A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Benianyu! Nekem 6 ampulla volt elég. Megvettem 12-t, úgyhogy elhasználtam mind. Totál rendbe jött a hajam. Nekem a hajhullás mellett iszonyatosan zsírosodott is, és azt vettem észre, hogy a zsírosodás is csökkent.

Cleo! Köszönjük a bókot Kép
Maximálisan meg vagyok elégedve az etetőszékkel. Oli szeret benne lenni, mert nagyon kényelmes. Biztonságos, praktikus. Egy kicsit talán nagy helyet foglal (de lehet, hogy csak a mi konyhánk kicsi, és ezért érzem ezt) ez az egyetlen, ami negatívum. Egyébként ha venni akartok, akkor nézd meg a poppet.hu weboldalt, ott olcsóbban megkapható, mint az üzletekben.

Hozzátápi: a gyümölcsleveket azért kezdtük el két héttel hamarabb adni a 6 hónapos kor előtt, mert Olivér mostanában 5 naponta kakil keményebbet. Gondoltam, hátha a baracklé, sütőtök stb. lazítaná egy kicsit a székletét. Sajnos egyáltalán nem veszem észre, hogy segítene valamit.
Mivel Oli jól szopik, ezért még nem szeretném túlzásba vinni a hozzátáplálást, nehogy elválasztódás legyen a vége.

Tegnap itt voltak nálunk Évianyuék. A fiúk másod unokatestvérek és egy napon születtek. Ákos mellett Oli egy kis minikének tűnt számomra Kép Aranyosak voltak nagyon, ahogy egymást "piszkálgatták". Az én kisfiam egy lusta kutya az unokatesójához képest.
Teszek fel róluk képet.

Kép

Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Jó reggelt!Kép

Dóri!
Örülök, hogy jobban vagy! Érezzétek jól magatokat!Kép

Prüntyi!
Nagyon édik a csajok!Kép
A nővérem kislánya és Nati között 7 hét a különbség, de ez egyelőre nagyon szembetűnő.
Kíváncsi leszek, mikor "nőnek össze".Kép

Jucc!
Sajnálom a biopsziát!KépKép

And!
Ezek szerint lehet kérni a védőnőt, hogy ne jöjjön? Igazából nekem sem segítség, hétfőn, amikor itt járt, szinte semmiben nem értettünk egyet. Azt mondta, "Ugyan Andrea, most már nem baj, ha lassan elapad a teje, már tudunk mihez nyúlni." Normális????? (arra célzott, hogy Nati kedden 6hós lesz és ettől kezdve elvileg eszegethet"

Egyelőre én a szopi után adok csak mást Natasának, mert nincs túl nagy étvágya. Félek, ha előtte adnám, idővel kevesebb lenne a tejem.
Persze a védőnő pont fordítva javasolta.Kép

Cleo!
Tápi ügyben megmondom őszintén nincs tapasztalatom, nekünk nem volt rá szükség.
De szerintem a tejpép inkább kiegészítésre szolgál. Nati is szopi után kapja.
Egyébként a védőnő lecseszett, hogy nem adhatok egy napon tejpépet is és gyümit, vagy főzit, mert túl magas a tápértékük.
Szerinte egy nap tejpép, egy nap gyümi, egy nap főzi.
Natasa alig fogad el valamit gyümölcsből, vagy zöldségből, így nem hiszem, hogy túletetném.
Ráadásul a tejpéppel kimaradnak az éjszakai szopik, ami szerintem ugyancsak elég tápláló lehet, hiszen az elmúlt hónapban 1kg hízott az éjszakai kaják miatt.

Hari!
Örülök, hogy jobb a helyzet otthon!KépKép

Tünde, Kati, Viki!
Nagyon édesek a babák!KépKép
És Zita hogy vigyorog!KépKép

Csajok!
Remélem a Corában nekünk is hagytatok valamit!KépKép

Andi&Nati 25+5

Andi&Nati

KépKép
duda

Jó reggelt mindenkinek! Kép

Köszi Barbi! Kép És a kenyérkutyulék,az nem mű kaja? Gondolok itt a sok emulgeálóra, szinezékre ízfokozóra...stb. Vagy abszolut természetes anyagokat tartalmaz?

Havtunde, Benianyu, igen, pedig csak 4 hónap a különbség, ami kb 5 év múlva meg sem látszik, de most akkorának tűnik a különbség. Kép

Duda, Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Ildi!
Édesek a srácok!KépKép

Jucc!
Balázsnak mi is boldog névnapot kívánunk!KépKépKépKép

Andi&Nati

Andi&Nati

KépKép
duda

Jóreggelt!

Köszi annak aki a kendős oldalt felrakta, végre nekiduráltam magam és belepasszíroztam a Zsuzsát kétféle megkötésbe is, és most tetszett is neki. Kép Első pár alkalommal ugyan kellett David segítsége, de azóta megy egyedül is.

Viszont rájöttem, hogy kettő darab kendőm közül egyik túl rövid, a másik túl hosszú. :-/ A röviden csak a legegyszerűbb megkötést tudom csinálni, amikor tkp egy hurkot képez a kendő, és a "vájúba" rakom a fenekét, de ennél állandóan azt nézem, nem csúszik-e ki alul. A keresztoldalkötéshez már túl rövid, a másik viszont olyan hosszú hogy átbotlom rajta.

Ráadásul lenvászon, és egyáltalán nem rugalmas. Ma megyünk a Minimanóba visszavinni a mérleget, lehet veszek egy olyan vastagabb anyagból készültet, ami rugalmas is, és a megfelelő méret is.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Göndörzsóf!

Én is így tervezem a hozzátáplálást... hogy nem kiváltani az evéseket, hanem utána felkínálni a más variációt.

Viszont én arra gondoltam, a hozzátápi elkezdésével fogom bevezetni a rendszert az életünkbe... és azt már időre adom neki. Megpróbálok szépen lassan kialakítani valami reggeli-tízórai-ebéd-uzsonna-vacsora menetet. Ezzel van valakinek tapasztalat? Hogyan lehet átváltani igény szerinti szopiból normális étkezésidőkre?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

ajaj,de lemaradtam!amikor leültem a gép mellé.mindig szarakodott a babanet!Kép
Kisnyúl meg............most is felkeltKéppuszi

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Lányok !

Prüntyi-n felbuzdúlva én is kérdeznék!!!!

Ki csinálta azt a nagyon fincsa görög salit???
Én is szoktam csinálni, de közel nem ilyen fincsa.
Érdekelne, hogy hogyan csinálja az illető.

Ha nem akarja ide feltenni, akkor szívesen várom a kuha@citromail.hu címre is.

Ja, és Bkriszta mackósajtos pogácsájára is nagyon fenem a fogam!!! Úgyhogy az a recept is jöhet.

Kép Lassan már indíthatunk egy 2005. őszi babásainak receptjei című topikot is Kép Kép Kép

Mea!
Úgy látszik, mi kerülgetjük egymást a Corában. Mi ma megyünk a férjemmel.
Egyszer még csak összefutunk ott Kép Kép Kép

kuha

Kép
kuha

Csajok!

Felétek mennyibe kerül a zöld karalábé? Megdöbbenve tapasztaltam, hogy nálunk 185,- ill. 195,- Ft/db. Töltött karalábét akartam csinálni, de ez így irtó drága lett volna. Végül 3-at vettem és vékonyra szeletelve rakottasan fogom elkészíteni. Két éve határozottan emlékszem 80-85 Ft volt.

Ma elég feldúlt vagyok. Eleve ballábbal keltem. Tegnap marha sokáig fennt voltunk. A férjem osztálya nyolcadikos, és neki kell kitöltenie a jelentkezési lapokat online (a párhuzamos ozstálynak is). Egy gyerek pedig 5-6 helyet is megjelöl. Plusz az összes gyerek összes felsőtagozatos bizonyítványát is be kell gépelni. Ezeket diktáltam be a férjemnek, hogy gyorsabban haladjon (ráadásul az oldal servere tök sokáig nem engedett fel). Komolyan mondom olyan álmos voltam a végére, hogy két jegy felolvasása között elaludtam.
A nap is olyan régen sütött már, és ez, tudjátok, rám nagyon rossz hatással van. Tán szoliznom kellene, de klausztrofóbiám van (az állóban is).

De a csúcs, hogy a Dédi a használt WC-papírokat nem a WC-be dobja, hanem a mosóporos dobozomba! Az egyikben szerencsére már kevés mosópor volt, el is magyaráztuk neki, hogy mit kell csinálni. Erre ma észrevettem, hogy a másikba is beledobta. Ebben viszont már nem is olyan kevés volt. Dobhatom ki az egészet + a dobozokat. Azt hiszem a szennyestartót is el kell távolítanom, mert a végén még a ruháinkra is rádobja.
Hát ez elég undi.
Iszonyú dühös lettem. Meg persze sajnálom is szegényt, mert nem tehet róla.

Ayse

ayse

Benianyu!
Szerintem Lili azért eszik jól az oviban, mert iszonyú nagy a versenyszellem benne és inspirálja, hogy a többi gyerek eszik, ő sem akar lemaradni. Szerintem ha majd Andris is velünk eszik, javulni fog a helyzet. Egyébként itt főznek és nagyon jól!

Ayse

ayse

Jucc!
Balázsnak boldog névnapot!

Hozzátápi:
(Bölcsességeimet a Kismamából szedem + saját tapasztalat)

Kétféle folyamat léztezik:

ELVÁLASZTÁS
Ekkor előbb adjuk az egyéb kaját és utána a szopit/tápit.

ELVÁLASZTÓDÁS:
Előbb szopi/tápi, utána szilárd kaja. Ez utóbbi esetben a folyamat sokkal lassabb lesz és a baba maga fogja megszabni a sebességet. Annyit fogad el, amennyi jól esik neki és nem azért eszi meg mert éhes és nincs más.

Én ez utóbbi mellett voltam és vagyok (persze, ha olyan élethelyzet van pl. munkábaállás, akkor az elválasztás a célszerű).
Lili viszont olyannyira nem akarta elfogadni a szilárd táplálékot, hogy egyéves kora körül mégiscsak megfordítottam a dolgot. Először a déli étkezésnél, aztán nagyon-nagyon lassan a többinél. Először mindig magamat klellett meggyőznöm, hogy most egy új szakasz kezdődik. Engem is megviselt lelkileg ez az elválási folyamat. Viszont saját magától az életben nem hagyta volna abba a szopit. Végül 25 hónapos koráig szopizott.
Andrisnál is az elválasztódás módzsréável kezdünk, aztán ha ő sem akar elválni, akkor majd módosítok.

Ayse

ayse

Ayse:

Kép Ha nem lenne olyan véresen komoly, vicces is lenne... tényleg olyan szegény mint egy totyogó gyerek aki elől mindent el kell pakolni, nehogy bajt csináljon. Nem lenne megoldás szemeteskosarat rakni a WC mellé? Ha már azt keres?

And:

Kép Köszi, jólesett amit írtál. Tényleg csak segíteni szeretnék, de tudom, hogy könnyen átbillenek tudálékosba. Próbálom féken tartani.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jucc,
Balázsnak mi is boldog névnapot kívánunk! Kép

Ayse,
Dédi Kép

Barbi,
Gratula az autóhoz! Kép Nagyon szép kocsi a Picasso! Használjátok egészséggel!!!

Kati,
Nagyon egyformán gondolkodunk kaja ügyben. Kép Most szép lassan fogom én is bevezetni a kajákat Daninál. Kár, hogy a bátyusok kisérleti nyuszik voltak, nem?
Kornél nagyon édesen ül a székében. Kép

And,
Védőnő Kép Tényleg inkább ne is jöjjön!

Jucc,
Megy a drukk az osztálytalálkozó-szervezéshez. Én az általános iskolai osztályomból egyedül vagyok fent, a középiskolásból pedig 4-en vagyunk fent a 38-ból.

Dóri,
Lehet, hogy még olvasod. Érezzétek nagyon jól magatokat!!! Kép

Ildi,
Köszi az ampullainfot. Remélem, nekem is beválik.
Nagyon vagányak a fiúk a képen!!!

Duda,
A ti védénétök sincs a helyzet magaslatán.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Rokica!

Igazad lehet, ha nem talál semmi dugihelyet még a végén beletömködi a zsebébe! FÚÚÚÚJ!
BOCSI!

Ayse

ayse

Ayse, nem lehet könnyű a dédivel. Ilyenkor az ember dühös, aztán meg szégyelli is magát, hisz olyan tehetetlen tud lenni egy szenilis idős ember. Reméljük, anyós birja majd szuflával, na meg idegekkel.
Azért az más, amikor saját szülőre, vagy nagymamára kell vigyázni. Apukám hősiesen ápolta nagymamámat 98 éves koráig, minden tiszteletem az övé. Persze ez természetes, de ugyanakkor nagyon nehéz helyzet. Ezért is jó, ha több gyerek van. Apukám is egyke, én is, én több gyerkőcöt szeretnék. Nem elsősorban ezért, de ilyen helyzetben is jobb, ha több fiatal vállán a felelősség az idős szülőkért, nagyszülőkért.
Én a szomszéd nénivel érzem magam nagyon kellemetlenül. Szegény elég rozoga és nagyon egyedül van, szivesen nézegeti Julcsit a folyosón, amit nem is bánok, szivesen beszélgetek is vele, de rettegek, hogy majd meg akarja simogatni. Eddig egyelőre lebeszéltem erről, de nagyon szeretné megbabusgatni. Csak az a baj, hogy szegény hihetetlenül büdi, már a nyitott lakásajtajából is szörnyű szag jön ki. Úgy sajnálom, de nem tudom legyőzni magamban a viszolygást, szerencsére a babakocsi miatt a liftbe soha nem kell együtt beszállnunk.

Átmásoltam Julcsinak egy CD-t, amit nagyon szeret azóta. Az a cime, hogy bújj, bújj zöld ág - óvodások aranyalbuma. Ismert dalocskák vannak rajtam, ovisok éneklik, néha picit hamisan, de jó, mert többször megy 1-1 ének, zenével. Van még a Regélő, azon nagyon jól éneklik a dalokat, de olyan gyorsan pörögnek egymás után.
Ti mit hallgattok a babákkal? Én szoktam klasszikus zenét is, de azt nem értékeli annyira, mint a gyerekdalokat. A legjobban a rettenetes énekhangonat szeretiKép

Kriszta, a mackósajtos pogi engem is érdekel! Múltkor is elmentettem a dióscsiga-receptedet, de nem tudom, hová. Kriszta, vagy valaki, akinek megvan! Elküldenétek nekem: majola2@dpg.hu cimre? Köszi!

Prüntyi, milyen vagány Tündike szabadidőruciban! Mi is kaptunk egyet, nagyon tetszik, csak azt nem értem, miért tesznek sok babaruhára kapucnit. A hanyatt fekvő babáknál nem túl praktikus.

Vrucsincá, Oli biztos csak megfontolt, nem lusti, csak nem ugrik minden szire-szóraKép Mindkét fiú nagyon helyes.

Tünde, Zita nagyon kreativ lány lesz, ha az apja igy folytatja. Láthatóan értékeli, van humorérzékeKép

Kati, Kornél nagyon komoly fiú, ügyesen ül már a székben.

Teszek fel egy képet kis makikámról, aztán eldugulok:

Kép

Balázsnak mi is boldog névnapot kivánunk!

Zsuzsa és Julcsi, aki 7 nap múlva 5 hónapos nagylány lesz

KépKép

KépKép
majola

Mea!

Tegnap óta próbálok Neked emailt küldeni, de valamiért mindig visszadobja, hogy nem jó.

Szóval a lényeg:
Holnap elmegyek anyumékhoz, és csak kedden, vagy szerdán jövök haza. De utána, ha nektek is jó, akkor jöhetnétek Lívikével. Mondjuk jövő péntek
Nektek jó lenne?
Majd írj, ha van időd, bár anyuéknál nem tudom elolvasni, max. ha ma írsz még!

kuha

Kép
kuha

Zsuzsa!

A babatalin is beszéltük, hogy némely képeken mennyire hasonlít egymásra Julcsi és Duda Natija.
Na, ez a kép pont ilyen, mielőtt elolvastam az üziket, végigfutattam a képeket, és meg voltam győződve róla, hogy Natit látom.
Csak után vettem észre, hogy Te írtad az üzit, és a képen Julcsi van Kép Kép Kép

Mindenki!

Én is várom tehát a mackósajtos pogi és a görög sali receptjét: kuha@citromail.hu

1000 köszönet előre is!

kuha

Kép
kuha

Jé, és most, hogy olvasom, hogy Julcsi 7 nap múlva 5 hónapos lesz, most jut eszembe, hogy Gergő viszont ma 5 hónapos !!!! KépKépKép

Kép
Kép

Kép
kuha

KuhaKép Örülök, hogy hasonlit, Nati nagyon szép kislány! Persze azért számunkra összetéveszthetetlenek, igaz, DudaKép
Gergő tündéri poziciókat vesz fel a hordozójában. Lehet, hogy szabadulóművész lesz?Kép

KépKép

KépKép
majola

Zsuzsa!
Nem csak Nati nagyon szép kislány, hanem Julcsi is! Fantasztikus, milyen jó színben van.
Nemúgy, mint Gergő, a kis tejföl-reklám. (Nemhiába kell vasat szednie Kép Kép Kép )

Én azért jobban örülnék valami nyugisabb foglalkozásnak, ahol az anyjának majd nem kell halálra izgulnai magát Kép Kép Kép

Kép
kuha

Nagyon helyesek a gyerkőcök, és ahogy olvasom ezt az 5 hónapos kort... háááát, hogy szalad az idő!

Majola! Makikád Kép Kép
Én mostanában Kisbékámnak hívom Zitát. Apa kezdte azzal, hogy amikor kiterülve aludt, mondta, hogy felvette a "döglöttbéka " pózt. Aztán most Kisbékám lett.

Zita ma vmi hihetetlenül nyűgös és bőgős. Nyúlkálok a szájába, de nem érzek semmit.

A recepteket ide is feldobhatnátok, engem is érdekel!

Tünde&Zita aki ma 19 hetes és hihetetlenül nyafka
Vendég

Andris is nyűglődik, én a hidegfrontra fogom.

Zsuzsa!
Hát igen, a lényegre tapintottál. AZ a baj, hogy mindezek után még alávaló embernek is érezhetem magam. Mert különben szegényke olyan aranyos. Mindent megeszik, amit elérakok, mondja, hogy milyen finom. Gyönyörködik a gyerekeimben, a virágaimban, a fákban. Tiszta pillanataiban fantasztikusan bölcs dolgokat tud mondani. Hihetetlen életigenlés van benne. Járókerettel jár. Ahogy leteszi, már emeli is a lábát, és ahogy lépett, rakja arrébb a keretet, pihenés, panaszkodás nélkül. Iszonyúan küzd, de már csak ennyi telik. Ne haragudjatok, hogy megint ilyen szomorúakat írok, de ha nem oszthatnám meg Veletek, lehet, hogy megint rámtörne a depresszió.

Ayse

ayse

Jaj, de dagad a mellem!KépKép
Julcsikát én is nagyon szépnek látom!KépKépKép
Tegnap levágtuk Nati haját, mert hátul, a fölött, ahol kikopott, elkezdett neki rasztásodni. Nagyon csúnya volt már.
Ha lehet, most még "Julcsisabb" ezzel a rövid hajjal.KépKép

Tünde!
"döglöttbéka"KépKépKép

Kuha!
Gergő tényleg iszonyú jópofa!KépKép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Ayse! Kép

Írj nyugodtan, nehogy megint depis legyél!
Ha már úgyis OFF topic. Egy nyugdíjas munkatársam mindig azt mondogatta, hogy a meghülyülésnek 3 fokozata van. 1.,amikor még csak én veszem észre magamon 2.,amikor én is, és már mások is észreveszik 3.,amikor már csak mások veszik észre, én meg nem tudok semmit.
Férj papája sajna a 3.-ba tartozik, már nem is mond semmit. Ki-be kapcsolgatja a tv-t, mint a gyerekek, megeszi, amit elé tesznek. Ennyi. Én nem szeretnék ilyen életvéget.

Kuha!
Gergőt sztem simán mondhatnád 2-3 hónappal idősebbnek, olyan szép fejlett baba! Tejföl-reklám Kép ismerős Kép
Vendég

Könnyű receptek:

Egyik anyuka a baba-mama talin említette, hogy ezt hajlandó enni a gyerek, és tényleg szuperkönnyű és gyorsan elkészíthető. És finom! Ma csináltam.

Tehát: Túrókrém
1/4 kg túró
1 doboz natúr joghurt

És olyan fűszer ami jólesik. Kép Ennyi. Én ma vágtam bele egy fél hagymát, raktam bele pirospaprikát, sót, oreganot és majorannát, fokhagymaport, feketeborsot. Ja, és ilyen csípős szószt is. Naggggyon finom lett.

Ez olyan könnyű recept hogy még én is megbirkózom vele.

Zöldségre kenve Norbi 1-es. Kép

Mondjuk én inkább friss kenyérrel ettem, de az egy nagy NO-NO... lehetne Abonettre is vagy másfajta szárított extrudált kenyérre.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dödölle:

Anyukám is szokott csinálni, hát nem egy fogyókúrás koszt, az biztos. Ahogy az amerikai mondja, ráragad a bordáidra. De nagyon finom. Anyukám is a nagymamájától tanulta (aki kilencvenvalahány éves koráig élt szegény, ha ő is a totál szenilis kategóriába tartozott, úgy tűnik, ez az én családomban a nők sorsa... mindannyian fiatalabbnak nézünk ki mint a korunk, sokáig élünk, de egyre szenilisebben... nálam már elkezdődött :P) No a lényeg az, hogy Dédi azt mondta erre, hogy egyszerű de nagyszerű. Mármint a dödölle, nem a szenilitás.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Majola, Kép
Hát igen, engem nem csak a kapucni bosszant néha, hanem a cipzár is...minden kardigánra cipzárt raknak, nagyon ritkán látok gombosatKép.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Kuha!Kép

Jövő héten kapjuk a szurit.
Meglátom, hogy viseli, de lehet csak azutáni hét lesz belőle.Nem gond?
Ti mikor kapjátok a szurit?

Nagyon édi Gergő, anynira kis helyesKépKépKép
Nehogy valaki lecsapja Lívike kezéről!!!!Kép

Mea
mea

Kuha!Kép

Jövő héten kapjuk a szurit.
Meglátom, hogy viseli, de lehet csak azutáni hét lesz belőle.Nem gond?
Ti mikor kapjátok a szurit?

Nagyon édi Gergő, annyira kis helyesKépKépKép
Nehogy valaki lecsapja Lívike kezéről!!!!Kép

Mea
mea

Na akkor azért ide írom a dödölle receptjét, aztán majd Jucc javít rajta, ha valamit nem jól írok. Szóval én így csinálom:
Főtt krumplit összetörök.
Összegyúrom sóval és nem túl sok liszttel. Hogy olyan gyúrható legyen.
Krokett szerűségeket formálok belőlük.
Olajban kisütöm.
Egy edényben tejföllel és vékonyra szeletelt lilahagymával rétegezem.
Önmagában, de köretnek is kitűnő. Mivel a védőnő szerint a szoptatáshoz sok szénhidrátot kell enni, én engedtem a nyomásnak és hagytam, hogy "ráragadjon a bordáimra". (Róki, ez hogy hangzik angolul?)

ayse

Ayse:

Sticks to your ribs. Kép

Dödölle:

Anyukám máshogy csinálja. (Mint minden házi receptnek, ennek is szerintem annyi variációja ahány háziasszony). Szóval ő összetöri a krumplit, sóval, liszttel hogy hogy szinte ragacsos legyen. Aztán olajban barna-ropogósra pirított hagymakockákkal nyakonönti.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hozzászólnék én is a dödölle receptjéhez, mivel én meg zalai származék vagyok, és az egyik kedvenc kajám nekem is.
Anyu úgy csinálja, hogy a főtt krumplit még a lábosban töri össze, még a lángon, és úgy keveri bele a lisztet meg a sót, hogy azzal együtt is főjön kicsit. Közben egy kislábosban lesüt hagymát olajon, kicsit meg is lehet barnítani. És aztán a dödöllemasszából olajozott kés segítségével kis galuskaszerűségeket szaggat egy lábosba, ahol még lepirítja kicsit. És aztán ahogy Ayse írta, mehet rá a sült hagyma, és tejföllel kell enni. Isssteni!!Kép De nem egy fogyós kaja, az biztos, és jól beül az ember gyomrába. Aztán hogy kinek hova rakódikKép, az más kérdés.

Márti

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Helló!

Barbapapa!

A picassóval nagyon meg vagyok elégedveKép
Szerintem jó kis autó, a nyáron vettünk mi is újonnan és még nem volt probléma veleKép
Talán annyi, hogy a fedélzeti világítás nem mindig kapcsolódik le ha manuálisan használom a villanyt...
Az elején azért volt gond, a riaszósok mintha beázást láttak volna, de aztán kiderült hogy mégse, meg a motorháztető szigetelő anyagát cserélték ki(szivacs), mert úgy nézett ki mintha megrágta volna valami egérféle!
Ezeket leszámítva nem volt gondKép, én nagyon szeretem, tök jó kényelmes, épp a a héten ragoztam itt a csajoknak hogy még a férjem is ezt lopkodja tőlem(merthogy jobban szereti) holott neki van egy bmwje..
Még nem volt szervízen, mert lusta disznó vagyok, de már nagyon ráférne 15000km..rel..
Mindenképp viszem mostanában, mert síelni nem merünk elindulni annélkül hogy ne néznék át...

Mea!
Azért hagyjatok nekünk is valamit a Corában, ok?KépKép

Benianyu!
Hogy hány ampulla???
Hát ez jó... nálam az első 12 nem igen használt, úgyhogy bocsi, de most nem bocsátkozom jóslatokbaKépKép
Remélem neked már 2-től is helyreáll a béke a hajhagymáidnál...

And!

Én is imádom Hippolitot pláne a régit Kabossal...
Vannak filmek amiket ha 100szor is lát az ember akkor is lefordul az ágyról a nevetéstől..
Hát ez az egyik...Kép

Nemesek Kati!

Holnap megyek a kivégzésreKép, remélem 5-öst kapok, mi több 6-ostKépKépKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Milyen mackósajtos pogi?????

Szerintem ez Norbi update 0-ásKépKépKépKép, úgyhogy ide a recepttel de gyorsanKépKépKépKép

meggiesales@freemail.hu

Előre is köszikeKép

M.

Kép

Kép
megann

Mea!

Gergő jövő kedden kapná a szurit, de mivel nem leszünk itthon, ezért a rákövetkező héten fogja kapni. Kép

Na mindegy, akkor majd még beszélünk addig.

Lívike miatt ne aggódj, nálunk Õ a No.1!!! KépKép Kép

Kép
kuha

Sziasztok!

Én így csinálom a dödöllét:
Megfőzöm a krumplit annyi vízben, hogy ellepje, majd a vízzel együtt összetöröm, annyi lisztet teszek bele, hogy szaggatható legyen. Hagymát lepirítok. Tepsibe kiszaggatom a krumplis trutyit , ráteszem a hagymát és piroskásra sütöm. Tejföllel nyakonöntve esszük.

Ildi

Kép
vrucsincá

Tök jó, hogy ennyiféle dödölle van. Igen, az nekem is lejött, hogy az eredetiben hagymát pirítanak, és önhatalmúlag rakok bele friss lilahagymát, mert imádom.
Ildi! Nagyon tetszik ez a tepsis megoldás, ki fogom próbálni!
Aki még nem csinált, annak fotos információ, hogy újkrumpliból nem lehet!

Ayse

ayse

Mifelénk krumplibabának hívják (de lehet, hogy ez a tócsni is), és mi így csináljuk:
nyersen lereszeljük a krumplit, pici tej bele, hogy ne barnuljon meg, tojás, liszt, só, bors.
Ezt kutyuljuk össze, és forró olajban sütjük ki, kb. evőkanálnyi darabkákat teszünk az olajba.
Nagyon fincsa ropogós lesz.

Kép
kuha

Nálunk meg a Kuha által leírt dolog a krumplisprósza. És tepsiben sütjük, úgy nem lesz olyan olajos.

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Kuha!Kép

KépKépKépKépKép
Mondom tavasz lesz, mire talizunk végreKép

Megann!Kép
Hagytam jó sokmindent a corábanKépKépKép
Mentek síelni???
De jó, én nem tudok de párom már úgy megtanulna.
mondtam neki majd LívivelKépKép
Viszitek Lénát is?
Mikor mentek?
Majd tegyél fel sok sok fotótKépKépKép

Mea
mea

Kuha!
Az a tócsni, errefelé beré.
Imádom a krumplis kajákat, asszem kipróbálom a dödöllét.

Ildi!
Konkrétan mit jelent, hogy tepsibe kiszaggatod a krumplis trutyit? Mivel szaggatod ki? Légyszi írd le szájbarágósan. Köszi! Kép
Vendég

Mi is voltunk a Corában, tényleg nagy "vásár" van!!! Szerintem érdemes elnézni!

Bodza!
Veletek is "találkoztunk" a Corában. Elmentünk egymás mellett, és későn eszméltem rá, hogy Ti vagytok azok. Sorry!!!

Hallod ezt, Mea!
Épp azt emlegettem délelőtt, hogy 1x még veled is összefutok ott, erre tessék, Bodzáékat látom.

Ott nem lehetne valami babatelit rendezni? Kép Kép Kép

Ja, és képzeljétek, vettem szilvás bébikaját Gergőnek.
Már régen akarok neki szilvát adni, de fagyasztottat nem kaptam sehol, bébikajában meg még nem is láttam. Erre tessék, ma kaptam... Kép

Kép
kuha

Mea!

Márc. 11-én megyünk Olaszországba a világ legjobb síparadicsomába, Livignoba!
Természetesen Lénát is visszük, semmi pénzért nem hagynám itt egy hétre, még egy napra sem..tudod én ilyen flúgos vagyokKép
Nem egyedül megyünk, lesz egy anyuka aki nem síel, úgyhogy ő lesz a bébiszitter időnként, persze én nem akarok annyit síelni...
De már a jó levegőért a napsütésért és a mácsó olasz pasikért megéri kimenniKépKépKépKépKép

Hát remélem mire odaérek a Corába lesz még mit vásárolni, a hétvégén biztos jól lefosztják a készletetKépKépÉn meg nem tudok menni hétvégén...Kép

Ja az a reszeltkrumplis nálunk macokKépKépKépKép
És imádomKép Persze norbi update 3as, úgyhogy csak álmodhatok róla maximumKép

M.

Kép

Kép
megann

Kuha!

Milyen szilvás kaját vettél??
Milyen gyártmány?Corában volt???
M.

Kép

Kép
megann

Megann!
Köszi az infókat! Én is átvettem ma, tök jó. Noel ki se akart belőle szállni!

Kuha!
Szilvás kaja nekünk nem jött be, olyan hascsikarása lett tőle Leonnak, hogy órákon át csak pukizott meg üvöltött.
Nem elrettentés miatt írom, csak a tapasztalatot.
Neki eddig soha nem volt baj a pocijával, én is bármit ehetek, pedig szopizik. de a szilva az kikészítette. Úgyhogy mi hanyagoljuk egyelőre.
Kíváncsi leszek, Gergő pocija mit szól hozzá?
Neki egyébként volt, hogy fájt a hasa valamitől?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Tünde!
Úgy csinálom, hogy a hagymának az olajába mártok egy evőkanalat és azzal csinálok kis placsnikat a tepsibe, amit előtte vékonyan kikenek olajjal. Én a teflon tepsit is meg szoktam olajozni, biztos ami tuti alapon, hogy ne ragadjanak le.

Kuha! A tócsni és a dödölle két különböző dolog. Mindkettőt szoktam csinálni, imádjuk a krumplis kajákat Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

halihó,
látom már megint rákattantatok a kajákraKépKépKép!!!!!
képek nagyon arik,Gergő édesen lazáskodik az ülőkébenKép
de a többi kép is nagyon szupi,beleértve az új talis képeket!

képzeljétek,Kisnyúl megtalálta a fütyköst fürdés közben és állandóan elkapja és huzogatja,tépegeti,csűri-csavarja,de nem kicsit,még nekem is fájKép
ráadásul kezdjük azt hinni,hogy az ilyen babákból lesznek a hiperaktív gyerekek,nagyon komolyan teper a lábaival megállás nélkül és a kezeivel meg csapkodja magát,estére meg úgy felpörög,hogy alig tudjuk elaltatni,nappal is el-elájulgat,de valszeg a irtózatos kilóméterektől,amiket helyben lefutKép,és nem tart sokáig sajna!de azért ő jókedvü és dumálós,társasági gyerek csak épp mint akit felhúztakKép
és édesen kerekedik,most nagyon kis masszív gyerek,kis bivalyka!
és csikis is és jókat kacag,amikor szórakoztatom.....IMÁDOM!!!!!

kinek mennyire aktív a gyerkőce?
Nyúlné és Kisnyúl18+2

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Kuha!Kép

Na majd mi is összefutunk ég ottKép

amúgy nem is rossz ötlet, hogy ott is talizhatnánkKépKépKép

Legalább közel lenneKép

Kuha!Kép

Írok mailtKép

Megann!Kép
De jóóóóóóó lesz Nektek!!!
Feltétlenül tegyél majd fel képeketKép
akkor Léna is nagy síelő lesz majd ugye???Kép

Ma párom névnapját tartja a srácokkal apum borospincéjében, gondolhatjátok mit művelhetnekKép

Én meg itthon csücsülök, de holnap megint megyünk be moziba párommal, Lívi meg nagymamizik addig(anyós, tudom Ti nem hagynátok VeleKépKépKép)

Nyúlné!Kép

Lívi dettó ugyanilyeneket művel, úgy látszik ez normális, vagy mindkettőnké hiperaktívKépKépKép
Lívi meg most már állandóan hasira fordul, végre!!!Kép De mindig sír is egyből, mert a kezét még nem tudja kihúzni egyedülKépKépKép

Mindenknek jó éjt kívánunk, Mea és Lívike

Mea
mea

Duda: a védőnénivel már a terhesség során sem talákztam túl sokszor, de megbeszéltük, ha van valami, akkor hívom, és így is volt. neki kötelessége jönni, de mondtam, hogy nincs gond, van segítség, ha bajom van, akkor szólok. biztos van ezer más kismama, akihez ki kell, hogy menjen. a rendes telefont csak miatta kötöttem be, mert egyébként csak az internetet használjuk, meg a mobilt, hív, ha akar. egyébként rendes, csak nem követi a szakirodalmat... én meg jobban hiszek az evidenciákbanKép
szerintem te szuperül csinálod Natival, ne törődj vele mit mond, ha muszáj, bólógass neki, hagyd rá, és akkor hátha békén hagy. ne kérdezz, mondd, hogy minden a legnagyobb rendbenKép
a legtutibb infokat, úgyis itt kapod!Kép

Barbi, gratula az új járgányhoz! nekem is tetszik a picasso, bár belülről még nem láttam, de az autóreklámok közül a kedvencemKép és Picassot is szeretem egyébként isKép

ma elkezdtük az elalvásra tanulástKép
sírt felvettem, nem sírt letettem. közben szopizott is, persze akkor aludt el. de most nem ringattam, hogy nehogy felébredjen, hanem felvettem büfiztetni, ki is nyitotta szemét, vártam egy kicsit, és letettem hasra. ez úgy 3/4 órája volt, most alszikKép
aki a suttogó szerint altat, kérdezném (mástól is, akinek van véleménye!):
Eszti hason alszik, ezt a felveszem-leteszem dolgot csak hanyatt tudom csinálni, mert különben rohadt nagy adag jön ki belőle, mármint a kajábólKép mert olyan kis izgága, hogy nem bír meglenni egyhelyben

mikor itt tartottam felébredtKép egy kis kaja, elaludt volna, de mire betettem a kiságyba felébredt, most átatdam apának a stafétabotot...

szóval a kérdés lényege, hogy ha eddig hason aludt, akkor most mindig hasra tegyem?
na most kijött apa, és pont ezt kérdezteKép

ajjaj, elég nagy zene-bona van, megyek, majd jövök még..

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Rókica!
A túl hosszú kendőt próbáld meg úgy megkötni, hogy egyszer körbetekered a derekadon, és utána a kötésmód, akkor talán nem lóg majd annyira! Kép

Nyúlné!

Peti ugyanígy szinte egész nap helyben fut, és kalimpál közben a kezeivel is, meg forog hasra, meg vissza, meg mindenfelé! Kép Tegnap majd egy egész órát hasalt a nagyágyon, közben marha magasra emelte a fejét, és jókat dumált, na meg nyáladzott KépKépKép Amikor elfáradt, édesen letette a fejét az ágyra, pihent kicsit csendben (kb.1 percet) és folyt.köv.
Szerintem ez tök normális, had mozogjanak, nem?

És olyan jókat nevet már hangosan, annyira aranyos Kép

Mindenkinek jó éjszakát!

Viki és Petike, aki ma 20 hetes

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?