A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

TITATI!!!Kép

Szívből gratulálunk Kincső babához! Sok örömöt, egészséget és fincsi tejcsikét kívánunk!KépKépKép

ANGI, TÜNDE!!! Hajrá Nektek isKépKép

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Titati: GRATULÁLOK!!!!KépKépKépKép
Belegondoltam, hogy túl vagy rajta és hogy minden rendben, hát elsírtam magam, olyan jóóóó!!!!!!!KépKépKépKépKép

Sok siker a szopihoz!!
-bár most úgysem olvasodKép-

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Kép
<font color="119911"> Titati,
nagyon-nagyon örülök Nektek!!! Gratula a kicsi lányhoz!</font>
angi79

Titati!!
GRATULÁLOK!!!De jó!!!KépKép

Már nagyon vártam, hogy beinduljon!

Becsi
becsi
Iklad

Vas: örülök, hogy nem lettetek nagyon betegek!!Kép
Úristen, tegnap még Titati pörgött, most meg babázik, nem semmiKépKép

Zsu: nyugodtan röhögjKép, nem én írtam!KépKép

Bori: és veletek mi újság? Isten éltesse az 1 hónapos lányokat!!!Kép

Borcsa: jó ötlet, ha így indul, akkor kipróbálom!

Bartika: várom a képeket!!

Cory: hajrá 9-től!!!KépKép

Annácska: leszakad a derekam, de azért jól vagyok, én is ilyen könnyen akarok szülni, mint Titati!!!Kép

Angi: ma este megyek NST-re a dokihoz (ma jött haza)!

Most már szép sorban minden héten (vagy minden nap?) lesz örömhír!KépKép

Tünde 38+4

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Istenem!!! MIntha éreztem volna! Tiszta libabőr lettem!
TITATI!!! GRATULÁLUNK!!! 3 tolófájás? Nem semmi! Irigylésre méltó!

Angi, neked is hasonló könnyű szülést kívánok! Te jössz!!! Kép

Hihetetlen, nekem meg most jött meg a gátmasszázs olajam. Pénteken rendeltem meg. Kép

Na megyek, vár a takarítás. Annyit beszéltetel róla, hogy megkívántam... Kép

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Titati, Kincső! Hatalmas gratula!!! KépKépKép
Kép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Gratulálok Titatinak és Kincsőnek!
Milyen pontos baba!
Sikerült szkennelni a 29 hetes képet, az albumba tettem, és átneveztem az albumot az a címe, hogy katicuska, így egyértelműbb...
holna megyek kontroll vér és vizelet vizsg.ra
Katica
katicuska

Titati
Gratulálok a kislányhoz!

Scullyx
35+0

KépKép
KépKép
scullyx

TitatiKép
Kép Kép Kép Kép

Kép

Gratulálok Kincső babához! Csak ügyesen! Sok-sok tejcsit, puszi!!!!!
Csema

KépKép
csema

TitatiKép Csatlakozom a gratulációkhoz és sok finom tejecskét és örömteli szoptatást kívánok!

indianyo

Sziasztok!

Hogy repül az idő: már 4 hetesek lennének a lányaim? Kép
Végre elkezdtek gyarapodni. Már Luca is elérte a születési súlyát, 2450 grammnak mértem ma reggel. Három napja nincs szüksége utánpótlásra, nagyon ügyesen szopizik és nem is időz 10-15 percnél többet a cicin. A kisebb súllyal született Eszterkém viszont már 300 grammal nyom többet (2550 g). Bár a testén még nem igen látszik a gyarapodás, de tokát már jó nagyot növesztett. Majd készítek ma róluk képeket!

Sírás: Még visszatérve a témához, én sem hagytam a lányokat sírni. Folyton kézben voltak, ráadásul elég sokáig (kb. 1 éves korukig) együtt aludtunk (tudom, sokan nem értenek velünk egyet) - de ezzel nem "kapattuk" el őket. Sőt annyira önállóak és kiegyensúlyozottak lettek!
Most egy kicsit nehezebben oldható meg ez a probléma, hiszen, ha egyedül vagyok a két csöppséggel, egyszerre csak az egyiket tudom ölelni, de szerencsére ritkán sírnak együtt. Éjszaka az "együttalvás 2 gyerekkel" technikáját fejlesztgetjük, de egyelőre még nem találtunk kényelmes pozíciót.Kép

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Titati Kép
Nagy gratula Kincső babához!

Szilvi 37+0

Szilvi és Katababa
szisz2

Titati!
Gratulálok Kincsőhöz, jó egészséget kívánok, és sok tejcsit!
Kép

Andi
Kép

Andi
Kép
zsandi

Titati, én is nagyon örülök nektek! Kép
Épp ma voltam CTG-n, és most utólag elképezelem, hogy ott voltunk egy emeleten, vagy talán egy emelettel alattam voltatok. HÛÛÛ! Tele volt a szülőszoba, és folyamatosan születtek ma a babák. Kép

A mai CTG eredménye: a gyerekem végigmozogta, nincs egyetlen nyugalmi állapot sem, és rendszeres jóslófájásaim vannak....Kép Vérnyomim 110/60, szóval az is ok. Kicsit berezeltem ezektől a jóslóktól, úgyhogy gyorsan elmentem és vettem szoptatós melltartót, mert ez még nem volt. Kép

És most visszaolvasok. Kép

Pussz

Eszti
36+5
Vendég

Bori, nagyon örülök, hogy ilyen szépen, megnyugtatóan megoldódnak a kezdeti nehézségek a babócákkal és mindenki szépen szopizik és gyarapszik. További hasonló örömöket kívánok Kép

indianyo

Bori: mintaszerű ahogy Ti csináljátok!! További sok sikert és boldogságot!!Kép

Eszti: egyébként érzed a jóslókat vagy csak a gép mutatta? Hát igen, fel kell készülni, hátha előbb jön a Manócska!Kép

Vikó: múltkor olvastam, hogy Indiában a szülők együttalszanak a babákkal de ritkán szoptatnak, ez igaz?

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

NST: nekem múltkor a 0-100 skálán 70-es fájást jelzett a gép, nektek hányas a fájás erőssége??

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Bori: nagyon jó olvasni, hogy rendeződött a szopi Kép Nagyon profik vagytok Kép Alváshoz meg hajrá Kép Drukkolok, hogy megtaláljátok az ideális helyzetet Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Tünde, nekem volt 50-es és 40-es is, szóval nem nagyok még, de rendszeresek voltak. Érezni nem érzek még nagyon semmit, bár két napja éjjel volt egy "mindjárt megjön" érzésem, aztán tegnap is kettő. Azóta nem. Így vagyok. Kép Azért szerintem még van időm. Kép

Lehet, hogy front van és ilyen hatása van. Kép
Vendég

<font color="aa00aa">TündeKép Szerintem a klasszikus természeti népekre jellemző törődés Indiában csak a kis falvakban és törzseknél jellemző ma már... Talán a szoptatás azért még dívik, bár etetik a csecsemőket mindenféle borzalommal - mert fogalmuk sincs, mennyire ártanak vele. Sajnos középosztálybeli értelmes családokat nem ismerek, így arra nincs rálátásom, hogy az ún. modern családokban ez hogy van, de már ott is lehet mindenhol eldobhatós pelenkát kapni, meg tápszert is. A szegényebbeknél együtt alkszik a család egy gyékényen egy szobában...
Indiában egyébként a gyerek azért kell, hogy legyen, aki öregkorodban gondoskodjon rólad meg örökölje a vagyont. Ez viszont társadalmi helyzettől függetlenül jelen van Kép
VAn egy jókívánság házasságkötéskor a menyasszony számára: Kívánjuk, hogy legyél száz fiú anyja!</font>

indianyo

Sziasztok!Kép

Valamikor az ősszel írtam már Nektek de sajnos utána nagyon sok minden összejött (vagyis inkább egy valami, de az nagyon) és abba hagytam az írást. Olvasásig néha eljutottam. Most megpróbálok ismét bekapcsolódni, ha lehet még...

BabettaKép
Úgyis azt írtad tegnap, hogy haldoklik a topik, nincs semmi izgalom. Hátha majd én is feldobom egy kicsit. Én már majdnem finiselő vagyok.

Rólam egy pár szó: Most töltöttem be a 38. hetet. Első babát várjuk, kislány és Tímea lesz. Hacsak ki nem nő még ezalatt a pár nap alatt a kukaca.KépKépKép Jelenleg semmi szülésre utaló jelet nem érzek.
Délután megyek a dokimhoz majd megírom mi volt.

TündeKép
A múlt héten az NST-n nekem is 70-es fájások voltak. De én nem éreztem semmit. Te érezted a fájást?

Most megyek, este jelentkezem.
Petri 38!

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Titati!
Gratulálok Kincső babához.KépKépSok tejcsit Képés várjuk ,majd a képeket.Kép

Nem írok többet,mert nem vagyok otthon ,csak éreztem,hogy be kell néznem.KépCsak holnap megyek haza,így részemről a tali elmarad.De ahogy látom jelentkező sincs.

Babetta és Levi 35+2

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Valaki ír nekem egy tábla címet.Köszi

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

indianyo

Eszti
Jósló fájást nem érzek, de olyat hogy mindjárt megjön, na ilyet én is szoktam egy nap többször is, akkor most ez a josló???

Nekem a CTG nagyon alacsony értékeket mutat, 30-50 közöttieket.
Vendég

Titati! Nagyon nagy gartula nektek! Sok tejcsit!

Eszter
Kép
Kép
vok

Alina, nekem is ilyen menzesz-szerű fájdalmaim vannak a 6. hónap óta. Amíg szedtem a Magne B6ot addig jobb volt de már 1 hete nem szedem a vérkép miatt. A doki szerint normális.
Háát anya azt mondta ő sose érzett ilyet még akkor se ha rohangált...
Szóval ha fáj akkor lefekszem és 20-40 perc után elmúlik.
Ezt tudom javasolni neked is.
Amúgy már nagyon szívesen szülnék, bár millió dolgom van, de nem érdekel.
Már nagyon elegem van, 2 hónapja nem alszom, mindentől fáj a hasam, hulla vagyok...
Katica 33
katicuska

Katicuska!

Kitartás! Nemsokára jobb lesz. Igaz, akor nagy a valószínűsége, hogy a pici megint nem hagy aludni. Kép De az akkor már úgy is másabb lesz! Anyukám szerint én is sok olyat csinálok, amit ő soha se érzett. Ne is törődj vele. Minden terhesség más. Kép

Eszter
29+1

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Titati!!KépKép
Nagyon-nagy gratula Kincső babához! Örömteli időszakot, és sok-sok tejcsit kívánok!!

Mivel itthon van a párocskám szerdáig, se időm, se kedvem nics leülni a gép elé. Rengeteget beszélgetünk, sokat foglalkozunk egymással, úgy érzem rendbejönnnek a dolgaink.Kép

Ma voltunk Uh-n.Kép
Minden a legnagyobb rendben, 1291g Levike, és nagyon szégyenlős volt, összekuporgott mint egy kis teknősbéka. Annnnyira édi volt...Kép
Megbeszéltük a szülést is a dokival, úgyhogy most már tutira nála szülök! Szóval ma nagyon hepi vagyok!

Nicika!
El is felejtettem megköszönni, hogy beraktad a képeimet a táblába!Kép Köszi!

Most búcsúzom egy időre, mert csütörtökön meg Egerbe utazom anyukámmal, és csak vasárnap este jövök.
Addig is mindenkinek a legjobbakat, finiselőknek kitartás, drukk!!

Puszi
Adri+Levike
28+5

Kép

Kép
adriana

Sziasztok!
Na megvolt az NST, mondjuk már jó ideje itthon vagyunk, de csak most jutottam ide a géphez! Szóval nagyon jól szorítottatok, mert Szintike majdnem kiugrott a hasamból annyira mozgott! Nagyon ügyes kislány volt! Mindjárt meg is mutatom a görbénket! Bevált a csel, hogy éhgyomorral mentem és ittam egy kis szénsavas gyömbért!
Ja és minden rendben, teljesen jók az eredmények! A vérnyomim is oké 110/65, pisi is rendben! Innentől kezdve viszont már hetente kétszer kell menni NST-re, most pénteken lesz a következő!
Babóca szívhangja teljesen rendben, méhtevékenység pedig szinte 0! A héten szerintem még nem szülök!
Kép

Ja és haladunk a parkettázással! Már fele készen van! Meg majd ma még csinálunk pocakfotót is! És holnap ha minden igaz lefotózzuk a gyerekszoba falait és megmutatjuk nektek!

Nicika 37+0

KépKép
nicika

Hú most látom hogy megszületett Kincső baba! Jaj de jó! Nagy nagy gratula Titati! Jó egészséget és rengetek tejcsit kívánok! Kép

KépKép
nicika

Sziasztok!

Titatinak és Kincsőnek én is szívből gratulálok, jó egészséget, boldogságot és sok tejcit kívánok!

Kép

Csak végigpörgettem, hogy mi történt itt, viszont nagyon felületesen. Írok gyorsan, hogy mi van velünk, aztán majd jövök vissza!

Ma voltunk UH-on, minden rendben van! Viszont kicsi lányom úgy gondolta jobb és kényelmesebb neki ha visszafordul medencevégű fekvésbe, így meg is tette... Hát, ez van. Nem baj, majd lesz még ideje forgolódni, ha úgy tetszik neki.
BPD: 75 mm
THQ: 73 mm
FL: 54 mm
Normális koponya és agykamrák, szabályos gerinc és 4 üregű szív config., ritmusos szívműködés, látható rekeszív, telődő gyomor és hólyag, mko szabad vesék, ép conturú hasfal, látható végtagok, köldökzsinór 3 érrel, norm. menny. magzatvíz, hátsó fali mélyen tapadó lepény. Egyéb megjegyz.: a belső méhszáj szabadnak tűnik.
Rákérdezett volt-e azóta vérzés. Azt mondta a lepény még mindig közel van a méhszájhoz, de úgy gondolja ez még nem akadálya annak, hogy útban is lenne szüléskor.
Szerdán terhesgondozó, ott megmondja mi lesz tovább.
No, beírom ezeket egy másik topikba is, visszaolvasok itt is és ott is, aztán jövök!

Helloka!

Nadine és Dorka 28+4

nadine81

jujj de jó, hogy benéztem... csak ezt az oldalt olvastam most vissza... és másra nem is tudok most reagálni...

Titati és Kincső!
Isten áldjon és őrizzen meg benneteket!...adjon nektek sok örömet az életben és kitartást a nehézségek közepette... puszi Kép Kép Kép KépKép

marcsiádámáronbaba

ui:...mindenre kiváncsiak vagyunk! Kép

...rólunk csak annyit, hogy...
Mi ma voltunk védőnéninél. + 10 kilónál tartunk... nem szidott le, de azt mondta, hogy jobb lenne egy kicsit vigyázni, mert kb ennyi fog a szüléssel lemenni a többi marad, márpedig a gyerek most nagyon nekiindul a hízásnak... havonta egy kilóval lesz nehezebb.
A lakást szétcincáltuk... nemtudom mi lesz a vége... ma is megyünk vásárolni... Baumax, Diego...
Egy kicsit sokat cipekedtem, emelgettem... nagyon elfáradtam... de olyan jó volt férjecskémmel együtt fészket rakni... mégha nem is a sajátot.

mindenkinek puszi!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Angi! Már egyre jobban szorítok nektek is hogy a pici lány hamar megszülessen! Kép

Cory! A fürdéssel kapcsolatban én úgy gondoltam hogy a víz esetleges túl magas hőmérséklete indíthatja be a szülést! Kép Még nincs híred számomra?

Bartika! Köszi az ananászos tippet! Kép Majd muti a képeket! Kiváncsi vagyok!

Alina! Azért szerettem volna hogy mozgékonyabb legyen Szinti az NST-n, mert múltkor aludt és jó 1 óránkba telt mire rávettük egy kis mozgásra! És hogy őszinte legyek én utálok várakozni! Meg aztán ott pont arra kíváncsiak hogy mozgás közben hogy változik a szívritmusa!

Bori! Úgy örülök hogy ilyen szépen fejlődnek a már egy hónapos kislányaid! Gratulálok! Lucának pedig külön gratulálok hogy ilyen ügyesen szopizós kislány lett!

Eszti! Nem tudnád megmutatni az NST-det? Kiváncsi vagyok a görbéidre!

Szia Petri! Örülök hogy visszajöttél hozzánk! Izgalommal várjuk a kislánykád kibújását! Kép

Adri! Tök jó hogy minden rendben volt az UH-on! Ja és szivesen! Kép

KépKép
nicika

Bori!
Nagyon ügyesek a lányok! KépKépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Nici: nincs.

cory
Budapest

Nadin! Mi az hogy a belső méhszáj szabadnak tűnik? Ez azt jelenti hogy nincs ott a lepény?

KépKép
nicika

Cory! Kár, de várok ám türelemmel! Kép

KépKép
nicika

Mamacka! A cipekedéssel csak csínján! Tessék sokat pihenni! Kép

KépKép
nicika

Szia Petri: igen, éreztem a fájást, bekeményedett a hasam és enyhe mensis görcs is volt hozzá.

Vikó: akkor én mit kezdenék ott a 3 lánnyal??Kép

Mamacka: ne nagyon emelgess, cipekedj! Azért az jó, hogy végre a lakásátalakítással vagytok eloglalva!

Nadine: örülök, hogy minden rendben, nekem a 37. hétig medence (láb) végű volt!

Nicika: tényleg semmi fájásKép, még biztos nem szülsz!!

Katica: ne akarj ilyen korán szülni, kitartás!!!
Az utolsó hetekben valahogy jobb lesz az alvás!!

Egyébként a jósló fájás hónapokkal előbb is kezdődhet, igazából az még nem a szülés kezdete!

Titati is a minap írta, hogy semmi jel, most meg...KépKépKép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Nicika! Olyan furi, nálatok szigorúbb a protokoll. Én még csak csütörtökön megyek először CTG-re, neked meg már jövő héttől heti 2?

Mamacka! Hajrá lakásrendezés! Ha esetleg érdekel a fővárosi bérlakáspályázat most van, péntekig lehet beadni, az anyag letölthető a www.budapest.hu -ról. Bár már nem olyan kedvező a kisgyerekeseknek, mint volt.

Nadin! Ügyesen elnövesztetted a lepényt az útból KépKép A Dorkák mind nagyon ügyesek (Khmm... nekem is az az egyik keresztnevem Kép), úgyhogy szépen ahogy kell fejre áll majd Kép.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa! Én is meglepődtem mikor a doki mondta hogy pénteken is kell jönnöm, meg hogy ez után kéthetente! De a lényeg hogy legalább figyelik! Kép

KépKép
nicika

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!!!

Most olvasom a nagy hírt, hogy megszületett Titati kislány Kincső!!!
Hatalmas gratula nekik!!!!!
Kép

Ildikó
vas

Nicika, persze, itt van a CTG-m, legalább is egy része. Kép

Mamacka, és miket rendeztek át?

Anita, neked mi volt az NST-n? Annyira kíváncsi vagyok, gyere, mesélj már!!!! Kép

Puszi

EsztiKép
Vendég

Jegyzetelek-jegyzetelek, de most lelépek pár percre, mert Apa pudingot kíván (na jó, én is Kép)! Mindjárt jövök! Kép

nadine81

Sziasztok!

Köszi Eszti az érdeklődést! Kicsit bepánikoltam az NST-n... Boti kicsit meg is volt illetődve az elején, aztán már ügyeskedett rendesen! Sajnos nem tudta az én szülésznőm megcsinálniKép, mert szülés volt, így egy másik hölgyemény csinálta! Azt mondta, kicsit beszűkült, úgyhogy meg kell mutatnia egy dokinak. Kérdeztem, ez mit jelent, mire utal. Kérdezte, keressük-e meg az enyémet, mondtam, hogy persze. Sajnos ő meg vidéken voltKép Na a lényeg, hogy le kellett mennem vele a terhesgondozóba egy dokihoz, aki láttamozta, de 2 nap múlva vissza kell menni újabb NST-re, hogy figyeljék a Picúrt! Kérdeztem, ez mire utalhat, mit jelent. Azt mondták, a keringésre, de ne ijedjek meg (köszi!), mert a mozgásokra szépen reagált... Tud valaki erről bővebbet? Eszti???

Persze, szemernyit sem nyugodtam meg, felhívtam a dokimat! Õ nyugtatott, hogy nem lehet semmi komoly, de csütörtök helyett inkább menjek holnap hozzá, és megnézzük. Ja, és persze a szerdai NST-re is odafigyel.

Lehet, hogy már nem érzi jól magát odabent a pici fiam??? Végülis már nagy baj nem lehet, ha esetleg meg kell születnie, ugye??? Különben az NST-met sem kaptam megKép Jóslóim vannak (értéket nem tudokKép), de érzem is. (UH szerint elvileg továbbr a is jó 2 héttel előrébb vagyunk... de holnap hátha okosabb leszek)

Kicsit már nyugodtabb vagyok, de teljesen csak akkor leszek, ha a dokim is megnyugtat holnap!

Bocsi,hogy csak magamról írtam! Most egy kis segítséget várok tőletek, ha tudtok!

Anita (36+3)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita: én ehhez nem értek, de ha komoly gond van, tuti azonnal bentfogtak volna! Az meg jó, hgoy már holnap tudsz menni a dokidhoz, és megnéz!

cory
Budapest

Köszi Cory! Ja, és a doki is azt mondta, hogy nem engedtek volna haza...

Anita
Kép
Kép
_anita_

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?