A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Hari,

Bár én nem mérem már Zsuzsát etetések között jó régen, azt látom, hogy mennyit fogyaszt amíg az apjára van bízva minden második szerdán reggel 9 és este 7 óra között.

Ez nála kb fél liter, csak sokszor, kis adagokra osztva. Együltő helyében ritkán fogyaszt több mint 60-80 ml-t.

Azt olvastam a www.kellymom.com c. angol szoptatós oldalon, hogy 1 és 6 hónap között a babák paradoxikusan kb ugyanannyit fogyasztanak naponta, és hogy ez a fogyasztás kb 600-900 ml, persze babától függően. Tehát 1 és 6 hónap között a szopis babák nem isznak egyre többet, hanem kb ugyanannyit, kivéve a növekedésugrásokat.

Ennek a lapnak az alján van egy számoló program amibe ha beírod, hogy hányszor eszik a babád egy nap, kiköpi, hogy egy etetés alatt kb mennyit fogyaszt: http://www.kellymom.com/bf/pumping/milkcalc.html

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

SZia Hari!

Már a mi tornázónk is a járókában van, szombat óta van járókánkKép.
Nem vettük, kölcsön kaptuk egy rokontól, de a Kikában láttunk hasonlót.
Sajnos nem olcsóKép.

Alvás téma: Emi este már csak tápit kap, 10 körül eszik utoljára (7-kor fekszik, 10-kor még megetetem). Utána általában reggel 6-7 között kel.

Nagyon ritkán ébred éjjel, ha sír, én mindig megszoptatom.(Van olyan is, hogy csak felsír, kimegyek pisilni, mire visszamegyek, már alszik).

Tudjátok mit figyeltem meg?
Ha sír, és szoptatni kell, mindig marha szomjas vagyok előtte.
Ha ő nem ébred fel, csak én (ilyen is van sokszor), sosem vagyok szomjas.
LEhet, hogy ő is szomjas, azért ébred?

Uxi
Emi 12+6

KépKépKépKépKép
uxi

Hari, Lili gyönyörű baba! különösen tetszik a harmadik kép, ahol a két sárkány beszélgetKép

Andi, eszembe jutott egy tanács az éjszakai ébredéssel kapcsolatban. Többen mondták, hogy ilyenkor Apának kell felkelni, mert neki nincs tejszaga, illetve nem indul be reflexszerűen, hogy szopizni kell. Két barátnőmnél is bevált, pár nap alatt leszokott a baba az éjszakai evésről. Én még nem vetettem be a módszert, mert Apa nem az az önkéntjelentkező-tipus, de ha kiosztom a feladatot, megcsinálja, csak eddig nem volt szivem kiosztani neki, végülis nem fáraszt igazán a dolog.
Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Köszi MeaKép
Most biztos azt kéne mondani, hogy igen, de jó, hogy kitartó voltam, és megérte, de azért még ezek után sem biztos, hogy a köv. babánál újra végigcsinálnám.
Persze, nagyon örülök hogy sikerült visszaállítani a tejet. Anno nagyon sírtam, mikor tápszert kellett adnom Lilinek, akkor úgy érzetem, hogy egyenlő a katasztrófával, ha én nem tudom szoptatni a babámat, "csak" tápszert tudok adni neki. Ezért voltam kitartó. Most utólag azt mondom, hogy tényleg jó, hogy sikerült, de semmi baja nem lett volna, ha tápszert kap, viszont lehet, hogy jobban élveztem volna a babázás elejét, ha nem kötöm az ebet a karóhoz. Nem azt akarom mondani, hogy bánom, hogy nem maradtam a tápszernél, csak most már utólag nem látom olyan szörnyűnek azt az utat sem, viszont sokkal járhatóbb lett volna. Aztán lehet, hogy újra így döntenék a mostani "tapasztalattal" is. Végül is most már mindegy. Szoptatok amíg van tej, már nem izgulok, ha úgy érzem, hogy kevesebb van. Fájni a mai napig fáj és csak az egyik cicimben van tej, de azért még elvileg elég. Legalább is remélem hogy észrevenném, ha kevés lenne neki amit kap.

Megann, cica ügyben: mostanában tényleg nem tettem fel képet, de nem is csináltamKép Annyira lefoglal a leánykám, hogy eszembe se jutott a cicákról képet csinálni. De majd pótolomKép
Amúgy ahogy írtad, hogy a cica kint lenne és a garázsban (ha jól emlékszem) csinálnál neki helyet, az tökéletes megoldás. Ha új cicánk lenne, valószinűleg én sem engedném be, hanem kint csinálnék neki vackot. De ezek már sajnos megszokták, hogy bent vannak. Most aztán törjük is a fejünket, mi legyen ha a Lili elindul mászva. Egyenlőre a legjobb ötlet, hogy ajtó kerül a konyha és a nappali közé és mostantól csak a konyha, a fürdő és a spejz az ő területük. Hát majd meglátjuk kivitelezhető-e.
Remélem sikerül majd olyan cicát találnotok, amilyet szeretnél!!Kép
Ja, és a legfontosabb: örülök, hogy Léna megszabadult a "kínzóeszközétől", ami valószinűleg főleg az anyukáknak szörnyű.

Kép
Kép
hari

Rókica, köszi. Biztos írtad, csak én nem olvastam, te most még mindig igény szerint szoptatsz/etetsz? Hány óránként kb.? Nekem sokszor van olyan érzésem, hogy szegény Lili sűrűbben szeretne szopizni, mint 3 óra, aztán van, hogy nem igényelné még, de ha már adom akkor nem akar hálátlannak tűnni és az én kedvemért szopik egy kevesetKép Sokan mondják, hogy mindent úgy kell csinálni a babával, ahogy az anyuka érzi, mert az a legjobb. De mivel első baba, így nem vagyok túl biztos a megérzéseimben. Viszont a 3 órás periódus nekem olyan furának tűnik, ha magamból indulok ki. Főleg, ha azt nézem, hogy elvileg ugye nem kell más a babának, csak anyatej, mert az szomjoltó is. Na most azt még elfogadom, hogy "enni" elég ha 3 óránként eszik a gyerek. De mi van, ha "inni" nem pont 3 óránként akar?? Hiszen ha én 3x ehetnék fix időpontokban egy nap, az nem lenne rossz érzés, de ha azt is megszabnák, hogy hányszor ihatok, azt már azért nehezményezném.
Vélemény?

Kép
Kép
hari

Majola, köszi neked is. Jól esik, ha másoknak is tetszik a lányom. Nem gondoltam volna régen, hogy ilyen büszke leszek majd a gyerkőcömreKép Úgy voltam vele, hogy biztos látom majd, ha nem kifejezetten szép, de azért nekem akkor is ő lesz a legszebb. Aztán születése után nézegettem jobbról, balról, lentről, fentről és nem tudtam eldönteni, hogy szép a lányom, vagy csak én látom annakKép Hiába, úgy látszik a szüléssel elveszti az ember lánya az objektivitását.

Kép
Kép
hari

Ja Cleo, nem tudom meg van-e a telefonszám lista neked, de azért inkább megadom a számomat, ha valamiért kellene holnap.
0670-387-9299

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Visszaolvastam.
Nagyon örülök, hogy létezik ez a formája az információ cserének, én sok hasznos tanácsot kaptam Tőletek, többek között az altatással kapcsolatban is.
Ma be is vetettem, mert eddig cicin aludt el, majd átkommandóztam a kiságyába. (vagy sikerült, vagy nem, ha nem akkor ringattam, amíg el nem aludt)
Szóval, ma felébredt szopi után, beraktam a kiságyba, meséltem neki, puszilgatás és otthagytam. Ez volt 20:36-kor. Azóta csönd van, megnéztem, alszik. Ma bejött, remélem máskor is beválik.
Köszönöm!!!!!!!!!

Bab
Mi a Röppentyű utca folytatásán, a Göncölön lakunk, annak is a legvégén.
Köszönjük a dícséretet, csak viszonozni tudjuk!
OrvosokKép

Rokica
gratulálok Zsuzsának a forgáshoz!

Hari
Lili nagyon szép!!! Kép

Davallia
Utólag is boldog szülinapot! Kép
Meddig kell még Pandának a kengyel?

Jucc
Jobbulást a fiúknak!

Mea
gratula Livi fordulójához!

Andi
Remélem javul a helyzet és pihentető éjszakák várnak Rád!

Thomasanne & Tomi

Kép
Kép
thomasanne

Sziasztok!

Hari!
Lili nagyon szép baba!!!!!Kép Gyönyörű!
Én is igény szerint szoptatom Petit még mindig. Van, hogy 1,5-2 óránként kér cicit napközben, van, hogy kibír nélküle 4 órát is, tök változó, de egyik alkalommal sem szopik tovább 5-10 percnél. Éjjel ált. még 2-3x kel enni, de engem nem zavar, mert napközben egy tündér, így nem megterhelő az éjjeli cicizés. Így jó neki biztos, mivel totál nyugodt, kiegyensúlyozott baba, és szépen fejlődik is, már 64,5 cm, és 7160g. Szerintem, ha úgy látod Lilin, hogy szomjas lenne, nyugodtan adjál neki cicit, ne várd meg a 3 órát, de ezt Te tudod, és csak Te is döntheted el. Kép

Viki+Peti 19-1

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Hari,

Egyszerűen gyönyörű Lili! Nagyon hasonlít Rád a képek alapján.

Csak ennyit szerettem volna írni.

Sziasztok, jó éjt mindenkinek!

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Mea!

Az Istenért...tedd már végre túl magad ezen a szopi dolgonKépKépKépKép
Emlékszel, te tartottad bennem a lelket...
Most én mondom neked, hogy ne bánkódj miatta..
Te megtettél mindent, Livike is szopott amennyit csak bírt, úgyhogy a következő babánál több rutinnal sikerülni fog, ez biztosKépKépKépKép

(Egyébként én is nagy lendülettel most abban hiszek és bízok hogy legközelebb jobban fog menni a dolog, és nem kell majd 3 hónapon keresztül fejnem.....Remélem így leszKép)

Hari!
Na azért ez a cica téma még elég lápos talajon mozog nálunk...
Amikor módom van rá, apát próbálom szoktatni a gondolathozKépKépKép, mondta múltkor is hogy hogy és mint lesz a kerítés...mire én rátormfoltam, hogy jó, jó, legyen olyan, csak a cicá(i)m tudjanak közlekedni rajta...
Vissza is kérdezett, hogy milyen cicák???
Mondom, azok, akiket tavasszal fogok betelepíteni a kertbeKépKépKépKépKépKép
Nem szólt semmitKép Jó jelKép

HARI!
Lehet hogy csak rémeket látok, de ezen a képen tökre hasonlít Léna a te Lilidre...KépKépKép
Nézd:
Kép

De hogy a hajszerkezetük tök egyforma, az már fix!KépKépKépKép

Lányok!Szerintetek???

M.

Kép

Kép
megann

Na jó mégegyet:

Léna a legújabb szerzeményében egy chicco etetőszékben feszítKép
Láthatóan nagyon szeret benne lenni, egészen ledönthető a háttámlája és nagyon jól megy a színe Léna szeméhezKép

Kép

EZ EGY TÜNDÉR, ZABÁLNIVALÓ, ÉDES, CUKORFALAT!!

Nem bírok magammal újabban, legszívesebben már holnap szülném a következőtKépKépKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Ja és villogjanak holnap a vakuk, mindent látni akarok, kiváltképp a babákat...

m.

Kép

Kép
megann

Megann, pont meséltem az Uramnak, hogy van itt egy csajszi (ez lennél TE)akinek a lánya annyira hasonlít a Lilire. Erre feltetted ezt a képetKép Ilyenek a véletlenek. Amúgy nem azért, de én már tök rég észrevettem a hasonlóságot, csak hát most biztos hülyének fogsz nézni, de arra gondoltam, hogy ha neked esetleg nem tetszik Lili, akkor biztos nem esne jól, ha Lénát ugyan olyannak látnámKép De mivel nekem nagyon tetszik Léna, így dícséretnek vesszük, hogy hasonlóságot látsz a két kis boldogsággombócbanKép

Kép
Kép
hari

Dóri! Kép

Nagyon helyes a két gyerkőc!

Hari! Kép
Lili szépségén ne aggódj, igazán nincs miért! Kép Nagyon szép, a szeme különösen!

Mea! Kép
Nem semmi, hogy még mindig próbálkozol, de szerintem ne ostorozd ezzel magad! Lívike 2 hónap alatt bőven megkapta a szükséges immunanyagokat, és olvashatod itt, hogy sajnos az anyatejes babócák is megbetegednek.

Jó babatalit holnapra!
Egy kicsit én is kirúgok a hámból, megyek holnap fodrászhoz, kozmetikushoz, és teljes testmasszázsra, ebben a sorrendben. Kép Kép Kép
Vendég

Uxi:

Szerintem könnyen lehet, hogy szomjas és arra ébred fel. Nálunk borzasztó száraz a lakás, én is fel szoktam ébredni arra, hogy szomjas vagyok.

Hari:

Én még igény szerint szoptatok... egyszer-kétszer tettem erőtlen kísérletet arra, hogy átálljunk a rendszeres szopira, de mindig úgy éreztem, szivatom a gyereket, mikor pont azt vonom meg tőle (és közben mással próbálom "szórakoztatni") amitől a legkönnyebben megnyugodna. Ez még régebben volt, de azóta ahogy figyelem a dolgok alakulását, azt a következtetést vontam le abból amit a különböző fórumokon olvasok, hogy aki az időre etetést választotta az elején, mostanra (3-4 hónapos korra) küszködik a tejmennyiséggel, és kiegészít vagy hozzátáplál. Aki igény szerint csinálja, annak nincs ilyen problémája. Én nagyon elhatároztam, hogy 6 hónapig csak anyatej, és ha ennek az az ára, hogy van hogy gyakran szopik, akkor ám legyen. Úgy érzem, ráérek rendszerezni a kajálását majd ha szilárd ételt kap és akkor majd lesz reggeli, tizórai, ebéd, uzsonna, vacsora, stb... de egyelőre nincs ilyen rendszer. Azt észreveszem, hogy estefelé gyakrabban szeret szopizni, napközben ha leköti valami vagy nagyot alszik, elvan 3-4 órát is szopi nélkül. Én úgy saccolom (bár rég nem igazán figyelem) hogy kb 2 óránként eszik napközben, de mondom, rendszertelen...

Amit az ivásról írsz, egyetértek, sőt én még odáig mennék vele, hogy én sem pont ugyanakkor eszem minden nap, hanem mikor megéhezem. A lányomtól akkor miért várnám el, hogy ne akkor akarjon enni, mikor megéhezik? Lehet ebben benne van, hogy mi nem az a család vagyunk, ahol a reggeli-ebéd-vacsora időre megy... hanem mikor eszünkbe jut. Gondolom ahol az a családi szokás, hogy mindig ugyanakkor vannak az étkezések, ott a babát is próbálják efelé terelgetni.

Viszont úgy tudom, tápis babák kapnak mellé más folyadékot is, vizet vagy teát, és gondolom ezt már igény szerint kapják.

Altatás:

Ez is szerintem olyan dolog, amivel érdemes kísérletezni, és hallgatni arra, amit a baba mond. Én szülés előtt felkészültem az alvásirodalomból, és arra voltam felkészülve, a gyerek utálni fog egyedül aludni, és jobb ha erre számítok és nem arra, hogy önként és dalolva fog egyedül aludni a kiságyában. Arra készültem, hogy többéves koráig számíthatok arra, hogy így vagy úgy, de igényelni fog minket elalváshoz. Így kellemes meglepetés erejével hatott rám, mikor Zsuzsa másfél hónapos korában előfordult olyan is, hogy kézben nyűgizett, leraktam, erre elaludt. Akkor arra volt igénye, hagyjam már békén. Ez, akármilyen nevetséges, fel se merült bennem, azt gondoltam, ha nyűgös, kézben akar lenni. Azóta elhatároztam, odafigyelek arra, hogy mit próbál jelezni nekem. Van vele is olyan, hogy lerakom és boldogan eljátszik egy ideig a kiságyában. Van hogy látom, hogy fáradt, lerakom, tutol egy ideig, de aztán elalszik. Van hogy lerakom és sír, azt nem hagyom. Este ő általában a szopiba alszik bele, vagy szopipárnán a nagyszobában míg mi nézünk valamit, vagy a nagy ágyban fekve. De olyan is van, hogy már eleget szopizott, de laposakat pislog és látszik hogy álmos. Berakom a bölcsőjébe és elalszik magától. Volt olyan is (csak egyszer-kétszer) hogy éjjel totál felébredt szopi alatt és elkezdett gőgicsélni. Tündéri volt, de bosszantó is, mikor az ember aludni akar. Ilyenkor visszarakom a bölcsőjébe, és minden alkalommal álomba gőgicsélte magát.

Szóval nálunk nincs előírás hogy hogy kell aludni. Megvan az esti ceremónia, 6-kor fürdés, utána szopi, ilyenkor már lekapcsoljuk a nagyvillanyokat, és általában 8 körül már alszik is. Nem akarok belőle csatát csinálni, próbálok odafigyelni rá, és úgy csinálni, ahogy a legkevesebb nyűgivel megy a dolog. De ezzel együtt próbálom afelé terelgetni, amerre én szeretném. Pl napközben ha elalszik rajtam, a kiságyába rakom be. Legtöbbször még ha ébren is van, becsukja a szemét és alszik. Nem tiltakozik a kiságya ellen mert "tudja" ha sír, nem kell ottmaradnia. Na erre mondja a nagynéném, hogy persze, mindenki megideologizálja amit csinál. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann, Hari!
Sztem is nagyon hasonlítanak egymásra a gyerkőcök! Kép

Megann!
Szeretném megkérdezni, hogy hol, és mennyiért vettétek az etetőszéket? Már nálunk is aktuális lenne a beszerzés.
Vendég

Jó estét Mindenkinek!

Tiramisu a hűtőben, a sali is kész. Kenyér meg sül!
Lakást kiatkarítottam, Leon nagyon jó fiú volt, szinte egész nap aludt. Nolcsi meg a nagyinál volt.
Hulla fáradt vagyok, úgyhogy megyek is fürödni meg apával kicsit foglalkozni.
Holnap mindenkit szeretettel várunk, aki jelezte, hogy nem tud jönni, nagyon sajnálom!!!
Azért remélem talán holnap reggel mégis úgy gondoljátok, hogy el tudtok jönni!

Mindenkinek jó éjszakát!
Pusz: Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Lányok, mivel én autóval megyek, innivalókat viszek. Holnap reggel fogom beszerezni őket, úgyhogy még most lehet szavazni, ki mit kér inni?

Üditőt, gyümölcslevet, (vizet asszem már visz valaki), cukrosat, cukormenteset?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Csak mert kockafejem van, utánanéztem, hogy mennyi kalória van az anyatejben.

Állítólag átlag 75 kcal / 100 ml, de ez mozoghat 45-110 kcal / 100 ml is.

És a főkérdés: befolyásolja-e az anya étrendje a teje kalóriaértékét? A válasz: NEM. Kép Az összeállítását igen, hogy milyen fajta zsírok vannak a tejben, de az összkalóriatartalmat nem befolyásolja anyuka étrendje.

Minél teltebb a mell, annál kevesebb a zsír a tejben. Minél laposabb a mell, annál zsírdúsabb a tej ami kijön.

Forrás: http://www.kellymom.com/nutrition/milk/change-milkfat.html

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ez azt jelenti, ha Zsuzsa mondjuk megeszik 900 ml tejet egy nap, akkor 675 kalóriát fogyaszt egy nap. Ehhez van ő 7300 gramm. Tehát. Kilónként 92 kalóriát fogyaszt naponta. Ha ÉN kilónként 92 kalóriát fogyasztanék naponta, akkor ez azt jelentené, hogy majd 7000 kalóriányi kaját zabálhatnék egy nap.

Milyen szép is lenne. :D Bár az már kicsit sok lenne a jóból.

Most lelövöm magam, legalábbis ma estére...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányok!Kép

Van egy nagyon rossz hírem. Még mindig köhögünk, így nem tudunk menni a talira. KépKépKépKépKépKép
Pedig Gergő annyira várta, hogy találkozhasson Zsuzsával.Kép Úgy sajnálom. A szülinapi buliját megint el kell halasztanunk.Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Puszi!

Én is azoknak a mamáknak a táborát erősítem, akiknek a bébijük magától, 1 hós korában leszokott az éjszakai kelésről. Szerintem szerencse, nem szoktatás kérdése.

Okos 5leteket én is kaptam (tea, vegye fel apa, stb.), de inkább nyugodtan vártam, hogy a lány azt tegye, ami Neki a legjobb. Már 3. este altató szopira sincs szüksége, bekapja a hüvelykujját és álomba tutujgatja magát.

A 3 hós oltást egybekombináltuk egy utazással és anyóslátogatással, akkor éjjel-nappal kért 3 óránként kaját. Nem aggódtam, kiszolgáltam, 1 hét alatt visszaállt a régi rendszer.

Én nem szeretem a "nem normális" kifejezést, mert ugye mi a normális? Szereted a tökfőzeléket? Az normális?

Nálunk a baba napközben 3 óránként eszik (Hari, sose mértem, gőzöm sincs, mennyit), ha napközben alszik, vagy játszik, akkor is kéri, az órát lehet hozzá igazítani (+/- 10 perc!!!). Viszont nem fogadja el a cumisüveget (semmit se eszik belőle), és a játszócumin is csak rágózik... Tehát én ciciztetem, vagy vele megyek valahová, vagy 2,5 órám van ügyet intézni... Az ismerősömnél 5 óránként cicizik, éjjel-nappal. Õk is jól megvannak ezzel a rendszerrel.
A tápis babák tényleg többet kibírnak két kaja között...

Hari! Nagyon bízom benne, hogy holnap talizunk, nem tudom mikor érek oda, mert reggel egy csomó elintéznivalónk van, délután meg sietnek kell anyuhoz, a tesómék mennek vissza Brüsszelbe... Lili olyan édes, megzabálom.

Ma a tehetségesen fotózó tesóm csinált néhány képet, remélem mindenki örül nekiKép.

Nagy pancsolás van nálunk:
Kép

Aki fotogén, még a törcsiből is kimászik egy jó képért:
Kép

Nem is vagyok lábfetisiszta (igaz, RókiKép):
Kép

Állítólag, ezen tiszta anyja lánya:
Kép

Puszi:

Dudukly + Pálma (aki már alszik, de izgatott a babatali miatt, ma 4 hó + 4 napos)
dudukly
Isaszeg

Dudukly!

Jó a pancsis kép, látom, Nálatok is felmosás van fürdés után! Kép
Zita felfedezte a lábait, mostanában azt bámulja fürdés közben(vagy a fénylépezőt Kép):

Kép

Ez a lány biztos szeretni fogja a bújócskát. Ma este, amíg várta a kaját:

Kép
Vendég

Visszaolvastam alvás/ingény szerinti szopi témát. Én igény szerint szoptatok, pedig két gyerekem van, és ahogy látom itt a topikban, a két gyerekesek között több az igény szerint szoptató (arányaiban), de cáfoljatok meg, ha tévedek: Jucc, Benianyu, B_kriszta. Szerintem ez nem függ a gyerekek számától. Bubus hol végigalussza az éjszakát, hol nem. De szopi után mindig visszaalszik éjjel.

Gratula Zsuzsának a forgáshoz!

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Én is végigolvastam a mai termést! Kép Jó sok hozzászólás volt. Kép

Zsóf,
Igen, én is igény szerint szoptatom Danit. Benit még órára etettem, akkor még nem voltam ennyire tájékozott, jobban hallgattam a "beleszólokra".
Mikor még Dani a pocakomban volt, eldöntöttem, hogy igény szerint fogom etetni. Van is eredménye, mert egyrészt nagyon dagi Kép, másrészt viszont nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott baba. Ezt Benivel való összehasonlításként írom. Senkit nem akarok támadni, megbántani stb.!!!
Dani a saját ágyában alszik éjjelente, magától elalszik. Egy szobában vannak Benivel, egyszerre kerülnek ágyba. Van esti szertartás, fürdés után, amíg Dani szopizik mesélek Beninek, utána mind a ketten mennek aludni. Ha Dani sír, bár mostanában nem gyakran, megnyugtatom, simogatom, néha kiveszem még egy puszira. Gondolom, sokat számít, hogy Dani nincs egyedül. Szemben van egymással a két ágy és ég egy pici villany, amíg el nem alszanak.

A mai hozzászólásokból leesett egy-két összefüggés. Tényleg jó, hogy itt mindenki elmondja a véleményét, tapasztalatait pro és kontra.
Az elmúlt két hétben kicsit kezdett fogyni a tejem, ettől eléggé kiborultam. Pedig a mélyhűtőben sorakoznak a lefejt tejes üvegek, amiket el is kezdtem felhasználni. Annak ellenére, hogy este jól lakott Dani, mégis többet ébredt éjjel. Valószínűleg, mert nem ette meg napközben az elegendő mennyiséget. Pár napja sokkal gyakrabban szoptatom napközben, hogy visszaállítsam a kívánt mennyiséget és emiatt jobban is alszik éjjel. Tegnap is csak egyszer ébredt. (remélem, nem fog ma rám cáfolni).

Davallia
BOLDOG SZÜLINAPOT!!! (kijavítalak Kép)

Sis,
Köszi az ötletet. Királylány vagy! El tudtam küldeni a videót!

Megann,
Léna nagyon szép!!!!
A céklával-kislábos-elégetés dolgot én is eljátszottam még Beninél. Kép Tényleg jó büdös.

Hari,
Dani pont ugyanannyi volt súlyra és centire is ma két hete. Szép méretek!!! Lili gyönyörű kislány!!! Gyertek!!! Bátorság!!!

Brigi,
Ma a Dunakeszin lakó barátnőmnél voltunk, neki fél éves a kisfia. Nagyon jó fej a lány és aranyos a kisfiú. Utólagos engedelmeddel megadtam a mélcímedet, hátha van kedved együtt babázni vele. Remélem, nem gond.

Minden beteg babócának jobbulást kívánok!!!

Találkozunk holnap!!! Kép Kép

Jó éjt!
Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Jaj...

Zsuzsa ritka nyűgi volt ma reggel... most alszik rajtam a kengurujában, remélem jobbkedvűen ébred. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Göndörzsóf!

Én a nem igény szerint szoptatók közé sorolnám magam. Viki nagyon nyugodt baba, sokkal inkább, mint Gergő volt. Igény sz. szopi valóban nem gyerekfüggő feltétlen, bár a mi napirendünkbe nem lehetne beilleszteni, mint korábban említettem Gerő elsős, időre hozni-vinni, tanulni, edzés. Õ nem ovis, vagy otthon szaladgál egész nap. Hidd el, más a szitu így.

Olyan szempontból én rugalmas vagyok, hogy fél óra ide vagy oda, tökmindegy, de nem tudnám elképzelni, hogy a 3 hónapos babámat akár óránként, másfél óránként cicire tegyem, az éjjelről nem is beszélve. Persze újszülöttkorában más volt a helyzet, de 2 óra akkor is eltelt mindig.

kérdeztem a Németh Márta-e a gyerkorvosotok, ha Budakalászon laktok.

Dóri
Vendég

Lányok!

Aki Cerazettet szed, az normális, hogy nem jön meg neki a menije?? Kb 9 hete? Nálatok is van ilyen??

köszi,
Dóri & Viki, aki ma 15 hetes!! Kép
Vendég

menije=mensije Kép
Vendég

Mamák és babák!

Mindenkinek jó bulizást kívánunk! Érezzétek jól magatokat!
Akiket nem érint, azoknak pedig szép, nyugodt, vidám napot kívánunk!
Réka és Ágoston

KépKép
KépKép
oréka

Lili ma reggel:
- Arrébb ülök, nehogy Andris elkapja tőlem!
- Mit?
- A böfögést!

-Anyu emlékszel arra a hajóra a Balatonon? Lehet, hogy az kalózhajó volt?

ayse

Mi az a szám, amit adnak a csípőre?
Mi február 9-én megyünk először csípőszűrésre (nem késő ez?)

Uxi
Emi 13+0

KépKépKépKépKép
uxi

Én is a kétgyerekes igény szerint szoptató anyukák táborát erősítem. (Mondjuk én akaratgyenge vagyok ahhoz, hogy időre szoptassak és nem is kényszerít rá az élet, nincs iskolás gyerekem).

Ayse

ayse

Talizosoknak kellemes idotoltest! Annyira sajnalom, h. nem tudunk menni. Lanyom mar 2 hete nathas. Kép
falina

Ayse!

HIHIHIHIHIHIHIHIHIIHIHIHIIHKépKépKépKépKépKép
Hát ezért a 2 beszólásért már érdemes volt jönni korán reggelKépKépKépKépKépKépKépKép

Hari!

Már ne haragudj, de te NORMÁLIS VAGY???
Mi az hogy nem tetszene nekem Lili?????????
Hogy gondolod hogy egy ilyen szép kisbaba nem tetszik nekem????
Látod milyen vagy!!!!!!!!!!!!!!
Lili igenis CSODASZÉP BABA, ÉS MÉG ÍRTAM IS NEKED, HOGY KÁR LENNE HA NEM SZÜLETNE KISTESTVÉRE, MERT Õ IS BIZTOS ILYEN SZÉP LENNE!!!
Mostmár mindenképpen össze kell hozni a gyerekeinket egyszerKépKépKépKép, csak hogy szembesüljenek az arcmásukkal...KépKépKépKépKépKép

Benianyu!
Most nekifutottam mégegyszer a céklafőzésnek...KépKépKépKép
Remélem nem fogja megint egy lábas bánni a dolgot..hiába van még mit tanulnomKépKépKépKép

Uxi!

Hát sajnos szerintem elég késő van a 14. hétbenKépKépKépNa de ne ijedj meg, egyáltalán nem biztos hogy bármi baja is van a babád csípőjének..Kép
Nem küldött el a háziorvos a 6. héten csípő-vese-koponya ultrahangra???
Na csak azért van késő, mert állítólag az esetleges problémákat 4. hónapig lehet terpeszbetétes pelenkával orvosolni (házidoki mondta) utána már csak pavlik kengyel...rosszabb esetben műtét...2 éves korban..Kép
Utálom a felelőtlen orvosokat..., ha egyszer már van ilyen szűrési lehetőség, miért sz.rják le????

Ne haragudj, nem megijeszteni akarlak csak elmondom azt amit én tudok...
És ismétlem, egyáltalán nem biztos hogy a te babád valaha is szorult volna bármilyen csípőkorrekcióra...

Azért majd írd meg az eredményt...

A tökéletes csípő: I/I, vagy Ia/Ia(ez az ultrahangos vizsgálat eredménye, van még II.a-ba-c és III a-b-c) és lux(kézi, fizikai vizsgálat eredménye, gyanítom azt jelnti, hogy milyen szögben nyithatók szét a baba lábai): 90/90 a tökéletes.
Ha a lux 85/90 vagy 90/85 vagy 85/80 akkor ez kötött csípőre utal, amit terpibetéttel orvosolnak.
AZ I.vagy I.a helyett I.b van akkor is...
A miénk II.a és I.b volt ami azért már egy közepesen rossz csípő viszont időben (mi már 4.5. héten mentünk, mert a házidokinéni kiszúrta a csípőjét) szintén terpipelussal orvosolható..(lsd minket, 3 hónap után tökéletes lett és most szabadultunk a terpipelustólKépKép)
II.c és III. a-b-c már pavlikKépKépKépKép
Én ezt a tájékoztatást kaptam...

Sok sikertKép

M.

Kép

Kép
megann

mi is maradunk otthonKép,Kisnyúl is szipog még és nyügi is miatta már megintKép,pedig este rendesen alszik!ez van!

CSINÁLJATOK SOK-SOK KÉPET,HA MÁR LEMARADUNK!!!!!!!!

puszi mindenkinek!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

MegannKép

Köszia reagálást és bíztatástKép

Léna is nagyon szép és tényleg hasonlítanakKép

Mea
mea

Göndörzsóf!
Gyógyuljatok meg hamar!

Megann!
Mint csípőszakértőtől kérdezem (tudom már egyszer írtad): mit jelent az, hogy IA /IA 80/80?

Davallia!
Épp tegnap beszélgettük Anyukámmal, hogyha most nekem feszegetnék hátamon fekve a csípőmet, még az is kiderülhetne, hogy Pavlik-kengyelt kellene hordanom! (na jó ez csak vicc volt, persze, hogy fontos a babáknak)

Ayse

ayse

Megann!

Látom időközben válaszoltál! Szerinted, ha ilyen adatokkal nem annyira lazul a csípője, (én úgy érzem), mit fognak mondani a kontrollon?

Ayse

ayse

Szerintetek így februát felé közeledve, ki lehet az Anita nyereményjáték decemberi nyertese? (én baromira örülnék neki, bár ilyen szerencsém nem lehet, hogy ugyanabból a topikból még egy valaki nyerjen).

ayse

A Magyar badar -300 limerik c. kötetben találtam az alábbi költeményt, fogyókúrázóknak ajánlva:

Volt egy úr, lakhelye Párizs,
rászóltak: "Gogyjon le máris."
Onnantól nem evett
feltéthez köretet,
"Pá, krumpli - mondta -és pá, rizs!"

Ma ilyen vicces hangulatomban vagyok, biztos feldob, hogy a többiek taliznak.

Ayse

ayse

Na jól elbeszélgetek magammal!

Gogyjon=fogyjon

ayse

Én azért olvasgatlak ámKép
Tetszett a kis versike. Nincs valami rím, a "pá, csoki"-ra??Kép

Márti

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Sziasztok!

Nagyon jó Bulizást!Kép Kép Kép
Rengeteg képetKép Kép Kép

Erhard most aludt el, eddig nyűgi volt.
Én főzök, takarítok. Már kimostam, kiteregettem. Még vasalnom is sokat kellKép

Davallia!
Én is csak utólag.
Boldog SzülinapotKép

Bocsi, ha valakit kihagyok, nem szándékos.

Mindenkinek jobbulást (akit érint).

Ayse!
Én is olvaslakKép

Dobok fel képet én is, csak Erhard már ordít.
Felébredt.

Puszi!
Angelani&Erhard
20+3

Kép
angelani

Igen, jó lenne pá, csoki, pá süti, pá kekszike, gesztenye pürécske, kávé habbal.....

ayse

Ayse!

Mivel az uh Ia/Ia, az azt jelenti hogy a csípőporcai tökéletesen kifejlődtek, megerősödtek stb(ez egyébként születés után kövekezik be mindenkinél 0-6 hétig), tehát szerintem Pavlikos ebből adódóan nem lehet...

Viszont a 80/80 azért nem olyan jóKép, TORNA-TORNA-TORNA...!!!!!!!!És terpibetétes pelus napi 24 órában(nem tudom most milyen méretűt hordtok, de mi 62-vel kezdtük aztán váltottam 68-ra hiszen a babák is nőnek)
Már nekem is az agyamra ment, hiszen egy 4 hósnak már önálló akarata van, és nem kevés ereje, tehát valamikor úgy kifeszítette magát, hogy tök egyenes lába lett és nem engedte magát tornáztatni és még ki is röhögött...Kép,(ezt aztán úgy küszöböltük ki, hogy jó hangosan számoltuk a lábkörzéseket, vagy dumáltunk hozzá jó hangosan, mert akkor annyira koncentrált hogy elfeljetett ellenállniKépKépKép)
Viszont reggel és este mindig 50-70 lábtárogatást és lábkörzést(csípőből) végeztünk, és ezen kívül minden pelenkázáskor meg kell próbálni..
Ezen kívül még lehet hasaltatni és kenguruba hordozni babát mert ezek is széttartják a lábait..

Tehát szerintem ha nem javult semmit(ami azért lelkiismeretes tornával lehetetlen)akkor azt mondják hogy még 6 hétKépKép
SzerintemKép, persze nem biztos, én csak a saját tapasztalatomból beszélek...nekünk is így volt, amikor Léna lába Ia/Ia és 85/90 lett, akkor azt mondták még 6 hét és torna...

M.

Kép

Kép
megann

Havtunde!

Az etetőszékünk Chicco márkájú, Újpesten vettük és 32e(Kép) be került..(akicós volt ,35- ről)
Terhességem alatt ráértem vadászni az olcsót, most viszont nincs időm, úgyhogy ez megtetszett megvettemKép(tesónai is jó lesz)
Állítható magasságú, ledönthető támlás, levehető tálcával, biztonsági övvel, fékezhető gurulós lábakkal, állítható lábtartóval.
Tessék itt van egy teljes kép:
Kép
Itt épp nincs rajta a tálca!

M.

Kép

Kép
megann

Ayse!

Norbi update szerint tejszínhabocska nem páááá!Kép
SzerencséreKépKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Ma bélszínrolót ebédeltünk zöldséges rizzsel és krumplipürével...

ayse

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?