2006.01.04 14:27
2006.01.08 20:38
. Elég furi lehetett Dublinban, hogy ott ennyire betartják a hőmérsékleti ajánlásokat. Lehet, hogy ott már megszokták az emberek a 18-20 fokot, de mi a 22-ben is néha fázunk. Hát, a 10 hónapos gyerekek már tényleg tudnak visítozni, hát még a mi 15 hónapos kislányunk
. De jó, hogy Jack ilyen korán megtapasztalta a repülés örömeit, legalább hozzá lesz szokva és nem fog félni később.
. 2006.01.14 21:47
2006.01.15 18:56
2006.01.18 19:46
2006.01.18 20:21
Az eddigi komolyzenéhez képest nagy változás.
2006.01.23 14:50
. Hidd el, olyan hamar el fog telni az idő a szülésig, hogy csak kettőt pillantasz és már itt van. Én is már a 34. hétben leszek holnap, úgyhogy már nincs sok hátra! Bogi is a 36. héten született... 2006.01.25 10:48
Persze a tavaszt várom, mert akkor majd lehet nagyokat sétázni!
Most azt tervezgetjük a kedvesemmel, h elmegyünk márciusban egy kicsit tengerezni, Egyiptomban Sharm al Sheiket (remélem, jól írom) ajánlgatták, úgyhogy most ezt kéne megszerveznem. Olyan gyorsan eltelnek a napok, h az elképesztő! Kisfiam már elmúlt 7 hónapos, és olyan, mintha tegnap jöttünk volna haza a kórházból.
de utána majd jövök, teszek fel képet, nomeg leírom a súly- és hosszmérés eredményeit. Annyit előre, h most a 86-os ruckók szoktak jók lenni.
2006.01.26 10:01
olyan 77-80 cm között van. majd legközelebb!
csak anyatejcit nyom, némi almát hajlandó elfogyasztani desszertként, de a többi próbálkozás kudarcba fulladt, vagy kibukta vagy kiütések jelentkeztek.
2006.01.26 10:32
2006.01.27 00:36
A szóbelin csak nem buktatnak meg egy kismamát.
2006.01.29 11:40
! Ha meg tényleg akkor mész szülni, majd viszel igazolást és mész legközelebb (két szoptatás között
). Szerintem a Brumi Maci nagyon jó bolt, én sok mindent vettem ott és apszolúte nem drága üzlet. Sajna nagyon sok mindent kell megvenni az első babának, ha nem vagy olyan szerencsés, hogy rokonoktól kölcsönkapjál egy-két dolgot. Mi is csak néhány használt rucit kaptunk anyósom munkatársnőjétől (ez is nagy mázli igazából). Jó minél hamarabb utánajárni a dolgoknak, hogy mi hol mennyibe kerül és az akciós dolgokra lecsapni, így nagyon sokat spórolhattok! Vannak például a Brendonban és a MegaToys-ban havonta kuponakciók ezt minden hónapban érdemes figyelni, mert márkás dolgok vannak szinte féláron. Ne aggódj, szerintem a lusti el fog szállni, amint megérkezik a babóca, mivel teljesen rád lesz szorulva és olyankor a felelősség annyira elönti az embert, hogy szinte feláldozza magát a piciért. Én is hulla voltam az első két hónapban, de az anyai kitartás mindenre képes! 2006.01.31 13:30
2006.02.01 21:17
Lekúszik a habtapiról, és felfedez. Olyan édes, imádom!
Vince nagy súlyához persze tekintélyes hossz is párosul, és ez genetika, az apcija volt épp ilyen. Várhatóan ő is veri majd a két métert. Én azt szeretném, ha vizilabdás lenne, a csodaszép alakjuk miatt.
Egyébként mostanában inkább nyúlik, és ahogy egyre többet mozog, úgy csökkennek majd szépen a hurkák. Persze én is kíváncsi vagyok, milyen lesz 16 hósan. Majd meglátjuk!
Drukkolok, hogy minden legyen úgy, ahogy szeretnéd! Izgalmas és mozgalmas időszak következik nálatok, nagyon kíváncsi vagyok, Bogica mit fog szólni a tesókához. Most bújik a pocidhoz? ad puszit rá? tudja, érti, hogy mi a helyzet?
A brumimaci egészen jó, csak minden picit drágább, mint a megatoys-ban (soroksári úton van egy), és a választék is sokkal nagyobb ott. Szóval, ha megoldható kocsival, inkább oda menjetek! Ott aztán minden van. Babakocsitok, hordozótok van? A mérleg- és a légzésfigyelő-kölcsönzést viszont itt a brumiban érdemes megoldani. Ruhákkal hogy álltok? Egy csomó kérdésem van, és szívesen ontanám is a tanácsokat, ezért is lenne jobb sétázni!
A babóhoz majd alakulsz persze, de én pl. még mindig tök lusta vagyok, ez az alaptermészetem.
Nem kell ám mintaanyának lenni, erre nem szabad törekedni, mert abba belereccsensz! És ne izgulj, minden menni fog, majd hallgatsz az ösztöneidre, és persze kérdezel minket!
2006.02.03 13:25

2006.02.06 11:41
. Bár Boginak is már nagyon dudorodnak az új alsó rágó fogak, de még nem szakították át az ínyét. De egyfolytában megy az ujjrágás és nyáladzás. Érdekelne engem is ez a mosható pelus. Írnál még róla, hogy milyen (annyi ideig nem ázik-e át, mint az eldobható, mennyibe került és mennyit vettetek). Mostanában nem voltunk a baba-mama klubban, mert a konyha még mindig nincs kész és annyi dolog van vele. Meg most nem is akarom, hogy Bogi összeszedjen valamit, hogy ne fertőzze meg az új bébit. Jaj, egyre rosszabbul alszom, sokszor elfekszem a jobb oldalamat és akkor begörcsöl a hasam, így néha egy-egy magne B6-ot be kell vennem. Persze, most már minden nap a szüléssel álmodok, kíváncsi vagy már, hogy mikor lesz a nagy nap. Tényleg izgalmas már így a végén.
. 2006.02.06 19:15
2006.02.10 09:53
! Az a furcsa, hogy csak 33 hetesnek mondták, pedig már a 36. hétben vagyok. A két falcsont között (BPD) 7,8 cm-t mért az ottani doki. Aztán még aznap lementem a saját dokimhoz és ő pedig 8,4 cm-t mért, ami 35 hetesnek felel meg. Szóval tök jó, hogy nem lehet tudni, most akkor mekkora is pontosan a baba. Ugyanaznap fél centivel mást mér két orvos? Na mindegy, abban reménykedem, hogy még vagy két hétig bent marad, hogy ha tényleg kisebb, akkor is legyen elég ideje a fejlődésre. 2006.02.10 18:52
De aztán már nem is emlékszem - jaj, hogy felejt az ember... - de valahogy összehoztuk, hogy végül hány hetes is.

2006.02.11 21:14
) a környezetvédő-láz.
Kicsit már jojózik a szemem a netet nézve, de elég sokat olvastam arról, hogy a mosódió mennyire jól használható mosószer helyett. Állítólag valami szappanféle oldódik ki a dió héjából (mosózsákban kell a gépbe tenni), és végülis az tisztít. Állítólag a bőrproblémásoknak nagyon jó, de legalább ennyivel kevesebb alkalommal találkozunk vegyszerrel, meg környezetbarát is. 2006.02.11 21:41
Remélem van benne valami természetes anyag is.
2006.02.13 15:25
2006.02.16 18:10
2006.02.17 09:21
2006.02.21 11:58
!
. Nincs kedvetek esetleg csütörtökön átruccanni? Amíg még egyben vagyok. Igaz, hogy még egy-két dolog elöl van a konyhaszekrény mizéria miatt, de addig megpróbálok valamilyen rendet tenni. 2006.02.21 15:30
2006.02.21 20:11
Már szépen ül, fordul vissza a hasáról a hátára, kúszik, és ha el akar érni valamit, gördül hasra, majd hanyatt, majd újra hasra egész a célig, mint a fókák.
Érdekes és hasznos is.
Hú, Te már tényleg a végefelé jársz nagyon! De izgalmas! Én is imádom a mosogatógépet, gyönyörűen mosogat, és a babakonyhában nagyon ajánlják, mert csíramentesít is. Én mindent beleteszek, egyszerűen nagyszerűűűűűűűű!
2006.02.22 09:41
! Most már nagyon be fog indulni a mozgása, jön a négykézlábazás, kúszás és már meg sem tudod állítani! A tavasz tényleg jól jött már, bár a hétvégére ismét hűvösebbet mondanak. Bogika mindig úgy várja, hogy hazajöjjön apa és elmenjünk egy kicsit sétálni gyalog. Múltkor majdnem az Europarkig elgyalogoltunk Bogival, az már majdnem 1km. Csak nagyon kell ügyelni, hogy szorosan fogjuk a kezét, mert egy pillanat alatt képes kimorzsolnia magát a tenyerünkből. Zsuzska, te belerakod a cumisüveget is a mosogatógépbe? Én még nem mertem, de lehet, hogy túl óvatos vagyok. 2006.02.22 17:02
Baluval ma voltunk a 15 hós oltáson, ő most 9300g, viszont 10 foga van.
2006.02.23 18:41
És igen, én beleteszem a cumisüveget is, valamelyik Kismama újságban olvastam, hogy ez teljesen jó. Mondjuk túl sokszor nem mostam, mert Vince nem nagyon használja. Én mindent beleteszek, persze előtte a nagyját leöblítem. Miért, mi gond lehet belőle szerinted? 2006.02.24 12:41
És tök jól belefér minden. Én is akarohohohoook!
Csak nekünk sajna nem férne már el a konyhában. Majd ha nagy leszek és lesz kertes házam meg nagy konyhám, akkor nekem is lesz.
2006.02.24 13:53
Ki is dobom a samponokat. Bevizeztem, ráöntöttem a levet a hajamra, beledörzsöltem, lemostam, megszárítottam és hú... Tök jó puha lett és tartása is lett. Valahogy így képzelem el, hogy ilyen a természetesen tiszta haj. Balzsamot nem is tettem rá és ennek ellenére nem lett fakó meg gubancos meg ilyenek. Meg valahogy dúsabbnak is néz ki szerintem.
Mondjuk én már egy csomót elosztogattam belőle bízván abban, hogy másnak is tetszik és átáll erre, de úgy néz ki, hogy sikerülni fog ez is.
A végén még kérek jutalékot a mosódió forgalmazójától.
2006.02.26 11:22
.
. De egyébként nem muszáj a konyhába tenni, akár az előszobába is lehet, ha közel van a víz és a lefolyó. Vagy akár a spájzba. 2006.02.27 07:41
Igazad van, apafej simán össze tud mindent készíteni, mire jöttök haza majd a H-ból, így a kiságyat is.
Õ gondolom úgyis otthon lesz akkor Bogicával. A takarítást és a főzést is bevállalta? Tényleg, lesz segítséged az első néhány hétben? És tényleg jó, ha egyre husibb lesz a babád, most amúgy is olyan hideg van, megértem, ha még nem akar jönni. Lehet, hogy megvárja a tavaszt!
Balu hogy van? Ha van friss kép, tegyél fel a nagyfiúról!

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|