A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

gabiiiiiiiiiiiii,
KépKépKéptök kész vagyok ettől a sz@r vírustól és hogy semmit nem lehet vele csinálniKép
Vendég

Ancsi: Egyél csak nyugvást ilyet. De Lencsinek még nagyon sokáig ne adj! Azért a 30%-ért ne add, amit nem tudsz (ami persze nem annyi, de legyünk optimisták EU országként).

Vikka ma nyűgös volt és zabás, meg egyáltalán, de majd visszaolvasok, főleg Votiv és Isti miatt aggódtam ma sokat...

KépKép
oxigen
Györköny

Zsan,

Takács János István
06-20-371-63-86
zen@spiritlab.hu
A NL szakértök között képet is találsz rolaKép

Szoval nem akarsz velem emilezni, értem ámKép

KépKép
fibi

Réka!
de Péterhegy sem olyan rossz rész. vagy neked nem tetszik?? nekem nagyon!

Zsanci!
remélem a gyerekek nem kapják el tőled!
mesénhalás rulez.
és a melleid már sosem fognak visszamenni, örökké ilyen bombák maradnak, ez a jutalmad az ősanyaságod miatt!
amúgy én is, tesóm is, pasim is táposak voltunk, de nem voltunk középfülesek. Kép én meg arcüreges voltam , úgyhogy azért szívtam oly lelkesen Lencse orrát, hogy nehogy nála is gond legyen.
és husileves levét nem eheted ilyen betegen??

Moose!
ilyenre egyáltalán ne is gondolj! ne nagyon menj most emberek közé szvsz.
és igen, tudjuk, hogy a felhevült üveg szeret ketté válni hideg hatására, még akkor is, ha egy olajjal teli jénairól van szó, amit az egyszeri asszony áttesz a meleg lángról a hideg lapra.

Dóra!
akkor megnyugodtam kicsit, hogy legalább nem forog, ha már 2 foga van Kép))))))))))) Lencsi ma nagy hisztit csinált este szegény. sehogy se tudtuk higgasztani. Kép felül nem látok fehér púpot, de hátul igen. amúgy szvsz Katinka 1-2 nap és forogni fog.

Bogárka!
egy időben hiperglikémiás voltam Kép , ha erre gondolsz, de ezt cukorterheléssel megállapították. (3 órással) jól meg is ijesztettek, hogy mindjárt cukorbeteg leszek. szóval terhesen rossz volt a terhelésed? ha nem, akkor nem nagyon áll fenn nálad ez a bibi, max a csokiért való remegés. viszont Norbi csokipuding rulez!!!

Gigi!
tök úgy olvastam, hogy "gyerekbe tömöm a pizzát". mondom mi? Gigi már pizzát is ad, nem csak babatejet? Kép

GAbi!
a nagyobb lányod csak 12 éves???? öregem, olyan csinos, kész nő!!!

Oxi!
dehogy adok Lencsinek! neki csak a tejen keresztül megy át, másképp nem kap. mert tele van nitrittel, ezzel tartósítják. Lencsémnek vettünk ma pipicici színe javát. Kép
amúgy olyan 1,5 évesen már adhatok szerinted?
és Lenke is nagyon-nagyon nyügi volt, de ez semmi ahhoz képest, ami ezeket a szegény betegeket gyötri!

ZSANCI GYÓGYULJ!
GIGIÉK GYÓGYULJATOK!
VOTIVÉK GYÓGYULJATOK!
AKIT KIHAGYTAM GYÓGYULJON! Kép

(ez amolyan parancs Kép )

ancsipancsi

ancsi,
ezt meg hol olvastadKépKépKépáááááááááá,most már tényleg kíváncsi vagyok a te képernyődön milyen hsz-ok jelennek megKépés csak hogy megbotránkozz,egy majdnem kétéves gyerek igenis eszik pizzátKépígy b isKépde én csak gumimacival meg csokival tömöm,a rendes kaját magától esziKép
parancs asszem teljesítve(koppkoppkopp)sztem már jobban vagyunkKépari vagy hogy aggódsz értünk,pocaktársKép
Vendég

Gigi!
a piával való itatást olvastam pizzának. Kép persze a pia is jó Kép

most lógatom a lábam, mert tök sötét lett az antikőmilkós lakásunkban, ded-apa alszik, Ancsipancsi meg nem tud mit csinálni a sötétben Kép

ancsipancsi

Ancsi!

nem Bogárkáról volt szó.
És mi az,hogy egy időben voltál hiperglikémiás?Az nem nagyon múlik el.
csak azért mert kicsit otthon vagyok cukortémában és én is valszeg cukorbeteg leszek előbb-utóbb.Aminek nem örülök,de ez van.A legutóbbi vizsgálat szerint még nem vagyok hivatalos cukros.

Juc
20170114224602

Jucus!
de róla is volt szó. (aszonta ő is ilyen felnkőttként is)
na, az volt, hogy még ennél is dagadtabb voltam. KÉPZELED? Kép és akkor rosszul voltam (állandó szédülés, remegés), meg hormon gondjaim voltak, és megnéztek az endokrinológusok, akik elküldtek cukiterhelésre. a doki azt mondta, hogy ez ...BASSZUS, NEM IS HIPER, hanem hipoglikémia. ugye? amikor kaja után sokáig fenn marad a cukor, majd hirtelen elkezd inzulint termelni a szervezet, és leesik a cukor, kézremegés, esetleg ájulás. csökkent glükóz intoleranciám volt. szóval, megfenyegettek, hogy mivel családom cukros, én is az leszek, hacsak nem fogyok le. akkor lefogytam kicsit, és rendbe jött minden. hormonjaim és ez is.
ezért féltem, hogy a terhességi terhelés is rossz lesz, mert aszittem, hogy újra fenn áll a dolog. szóval nekem akkor a testalkatomból adódóan volt, fogyás segített.
a cukrom soha nem volt magas, csakis terhelés után.
nálad nem hinném, hogy segítene a fogyás, nincs is felesleged. amúgy is végig diétáztad a terhességet Kép
így mondandóm végén jöttem rá, hogy a hiperglikémia magas cukrot, a hipoglikémia meg alacsonyt jelent valójában. úgyhogy mondjuk, hogy intoleráns voltam a glükózzal szemben. Kép

egyébként fogyózás alkalmával is kell vigyáznom a nem evéssel, mert egyszer leájultam a 61-es villinger ajtajába, a korlát alá, nagyon ciki volt, mikor felébredtem, és mindenki hüledezett.

na vége a fejésnek, jóccakát mindenkinek!

ancsipancsi

Juc!
Ez jó hír! Kép A múltkor már azt írtad az vagy...Egyébként mikortól mondják, hogy "hivatalosan"...
És Ancsi!
Sajna Petrával tényleg határértéken mozgott a terhelés, nem volt vészesen magas, de elküldtek a diabetológushoz (de hát nem emlékszel annyit írtam Neked erről, még mélben konzultáltunk is anno a diétáról Kép)... és Doninál vsz. csak azért úsztam meg, mert ahogy megtudtam, hogy terhes vagyok nagyon figyeltem a ch bevitelre!

Votivékról semmi hír??????????? Kép

Na, jóéjt!
Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bocs Bogi, hogy elfelejtettem. Kép Akkoriban annyi de annyi emberrel konzultáltam, faltam az információt. Kép sajna likas az agyvelőm. Kép

ancsipancsi

Ancsi!
Igazából az "én is ilyent" inkább arra értette, hogy ha éhes vagyok (aza alacsony a cukorszintem), akkor én is ideges tudok lenni Kép
Petránál meg nem hiszem még, hogy ilyen hipoizéről lenne szó, több gyerekről is hallottam már ezt a cukorevés utáni hisztit (pl. Boriszról is mondta Zsan), sztem nekik egy nagy cukoradag után még alapból nehezeben indul el az inzulintermelés, aztán ha elindul akkor meg ott a bazinagy dózis hirtelen...

Na, mostmár tényleg jóéjt!
B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogárka!

Képzeld,hogy az a HbA1 érték ami 6 hétre visszamenőleg mutatja a cukor értékeket teljesen jó lett,pedig az éhomim megint magas volt.Szóval ha ez az érték rossz lenne akkor már cukorbetegnek nyilvánítottak volna.
Igy csak csökkent glükoz tolerenciám van.És mindig magyarázkodnom kell a hülye éhomi értékeim miatt,mint legutóbb is most a mütét előtt.

Jó éjt én is!
20170114224602

Fibi, meg nem erkezett megKép

Katus, 29? azert nem kell szomorunak lenni. leszel meg tobb isKép

Moose, hat a szopiban pont ez (is) a jo: te elkapod a kort, a kiskolok meg nemKép
ja, es mint irtam, en is pocival kaptam el valami ilyen szornyuseget, aminek a vege: szules lettKép

Juc, Panna fej hatulrol tunderiKép na jo a kutyusotok sem rosszKép

Zsan, azer' most mar nem tudna megijeszteni egy vedono, ugye?
szoval eljen a szoptatasKépKép
ugye Bogarka?

Bogarka, en tavalyelott a nyamvadt cukorterheles utan majd' osszeestem az utcan, es ezt megelozendo kenytelen voltam benyomni egy adag csokoladetKép. aztan a verkep eredmenye is ezt igazolta: joval a min. hatarertek ala kerult a vercukorszintem. vagyis kisse tullott az inzulintermeles. ez akkor most ez a hiperinzultusKép lehet? sima csokolade-evestol meg nem volt ilyenKépKép
vagy meg az lehet, h kover vagyokKép, esetleg meg gyerekKép

Moose, nem mondod, h tesztelo vagy?Kép apa is az jelenleg, meg en is csinaltam egy ideig (de en nem sokaig birtamKép)

Ancsi, persze nem rossz resz. csak eppen ott kb. palotak allnakKép. mi meg meg Neeteknel is csorobbak vagyunk: nem csak hogy csatornank nincs, de meg vizvezetek semKép (gondolom, erre nem jartak a romaiakKépKép)

Votiv sms-t nem tudtam elolvasni, mert csupa kriksz-kraksz voltKép. aztan mar nem irt, de remelem, jol vannak, csak pihiznek. ill. a lyany biztos do'gozikKépKép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Ancsi, egy kis inyencseg nekedKép: http://hvg.hu/itthon/20051205parizervirsli.aspx

Coolio
recca

Csak gyorsan benéztem, nemsokára indulunk anyósomékhoz, mi is bevállalunk egy kis unokakényeztetést Kép
Mindenkinek jobbulást továbbra is!!!!

v
kisün

Milánóban az elmúlt két napban hatvan centi hó esett, s Apának onnan kellene hazajutni ma repülővel! Egyelőre törölték a járatukatKép Már megint elszúrták a hétvégénketKépKép

Votiv, Zsan, Piros, gyógyuljatok!

Én meg megfőzöm az ünnepi ebédet, hátha.....
soosoo

Soosoo!
reméljük csak hazaér ma. Kép

Jucus!
HbA1 -et hogy mérnek? anyukám ilyen értékére olyan kíváncsi lennék.

Réka!
amikor Moose v. Votiv szoptatott akkor is nyomott át ellenanyagot. valaki írta, hogy a játszóban Isti volt a nem szopós, a többi igen, s ők nem kapták el. de miért? az is fontos (még ha az anya el se kapja), hogy akkor is szoptatva legyen, mikor épp a vírusok támadnak? lehet, h én már voltam rotás és átadtam lencsinek a gyógyírt? érdemes pár dl tejet lefagyasztani betegség esetére, vagy az már úgyse olyan jó?
múltkor , mikor beteg lettem, Lencsi 2 nappal később esett bele, és elég hamar túl volt a nagyján, hála a tejnek. olyan jó lenne 1 éves koráig fejni. Kép mikor szokott csökkenni a tej?
és köszi a tanulságos cikket!!!
és lehet, hogy a csokitól azért nem vagy rosszul, mert abban inkább a zsír a sok. a sütikben sok a cukor.

Kérdések:

HIDEG LÁB:
Lencsi lába hideg! már vastag zokniban altatom, akkor se meleg reggelre a lába, pedig még rugi is van a zokni felett, és 22-24 fokot tartunk folyamatosan. baj ez?

SÁRGÁS "PÖRK" A FEJEN
mintha jönne le a fejbőr, mintha korpa lenne. megdörzsöltem hajmosásnál, és elmúlik, de később újra visszajön. mi ez?

BOGYÓS KAKI:
mostanában a főzeléktől (gondolom) bogyósat kakil, és az anyatej se olyan zsíros tán a fogyi miatt, így néha bogyózással szenved. kamillát adok neki , de nem ártalmas, ha sűrűn kapja? nem fog hozzászokni?

Moose!
nagy álmom volt mindig, hogy programtesztelő legyek. hogy kell hozzáfognom, h megvalósítsam?

ancsipancsi

Ancsipancsi, a sargas pork koszmo. Hajmosas elott egy-ket oraval kend be olajjal, majd mielott lemosnad dorgold at kefevel.

Votivekrol hir?
Tobbieknek is jobbulast!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

sziasztok, tegnap este 8 körül értünk haza!
Isti jól van, csak még kicsit gyengécske!

a sztori:
a Lászlóba küldtek minket, mert oda száműzik az összes vírusos gyereket, h máshol ne fertőzzenek
ez pedig egy dzsuvás lepratelep
komolyan mondom h a csernobili kórház még most is tisztább és jobb állapotban van, mint ez
az ablak melletti 3 cm-s résen át akár kezet is lehetett volna fogni, ott sűvített be a -20C
és Istire nem szabadott ruhát adnom az infúzió miatt, mert úgy nem látni, ha elmozdul a branül
és kegyetlenül megfáztunk mind2en
én kabátban aludtam Isti mellett egy szar Flair műanyag kerti széken, már ha Isti aludt, mert egész éjjel 3 órát sikerült csak neki!
ez a drága gyerek, aki a legjobb alvó a világon, képtelen volt lehunyi a szemét. este 11-kor elájult, 2 óra múlva felriadt a szomszéd kisgyerekre (5m2-en voltunk 3 gyerek és 3 anyuka)
aztán a nagy nehezen elaludt az ölemben hajnali 4-re, erre 5-kor jöttek, h lázmérés...

nem lehetett leoltani a lámpákat, a szomszéd 2 kisgyerek folyton sírt, vagy hányt
napközben meg a 3 gyerek mellett minimum 5-6 felnőtt is volt aszobában (látogatók), és akkor se tudott pihenni, már tiszta zombi volt!

és az a mocsok, ne tudjátok meg! na és a higiéniáról csak annyit, még jó, hogy nem kaptunk pl meningitist vagy hepatitist, mert egy hét alatt nem sikerült elkapnom a rota vírust, erre úgy jöttem haza a H-ból, meg apafej is, hogy mindketten elkaptuk!!

votiv 8)
votiv

Istit csak akkor vizsgálták meg, mikor bementünk, 2 óra alatt sikerült is felvenni őt, miközben annyira ki volt száradva, hogy majdnem elpatkolt Kép ebben pedig a k. beöntésnek kulcsszerepe volt, reggelről délre a gyerek ellilult, ráncos lett a bőre és acetonos a lehellete, és nem tudott már mozogni

mikor be akarták kötni az infúziót, 3 vénáját szétlőtték, most is tele kék foltokkal meg bökésekkel, mint egy tűpárna
végül a lábába kötötték

másnap megint szétszúrták, mikor vért vettek tőle
tudom, hogy ez pici gyerekeknél nem egyszerű, de akkor is, ha 3x nem sikerül a nővérnek, miért nem hív oda valaki mást, miért megy neki 4x, 5x is?

és ekkor meg már nem is volt kiszáradva Isti, mert már 2 infúzió is lecsöpögött, szóval nem is voltak nagyon összeszűkülve az erei
de minden gyereket 4-5x szúrtak meg, annyira amatőr társaság volt ez! a szomszéd szobában (elvileg függönynek kellett volna lenni aszobák közt, amire az akasztókból következtettem, de csak az üeg volt, így mindehová át lehetett látni) volt egy 6 hetes csecsemő, akinek láttam, 6x szúrták meg a gerincét lumbáláskor!!! és 3 napj alatt se sikerült kideríteniük, hogy mi a baja a gyereknek, aki egyre rosszabbul nézett ki, hogy aszívem majd megszakadt

végül a branülből vettek vért, és a csap elcsúszott, és elkezdett folyni mindenütt, a földre, a nadrágomra, még az arcomra is fröcsköltek, és az egyik próbálta alátartani akémcsövet, közben a másik úgy szorította a gyerek lábát, hogy tiszta lila volt és rajta is maradt egy kék "karperec", és az egyik idióta letette a kémcsöveket az asztalra, csak úgy, és folytott ki a vér, amit nagy nehezen levettek
és minden tocsogott az Isti vérében

votiv 8)
votiv

az egész társaság egy amatőr, lelketlen banda volt, 2 nővér kivételével, akik legalább normálisan tudtak beszélni az emberrel
a főnővér bejöt a szobába, ahol nagynehezen elaludtak a ygerekek, és elkezdett velem ordítani, mert elől hagytam egy pelust, mert kellett székletmintát adni, és ezért nem akartam kidobni, hogy "maga otthon is az ebédlőasztalra rakja a szaros pelenkát!?" na ekkor kezdtem kiborulni, mint Dustin Hoffman az Összeomlásban

a növér után mentem, és az össze többi nővér előtt elmondtam a véleményemet, h igaza van, persze, és bocs, de akkor sem beszélhet így velem, és kikérem magamnak, és h neki tekintettel kéne lenni a betegek családjára is, mert hogy akar úgy gyerekekt gyógyítani, ha nincs tekintettel se rájuk, se a szüleikre, akik nagyon nehéz és kimerítő helyzetet élnek át, erre ő csak hebegett, hogy mit idegeskedek, erre én: hogy ha ő aludt volna 2 órát ezen a széken, miközben a fia beteg, biztos nem lennének kötélből az idegei, erre vmi olyasmit mondott, hogy nem kötelező, haza is lehet menni...

(közben ugye azzal, h egy szülő benn van, sok munkát spórolunk nekik, hiszen mi mérjük a lázat, mi pelenkázzuk, etetjük-itatjuk, azt, amit mi viszünk be! a gyereknek, és ha otthagynám, tuti hogy a szarban feküdne összehányná magát és megfulladna vagy simán hagynák ordítani, mert egy Dickensi árvaházban többet törődtek a gyerekekkel, mint itt)

votiv 8)
votiv

aztán a reggeli viziten mondták, h lecsöpög ez az infúzió, 24 órás megfigyelés után mehetünk haza
erre mondtam, hogy ha lecsöpög, én viszem haza.
én hülye rögtön alá is írtam a papírt, pedig csak akkor szabadott volna, mielőtt elmegyünk. így azonnal kiadták a zárót, rajta a doktornő kis bosszújával: szándékosan rosszabb diagnózis írt rá, hogy magát fedezze
"bizonytalan folyadékbevitelt" írt, miközben Isti 3 napja nem hányt és napi 1-1,5 litert ivott
és "kissé csökkent hasmenést" miközben Istinek 1,5 napja nem ment a hasa, és volt rendes széklete is, sőt, elkezdett rendesen enni.
egyébként mikor közöltem, h el akarom vinni a gyereket, a doktornő már meg se vizsgálta, pedig akkor még kellett volna neki, sebaj, a diagnózis már megvolt...
na és szabályosan nekemtámadt, hogy én labilis idegzetű vagyok, meg felelőtlen anya, és próbált megfélemlíteni, hogy majd sírva fogok visszajönni, és akkor újra kell szurkálni a gyereket miattam, meg hogy a kiszáradásba bele fog halni a gyerek, és én tehetek majd róla. szóval rosszat akarok a gyerekemnek, és mindenki azt hiszi okosabb az orvosnál, meg ő se viszi el az autót a szerelőtől, mielőtt kész lenne. szó nem volt arról, hogy bármilyne érv lett volna amellett, hogy maradjunk még...

fél óra múlva a dokitornő beküldte a nővért, hogy Istvánkát "le kell" kötni az infúzióról, azonnal, erre mondtam, hogy nem, megmondtam, h az infúzió után megyünk el.
este fél 8-ra csöpögött le.
addig ott köröztek körülöttünk a dögkeselyűk, hogy dobjanak ki bennünket a H-ból, és hogy varrják a nyakamba, ha vmi történik a gyerekkel, miközben még lóg rajta az infúzió, mert a papíron, amit aláírtam, nem volt rajta, hogy azonnali hatállyal, hanem csak a mai dátum. szerintem nem is adhatták volna ki a zárót, miközben a ygerekbe csöpög az infúzió...
végül, minden jó, ha a vége jó, itthon vagyunk. de öregedtem 10 évet és jó lecke volt, hogy kiálljak a gyerekemért. nehéz döntés volt elhozni, és nagyon meg is félemlítettek, de megtettem, és úgy érzem, jót tettem. Isti boldogan eszeik-iszik és már végigügette a lakást, mindent leellenőrzött, hogy megvan-e, és persze egész éjjel édesen aludt, és most megint Kép és újra mosolyog Kép szörnyű volt hogy 2 napig ezt nem láthattam Kép

votiv 8)
votiv

ja és Michael Douglas játszott az Összeomlásban Kép

votiv 8)
votiv

még 1: mondtam a doktornőnek, hogy a gyerek képtelen itt pihenni, erre ő: a pihenés nem feltétlen szükséges a gyógyuláshoz...
no com

votiv 8)
votiv

<font color="aa00aa">Votiv: Elszorult a szívem... Napok óta itt lélegzetfvisszafojtva lessük, gyógyulnak-e a gyerekek. A legszörnyűbb horrorral kell szembesülnünk az írásod alapján... KépKépKép VAlami vizsgálatot kellene indítani a kórházban uralkodó állapotok ellen !!!Ez gyalázat!

Gondolom, Isti hamar tűlteszi majd magát a dolgon, lévén erős kisfiú, de nektek biztosan sokáig tart majd... remélem, gyorsan meggyógyultok ti is apával ebből a vírusból!

Kívánom a legjobbakat!

Szomorúindi

ÉS a többi kis- és nagybetegnek is nagyon gyors és teljes gyógyulást!
</font>

indianyo

Votiv!

Az a lényeg,hogy Istók jobban van.
gyors gyógyulást az egész családnak és heverjétek ki gyorsan a H-t.De egy cikkecskét csak meg ér,nem?És egy vizsgálatot valóban lehetne kezdeményezni,mert ez botrányos amit leírtál.
Kár,hogy ott nincs panaszkönyv de ugye az ember ilyenkor csak a gyerekére figyel,nem a bosszúra.De én támogatlak ha bármiben kell,hogy egy ombudszmani Kép vizsgálatot elindítsunk!Komolyan,szerintem ez arra a színtre való probléma.

Ancsi!

Azt is vérből nézik.Ha cukros a mamád akkor neki ellenőrizni kellene,papírjain nincs? Jár vérvételre?Ott csinálják.

JA és az az izé koszmoKép

Te fogyozól szoptatás közben?Egyébként az anyatejnél nincs olyan,hogy zsíros meg nem zsíros,meg nem elég tápláló mert a szervezet tudja,hogy mi kell a kölöknek.
Bogyós kaki valszeg a fözeléktől van.Mit adsz neki?SOk minden megfogja a kakit.Ezt ki kell tapasztalni,mert egyénenként változó.
Krumpli,répa,spenót bármi lehet.

Juc
20170114224602

Votiv,
ez valami iszonyat! Nem hiába hallottam már több embertől is, hogy a L-t lehetőleg nagy ívben kerülni.... De hál' Istennek, hogy Isti már jobban van, most már biztos kiment belőle a vírus is, s hamarosan teljesen jól lesz. Én azért erősen gondolkodnék a beöntéses doki lecserélésén....
soosoo

Juc, a koszmó mitől alakul ki? Alkati kérdés?

indianyo

Indi!

koszmó tulképzsíros korpa vagy hámréteg.Szerintem minden babának van csak valakinek fürdetéskor simán le jön,valakinek meg kicsit rá kell segíteni,olajozással.

Juc
20170114224602

Köszi JUCKép

indianyo

Votiv, KépKépKép en nem is tudok mit mondani. csak ulok dobbentem mar egy ideje. eddig sem gondoltam semmi jot a korhazakrol...KépKépKépKép
de annak nagyon orulok, h otthon vagytok, es csak azt kivanom, h Isti mostmar tenyleg jobban legyen! egyre jobbanKépKépKépKép
(a beontes meg azert volt rossz, mert meg azt a vizet is "kiuzte", ami amugy maradt volna? igy utolag belegondolva..Kép)

Coolio
recca

Votiv nagyon sajnalom ami veletek tortent!Kép Komolyan elkeserito ez a korhazas tortenet...KépKép
Orulok, hogy Isti jobban van, nektek is jobbulast!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Indi, a koszmo alkati adottsag: fokozott hamkepzodes + egy gomba (ami amugy mindenkinel jelen van)+ a bor tulerzekenysege, gyulladasra hajlamossaga okozza. az ilyen "igazi" koszmonal az olajos kenegetes sz*rt sem er. van ra valami kenocs (ami eleg brutal).
amugy Moose ebben a temaban a szakiKép

Coolio
recca

votiv
KépKépKépKépezt még olvasni is szörnyű voltKépsajnos mi is hasonlót éltünk át mikor b-t 3 hetesen vonal nélkül vittük be a heim pálbaKéphülyére kínozták szegénytKépmondjuk ott azért tiszta és szép minden,csak pont egy hüle doki volt az ügyeletes és egy halom tökre felesleges vizsgálatot csináltatott egy 3 hetes csecsemőnKépKépKépés olyan bunkó volt velem hogy mamutot lehett volna ütni vele,mintha én tehettem volna róla hogy a gyereken "ismeretlen eredetű pöttyök" jelentek meg.és nem találod ki hogy a zárón ue volt a diagnózisKépezért kínoztak minket hogy semmit ne tudjanak a végén megállapítaniKépcsak sajnos én mint friss anyuka nem mertem hazahozni saját felelsösségemre pedig anyu is mondta és valóban azt kellett volna tennem és nekem is pont ilyenket mondtak mint neked hogy én leszek a hibás ha meghalKépKépKépde engem sikerült megfélemlíteni mert tökre tapasztalatlan voltam és b is csak 3 hetes volt........most próbálnának meg velem így beszélni és ilyet modaniKép
az egyetlen baromi jó dolog az az volt hogy ott néztem ki magamnak a mostani dokinkat és ha nem maradunk ott másnap nem találkozom vele és nem beszélte volna vele és nem tudtam volna hogy milyen egy angyal és nem nyomoztam volna utána és most nem ő lenne a dokink vagy nem is tudom mi történhetett volna még velünk mikor b szamárköhögését 3 volt dokink sem ismerte felKépés ő volt az egyedüli aki az első vizsgálat után mondta hogy neki nagyon gyanús.....

na jó én is eldugulok,csak olvasva a történteket bennem is feljött miden ami voltKépde az a lényeg hogy otthon vagytok és isti jól vanKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépés persze nektek is jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JÓ HÍR:b is jobban van,ma már se nincs hasmenése se nem hánytKépKépKépKépmég azért diétáztatom,szerintetek??????????mikor lehet neki megint rendes kaját adni?mondjuk pipihúst,fehéret és szárazat lehet?vagy halat?ezek nem nehezek meg zsírosak.....nem?

gigi
Vendég

Sziasztok!

Votiv, nagyon örülök, hogy Isti végre jobban van! L-ről én is csak rosszat hallottam, főleg, hogy egy volt kolleganőm lánya ott dolgozott az intenzíven.Kép

Bogárka, Zsanci Mazsolák itthon figyelnek, viszont 1db Tádé volt.Kép Legalábbis olyan turcsi orrú, és nem konnektororrú változat. Kép

Félévet letudtam, eddigi legjobb átlagot produkáltam. Viszont Csibét elhanyagoltam, megyek is játszani vele.Kép

Minden Babának jobbulást!
zanza

jaj, képzeljétek, Isti kisebbik bátyját is be kellett vinni a H-ba, most infúzión van, de szerencsére a Jánosban Kép
és a nővérkéje meg a Heim Pálban van az onkológián, és ő is elkapta a rotavírust, és egész éjjel hányt Kép
lehet, hogy apa adta át nekik, vagy még Istitől kapták? mert nagyon hosszú a lappangási ideje a vírusnak. vagy végül is bárhonnan kaphatták, mert tele a város vele Kép
szegény apafej, egymást váltják a gyerekei a kórházban Kép

vigyázzatok a gyerekekre és magatokra is nagyon!

votiv 8)
votiv

Ancsi, a magzat a koldokzsinoron keresztul megkapja azokat az ellenanyagokat, amit az anya szervezete termel, de ezek a baba kb. 6 honapos korara lebomlanak. kb ekkor kezdodik meg a babci sajat ellenanyag termelese, de ez csak olyan 4 eves korra alakul ki teljesen. az anyatej is tartalmazza az anya testebe bekerult korokozok ellen termelodo ellenanyagokat (az anya persze nem feltetlenul beteg ilyenkor) + az anyatejjel speci ellenanyagok kerulnek a baba szervezetebe, amelyek elsosorban a belrendszert vedik, a korokozok belben valo megtelepedeset gatoljak. de ez a vedelem addig tart, amig az anyatejes taplalas. hat ezert fontos a minel hosszabb ideig tarto szoptatas (ill. fejes). ill. nyilvan a fertozesek legyozese az immunrendszer erosodeset jelenti, de ez azert nem tul vidam, ugyebar. foleg a pici babaknalKép
ja es allitolag az anyatej fertozesekkel szemben fennallo vedo hatasa meg napi 160-200 ml-es fogyasztas eseten is megmarad. a fagyasztas viszont nem hiszem, h jot tesz ezeknek az anyagoknak, de nem t'om.

Coolio
recca

ja es Ancsi, akkor majd kiprobalom egyszer, mi tortenik, ha sok sutit eszemKép de rossz lesz nekemKép

Coolio
recca

Votiv!

Remélem írsz majd egy cikket erről a szörnyűségről!Kép

Gigi!

Örülök, hogy jobban vagytok! Ha nincs már hasmenés, hányás, akkor szerintem fokozatosan el lehet kezdeni a normális kajákat! Egyébként 2 napig javasolják a diétát!

ILdi
ildi76

Votiv:
én is csak döbbenten ülök ittKépKépKép
Ez valami borzalom,most meg még 2 szegény gyerekKép
Szerintem is muszály lenne szót emelni akár az újságotokan v.ahogy Jucus is írta,feljebb.Én is támogatlak benne,mert ennek nem szabad így folytatódnia!
Tudom,hogy minden egészségügyi intézmény pénzhiánnyal küzd,de nagyon sok minden nem pénz kérdése.A hozzáállás,az elhivatottság és a felelősség tudat többek közt.Annak idején,amikor a Bethesdában voltunk 1 hétig,láthattam,hogy milyen ember felettien dolgoznak az ápolók és az orvosok.Nekik sem több a pénzük,mint a Lászlóba.Csak a segíteni akarás van bennük,amilehet,hogy egyházi ráhatás ,nem tudom.Minden esetre mire felújították nagyon szépen elfogyott az azévi keret és nem maradt eszközökre.A belgyógyászaton pl.3 hőmérő volt közel 30 gyerekre.De így is működött,mindenkihez volt egy kedves szavuk,vagy egy buksi simogatás.
Amikor kiengedtek minket nem fogadtak el tőlünk egy fillért sem,ezért jobb ötletünk nem volt,vettünk 50 db hőmérőt!Mondanom sem kell,nagyon hálásak voltak!!!
Mind ezt csak azért írtam le ilyen hosszan,hogy bizony így is lehet.Kérlek ne hagyd annyiba,neked vannak lehetőségeid,sokunkkal ellntétbe,hogy hallasd a hangot.
Annak viszont nagyon örülök,hogy szegényke javulgat végreKép
Nektek is minden jót kívánok és válts orvost!!!

petergabi

Gigi:
jaj de jó,hogy ennyivel megúsztátokKép
A hugom kislánya is egy napig ki volt ütve a baromi magas láztól/39-40C/,de ma úgy ébredt,hogy éhesKép

Moose:
hallom Te profi vagy koszmó ügybenKépAkkor kérlek adj tanácsot a nagyon makacs koszmó ellenKép

petergabi

GabiKép ez a hőmérő-vásárlás olyan jó ötletKép

ReccaKép köszi neked is a koszmó-szakértést, ja és a védőanyagokról írottakat isKép Ezek utén nem is értem, hgoy miért jut egyáltalán eszébe sok embernek, hgoy ne szoptasson... annyira egyértelmű a haszna a baba számára!

Én most jöttem rá, hogy egy aggódós nyanya vagyok, tegnap percenként frissítettem, hogy lássam, hogy vagytok, betegeskedők, de annyira be voltam ijedve...

Remélem, kívánom, hogy mindnenki gyorsan gyógyuljon és felejtsük el ezt a borzalmat.

És legyen nektek szép hétvégétek!

indianyo

Gabi,
ez a hőmérős sztori nagyon aranyosKép

Gigi,
B kemény legény! Kép Én azért még kímélő kaját adnék pár napig.

Koszmóra nekünk a doki írt fel valami gyógyszertárban kiváltható ragacsos kenőcsöt, azzal kellett bekenni a fejét fürdés előtt pár órával, aztán lemosni. Nagyon nehezen jön le, s ráadásul a kutacs fölött volt mindig a legkoszmósabb, ahhoz én meg hozzáérni se szeretek, így jó pár hónapig koszmósak voltak egy kicsit. Aztán elmúlt. Állítólag az is jó, ha kemény sörtéjű kefével fésülgetjük a baba haját.

Votiv,
most már akkor a fél családotoknak jobbulástKép

S hurrá: egy fapados járat indul Milánóból, estére itthon lesz apjuk!!!KépKép Megyünk elé repülőtérre.
soosoo

Soosoo:
pont így voltam a koszmóval régen én is,pont a kutacsnálKépNem is igen forszíroztam,csak immel-ámmal,de aztán valóban elmúlt.Erre pár hete észre vettem,hogy megint tiszta koszmó.Lehet,hogy ez a sapkaszezontól van?Nem is értem.

Zsan:
veled mi van?Már teljesen jól vagy?A srácok megúszták?

petergabi

SOS! Ugye Rubophent lehet szedni szoptatosan is???
Tudom par napja tema volt a fajdalomcsillapitas, de nem talalom.Kép

IdegbecsipodottDora

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Dora: Ha fáj, algopyrint inkább. azt lehet szoptatósan is.

Megyek visszaolvasni

Oxi

KépKép
oxigen
Györköny

Jesszus, Votiv, nem semmi, amit írsz. Remélem teszel azért, hogy ezek az állapotok megszűnjenek... Most akkor értetek aggódunk, gyógyuljatok!
Isti meg csak romboljon, van mit behoznia KépKépKép

Ancsi: A nitrittartalma miatt szerintem a minél később, annál jobb elve teljesüljön Kép Persze egy éves kora után elvileg bármit ehet egy gyerek.
Én úgy hallottam, hogy ha egy gyereknek melege van, akkor is lehet hideg a lába. Ha nyirkos, akkor izzad, az hűti vissza. De ha nem betegszik meg, akkor nem hiszem, hogy baj
A bogyós kaki ellen nekünk bejött a Mecsek tea, abban van kamilla, de nem csak az és Viki szereti.

Zanza: Gratula a félévhez! Most akkor játssz nagyokat avval a szépséges lánnyal Kép

Petergabi: A hőmérős sztori nagyon aranyos, igazán megható.

Megvettük Vnek az ülést. Nagyon tetszik neki, hazafelé el is aludt benne, szóval jó lesz Kép Szerencsére lehet hozzá kapni szűkítőt, mert a balerina csajomnak csak a magassága van meg az üléshez, a súlya és a szélessége még nem klappol. Így viszont tökéletes Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Votiv: elpityeredtem magam azokon amiket írtál. Komolyan mondom ez gáááááááááz, de nagyon. Ennyi lelketlen embert egy rakáson. Remélem most már tényleg jobban vagytok sokkal.Neked is jobbulást és párodnak is. Apafejnek meg kitartást, remélem a többi gyereke is hamar felépül.

Dora: rubophent azt hiszem nem. Bár nem vagyok gyógyszer szakértőőőőőőőő.

Sosoo: ez jó hír. Akkor főzzél csak ügyesen.

Zanza: ügyi vagy, hogy letudtad a félévet.

Gabi: hőmérő ajándékba, ezt tetszik.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Votiv,
ez szörnyű! és ez tényleg nem csak pénz kérdés!!!!!Kép
cikket támogatom!!!! és minden polgári kezdeményezést!
Gabi,
nekem is nagyon tetszik a hőmérő!!!és jó, h tényleg vannak olyan helyek, ahol "jó" betegnek lenni. De ez biztos nem egyház függő! Az én apósom állami kórházban dolgozik (gyerek) és ott is nagyon kedvesek mindenkivel. Vagyis apósomból nem nézek ki gorombaságot. Még akkor sem, ha 30 órája nem aludt! Ez EMPÁTIA!!!! és persze sok helyen van, de sajnos sok helyen meg meghalt...Kép
Zanza,
gratula és köszi!!!Kép
Dora,
rubophen mehet!!! én is azt toltam!
Soosoo,
HURRRÁ!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Votiv,
JOBBBBBBBULÁST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?