A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

KépKép
KépKép
KépKép
Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Megkóstoltattam Petivel az almát és a répát!

Egy-két napig sima almalét adtam neki kiskanálból (mármint reszeltem almát és kinyomtam a levét és azt kapta) Tök ízlik neki, a 2. kanál után nyitja a száját, nagyon édes!Kép Majd répát ás almát reszeltem és azok levét vegyesen adtam neki pár napig, az is tetszett neki, ma már csak a répa levét kapta tisztán! Az is ment!Kép

Ne akadjatok ki rajtam, ettől én ugyanúgy szoptatok, ezt én két kaja közt adom neki (naponta csak egyszer), és kb 10-15 kiskanálnyi (babakanálnyi) az egész adag, csak az új ízek kedvéért gondoltam kipróbálom, de ha már így tetszik neki, akkor kaphat minden nap, nem?
Ja és egyelőre ez csak lé, a pépekkel még várok, míg 6 hós nem lesz.

Minden babának gratulálok a forgáshoz! Egyre ügyib lesz mindenki!KépKépKép

Ja és szépen esznek is a babók, legalábbis a képek szerint, Livike céklás képe szupi!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Húúú, már mennyi baba kajál!
Sajnos Zita most le van tiltva a hozzátápiról. Kép

Viki,
sztem nem akad ki senki, hogy már mást is eszik (iszik) Petike.

Ayse!
Dédiszáj Kép

Tesóm gyerekének szája:
hétvégén étteremben voltunk. Mennek wc-re, kissrác nézeget közben, mögöttük jön egy nő.
Papa mondja Simikének: engedjük el a nénit, had menjen előre.
Mire Simi dünnyög maga elé (persze úgy, hogy a nő is hallja): jó, engedjük, had menjen előbb a BOSZORKÁNY!!!
Gyerek mentségére legyen mondva, a nő fekete-piros ruhában volt, és hosszú, fekete volt a haja...
Vendég

Viki!

Ne bolondozz légyszi, miért akadna ki bárki is...Kép

Ayse!
Hi-hi, majd továbbítom apának az uj szüleményeketKép

Kuha!
Helyzet dettó, gyümi jöhet, csak a főzeléktől resszkess!!!!!!

Amúgy milyen megfontolásból párolod meg a körtét pl???
Kemény körtével mi a fenét csináljak??? Nincs párolóm...
De ha esetleg beletenném egy szűrőbe és bele egy fazék forró víz fölé, rá egy tetőt, akkor ugyanaz az eredmény nem???
Vettem körtét és kőkemény...

Mea!

Jaj dehogyisnem adok tápit a főzi után...!!!!!
Mivel az 50 gramm az marha kevés, természetesen mindig van utána tápi, 100-130 milli között...
Nálunk úgy van, hogy
reggeli 8-9 óra között(tejpép+tápi)
ebéd 12-1/2 1 óra főzelék + tápi
uzsonna 1/2 4 gyümi..(ezután nem kell neki a tápi)
koraesti vacsora 1/2 6-6 óra, tápi 180-200ml!!!
és végső vacsi 1/2 9 fürdés után tápi 140-160 ml

És hajnali négykor fülsüketítő visítás az éjjeli vacsoráért...(tápi)...KépKépKépKép

Ma próbáltam hogy az uzsi is főzi + tápi és a 6 órási a gyümi, hogy háth este beveri a 180-200 ml-t de nem..., úgyhogy biztos éjjel megint jelentkezik...Kép

Duda!

Hát nálam is ma volt a védőnéni, és ugyenezt mondta, hogy lassan jöhet a husika...

MINDENKI FIGYELMÉBE:
Védőnéni tippje: a nyers husit 2 szer átdarálni és belerakni nyersen egy jégkockatartóba, így amikor szükség van rá, csak hopp 1-2 kocka husi lepárolva, vagy lepirítva egy kis oliván, vagy vajon és zsupsz bele a főzibe..
Szerintem roppant praktikusKépKépKépKépKép
(legalábbis nekem, aki igen ritkán főz)

Egyébként melyik 4-5 hónapos mondta azt a védőnődnek, hogy csak az édeseket érzik???
Szerintem ez nem igaz, akkor miért fintorodnak el a babák???

Dori bp!

Bár nem engem kérdeztél de azért válaszolok, mert azt hiszem Meával nekünk egyforma babakocsink van, csak nekik egyel régebbi..

Bergon típusú, és nekem bőven elfér a Lénácskám, bundazsákostól, overálostól mindenestől együtt...
Ezért (is) vettem ezt a fajtát, mert tök tágas a tér benne(csak ne lenne olyan bu..i nehézKépKépKép)

Juci6!

Fentiekből és a többektől már láthatod, hogy nincs előírt adag....
Egyik ennyit eszik a másik annyit....
Ne hasonlítsd magatokat senkihez...

Nemesek!
Blááááá, szombaton megyek vizsgázni, azaz megnézni milyen a vizsga, merthogy repetázom, az már fix, utálatos vállalati gaztaságtanKépKépKépKépKép
De te nagyon ügyi vagyKép
Mikor szoktál tanulni???
Én főként amikor Léna alszik, de mostanában egész jól elvan maga is..eljátszogat stb..., én akkor is tanulok..
Szerinted nem ártok vele Lénának, hogy nem vele játszom???
Persze ha szüksége van rám, és uncsizik, akkor rögön lehemperedem mellé a földre..

M.

Kép

Kép
megann

Haaaahóóóóóó?!
Vendég

Havtünde!

HIHIHIHIHIHIHIHIHIHIHI!!!!

Kép

Kép
megann

Dóri!

Nekünk is nagy babakocsink van, hasonló, mint a Bergon, szintén lengyel. Zitának jó nagy helye van, akkora buzi nagy. A múltkor már írtam, hogy kellett autót vennünk a babakocsihoz, mert a másikba nem fért be. Kép
Vendég

Rokica!!!!Kép

Jól látom Benianyu képén, hogy sajnálatos távollétünkben Kuha Gergője próbálja lecsapni Zsuzsát Gergő kezéről?Kép Csak nem úgy vagytok vele, hogy Gergő az egyik is, másik is, mindegy...KépKépKépKépKépKépKépKép

Juci!Kép

Mi köze van a sónak a nyálfolyáshoz? Egyébként a csecsemők ételét nem szabad sózni, a bébiételekben sincs só, mert a veséjüket megterheli.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Havtünde!

Akkor mi megfontoltak voltunkKép
Először vettünk nagyobb autót, aztán egy nagy babakocsitKép

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Gyors bekukk. Elvileg fordítanom kéne, és csak ilyenkor tudok, mikor Zsuzsa már alszik. Napközben mire belejönnék, addigra van valami történés, megtörik a koncentrációm, szóval az nekem nem megy.

Angelani:

Haha, aranyos vagy, miért haragudnék ha te bókolsz?! Kép A sajnálatos igazság viszont az, hogy az első 6 héten rohamosan gyorsan visszafogytam kb a terhesség előtti súlyomra, azóta csak 2-3 kiló ment le rólam, tehát most talán 1 kilóval vagyok kevesebb mint az első méréskor terhesség elején. Nagggggyon remélem, hogy sikerül tovább fogyni, mivel a terhesség előtti súlyom olyan 12 kilóval több mint amit reálisan szeretnék elérni (és olyan 15-17-tel mint amit IRREÁLISAN szeretnék). De hát én életemben sose voltam vékony, úgyhogy ez van.

Dédi/nagyi:

Nálunk is van. :-/ Nagymamám még "csak" 78 éves, de már erősen tendál a szenilitás felé, illetve nála nem is ez a legnagyobb baj, hanem a temperamentuma, mert mindehhez hisztis is. Szabályosan. Mint a 2 évesek. Most főleg anyukám foglalkozik vele, hát nincs könnyű dolga... ráadásul Anyunak még ott van a 19 éves húgom, a 15 éves öcsém, és mi is az első "uncsi"-val úgyhogy nem unatkozik. :-/

Hozzátápi:

Zsuzsa lehet megoldja magának a kérdést mert már olyan áhítattal nézi ki a számból a kaját, hogy lehet egy óvatlan pillanatban fogja azt kimar valamit a kezemből és a szájába tömi. Kép A kezemet is mindig elkapja, és betuszkolja a szájába. A vizesüvegeket is kiszedné a kezemből, és ha odaadom neki, akkor nagyon ügyesen a nyakába önti a vizet. A cumisüveggel a szájába talál és szívja megszállottan, csak még felemelni nem tudja a másik végét, hogy víz is csorogjon a szájába. Kép De ha jól adjuk a kezébe, akkor tartja és iszik belőle.

Szóval én megpróbálom vele kihúzni az ajánlott 6 hónapot, de aztán elgondolkoztam azon, hogy ha már minden mást igény szerint csinálok vele, akkor miért pont éppen ezt ne. Miért ragaszkodnék a naptárhoz ha látom hogy érdekli a kaja és úgy érzem, érett rá? Szóval lehet hogy engedek a kiváncsiságának "idő előtt". Meglátjuk. Nemsokára 5 hónapos.

Megann:

A jégkockás trükkről már én is hallottam, és nemcsak húsra, hanem főzelékre meg gyümölcsre is, hogy ha már csinálsz valamit a babának, akkor ne kelljen vagy a miniatűr adaggal pepecselni vagy kidobni/megenni a többit. Tehát a pépesített zöldség/gyümölcsöt is jégkockatartóba, és akkor csak annyit engedsz fel, amennyi épp kell.

Na most megyek vissza a taposó... izé... fordításhoz.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Göndörzsóf! Kép

Lovagunk sajnálatos távollétében kénytelenek voltunk más férfiemberrel foglalkozni. De Zsuzsa szívének még mindig az idősebb férfiak a legkedvesebbek! Mondta! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann:

Azt nem tudom, melyik 4-5 hónapos konzultált a védőnénivel, de az egyik könyvemben arról olvastam, hogyan állapítják meg, mit érez, illetve mi ízlik egy babának... arra konkrétan emlékszem, hogy olyan kísérletet csináltak, hogy sima vizet, cukros vizet adtak a babáknak, és azt találták, minél cukrosabb a víz, annál többet isznak belőle még az újszülöttkorú babák is. Tehát abszolút érzik a cukor ízét, és még azt is, hogy melyik édesebb. Kipróbálták más cukorral is, fruktózzal, stb, de kiderült, hogy a babáknak is, mint a felnőtteknek is, a szukróz (asztali cukor) a kedvencük. Szóval programozva vagyunk, hogy szeressük az édeset, és már ilyen kicsi korban rá lehet kapatni a babákat a cukorra ha az ember nem vigyáz.

A többi ízre nem emlékszem, nem akarok baromságot mondani, majd visszanézem hogy mit írtak róluk, mit érez/szeret a baba és mit nem.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

Remélem jobb volt az éjszakátok, mint nekünk..

Megann és többiek
Milyen tejpépet eszik a babátok?
Csak kb-re kérdeztem a mennyiséget Megann. Tudom, hogy más-más adagokat esznek a babák csak egy átlag érdekelne.Úgy fogalmazok, nem tudom mennyiben módosítja a pocakjuknak a befogadó képességét az, hogy szilárdat kapnakKép

Göndörzsóf
Fogalmam sincsen mi köze a nyálnak a sóhoz.Jön a héten a dokinéni, rákérdezek ha nem felejtem el.
Amúgy én sem sózok.

Babakocsi
Marek már alig fér el a babakocsiban. Mondjuk ez nem mérvadó. Egyrészt mert Marci elég zömök baba, másrészt meg elég ócska babakocsit sikerült beszereznünk.

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Dóri

Kinek pörgős a topikunk?Kép

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Jó reggelt!
hát igen, dög nehéz a Peg Perego is, és míg a tárolóból (ami ugyan a fsz-en van) leviszem a kapuig (kb 6-7 lépcső) megszakadok. Előtte persze a IV. emeletről lecipekedek a gyerekkel.Kép

Juci!
Én arra írtam, hogy talán túl pörgős ez topik, hogy sorra nyílnak xy dátumon született babaák, és pl az egyiket azért nyitotta vki (aki a "megnyitás " után eltűnt rögtön Kép), mert szerinte túl pörgős az őszi topik. Hát ezért kérdeztem.

Dóri
Vendég

Tünde! Kép
Emlékszem, mikor írtad, hogy kocsit kellett venni a babakocsihoz. Kép Mi már "edzettek" voltunk, Gergőkém előkészítette a terepet,így tudtuk milyen autót vegyünk. Kép
Vendég

Húú, most néztem a honlapon mennyibe kerül egy olyan babakocsi (Giovane Copmleto), mint ami nekünk van. Mondjuk 8 éve is horror ára volt Kép, de megérte, mert most is használjuk. Kép Csak hát a súlya... Kép
Vendég

após-doki nekem azt mondta anyatejes babáknak nem kéne mást enniük,mert az anyatejben pont annyi vitamin és tápérték van,amennyi kell és ha mást is etetünk vele,ami pl.tele van vassal az pont,hogy nem tesz jót,akár vérszegénységet is okozhat(ez persze az anyatejes babákra vonatkozik,akinek elég is a tej és és még fél év alatt vannak),már nem tudom pontosan hogyan vezette le nekem a dolgokat,de a lényeg vlmi ilyesmi volt,de majd megkérdezem újra azért!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Azt mondják, minden csoda 3 napig tart.
Na nálunk csak egy napig tartott a csoda alvás ügyben.Kép
Bár csak kétszer kellett cicire tennem Natit, de legalább 5x felébredt. Akkor álomba simiztem.

Azt mondta a védőnő, adjak neki homeós kúpot esténként, az megnyugtatja. Mondtam neki, hogy inkább felkelek hozzá, mint hogy minden este a fenekébe nyomjak egy kúpot. Nem hiszem, hogy jót tenne neki.Kép

Adott már valaki a babáknak üveges bébi kaját?
Ha igen, milyet? Hipp, Kecskeméti stb.?

Rokica!
Érdekes, amit írtál!
Úgy tudom, a babák már az anyaméhben is éreznek bizonyos ízeket. Ez igaz?

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda

Én adtam üveges bébi kaját Marcinak.
Hipp-et és Kecskemétit. Egész jók, sztem.

Nyúlné
És akkor fél év fölött már nem elegendő az anyatejben lévő vitamin és azért mehet a hozzá táplálás?

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Andi!

Én Gergőnek Hippet adtam, és most is azt fogok majd Vikinek. Kúpot én sem nyomnák semmiképp a fenekébe, mert nem alszik! Inkább más taktikával próbálkozz. Kép

D.
Vendég

Andi, amikor irtad, hogy Nati átaludta az éjszakát, Julcsi is csak 1x kelt fel. Tegnap 2x, ma meg 3x. Én sem értem, mitől függ, de érdekes, hogy nagyjából ugyanakkor kelnek kevesebbszer. Én most magam mellé vettem, igy nem fáraszt a felkelés, csak oldalra fordulok és cicizik egy picit. Ezt hajnali 4-kor olyan gyorsan tettem meg, hogy szegényke elkezdett sirni, mert még maga sem tudta, mit is akar és én már ott voltamKép
Apa kiszorult a nappaliba, mert beteg (persze a számitógép is ott van). Igy a kisszoba lett a virusmentes övezet. Ha visszajön, nem tudom, hogy férünk el hárman. Ha nem megy, majd lehet versengeni, ki alszik velem.
Az én nagyim tavaly halt meg 98 évesen, nem volt szenilis, csak rosszul látott. Egyszer mikor elmentem hozzájuk, apukám kijött értem az állomásra. Belépve a konyhába láttam, hogy minden úszik a csokiban, a padló, az asztal, a csempe. Először meghökkentem, de hamar rájöttem, mi van a dolog mögött és mondtam neki, de jó, hogy megcsinálta a kedvenc csokifagyimat. Na, erre irtó dühös lett apukámra, hogy miért árulta el előre, megmondta, hogy meglepetést akar és nem szóljon nekem róla. Szegény apukám tűrhette a szapulást.
Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Duda Kép

Igaz. Állítólag a terhesség utolsó két hónapjában már éreznek ízeket a babák az anyaméhben. Ezt onnan tudták megállapítani, hogy a magzatok többet/gyakrabban nyeltek a magzatvízből mikor édes oldatot fecskendeztek be, és kevesebbet mikor rosszízű oldatot. (Ezek régi adatok, ilyet már nem csinálnak csak azért hogy lássák mit csinál a baba... régebben is csak azért mert voltak olyan vizsgálatok, amikhez kellett). Ezenkívül a koraszülött babák is már a 35. héten szívesebben isznak cukros vizet mint sima vizet.

Állatkísérletekből tudjuk, hogy a magzatok emlékeznek az anyaméhben tapasztalt ízekre, mivel születésük után a már anyaméhben megismert ízeket jobban szeretik. Ez aggasztó abból a szempontból, hogy alkoholista anyák gyerekei is ugyanígy lehet hogy emlékeznek az alkohol ízére, és lehet hogy az alkoholizmus többek között ezért is ismétlődik családokban.

Újszülöttek a savanyút és a keserűt is meg tudják különböztetni. A savanyúra csücsörítik a szájukat, nyáladzanak és felhúzzák az orrukat, mig a keserűre kidugják a nyelvüket, öklendeznek és mérgesek lesznek.

A sósra érdekes módon nincs reakciójuk, egy olyan erős sóoldatot is simán benyalnak, ami felnőtt számára kellemetlen. Sőt, egyszer 1962-ben New York államban sajnálatos módon hat baba belehalt abba, hogy a tápszerüket véletlenül sóval és nem cukorral készítették el. A babák egy szó nélkül megitták és a 14 közül 6 belehalt a mérgezésbe. Kép

De 4 hónapos kor körül hirtelen kifejlődik egy preferencia, és ekkor már szívesebben isznak sós vizet a babák mint sima vizet. Aztán 2 éves kor felé megint változik, és akkor már elutasítják a sós vizet, ahogy a felnőttek.

Na még van több is, de azt hiszem már ez is több volt, mint ami titeket érdekel. Kép A könyv amúgy nagyon érdekes, egy neurobiológus anyuka írta, a címe Mi történik odabent? Az agy és elme fejlődése az első 5 évben.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Juci6!

Én főleg Hippet próbáltam Lénának, de abból sem eszik többet mint az én általam kotyvasztottból..

Mondjuk most jól berágtamKép, Főztem egy csomó sárgarépát, (hogy majd fagyasztok is belőle), összepépesítettem stb.. egy csomót pancsolok vele, aztán megkóstoltam és k...va rossz, keserű íze volt, úgyhogy ki is öntöttem az egészet...KépKépKép Nesze neked auchanos csomagolt primőr répa, megfogadtam már ezerszer hogy nem veszek ilyesmit áruházláncban...húst már csak piacon veszek, de már a zöldséget-gyümölcsöt is ott fogom, csak nehezen jutok ki így babával..

Szerintem nemigen fogok én kotyvasztgatni amig Léna nem eszik normális adagokat, inkább megveszem az üvegeset...az is elég 2 napra legalább..

Fura módon a védőnő is azt ajánlotta, hogy üvegeset adjak 7-8 hónapos koráig, mert a víz minősége, meg a zöldség minősége stb...

Tudom ez a lustábbik megoldás, de hát ez van...

Tejpép:
A mienk szintén Hipp és talán alma-barack ízű, na nem kell kétségbeesni kb 3% gyümölcsport tartalmaz és sajnos CUKROT...!!!!!Kép
Mondjuk én sem értem hogy miért cukor és hogy még a Hipp ben is cukor van, de rájöttem hogy bárhogy is próbálkozok, nem mindenben tudom kikerülni a cukrot, nem tudok mindig bioételt adni a babának stb...
Egy kis hipp bébiétel 260-280 ft, ok én egyenlőre meg tudom vásárolni, de van aki nem tudja és veszi az olcsóbb kecskemétit meg univert stb.. nem gondolom hogy az sokkal rosszabb lenne, csak nem bio(az sem az amit itthon főzünk nekik), és lehet hogy van benne cukor(de lám még a hippben is van), úgyhogy nehéz és fogas kérdés ez....

Ja és Léna még a fini tejpépből is max 50 grammot eszik meg...Kép
Talán a gyümölcs megy a legjobban...noná hisz az tiszta édes....

Rókica!
Az tuti hogy a babák érzik az édes ízt...ezt mindenki észreveheti, meg azt is hogy imádják...,de nem hiszem hogy csak az édeset éreznék, ez egy fa..ság.
Lásd amikor cebiont cseppentessz a babád szájába, az én Lénám úgy húzza össze magát meg a száját, mint a felnőtt amikor citromot nyalogat, és megkóstoltam a cebiont, hát nem édes volt, hanem savanyú, úgyhogy tuti hogy éreznek a babák más ízt is...savanyút keserűt mindent....

M.

Kép

Kép
megann

RókicaKép

Tudtam, hogy ennek is utána fogsz nézniKépKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Lányok!

Most éppen szolgáltatásváltásban vagyok az internetszolgáltatómmal. Nem nagyon bízom benne, hogy zökkenőmentesen fog menni, ezért ha holnaptól eltűnnék egy időre, akkor ez az oka. Egyébként ha így lenne, megzakkanék, olyan jó rá-rá nézni a babanetre, nálam et már sajnos függőség!

ayse

Ayse!

Sok sikert!!!
Gyűjtsd a baba és dédi szájat...Kép

M.

Kép

Kép
megann

Megann!
A primőr árukkal vigyázz, mert a cél érdekében rengeteg növényvédőszer, műtrágya stb lehet bennük, főleg a répában! Szerencse, hogy keserű lett!
Igazad van a bébiételekkel kapcsolatban. Nagyon drágák.
A HIPP-et és a Kecskemétit ugyanaz a cég gyártja, az olcsóbbnál is rendkívül szigorú szabályozás mellett. Ha jól tudom, már a termesztésnél is úgy kell eljárni, hogy bébiétel lesz belőle (mindkét termék esetében). Persze én is a HIPP-et vettem anno gyakrabban (valahogy nagyon meggyőző az a BIO felirat), de a Kecskeméti sem rosszabb!

Ayse

ayse

Havtünde!

Zita mért van leállítva a hozzátápiról?

ayse

Hipp/Kecskemeti,
sztem a Hipp vmivel azert jobb. A legtobben nincs cukor, mig a kecskemetiben szinte mindben van. A Hippben nincsenek fuszerek, legalabbis a 4-6 hos babaknak valokban, mig a kecskemeti egykeben borsot is veltem felfedezni a cimken.

Mi 2 napja kezdtuk a kostolgatast almaval. Eddig sikerrol szamolhatok be. Kép Csajom mar 3 hete nathas, jo lenne vegre kikerulni ebbol.
falina

Koszonom mindenkinek a gratulaciokat.

Megann,
en is akkor tanulok, ha Kornel alszik, vagy apa itthon van este, esetleg ejjel, de az mar nagyon brutal...
Egy kalappal Neked is a vizsgadhoz,
Kati
Vendég

Viki27!

Petike nagyon helyes kiskrapek! Kép

Gergőnek ugyanilyen piros csíkos rugija van, csak még nem volt rajta, mert előbb ki akarom mosni.

Megann!
Én is azért párolom a körtét, mert könnyebb turmixolni utána. Nekem sincs párolóm, egyszerűen beledobom egy lábosba, nagyon pici vizet rá, mehet rá a fedő, és kész. Utána meg jöhet a botmixer. Ha almával adom, akkor azzal együtt párolom.
Tényleg rohadt kemény a körte, de nem próbáltam még, hogy mi lenne akkor, ha csak simán leturmixolnám.
Lehet, hogy nem turmixolná olyan fincsa pépesre?

Kép
kuha

Na Csajok!

Most legyetek (legyünk) okosak!

Megnéztem a spejzban sorakozó bébiételes üvegeket. Hipp nincs ugyan, de én is úgy tudtam, mint ahogy Ayse, hogy a Hipp-et is a kecskeméti cég gyártja. Ezt, mivel nincs, nem tudom leellenőrizni.

DE!!

Nagyrészt Kecskeméti Bébiételünk van. Legnagyobb megdöbbenésemre, ki gyártja? Nem a Kecskeméti Konzervgyár. De nem ám, hanem a Hipp Kft, valahol Hanságligeten!!!

Viszont van a polcomon Univer bébikaja is, azt viszont a Kecskeméti Konzervgyár gyártja (Kecskeméten). Ebből egyébként van BIO is, én ezeket vettem meg.

Egyébként valóban olcsóbbak, mint a HIPP. És szerintem ugyanolyan jók.

Juci6!

Én nem sózom/cukrozom stb. Gergő kajáját. Max. csalok egy kicsit.
Pl., ha meggyet eszik, ami ugye elég savanykás, teszek bele neki egy kis banánt. Így nem fintorog annyira.

Egyébként, azt hiszem, hogy múltkor már írtam - de lehet, hogy a másik topicban - , hogy figyeljetek a bébikajáknál, főleg a főzelékeknél, mert előszeretettel tesznek bele tehéntejet, ill. tejterméket, pl. túrót.
Ez meg ugye nem a mi 4-5-6 hónapos csemetéink csemegéje!!! De ez az üvegen fel is van tüntetve, ha tartalmaz ilyet.

Kép
kuha

Sziasztok!
azért tűntem el, mert apa elfelejtette befizetni a csekkeket, és kikapcsolták a telefont, ezért nem volt netKép
tegnap meg itt voltak anyósék, dédistül, és teljesen lefáradtunk. Esztihez folyamatosan dumált az anyósom 4-5 órán keresztül, de tényleg, megállás nélkül. utána meg csodálkozott, hogy miért nem beszél hozzá... hát azért, mert szegénykém amint kinyitotta volna száját, hogy válaszoljon, már újra koncentrálnia kellett, hogy mit mind neki a nagymamaKép viszont utána annyira aranyosan aludt el, olyan jó lenne, ha mindig így aludna el: hanyatt fekve (!) figyelt rám, én meg suttogva meséltem neki, ő nagyon próbált ébren maradni, de nem bírt, és én álomba meséltem a kislányomatKépKép nagyon jó érzés volt!

a hétvégét még nem tudtam visszaolvasni, de most már muszáj volt írnom, igyekszem most, amíg még alszik.

Barbi! utolsóként hadd köszönjem meg én is a vendéglátást!!! tényleg fantasztikusan jól éreztük magunkat mind a ketten! Eszti babusgatását külön köszönömKép attól meg egyszerűen meg vagyok hatva, hogy engedélyt kérsz az udvarlásraKép nem lenne rossz, ha az udvarlás során Eszti eltanulna egy kis nyugodságot és önállóságot LeontólKép hátha korábban érő típus lesz, mint az anyjaKép
és azt is köszi, hogy olyan sokáig tudtunk maradni! így együtt tudtunk apával hazamenni, a két csaj elment apáért a dolgozóbaKép

a képek nagyon jók lettek! azokat már többször is megnéztemKép

tényleg jó volt beszélgetni veletek IRL. nekem határozottan jót tett. no és az is, hogy most mentem kocsival először egyedül Esztivel, meg is jött az önbizalmam, most már ide nekünk a világotKép

láttam szó volt az alvásról: Rókica, én irigyellek, hogy ilyen könnyen megy nálatok minden. ne érts félre, nem az a sárga irigység, hanem az a jóindulatú, hogy örülök nekiKép szóval írtátok, hogy hogyan megy az alvás. nem emlékszem, hogy bárki írta volna, hogy sír a baba.
Most már látom, hogy eszti sokat sír. eddig ez volt a természetes, mert nincs összehasonlítási alapom. elfogadtam, de azért bennem van a kérdés mindig, hogy bizos nem csinálok valamit jólKép
Eszti minden alvásból sírással ébred, monden elalvás előtt borzasztóan sír, és persze az öltözésnél is (ezt Barbiéknál előadtuk induláskor), és egyébként napközben is sokszor, amikor nem jó neki semmi.
megbeszéltük apával, hogy megpróbáljuk megtanítani elaludni egyedül. hétvégétől egy hétig az lesz amit én mondok (suttogó módszer: felveszem-leteszem, stb. - csak attól tartok a leteszem nem fog menni, mert még a lehajlás közben sírásra ill. ordításra fakad), aztán egy hétig az lesz amit ő mond (hagyjuk sírni). valamit kell csinálni, mert már elég nagy talán ahhoz, hogy kicsit neveljük, így rámegyünk elég hamarKép

a szombati esküvőn nagyon jól viselkedett, még aludt is egy kicsit abban a hangzavarban.

na most megpróbálok elkezdeni visszaolvasniKép

and, eszter 17 hetesKép

KépKép
KépKép
and

Hát lányok!

Univereset ne vegyetek!
Most bontottam föl egy zöldborsófőzeléket(cukorralKép), nem kellett neki...megkóstoltam, valami nagyon fura íze volt...
Aztán egy sütőtököt, hát valami borzasztó....KépKépKép
Citromsav és cukor elegyéből olyan íze volt mint a tömény limonádénak....KépKépKépKép
A sütőtököt nem is érezni benne...KépKépKép
Léna ebből evett vagy 4 kanállal, és úgy elnyomta az éhségét hogy utána egy fér órát könyörögtem neki, hogy egyen tápszertKépKépKép
KivagyokKépKépKép
Hát ennyit a próbálkozásból...marad a HIPP!!!

M.

Kép

Kép
megann

Kuha!

Megpároltam egy körtétKép

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Rokica, tudnál nekem segíteni?

Úgy emlékszem hogy Te használtál snuglit Zsuzsa babánál?! Mikortól tetted bele? És milyen típusú volt?
Kaptunk egy Tommy snuglit használtan, de fogalmam sincs, mikortól lehet beletenni a babát. Ákos ma négy hetes, szerinted várjak még vele?

Köszi előre is!

Süti a téliektől

Kb. ilyen a miénk:
Kép
sü_ti

Megann!

Mi eddig 1 Univer-es (BIO) kaját ettünk, szintén zöldborsófőzelékes. Mondjuk ebben se cukor, se só, se tartósítószer, se semmi nem volt.
Nekem is úgy tűnt, hogy nagyon szar íze van, de Gergő benyomta az egészet.

Ráadásul nincs viszonyítási alapom, mert még nem kotyvasztottam neki borsót, hogy annak milyen íze van mondjuk krumplival.

"Kecskeméti" sütőtököt én is próbáltam, az nem ízlett neki, úgyhogy azt csinálom házilag. Ma is azt evett, nagyon imádja.
Viszont szintén a "Kecskemétiből" van a sárgabarack-sütőtök-alma , az nekem is nagyon ízlik, és Gergőnek is.

kuha

Kép
kuha

Megann!

Szerintem ízleni fog Lénának, de majd tudósíts minket.
Ha pont nem annyira édes fajta, tegyél bele neki egy kis almát, vagy banánt!

Hajrá!

Kép
kuha

Ma én is vettem Natinak bébikaját. Hipp, őszibarack almával.
Eszegette a kis áruló!Kép
Pedig szerintem finomakat kotyvasztottam neki eddig. De az nem kellett!KépKép

Zsuzsa!
Aznap éjszaka biztos jó volt a csillagok állásaKép
A szomszéd kisfiú is jól aludt akkor, lehet, hogy tényleg valami front volt.
Apának jobbulást!

Én is kicsit megfáztam. Megint. Még jó, hogy nem most van a tali.Kép

Rokica!Kép
Engem érdekelt, amit írtál!Kép
És köszönöm!

And!
Mesélj majd, hogy haladtok az alvásra neveléssel!Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Duda!
Tegnap este nem adtál Natinak tejpépet?

HIPP-Kecskeméti:
Az igaz, hogy uo. gyártják, de a Kecskemétit a régi gyártósoron, és azokat a zöldségeket-gyümiket nem válogatják annyira, mint a HIPP-et. Nem véletlen, hogy nem egy árban vannak. Ezt olyantól tudom, aki ott dolgozik!

Ayse!
Valszeg csecsemőkori tehéntejérzékenysége van Zitának, és nemtom miért, a dikobácsink azt mondta, ne adjak neki mást. Lehet, hogy ki akarja zárni más allergén előfordulását? Majd viszem oltásra, megkérdezem, mert én se értem.

Megyek babakocsit tologatni. Kép Kép
Vendég

És a répáról még azt akartam írni, hogy a mérgek főleg a hegyében gyűlnek össze, úgyhogy ezt célszerű levágni.

Jucc!
Holnap a Kossuth Rádióban 13 óra 05-kor a Vendég a háznál c. műsorban az egyik téma, hogy miért szuvasodik a fog.

ayse

Tünde!

De, adtam. De nem volt hajlandó megenni, csak a felét. Aztán cicire kellett raknom, mert annyira hisztizett, hogy kifeszítette magát a hordozóból.

Valahogy át kell ütemeznem az esti kajáit. Fürdés után cicizni akar, de akkor próbálom adni a tejpépet is. Ezért azt nem mindig fogadja el. Viszont, ha előbb mellre rakom, lehet, hogy még ennyi tejpépet sem fog enni.

Ti mikor fürdettek?
Mi fél 7, 7 körül. Lehet, hogy ez korai?
Ezután kajál, aztán még eljátszik 1, 1,5 órát és csak aztán alszik el.
Akkor viszont már túl fáradt ahhoz, hogy tejpéppel kínáljam. Akkor is cicit akar.

Azért jár ezen az agyam, mert amikor átaludta az éjszakát, 9-kor fürdettük (bealudt 6-9ig) és azután evett tejpépet és szopizott. Ez már majdnem 10-kor volt.

Jó hogy írtad ezt a gyártósoros dolgot, legalább tudjuk, miért drágább a Hipp.

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Kaja:

Tényleg vigyázni kell, mert egy csomó babakajára ráírják, hogy hány hónapos babának "való" de az nem azt jelenti, hogy azt kell már ennie, hanem hogy az a LEGALSÓ korhatár, hogy azelőtt még csak véletlenül se kapja a baba. Egy csomóba raknak, mint látjátok, cukrot, citromsavat, tartósítószert, tehéntej származékokat, stb.

A bioételek meg valóban jó drágák. Kép Frissből készíteni meg nem mindig ajánlott, mert ugye mi nem tudjuk, milyen kemikália van azon a répán... bioboltban vásárolni babának meg macerás ÉS drága. Szóval nem tudom, én mit fogok csinálni Zsuzsának... valószínű hogy megpróbálom a legtöbb kaját saját magam elkészíteni neki és lefagyasztani, és ha bébiételt veszek, akkor Hippet vagy más biokaját.

(Megint itt a reklám helye: a nyári anyukák közül Johi üzemelteti a www.netbio.hu című internetes bioboltot és van egy csomó bébiétele is. Most néztem meg őket, hát árban valóban még drágább mint a Hipp, de nagyon jó választék van nála.)

Egyébként én úgy tudom, a Hipp meg a Kecskeméti ugyanaz a cég, csak a Kecskeméti az "alsóbbkategóriás" termék.

Snugli:

Nekünk az Evenflo által gyártott Snuglink van, én háromhetes korában raktam bele először Zsuzsát. De ezt nem javasolják Magyarországon az orvosok, úgyhogy mindenki saját felelősségére teszi. Én azért raktam bele, mert Zsuzsa amúgy is csak függőlegesen volt el kézben, a bölcsőtartást utálta. A Snuglink pedig olyan, ami jól megtartja a fejét. Itt egy kép háromhetes korából, a felső csat ki van csatolva a kép kedvéért, különben az tartja a fejét:
Kép

Ez pedig négy hónapos korában készült:
Kép

Ez is valahogy úgy, csak itt előre van fordítva, amit akkor szabad ha már tartja a fejét (a kép maga szörnyű, elnézést. Kép )
Kép

A termék címe az interneten: www.snugli.com

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Duda!

Szerintem nem korai a fürcsi time-otok, mi is akkor fürdetünk. Kb. negyed-fél 8-ra jön a kaja time, utána rögtön alvás.

Gergő szerencsére "vissza javult", úgyhogy kaja után megint nincs hiszti, hanem kb. 3-5 percig nézelődik a kiságyban, majd elalszik.

De nem akarom elkiabálni...

Kép
kuha

Jó, hogy irtok a bébiételekről, legalább felkészülök. Én még nem próbálkozom, majd csak később, egyelőre elég neki a tej, legalábbis a combijának az átmérője szerint feleannyi is elég lenne.
Azt még nem tudom, miben fogom majd etetni, ha már ül, már egy gombostű sem fér a lakásba. Ha veszünk etetőszéket, venni kell egy új lakást is. Tünde, úgy fogok járni, mint ti a babakocsivalKép

Andi, jobbulást!

And, engem is érdekel az alvásra szoktatás, feltétlenül irj róla.

Aki fotózott a talin: nem tennétek fel az albumba a képeket? Akkor könnyebben vissza lehetne nézni. Bodza, várom a te képeidet is!

Rókica, megnéztem a Hegedűs Gyula utcában, megvan-e a kisgép szerviz, de nem látom sehol, pedig épp ott lakom, ahol Megann irta. Lehet, hogy bezárt. Van egy üzlet, Service Coop néven, régi tábla, bolt zárva, helyiség eladó. De azt sem zárom ki, hogy vaksi vagyok.
Én is épp forditok, de nincs sok kedvem. Apa itt hortyog mögöttem, Julcsi a másik szobában, mindjárt leragadnak a szemeim.

Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!

Ayse! Köszi!!! Meghallgatom! Remélem, zökkenőmentes lesz az átállásotok, és nem tűnsz el! Egyébként én is függő vagyok Kép És hallottam is valamelyik nap a tévében, hogy valóban létezik a net-függőség, ez a legújabb drog. Hát, asszem, ebbe talán nem lehet belehalni.

Tegnap este Gergő keserves sírása miatt megpróbáltam adni neki Gripe Watert, szegénykém alaposan félrenyelte, azt hittem, megfullad. Rettenetes volt. Nagyon nagy erővel ütöttem a hátát, de csak vörösödött, nem vett levegőt, már Apa is elkezdett pánikolni, amikor végre kitört a köhögés a drágámból. Nagyon megkönnyebbültünk, ő meg az első rémült pofavágás után elkezdett vigyorogni. Kapott cicit, és végre elaludt. Nem kívánom senkinek!

Még szombaton elkezdtem törni a fejem, hogyan tehetném bele Balázs hintájába Gergőt, gondoltam élvezné. Végül beletettem egy vastag takarót, és ráfektettem. Nagyon tetszett neki, nagyokat vigyorgott, majd kis nézelődés után elaludt. Azóta ez a legjobb módszer nyűgösség ellen Kép
Kép is van róla:
Kép
Ez meg Balázs, vödörrel a fején:
Kép

Jaj, ma annyira isteni pizzát sütöttem, végre Balázs is nagyot lakmározott Kép / egyébként Norbi2-es a pizza Kép /

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Kuha!
Te mázlista!Kép

Zsuzsa!
Köszönöm!Kép

Jucc!
Jaj, szegény Gergő, biztos mi is halálra rémültünk volna.Kép
Aranyosak a képek!Kép

Képeket csak az én jelszavammal lehet az albumba felrakni, mert én hoztam létre. Ezért írtam, hogy küldjetek emilt és elküldöm a jelszót.
De miután láttam, hogy mindenki ide rakosgatta fel a képeket, nem erőltettem a dolgot.
Kár, hogy nincs olyan funkció a babaneten, hogy a topikból át lehessen rakosgatni képeket az albumba.

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Jucc!

Megint szuperek a képek, ez a hinta isteni ötlet! (Sajnos nekünk még nincs).
Ez a fulladásos sztori iszonyú! Asszem már írtam, de Lili is előadott pár ilyet. Pl. barackkal. Úgy tudtam előkotorni a torkából, hogy már kékült a feje. Apukája össze is tört egy széket a jelenet után, pedig amúgy nagyon nyugis. Ez az egyik rémálmom! Áttérzem mit éltetek át!

ayse

Írtam egy csomót és elszállt...........

And!
Akkor MINDENKI figyeljen, mert az Eszti foglalt!
Ezentúl hivatalosan is.
Alvásra szoktatásról meg számolj be, hogy megy.

Duda!
Mi fél 8-kor fürcsizünk és fél 9-re legkésőbb ágyban van. Tejpépet nem kap, mert fürcsi után már fáradt hozzá, ha meg előtte adtam, akkor nem szopizott...
Visszatértünk a tápira, úgyhogy fürdés után cici+tápi.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?