom a fenébe, késõbb meg elfelejtkezem rólaKép Nézd el kérlek és gyere sûrün, hiszen Te vagy az egyetlen ikres kismami közöttünkKép Látod Csipkebogyónak nem szivacsból van az esze, mint nekemKép Még arra is emlékszik, hogy ikreket szerettem volnaKép
Szívesen beirnálak a táblázatba, ha szeretnédKép
Viki meséld el kérlek, hogy milyen volt mikor kiderült, ikreket vársz! Milyen érzés volt megtudni, hogy egyszerre két csoda is fejlõdik benned? Biztos vagyok benne, Neked "több panaszkodnivalód van" hisz a két baba kétfele feszeget...
Kérlek....
O igen a fényképekKép Küld el Kata007 emilciméreKép A profiljában (nevére kattintva) megtalálodKép Elvileg nekem is küldhetnéd, de én béna vagyok és nem tudom felrakniKép A jelszót "postafordultával" megkapodKép

puszi
sasha
21+0

Kép
sasha

Jo reggelt pocisok!
tegnap voltam a dokinönél és szerencsére jo lett a Vcukrom ugy hogy enek nagyon örülök mostKép
Bringa nekem is azt mondták hogy vérszegény vagyok ezért nekem is kell vasat szednem nekem Tardyferon fol.irtak föl .
a "kismamabetegségtöl" én is félek meg atol hogy nem lesz idöm a kispapára .ezért nem is gondolok ilyenekre mert akor elfog a félelem meg a szorongás ugy hogy csak azt tudom mindenkinek javasolni hogy probájon meg csak jo dolgokra gondolni bár ez igy hülyén hangzik de megkell probálni.
na megyek Üdv csics 30+ Kép
csics

Szép jó reggelt mindenkinek!

Elõször is szeretnék Vikitõl elnézést kérni, amiért mindnyájan átsiklottunk a kép téma fölött!!!!!

Viki!
Ne haragudj ránk légyszives!!!!!
Mint látod utána kerestem, hogy mikor írtál a kép dologról.
Tudom az magyarázkodik aki bûnös, de én most mégis azt teszem. Tudod megegyeztünk a lányokkal, hogy az ujonnan érkezõknek csak akkor adjuk ki a jelszót, ha az illetõ küld elõször képet magáról. Ezt látom Te is megértetted, és elfogadtad, mert ezt írtad:

Viki 2002 Május 04 szombat - 19h 20:
Sajnos itthon nincs szkennerünk, így képet nem tudok küldeni, pedig most voltunk 4DUH-n, és nagyon jól látszik a babák arca. De ami késik, nem múlik...

Ezek után (gondolom én) vártuk, hogy majd jön a kép.
Mivel utána név szerint írtál a képpel kapcsolatban valakinek, azért nem tünt fel másoknak. Mégpedig ezt:

Viki 2002 Május 06 hétfõ - 19h 25

Csipkebogyó:
Köszi a gratulációt! Hova kell küldeni az Uh-s képeket? sikerült beszkennelni, de egyenlõre "csak" a fiúkról van kép, rólam még nincs pocakos kép (csak a fényképezõgépben).

Én is úgy vagyok vele, hogy sokszor csak azt futom át, ami név szerint nekem szól, vagy "Lányok" megszólítással, mert nekem már elég nehéz a gép elõtt ülni ekkora pocakkal.

Szóval mégegyszer kérlek, ne haragudj ránk! Természetesen mindenki kíváncsi a képeidre, s ha elküldöd nekem, hogy felrakjam, azonnal küldöm a jelszót.

Kata (39.)

KépKép

KépKép
kata007

És akkor most újra itt vagyok!

Mivel még eddig nem tettem meg, szeretnék gratulálni az új kismamáinknak. Már olyan jó sokan vagyunk, hogy öröm nézni Sasha klassz táblázatát. Arról nem beszélve, hogy anno én a 62. sorszámmal kezdtem, ma meg már minden pillanatban a Dóri babámat várom. Szóval:

Üdv nektek és boldog babavárást velünk. KépKépKép

Lányok!
Ha valaki nem kap választ a kérdésére, kérem szépen, ne tessék megsértõdni!!! Kép
Pont azért mert már ilyen jó sokan vagyunk, óhatatlan, hogy átsiklunk valaki felett. Tessék kiabálni egyet, hogy miért nem kaptok választ! Kép
Én úgy ismertem meg ezt a topicot, hogy itt nincs sértõdés, vita, veszekedés, ami nagyon klassz és ritka dolog.
Ezt csak azért mondtam, mert a napokban láttam, hogy valaki kimaradt a táblázatból, és ezt meg is jegyezte Sashának.
Amikor én kezeltem a táblázatot, én sem raktam fel senkit egy bemutatkozás után, csakis akkor, ha kérte az illetõ. Van itt sok kismama aki bemutatkozik mert problémája van, és választ vár rá. Viszont a táblázatba nem íratja be magát, mert lehet, hogy otthon nincs nete, és úgy gondolja, hogy ha elmegy betegre, úgysem tud közénk jönni. Viszont kérdezni nem akar névtelenül.

Szóval kiabáljatok Kép ha nem figyel fel rátok senki, hisz ekkor tömegben... KépKépKépKép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Viki! Bocsi!
Most látom Kata hozzászólásában, hogy én nem válaszoltam a címmel kapcsolatban, de mint írtam én azt az oldalt sajnos nem érem el, így nem ismerem a paramétereit semKép, biztos azt hittem, hogy ez a többieknek természetes és majd válaszolnak. "Mit érdemel az a bünös...?"
Csipkebogyó
csipkebogyó

Lányok
Szép jó reggelt mindenkinek. Ez most itt egy mosoly Nektek: Kép (nagyobbat is küldenék, de nem tudok...)
bringa (27+1)
bringa

Moni,
a 15+1 az a 15. hétnek számít, nem a 16.-nak.
Ágci

Kép
Ágci

Jo reggelt Kép
Csak bekoszonok,remenyem sincs ma pletyizesreKép
Kicsit sikerult pihenni de a zarasra erkeztem vissza,igy ma es holnap legalabb este 7-8-ig is dolgozunkKép
Mindenkinek minden jotKépKép

pussz Krisztinka /24/
krisztinka

Sziasztok!!!

Nagyon-nagyon kerem segitsegeteket! Kép arrol lenne szo, hogy minden aldott nap este ramtor az iszonyuan eros szedules es hanyinger. Reggel meg csak egyszer volt, de tonkre teszi minden napom az allando jelenlete ami estere tetozik Kép tud vki vmi gyogyszert vagy praktikat amivel kikuszobolheto? nem tudom, hogy fogom igy kibirni a 3. honap vegeig...

kamilla 7+1
kamilla

Sziasztok!
erdemben nem tudok most megszolalni. A fokozatos es ismetlodo esetenkent erosodo idegi terheles sem viseli meg a Pockot, tovabbra is benntlako es viteti a segget Kép

ezt ugy mondom, mintha egybol szaladna ha megszuletik, mi ? Kép))
m
martina

Kamilla,
Sajnos még ötletem sincs. Azt hiszem többen javasoltak már magnéziumot, de várd meg inkább a profikat. Nekem is esténként volt nagyobb gondom, de hidd el, nemsokára elmúlik. Ui. Ha ilyen nagy a gond, hívd fel az orvosodat, csak tud ajánlani egy babakímélö valamit.
Csipkebogyó
csipkebogyó

Sziasztok!

Lanyok ne feledkezzetek meg rola, hogy az en uram is irt a kispapas topicba, es nem azert nem ir mert nem erdekli ugyanugy a dolog, hanem mert nincs ideje ra. Azert sokan mar itthon vagyunk és szinte egész nap ráérünk a gép el?tt ücsörögni. ?k meg nem. Valakinek mel?zni is kell, hogy fel tudjuk nevelni a kis lurkót. Szóval nem szomorkodni emiatt, és ami késik nem múlik.

Kép

Norci
Norci

Ágci!

Ezen már volt egyszer töprengés!KépKép
Szerintem a 15+1 az 16. hét...
Mert 0. hét nincs, tehát a 0+3 az az elsö hét, de akkor viszont a 7+3 az a 8. hét, 25+4 az a 26. hét, 39+2 az a 40. hét stb. (Ha az ember szül, akkor ezt irják a zárójelentésre is, pl. az én fiam a 42. hétre született, 41+3. napon)
Igy számol pl. Kata is, aki most 38+nemtudomhánynapos (bocsi Kata!KépKép) és azt irja, hogy 39. hét. Ugye???
(Én azért maradok a hét+nap megjelölésnél.Kép)

Beszti
33+4 (34. hét KépKép)

KépKép
KépKépKép
beszti

Végre van internet. tegnap egész nap nem volt és 4 napi éhezés után tovább kellett várnom.

Voltam dokinál aki szerint eléggé feszül a méhem. (Én semmit sem éreztem) Salbutamolt adott. van valaki aki szedett ilyesmit, és egyáltalán mit jelent ez. Azt is mondta, hogy a házasélet terén fogjuk vissza magunkat. Na ilyenkor mi van? Azért a teljes cölibátust nem birom ki még 4 hónapig (vagy tovább). Akinek van tapasztalata segítsen.

Köszi

dec8 (24)

Na olvasgatok (van mit bepótolnom)
dec8

Sziasztok!

Üdvözlet és kellemes babavárást kívánok a friss kismamáknak!

Bejelentkezem bár mostanában megint csak olvasgatni tudok mert az utcsó 2 hetemet kezdtem meg a cégnél és 7 év után nem túl könnyû innen szabadulni adminisztrativ szempontból sem...
Kata007 és a finises mamák!
Nem írok már semmit sem, a hosszú hétvégémen számtalanszor jártatok a fejemben! Mi is már a 32. hétben vagyunk és úgy érzem, hogy csak egy hajszál választ el a szüléstõl, aminek állok elébe!
Szilvi
Gratula Vikihez jó egészséget és sok tejcsit Nektek!
Dojika
Megkönnyeztem a szüléssztoridat, nagyon jó volt olvasni! Még1X gratulálok Máté babához!
Csipkebogyó
Felhívott az apukád a nagy hírt olvasván? Hogy reagált? Bár 1 ilyen hírre csak pozitívan lehet! Kép

Mi jól vagyunk, növögetünk szépen. Minden nap érzem, hogy nõ a baba mert nyúlnak még mindig a szalagok és a krémezés ellenére viszket kívül a babakuckó! Vérnyomásom jobb mint a babásság elõtt! Eddig 9 kg-ot híztam, aminek örülök! Szinte csak jó dolgokat hozott a pocaklakó.
Lányok! Tudtok itt Pesten olyan boltot ahol nagyobb a választék gyerekszoba bordûr terén. Még ez hiányzik a kis kuckóból!

Mindenkinek kellemes gömbölyödést!
Halacska 32

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

Forti
van egy "félig önkéntes" diétás társad a személyemben Kép. Az elõzõ babánál ugyanis végig 150 g-os diétára fogtak, most még nem kellett elkezdenem, egyenlõre azt mondta a dokibácsi bízik bennem, csak legyek jókislány és figyeljek oda az étkezésre nagyon, és akkor csak 1 hónap múlva csináljuk meg a terheléses cukros vizsgálatot azzal a sok vérvétellel együtt.

Dec8
Igen, nekem is kell szedni hasonló gyógyszert mint Neked, csak az éppen nem Salbutamol, hanem Spiropent. Mindkettõ asztmagyógyszer, hörgõtágításra használják elsõsorban, de mivel jobban lazítja az izmokat mint a magnézium így nagyon feszülõs pocakok (méh) esetében ezt adják/javasolják.
Természetesen csak receptre kapható. Nekem nem okozott semilyen egyéb problémát a szedése anno 3 évvel ezelõtt sem, és most sem, de ha nem volt még soha ilyen (asztma, krónikus hörghurut) jellegû problémád akkor figyelj nagyon a mellékhatásaira amit feltüntetttek az ismertetõben és ha valamelyik elõjön azért jó lesz szólni az orvosodnak.

Nem tudom már ki emlegette tegnap azt a lecsót (kicsit lusti vagyok visszaböngészni Kép ) de azóta is ez motoszkál a buksimban. Kép

Szép napot mindenkinek!

Katka 23
Katka

Sziasztok!

Martina!
Nem akarsz kicsit többet írni az "esetenként ismétlõdõ és fokozódó idegi terhelés"-rõl? Talán könnyebb lenne, ha leírnád nekünk.

Sziszike! Szia! Kép

Szaván fogom Katát, és kiabálok KépKépKép:
Tegnap kérdeztem, hogy nem tudja-e valaki, hogy a XIV. kerületi önkormányzat ad-e egy kis pénzt a baba után?

Jaj, lányok, én is az utolsó két hetemet taposom a munkahelyemen, ami önmagában nem rossz, de csak itt van internet, és mi lesz velem, ha már nem olvashatlak benneteket? A kispapa megígérte, hogy otthon is lesz internet, de az egy csomó idõ...KépNa, majd rábeszélem, hogy hozza haza a napi írásokat lemezen, vagy nyomtatva.

Egyébként én is próbálom terelgetni a párom figyelmét a kispapás topic felé, de egyelõre nem lát ki a munkája mögül.

Na, minden jót mindenkinek!

Dió (és Almamag 32+6)
Dió

Dió!

Én úgy tudom, hogy egyszeri anyasági segély jár a baba után! Persze a legbiztosabb, az ha felhivod, vagy lesétálsz az önkormányzathoz. De elõtte érdeklõdd meg telefonon, hogy tényleg így, meg úgy van-eKép Na ezt jól megaszontam a telefonnal mi?Kép

Cupp
sasha
21+0

Kép
sasha

kamilla
Hát nem hiszem hogy lehet ezzel mit csinálni. Nekem folyamatosan hányingerem volt és reggel szédültem is. Az orvosom adott rá valami gyógyszert, amitõl kevésbé volt hányingerem. de nem sokkal. Én is nagyin szenvedtem, hogy gogy lehet ezt kibírni ennyi ideig. de 6 hét után (12 hétre) elmúlt. Idõvel egy kicsit jobban hozzászokik az ember. De ha gondolod kérj gyógyszert az orvosodtól. Én 3 hétig nem is dolgoztam. mert 1,5 óra míg beérek és nem bírtam reggel buszozni.

dec8 (24)
dec8

Ó igenKép

KamillaKép

Ne csüggedj, sajnos ez van! Én szerencsére nem hánytam, de ettõl függetlenül borzalmasan rosszul voltam reggeltõl estig. Nem szedtem rá semmit, feleslegesnek tartottam. Aztán 1-2 hét múlva rájöttem, hogyha eszem pár falatot akkor enyhül a hányinger, esetleg elmúlik!!! Érdekes volt hányingerrel küzdve enni, de megérteKép Ha kipróbálod az nem árthat, de tudnod kell, ez is mint minden más, embertõl függ, hisz nem vagyunk egyformákKép Az is érdekes hogy nekem nem a 12 héttel múlt el, hanem késõbb kb a 14. héten. Nem úgy történt, "mintha elvágták volna", hanem a 11-12 héttõl fokozatosan enyhültKép Sõt mondok még valamitKép Tegnap voltunk az Auchan-ban és a fiúk leálltak bámulni az élõ harcsákat. Na nekem több se kellett, olyan hányinger tört rám...Kép Szerencsére jót tett hogy arréb mentemKép
A másik amiért "jó" volt a hányinger, mert tudtam, hogy a baba jól vanKép Furcsán hangozhat. De miután elmúltaka rosszullétek és a hasam nem látszott olyan érzés volt mintha nem lennék terhes, nagyon rossz volt... Persze nem idegeskedtem, mert az Uh mindig meggyõzött, hogy nem igy vanKép

Opsz kisregényt irtam, de legalább látod a háyninger "jobbik" oldalátKépKépKép

puszi
sasha
21+0

Kép
sasha

Sasha!

Köszi! Kép

Dió
Dió

Bori
A Kálvin téren van egy jó kismama ruha bolt (városkapu áruház emelet), ott szokott lenni leértékelt cucc is. De a használtról nem tudok semmit, pedig nekem is bejönne.

Dojika
A Máté baba nagyon szépKép

dec8 (24)
dec8

Katka
Nem mondom hogy ez megnyugtat, de azért jól esik hogy önkéntesként mellém állsz. Kép Kép
Remélem mindent jól csinálok, és nem eszem többet a megengedett szénhidrátnál. Nem irigyellek hogy neked az egész terhesség alatt be kellett tartanod, nem lehetett leányálom.

Köszi lányok a bíztatást, átadtam a kispapámnak!! Azt üzeni hogy tündériek vagytok! Kép

Forti (28+6)

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Mar reg nem irtam ejnye bejnye irulok pirulok itt. Velunk minden a leheto legnagyobb rendben (kopp-kopp). A hetvegen megvettunk ket kis rugdalozot Kép igaz csak veletlenul, meglattuk a kirakodovasarban es nem tudtunk ellenallni, az egyik sotetkek kis piros szegellyel a masik pedig piros, sarga es kek szoval jo szines es egy hatalmas ora a mutatokkal belehimezve erre a ferjem megjegyezte ez jo lesz a kis buzbombankra Kép
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem nagyon nehez szep, kenyelmes, jo minosegu ruhakat talalni elfogadhato aron.
Szep lassan nekikezdunk majd vasarolgatni aprankent, a nagy dolgokat ugy is remelhetoleg kapjuk a nagyszuloktol.

Meg nem volt idom teljesen atolvasni mi tortent mostanaban, csak atfutottam rajta. Kezd melegedni az ido nalunk a hetvegen mar strandoltunk is, jo lenne ha mar vegre tenyleg nyar lenne es lehetne enni azt a sok finom gyumit, epp dinnyevel almodom, na jo az igazat megvallva mar jo par hete Kép

Kamilla!
Nagyon sozritok neked, hogy tenyleg csak a 12. hetig tartson ezt pedig nem riogatasnak szantam, de .. tapasztalat Kép
Egyebkent nekem barmilyen furcsa a Coca-Cola segitett valamennyire, erre a doki azt mondta, igyam csak nyugodtan, csak arra ugyelj, hogy razd ki belole a szensavat!
A masik ami nagyon jo volt a pattogatott kukorica uresen mindenfele izesites, so, vaj vagy cukor nelkul.

Edina 21+3
edina

Szia Lora, remelem, az ijedtsegen mar tul vagy/TOK, s tudtal egy kicsit lazitani is azota. Aggodtam miattad, s most veled orulok, hogy minden rendben van. Latod-latod, nalad is bejott az AFP kismami-riogato volta. Bar en is nagyon megijedtem volna, az egeszen biztos, hisz ez nem jatek! Meg egyszer, orulok hogy jol vagy!KépKépKép
Mailt meg nem kaptam meg sajnosKép!

AgciKép, szerintem is a Beszti altal leirt -valtozat- a mervado, szoval, aki pld.10+1napos, az a 12.hetet tapossaKépKép

Kamelia, nekem a rosszulletekre, es emelygesre, hanyingerre igy egyuttesen a B6 vitamin valt be, amibol napi 60mg-ot kell beszedni 3 reszre elosztva. A jotanacsot Erazmusztol kaptam, es nagyon-nagyon bevalt. Legyszi a mennyisegbol leszamolni a kismami-vitaminodban levo B6 vitamint! Nehogy -tulzasokba essel-KépKépKép Javulast!KépKépKép

Martina, ki fog jonni, es tenyleg, majd egy evig -de az en lanykam meg tovabb isKépKép- viteti a -segget-KépKépKépKépKép Ugyhogy marad a cipelesbol a szules utanra isKépKép

Katka, en voltam a -lecsos-KépKép. Ma is <U>kell</U> foznom, mert meg mindig erosen kivanomKépKép

Lella 22+3
lella

Szia Edina, orulok, hogy jol vagytokKépKép

ZitaKépKép, koszonom a tanacsokat!, hat hajolgatni bizony eleg sokat hajolok, tenyleg csokkenteni kell azt is. Valahogy meg -nem alltam at- a kismama stilusra, meg mindig gyorsan megyek, sokat dolgozok stb.stb. S aztan neha a melobol hazaerve, ebedet megfozve, s vegezve a mar rendbetett lakasban, meg mindig azon veszem magam eszre, hogy -meg mindig porgok-. Nem is tudom, alig tudom -leloni- ilyenkor magam - s a hasam, hat bizony kemenyedik bele rendesenKép

Csipkebogyo - 6 het nem a vilag, s akkor teletomheted a pocolako melletti ures kozoket lecsoval, eros paprikassal!Kép Mellesleg en is megalltam 2,5 evig lecso nelkul, mondvan, hogy az itteni paprika nem finom, nem is jo a belole fozott lecso! Bezzeg mostanra teljesen kieheztem, tan azert is tunik olyan nagyon fincsinek az ebbol keszulo lecsoka isKépKép Nana, hogy az anyucim lecsojanal nincsen finomabb a kerek vilagon! De ha nincs, akkor megteszi a libiai paprikabol keszulo isKépKép
lella

EdinaKép

Szia! Rég hallottam felõled és igen ejnye-bejnye, hogy csak most jelentkezelKépKépKép Nálatok hogy-hogy nincs még dinnye? Hisz Portugália igencsak meleg ország, hiszen már pancsiztál is!Kép Már nálunk is van dinnye a piacokon, igaz kilója 200 Ft-tól, de van. Múltkor azaz tegnap majdnem vettem, de 5 kilós volt a legkisseb és 1000 forint egy korai dinnyéért kicsit borsosssKép

pusziKép

sasha

Kép
sasha

Lella!

Irtam neked! Megkaptad? Kép

Edina
edina

Katka
Köszi szépen a választ majd figyelek. Kicsit intim kérdés, de neked lehetett szexelni emellett? A kispapámat ez nagyon izgatja.

dec8
dec8

Szasztok!

HAt van egy csaladom KépKépKép mindegy,mar mulofelben a feszultseg....
tegnap azert elegge kivoltam este Kép

mindenfele gyumolcsot szeretnek enni... de iszonyatos mennyisegben ha lehet Kép

na jo, beerem citromfagyival Kép
m

ps: Kata: nem ugrunk el szulni egyet? ;)
martina

Sziasztok lányok!
a hányinger nálam is eloszokot fordulni de csak akkor ha reggeli nélkül akarok valahová meni de akor a fejem is megfájdul ugy hogy én mindig veszek vagy viszek magamal kaját .
én most épp egy kis zöldborsot enék lehet hogy csinálok is holnap vagy holnap után .egyszerüen imádoma zölborsofözeléketKép nyammi
gyümölcsöt már most is lehet kapni fökép epret Kép ma vetem 1kg este az lesz a nasi Kép sajna nem ehetek minden nap epret mert nagyon drága leneKép de heti egyszer kétszer veszek magamnak .
Üdv Csics 30+ KépKépKép
csics

Sziasztok!
Reggel nem írtam magamról, így most pótolom.
Tegnap minden OK volt az NST-n. Viszont kicsit rossz volt hallani, hogy ha nem lesznek komoly fájások akkor a 42. héten tudja megcsinálni csak a császárt. Vagyis betöltött 41 után. Sajnos igaza van, hogy ha nincs semmi gond, nem lehet csak úgy "belebarmolni" minden elõzmény nélkül a babaházba. A babának fel kell készülnie a kinti életre még ha ez 1-2 óra csak, akkor is. Tehát kellenek fájások. Vasárnap megyünk hozzá, akkor meg is vizsgál. Szóval ha én jól vagyok, nála a szívhang ok, akkor június elejéig még egyben maradunk.
Azért talán lesz a dologban egy jó is. Ahogy számoltunk június 10-én indítható meg leghamarabb, mert errõl nem egy orvos dönt, és itt ugye nem veszik figyelembe, hogy nekem 24 napos ciklusaim voltak. Aszerint jún. 3-ra lennék kiírva, + 7 nap, az jún. 10. Na ha minden jól megy, rá kellene beszélni, hogy a legcsodálatosabb dolgot kaphassuk a párommal az elsõ házassági évfordulónkra, június 8-ra! KépKépKép
Aztán rákérdeztem a császárra. Hát itt Miskolcon nem az "új módszer" szerint csinálják, ezért 7-8 napig kell bent feküdni. Kép

Kamilla!
Talán Norci elsiklik a kérdésed felett, de "kiabálj" neki, hátha meghallja! Kép Sajnos szegényke, õ tud mesélni a hányásról.

Beszti!
Igen, tényleg így számolok, mert a dokim is mindig így mondja. Nem 38+5-öt mond, hanem 39. hetet. Kép

Kata (39.)

KépKép

KépKép
kata007

MartinaKépKépKép

Katának feltett kérdésed igencsak megmosolyogtatottKépKépKép Pontosan úgy kérdezted, mintha citromfagyizni hivtad volna a közeli cukibaKépKépKép

sasha

Kép
sasha

Dió!

Amikor a fiam született, oda voltam bejelentve (XIV). Nem hallottam róla, hogy adnának pénzt. De a legbiztosabb, ha utánaérdeklödsz. (Arról sem tudtam, hogy lakásvásárláshoz is adnak, csak véletlenül kérdeztünk rá, mert hallottuk, hogy van ahol adnak. És kiderült, hogy az átlag önkormányzatokhoz képest elég sokat adnak... (adtak 2000-ben...))

Az egyszeri anyasági segély (30.150 Ft most) mindenkinek jár, aki 4 orvosi vizsgálaton megjelent a terhessége során (koraszülés esetén 1 is elég), nem az önkormányzat adja.

Lella!

Ez egy uj változat!KépKép
10+1=12. ???KépKépKép (Tudom, csak elirtad...)

Kamilla!

Fel a fejjel!Kép
Én nem voltam hányós tipus, de pl. az rendszeresen kiboritott, ha a férjem vezetett, olyan hányinger jött rám... (Szóval azért megértelek...KépKépKép).

Beszti
33+4

KépKép
KépKépKép
beszti

Kata!

De hát a lányok körbekérdeztek és mindegyik doki csodálkozott, hogy ez az új módszer nem is olyan új jújKép
Drukk-drukk-drukk megy ezerrel Dóri baba megfordulásáért!!! Sõt ha már igy áll a helyzet kivánom hogy június 7. napjának 23. órájában induljanak meg a komoly fájások, de legkésõbb akkor!!!!KépKépKép

Puszi
sasha

Kép
sasha

Hello Lanyok Kép

Koszi mindenkinek aki hozzaszolt a "gyesbetegseges " kerdeshez ...

Sasha ,
tenyleg szerencses vagy, hogy birod a maganyt, söt szereted. Nallam ugyanaz a helyzet mint Dio-nal, hogy nem szeretek egyedul lenni. Nagyon tarsasagi leny vagyok...
Meg aztan mas az onkent vallalt magany, meg mas a kenyszer.
mj Moni,
igazad van abban, hogy rajtunk is mulik ki mennyire "savanyodik be " de nallam nem lesz olyan egyszeru a tarsasag megoldasa. Leven idegen orszag, keves barat , megkevesebb csalados, kisbabas. Szoval nallam a fo ok az, hogy itt idegenben meg inkabb elszigetelt vagyok.
Persze a babanet biztos segit majd Kép Dehat mas pl.egesz nap a neten logni vagy elmenni egy masik kismamival egyutt babakocsit tologatni stb.
Eh , felesleges ezen elore aggodni, majd lesz valahogy !

Lella,
a "lecso" tema engem is megmozgatott tegnap ! Jo volt az otlet, en ugyis eleg gyakran kuzdok fantaziahiannyal ami a napi menut illeti !
u.i. Kamilla kerdezett a reggeli rosszulletrol, es latom nekem valaszoltal ! Tenyleg nagyon hasonlot a nick-unk.

Kamilla,

Kedves majdnem "nevrokon" Kép Udv a csapatban!
Nekem is a B6 vitamin segitett, haromszor egy nap aztan fokozatosan csokkentve. Most a 14 hetben vagyok es (kopkop)
kutya bajom Kép Kép Kép Ja es meg egy fontos, soha ne vardd meg amig megehezel.Ragcsalj kekszet ( nekem a sima sos jott be) vagy aszalt gyumolcsot, egy szelet piritost.Foleg reggel mielott kikelnel az agybol.Nekem ezek bevalltak !

Csipkebogyo ,

Nallunk sincs normalis paprika, csak a "holland" fajta. Tegnap en is annyira megkivantam a lecsot, hogy abbol voltam kenytelen csinalni es nagyon finom lett.Csak mivel ez sokkal vastagabb heju/husu en elobb teszem a hagymara mint a paradicsomot, kulonben a paribol csak pure marad mire a paprika megpuhul.

Bocs, latom regenyre sikeredett ...

puszi mindenkinek

kamelia
13+1
(azt hiszem ezt tegnap sikerult elirnom, de a 13+1 a helyes)
kamelia

Kamilla!

Itt vagyok ám, csak direkt nem írtam le az én tapasztalatomat a rosszullétekkel kapcsolatban, mert az elég elkeserítõ lenne. Kép

Akkor most leírom, annak reményében, hogy nálad nem lesz ilyen súlyos a helyzet!

Én reggel este napközben, stb rosszul voltam. Nem csak hányingerem volt, hanem hánytam is. Mivel napi 2-nél többször hánytam torecan nevû gyógyszert kaptam. (Az orvosom szerint az esetemben a B6 vitamin semmit nem ért volna) A torecantól a hányás leredukálódott max. napi egyszerire, viszont nem tudtam dolgozni, nagyon álmos voltam és ammugy is rossz volt ettõl a hangulatom, hogy nem tudom magamat ellátni, meg utólag kiderûlt, hogy a torecannak is van némi depresszív hatása. Aztán a 12. hét fele kezdtem jobban lenni, visszamentem dolgozni, de újra kezdõdött. Idõközben elfogyott a torecan, de épp nem kellett a dokimhoz menni semmiért, így a területi terhesgondozóba mentem (akor még Örsvezér teréhez tartoztam), no ott adtak B6 vitamint és nem voltak hajlandóak felírni a torecant!!! Aztán ennek az lett a következménye, hogy egyik nap óránként hánytam, hát már nem bírtam, felhívtam a dokimat aki azonnal bezavart a kórházba, ahova idõben érkeztünk, különben ki is száradhattam volna. Ott infúziót kaptam (az B6 volt), meg gondolom sókat, cukrokat, hogy tápanyag legyen. Az infúzió után kezdtem jobban lenni. Hányás még elõfordult, de egyre ritkábban. Majd el is múlt. Ha az terhesgondozós orvos felírja a torecant nem biztos, hogy kórházba kerülök. No comment.

Szóval mindenre alaposan rákérdezni a dokinál! De amig "csak" hányingered van addig nincs komoly baj, mert bármilyen kellemetlen is nem vagy veszélyben (és a baba sincs) a kiszáradás miatt!

Remélem javul azért a héeyzet hamarosan!

Norci
Norci

Emberek, hogy hol kinek mi jár, ill. hogy ennek hol tudsz utánanézni leírtam a hasznos linkekbe az ügyintéznivalók közé!

Olvasgassátok, hátha ad egy-két tippet!

Norci
Norci

Kamelia, Edina, Beszti, Norci, Sasha, Dec8 es mindenki aki hozzaszolt!
Nagyon koszonom a jotanacsokat, mar szaladok is a patikaba a B6 vit-ert. Hanyni meg egyszer sem hanytam, de eskuszom az esteim maga a pokol, annyi erom nincs, hogy hozzak magamnak egy pohar vizet. Meg szerencse, hogy napkozben csak az emelyges jellemzo, es mivel ulomunkat vegzek tudok dolgozni, maskulonben biztos otthon maradok.

Dio!
Mindenkinek minden evben 1* jar un. krizissegely v. gyorssegely. Barmivel meg lehet indokolni ennek igenyleset, es mivel en temetesre hivatkozva megkaptam, nagyon valoszinu, hogy szuletesre is megadjak Kép Ez egyszeri tamogatas, melynek osszege 10-20 e ft koztire teheto.
A helyi onkormanyzat szocialis osztalyan lehet igenyelni.

kamilla
kamilla

Kamilla,
Csatlakozom az elöttem szolokhoz... Probalj meg sokszor keveset enni, olyasmit, ami jólesik, ne törödj az egészséges táplálkozással meg a kalóriákkal. Ne várd meg, hogy üres legyen a gyomrod. Próbálkozz meg valami savköt&#337;vel is (én csak úgy tudtam aludni). Tényleg el fog múlni fokozatosan - bár nekem is visszajön néha, amikor sokáig nem eszem és/vagy nagyon kifáradok pl. most a terheléses vércukor elött, amikor nem volt szabad reggel ennem, és majd' kiesett a gyomrom reggel.

Lella,
Próbálj egy kicsit relaxálni, mert ezzel a keményedéssel azért vigyázni kell. Én se voltam az a lassú fajta azel&#337;tt, de a hányingeres reggelek megtanitottak rá, hogy "szép nyugodtan felkelek, piritóst sütögetek a konyhában, leülök, lassan elrágcsálom", stb., holott korábban úgy nézett ki a dolog, hogy kipattantam az ágyból és 15 perc múlva már úton voltam dolgozni, persze reggeli nélkül Kép Vigyázz magadra!

Üdv:
Zita
Üdv
ParaZita

Sasha!

A gorognek nem neztem az arat, en sarga rajongo vagyok, van mar igaz ami igaz, csak szivem nincs meg kiadni kb 400Ftot egy kiloert. De ez mar tenyleg csak hetek kerdese es gyorsan lesz sok olcson. Visoznt van, fincsi mango az alma araert bibi Kép Na jo nem gonoszkodom Kép Bar meg kell mondjam irigyellek benneteket a cseresznye meg meggy miatt gonodolom milyen sok lehet otthon itt meg csillagaszati arakon (tobb mint egy ezres kiloja) aruljak es vacak is.

Lehet, hogy irtad csak elsiklottam felette, erzeted mar a babat? Egyebkent rosszullevos koromban en is azzal hyugtattam magam, hogy igy legalabb tudom, hogy a baba koszonget Kép

Edina
edina

Sziasztok!

Tegnap valamilyen rendszerhiba miatt nem tudtam felcsatlakozni. Lehet, hogy már kicsit késõn, de azért válaszolok pár dologra, hátha segít.

Norci!

TGYÁS ügyében igaza van a többieknek, felsõ plafon nincsen. Ne bízzál vakon a munkaügyisekben, mert bizony sokszor nem elég tájékozottak. Én nálam több esetben (ki veheti igénybe a gyerek után járó szabadságot, adókedvezményt, stb.) tévcedtek. Majdnem nem engedték kivenni az idei szabimat a szülésig és el akartak helyette küldeni betegszabira (ami ugye csak 70%). Szóval keményen!!!

Pszi!

Légy üdvözölve közöttünk. A munka tekintetében nekem nagyon megváltozott a véleményem. A terhesség elõtt végig úgy gondoltam, hogy az irodából megyek majd szülni. A terhesség alatt, hallgatva a többiek véleményére, egy hónapot terveztem otthon tölteni a szülés elõtt. Aztán orvosi javallatra két hónappal a kiírás elõtt be kellett fejeznem a munkát. Én ezt azóta egyáltalán nem bántam meg. Egyrészt azért, mert a nyolcadik hónapban még nem, zavart a pocim, így minden nap csavarogtam valamerre. Az idõ csak úgy repült. Most pedig már itthon tudok rendezkedni, meg még egy-két elmaradt ügyet elintézni. Szóval én azt javaslom, ha tudod, akkor minél többet maradjál otthon.

Dió!

Szerintem támogatás ügyében legegyszerûbb,, ha felhívod az öbkormányzat szociális és család... osztályát. Valami ilyesmi nevük szokott lenni. Azért is gyorsabb ez az út, mert így legalább megtudsz minden feltételt is, ha egyáltalán klaphatsz támogatást. Itt nálunk, a VII. kerben csak az kap, akinél az egy fõre esõ jövedelem nem ér el egy bizonyos szintet (Azt hiszem 20e forint. Alacsony nagyon, azt tudom.).

Kata007!

Én is tegnap voltam CTG-n. A törpe remekül érzi magát odabent. Én kérdeztem a szülésznõt, hogy minimális jelét nem látja e annak, hogy ki akarna jönni. Õ azt mondta, hogy a CTG nem erre való, szóval lehet, hogy 5 percem van a szülésig, de az is lehet, hogy több hetem.

A frontok nekem sem használtak eddig.

Hetek számolása és AFP:

16. hetet mondanak, ami szerintem is a 15+.. napokat jelenti. Ennek ellenére az AFP-t a betöltött 16. hét után veszik le. Ezen annak idején én is problémáztam.

Sziasztok:

Törpi(39Kép)
Törpi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?