A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

na most meg nem tudom a korábbi oldalakat megnézni, mert elfelejetetem, hogy miket akartam írniKépKép tiszta gyagya vagyokKép

Hari!
a számból vetted ki a szót, amikor Rókiról írtál!Kép minden olyan tök egyszerűnek és egyértelműnek tűnik, hogy a vak is mindent meglátKép és én is hajlamos vagyok a problémagyártásra... annyira jó, hogy az embered így magára talált! használd ki, és tudatosítsd benne és magadban!!, hogy ez így természetes!
és azért én nem vagyok elkámpicsorodva, hogy Eszti sírós baba, biztos lehetne rosszabb is. csak az a rossz, hogy piszkosul fáj a nyakam és aderekam, de ma vettem egy torna kazit, nagy az elszántság... szóval ma pl. vigyorgós napunk voltKép igaz, teli pofával énekeltem Hofit és bohóckodtam közben, de nagyon élvezte, és én isKép
és még azért nem szeretem annyira cipelgetni, mert akkor nem látja az arcomat, és nem tudok hozzá beszélni úgy, hogy lássa, ilyenkor megyünk sokszor a tükörhözKép
ja és a vigyorgós nap azt jelenti, hogy kb 4-5x volt rákvörös ordítás és sírás, de hamar megoldottuk.

Göndörzsóf! Gergő és Bubus puszilgatós képe tömör gyönyörKép!

Barbi, lehet, hogy már Leon Esztiről álmodik?Kép

Annamami, neked is köszi a bíztatástKép és én is együttéreztem veled, ahogy írtál MarcirólKép

Jó, hogy írtad Rókica az előbb ezt a szopi témát, mert én pár napja csinálom így, hogy 2-2,5 óránként eszik Eszti. korábban 3-4 óránként evett, amikor kért, most megkínálom gyakrabban. a tejcsi is több, és Eszti is jobbkedvű szerintem, este pl. már most alszik, nem volt akkora nyűgi. ettől függetlenül 2-3x ébred éjjel. de a heti hízás rendben, úgyhogy egyelőre nem aggódom, kíváncsi vagyok mit szól majd a dokinéni.

hát lányok, az alvásra nevelésre én is kíváncsi vagyok...
egyébként Esztinél soha, egyetlen egyszer sem volt olyan, hogy egyszercsak magától elaludt volna. emlékszem írtatok néhányan olyat, hogy mire odaértetek elaludt. nálunk ez úgy néz ki, mire odaérek már zeng a ház az ordítástólKép (Hari nálatok?Kép)
most azért már nagyon odafigyelek, hogy ha nem nagy a gond ne vegyem fel azonnal, majd meglátjuk.

Benianyu! Dani tiszta BeniKép én határozottan rád ismertem a céklás képenKép a táblát én is hiányoltam már, jó hosszú. és nem bírom fejben tartani, hogy melyik baba hány hetes. ja, és kérünk szépen szeretgetős képeket tőletek is!

no megyek olvasgatom egy kicsit a vadiúj sakk könyvünketKép pár hete elkezdtem esténként apával sakkozni. ő nagyon profi, én meg az elején még azt sem tudtam mi az a sáncolás, de múlt héten 1x megvertem, nagyon tanulokKép

and, eszter 17+1

Ui: AyseKépKépKép nagyon aranyos vagy!

KépKép
KépKép
and

kimaradt:
Majola, Havtunde, Benianyu: köszönjükKép
Nem tudom, hogy Esztinek Dani után csorgott-e a nyála, mindenesetre láttam az egyik talis fényképen, ogy suttyomban, amikor Dani oda sem figyelt, rávigyorgott... hát azért remélem a csapodár fiúkat megtanítja kesztyűbe dudálni!Kép

KépKép
KépKép
and

BenianyuKép,
jó ez az ötlet, hogy lefotóztad a papírképet! Én is nézegettem, hogy mennyire hasonlítanak, de már csak holnap fogom kipróbálni ezt a trükköt...

MegannKép,
gratulálok lánykád étvágyához!

Van még más is, aki csak szoptat? Kornél már 5 és fél hónapos, de még nem adtam neki semmi mást... vizet sem. Én addig örülök, amíg nem kell az ő kajájával külön foglalkozni (önző dög vagyokKép). Meg aztán félek, mert Trisztán is annyira rákapott anno a kajára, hogy teljesen leszokott a ciciről! Ha éhes volt, és szopi következett nem pedig gyümi vagy főzelék, akkor teljesen kiborult. Volt, hogy a tejemet is kiskanállal adtam (ez persze nem ment sokáig, mert lusta voltam/vagyok), így viszont gyorsan reagált a szervezetem, és alig 1,5 hónap alatt teljesen elapadt a tejem (legalábbis ő már nem kért belőle, mert annyira nem jött semmi)!
Kicsit félek, hogy ugyanebbe a csapdába esek, pedig a tápszerrel való pöcsöléshez nincs kedvem (lusta, lusta, lusta vagyok, mint már írtamKép).
Na, végre mind3 Nemes-fiú elaludt, úgyhogy én is húzok,
Kati
Vendég

Szia Kati!

Én is csak szoptatok még. Zsuzsa 7.-én lesz 5 hónapos. Igaz, ő vizet már kapott, de inkább játék gyanánt, hogy ügyesedjen az üveggel. Ha az apjával van itthon, akkor hagyok neki egy kis üvegben forralt vizet is, mert ugye a lefejt tej nem változtatja az állagát mint a szopott tej, ha esetleg szomjas lenne akkor legyen mit innia. Tudom, ez valószínűleg felesleges. Kép De megmaradt mint szokás.

Trisztán milyen idős korában szokott le a szopiról? Ha félsz ettől, és nem zavar, hogy Kornél még szopizik, szerintem nyugodtan várhatsz a hozzátáplálással... olvastam olyat is, aki kivárta, hogy a gyerek magától elvegye a kaját, és megegye, tehát abszolút nem pepecselt a pépes kajákkal. Így is lehet. A baba 7-8-9 hónapos korában már megbírkózik magától egy puha banán vagy barack szelettel, tehát nem olyan nagy idő amit ki "kell" várni. Egyéves korára szinte mindent ehet a baba is amit a felnőtt, egy-két kivétellel.

Én valószínűleg úgy fogom csinálni, hogy nem kiváltani fogom a szopikat, hanem mellette felajánlani a más kaját is. Aztán mikor jobban érdekli a szilárd étel mint a szopi, ezt úgyis jelezni fogja.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica!
köszi a hozzászólásokat! Próbáltam, de nem lett jobb. KépKép Ma reggel a fájóval kezdtem a szoptatást és utána sem lett jobb, pedig előtte masszíroztam. Kép besz@rok úgy fáj! és tényleg nem értem mitől lett, mert mindent ugyanúgy csináltunk. basszus.... Kép
Vendég

Sziasztok!

Én mint tapasztalt mellgyulladós (most is van) elmondom a tapasztalataimat, hátha másnak is szüksége lesz rá (bár ne lenne):
Szóval két féle mellfájás létezik. Az egyik a csatorna-elzáródás, a nem teljesen kifejt vagy kiszívott mellben a tej pang, és elzárja a tejcsatornát, nem tud kijönni az újratermelődött tej. Ennek más mellékhatása nincs, "csak" a mellfájás. Rókica korrektül leírta a tennivalót, melegvizes zuhany, meleg borogatás, óvatos maszírozás, fejés, szoptatás. Nálam ilyen esetben mindig a gyerekek szívták ki. Ne félj Dóri, a következő szopinál lehet, hogy kijön. Mindig a fájós mellel kezd a szopit. Nem maradt így senki Kép A másik a mellgyulladás, ennél magas láz, fejfájás, végtagfájdalom jelentkezik, azonnal a háziorvoshoz kell fordulni, antibiotikumot ír fel (penicillit szabad szopi alatt) és lázcsillapítást (Panadol, Efferalgán, paracetamol alapú lehet), pihenés kell. Nálam ez akkor volt, mikor kisebesedett a mellbimbóm és a vérárom keresztül baktérium jutott a mellembe és az gyullasztotta be a csatornát (most is ilyenem van). Ebben az esetben az antibiotikum lecsillapítja a gyulladást és kijön a tej szopizás alatt. Ha egyéb kérdésed lenne, írj nyugodtan, én már profi vagyok ebben, sajnos. Most a 6. mellgyulladásom van, abba is kell hagynom a szoptatást, csak hát nehezen megy, mert Ákos csak szopizik és imádja.
Ne izgulj Dóri, ha nincs lázad és más fájdalmad, akkor elzáródás, és a gyermek megindítja majd a tejet. Ja és még valami. Ilyankor mindig visszaesik a tej mennyisége a gyulladás miatt, újra fel kell hoznod gyakori szopiztatással. Én nem pótoltam ilyenkor, hanem sűrűbben szoptattam és helyrejött a mennyiség, de lehet hogy ez egy hétbe telik. Ha nem változik a tejmennyiséged, akkor szerencséd van.
Drukkolok, pusz: Évi
Évianyu

Évi!

Nagyon nagyon köszi az infókat! Kép Te szegény, jól megszenvedhettél.. Kép Mennyi idős a gyermeked? Gyakrabban kívánok én is szoptatni, ezt eldöntöttem most. Ja, és én mindig 1 mellből szoptattam felváltva, és most mindig a fájóssal kezdem és kettőből próbálok. A gondom az, hogy Viki mindig jóllakik egyből, és többet nem akar enni. És tényleg azt nem értem, hogy miként alakulhatott ez most így nálunk?

Mégegyszer köszi!

Dóri
Vendég

Sziasztok!

Dóri!
Jaj, te szegény! Remélem gyorsan túl leszel ezen!Kép
Nekem még nem volt mellgyulladásom, de egyszer Nati a hasamon aludt el, megnyomta az egyik cicim és elkezdett fájni. Az is épp elég volt. A meleg víz és a gyakori szoptatás jótékony hatásáról én is olvastam.
Drukkolok!

Benianyu!
De megismertelek áááám! Csak a képen inkább Danit látni és neked most a hajad is más. De gondoltam, hogy te vagy!KépKép
Ezek szerint nem természetes göndör a hajad?
Tábla: van olyan anyuka, akivel nem is találkoztam itt még.

Megann!
Genetika, persze, de azért a fogápolás is benne van a dologban szerintem.

Más: mostanság két rokonom is jár fogorvoshoz, mindkettőnél hasonló a probléma.
Miszerint ezek a mostani fogkrémek tele vannak olyan anyagokkal, ami kivülről védi a fogat, erősíti a fogzománcot, így max. csak pici lyuk tud keletkezni és ezen keresztül belülről szuvasodik a fog. Az ember észre sem veszi időben, csak amikor már nagy a baj.Kép

Zsuzsa!
Hgy viselte Julcsika az esti kiruccanást?

Dóri, Tünde!
Köszönjük alvásügyben a gratulációkat. Ma már 10-től reggel 7-ig aludt. Éjjel 3x nyöszörgött, de elég volt a cumit neki adni.Kép
Fura, hogy ekkora változást okoz, hogy este tejpépet is kap. Nem gondoltam volna, hogy azért ébred óránként mert éhes, mikor éjjel is szopizott.

Miután nálunk szinte egy időre esett a hozzátápi elkezdése és az éjszakák átalvása, félek attól, hogy ez a tejtermelés rovására megy majd. Napközben gyakran szoptatom és mindenféle kaját csak ezután kap Nati. Mit gondoltok, mit tehetek még az ügy érdekében?

Andi&Nati 25+4

Andi&Nati

KépKép
duda

Hari, And:

Kép Elnézést ha megbántottalak. Nem szándékom úgy fogalmazni... azért írok így, mert nekem valóban így tűnik legegyszerűbbnek.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Duda:

Ha szépen gyarapszik Nati, és amikor szopizni kér napközben, akkor kap, szerintem nincs tennivaló. Kép Élvezd az éjszakai szabadságot. Kép A tejed be fog állni annyira amennyit ő megiszik, ha szabadon kap mikor kér. Ha még rá is fejsz, akkor több fog termelődni, mint amennyire szüksége van, de legalább sosem fogod úgy érezni, hogy üresre szívta a melledet (ami lehet hogy megnyugtat).

Dóri: Kép
Remélem mihamarabb rendbejössz!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dóri!

Nem a te hibád az elzáródás, minden csinálj csak úgy, ahogy eddig. Ez csak úgy jön, ki tudja miért pont akkor és miért pont annál az emberkénél. Nyilván nem szívta ki Viki rendesen és pangás miatt elzáródott. Lehet, hogy máskor is maradt bent tejed, csak akkor nem záródott el. Ki tudja. Nagyon sok anyuka átesik ezen, szerintem 10-ből 8-nak volt ilyen. Gondolj arra, milyen szerencsés vagy hozzám képest. Igen én nagyon megszenvedtem ezt a 6 hónapot, és most meg abbahagyatják velem.

Tápis anyukák: hogy altatjátok el babáitokat? Mert nekem Áki eddig cicin aludt el, de ha abbahagyom a szopit, mit fogok csinálni? Van valami jó ötletetek? És tápszer mellett ugye kell inni adni a babának? Hogyan? Rögtön tápszer után vagy kettő között?

Köszi: Évi
Évianyu

Évi, Róki!

köszi az infókat mégegyszer, én is remélem, hogy a wellness hétvége nem a mellgyuszi tükrében fog most telni holnaptól. Kép 2 órára megszoptattam Vikit, ahogy most felébredt, egyrészt nem túl sokat evett, másrészt mindig fáj. Kép
Vendég

Duda,
Gratula az éjszakai alváshoz! Tényleg élvezd ki, hogy alhatsz. Kép

Természetes göndör a hajam, már ami megmaradt az utóbbi időben, mert csomószámra hullik. A fényképen össze van fogva, mert akkor hosszabb volt.
Korábban elhatároztam, hogy nem idegeskedem emiatt, mert mikor Benit szoptattam is nagyon hullott, de már nem tudok nem idegeskedni. Kép Kép
Férjem - ő fodrászkellékekkel foglakozik - hozott nekem tegnap hajhullás elleni olajat és sampont. Ki is próbálom, hátha ér valamit.

Dóri,
Remélem, jobban vagy! Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok,
Tegnap gész nap nem láttam a netet, majd megpróbálok visszaolvasni!

Havtunde,
Lekopogom, kb.4 napja nem kap GW-t és úgy tűnik, nem sír a hasa miatt, ha sír, akkor úgy tűnik, a foga miatt van, vagy mert éhes, vagy hulla fáradt! (kopp, kopp, kopp)
Sajnálom, hogy ti még kűzdötök, de bizti a hasa fáj? Mondjuk, én kb 1 hete adok neki almát, még csak almát és abból is csak pár kanállal eszik, egy nap egyszer, nasiként (nem kaja helyett), lehet, hogy az alma is segít neki.
Sajnos el kell kezdenem a hozzátápit fokozatossan, mert bizony néha már rá-rá harap a cicire, ha nem figyel oda.

Barbi,
kérlek, hogy a tökmagos-barnakenyér hozzávalóit írd le nekem, ami neked már bevált adag (szintén kenyérsütőhöz) és ha van másfajta ami bevált azt is megköszönném!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Jaaaaaaaaaaj, lányok, voltam a Corában , febr.1-14-ig baba-mama akciós napok vannak, nagyon jó cuccok vannak, jól bevásároltam, de egyel nagyobbakat vettem némelyikből, így sokáig jó lesz.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Dóri! Kép
Remélem nem lesz komolyabb baj a melleddel! Kitartás, szorítunk!

Prüntyi! Kép

Biztos, hogy a hasa fáj Zitának, mint írtam tegnap, ez már a 3. kísérlet volt GW nélkül. Azt a tipikus csecsemőkori hasfájást adja elő: Tekereg, húzza fel a lábát, este van, sikongva sír Kép Kép. Infacolra elmúlik.
Vendég

Sziasztok!

Képzeljétek, Saci ma reggel önállóan megfordult a hátáról a hasára!!! Még épp itthon volt apa is, így ő is láthatta a produkciót! Olyan ügyes kiscsajszim van!

Hari! Jó, hogy ilyen szépen sikerült a tegnapi nap! Gratula a párodhoz. Jó volt ilyen híreket hallani rólatok. Kép

Benianyu! Ezen a képen nagyon hasonlít rád Dani!

Dóri! Nem hangzik jól ez a mellgyuszi ügy. Jobbulást!

And! Úgy imádom Eszti pofiját, olyan édes!!!

Nemesek! Mi is még csak szopizunk, Saci se kapott még semmi mást, bár ő még csak 4,5 hónapos.

Duda! Tök jó, hogy végre alszik Nati!

Ja, engem is érdekel a sütőben sütött kenyér receptje, nem tudom pontosan ki ajánlgatta itt néhány napja. Feltette már az illető, csak az én figyelmemet kerülte el?

Na, megpróbálom föltölteni a talis képeket, ha Saci nem ébred föl addig.

Bodza

Kép

Kép

Kép
bodza

Lányok!

Tudnátok segíteni abban, hogy hol találhatok leírást arról, hogy a hordozókendőbe hogyan kell bekötni a gyereket? (már volt téma, de nem találom). Andris egyre gyakrabban ébren van és amíg főzök, vasalok stb. szívesen a hátamra kötném. Vagy ha tudja valaki, legyen szíves írja le!

Köszönöm!Kép

Ayse

ayse

Kép
Dudukly Pálmája, Cleo Majája és Hari Lilije

Kép
Rokica és Zsuzsa

Kép
sok-sok baba és mama

Kép
Tzsuzsa Julcsija

Kép
Duda, Bkriszta, Prüntyi és Tzsuzsa

Kép

Kép

Kép
bodza

Kép
Jack és Julcsi

Kép
Julcsi, Saci, hátul Nati

Kép
Kuha Gergője

Kép
Benianyu és Dani

Kép
Dudukly és Pálma

Kép
Barbi, a házigazdánk

Kép

Kép

Kép
bodza

Kép
And és Tzsuzsa

Kép
Juci6 és Marci

Kép
Prüntyi és Tünde

Kép
Hari és Lili

Kép
And és Dudukly

Kép

Kép

Kép
bodza

Dóri!Kép
Nekem is volt már ilyen kétszer is, csak úgy előjött a semmiből, szóval nem tehetsz róla. Nagyon okosat én sem tudok mondani, csak a saját tapasztalataimat. Nekem se fejés se masszirozás se melegviz nem segitett, csak Maja tudta kiszivni, de ezt ő sem elsőre tette. Az is elég fájdalmas volt amikor szivta és elkezdett jönni az eldugult csatornából, pontosan éreztem ahogy onnan jön a tej. De amint kijött, elmúlt a fájás, mintha elvágták volna. Próbáld változtatni a testhelyzeted, hogy megtaláld a megfelelő poziciót , ahogy Viki a legjobban hozzáfér ahhoz a tejcsatornához. Egyébként az sem rossz, amit Roki irt (nem nekem, de egy barátnőmnél bevált), hogy mikor már nagyon szenvedett apa szivta ki neki, nincs ebben semmi furi. Remélem hamar elmúlik.

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Dóri!
Nagyon sajnállakKép, nekem is volt. Az segített, hogy a nyőgyógyász kimasszírozta. Remélem Neked is megcsinálják. Magas lázam is volt, de azt mondták, hogy csak akkor kezdjem el szedni az antibiotikumot, ha másnap is van még (de nem volt). Azonnal megkönnyebbült a mellem és tényleg elmúlt másnapra, csak a vörösödés tartott még egy-két napig. Szerintem ez a leghatékonyabb és leggygorsabb megoldás. Ha a nógyogyi nem csinálja, asszem az István kórház szoptatási ambulanciáján igen.

Évianyu!
Ha Te nem szeretnéd abbahagyni a szoptatást, akkor mért kell? A 6 mellgyuszi persze nagyon brutál. Vagy Neked is eleged van?

Duda!
Hát ez nagyon érdekes. amit a fogkrémekről írtál. Nekem Lili után romlott meg sok fogam, addig 10 évig semmi, össz 3 fogam volt tömve. De akkor hirtelen 6-ot is be kellett tömni, úgy hogy csak egyet éreztem. Most megint tartok tőle, hogy mi lesz. A fogorvosok azt mondják, hogy a szülés-szoptatás nincs kihatással a fogakra, hát én ezt máshogy tapasztaltam

Ayse

ayse

Kép
Noel

Kép
Maja és Dani

Kép
Nati és Julcsi

Kép
Kuha Gergője és Benianyu Danija

Kép
Kuha és Gergő

Kép
Annamami és Marci

Kép

Kép

Kép
bodza

BenianyuKép!
De jó ez a kép rólatok!

ayse

Meg persze az összes többi mama-baba kép! Olyan csinosak vagytok, el sem merek menni a következő talira. Tisztára lestrapált háziasszonynak érzem magam. Most végre be tudok azonosítani több anyukát is. A múltkori sorozatban ki volt az a csinos anyuka a szőke göndör hajzuhataggal?

Ayse

ayse

Kép
Tzsuzsa és Julcsi

Kép
Duda Natija

Kép
Prüntyi, Tzsuzsa és Hari

Kép
Manka és Jack

Kép
és végül az én Sacim

Bocs, kicsit sok lett...

Kép

Kép

Kép
bodza

Ayse! Szerintem Cleora gondolsz.Kép

Kép

Kép

Kép
bodza

Benianyu!

Tisztára azt írtad, amit én is érzek. Előre elhatároztam, hogy NEM fogom sokkolni magam a hajhulláson, levágattam a hajam, hogy ne legyen annyira gáz. Most mégis erősen el vagyok gondolkodva, hogy meddig mehet ez még így tovább. Majd számolj be légyszi a hajápolókról!

Ayse

ayse

Bodza

Köszönjük szépen a képeket! Nagyon ügyesen lefotóztál mindenkitKép

Évi
Én is azt szerettem volna kérdezni, hogy miért kell befejezned a szoptatást?

Dori

Nekem is volt mellgyuszim. Nekem a védőnőm segített, fejővel 2 nap fejte és elmúlt.
Nekem kellett antibiotikumot is szednem, mert lázam volt.

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Ja és gratulálunk Sacinak a forduláshoz!!!Kép

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Ja,és Ayse: a Mávban is segítenek, ha mellgyuszi, vagy csomó van, egyik éjjel jött be egy anyuka ilyen panasszal, és azonnal kimasszírozták nekiKép

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Most üt meg a guta! Írtam egy csomót, és nincs sehol. / ezért van az, hogy az előző üzim úgy kezdődik, hogy "ja, és..." /

Ayse, Neked tettem föl egy linket megkötésekről:
http://www.kantoliinakanava.fi/sidontaohjeet?currDir=.
Nem jöttem rá, milyen nyelven van, de úgyis csak képek vannak. / talán finn?/

Sacinak gratula a forgáshoz! És köszi a képeket Bodza Kép Eddig Annamamit nem találtam sehol, most végre megvan ő is Kép

BenianyuKép Hétvégén én is lekapom Balázst papírképen, hátha látszik majd, mennyire hasonlítanak Kép

Dóri, jobbulást, remélem, felhőtlen lesz a hétvégétek!

Ma 15 éve ismerkedtem meg a férjemmel, és ezen a napon volt a szalagavatóm isKép Tegnap el is kezdtem keresni a volt osztálytársaimat, talán idén lesz egy találkozónk!

Remélem, ez nem tűnik el!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Bodza, milyen jó képeket csináltál!

Dóri, remélem, hamar rendbejössz! Tanácsot adni nem tudok, de remélem, Viki ügyes lesz.

Andi, de ügyesek vagytok! Én még egy kicsit hagyom, hadd keljen éjszaka, amikor éhes, de ha 1 hónap múlva is többször kel, majd elkezdek vele taktikázni.
Jó volt a vendégeskedés Julcsival, tényleg meg sem kottyan neki, ha olyankor később kerül ágyba. Olyankor sok inger éri és nem álmosodik el 8-kor és amikor hazeérünk, akkor sem nyűgös, csak szépen elalszik.

Nemesek, én sem adok semmi kiegészitést, még vizet sem. Nekem sincs kedvem pepecselni, amig nem kell. Épp azon gondolkoztam, vajon mikortól adnék neki mást, ha nem olvastam, hallottam volna mindenféle tanácsot. Lehet, hogy még később is, mint 6 hónap.

Tünde, én is kontaktlencsét hordok, de nem látok különbséget, ha szemüveg van rajtam. Csak azt látom, hogy kapkod utána és le akarja rángatni, úgyhogy nem túl praktikusKép

Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Bodza,
Köszi a sok képet! Nagyon jók!!! Kép Olyan jó volt a találkozó! Kép És annyira édesek a babák! Kép
Gratula Sacinak a forduláshoz!

Ayse,
Köszi Kép

Jucc,
Gratula az évfordulókhoz! Kép Van olyan honlap, hogy osztalytarsak.hu. Ismered? Ott be tudod írni, hogy hova jártál iskolába és mikor végeztél, lehet, hogy néhány volt osztálytársad már bejelentkezett korábban és így könnyebben meg tudod találni őket.

Benianyu

benianyu

Ayse! Hordozókendő kötés: http://peppermint.com/girasolcarry.htm

Juci! Köszi a gratulációt, ollllyan büszke vagyok a lányomra! Kép

Jucc! Te is hiányoztál a buliról! Jársz az OGYEI-be? Milyen?

Bodza

Kép

Kép

Kép
bodza

Úgy látszik a szenitlitás ragadós, a férjem ma reggel magával vitte az autókulcsomat meg a forgalmit...Lilit a szomszédok vitték óvodába.

Most úgy megijedtem, elsőre nem engedett fel a rendszer a netre.

ayse

Jucc, Bodza!
Köszi a linkeket!

Jucc!
Gratulálok az évfordulóhoz! Akkor az egy jól sikerült szalagavató lehetett!

Köszi a tippet a Mávról! Mindig rettegek, mikor jön a következő!

Majola, Nemesek!
Én is csak szoptatok mert lusti vagyok, és önző is mert örömmel tölt el a gondolat, hogy amíg ez így lesz, addig egyetlen sejtecskét leszámítva Andris szó szerint csak belőlem van!

Ayse

ayse

Mivel máshogy nem enged fel a babanet, felteszek egy képet (csak régebbiek vannak)Kép

ayse

Ayse! Kép
Nagyon birom a humorod!
Kép

Bodza!
Jók a talis képek, végre az Anyukákat is be tudtam azonosítani!

Barbi!
Noel nagyon hasonlít Rád! Kép
Vendég

Bodza!

Köszönjük a sok-sok képet! Már nagyon vártam a tieidet is, mert emléxem, hogy Te nagyon sokat fotóztál, és azt is lefotóztad, amikor Gergő és Dani baba ismerkednek. Végre az is itt van.. Kép

Lányok!

Látom , nagyon sokan küszködtök a hajhullással. Megjegyze én is, bár nekem régebben is nagyon hullott, úgyhogy nem tudom eldönteni, hogy ez még a régi hajhullás, vagy már az "új", amivel Ti is küszködtök.
Szóval, van egy bolt(hálózat?), Bp.-n a Szent István park környékén, mindenféle csoda terméket árulnak.
Anno én vettem ott egy szappan az anyukámnak, mert nagyon korpás volt a haja. Kipróbált előtt minden sampon, semmi nem volt jó, ez viszont bejött neki.
Csak most jutott eszembe (anyu megkért, hogy vegyek megint), hogy van ez a bolt, és megnézhetnétek.
Találtam a termékek között olyat is, ami a stressz és a hormonváltozások okozta hajhullásra van.
És lehet rendelni is, nem muszáj (ezt soha nem tudom, hogy j vagy ly?????) elmenni oda.

Itt megtaláljátok: www.lush.hu

Nem olcsó, mert pl a szappanokból olyan 1200-1600 Ft/10 dkg !!! de sokáig elég.
És mondom, anyukámnak nagyon bevált, sőt egy kolléganőmnek is.
Én még nem próbáltam, de lehet, hogy ki fogom.

kuha

Kép
kuha

Ayse!

Nem értem, hogyhogy máshogy nem enged fel a babanet?
Vendég

basszus, most látom, hogy a szavak végén rendre lehagyom az utolsó betűket. Kép

Jelentem, nem töröm a magyart, csak béna vagyok Kép

Kép
kuha

Andris most tartotta először rendesen a fejét hasonfekvés közben éééééééééés rögtön hátra fordult!

Ayse

ayse

Havtünde!
Kép

Hát úgy, hogy muszáj üzennem valamit, mert a Gyermekek/magzatok rublikái mind üresek. És akkor már feltettem egy képet, hogy valami értelmeset is üzenjek.

Ayse

ayse

Ja és ezt úgy tudtam megtenni, hogy néhány oldal le van mentve a gépemre és oda gépeltem be az üzit, így feljöhettem.

ayse

And!
Hát, lehet, hogy Esztiről álmodott...Mindenesetre jól aludt, az biztos!

Dóri!
Remélem már jobban vagy. Segíteni sajna nem tudok, nekem még eddig nem volt.

Bodza!
Nagyon jók lettek a képek! És nem sok!
Sacinak meg gratula a forgáshoz!

Tünde!
A valóságban pedig nem hasonlítunk. Noel tiszta apja, ha apa gyerekkori képét megnézzünk, minta Nolcsi lenne.
De azért köszi!!!!

Ayse!
Nektek is nagy-nagy gratula a forduláshoz!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

MellgyusziKép
Én is sokat szenvedek tőle még mindig. Csak ahhoz képest, amilyen az elején volt, amikor vörös is lett a cicim, ezek a mostaniak már semmiségnek tűnnek.
Cleo pont azt írta, amit én is tapasztaltam, hogy semmi nem segít rajta, csak ha a baba kiszívja, és tényleg nem szokott elsőre sikerülni. Sőt, van hogy egy hétnél is tovább fáj. És érdekes, mert a "nagy" mellgyuszim után sokáig nem volt vele bajom, aztán jól meg is ijedtem mikor csomós lett és nem tudtam kimasszírozni. Még a dokihoz sem mertem elmenni, mert azt hittem tuti valami daganat és le fogják vágni a cicimet, akkor meg hogy fogok szoptatni. Vártam vele, gondoltam amíg megy a szopi addig inkább elviselem, ha meg már Lili nem tud szopizni, akkor majd szembesülök a rossz hírrel. Tiszta depi lettem tőleKép Aztán elmúlt, pont ahogy Cleo leírta. Azóta többször is volt már, és ugyan fájdalmas, de most már legalább nem ijedek meg.
De azért figyeld, hogy nem-e lesz vörös folt a ciciden, mert akkor tényleg muszáj dokihoz menni.

Kép
Kép
hari

Itthon még mindig jó a helyzet, már ami apát illeti!Kép
Lili szegény még mindig náthás, a porszívózást meg nagyon nem szereti szegény, de hát nem is csodálom. Remélem azért nem tart majd sokáig nála, mert úgy sajnálom szegényt mikor "kínozzuk".

Kép
Kép
hari

Helló!

Hajhullás: Köszi az enyém is jólvan, apától nőnapra egy új hajat ,azaz parókát fogok kérniKép, pedig én már mindenféle ampullával locsolom a fejem, de nem nagyon javul, talán árnyalatnitKép,
Vrucsinica féle Loreálost meg az istennek sem kapok seholKép

Kajcsi:
Délben bejött a spenótos-krumpliKép HallelujaKép HaladunkKép

Harika drága...!
Nem akarok okoskodni, deKép
A sima tehéntejet a "nagykönyv" szerint még jó ideig kerülni kell, ezért van az hogy van anyatejpótló tápszert(6 hós korig), elválasztó (6-x hóig) és egy 3. fajta x-12 hós korig...

Tehát úgy néz ki, hogy hiába váltjuk ki a kaját főzelékkel, gyümölccsel stb... Léna pl szinte mindig iszik rá tápszert (folyadék gyanánt).

Úgyhogy szerintem nem nagyon lehet megúszni tápi nélkül a dolgot, ha akarsz neki tápláló innivalót adni.(amiben ugye vannak olyan vitaminok, amit még "természetes kivitelben" nem tudsz adni a babának)

Léna sem egy hízós fajta, talán még fogyna is szerintem, ha tápi helyett vizet adnék neki inni.
A víz és a gyümilé nálunk csak két kaja közötti esetleges szomjoltásként szerepel..

Persze mindenki másképp csinálja, szóljatok többiek ha rosszul gondolom...

Persze ha valakinek van teje a baba két éves koráig, az lenne az igazi, abban is megvan mindenKép, de hát ez a szekér nálunk már elfutottKép, úgyhogy mi a tápit is tápival esszük (mint Hippolitban Schneider Mátyás hagymát hagymávalKépKépKépKépKép

Dóri!
Kép

Mindenki!
Tesómtól kaptam egy ezeréves babaszakácskönyvet(mondanom sem kell minden tea úgy kezdődik, hogy egy teáskanál kristálycukorKépKépKép, na mindegy, nem ez a lényeg), hanem találtam egy tök jót...

Fagyasztott ribizke szűrőbe tenni, forralt vízzel átpasszírozni és kész a garantáltan egészséges, naturális, cukor és adalékanyagmentes gyümölcslé..KépKépKép
Az elsők között adható a ribizlilé...tudom nem nagy találmány, de nekem eddig ez nem jutott eszembe, mármint a ribizli...

Kipróbáltam, kisüvegeset venni ebben a korban pazarlás, és sokat sem érdemes adni a babáknak gyümilevet, mert csak az étvágyukat veszi el(legalábbis Lénáét), de kóstolásnak nem rosszKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?