A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Barbi! Kép

Ayse! Kép

Gratula minden babának a forgáshoz!

Benianyu! Kép
Ez naaagyooon jóóóó!
Danibaba! Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Bocs, aszittem az előző nem ment el.
Vendég

és még egy néhány Kép

KépKépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok! Én még Szegeden leledzem, szerdán újra Pesten leszek, akkor tudom majd fölrakni a talis képeket is.

Barbi! Köszönjük a vendéglátást! Nagyon fincsi volt minden, a tiramisut én is sajnálom, hogy nem kóstoltam meg, de már totál tele voltam.

Cleo! Köszi a dicséretet, úgy örülök, hogy Saci ilyen kis barátságos mindenkivel.
Hariról azonos a véleményünk, nekem is nagyon szimpi, bírom a humorát - hallod Hari?

Nyúlné! Hiányoztatok a találkáról!

Rokica! Az jó lenne, ha nálatok lenne a következő, köszönjük a fölajánlást!

Prüntyi! Nagyon jók az úszós képek!!! Hova jártok?

Mea! Jó, hogy ti is pihentetek!

Jó éjt mindenkinek

Bodza

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

Nagyon szupik a képekKép
Kár, hogy nem lehettünk ottKép

A Babaúszás ilyen jó?
Jók a képekKép
Nekünk is kellene menni, mert Erhard imádja a vizet.

Gratula a forgáshoz minden BabánakKép

Mea!
Lívi Annyira cuki a képeken.
Látjátok?
Egyszerűen imádom az ijen kis maszatos arcokatKép
Már alig várom, hogy Erhard minél több dolgot ehessenKép

Nem vagyok lusta szoptatni és addig szopik, amíg akar, de már úgy várom, hogy ehessen több féle kajátKép

Mennem kell, de ez is már rekord, hogy az elmúlt 2 napban mennyit tudtam jönni.

Puszi!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Szuperek a képek!

Mea, Prüntyi!
De jó lehetett ez a welnessezés meg a bébiúszás!

ayse

Juci!Kép

A céklát jól mefőztem és krumplival turmixoltam össze.Kép
Ízlik neki de nagyon kell vigyázni mert Lívi már buborékokat akar fújniKépKépKép
A ruhája tiszta kis piros pötyös lettKép

Csajok!Kép
Átadom Lívinek a frizura dicséreteketKépKépKép
Köszöni szépen.
Bár én nem tudom később hogy lesz szegény haja ezzel a 2 nagy forgóval két oldalt.....

Babás képek szupikKép

Jó éjt Nektek és a bébiknekKép

Mea
mea

Angelani!Kép

Erhard is nagyon édikeKép
És kösziKép

Hamarosan Erhard is hamizhat mindentKép

Amúgy Lívi sokmident eszik már, de nem viszem túlzásba, mindig csak fele arányban megy a déli hami is még.

Ráérünk mi is komolyan majd 5-6 hós korában az igazi hozzátáplálással amikor már helyettesítjük a tápit.
Bár nincs miért aggódnom, mert akkora sonkái vannakKép
Nagy baba, de mindeneKép
Volt ott egy egyidős bébi és fele akkora volt mint Lívi.
De Lívi nem dagi szerintem csak erős mindeneKép
Én is ilyen voltamKép

Mea
mea

Nyúlné,
Értettük a parancsot!! Kép Kép Kép Lehet, hogy Majának nem is kéne Dani, amilyen csapodár. Kép Kép
Hiányoztatok!

Kati,
Jó újra látni! Gratula a 4-eshez! Kép

Megann,
Kár, hogy Apa nem eszmélt csütörtökön. Elküldhetett volna titeket. De majd legközelebb. Kép

Cleo,
Köszi a magyarázkodást, Dani nevében is. Kép
Almakóstolás Kép

Ayse,
Nem irigyellek, nem lehetsz könnyű helyzetben. Kitartás! Majd csak meggyógyul az anyósod.

Mea,
Lívi haja nagyon vicces! A céklás kép is nagyon király. A cékla almával is finom. Kép

Prüntyi,
De jó lehetett az úszás!!! Nagyon jók a képek a magyarázatokkal!!! Kép

Gratula minden forgolódó csöppségnek!!!

Tünde,
Köszi Kép

benianyu

Nyúlné!Kép

Ja a kérdésedre gyorsan válaszolokKép
hát én azért kezdetm a hozzátápit mert nem cicizett már Lívi egyáltalán, és én nem akartam csak tápit adni, hanem elkezdetm mást is kóstoltatniKép
Szinte minden ízlik neki(alma, banán, sütőtök, cékla, burgonya, répa...)

A nagy favorit a sütőtök imádjaKép

A topicban a legtöbben inkább a kevés tej vagy hogy nincs már egyáltalán tej azért kezdték el.
De természetesen írhat bárki oda, olyan is ír aki szoptat de kiváncsiKép

Mea
mea

de jók a képek! KépKépKép Ki sem emelek senkit, mert MIND szuper! Kép

Lívi haja szenzációs! KépKép Gergő volt ilyen erős, mint Õ. Én tudom, hogy ez nem dagiság!(Õ is 4250 grammal született, vasgyúró volt akkor is és most is Kép)

Viki pár napja kifliformát vesz fel Kép mikor hanyatt fekszik, ás úgy már egész jól oldalra frodul, Aztán majd hasra. bár úgy nem szeret lenni, ezért nem tudom érez-e ingerenciát erre majd. Kép

jóéjt mindenkinek
Dóri
Vendég

Juci!

Köszi a dícséretet Noel nevében is! Még nem tud beszélni, csak szavakat mond. Mostanában egyre több szót ismétel, szóval remélem lesz belőle beszéd nagyon hamar!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Nagyon édik a babák!

Ayse!Kép

Sok erőt a Dédihez!

Zsofy!Kép

Nagyon cuki Lilla! Gyere gyakran, ha van időd!

Kép

Kép

Zsóf+Bubus+Gergő

Kép
Kép
göndörzsóf

Benianyu!Kép

Köszi a tippet kipróbáljuk almával isKép

DóriKép
KösziKép

Mea
mea

Köszönjük a hiányolástKép!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok, jó reggelt!

A babauszással nagy szerencsénk van, mert itt Veresegyházon, kb.5 percre onnan ahol lakunk, ott van egy uszoda, és ott van az úszás.
Nekem is nagyon tetszett, pedig azt hittem, hogy csak abból áll, hogy ledugják a babákat a víz alá...Kép de nem...Kép
Meg az a jó még, hogy mivel ketten megyünk vele, míg én úszom a babával, addíg Apa úszkál pár hosszt, és mikor már én kezdek fázni, Apa úszik Babával és én úszom pár hosszt, így megvan a mi testmozgásunk is. Kép Ha nemis minden héten, de kéthetente szeretnék elmenni.

Lányok, akinek van bevált finom kenyérreceptje a kenyérsütőhöz, írjon nekem párat, lécccccí. Nem akarok kísérletezgetni.
Köszönöm! Kép

Gratulálok, hasonlóan ügyes forgos babákhoz!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!
jó ez a babúszás. Kép
kenyérrecept: én olyan kenyeret sütök, amihez nek kell gép, csak a sima sütő. Nekünk sokkal jobban ízlik ez, ha gondolod szívesen leírom.

Dóri
Vendég

ok, azt is kipróbálom, Köszönöm!
Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!

mail ment.
Vendég

Mea!

Mail ment! Kép

Kép
kuha

Köszi, megkaptam, majd kipróbálom!

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Prüntyi!

Irnál nekem priviben a babauszásrol? (mennyibe kerül, megoldott-e a pelusozás-öltözés stb, hogy viselte a "hideg vizet" a kislányod), mi erdőkertesiek vagyunk, esetleg kiprobálnánkKép

Köszi

Heni+Ajsa 3 hó

Kép
hencsi

Sziasztok!

Nagy nap ez a mai!Kép
Nati este 10-től hajnal 5-ig aludt!!KépKép
Nem tudom, mikor aludtam utoljára ennyit egyszerre.
A dologhoz hozzátartozik, hogy este 10 előtt evett utoljára, kapott tejpépet és két cicit kievett. Kettő körül felsírt, de cumit adtam neki és így aludt 5-ig, majd kaja után tovább 7-ig.
De jó lenne, ha így maradna!

Csak hogy én is dicsérjem Barbi Noeljét, leejtettem Natasa cumiját, Nolcsi felvette és nekem adta. Tündéri volt!KépKépKépKép
Gratula hozzá Barbi!Kép

Nyúlné!Kép
Mi az éjszakai kelések miatt kezdtünk el más is enni. A tejpép és a sütőtök csúszik, a többi nem nagyon.

Prüntyi!
Felteszek a nővérem kislányáról egy képet.
Szerintem hasonlít Tündikére.Kép

Hanni baba
Kép

Andi&Nati 25+1

Andi&Nati

KépKép
duda

DóriKép,
ez a "kifli-póz" nálunk is detto... a feje fölött lévő dolgok után nyúl és egész kitekeredik, de átlendülni még nemigazán sikerült (ha egy picit meglököm a hátsóját, csak akkorKép)
Köszönöm a bíztatást, így már jobb, hogy nem mi vagyunk egyedül ezzel (kicsit aggódtam emiatt, mert Kornél olyan nagy és erős baba, de lusta isKép). Igaz, én is ilyen voltam kicsinek...

A babaúszás nekem is tetszik, bár én kicsit finnyás vagyok, ami a higiéniát illeti, így nem vágnék bele, de biztos élvezné Kornél is...
Kati
Vendég

KépKépKép És mikor lesz a következő tali, mert annyira bánt, hogy lemaradtunk...

AndiKép,
gratula, az alváshoz... csak így tovább!!!
Vendég

Sziasztok!

Dóri! Kép
Zita már 1 hónapja kiflizik, de még nem fordult át. Néha már csak egy icipici hiányzik. Kép

Duda!
Gratulálok a nyugis éjszakához! Csak így tovább! Gondolom Natinak semmi baja nincs, hogy nemcsak anyatejet kapott. Kép
Sztem is hasonlít.
Vendég

Szia Duda,
igen úgy tűnik, hasonlít!
Te hogy van az hogy két cicit evett? Lehet, hogy nekem is kettőt kéne adjak? De mikor eszik az egyikből, bealszik, és abban a reményben, hogy alszik még, hagyom, és aztán kb.10 perc múlva felébred, de nem kéri a cicit...viszont nem tudom, hogy elég-e az amit előtte evett? Nem mérem...

Most épp hason tornászik, lehet, hogy megfordul...nem sok kell! Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

BenianyuKép,
be kell zabálni Danit! Olyan kis pufók a képe... és a nagy kék szemeiKép!!!

Persze a többi lurkó is tündér-szép, de ezekről az utóbbi talis képekről (amiket Benianyu tett fel) csak Danit ismerem fel...Kép,
Kati
Vendég

Kati,
Köszi Kép Kép Kép

benianyu

Sziasztok!

AyseKép Kitartás Dédihez, jobbat nem tudok, nagyon nehéz lehet Kép Az én nagyanyám 85 éves lesz, és semmi baja, csak nagyot hall, rosszul lát és szenilis, mégis kiakasztó, amikor pár napot ott vagyunk nála. Pedig semmit nem kell vele csinálni. Eszembe jutott valami, ne akadj ki, ha nagy hülyeség, de az én nagyim így csinálja: éjjel mindig föl kell kelnie pisilni, de ha kimenne a vécére, akkor kimenne az álom a szeméből, ezért van egy bilije Kép Ez nem lenne megoldás Dédinek? Ha nehezen jár, lehet, hogy ez jobb lenne. / kivéve, ha a bilizés nehezebb, mint a vécézés.../ Gyors gyógyulást Anyósodnak! / Õt is sajnálom ám!/

Kati Kép Gratulálok a vizsgához!
A BCG-vel kapcs.: milyen a teljesen negatív? Csomót sem lehetett tapintani Kornélnál? Gergőnek csak egy pci csomója van, de örülnék, ha nem kéne újraoltani!

Zsóf Kép Édesek a srácok! Gergőmnek is van olyan felhúzható méhecskéje, mint Nektek, és imádja!

Penna-híradó /annak, aki még emlékszik Kép /: csípőszűrés miatt nem tudtak talira menni, öt hét terpipelusra lett ítélve Tamara. Március vagy április elsején tudnak költözni, de vajon netközelbe mikor kerül???

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Köszönjük a gratulációkat!Kép

Prüntyi!
Nati egy ideje nem cicin alszik el. Eszik, mikor úgy látom, hogy jóllakott, megkapja a cumiját és álomba dünnyögi magát. Igy megtudom kínálni két cicivel is, mert látom, ha még éhes.
Hát, nem tudom. Ha Tündike 10 perc alvás után nem fogadja el a cicit, talán nem éhes. Nem tudod ébren tartani, amíg eszik? Én a tarkóját szoktam simizni, ott csikis neki. Kép

Tünde!
Nincs baja!Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Andris ma megkapta a 4 hós oltásokat (régi). Egész jól viselte, csak egy kicsit sírt (fél percet). Most egy kicsit izgulok, mert a meningicoccus ellenire is nagyon belázasodott, amire pedig nem szoktak. Most kapott egy Germicid-C-t és alszik.

Doktornéni megnézte a csípőjét, szerinte jó. Én nagyon bízom benne, remélem az ortopédián is így találják majd.

Valaki múltkor kérdezte, hogy a meningicoccus elleni oltás 2 adag-e, mert én azt írtam 3. Igen kettő, Lili idejében még három volt.

Ayse

ayse

Dóri!

Megosztanád velünk többiekkel is a kenyér-receptet? Köszi!

ayse

JuccKép,
a dokinénink a 4 hós oltásnál még látott kis csomót, de már arra azt mondta, hogy kevéske, most (az 5 hósnál) megint megnézte, és már nem tapintható, tehát muszáj megkapnia...
Én látok egy kis pöttyöt (mikroszkópikus), de csomót nem érzek... sajnosKép!
Lehet, Gergőnél még van reményKép!
Kati
Vendég

Mea!

Hát le a kalappalKép
Ne tudd meg hogy mit művel Léna a kajávalKép,
Múltkor céklával teli szájjal kezdte mondani hogy:
Brrrrrrrrr meg bűűűűű, úgyhogy én is tetőtől talpig tiszta cékla lettem, a konyha is céklában úszott meg Léna isKépKép,
Ma a sütőtökkel csinálta ugyanezt, azzal fejelte meg az előadást hogy 3-mat tüsszentett szintén teli szájjal...
Úgyhogy sejtheted.....(KépKép
Már rettegek leülni etetniKép, várom már mikor köp szemen...KépKép
Szóval nem nagyon ízlik ám Lénának a kaja, pedig egytől egyig mindet megkóstolom(és meg is enném, olyan fini)....de ő csak finnyáskodik, max 50 grammokat eszik, utána fintorog tartja a szájában a kaját és köpködKép

Úgy látszik Léna 3 éves koráig tápszeren akar élni...no meg gyümölcspépen, mert az bezzeg megy..mert édes....Kép tiszta anyja...KépKép

Nemesek-Kati?
Suli?
Számvitel megvan már, vagy még gyűritek egymást???

M.

Kép

Kép
megann

Benianyu!

Nem azt mondtad, hogy Danika nem csapodár fajta???KépKépKép
Nem úgy néz ki a képeken...
Bár ennyi helyes csajszi....nem csodálom hogy elcsábult.......KépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Ayse!

Ma nincs gyerekszáj??
A kocsiba meséltem a férjemnek a dinoszauruszosat...tök jót multatott ő is..
Mondtam neki, már úgy várom hogy Léna is ilyeneket dumáljon...tök jó lesz, fetrengeni fogunk a nevetéstől...KépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

MegannKép,
képzeld 4-es lett (igaz másodszorra sikerált), de nagyon büszke vagyok magamra!!! Vállon is veregettem magam, és azóta csak lustulok... nem veszek elő tankönyvet legalább 1 hónapig, az tutiKépKépKép...
És Te, hogy állsz a tanulmányaiddal?
Kati
Vendég

Sziasztok!

Lányok! Lehet, hogy ezt a másik topikba kéne írnom, de hátha...
Egy ekkora babának (9-én lesz 5 hónapos) kb mennyi a szilárd kaja adagja? Ez Megannról jutott eszembe, hogy Léna 50 grammokat eszik.

Nemesek

Gratula a 4-esedhez! Kicsit későn kapcsolokKép

Meg gratulálok a babák megfordulásához.
Ugye Tündike remekelt Prüntyi??? Nagyon megigézett a kislányod amúgyKép

Barbi

Akkor értem már, hogy Noel miért nézett rám nagy szemekkel csöndben amikor beszéltem NekiKép

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Még azt szerettem volna, hogy
Kuha
Gergő nagyon szépen evett a talin. Ha Marci így enne nem kéne minden nap nagymosást tartanomKép

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Megann!
Ne csüggedj, Nati sem akar enni!KépKép

Ráadásul most volt itt a védőnő és jól összezavart. Azt mondta, már adhatnék neki csirke és pulykahúst is. Pedig úgy tudtam, azt csak 7hósan kaphatják a babák.

Ráadásul, azt mondja, a babák az édes ízen kívül nem igazán éreznek ízt. Akkor viszont nem értem, miért van az, hogy valamit azért elfogad (sütőtök) és valamitől sikítófrászt kap. (alma)
Szerintetek?

Juci!
Sajnos nem tudom.

Nemesek!
Gratula, ügyes vagy!Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Megann!Kép

Hát Lívi sem mindig vana topon evés ügyben, de ált. ízlik neki minden, de...
Nálunk az a helyzet, hogy ő még mindig tápit is kér, tehát nem váltottuk ki a hamikat csak "szilárddal".

Hát nem tudom, de úgy szereti a tápit, igaz kevesebbet kap sokkal olyankor de adok neki mindig utána még.

Megann!Te nem adsz már neki délben tápit utána???

Duda!Kép
Nekem is azt mondták, hogy lehet már husit adni, én várok vele szerintem 6 hós korig, még egy hónapot, addig csak esetleg megkóstoltatom veleKép

Most evett banánt, persze táp kellett utána pedig 1 banán volt!!!!

De annyira sírt a tápiért, úgy hogy adtam neki utána még egy keveset.

Mea
mea

babakocsi téma:
Nektek elfér benne rendesen a gyerek a göncökkel?? Nekem téliesített Peg Peregom van, és hát elég szűkös...

Mea! Kép
Lívivel miben utaztok?

Dóri
Vendég

Nyugi, az én Lilim már majdnem öt évesen sem hajlandó enni (pedig szerintem jókat főzök). Persze a bébiknél még más a helyzet. Különösképpen nem izgatom magam, mert az oviban viszont kiválóan eszik. Én meg öt és fél évesen voltam normál testmagasság mellett 12 kiló (ezt jól kinőttem!), Lili most több mint 17, Az iskolaérettséghez 19 kell, ez másfél év múlva simán meglesz. Csak azért írtam ezt, hogy olyan gyerek is van, aki később se lesz nagy evő.

Megann!
Ma nem volt újabb gyerekszáj, de a régebbiekből néhány:

Nézegetjük a Balaton-térképet, hogy merre kiránduljunk.
Lili: Hol van a menyország?

"Gyorsan add már a vizet, mert mindjárt elmúlik a csuklás!"

Egyik fő témánk volt egy időben, hogy az aktuális busz, amin utazunk, csuklós-e. Sajnos a 63-as nem az. Persze vitatkozik, hogy mégis:
- De! Hallottam, hogy csuklik!

Ayse

ayse

Dóri!Kép

Mire gondolsz???Kép

Mea
mea

Mea!

babakocsit kérdem, mert Lívi ugyebár elég nagy baba. Azért kérdeztelek Téged, meg ha jól emlékszem eléggé jólinformált vagy babakocsiban. Kép
Vendég

Juci6!

Köszi a dícséretet! De ne hidd ám, hogy ez mindig így van.
Azt figyeltem meg, hogy a gyümölcsöt gyönyörűen eszi (a talin is azt evett), mert imádja. Mindegy, hogy alma, körte, banán, a lényeg, hogy jó édes, és mint a kisangyal olyan.
Bezzeg a főzelékeknél... Ott aztán nekem is nagymosás van utána.
Már vennem kellett olyan partedlit, ami bebújós, és végigér a kis kezén.
Úgy néz ki, mint a hentesek köténye Kép Kép
De ez sem az igazi, mert fülig sárga, piros, zöld a gyerek, attól függ, mit eszik.

Sajnos grammra pontosan nem tudom neked megmondani, hogy mennyi szilárd kaja kéne, de
múltkor kíváncsiságból kipróbáltam, délben kb. másfél bébiételes üvegnyi főzeléket eszik meg Gergő.
Beletöltöttem a kis üvegbe a brokkolis krumplit, mert engem is érdekelt, hogy vajon ez mennyi.
Szóval kb. másfél üveg.

És mi ugye az egyik délutáni hamit is kiváltottuk már, akkor meg gyümölcsöt kap, ma pl. két körtét pároltam meg neki, azt turmixoltam le. Szó nélkül benyomta.

Ja, és pénteken lesz 5 hónapos.
Ja, és persze ugyanaz, mint Megannéknál, hogy köpköd kajával a szájában, meg persze pont akkor jön a hapci, amikor teli van a kis szája.
Ez van...

Kép
kuha

Van ma egy Dédiszáj is. Azt hiszem visszaélek a személyiségi jogaival, ígérem, többé nem teszem, de kinyúltam rajta.
Szól a hifi, és villóznak rajta a fények a zene ritmusára.
Dédi: most a rádió fűti is a szobát?

ayse

Kuha

De legalább a gyümölcsnél megúszod a nagymosástKép
És a főzelékbe nem teszel egy pici sót sem?
Nekem a dokinéni azt mondta, hogy egy kicsit sózhatnám, mert hogy jön a foga ömlik a nyála.

Az szép! Kettő körtét benyomott!Kép
Én ma céklás krumplit csináltam, holnap megkóstoljuk Benianyu ötlete alapján az almás céklát (vagy céklás almát?). Kiváncsi vagyok. A helyzet az, hogy eddig nem nagyon csípte Marek amit én kotyvasztottamKép

A bugyborékolás,prüszkölés evés közben nálunk is megyKép

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Nem tudtam még visszaolvasni, sok volt a vendég nálunk a hétvégén!Kép

De a talis képeket megnéztem már, nagyon jók lettek. tök jó ennyi babát egy helyen látni! KépKépKép

Kép Kép

Viki+Petike 19+3

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?