A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Rokica, köszönöm szépen!Kép
sü_ti

Ja, elfelejtettem a fürdés kérdésre válaszolni: nálunk fél nyolckor van fürdés, aztán szopi és 8-kor alvás.
Néha változik a menetrend, például ha vendégségbe megyünk. Ma is igy lesz, 9-fél 10 körül érünk majd haza, akkor evés és alvás, fürdés elmarad. Úgy tűnik, nem zavarja össze, hogy kábé kéthetente egyszer felborul az esti rend. Vendégségben általában nem alszik el 8-kor, kiváncsian nézelődik, részt akar venni a társasági életben.
Ti szoktatok a babával későn hazaérni?
Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Barbi!

Akkor nálatok is hasonlóan mennek a dolgok.
Nincs a tápszerrel semmi gondom, csak Nati nem fogadja el a cumisüveget.Ráadásul ő 6 nap múlva 6hós, így azt gondoltam, ha eddig nem kellett tápszer, csak azért mert nem alussza át az éjszakát, nem vetném be. Pedig gondolom jól megtömné a bendőjét!Kép

Ayse!

Még a hideg is kirázott!KépKép

Andi&Nati

KépKép
duda

Zsuzsa!
Mi ritkán járunk későn haza Natival. Inkább hozzánk jönnek vendégek. Én úgy vettem észre, ő este ragaszkodik a kialakult kis szokásaihoz, nyüglődik, ha kizökkentjük ebből.
Ha vendégeink vannak, akkor elvonulok vele és ugyanúgy lejátszuk az esti cermóniánkat.
Ha a fürdés kimarad, az őt sem zavarja meg.
Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

And:

Sajnálom hogy ilyen sírós babád van. Kép Nem lehet vele könnyű. De szerintem ha lehet ne próbálad más babához, csak saját magához viszonyítani, mert minden baba tök más.

Saját tapasztalatból csak azt tudom javasolni, amit én csináltam, de ez nem biztos hogy mindenkinek az elveivel egyezik...

Tehát én mindig a legkisebb ellenállás irányába mozdultam Zsuzsával. Először is felkészültem, hogy mire számíthatok általában a babák alaptermészetéből kiindulva, aztán azt a megoldást választottam magunknak, ami mindenkinek a legkisebb stresszt jelentette.

Pl. olvastam, hogy az újszülöttek utálnak fürdeni, mert nem szeretik ha meztelenül (védtelenül) vannak, és nem szeretik a hideget, és hajlamosak még háton fekve is egyensúlyukat veszteni, ami megijeszti őket. Oké. Nem is stresszeltük ezzel Zsuzsát, hanem jól befűtött fürdőszobában cicamosdást végeztünk úgy, hogy amit éppen nem törölgettem vizes ruhával, az be volt takarva. Nem is nagyon sírt fürdetéskor, és ha igen, akkor egy gyors betakarás megnyugtatta.

Olvastam, hogy a babák nem nagyon szeretnek egyedül aludni, hiányzik nekik az anya testének a melege, puhasága, szaga, ritmusa, stb, magyarul minden, amit az anyaméhben megszoktak. Oké. Nem vártam el Zsuzsától, hogy egyedül aludjon el, újszülöttkorában szinte mindig kézben aludt el, aztán raktuk le a bölcsőjébe vagy kiságyába. Ha éppen rosszul aludt, magyarul gyakrabban ébredt mint általában, akkor "becsaptam" azzal, hogy párnára raktam (puha), melléraktam egy ruhadarabomat (szag), becsavartam őt jó szorosan egy kötött takaróba (a pólyát egyszer próbáltuk, az nem vált be), vagy beraktam a Snugliba és rajtam elbóbiskolt, de legalább a két kezem szabad volt. Szóval nem csináltam ügyet abból, hogy hol hogyan alszik el. Ha egyik módszer nem vált be, váltottam a másikra. Később mikor szerettem volna "terelgetni" akkor mindig azzal kezdtem, ahol akartam hogy elaludjon, de ha nem tetszett neki, nem erőltettem, felvettem és aludtunk máshogy.

Ezzel együtt voltak persze nyűgös napok, amikor semmi se jó, csak nyűglődik. Ma pl egy ilyen van. Vigyorog ezerrel, de alig aludt egész nap és se velem, se nélkülem nem tud elaludni, úgyhogy már a hatodik körben megy, hogy szopi, pelenkacsere, énekelgetés, Snuglizás, bölcsőben forgónézés, stb, és még mindig itt nyűszít rajtam (éppen). De azt hiszem ez már az utolsó kör lesz, mert nagyon laposakat pislog és csak bambul ki a fejéből. Néha eszébe jut hogy ő tkp boldogtalan és akkor nyüszít egy sort.

Szóval nem hiszen hogy Zsuzsa kirívóan könnyű baba lenne, de nem is nehéz baba, szerintem. Olyan átlagos. Csak én mindenekfelett próbálok nem harcolni az ő alap "babasága" ellen, és elfogadni azt hogy egy baba ilyen. És mindig a legpraktikusabb megoldást megtalálni.

Ez persze nem azt jelenti, hogy minden mehet amit ő a fejébe vesz. Ami fontos, ott a sarkamra állok, de akkor is próbálom a természetes babareakciók figyelembe vételével elérni amit akarok. Ilyen volt pl mikor kitalálta, hogy neki tkp a cumisüveg jobban kell. Ez nekem nagyon fontos volt, tehát itt szigorú voltam, elvettem tőle mindennemű mesterséges cumit, és csak cici volt. De nem azt csináltam, hogy hagyom bőgni azzal, hogy majd ha éhes lesz, elfogadja a mellet. Hanem akkor kapott máshogy tejet, de leginkább azt próbáltam, hogy félálomban mikor könnyebben elfogadta, nyomtam a szájába a mellem, és kb egy napos közelharc után már elfogadta hiszti nélkül.

Szóval számomra a lényeg hogy a baba természetét tiszteletben tartva megtalálni azt a megoldást, ami mindenki számára elfogadható.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Havtünde!

Szegény ZitaKép! Lilinek is van laktózérzékenysége. Tejtermékeket ehet, tejet csak laktózmenteset. Majd 400 forint literje... (És Lilit meglehetősen sokat és sokáig szoptattam).

ayse

Barbi!

Hát ez nagy baj, mert Esztit már én is kinéztem Andrisomnak!

Ayse

ayse

Majola:

Nyári babások közt volt aki hasonló gonddal küszködött, megoldotta úgy, hogy a babakocsiban ültetve vagy az autósülésben etette a babát. Persze a Megann és Mea által leírtak után lehet minden alkalommal kárpittisztítani kéne nemcsak az üléseket, hanem az egész lakást is. Kép

A szervízt jó hogy mondod, mert már nagyon elhatároztam, hogy amint elkészül az autó (ami szintén szerelővel van ugye az aksija, illetve az elektromos hibája miatt) elmegyek és megjavíttatom a kávéfőzőt. :-/

Te miket szoktál fordítani? Nekem leginkáb ilyen ingatlanpiaci cikkek jutnak, nagyon unalmas!!!

Esti rutin nálunk:

6-kor fürdés (esetleg ha éppen alszik, akkor 6 és 7 között fürdés, de ez egyre ritkábban fordul elő, mert még ha el is alszik a délutáni nyűgiben, ilyenkor már csak negyedórákat szokott bóbiskolni), utána szopi vagy a nagy ágyban van a TV előtt, és kb 8-ra elalszik.

Ayse:

Fulladásos történet tényleg borzasztó! Mit kell ilyenkor csinálni velük? Heimlich manőver vagy ilyesmi? Az ember mindig látja TVben, de szerintem én tök lefagynék egy ilyen helyzetben.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Süti:

Nincs mit. Kép Hogy döntöttél? Belerakod vagy még vársz vele?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ayse!
Háááááát, mi is már az előző talinál kinéztük az Esztit......
De most, hogy elaludt a kezemben, azt hittem megzabálom! Olyan édes és mivel ő 5400 gr, Leon meg 8 kiló, olyan érzés volt, mintha megint egy kis csecsemőt altatnék. And, tudod ezt nem sértésnek írom, csk Leonhoz képest pici az Eszti!!! Tündér baba!
Akkor majd ha megnőnek a fiúk, párbajozhatnak az Eszti kegyeiért...

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Műveletlen csütörtökként kérdezem:
IRL=in real life ? (találgatok)

ayse

Duda!
Én is azért próbálkoztam a péppel, hogy a tápit kiváltsuk. De nem megy, mert azt nem akarom, hogy este ne cicizzen. Így se elég a tejci, legalább ez maradjon meg.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Rokica!

Hát én is lemerevedtem. Tényleg igaz a közhely: a másodpercek óráknak tűntek! Próbáltam a begörbített ujjamat a torka szélén levezetni és mint egy kampóval kiszedtem a falatot. A következő lett volna ez a műfogás, meg a hátbaveregetés. Közben egyfolytában sikítoztam a férjemnek, hogy csináljon már valamit. Bocsi, hogy leírtam ezt a rémséget, de kérdezted. És ez nem az egyetlen alkalom volt. Megtörtént almával is, mert nem számítottam rá, hogy a szeptemberi új alma sokkal keményebb, mint a régi meg a nyári és nem fogja tudni úgy elrágni. A forgatókönyv ugyanaz volt. A húgom is iolyen fuldoklós típus, de Apukám profi ebben. Tulképpen csak akkor vagyok nyugodt, ha a szüleimnél van. Anyukám azzal nyugtat, hogy kinövik.

ayse

Zsuzsa baba megint fent kukorékol. 20 percet ha aludt. De hogyan haragudnék rá mikor két nyüszi közben arra leszek figyelmes, hogy a kengurujából figyel és édesen vigyorog rám? Ennivaló. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Duda!

Lehet, ha megpróbálnátok 1-1,5 órával későbbre tolni a fürdést-kaját, nem lenne gond az alvással; úgy, mint tegnapelőtt.
Nálunk 1/2 8-kor fürdés, kaja, és max 10 perc múlva alszik Zita, de általában egyből elalszik.

Cukortéma!
Kiváncsi vagyok a véleményetekre!
Sokan írjátok, hogy juj, cukor van a bébikajában, ebben-abban. Én nem látom ezt annyira tragikusnak, hiszen elenyésző az a mennyiség, amit így kap a baba. Sztem a későbbi étkezési szokások nem ezen múlnak, hanem azon, hogy a gyerekek mit látnak otthon a szülőktől. Na és persze nem ettől lesznek később cukorbetegek. Mi sokkal több cukrot kaptunk csecsemőkorunkban, és itt vagyunk egészségesen.
Szóval légyszi írjátok le erről a SAJÁT véleményeteket!

Ayse!
Lili már tehéntejet ivott ugye, amikor kialakult a laktózérzékenysége?
Zitának egyébként nem laktóz, hanem tejfehérje-érzékenysége van, de sztem ez sem biztos.

Jucc!
Most látom, nagyon hasonlítanak egymásra a fiúk! Kép

Tünde&Zita 18+4
Vendég

Közben a fitness labdán pattogunk a La Camisa Negra c. számra.

Ahogy az amerikai mondja: ha legyőzni nem tudok őket, csatlakozz hozzájuk. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!

Nem semmi, mit meg nem teszel Zsuzsáért. És ezt jó értelemben írom.
Én tartom magam az elveimhez, hogy nekem kell irányítgatni a gyerekemet, és alvás téren nem vagyok elnéző. Szerencsére nincs is gond, mert ha beteszem a kiságyba, tudja, hogy alvás van, egyetkettőt vigyorog, aztán húzza a lóbőrt. És mindig jókedvűen ébred.
Én ezt nem tartom legyőzésnek, egyszerűen úgy gondolom, hogy vannak dolgok, amiben az van, amit én mondok, és ilyen az alvás ill. fürdésidő.
Vendég

Halihó!

A zöldborsót feltuningoltam egy kis krumplival meg tápszerrel felhígítottam, így evett egy pár kanállal LénácskámKép
VégreKép

Kuha!

A körtétől nem félek, a gyümölccsel nincs gond, evett már pl üveges körtét és nem volt gondKép

M.

Kép

Kép
megann

Havtunde!

Az én véleményem:

Igen mi is kaptunk cukrot gyerekkorunkban, és lám itt vagyunk, ráadásul egészségesen.
A fogaim pl nekem hibátlanokKép
És túlsúlyos sem vagyok (voltamKép terhesség előtt), tehát ez sem kizáró ok.
Viszont azt godolom, hogy az nem baj ha egy baba csak később kap rá a cukorra, mert a sima asztali cukornál vannak sokkal egészségesebb, jobb minőségű szénhidrátok is.. és szerintem ezekre a szénhidrátokra van szüksége egy picibabának és nem az un. "üres és haszontalan" szénhidrátokra..
Egyébként korunk népbetegsége, hogy mindent agyonízesítünk(nem csak cukorral), és már lassan el is felejtjük, hogy milyen is egy igazi natúr zöldésgnek az íze...
Ez szerintem nem olyan jó sajnosKépKépKép
Nos ez az én saját véleményem és ezért veszek olyat, amiben nincs mesterséges ízesítés.
Azaz csak vennék mert nem mindig sikerül, de természetesen ezért nem megyek fejjel a falnak, biztos túléli Lénám azt a kis cukitKép

Ja és mégvalami fontos eszembe jutott:
Nem iszom a vizet!!!Soha nem is ittam, gyűlöltem mindig...Kép
Rájöttem miért, a probléma a gyerekkoromban leledzik...anyukám mindig SZÖRPÖT(cukrosvizet), adott inni...és egy idő után ha már elfogyott otthon a szörp akkor inkább nem ittam minthogy vizet kelljen...KépKépKép
Ez azért nyomós indok.....Kép

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok! Kép Kép

Egy kép Beniről, Dani még nem eszik szilárdat, céklaevés közben.

Kép

Húsi-evéssel kapcsolatban, én úgy emlékszem, hogy 6 hónapos kor után szokták bevezetni.
Én úgy készítettem Beninek, hogy megfőztem a csirkemellet zöldséggel és krumplival, mintha húslevest csinálnék és főve pépesítettem és tettem el húsi-jégkockának. Úgy még egyszerűbb naponta elővenni.

Megann,
Danika tényleg elcsábult. Lehet, hogy ha Léna ott lett volna, akkor nem mozdult volna mellőle. Kép Kép Kép

Viki,
Peti nagyon szép kisfiú.

Remélhetőleg folyt. köv este, mert most nincs több időm Kép

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Látom most már sokan elkezdték a hozzátápit, szopisok isKép

Benianyu!Kép
Ismerős képKépKépKép

Mea
mea

Megann!

Tökéletesen egyetértek Veled, ha nem muszáj természetesen én sem adok Zitának cukrot, de nem esek kétségbe, h vmiben van.

Na, nálunk pont fordítva volt: én csak vizet, ill. teát, tejet ittam gyerekkoromban, most felnőttkoromban mégsem iszom meg a csapvizet, ásványvizet is csak pár éve. Ja, és szörpöt is csak akkor ittunk, ha anyukám főzte be, és az nagyon ritkán volt.
Vendég

Havtünde!

Igen, Lili már ivott tehéntejet. Zita nem? Én is allergiás voltam gyerekkoromban.

Ayse

ayse

Mármint úgy értem, hogy tápit nem kapott? Mert az is tehéntej. És honnanderült ki? Kiütéses lett?

ayse

Ayse!

A tápszer tehéntejalapú, amit kap 3 hetes kora óta.
Vendég

Havtünde!Kép

Már akartam kérdezni, hogy miért csak most derült ki az allergia a tejre, ha már olyan régóta kapja?
Én nem értek ehhez, azért kérdezem csak.

Mea
mea

SziasztokKép
Nem akarok megint lemaradni, úgyhogy visszaolvastam az elmúlt napok termését, de jó sok időmbe kerültKép Most meg már nyüglődik Lili, úgyhogy csak bejelentkezem.

Olyan sokaknak akartam reagálni, de mire a végére jutottam az olvasásnak, mindent elfelejtettem. Majdnem. Úgyhogy csak ami eszembe jut azt írom. Aztán remélem nem keverem a dolgokat majdKép

Nemesek, gratulálok a vizsgádhoz!!Kép
Jó hogy megint vagy, már hiányoltunk.

Megann, nem is tudom neked mit akartam mondani, úgyhogy neked csak annyit, hogy imádlak!!Kép

And, én nem mondom, hogy ne keseregj, mert magamnak is hiába mondom. Mikor sír a Lili, akkor kesergek, mikor vigyorog, akkor én isKép

Angelani, megkaptam a mailt, válaszolok is majd, de még csak most jutottam gépközelbe és egy levélhez több idő kell nekem, kicsit szétszórt vagyokKép Ami a találkozást illeti, jövő hétre összehozhatnánk valamit, de majd írok mailt!!

Havtunde, bocsi ha félreérthető voltam a múltkor. Én nem mondtam hogy te azt mondtad, hogy Angelani teje rossz. (na ezt jól megmondtamKép) Én értettem, hogy ezt csak mint lehetőséget vetetted fel, és én mint "tudatlan laikus" feltételeztem, hogy az már az elején kiderül, nem menet közben romlik el a tej minősége, tehát nála ez valószínűleg nem áll fenn. Na mindegy.

Rókica, úgy szeretem olvasni, mikor ilyen "egyszerűen" leírod, hogy így is lehet gyereket "nevelni". Én valahogy így terveztem a baba előtt, de most hogy itt van Lili, nekem nem megy. Csak egy pl. ha nem jó neki a kiságyában, akkor odaveszem magamhoz az ágyamba, mert én sem akarom ráerőltetni a dolgot, ha neki az rossz érzés. De cserébe "elvárnám", hogy akkor mellettem legalább jól érezze magátKép De ő ott is nyűgösKép Szóval nálam nem akar beválni. Azért mikor írsz ilyeneket, akkor mindig újra eltervezem, hogy akkor most újult erővel csinálom, úgyhogy azért kösziKép

Na, most hirtelen ennyi, mert megy az ordítás.

Hari

Kép
Kép
hari

Mea!

Sztem nem biztos, hogy tejallergia, mert a doki azt mondta, 4 hósan már el szokott múlni, nem ilyenkor kezdődik. Sztem ezért is tiltott le a hozzátápiról, hátha ott nem klappolt vmi. A másik topicba írtam a popsitörlős dolgot, hát, még az lenne a legjobb variáció.

Hari!
Kép
Bocs, nem akarok belekontárkodni a dolgodba, de ha az egyik módszer nem jön be, miért nem próbálod meg a másikat?
Remélem nem haragszol, hogy ilyet írok, de úgy vettem észre, eléggé labilis vagy, és ezt biztos érzi Lili. (Megjegyzem, gyönyörű, nem látszik rajta semmi nyűgösködés.Kép) Lehet, hogy neki éppen ezért arra van szüksége, hogy rendszeresség legyen az életében, és így jobban biztonságban érezné magát, lennének támpontok a napjaiban. Bocs, ha így van Nálatok, nem tudom. Ismered a Suttogó titkai c. könyvet? Abba tök jól le van írva, hogy milyen kisbabák vannak, és nagyon jó tanácsok is vannak mellékelve. Kép
Remélem, nem bántottalak meg semmivel, nem volt célom.
Vendég

még jövök,csak gyorsan feldobom a képeketKép
Nyúlné és Kisnyúl17+6KépKépKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

az elsőnél látszódnak a fogcsírákKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Ki az aki szoptatás mellett már elkezdett hozzátáplálni? Nálunk sajnos az esti szopit ki kell egészíteni tápival, már pár hete, ezért úgy gondoltam lassan elkezdek adni mást is Bendegúznak. Õ már elég régóta átalussza az éjszakát, biztos ezért is kevesebb a tej. Viszont este meg sír, és éhes marad ha csak szopizik, ezért kezdtem el adni neki tápszert.
Igazából nem tudom, hogy a délutáni szopi előtt adjak-e neki inkább egy kis almát, vagy inkább a délinél próbálkozzak répával, aztán krumplival, sütőtökkel, stb? Délben még elég a tej, ezért lenne talán jobb a délutáninál kezdeni.
Ti az almát egyből pépesítve adtátok, vagy előbb csak a levét kóstoltattátok?

Benianyu!
Dani csak szopizik? és mellette kap már céklát meg mindenfélét? Vagy tápszert is kapott már? Bocs, illene tudnom, mert már jóideje olvasgatlak Benneteket, csak nem emlékszem.

Köszi,
Márti

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Tünde!
Gondolkodom én is azon, hogy későbbre tesszük a fürdést, csak hát akkor mire kettesben lehetnénk Apával, mindketten kidőlünk.
De azért teszünk egy próbát ma!

Cukor: én sem örülök, hogy lassan minden bébikajában megtalálható, így amíg tudom kikerülöm. De ez rövid úton gyanítom, hogy lehetetlen lesz.
Én egyelőre a fogai miatt aggódom, nem amiatt, hogy cukorbeteg, vagy dagi lesz. A duciság nagyban függ az életmódtól, szerintem a gyereket rá lehet nevelni, hogy szeressen mozogni.
A fogaira viszont egyelőre csak mi tudunk vigyázni. Õ nem.

Benianyu!
Beni nagyon hasonlít Danira ilyen picinek!Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Nyúlné!
KépKépKép
A második képen: "rokkerkisnyúl"KépKépKép

Andi&Nati

KépKép
duda

Jucc!
Ha mégsem tudod a műsort meghallgatni, ide a babneten a Kölöknet-re felteszik az írott változatot. Nem tudom, milyen csúszással, rég nem jártam arra.

Ayse

ayse

Sziasztok!

Én is örömmel olvasgatom a hozzátápis témát, mert nálunk is lassan (egy hónap múlva) aktuális lesz. Hozzászólni, nem nagyon tudok, de gyűjtögetem a tapasztalataitokat, majd biztosan jó jönnek.

Rokica!
Hát én sem tudom melyik a jobb: kemikáliadús piaci csemege (mondjuk annak a pepecselés miatt van egy bizonyos home made érzete) vs. méregdrága Hipp cucc. Egyáltalán szerintetek tuti, hogy az tényleg valódi bio és olyan szuper minőségű, mint amilyennek mondják? Én egyelőre csak azt tudom, hogy a legelső almalé hamiját bio almából fogom csinálni, nekem ez tűnik a legszimpibb megoldásnak, aztán majd meglátom, hogy mennyire leszek rugalmas a későbbiekben. Persze még fogalmam sincs a bio gyümik-zöldségek árairól...KépKép

Nyúlné!
Elolvadok...KépKépKép Azok a nagy meleg, barna szemek teli huncutsággal, nagyon édes.Kép

Benianyu!
Tényleg tiszta Dani a kisBeni, csak elöl nincs meg az a kunkori forgó, ami nekem úgy tetszik Danin.Kép

Ayse!
Szurkolok, hogy anyós gyógyuljon meg mihamarabb, de azért a dédiszáj az Kép

Cleo

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Zita visszament újszülöttbe, még a kezét is össze szokta kulcsolni, csak megzavarta a fényképezőgép.
A lábait lesi nagy áhitattal fürdés közben. Kép Kép

KépKép
Vendég

Sziasztok!

Benianyu
Nagyon aranyos kép!!!!Kép

Márti
Marci eddig csak szopizott, vagyis 2 héttel ezelőttig, azóta kap ezt-azt.

Reggel szopizik
tízóraira szopizik és kap gyümölcsöt
ebédre szopizik és kap főzelékfélét
uzsira szopizik és kap gyümölcsöt
este szopizik és kap tejpépet
éjszaka szopizik

sajnos szerintem kevés már neki a tej, de azért a lehető legtöbbször próbálom adni Neki.

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Márti,
A képen Beni van, a nagyobbik kisfiam. Ez egy 4 évvel ezelőtti, de a topikban aktuális kép. Kép
Dani még csak szopizik, nem kap még mást. De ő még csak három és fél hónapos.

Nyúlné,
Szenzációsak a képek! A két kis nyuszifog-kezdemény is milyen jól látszik.

Juci, Cleo, Duda,
Köszi Kép Egyébként tényleg egyre jobban hasonlít Dani Benire, a kiskori képeken.

Cleo,
A forgót én is bírom. Kép

Beni_és_Danianyu

benianyu

Juci6!
Köszi! Jó hamar sikerült akkor Nektek egész sok szopihoz hozzáadni dolgokat. De először csak az egyikhez kezdted el adni gondolom a gyümit pl. És először szopizik és utána kapja a plussz kajcsit vagy fordítva? Akkor te nem gyümileveztél, hanem rögtön a turmixolt gyümit adtad ezek szerint?
Tényleg és ízlik neki a "nem anyatej"?Kép

Azt hiszem én is elkezdek próbálni adni neki gyümit. Ma egy egész kis kipaszírozott almalét megkóstoltattam vele, kicsit fintorgott, de lenyelteKép.

Benianyu!
Bocs, most esett le, hogy a képen a nagyobb kisfiad Beni látható, és nem Dani. Így az előző kérdésem tárgytalanná váltKép.

Márti

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Márti!
Kép

benianyu

Sziasztok Kép

Hazajöttünk Anyukámtól,mert holnap viszem Marcit csípőszűrésre.
Remélem minden OK lesz....

Visszaolvastam,de képtelen vagyok mindenre reagálni,így csak pár szösszenet,ami megragadt abban a szita agyambanKép :

Hari KépKépKép

Szerintem nagyon nehéz lehet neked,mert te is egyedül vagy Lilivel,akárcsak én a Marcival.....és én tudom,hogy milyen kimerítő az,amikor reggeltől estig,sőt még éjszaka is megpróbálsz MINDENT megtenni,hogy a gyerekednek jó legyen és mégsem megy......nekem is ez volt Marcival(csak ő a hasfájás miatt ordított szegénykém szüntelenül KépKépKép )de most kb.1 hónapja mintha rendeződni látszana a helyzet.Kép

Hidd el el fog jönni a Te időd is Lilivel,amikor majd élvezni fogod az Anyaságot,annak minden percét!Kép
Én sem hittem és már ott tartottam,hogy megőrülök,hogy sír a gyerekem(állandóan)és én nem tudom mit csináljak-hogyan segítsek rajta....KépKépKép
Iszonyú volt,rémes....senkinek nem kívánom.....de átvészeltük és holnap Marci kereken 3 hónapos lesz és ma reggel arra ébredtem,hogy végigsimított(véletlenül)a kis kezével az arcomon és amikor döbbenten és álmosan kinyitottam a szemem ott feküdt mellettem a kisfiam,a szemembe nézett és mosolygott!!!!!KépKépKép
Erre életem végéig emlékezni fogok!!!!Kép
Tarts ki kérlek,lehet,hogy Lilinek csak egy picivel több időre van szüksége......
Neked meg arra,hogy mineden talira eljöjjél!KépKépKép
És persze nekünk is!KépKépKépKép
( Ja! És szerinted akkor most megy Cleo Írországba???vagy mi van?KépKépKép )

And Kép

Eszter egy édes tündérlány!KépKépKép
És nem csak a te kislányod sír!
Látod mit írtam Harinak????
Elmúlik.......én is majd'bediliztem....és elmúlt.........

Nyúlné Kép

Kisnyúl két (kezdődő)foggal is éééééééééééééééééééééééédes!KépKépKép
Belamit megvettem!KépKirály!Kép

Ayse Kép

Marci egyszer nekem is majd'megfulladt a Gripe Watertől.....(KépKépKép....iszonyat.........KépKépKéphalálosan megijedtem.........KépKépKép
Lilinek halálos dumái vannak!KépKépKép
!Műveletlen csütörtök!KépKépKép

Megann Kép

A cukorrol írt véleményedet akár én is írhattam volna!KépKépbetűről-betűre.....KépKépKép

Roki képein felbuzdulva,asszem mostmár én is tényleg veszek egy kengurut Mazsinak.....de olyan rohadtul drágák...Kép....pofátlanság!
Nem megy valaki véletlenül Amcsiba?Kép

Kuha KépKépKépKépKépKépKépKép

Majdnem elfelejtettem:
töltögettem fel a képeket a taliról,mellettem ül Virág nevezetű lánykám,mikoris meglátta a képet,amin Gergővel vagytok és felkiáltott:
"Milyen szép Anyuka!"
KépKépKép

Na jó mostmár befejeztem,bocsi ha hosszú lettem!
Szombat este jövünk haza!
Addig is pussz mindenkinek:

annamami és Mazsi - holnap kereken 12 hét - KépKépKép
annamami

Teljesen egyetértek Megann-al!!!
Én is mindig mondom a fiúknak (kisebb- nagyobb sikerrel), hogy GYÜMÖLCSÖT CUKOR, ZÖLDSÉGET SÓ NÉLKÜL kell enni...
Ehhez képest párom a ribizlit úgy eszi, hogy ki sem látszik a porcukor alól... hihetetlen!!!

HariKép,
kösz a hiányolást, remélem már Te is tudsz gyakran jönniKép!

BenianyuKép,
a fiaid teljesen ugyanúgy néznek ki!!! Tök érdekesKépKépKép!
Kati
Vendég

Ayse, Havtünde!Kép

A laktóz(tejcukor) érzékenység és a tejfehérjeérzékenység két nagyon más dolog. A tejcukorérzékenység nem is allergia, hanem enzimhiány, azaz, a szervezetből hiányzik az az enzim(laktáz), ami lebontja a laktózt, és a lebontatlan laktóz okoz bélpanaszokat, tehát ennek a betegségnek semmi köze a szoptatás időtartamához, örökletes. A tejfehérjeérzékenység az allergia, tehát az immunrendszer a tehéntejben levő valamelyik fehérjét tévesen ismeri fel káros anyagnak. Ennek az esélyét csökkenthetjük hosszantartó szoptatással. (És egyéb allergiákét is.) Ja és laktóz van az anyatejben is.

Rokica!Kép

Örülök, hogy Zsuzsa hűséges. Engem is érdekel a babák agyfejlődése, írd le, ha valami érdekeset olvasol még.

Biokaja: A Hipp lehet, hogy valamivel drágább, mint a többi bébiétel, de ha néha vesz az ember,(legalábbis én csak néha vettem Gergőnél), akkor ez a különbség eltöpül ahhoz képest, hogy valójában mindegyik milyen drága ahhoz képest, hogy mennyibe kerülne, ha otthon csinálnád meg. Igaz, a biopiac is drága, de mennyit eszik egy csecsemő? Egy fél répa meg bioban sem annyira vészes. Még húsban is egy csirkemell eltartott több, mint egy hétig. És pont azok a leg veszélyesebbek, a gyökérzöldségek, amik azért nem olyan drágák.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Egy mai (tegnapi) sorozat:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsóf,
Nagyon nagyon aranyosak a fiaid együtt! Kép Kép Kép

benianyu

Havtünde!

Szerintem azért nem jó a cukor, mert ha pl. a gyümölcsökhöz teszik, a babák hozzászoknak ehhez az édes ízhez és később nem lesznek hajlandóak megenni a nyers gyümölcsöket a maguk természetességében. És ez már baj. (Lehet, hogy ezt közben írta valaki, még nem olvastam vissza.)

ayse

Kuha!

Csatlakozom Annamamihoz, tényleg nagyon csinos vagy! Meg persze a többi anyuka is, őket nem ismertem fel.

Ayse

ayse

Kuha!Kép

Látod én megmondtam, hogy az vagyKép

Göndörzsóf!Kép

Nagyon édik a kisfiaidKép
És milyen jól elvannak együttKép

Lánykám megint hajnalkor forgolódott az ágyikóban és keresztbe ragadtKép
Úgy hogy be kellett mennem visszatenni őt, de utána már nem igen aludt.

Most ez megy mindig.

Nektek nem csinálják ezt???

Mea
mea

Göndörzsóf!

Köszi az infót, azt hittem a szoptatás hat laktózintoleranciára is. Ezek szerint nem.

Ayse

ayse

Mea!

A keresztberagadt azt jelenti, hogy a rácson kidugja a lábát? Ezt szerencsére nem csinálja. De az éjszakai alvást kivéve mindig keresztbefordul és úgy alszik. Este már tudja, hogy most az éjszakai alvás jön (fürdés, pizsi) és szépen kiflialakot felvéve oldalra fordul és elalszik.

ayse

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?